|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
Cytat:
A tak...chyba zbyt wiele było kiedyś oszustów i jakoś zrobiłam sie przewrażliwiona. Cytat:
- ale wiesz wg terminu porodu to nawet przedemną ![]() Happy_eve - |
||
|
|
|
#1232 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1233 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ausente witamy z powrotem! Acha i gratuluję rozpoczętych tygodni! Dziewczyny, to już tuż tuż;-) Happy_Eve ![]() Gabi - ogromne kciuki! Edytowane przez Dorisp Czas edycji: 2012-10-16 o 09:55 |
|
|
|
|
#1234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rozpoczęcia 38 tygodnia I super że wróciłaś i dziękuję Judkama - codziennie mówię do brzuszka - jeszcze nie dziś poczekaj troszkę, firanek jeszcze nie powiesiłam; a umowa to umowa z własnym dzieckiem "ostatnia firanka zawiśnie - mogę rodzić"
|
|
|
|
|
#1235 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie kochane
Wiecie co.... całą noc nie spalam.Tłukło mi sie po głowie tylko livdragon,cc,ciekawe o której itp Wiecie może czy już jest po?(nie nadrabiałam Was jeszcze) dotarło do mnie też,że to juz się rozpoczęło te nasze rozpakowywanie. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję kolejnych tygodni ![]() Ja dzis mam wizytę ale u laryngologa i mój gin powiedział,że też tam przyjdzie sie dowiedzieć co i jak (bo to w tym samym budynku) - miłe to nawet.Może się okaże,że ucho zagraża ciąży i gtrzeba ciąć .E tam tfu tfu.
|
|
|
|
#1236 |
|
Zadomowienie
|
dokładnie a jeszcze nie dawno każda z nas dopiero zaczynały starania o maluszka
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#1237 |
|
Zadomowienie
|
Aerien -
Poza tym do Halway'i nie jest tak daleko , wiesz skoczysz samolotem na popołudniowe frytki i wieczorem możesz być w domu. Słuchaj ja kiedyś z firmy zostałam wysłana do Budapesztu na małe zebranie (trwało 2 godziny), rano wylot wieczorem powrót (firma oszczędzała i nie chcieli zafundować noclegu - dało się ) i jeszcze pozwiedzałam
|
|
|
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja znalazłam swoje połówkowe USG z PL i tam termin porodu był oznaczony na 3 listopada - więc wiesz Ja tam mam nadzieję, że nie będzie przed terminem.. Dziś w nocy już nawet się przestraszyłam, bo myślałam, że mi wody chcą odejść - nie wiem czy mi się to śniło - czy po prostu już takie ciśnienie na pęcherz miałam.
|
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda, ze ja firanek nie mam |
|
|
|
|
#1240 |
|
Rozeznanie
|
zmykam się położyć, bo w nocy standardowo milion razy się budziłam, przy każdym obrocie z jednego boku na drugi, bo kręgosłup w nocy najbardziej mi doskwiera i ból promieniuje na biodro i całą nogę, ech, mam nadzieję że po porodzie mi to przejdzie
![]() zajrzę później
|
#1241 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za pocieszenie, oby...
---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Jest zdjęcie od Livdragon (Kubusia) na facebooku!!!!! Kubuś : 3180 g, 53 cm
|
|
|
|
#1242 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1243 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
o.. ja jej nie mam chyba w znajomych
bo nic nie widzę
|
#1246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie byłoby jakbyśmy urodziły tego samego dnia ![]() Aż zerknęłam na moje usg z ciekawości: - połówkowe - 22 października - usg III trymestru - 16 października - hmmmm... to dziś - ratunkuuuuuuuuu ![]() Judkama - nie wiem tylko co się stanie jak np. któraś firanka nie będzie pasowała. Do kupienia zbierałam się kilka miesięcy - chyba Mały tyle jednak nie wytrzyma Poza tym jednej nie mogę powiesić bo mój mąż musi kupić odpowiednią śrubkę wcale go nie pospieszam
Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2012-10-16 o 10:07 |
|
|
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1248 |
|
Zadomowienie
|
ja jej nie mam w znajomych;(
![]() co do porodu to... ja Amelci tez mowie ze ma poczekac az skoncyzmy remont. No ale wiem ze łazienki niezdarzymy juz niestety zrobic... ![]() a są gołe ściany bo kafelki pozrywane
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#1249 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1250 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj????! już dziś zaklepane przez livdragon ![]() pozatym firanek jeszcze nie masz powieszonych
|
|
#1252 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już mówię,że niech poród boli jak chce byle to wszystko co mnie teraz męczy przeszło. Cytat:
|
||
|
|
|
#1253 |
|
Rozeznanie
|
GRatulacje dla Livdragon
teraz to już się zacznie![]() My ważymy już 1920g. już tak mało do magicznych 2kg. Dzisiaj mamy pełne 35 tyg ciążowych także jeszcze tydzień i do domu jak dobrze pójdzie. Nie mogę się doczekać, ale też zaczełam się troszke bać, on jest taki maleńki i delikatny
|
#1254 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Ale się gorąco zrobiło ![]() ja od wczoraj cały czas myślę o Liv mam nadzieję,że już szczęśliwa tuli swoje maleństwo Niteczka no gratuluję!!! Ale te tygodnie lecą! Ja już zaczynam się tak denerwować,że nawet siebie o to nie podejrzewałam.Odczuwam stres,strach,podniecenie, sama nie wiem co się ze mną dzieje,a to przecież trzecie dziecko! Tylko chyba najbardziej świadomie do tego podchodzę,zresztą widzę po moim tż,że tak samo to przeżywa Weroniczka trzymam kciuki,żeby z tatą okazało się wszystko dobrze,mam nadzieję,że to nie czerniak ![]() Mała od wczoraj dużo spokojniejsza...odczuwam ruchy,ale takie delikatne,ale ważne,że czuję prawda???? Ależ ja ostatnio jestem panikara |
|
|
|
#1255 |
|
Zadomowienie
|
ja też jej nie mam, ale któraś z dziewczyn skomentowała i mi się to z boku pokazało...
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaa ale sliczny!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! pomyslec, ze my tez mamy takie istotki w brzuszkachhh .... ![]() oczywiście gratulacje dla Mamusi, mam nadzieje, ze wszystko jest w porządku ! ))))))))))))))
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejcie pliz linka do tego zdjęcia Liv bo nie moge znaleźć
|
|
|
|
#1257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja dzielnie podkreślam mówiąc do brzuszka "ostatnia" firanka. ![]() Poza tym kto wie a może jednak zdążycie też z remontem łazienki.
|
|
|
|
|
#1258 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() : oklaski:
|
|
|
|
|
#1259 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
kolejny dzidziuś na naszym świecie?!! kurde... a sn czy cc? bo coś mnie chyba omineło... ale cieszę się, że wszystko ok
)) ja ostatnio spię tragicznie, dziś w ogóle i brzuch mnie pobolewa i twardy się ciągle robi... wziełam nospę i mam nadzieję, że przejdzie... a tak w ogóle to dzień dobry! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.

za wizytę, a z tym windykatorem, porażka jakaś. Dobrze, że zachowałaś przytomność umysłu i nic nie podałaś. Ja to czasami naiwna jestem i mogłabym podać
(za Tobą w sumie
)
jeszcze 2 tygodnie, jeszcze 2 tygodnie
czyli pełne 38 tygodni za mną 

.E tam tfu tfu.
- dało się 

dzisiaj????! już dziś zaklepane przez livdragon