Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-16, 09:06   #811
agunia82
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
padłam!!!!!!!!!!!!!

tz wzial torbe z kanapkami i torbe z pampersem ktory zmieniałam z kupą I co?? dzownbi przed chwila ze cos mu w reklamowce smierdzi a on kanapki wyrzucił a pampersa se wzial na sniadanie
to smacznego dla snickersa

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 09:07   #812
prince_polo
Zakorzenienie

no nie moge

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 09:11   #813
karmeelek
Zadomowienie

Dzień dobry kochane!
U nas nocka średnia dzisiaj - tatuś bujał w nocy malutką długo bo spać nie chciała. Mnie @ wkurza niemiłosiernie! Leje się ze mnie i leje! Powiedzcie mi po ciąży od kiedy można stosować tampony? Kojarzy któraś może?
Linka jak nie zapomnę to wieczorem zważę mała przed kąpielą i zobaczymy ile przybrała przez tydzień. Niby 450g na m-c to mało ale z drugiej strony dziecko mając pół roku powinno podwoić swoją masę dopiero. Zresztą ja bardzo boje się tego, że przekarmiając ją teraz przyczynię się do jej późniejszych problemów z otyłością. Ponoć 1 rok życia jest kluczowy jeśli chodzi o rozwój komórek tłuszczowych - niestety jak ich będzie za dużo to one już nie znikną i tego chcę uniknąć. Muszę więcej sobie poczytać o tym....
A co do karmienia to najważniejsze jest to, że laktacja rozkręcona i za to bo wiem jaka to ciężka robota. Moim zdaniem powinnaś teraz robić regularne przerwy i każdego dnia przedłużać je o 15 min aż dojdziesz do 3 godzin licząc przerwę od początku karmienia a nie od końca (to też zależy jak długo trwa karmienie - u mnie 7-10min.) No i nie wiem czy karmisz z jednej czy z obu piersi. Ja już przerzuciłam się na 1 pierś na każde karmienie. Jakbyś miała jakieś pytanka to pisz.
Brzdąc się obudził
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 09:13   #814
agunia82
Zakorzenienie

Maciejka co do bucików za wiele nie pomogę, ale z tego co wiem, powinny być przynajmniej o 1cm "za duże" żeby noga nie marzła

Stary 2012-10-16, 09:18   #815
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny Pędzicie z pisaniem niesamowicie - jeszcze nic nie poczytałam.

Bardzo dziękuję za wszystkie życzenia. Jesteście Kochane

Amelka spała od 22,30 do 7 rano Kocham to moje dziecię

Wczoraj miałam bardzo miły dzień . Dostałam prezent od Amelki - kubek super mamy i kartkę z życzeniami, a od małża kolczyki plus kino i knajpka. Ah fajnie było, tylko pod koniec wieczoru mieliśmy dylemat - jechać do mieszkania na przytulanki czy do mojej mamy do Amelki. Wygrała Amelka A przytulanki były późnym wieczorem

A no i kupiłam sobie buty

Pewnie już pisałyście o tych babsztylach ze żłobka we Wrocławiu Odkąd mam moje maleństwo jeszcze bardziej bulwersują mnie takie sprawy, jak można krzywdzić takie niewinne dzieciaczki...

Mam nadzieję, że poczytam trochę bo już bardzo się za Wami stęskniłam.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 09:46   #816
prince_polo
Zakorzenienie

depoison ja mam 5 kocykow 2 grube i 3 polarowe. Ale kupie dzis jeszcze jeden gruby.

mamka moja je 7-8 na dobe. ale to zarłok jest

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ja dzisiaj tez zaglebialam temat i wyczytalam ze dzieci na mm tez powinny miec rozszerzane diete po 6 miesiacu wraz ze skonczeniem podawania mleka poczatkowego a przejsciem na 2 ktore jest od 6 miesiaca zycia.
moja kolezanka ma ponad 4 miesiecznego synka i juz podaje mleko 2 no i od prawie miesiaca te serki homo i kaszke

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

wanilka slicnzy avatarek

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Właśnie dzwonił mój brat-kupił bilety na grudzień Ale się cieszę, że przyleci
to swietnie
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Ciastek ja też walczę ze sprzedawcą z all. Wysłał mi paczkę z 4 golarkami do ubrań, zapłaciłam za kuriera. Jedna z maszynek nie działa, druga jest cała popękana. Sprzedawca mi odpisał, że powinnam była spisać protokół z kurierem. Sorry, ale paczka nie była z zewnątrz w ogóle uszkodzona w ciula sobie leci, teraz patrzyłam i też dostał negatywny komentarz za to samo co u mnie
masakra. Ona tez ma negatywa zato ze swteerki przyszly za duze! no i ta lampka zolw bardzo fajna jest ale przyszła porysowana w kilku miejscach. Pisałam do pana ale powiedzial z emu sie to pierwszy raz zdazyło zebym odesłała i on da nową. Ale stwioerdziłam ze nie bede odsylac bo nie widac az tego no i to nie jest rzecz ktorą sie Rozi bawi tylko bedzie stała na komodzie i swieciła wiec nie przeszkadza to az tak. W kazdym razie Pan byl mi;ly. Wiec negatywa od emnie n ie dostał . A ta cipa zasluzyla
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Słyszałyscie o tych sukach-opiekunkach ze żłobka z Wrocławia?? ja pierdzielę!!!!
ja nie slyszałam ale przeczytałam tutaj, masakra....
Cytat:
zgadnijcie kto przyjechał...
Cytat:
już była kłótnia, bo się o mnie czepia do tż... Chyba przeniosę się do mamy na ten czas
masakra wez jej pwoiedz ze bedzie miala z ciastkiem doczynienia i ze snikers jej zrobi masakre piłą mechaniczną

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-16, 09:58   #817
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane!
U nas nocka średnia dzisiaj - tatuś bujał w nocy malutką długo bo spać nie chciała. Mnie @ wkurza niemiłosiernie! Leje się ze mnie i leje! Powiedzcie mi po ciąży od kiedy można stosować tampony? Kojarzy któraś może?
Linka jak nie zapomnę to wieczorem zważę mała przed kąpielą i zobaczymy ile przybrała przez tydzień. Niby 450g na m-c to mało ale z drugiej strony dziecko mając pół roku powinno podwoić swoją masę dopiero. Zresztą ja bardzo boje się tego, że przekarmiając ją teraz przyczynię się do jej późniejszych problemów z otyłością. Ponoć 1 rok życia jest kluczowy jeśli chodzi o rozwój komórek tłuszczowych - niestety jak ich będzie za dużo to one już nie znikną i tego chcę uniknąć. Muszę więcej sobie poczytać o tym....
A co do karmienia to najważniejsze jest to, że laktacja rozkręcona i za to bo wiem jaka to ciężka robota. Moim zdaniem powinnaś teraz robić regularne przerwy i każdego dnia przedłużać je o 15 min aż dojdziesz do 3 godzin licząc przerwę od początku karmienia a nie od końca (to też zależy jak długo trwa karmienie - u mnie 7-10min.) No i nie wiem czy karmisz z jednej czy z obu piersi. Ja już przerzuciłam się na 1 pierś na każde karmienie. Jakbyś miała jakieś pytanka to pisz.
Brzdąc się obudził
ja urodzilam sie z waga 1900, a jak mialam 4 miesiace to wazylam juz ponad 7 kg, bylam okraglutka , nie gruba ale ogragla pucki nozki itd, tak bylo mniej wiecej do 2 roku zycia, a pozniej jak zaczelam rasnac w gore to wszystko mi spadlo, w klasie maturalnej wazylam 46 kg, nie mam problemow z waga.

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
depoison ja mam 5 kocykow 2 grube i 3 polarowe. Ale kupie dzis jeszcze jeden gruby.

mamka moja je 7-8 na dobe. ale to zarłok jest

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

moja kolezanka ma ponad 4 miesiecznego synka i juz podaje mleko 2 no i od prawie miesiaca te serki homo i kaszke

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

wanilka slicnzy avatarek

to swietnie

masakra. Ona tez ma negatywa zato ze swteerki przyszly za duze! no i ta lampka zolw bardzo fajna jest ale przyszła porysowana w kilku miejscach. Pisałam do pana ale powiedzial z emu sie to pierwszy raz zdazyło zebym odesłała i on da nową. Ale stwioerdziłam ze nie bede odsylac bo nie widac az tego no i to nie jest rzecz ktorą sie Rozi bawi tylko bedzie stała na komodzie i swieciła wiec nie przeszkadza to az tak. W kazdym razie Pan byl mi;ly. Wiec negatywa od emnie n ie dostał . A ta cipa zasluzyla

ja nie slyszałam ale przeczytałam tutaj, masakra....

masakra wez jej pwoiedz ze bedzie miala z ciastkiem doczynienia i ze snikers jej zrobi masakre piłą mechaniczną
serki homogenizowane to ponoc najwieksze swinstwo dla dzieci :/

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-16, 10:06   #818
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
fajne zakupy
Leoś ciągle tak reaguje na nosidło niestety...

łe to nieciekawie
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Zosia też się za pierwszym razem rozwyła w nosidle, a teraz uwielbia
Fajne te akcesoria, nawet nie wiedziałam, że TT ma tacie cuda
hehe dlago wkleiłam, może ktoś poczuje potrzebę kupienia ich
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Heeej
Dziękujemy za wszystkie życzenia dla Martyni Mała postanowiła dziś spać Spała i spała, a na "duże spanie" zdecydowała się już o 19 Dziwne i baaaardzo podejrzane. Węszę podstęp

Phdwao mam nadzieję, ze manduca zostanie przez Jasia zaakceptowana... Martynka też na początku płakała.

super CI pospała

Mam pytanie jak poprawnie wyregulowac manduce, jakies instrukcje? bo ta załączona jest ok, tlyko nie chce mi się tłumaczyc niektórych wyrazów wogóle jak wlozylam małego to trzaska baranki o moja klatke piersiową
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Hej!

Nadrabiać pewnie będę pojutrze, ale napiszcie mi proszę, co myślicie o takich bucikach.
http://allegro.pl/fajnebutki-zimowe-kozaki-trzewiki-dla-malucha-r-21-i2715752533.html
One mi się bardzo podobają, ale nie wiem, czy za tyle (35+10 przesyłka = 45 zł) nie znajdę czegoś lepszego w sklepie. Zaznaczam, że nie mam z kim zostawić Róży, więc musiałabym chodzić z nią szukając... no właśnie nie bardzo wiem czego, bo skórzanych za ponad stówę nie kupię.
.
Czy taka podeszwa nadaje się dla dziecka od szóstego do ósmego miesiąca?
I jaki rozmiar (a właściwie jaką długość wkładki) wybrać? Teraz ta mała stópka mierzy 9,5-9,8 cm, a buciki mają być dobre za 1,5- 4,5 miesiąca.
.
Czy ktoś wie, w jakim tempie rosną niemowlęce stópki? Oczywiście jszcze sobie poszukam tego u wujka google , ale skoro niektóre ubranka 3-6 stały się dobre po ukończeniu drugiego miesiąca, to ze stópkami może być podobnie.
.
Do wózka pewnie bardziej nadają się takie paputki http://allegro.pl/super-cieple-buciki-skora-owcza-nowe-i2714038846.html ale zamierzam korzystać również z nosidła, czyli muszę kupić buty.
ja mam te ostatnio "górskie" sa fajne
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
dzięki Cioteczki
noc spokojna-gorączka nie wróciła , Mała budziła się na spanie o 3 i 5 i teraz jeszcze lula spokojniewstawałam w nocy i sprawdzałam jej temperaturę-było ok, teraz też nie ma, więc mam nadzieję, że to już koniec przygód??czy to znaczy, że będzie gorączkować po każdej ze szczepionek, czy nie ma na to reguły??
ja już się oporządzam, bo dziś idziemy z Lilką na spotkanie z dwiema cudownymi Cioteczkamizapowiada się miły dzień
super że gorączka minęła
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny Pędzicie z pisaniem niesamowicie - jeszcze nic nie poczytałam.

Bardzo dziękuję za wszystkie życzenia. Jesteście Kochane

Amelka spała od 22,30 do 7 rano Kocham to moje dziecię

Wczoraj miałam bardzo miły dzień . Dostałam prezent od Amelki - kubek super mamy i kartkę z życzeniami, a od małża kolczyki plus kino i knajpka. Ah fajnie było, tylko pod koniec wieczoru mieliśmy dylemat - jechać do mieszkania na przytulanki czy do mojej mamy do Amelki. Wygrała Amelka A przytulanki były późnym wieczorem

A no i kupiłam sobie buty

Pewnie już pisałyście o tych babsztylach ze żłobka we Wrocławiu Odkąd mam moje maleństwo jeszcze bardziej bulwersują mnie takie sprawy, jak można krzywdzić takie niewinne dzieciaczki...

Mam nadzieję, że poczytam trochę bo już bardzo się za Wami stęskniłam.
super dzień miałaś

helokiepska pogoda dziś na razie nie ide przez to na spacer bo pada, młody na razie wyje w manduce
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:07   #819
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Wanilko mam nadzieję, że będzie jak psizesz z ta manduca
Blue dzięki
Wiecie co dzis mi się Jaś wyciągnął na przewijaku i był równo długi jak przewijak, a przewijak ma 70cm
To będzie wysokim chłopcem , super
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:09   #820
Paulaaa23
Rozeznanie

Dziewczyny możecie mi polecić jakiś dobry i niedrogi podkład do cery mieszanej

Cytat:
baba napisała ze jak chce to moze mi wysłac uszkodzone sweterki

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Myślałam że mogłabyś na jakiś czas wyprowadzić się do rodziców/przyjaciółki skoro groźby nie działają..ale skoro nie masz do kogo to faktycznie nieciekawie. Zanim mały się urodził też taki był?

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
mój wczoraj czekał na instrukcje ode mnie: półóż go na macie, pokaż mu zabawkę, pogadaj z nim... ja pierdzielę
ja też muszę takie instrukcje dawać, np mały płacze, to "podnieś go i przytul"...

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:09   #821
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
jaki duzy chlopak!!!! Ale bedzie ciacho, dosc ze wysoki to jeszcze przystojny bo juz teraz jest sliczniutki

ja tez u mnie listonoszka jest moja koleznaka i ostatnio czesto przychodzi i ejszcze czekam na 4 paczki i juz sie wkurza bo mowi ze lata codziennie a 2 pietro juz z amnie anwet podpisuje bo jej pozwoliłam by syzbciej to trwało

ojejj oby wiecej sie to nie powtorzyło

moaj tez grzechotek ma z 12 i 2 takie miski przytulaki jeden szeleszczący, no i samych miskow juz nie wliczam w to ale itak musz ekupic jakas zawieszke bo jeszze niemam. Jakos sie nie przekonuje do tych lamaze bo one nie graja a Niunia lubi grające. Szeleszczące juz ma a grającej wlasnie nie poza tym konikiem

3mam kciuki za chrzest i brawa dla niuni za przespane noce

super ze goraczka nie wrocila milego dnia

a ja wczoraj na pcozcie spotkalam koleznake tam pracuje i mowi gdzie ty masz brzuch? ja mowie z emoj brzuch juz ma 3 miesiace to sie obrazila bo rzekomo jej nie powiadomiłam, a ja wiem ze wysyłałam wszystkim esy takie same z info. No ale luz. Mowi do mnie jak dalam na imie a ja mowie Rozalia a ona ze co? i taka mina a ja mowie no rozalia a ona ze zartujue sobie a ja ze nie . A ona ze pierwszy raz slyszy takie imie ze jak to sie zdrabnia. Wiec mowie ze przy tym imieniu nie idzie sie na łatwizne. a ona uwierzyła i mowi ale zes se imie dała trudne
sama zbieram szczenkę, że tak rośnie

ale macie dużo grzchotek, jestem w tyle za wami, mam 1 może dzis ma przyjsc robot lamaze

ale kumata kolezanka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-16, 10:14   #822
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
padłam!!!!!!!!!!!!!

tz wzial torbe z kanapkami i torbe z pampersem ktory zmieniałam z kupą I co?? dzownbi przed chwila ze cos mu w reklamowce smierdzi a on kanapki wyrzucił a pampersa se wzial na sniadanie
O nie masakra ha ha ha

Dziewczyny mojemu dziecko się żarłoczność włączyła, bo zasypia o 20 po mleczku , potem o 1 się znowu budzi i jest głodna , a potem o 5 ,30 . Kurcze macie jakiś sposób aby znowu się przestawiła i spała do 4.30 hmmmm może to jakaś chwilowa zmiana ?????

Edytowane przez Kasik_12
Czas edycji: 2012-10-16 o 10:16
Stary 2012-10-16, 10:17   #823
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
serki homogenizowane to ponoc najwieksze swinstwo dla dzieci :/
no widzisz, ja niewiem jeszcze nie wypytywałam lekarza ani poloznej ani nie czytałam ale i tak 3 ponad miesiace to za malo na takie chyba jedzenie
Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
[B]Dziewczyny możecie mi polecić jakiś dobry i niedrogi podkład do cery mieszanej
.
ja mam taki , niejest drogi i wg mnie jest dobry
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...e-mineral.html tylko mam inne opakowanie zamiast kółeczek prostokąt. Ale niby to samo wszytsko. No i niby do wrazliwej , ja mam mieszaną. I jestem zadowolona. I kolor super bo nie widac w ogole ze mam na twarzy cos.
Cytat:
sama zbieram szczenkę, że tak rośnie

ale macie dużo grzchotek, jestem w tyle za wami, mam 1 może dzis ma przyjsc robot lamaze

ale kumata kolezanka
no

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-10-16 o 10:19
Stary 2012-10-16, 10:17   #824
wanilllka82
Wtajemniczenie

Witam się z kawką i po wyjatkowo długiej nocy, mały spał 9 h a wcale przed spaniem nie pojadł, to nasz rekord, myślałam że mi piersi eksplodują
Pumas, zazdroszczę tych zajęć fitness z dziećmi, u nas nie ma szans

Cytat:
Heeej
Dziękujemy za wszystkie życzenia dla Martyni Mała postanowiła dziś spać Spała i spała, a na "duże spanie" zdecydowała się już o 19 Dziwne i baaaardzo podejrzane. Węszę podstęp

Ja teraz właściwie nie czekam na żądanie tylko sama ja karmię często, co 1,5 - 2 h. Wszystko po to by bardziej rozkręcić laktację, bo przez używanie kapturków miałam z nią problemy. Teraz już chyba się to normalizuje, ale póki co karmimy się często a mało. Sama nie wiem jak teraz postępować

ja nie wiem ale nie chcę sprawdzać jakoś mam przeczucie że nie po drodze będzie mi z tymi butelkami
Mamcia kiedyś napisała ze mam parcie na kp. I miała rację A motywuje mnie w duzej mierze niechęc do zabawy z butelkami.
Chociaż wiem że dla niektórych to zaden problem
czyżby magia działała

myślę że powinnaś wydłużać przerwy, dla swojej wygody a dziecko tez powinno poczuć czasem głód, u nas najczęściej karmienie jest co 2 - 3 h, w dzien jest jedna dłuższa 4 h przerwa a w nocy min 6 h
ja też chyba mam parcie na kp i to z własnej wygody, nie chce mi się bawić z butelkami
Cytat:

wanilka slicnzy avatarek

dziękuje
Cytat:
padłam!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Ale jutro wybieram się z koleżanką ze szkoły rodzenia na basen...i cieszę się strasznie bo ten basen chodził mi po głowie już daaaawno, dawno temu
a z dzieckiem czy sama?

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
fajna, znamy, ale nie kupowaliśmy w końcu.
W temacie książeczek: Zosia w sobotę dostanie od babci (tak, tak, moja matka przyjeżdża...) taką, taką i taką . Pisałam już, że uwielbiam to wydawnictwo i najchętniej kupiłabym wszystko od nich?

wygrałam śmieszną czapę (mały dinozaur będzie ) - ponoć jest zielona
http://www.ebay.de/itm/170921777886?...#ht_500wt_1288
i dresik w odpowiednim kolorze
http://www.ebay.de/itm/280991632078?...#ht_734wt_1271
bardzo fajne zakupy szczególnie dresik

mama mówisz? a widziała już Zosie?

ja tez mam 5 kocyków

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Hej!
Nadrabiać pewnie będę pojutrze, ale napiszcie mi proszę, co myślicie o takich bucikach.

Czy ktoś wie, w jakim tempie rosną niemowlęce stópki?
mi sie te buciki podobają, a to na zimę potrzebujesz? ja na zime kupiłabym jednak coś cieplejszego

jak szybko stópki rosną nie wiem, teraz u nas Mały nosi 3 i są za duże a na zimę dostaliśmy rozmiar 6-12 miesięcy, takie jak na zdjęciu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0641.jpg (98,3 KB, 17 załadowań)
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:19   #825
chce_byc_mama
Zakorzenienie

czesc tak w ogole :P

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
no widzisz, ja niewiem jeszcze nie wypytywałam lekarza ani poloznej ani nie czytałam ale i tak 3 ponad miesiace to za malo na takie chyba jedzenie
zdecydowanie!
ale rozni sa ludzie, jak juz kiedys wspominalam znam dziewczyne ktora dawala po 1 miesiacu dziecku mleko z kartonika.

Amelcia
Stary 2012-10-16, 10:22   #826
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

jak szybko stópki rosną nie wiem, teraz u nas Mały nosi 3 i są za duże a na zimę dostaliśmy rozmiar 6-12 miesięcy, takie jak na zdjęciu
a Wy macie kombinezony razem kryte na stopy tez czy jak? bo ja mam kryte takie wiec butow nie kupuje , wsumie to mam jedne białe włochate. Ale itak raczej nie uzyje no bo jak

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
c
ale rozni sa ludzie, jak juz kiedys wspominalam znam dziewczyne ktora dawala po 1 miesiacu dziecku mleko z kartonika.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-16, 10:23   #827
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
O nie masakra ha ha ha

Dziewczyny mojemu dziecko się żarłoczność włączyła, bo zasypia o 20 po mleczku , potem o 1 się znowu budzi i jest głodna , a potem o 5 ,30 . Kurcze macie jakiś sposób aby znowu się przestawiła i spała do 4.30 hmmmm może to jakaś chwilowa zmiana ?????
to może być chwilowe, u nas też był taki okres, kiedy Luśka się kilka nocek budziła częściej na jedzenie, a teraz znowu idzie spać o 21 i śpi do 4, czasem nawet do 6
Ale ja poza wybudzaniem jej na karmienie nocne staram się w ogóle nie ingerować w pory karmienie, wychodzę z założenia, że dziecko najlepiej wie kiedy jest głodne i ile zjeść
tylko na mm to chyba trochę inaczej jest

Cytat:
ja też chyba mam parcie na kp i to z własnej wygody, nie chce mi się bawić z butelkami
też mam parcie na kp tym bardziej, że mocno o to walczyłam i dużo poświęciłam, żeby karmić piersią. A poza tym właśnie odkrywam nowe zalety karmienia piersią - to jest pierwsza nauka żucia dla dziecka, najlepiej też rozwija mięśnie odpowiedzialne za mowę

Stary 2012-10-16, 10:24   #828
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
a Wy macie kombinezony razem kryte na stopy tez czy jak? bo ja mam kryte takie wiec butow nie kupuje , wsumie to mam jedne białe włochate. Ale itak raczej nie uzyje no bo jak
--
ja mam 1 bez stópek ale kupie drugi ze stópkami a buty to do nosidła
Stary 2012-10-16, 10:27   #829
phdwao
Zakorzenienie

Agunia kupuję przez Ciebie ksiazkę, która wczoraj zalinkowałws BLW, tylko że na all sa sporo taniej, jets jakis haczyk?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-16, 10:27   #830
hanjah
Zakorzenienie

Hej
U nas pogoda tragiczna I jeszcze tż zaspał i pojechał do pracy prawie godzinę spóźniony Mam nadzieję, że nie zwolnią go, bo w końcu jest pracownikiem agencyjnym... ale tak myślę, że jak już 1,5h nie wraca to może został w pracy
Jutro jedziemy składać wnioski o paszporty dzieciom-już jestem chora jak pomyślę że mamy tam jechać

Na pocieszenie tylko dodam, że Marysia kończy dziś 3 miesiące I powiedzmy, że ma też imieniny-dzisiaj jest Jadwigi, a ona ma tak na drugie imię

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2012-10-16 o 10:30
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:28   #831
prince_polo
Zakorzenienie

ogladacie ddtvn ? o tym psie ktory spiewa? tez mam spaniela i moj tez spiewa tyle ze jak uslyszy cos na sygnale

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-16, 10:28   #832
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

też mam parcie na kp tym bardziej, że mocno o to walczyłam i dużo poświęciłam, żeby karmić piersią. A poza tym właśnie odkrywam nowe zalety karmienia piersią - to jest pierwsza nauka żucia dla dziecka, najlepiej też rozwija mięśnie odpowiedzialne za mowę
a to to ja od początku wiedziałam

phdwao ja korzystałam z filmików instruktażowych, jest ich sporo w necie
Stary 2012-10-16, 10:28   #833
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Agunia kupuję przez Ciebie ksiazkę, która wczoraj zalinkowałws BLW, tylko że na all sa sporo taniej, jets jakis haczyk?
poka linka bo tez wlasnie chce kupic

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-16, 10:29   #834
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie wiem ale nie chcę sprawdzać jakoś mam przeczucie że nie po drodze będzie mi z tymi butelkami
Mamcia kiedyś napisała ze mam parcie na kp. I miała rację A motywuje mnie w duzej mierze niechęc do zabawy z butelkami.
Chociaż wiem że dla niektórych to zaden problem
Ja nie mialam nic zlego na mysli, mi chodzilo o to jak pojawil sie wtedy u Was ten kryzys i mialam na mysli zebys wyluzowala bo w nerwach pokarmu nie wywalczysz.
Ja tez dlugo mialam parcie na kp ale az tak ie nakrecalam ze mnie to przeroslo..

Amelcia
Stary 2012-10-16, 10:29   #835
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam 1 bez stópek ale kupie drugi ze stópkami a buty to do nosidła
acha.
ja w ogole niwiem czy mała grubo ubrana sie w te nosidlo moje zmiesci w ogole niewiem niby jest do poznego meisiaca te nosidlo nasze ale jakos niewierze

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-16, 10:33   #836
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
U nas pogoda tragiczna I jeszcze tż zaspał i pojechał do pracy prawie godzinę spóźniony Mam nadzieję, że nie zwolnią go, bo w końcu jest pracownikiem agencyjnym... ale tak myślę, że jak już 1,5h nie wraca to może został w pracy
Jutro jedziemy składać wnioski o paszporty dzieciom-już jestem chora jak pomyślę że mamy tam jechać

Na pocieszenie tylko dodam, że Marysia kończy dziś 3 miesiące I powiedzmy, że ma też imieniny-dzisiaj jest Jadwigi, a ona ma tak na drugie imię
u nas to samo tragedia, pada szaro niby juz 9.30 a za oknem jakby byla 6 rano :/
My juz mamy paszport w kieszeni

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
ogladacie ddtvn ? o tym psie ktory spiewa? tez mam spaniela i moj tez spiewa tyle ze jak uslyszy cos na sygnale
moj to sie ze mna kloci zawsze :P
i dyskutuje oooj jak on dyskutuje :P
kiedys go nagram

Amelcia
Stary 2012-10-16, 10:35   #837
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
moj to sie ze mna kloci zawsze :P
i dyskutuje oooj jak on dyskutuje :P
kiedys go nagram
fajnei nagraj moj ten co mam wodmu jest potulny , nie szczeka ani nic. Ale ten co meiszka z rodzicami to jest dioabeł. Wlasnie ten spaniel. Ale niestetu nielubi dzieci. I nie chodze tam z niunią

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-16, 10:38   #838
blueberry88
Zakorzenienie

Cześć!
Windi pomaga, ale nie załatwia problemu - chyba nabędę Delicol. Wierciła się praktycznie całą noc ok. 6-7 spuściłam z niej powietrze Po pół godzinki znów się wierciła - wzięłam do siebie masowałam troszkę brzuszek i trochę się odgazowała, a potem o 10 już samo poszło. I mam szczęśliwe dziecko!

Cytat:
chyba przemyslala bo mi nie wystawiła negatywa. A jak dzwonila do mnie to mowi ja wsprawie komentarza negatywa. Wiec mowie slucham, A ona : to ja slucham prosze o wyjasnienie
Twoja historia z all była wczoraj ostatnią rzeczą, którą opowiadałam tż w łóżku przed snem
Też mam dużo grzechotek, ale tak naprawdę sprawdzają się tylko te, które sama kupiłam - przemyślane i porządne.

Cytat:
padłam!!!!!!!!!!!!!

leżę

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane!
Ja stosowałam szybko, jak tylko już nie mogłam wytrzymać z podpaską. Czytałam, że zaleca się po połogu.

Cytat:
Myślę, że ściemnia, bo mój też jest lekko porysowany - wygląda na wystawowy.

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
O nie masakra ha ha ha

Nie narzekaj, bardzo ładnie śpi!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:40   #839
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dla Marysi

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
ok. 6-7 spuściłam z niej powietrze
......................... ........

Amelcia
Stary 2012-10-16, 10:43   #840
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Też się skusiłam i zapłaciłam 25,90

Cytat:
Hej

Brawa dla Marysi , najlepszego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości