|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część III
no tak ja to dopiero się staro poczułam
Wczoraj rano w TVN było coś w naszym temacie, co prawda nie dotyczy konkretnie mnie, ale wrzucam Wam linka http://dziendobry.tvn.pl/video/anako...est,62419.html U nas od poniedziałku nic się nie dzieje, ponoć dziś ma się coś ruszyć no i liczę na to ze jutro podłoga się zacznie robić. U nas zimno, coraz zimniej, co mnie akurat wcale nie cieszy. ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
Cytat:
My mamy robić poddasze w przyszłym roku, ale jak widzę to co mam tu po remoncie jednego pokoju i korytarza to mi się odechciewa wszystkiego. A do tego jeszcze dojdzie tynkowanie całego domu. Masakra jakaś
Edytowane przez libelle Czas edycji: 2012-10-10 o 09:52 |
||
|
|
|
#3332 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ja w tym roku kładłam tynk dekoracyjny na elewacje. Przyszła firma o 6 rano. Jak przyjechałam o godzinie 13 do domku, aby zapłacić, wszystko już było zrobione, posprzątane i kolorek na domku położony. Kwestia tego aby robili to profesjonaliście, bo dziś z fachowcami bywa różnie . Cytat:
. Ja jakoś staram się nie opychać . Nie odmawiam sobie jak mam na coś ochotę, ale wszystko z rozsądkiem, ograniczam słodycze a jak mam chcice na coś słodkiego jem owoca, bo wiem że potem ciężko jest zrzucić.Moja koleżanka utyła 25 kg w ciąży, ale jadła wszystko w dużych ilościach bo sobie powtarzała "i tak będę gruba wiec co mi szkodzi". Cytat:
Wyczytałam wszystkie książki które miałam w domu i wcześnie, nie czasu do nich sięgnąć. Moj TŻ wyzbierał dla mnie książki od kolegów . Ciekawe dlaczego wszystkie są o uzbrojeniu, misjach, taktykach itp itd. Jeszcze kilka miesięcy i będę wiedziała o tym wszystko :P. ![]() Cytat:
Wstawiam foto, kiepskiej jakości karta pamięci w telefonie odmówiła posłuszeństwa. A nie coś się stało z moim skanerem . Zdjęcie z 13 tc .
|
||||
|
|
|
#3333 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas jest taki problem że domek jest hmmm dwurodzinny więc dosyć wysoki a tynkowany będzie od nowa właściwie będzie kładziony nowy tynk na stary + ocieplenie i + zmiana dachu z podniesieniem go w kilku miejscach Cytat:
strasznie fajne czułam się w ciąży. Gorsze jest to że po ciąży strasznie się pochorowałam i niestety przez leki nabrałam wagi i co najgorsze nijak nie daję rady tego zrzucić, nie daje razy bieganie, dieta... może jak przestanę się leczyć uda mi się wrócić ![]() A ile masz latek ![]() Cytat:
a książki misyjne też czytam wypożyczając od Ani_20 |
|||
|
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przytyłam mało bo 7 kg, uważałam na to co jem, odżywiałam się na pewno bardziej prawidłowo niż poza ciążą ale szczerze mówiąc, nawet jeśli teraz nie mam figury modelki (a nigdy nie miałam) to z pewnością mały łobuz jest tego wart
|
|
|
#3335 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() wreszcie mam czas na nadrobienie wizażowych zaległości... Widzę, że temat pt. "ciąża" rządzi nie udzielam się za bardzo w temacie dziecięcym, gdyż doświadczenia w tym temacie u mnie brak narazie. Dziarska gratuluję i cieszę się, że wszystko jest w porządku i Maleństwo dobrze się rozwija! Libelle obyś szybko wyszła z remontowego chaosu zobaczysz jaki będziesz miała super domek po tym wszystkimJestem właśnie na etapie załatwiania formalności związanych z kupnem mieszkania. Papierologia straszna i do tego tu stówka, tam dwie i wychodzi kupa kasy za to, że ktoś pieczątkę przybije na papierku... oboje już jesteśmy nakręceni, planujemy co gdzie postawić, co dokupić itp. Choć wiem, że jak się uda wprowadzić pod koniec listopada, to będzie wielki sukces. A do tego czasu po staremu - ja tu, a TŻ w internacie.w Krakowie zimno, wieje... takiej jesieni to ja nie lubię trzeba zacząć dziergać szalik na drutach - mój sposób na jesienno-zimowe wieczory (na zmianę w książką).
|
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
Mądrze powiedziane: "Jeść dla dwojga, a nie za dwoje"
|
|
|
|
#3337 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Posprzeczałam się troche z moim TŻ, o to że sobie cześć pracy przeniosłam do domu . Jest zły, bo twierdzi iż nie powinnam pracować. A fakt faktem, że nie lubi tego iż tyle czasu poświęcam swojej pracy. Po prostu go to drażni. Złość mu przejdzie szybko, jak zawsze .
|
||
|
|
|
#3338 | |||
|
Raczkowanie
|
Zapraszam do siebie
![]() Cytat:
...bo różnie pracodawcy na takie wieści reagują Cytat:
Jeżeli chodzi o ciążę i L4 z tym związane - jestem zwolenniczką brania L4. jest to tak naprawdę jedyny czas w życiu kobiety kiedy może bezkarnie spać do południa i lenić się całymi dniami i pachnieć ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
Moja siostra np w ciąży miała huśtawki nastroju, ciągle piła colę i jadła w KFC
|
|||
|
|
|
#3339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świeżutki, jeszcze pachnie nowością ![]() Nie wysyłaj, może kiedyś wreszcie sama odbiorę ![]() no dobra, to jesteś jedną z młodszych, ale nie postarzaj nas tak bardzo ![]() Cytat:
Ale tylko dlatego, że chciałam, uznałam że w domu po prostu się zanudzę Teraz, przy maluchu, chyba by mi to już nie groziło
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
Hm, mi nie chodzi do końca o takie pohamowanie zachcianek, bo na przykładzie cioci wiem, że czasami jest to naprawdę niemożliwe
Chodzi mi bardziej o takie: "Nie mam do końca na to ochoty, ale skoro jestem w ciąży to nikt mi nie zabroni zjeść dziesiątego ciastka", takie bardziej myślenie, że w ciąży nie trzeba zupełnie na nic uważać, w końcu "na pewno aż tyle nie przytyję", a nawet jeśli to podczas karmienia wszystko się zrzuci Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi
|
|
|
|
#3341 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Pracodawca zareagował całkiem miło, przynajmniej udał miłego, bo sytuacja po moim odejściu nie stała się za fajna . I sumie dobrze, że tak się stało, bo nikt nie widział jaką cześć roboty odwalałam, i siedziałam po nocach. Teraz się okazuje że na moje miejsce szukają 2 osób . Cytat:
Będę w domu pisać pisma procesowe, nie za dużo, aby się nie przemęczać, a zawsze jakoś czas zleci. Byłam na badaniach..i glukoza wyszła w moczu bardzo duża. Jutro idę do lekarza na konsultacje. Cytat:
.
Edytowane przez dziarska Czas edycji: 2012-10-11 o 13:32 |
|||
|
|
|
#3342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chciałabym To jest mój wiek, ale z okresu rejestracji na wizażu
|
|
|
#3343 |
|
Raczkowanie
|
Dziarska L4 przy twoim zawodzie uważam za jak najbardziej stosowne
mam kilka znajomych aplikantek i z opowiadań wiem, że stresu nie brakuje.Mam też znajomą, już szczęśliwą mamę, która jak tylko dowiedziała się, że jest w ciąży to powiedziała, że miesiąc pracy i idzie na zwolnienie. Po miesiącu mówiła, że jeszcze tydzień... aż w końcu pracowała dosłownie do samego rozwiązania, bo licząc sobie częstotliwość skurczy wypełniała jeszcze tabelki do rozliczeń pracoholizm totalny - leży na łóżku na oddziale z laptopem i stuka, lekarz jak to zobaczył to mało jej go przez okno nie wyrzucił. Ale to chyba bardzo rzadki przypadek.
|
|
|
|
#3344 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Szukam szkoły rodzenia, ale rozczarowana jestem zakresem tematów jakie obejmują zajęcia . Mysłałam że będzie coś o pielęgnacji noworodków, bo tego bardziej się obawiam niż samego porodu. A tu nic :P. Chciałam też aby mój TŻ się czegoś dowiedział. Cytat:
|
||
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A szkoły rzeczywiście, mało z tego zakresu mają....a przydałoby się. Choć ja do szkoły rodzenia nie chodziłam ![]() a dla panów w ogóle powinni dodatkowe zajęcia zrobić, żeby nie było jak koleżanka opowiadała, na szkole rodzenia pan wyskoczył z pytaniem "a....takie dzieci to tak..często trzeba kąpać?"
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Nie śmiej się, ja nie mam bladego pojęcia jak często kąpie się dzieci
Nie wydaje mi się, żeby codziennie trzeba było, ale raz na tydzień to chyba za rzadko, co nie? |
|
|
|
#3347 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3349 |
|
Rozeznanie
|
Ja też nie chodziłam do szkoły rodzenia i nie żałuję z perspektywy czasu...żeby mnie ktoś uczył jak mam oddychać
Myślę, że tą umiejętność mam opanowaną Jak ktoś jest słaby psychicznie, bardzo się boi to pewnie, czemu nie, przynajmniej poczuje się pewniej. Poród to nic przyjemnego ale uważam, że każdą kobietę kieruje instynkt i tyle. Ja polecam liczne strony w necie o pielęgnacji niemowląt, są super i taka wiedza mi starczyła. W szpitalu przed wypisem np. w wieczór przed przyszła do nas położna do sali i pokazała jak mamy kąpać dziecko, jak je trzymać i jak nacierać itd. Miałyśmy też spotkanie z lekarką pediatrą przed wypisem ze szpitala, powiedziała dokładnie na co zostały dzieci zaszepione, omówiła ew. jak któreś coś tam miało dodatkowo, dała wskazówki co i jak dalej z dzieckiem i wydała książeczki zdrowia. Fajnie bo nie czułam sie taka już bezradna Co do książek tż-ów - normalnie tak jak u Was Misyjnych raczej nie ma, ale jakieś typowo wojskowe, wojenne, historyczne, o samolotach i II wojnie światowej i komandosach
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle że ja mu podbieram i czytam, niektóre jak tylko przyniesie do domu, zanim sam zdąży przeczytać ![]() Libelle, "misjonarze" tom trzeci czekają na Ciebie
|
|
|
#3351 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też pracuję w kancelarii ale jestem aplikantką III roku i walczę o r.pr. przed nazwiskiem Cieszę się, że jesteś z nami! A skąd jesteś jeśli mogę zapytać? nie pisałaś...no chyba, że przeoczyłam ![]() A propos dziś jestem po drugim egzaminie - ustny i zdany Ty dziarska jesteś już po egzaminach? Hm, poza tym u mnie nic ciekawego............za to libelle ma szałowy nowy kolor włosów ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
Edytowane przez kobieta_oficera Czas edycji: 2012-10-16 o 19:21 |
||
|
|
|
#3352 |
|
Raczkowanie
|
kobieta_oficera uczę się właśnie do egzaminu
ale przynajmniej dysponuje na to dużą ilością swojego czasu . Gratuluje zdanego egzaminu . Jestem z Podkarpacia -Rzeszów. |
|
|
|
#3353 |
|
Rozeznanie
|
Libka, zmieniłaś coś?
Ja się pokolorowałam i zmieniłam fryzurkę w sobotę Fotki w klubie Zrobiłam sobie prezent na 30 urodziny ![]() Dziarska, mój tż służył w Rzeszowie w Brygadzie Strzelców Podhalańskich
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tż marzy o tym, żeby służyć w tej jednostce
|
|
|
|
#3355 |
|
Rozeznanie
|
Tak, to nie była jego decyzja, szczególnie że daleko od domu i pracował tam krótko i jak tylko mógł to się przeniósł. Ale nie dziwię się, że tam chce akurat służyć Twój tż, gdyby nie to że daleko od śląska to by pewnie tam został.
|
|
#3356 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
że tak się pchają do tej jednostki
|
|
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie wiem. Mój tż mówi: "Bo mają fajne kapelusiki z piórkiem"
|
|
|
|
#3358 |
|
Raczkowanie
|
mariamarysienka mi te mundury się kojarzą z bawarskim strojem ludowym
i dla mnie zabawnie w nim wyglądają |
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
A tak serio to tam może są jakieś lepsze warunki, sprzęt?
|
|
|
|
#3360 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

Nie mogę się doczekać kiedy wszelkie papiery będą, a to trwa niestety....
ja się tak wcale nie czuję 

. Zdjęcie z 13 tc
ale szczerze mówiąc, nawet jeśli teraz nie mam figury modelki (a nigdy nie miałam) to z pewnością mały łobuz jest tego wart 

. Mysłałam że będzie coś o pielęgnacji noworodków, bo tego bardziej się obawiam niż samego porodu. A tu nic :P.
Też pracuję w kancelarii ale jestem aplikantką III roku i walczę o r.pr. przed nazwiskiem