Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-16, 11:50   #2761
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
ja nie cwicze bo i tak ledwo zyje

Gosia a nie mozesz poprostu wlaczyc sobie Chodakowskiej i zaczac cwiczyc? moze wtedy mama pojdzie do swojego pokojudlaczego Ty masz rezygnowac z odrobiny przyjemnosci?

Konia to musialas ekspresowo biec ze az Nina usnela
no szlam dziarsko , jak zolnierz

czekam na dluzsze spanie Kai i wracam do Ewy, fajne to jest
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 11:58   #2762
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Gosia a nie mozesz poprostu wlaczyc sobie Chodakowskiej i zaczac cwiczyc? moze wtedy mama pojdzie do swojego pokojudlaczego Ty masz rezygnowac z odrobiny przyjemnosci?
Musialabym wylaczyc jej w srodku serialu (a ona oglada jeden za drugim),zeby wlaczayc cwiczenia.I znajac zycie stalaby nade mna i gadala i przeszkadzala mi w tym.Ona u siebie w pokoju nie siedzi,bo musi widziec wszystko co sie robi,co oglada,co sie je,slyszec o czym rozmawiamu itd
Stary 2012-10-16, 11:59   #2763
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Heja

zważając na to ,że @ a przyjść na dniach to mam doskonały humor

No nic, trochę mnie giry piorą po wczorajszych spacero - truchtach.Dzisiaj kropi to sobie z chodakowską zrobię spotkanie i to zaraz.I to też mnie dziwi, bo @ idzie , a mi się coś chcę.
Wrzucę potem foty na fb jak uśpiłam Nine na spacerze, tak zapierniczałam na tym spacerku,że hoho, jak samochód chyba,że J, a znużyło i zasnęła,( zawsze śpi w aucie) dobrze ,że Jej się lokomocyjna nie uruchomiła .

Monia no masz cudnie, konie, wiocha, uwielbiam

Gratulacje dla Wszystkich Rocznicowych Dzieciaczków
Gkatarzynka fajna ta kostka, to drugie ma cenę jak dla mnie z kosmosu, ja tam dużo zabawek sama robiłam i będę robić, np. takie sznurowanie to można fajnie ćwiczyć na butelce podziurawionej i przeplecione tam sznurowadło i gra gitara, dobrze zabezpieczyć i jest. W sumie to na bucie można też ćwiczyć. Najlepszą zabawką Niny był zwykły duży karton zamykany klapą.Kaja ma teraz butlę z ryżem butlę z wodą i jest fajno.Za parę groszy.
Masz rację, ta druga kostka to mega droga, ale tylko to znalazłam na allegro jeśli o chodzi o wiązanie, itd... I też sama napewno w coś takiego nie będę wyrzucać pieniędzy, bo u nas ostatnio króluje butelka z odrobiną wody i puste opakowanie po chusteczkach nawilżanych żadna zabawka nie jest tak interesująca Jeśli chodzi o tą drewnianą to szczerze mówiąc mam na nią ochotę, ale spokojnie - jeszcze jest czas a kasy brak więc i tak nie kupię...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 12:06   #2764
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Musialabym wylaczyc jej w srodku serialu (a ona oglada jeden za drugim),zeby wlaczayc cwiczenia.I znajac zycie stalaby nade mna i gadala i przeszkadzala mi w tym.Ona u siebie w pokoju nie siedzi,bo musi widziec wszystko co sie robi,co oglada,co sie je,slyszec o czym rozmawiamu itd
o kurcze.. to mzoe jak wyjdzie to toalety to szybko rach ciach i przejmiesz tv

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Nie wierze normalnie, dyrektor kazal wyciac dla Tz najladniejsze krzewy, ktore zakrywaja obskurne sciany duzego domu...krzewy przepiekne..byly tak to wlasnie jest jak sie mieszka w pracy, czlowiek sie przywiaze a pracodawca powie cos i trzeba to zrobic, a czlowiek traktuje te rzeczy jak swoje a one nie sa.a ze dyrektor idiota to sie wkurzylam jeszcze bardziej.mialam pisac jemu maila w sprawie mojego zakresu obowiazkow ktory mi wczoraj przyniosl, ale sie wstrzymam bo w nerwach moze mnie za bardzo poniesc

hmm naprawde gdybym chciala miec drugie dziecko to juz zaczelabym nad tym pracowac i wykorzystalabym ich przynajmniej pod tym wzgledem...chodzi mi o macierzynski oczywiscie

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-10-16 o 12:08
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 12:16   #2765
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Masz rację, ta druga kostka to mega droga, ale tylko to znalazłam na allegro jeśli o chodzi o wiązanie, itd... I też sama napewno w coś takiego nie będę wyrzucać pieniędzy, bo u nas ostatnio króluje butelka z odrobiną wody i puste opakowanie po chusteczkach nawilżanych żadna zabawka nie jest tak interesująca Jeśli chodzi o tą drewnianą to szczerze mówiąc mam na nią ochotę, ale spokojnie - jeszcze jest czas a kasy brak więc i tak nie kupię...
kiedyś zawitkowski pokazywał obklejony taśmą karton i to było super pchaczem np.

nauczę się wrzucać na youtuba to wrzucę Ninę z kartonem
Stary 2012-10-16, 12:24   #2766
MoniaHan
Wtajemniczenie

Konia a mialam pytac Ciebie juz kilka dni temu, czy dopajasz juz Kaje, bo wiem ze nie dopajalas, nie wiem jak teraz?

Stary 2012-10-16, 12:28   #2767
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Konia a mialam pytac Ciebie juz kilka dni temu, czy dopajasz juz Kaje, bo wiem ze nie dopajalas, nie wiem jak teraz?
nie dopajam, kupy sa ok, cyc robi za picie , nie jemy kaszek to duzo jeszcze cyca dostaje, w zupe tez duzo wody jest , wiec mysle ze to jej starcza
Stary 2012-10-16, 12:37   #2768
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
nie dopajam, kupy sa ok, cyc robi za picie , nie jemy kaszek to duzo jeszcze cyca dostaje, w zupe tez duzo wody jest , wiec mysle ze to jej starcza
no ja tez nie dopajam, wiec dlatego pytamdzieki za odpowiedz

Stary 2012-10-16, 13:54   #2769
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

heja

Matylda ucina sobie długą drzemkę (będzie już ze 2 h jak nigdy), więc matka ma czas na wizaż...

Gkatarzynka, ta kostka drewniana jest super, o taką mi właśnie chodziło! Widziałam tu wczoraj coś podobnego ale za 50 e to stanowczo za drogo! Poszukam albo używanej, albo zamówię w charakterze prezentu (np na roczek)-chrzestni mogą się złożyć, a taka kostka się przyda!

Natomiast jeśli chodzi o manipulacje typu wiązanie sznurówki, zapinanie guzika, zapinanie paska, zatrzaski to mam taką fajną materiałowa książeczkę, i tam można właśnie takie rzeczy ćwiczyć...Poza tym, jak już wspomniała Konia, pozostaje zawsze prawdziwy but ze sznurówką haha

Butelka pusta/pełna, opakowanie po i z husteczkami już nie są dla Matyldy takie pociągające...Postanowiła m zakupić balony i nadmuchac je, niektóre zaś wypełnić ryżem(tzn wsypać odrobinę do środka przed nadmuchaniem). Wkorzystam też patent Koni na pustą butelkę wypełnioną ryżem..Tylko muszę zakupić taką 0,5 l

Zgarzdam się, że super zabawki można zrobić z niczego, wystarczy wyobraznia...Sama jak byłam mała też się z siostrami róznymi rzeczami bawiłyśmy i było super

Gosia, współczuję sytuacji z mamą...A co do ćwiczeń ja ćwiczyłąm włączając sobie laptopa...Dużo miejsca nie potrzeba. Przyszykuj sobie butelke z wodą, bo te ćwiczenia wbrew pozorom wyleją z Ciebie 7 poty!

MoniaHan, wiem o czym mówisz...No ale co zrobisz... Ja coraz częściej myslę o tym, że chciałabym mieć wreszcie swoje własne mieszkanie a nie wiecznie wynajete. W swoim urządzisz jak chcesz, i po prostu jesteś u siebie. A tu wszystko takie na tymczasem, na chwilę....Choć moja siostra w Nimeczech też wynajmuje, ale u nich z tymi mieszkaniami inaczej-meblowali i urządzali od podstaw i u nich naprawdę można poczuć się jak w domu!

Dobra, idę coś porobić bo też zaczynam marudzić, ehh...

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2012-10-16 o 13:56
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 13:56   #2770
ivonka7
Rozeznanie

Dzień dobry!
My dzisiaj imprezujemy z Ewunią! 8 miesięcy!
W ostatnim czasie chodzimy z Ewą na basen i (o zgrozo!) zanurzamy jej głowę pod wodę ale lubi te zajęcia
Mały kombinator mówi baba i dada, łazi wzdłuż wersalki i jest coraz sprytniejsza.

Ciesze się że chociaż udaje mi się was podczytywać bo wiem co u innych mamuś i dzieciaczków.

Karolca podziwiam Cię! Ludzie nie zdają sobie sprawy z tego co matki muszą przeżywać i ile ich kosztuje rozłąka z dzieckiem. Dużo siły dla Ciebie!
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Jak wiozłam małą do mamy to nieco spociły mi się oczy ale byłam dzielna
W Krakowie pada więc ze spaceru nici...może chociaż coś ugotuje dobrego Od soboty jestem chora i mam już dosyć kataru leczonego herbatą
Wrzucę wam fotke Ewuni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0538 - Kopia.jpg (83,9 KB, 45 załadowań)
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 14:03   #2771
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
W ostatnim czasie chodzimy z Ewą na basen i (o zgrozo!) zanurzamy jej głowę pod wodę ale lubi te zajęcia
Mały kombinator mówi baba i dada, łazi wzdłuż wersalki i jest coraz sprytniejsza.

Ciesze się że chociaż udaje mi się was podczytywać bo wiem co u innych mamuś i dzieciaczków.

Karolca podziwiam Cię! Ludzie nie zdają sobie sprawy z tego co matki muszą przeżywać i ile ich kosztuje rozłąka z dzieckiem. Dużo siły dla Ciebie!

W Krakowie pada więc ze spaceru nici...może chociaż coś ugotuje dobrego Od soboty jestem chora i mam już dosyć kataru leczonego herbatą
Wrzucę wam fotke Ewuni
za 8 miesięcy dla Ciebie dużo zdrówka ale Ewunia cudna

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 14:04   #2772
tynka88
Zadomowienie

hej

Mateuszek jakby potrafił to by chyba ciagle tearz wolal mama mama , juz nie mam sily, klade na dywanie ,znikam na chwile, placz, biore na rece, leze obok jest okej.

powodzenia dziewczynyw cwiczeniach no i wytrwalosci ja dzis biegalam w deszczu a po poludniu lece poskakac na stepie, juz nie chce chudnac..
tylko tak dla kondycji.

TZ zaczal mi gadac, ze on chce zebym byla takim pączusiem jak w ciazy, ale facetom to sie nie dogodzi

Mateuszek juz mruczy, lece

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 14:12   #2773
Nikii89
Zakorzenienie

Ivonka najlepszego dla Ewy na 8 miesięcy

Nowaken dla Ani i Cziqua dla Filipka za pół roczku

I dla reszty dzieciaków które w czasie mojej nieobecności miały miesięcznice

Witam
Jaka nocka piękna i wieczorne zasypianie Samemu w łóżeczku zasnął o 19.30 potem pobudka 23.30, 3 gdzie zabrałam do siebie, potem 7 i na dobre 8.30 a teraz w dzień jeszcze spanie od 10.40 do 12.50 oczywiscie trochę ze mna bo tak do pobudka po 40min by była :P Ze spaceru nici bo pada ;/ Normalnie mam dobry humor , jestem wyspana i mogę przenosić góry
Na obiad dziś robię ten cały papirus co reklamują ciekawe czy to faktycznie takie dobre...

Ostatnio brak czasu bo z TŻ szukamy jakiegoś domku do kupienia lub intensywnie myślimy nad budową.
Brak czasu spowodowany też Oskarem bo potrzebuje stałej uwagi inaczej podnosi alarm.
Dłuższe drzemki tylko z matką można robić tak więc w ciągu dnia mam przymusowe (choć nie zawsze) spanie z moim rozrabiaką.
Oskar to już taki mały cwaniak ja go na matę a on płacz patrzę na niego i się chichra odwracam głowę płacz znów patrzę a on w śmiech. ciekawe co on sobie myśli.....

Za 2 dni i mój szkrab będzie miał pół roczku jak ten czas szybko minął a pamiętam jakbym go wczoraj rodziła, jak miał kolki itp. a tu już 6 miesięcy jeszcze trochę i święta (już zapowiedziałam TŻ że 6.12 przebiera się za Mikołaja:P) potem sylwester ,narodziny mojej bratanicy lub bratanka ( w sumie brat już powinien wiedzieć muszę uderzyć do niego z pytaniem) no i roczek Oskara ... Ale się rozpędziłam ale jestem tak pozytywnie nastawiona na te nadchodzące chwile że nie umiem się doczekać a jeszcze jakby coś na 100% wyszło z własnym domkiem to idę skakać jak Feliks

Teraz zmykam kończyć obiadek
Stary 2012-10-16, 14:18   #2774
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
heja

Matylda ucina sobie długą drzemkę (będzie już ze 2 h jak nigdy), więc matka ma czas na wizaż...

Gkatarzynka, ta kostka drewniana jest super, o taką mi właśnie chodziło! Widziałam tu wczoraj coś podobnego ale za 50 e to stanowczo za drogo! Poszukam albo używanej, albo zamówię w charakterze prezentu (np na roczek)-chrzestni mogą się złożyć, a taka kostka się przyda!

Natomiast jeśli chodzi o manipulacje typu wiązanie sznurówki, zapinanie guzika, zapinanie paska, zatrzaski to mam taką fajną materiałowa książeczkę, i tam można właśnie takie rzeczy ćwiczyć...Poza tym, jak już wspomniała Konia, pozostaje zawsze prawdziwy but ze sznurówką haha

Butelka pusta/pełna, opakowanie po i z husteczkami już nie są dla Matyldy takie pociągające...Postanowiła m zakupić balony i nadmuchac je, niektóre zaś wypełnić ryżem(tzn wsypać odrobinę do środka przed nadmuchaniem). Wkorzystam też patent Koni na pustą butelkę wypełnioną ryżem..Tylko muszę zakupić taką 0,5 l

Zgarzdam się, że super zabawki można zrobić z niczego, wystarczy wyobraznia...Sama jak byłam mała też się z siostrami róznymi rzeczami bawiłyśmy i było super

Gosia, współczuję sytuacji z mamą...A co do ćwiczeń ja ćwiczyłąm włączając sobie laptopa...Dużo miejsca nie potrzeba. Przyszykuj sobie butelke z wodą, bo te ćwiczenia wbrew pozorom wyleją z Ciebie 7 poty!

MoniaHan, wiem o czym mówisz...No ale co zrobisz... Ja coraz częściej myslę o tym, że chciałabym mieć wreszcie swoje własne mieszkanie a nie wiecznie wynajete. W swoim urządzisz jak chcesz, i po prostu jesteś u siebie. A tu wszystko takie na tymczasem, na chwilę....Choć moja siostra w Nimeczech też wynajmuje, ale u nich z tymi mieszkaniami inaczej-meblowali i urządzali od podstaw i u nich naprawdę można poczuć się jak w domu!

Lepszy od ryżu jest groch, ale nie miałam akurat w domu, poza tym butelka musi byc zupełnie sucha , no i maksymalnie musi miec zabezpieczony wlot, taśmą szarą szeroką okleić albo izolacyjną jakąś żeby się nic nie wydostało przypadkiem ....
Stary 2012-10-16, 14:21   #2775
emigra
Zakorzenienie

Ivonka, gratki 8 mcy
Nowaken gratki dla Ani za 6 mcy
Dla Filipka rowniez gratulacje skonczonych 6 mcy Mam nadzieje ze zadnego brzdaca nie pominelam

Julcia po drzemce - jakos 40 minut, moze niecale, wiec za dlugo nie pospala, ale humorek ma lepszy. Jak weszlam do sypialni to przywitala mnie mega smile'm wiec git przygotowalam juz obiad, wiec jak maz bedzie wracal tylko wlacze ziemniaki i usmaze kotlety - zachcialo mi sie swojskiego obiadu jak u mamy hehe

Niki no to nocka byla wspaniala Ja narazie nie rozmyslam o swietach, przybija mnie poniekad ta mysl ... bedziemy tu z tesciowa ... ja tesknie za swietami z mojego dziecinstwa, gdzie swieta bylo czuc na kilometr... teraz niby bedziemy z nasza kruszynka ale ... gdzie ten nastroj? ech.
Natomiast juz mam stresiora przed impreza z okazji roczku bedziemy swiezo po przeprowadzce, zaprosimy moja rodzine i rodzine meza oraz znajome, zaprzyjaznione malzenstwo z wtedy juz ok 3 miesieczna niunia. Zapowiada sie impreza na ok 15 osob, mimo ze dom bedziemy miec duzy to ... nie bedzie gdzie spac dla az 13 osob moze rozlozymy na raty impreze urodzinowa Juleczki
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 14:54   #2776
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
heja

mi nie chodzi o mieszkanie/dom, bo ja nie mam parcia na kupno swojego, nie chce poki co zwiazywac sie z jednym miejscem i zapozyczac na cale zycie, mi chodzi o prace a ze mieszkam w pracy to tak mi sie to wszystko w jedno zlewa.

Stary 2012-10-16, 15:25   #2777
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry!

Wrzucę wam fotke Ewuni

dla Ewuni za 8 miesięcy swoją drogą jaka ona śliczna

dziękujemy za wszystkie życzonka dla Filipka uczcił to potężną kupą

skopiuję wpis z fb bo tam się rozpisałam
3 dzień turbo jam za mną pogoda nieciekawa więc mama mi Filipa na spacer nie zabrała ale za to jak wracaliśmy od mojej babci przyszła do mnie i posiedziała z młodym chwilę więc miałam czas wylać z siebie 7 poty przy babce która ma chyba ADHD albo coś wciąga nie wiem skąd ona tą energię bierze ( instruktorka turbo jam) no i poćwiczyłam potem szałer i czuję się jak nowo narodzona jak pisałam na wizażu babcia przyjechałą z wizyty u rodzinki z niemiec i poprzywoziła Filipkowi kilka fajnych rzeczy dostał taką misiatą kurteczkę z kapturkiem z uszami spodenki i bluzę i zabawkowy grająco- świecący telefon ja erbłam flauszową kurtkę elegancką jesienno wiosenną fakt guziczki muszę lekko przesunąć bo ciasnawa ale wiecie jaki mam ambitny plan więc na wiosnę będzie luźna spodnie lniane i koszulę no i babcia oczywiście tu mi mimochodem czasem wygarnie że chyba znowu przytyłam(nie przytyłam) a potem czemu się niczym nie częstuję i nakłada mi ciasto na talerz no to ja że pysk mam jak wrota a na punkcie wytykania mi mojej wagi przez nią i ciotkę jestem cięta odpowiedziałam jej tak to tu k... mówisz że dupa mi urosła a tu mi ciastka ciśniesz oj nieee nie zjem

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 15:40   #2778
rybka13
Zakorzenienie

Witajcie mamuski

A ja dzis mialam pobudke o 1. w nocy do 2.30 :/ pierwszy raz -i oby ostatni-zachcialo sie malej nocnych zabaw...

Monia i Gosia dziekuje za info w spr maila, choc Monia i tak podala mi zly login
Piekne sa wasze dzieciaczki, cud, miod normalnie, nie bylo mnie na mailu conajmniej 2 msc i musze przyznac ze porosly te nasze pociechy

Gratulacje wszystkich pelnych miesiecy waszych dzieciaczkow!

MoniaHan czytam o tym Twoim karmieniu i tak sobie mysle, czemu nie zdecydujesz sie aby dac Hani troche sztucznego mleka? Ty nie chcesz czy ona nie chce? (Moge byc troszke nie w temacie przez te moja nieobecnosc, wiec przepraszam)
Bo mi sie wydaje, ze ona tak cie ciaga za tego cycusia bo sie juz nie najada Twoim mleczkiem, ma juz przeciez 7msc. A dajesz jej jakies inne pokarmy?
Nie zrozum mnie zle, bo nie chce nic zlego napisac Mnie tez Nadia tak ciagala dniami i nocami, az w koncu uleglam i dalam butelke, latwo nie bylo jej namowic ale teraz jest ok. I zaczynam jakos zyc, bo wczesniej non stop karmilam! :/
I powiem wam, ze teraz wiem- ze za bardzo sluchalam sie tutejszych znachorek... teraz juz bym inaczej postepowala z niektorymi rzeczami, ale jak sie tu nikogo nie mialo, to trzeba bylo komus zaufac...

Ja jeszcze tylko na noc karmie z jednej piersi, ale wlasciwie tylko dlatego ze przy niej usypia. I teraz nie mam pomyslu jak ja tego oduczyc... :/ czasem budzi sie w nocy i posmyka troszke, butelki nie chce w nocy, rano o 7.jak juz zglodnieje to wypije.
Chcialabym z tego juz zrezygnowac, (chocby dlatego ze boje sie nierownych piersi :/ )ale ja nadal z nia spie i to jest utrudnione... poza tym co pierwsze -zmiana miejsca spania czy calkowite odstawienie od piersi? macie jakies pomysly?
A czy ktoras z was jeszcze spi z dzieckiem oprocz mnie i MoniHan?
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 15:57   #2779
ewelajna25
Zadomowienie

Ivonka, śliczną masz córeczkę Gartki z okajzi 8 mieś.

I oczywiście gratki dla reszty solenizantów: roza:

Monia, no tak, praca zlewa Ci się w jedno z mieszkaniem...Niestety, jedyne co możesz zrobić to zmienić pracę, a skoro to na razie z oczywistych względów nie wchodzi w rachubę, to po prostu przeczekać

Mam kolegę, który pracuje z domu, wiem że nie o to nie o to chodzi w Twoim przykładzie, ale tak chciałam w ramach anegdotki

No więc na początku wszystko super, fajnie...a po jakichś 2 mieś ten kolega przyznał, że jest ciężko mu się zmobilizować, ciągle w szlafroku chodzi cały dzień etc. I tak wychodzi na to, że najlepiej na dłuższą metę aby te 2 sfery zycia trzymac rozdzielnie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Witajcie mamuski

A ja dzis mialam pobudke o 1. w nocy do 2.30 :/ pierwszy raz -i oby ostatni-zachcialo sie malej nocnych zabaw...

Monia i Gosia dziekuje za info w spr maila, choc Monia i tak podala mi zly login
Piekne sa wasze dzieciaczki, cud, miod normalnie, nie bylo mnie na mailu conajmniej 2 msc i musze przyznac ze porosly te nasze pociechy

MoniaHan czytam o tym Twoim karmieniu i tak sobie mysle, czemu nie zdecydujesz sie aby dac Hani troche sztucznego mleka? Ty nie chcesz czy ona nie chce? (Moge byc troszke nie w temacie przez te moja nieobecnosc, wiec przepraszam)
Bo mi sie wydaje, ze ona tak cie ciaga za tego cycusia bo sie juz nie najada Twoim mleczkiem, ma juz przeciez 7msc. A dajesz jej jakies inne pokarmy?
Nie zrozum mnie zle, bo nie chce nic zlego napisac Mnie tez Nadia tak ciagala dniami i nocami, az w koncu uleglam i dalam butelke, latwo nie bylo jej namowic ale teraz jest ok. I zaczynam jakos zyc, bo wczesniej non stop karmilam! :/
I powiem wam, ze teraz wiem- ze za bardzo sluchalam sie tutejszych znachorek... teraz juz bym inaczej postepowala z niektorymi rzeczami, ale jak sie tu nikogo nie mialo, to trzeba bylo komus zaufac...

Ja jeszcze tylko na noc karmie z jednej piersi, ale wlasciwie tylko dlatego ze przy niej usypia. I teraz nie mam pomyslu jak ja tego oduczyc... :/ czasem budzi sie w nocy i posmyka troszke, butelki nie chce w nocy, rano o 7.jak juz zglodnieje to wypije.
Chcialabym z tego juz zrezygnowac, (chocby dlatego ze boje sie nierownych piersi :/ )ale ja nadal z nia spie i to jest utrudnione... poza tym co pierwsze -zmiana miejsca spania czy calkowite odstawienie od piersi? macie jakies pomysly?
Ja śpię, tzn częściowo....Ostanio Matylda przeszła do łóżeczka, ale już wczoraj znów spała z nami jakaś część nocy, od ok 1, bo budziła się na mleko i Tż stwierdził, że woli aby została już z nami, bo on lubi

Pospaliśmy tak ze 2 h a potem było już mi mega niewygodnie i odstawiliśmy Małą do łóżeczka, nawet nie zauważyła....No i rano zawsze do nas trafia, jak się obudzi

Główną przyczyną tego stanu rzeczy, jest fakt, że dalej jest na cycku, więc z wygody. W ciągu dnia daję jej obiadek, deserek, czasem też kaszkę na kolację(błyskawiczną lub domową jaglaną lub owsiankę)....Ale zawse jest cyc do popicia i cyc w nocy-nawet 2-3 razy...Ale w najbliższych miesiącach zgodnie ze schematem, będzie więcej normalnego jedzenia, a mniej mleczka. Chciałabym karmić min rok.
Stary 2012-10-16, 16:21   #2780
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie mamuski

Rybka nie masz za co przepraszac ze pytasz, a ja z kolei przepraszam ze podalam zly login...to juz wiem dlaczego nie moge sie z Tz komputera zalogowac, bo w swoim mam zapamietane haslo

Hania byla kiedys karmiona tez mm, ale nie lubila i zaczely sie brzydkie kupki i po pewnym czasie mielismy mega wielkie odparzenie ...na 1/4 ciala, wiec to mogla byc tez reakcja na mm, no ale tego nie wiem. nie jestem fanka mm i wolalabym uniknac, ale jak bedzie trzeba to bedzie trzeba. Hanka dostaje inne jedzonko w dzien, co prawda tylko zupke i czasami jabluszko gotowane, przybiera na wadze wiec wydaje mi sie ze sie najada moim mlekiem, no ale ona mi tego nie powie. w dzien do spania cycka nie potrzebuje, a to ze bylaby w dzien tez na mm a w nocy i tak by mnie ciagnela to srednio mi sie to usmiecha bo ja chce karmic ja jak najdluzej a wlasnie te noce mnie wykanczaja bo ona wisi mi non stop na cycku noca...nie zawsze je wiec wydaje mi sie ze to takie przyzwyczajenie.potrafi zasnac w ciagu 2 minut jak sie przyssie, a budzi sie w nocy wiele razy - szuka po omacku cycka, zlapie i trzyma i tak powraca do snu

Ewelajna no wlasnie to jedyne wyjsce zmienic prace, gdyby nie Hania to wysylalabym cv, 4 lata tutaj jestem to jeszcze jakis rok wytrzymam..chyba

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-10-16 o 16:37
Stary 2012-10-16, 16:52   #2781
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Rybka nie masz za co przepraszac ze pytasz, a ja z kolei przepraszam ze podalam zly login...to juz wiem dlaczego nie moge sie z Tz komputera zalogowac, bo w swoim mam zapamietane haslo

Hania byla kiedys karmiona tez mm, ale nie lubila i zaczely sie brzydkie kupki i po pewnym czasie mielismy mega wielkie odparzenie ...na 1/4 ciala, wiec to mogla byc tez reakcja na mm, no ale tego nie wiem. nie jestem fanka mm i wolalabym uniknac, ale jak bedzie trzeba to bedzie trzeba. Hanka dostaje inne jedzonko w dzien, co prawda tylko zupke i czasami jabluszko gotowane, przybiera na wadze wiec wydaje mi sie ze sie najada moim mlekiem, no ale ona mi tego nie powie. w dzien do spania cycka nie potrzebuje, a to ze bylaby w dzien tez na mm a w nocy i tak by mnie ciagnela to srednio mi sie to usmiecha bo ja chce karmic ja jak najdluzej a wlasnie te noce mnie wykanczaja bo ona wisi mi non stop na cycku noca...nie zawsze je wiec wydaje mi sie ze to takie przyzwyczajenie.potrafi zasnac w ciagu 2 minut jak sie przyssie, a budzi sie w nocy wiele razy - szuka po omacku cycka, zlapie i trzyma i tak powraca do snu

Ewelajna no wlasnie to jedyne wyjsce zmienic prace, gdyby nie Hania to wysylalabym cv, 4 lata tutaj jestem to jeszcze jakis rok wytrzymam..chyba
No u mnie jest podobnie ze spaniem w nocy, przy cycku zasypia praktycznie od razu, a gdyby nie to to musialabym ja lulac w wozku, lub co gorsza w foteliku samochodowym w reku, a to juz 15kg razem :/ Dlatego licze na jakis cud ze zmiana tych przyzwyczajen bo nie usmiecha mi sie 3 razy w srodku nocy usypiac w taki sposob...
Najlepiej gdyby przesypiala cala noc, to na noc uspilabym w wozku i nie byloby wiekszego problemu, ale na to chyba jeszcze musze poczekac.
A jesli chodzi o jedzenie w dzien, tu u nas Nadia chciala co pol godziny max co godzine piers, wiec to mnie przekonalo do podania butli, gdyby jadla tak jak niby powinna co 3h nie byloby zle.
A ostatnio i butli nie chce, kaszek odmawia. Sloiczki je chetnie, wiec dostaje na co ma ochote, na szczescie problemow brzuszkowych nie ma, kupki ladne

ewelajna to fajnie ze Twoj tz chce spac z Matylda, moj sie boi z nami spac I tak by spal z brzegu, ale jak nie to nie, wiecej miejsca dla nas
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 17:18   #2782
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
No u mnie jest podobnie ze spaniem w nocy, przy cycku zasypia praktycznie od razu, a gdyby nie to to musialabym ja lulac w wozku, lub co gorsza w foteliku samochodowym w reku, a to juz 15kg razem :/ Dlatego licze na jakis cud ze zmiana tych przyzwyczajen bo nie usmiecha mi sie 3 razy w srodku nocy usypiac w taki sposob...
Najlepiej gdyby przesypiala cala noc, to na noc uspilabym w wozku i nie byloby wiekszego problemu, ale na to chyba jeszcze musze poczekac.
A jesli chodzi o jedzenie w dzien, tu u nas Nadia chciala co pol godziny max co godzine piers, wiec to mnie przekonalo do podania butli, gdyby jadla tak jak niby powinna co 3h nie byloby zle.
A ostatnio i butli nie chce, kaszek odmawia. Sloiczki je chetnie, wiec dostaje na co ma ochote, na szczescie problemow brzuszkowych nie ma, kupki ladne

ewelajna to fajnie ze Twoj tz chce spac z Matylda, moj sie boi z nami spac I tak by spal z brzegu, ale jak nie to nie, wiecej miejsca dla nas
Hania je w dzien co 2h, nie dopajam jej - wiec daje jej wlasnie co 2h bo moze jej sie tez pic chce.
moj Tz tez lubi spac z nami..tylko ze on sie wysypia a ja jestem memlana

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Dziewczyny ile Wasze dzieciaczki jedza w dzien stalych pokarmow? bo Hania je pol malego sloiczka zupki. moze to za malo?

Stary 2012-10-16, 18:29   #2783
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Hania je w dzien co 2h, nie dopajam jej - wiec daje jej wlasnie co 2h bo moze jej sie tez pic chce.
moj Tz tez lubi spac z nami..tylko ze on sie wysypia a ja jestem memlana

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Dziewczyny ile Wasze dzieciaczki jedza w dzien stalych pokarmow? bo Hania je pol malego sloiczka zupki. moze to za malo?
Moja ma wagę słuszną , o juz ponad 9 kg ,a to ma znaczenie przy porcjach jedzenia, ale zjada tak:
jogurt 125 ml/banan/morela ,
zupka 180 ml,
jabłko/jalbłko z jagodą itp. 150 ml-180 ml ....
.no i cyc rano ok. 8,12, do popicia posiłków troszkę i przed spaniem, jeśli wypadnie jakieś jedzenie wieczorne to jeszcze cyc o 17-18

nie je kaszek, przesypia nocki, ostatnio się budziła na jakieś picie ok.4 , ale już się przestawiła i o 6 czasem się budzi na parę łyków i spimy dalej

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-10-16 o 18:30
Stary 2012-10-16, 18:49   #2784
ewelajna25
Zadomowienie

Rybka, z tego co piszesz to mozna wnioskować że sam cyc Nadii nie wystarczał więc bardzo dobrze zrobiłaś, podając butelkę!

My karmimy się z cyca co ok 2 h w dzień, jednak czasem co 3 h i też jest dobrze.

Monia, co do posiłków dodatkowych, to:
-Ok 12 obiadek-tu do akcji wkraczają zazwyczaj słoiczki-zazwyczaj codzienie jest to słoiczek warzywa lub zupka z mięsem lub rybką- Mati zjada ok pól słoiczka czyli 100 g czasem więcej (potrafiła zjeść cały, ale jej przeszłedł apetyt). Wtedy też podaję wit D i cyc do popicia, jeśli się domaga.

-14-15-mały deserek-niecodziennie jednak-w postaci skrobanego jabłka, gruszki czy też nektarynki. Dziś uzyłam specjalnego smoczka do któtego wkłada się kawałek owocu i dziecko samo zajada.

-19-kaszka jaglana, owsiana lub nestle bezmleczna z lipą (wtedy robię ją na mleku modyfikowanym) z owocem najczęsciej banan lub gruszka (Ok 100-150 ml tak na oko oceniając)

No i tuz przed spaniem (20-21) cyc, i pozniej ze 2-3 razy też cyc. Rano tez cyc i wogole często cyc hihi

Aha, pamietacie o żółtku? Ja dziś dodałam do kaszki jaglanej z owocem...Powinno się dawać pół żółtka codziennie, ale często zapominam o tym

Rybka, tak Tż chwali sobie spanie z córeczką, ale to koło mnie ona śpi i to ja nie wysypiam się w nocy a nie Tż. Podejżewam, że w pewniej mierze decyduje o tym fakt, iż nie musi wstawać w nocy i podawać mi głodnej i płaczącej Matyldy do łózka, a jak wspomniałam ze 2-3 razy jest tak apotrzeba w ciągu nocy. Dlatego dziś kazałam mu przenieść Matyldę do łóżeczka....Jak śpi sama, to mam wrażenie korzystnie to wpływa na długość jej snu, nie mówiąc już o naszym

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2012-10-16 o 18:54
Stary 2012-10-16, 18:57   #2785
Zia_
Zadomowienie

Monia, moja jutro konczy 6 ms i je raz dziennie sloiczek 125g - warzywa i owoce na zmiane. Tylko ona bardzo chetnie je, pewnie by i wiecej zjadla ale jej poki co nie daje.
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 19:08   #2786
MoniaHan
Wtajemniczenie

To chybs jednak Hani za malo daje tego dodatkowego jedzonka a ona taka ruchliwa ze pewnie szybko wszystko spala I dlatego moze taka maruda ciagle bo glodna?

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

o Jezu to ja jakas patologia bo gloduje swoje dziecko!!! Daje jej tylko 70g zupki dziennie,no wczoraj dostala deserek o 16.ale kupek kilka robi dziennie,ostatnio 3.no Nic jutro dam jej troche wiecej.

Stary 2012-10-16, 19:16   #2787
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
To chybs jednak Hani za malo daje tego dodatkowego jedzonka a ona taka ruchliwa ze pewnie szybko wszystko spala I dlatego moze taka maruda ciagle bo glodna?

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

o Jezu to ja jakas patologia bo gloduje swoje dziecko!!! Daje jej tylko 70g zupki dziennie,no wczoraj dostala deserek o 16.ale kupek kilka robi dziennie,ostatnio 3.no Nic jutro dam jej troche wiecej.

Moja Ania jakby dostała zupki 70 g to chyba z głodu by mnie zakrzyczała
Moja je tak:
6 albo 7 mleko 180 ml
10 mleko 180 ml albo mniej
13 obiadek ten duży słoiczek
16 albo 17 mleko 180 ml albo mniej
po 18 zjada kaszkę zrobioną ze 120 ml mleka
i po kąpieli koło 19 wypija mleka w zależności od apetytu zdarza się że jest to tylko 120 ml albo i mniej.

Edytowane przez nowaken
Czas edycji: 2012-10-16 o 19:18
nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 19:23   #2788
MoniaHan
Wtajemniczenie

nie wiem ile z cycka Hania pije,ale ma na zadanie.wlasciwie to gorzej w nocy spac zaczela odkad stale pokarmy sie zaczely,a jak raz dalam jej caly sloiczek to zjadla polowe tylko,wiec ten porcji zaczelam sie trzymac.jutro dam jej caly sloiczek.

Stary 2012-10-16, 20:25   #2789
Zia_
Zadomowienie

Cytat:

Monia nie gadaj glupot Dajesz ile dajesz, jakby byla glodna to by z piersi dojadla! Ja ja karmisz co 2h (dosc czesto) to pewnie znaczy ze Hania jest przyzwyczajona do mniejszych porcji. Jak na moj gust to wsio ok u Was, daj jej wiecej jak zje to fajnie a jak nie to nie
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 20:37   #2790
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Dzień dobry!

Wrzucę wam fotke Ewuni
za 8 miesiecy!
Sliczna Ewunia i chyba coaz bardziej do ciebie podobna.

Cytat:

Nie bardzo wiem co doradzic,ja Eryka sporadycznie biore do lozka,Wiki tez byla przyzwyczajona do spania u siebie.Z prostej przyczyny,ze we trojke raczej niewygodnie,Radek jest duzy chlop,wiec sporo miejsca zajmuje.Gdybym miala mega duze lozko,to pewnie tez bym spala z dzieciakami,bo lubie wtulic sie w to male cialko
A nie pamietam czy wy smoczek uzywacie?Bo mozna by sprobowac zamiast piersi smoczek i przytulic i ululac tak.Moze da rade?

Cytat:

Eryk dopiero od tygodnia je w miare systematycznie stale pokarmy.Tzn codziennie dostaje obiadek i z reguly pol sloiczka starcza,ale dwa razy jak mial zwoja ulubiona dynie z ziemniaczkiem,to cialy zjadl.Czasem dostanie jeszcze popoludniu/pod wieczor pol sloiczka deserku lub utarte jablko,albo z 50 ml kaszki na gesto zje.Pije 4 razy w dzien z piersi i raz w nocy/nad ranem.No ale Eryk grubasek jest,wiec ta polowa obiadku krzywdy mu nie robie.Juz przekroczyl 9 kg,a dopiero skonczy pol roczku

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
nie wiem ile z cycka Hania pije,ale ma na zadanie.wlasciwie to gorzej w nocy spac zaczela odkad stale pokarmy sie zaczely,a jak raz dalam jej caly sloiczek to zjadla polowe tylko,wiec ten porcji zaczelam sie trzymac.jutro dam jej caly sloiczek.
A moze sprobowac wieczorem kaszke jej dac,moze na tym lepiej pospi.Jak myslisz?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości