|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
u mojej tesciowej najpozniej 12 -12:30 a u mamy o 13-14
|
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dbam i smaruję, a jak się nie da uniknąć to trudnoa cellulitu nigdy nie miałam ![]() ![]() u mnie gorzej że to już kolejny taki dzień jeszcze ta pochmurna pogoda
|
|
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
justys slonce ja tez czuje sie juz jak slonnnnn naprwde ciezkoo sie robi najgorzej wstawac do gabi wieczorem i ja tez po chichu juz chce
|
|
|
|
#1354 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że rozmowa rozkręciła się na temat frytek. Narobiłyście mi ochoty na frytki. Z McDonald's są dobre frytki, ale lubię też te z Biedronki
![]()
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Justa
![]() na pewno Kuba jest zdrowiutki o to my mamy obiad dopiero o 17.30
|
|
|
|
#1356 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No a ja będę w takim razie zmuszona zrobić sobie dzisiaj te frytki - może na kolację ![]() Cytat:
Mnie od czosnku i wszystkich sosów czosnkowych odrzuciło na początku ciązy i tak jest do teraz a szkoda bo kiedys lubiałam. Za to teraz zajadam zupke pomidorową - mama zrobiła.
|
||
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
Justa- wiem, że nic nie pomoże na Twoje smutki.. mogę dac Ci tylko mocnego buziaka
![]() Tai- u nas również późno obiad..jemy raczej obiadokolację ![]() ................ Dzisiaj czuje się trochę lepiej..tzn. gardło już nie boli tylko drapie..niestety mam cały zapchany nos..jak nie urok to sraczka Mąż kończy dziisaj szybciej pracę, tata będzie montował przewijak na komodę tak więc zapowiada się dobry dzień ![]() Chyba zabiorę się dzisiaj za pranie Czas start ![]() Aaaaaaaaaaaa- ciekawe jak tam obrona Ani ??!!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn na sprzątanie itp, ale wiem jak się za coś zabiorę to po pół godz stękam i sapię jak lokomotywa Aż mi szkoda, tyle czasu wolnego, można by to jakoś wykorzystać ale sił brak No cóż, nie moja wina, chcę ale nie mogę ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- za wizytę
|
|
|
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi jakoś te z biedronki nie podchodzą
|
|
#1360 |
|
Zadomowienie
|
Livdragon
![]() ![]() klask i:Nie widzę Kubusia, ale grzecznie poczekam
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja korzystam z tego przepisu: http://kobieca.linia.pl/mniam7.html + moje moje modyfikacje i rady: - dobrze, żeby było sporo marchewki (tak ze 4) - nie wyciągam pietruszki pod koniec też ją blenduję ( oczywiście chodzi o korzeń pietruszki, nie natkę), wyciągam tylko seler, liście laurowe, ziele angielskie - przed nalaniem zupy kroję biały ser w kostkę i wrzucam do talerzyka, który zalewam gorącą zupą - fajnie się ścina, dla mnie punkt obowiązkowy - po nalaniu zupy sypię do zupy sporo majeranku i czekam chwilę aż się przegryzie i dopiero jem ( jak się doda od razu do całego garnka zupy to ten smak majeranku jakoś ucieka) grzanki: - ja kroję bułkę, czy jakiś chleb tostowy i wrzucam na rozpuszczone masło czy margarynę. Robi się to na bardzo wolnym ogniu do momentu aż będą chrupiące, co jakiś czas mieszając. Sekret dobrych grzanek to trzeba dać im czas. Ostatnio lubię je posypać granulowanym czosnkiem, daje to fajny aromat. Grzanek nie wrzucam od razu do zupy, bo miękną, ale nakładam na inny talerzyk i wrzucam sobie do zupy po kilka w trakcie jedzenia. |
|
|
|
|
#1362 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tej ekscytacji nawet nie pomyślałam, że to faktycznie cioś nie tak Cytat:
Cytat:
dokładnie też tak uważam..i powiem szczerze, że nie dziwię się, że oddał skoro sam był bity więc wina jest tu wspólna.. muszą sobie wyjaśnić wszystko - skoro jest już ok to oboje nauczyli się coś z tego incydentu. Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-10-16 o 12:40 |
|||||
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mniam ! Brzmi apetycznie Halwaya- ja również mam ochotę na placki ziemniaczane
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#1365 |
|
Zadomowienie
|
justa86 kochanie zobaczysz że Twoje podejście zmieni się wraz z urodzeniem Kubusia, nie smutaj niepotrzebnie
.... Co do frytek jeszcze, to właśnie te domowe są najlepsze (plus te z McDonalda of kors). Weroniczka dzięki, podsunęłaś mi pomysł, kapustę pekińską z kukurydzą i sosem czosnkowym zrobię do tego obiadku i będzie w ogóle full wypas. My obiad jemy o 15 ![]() .... kaaamila1 o to faktycznie fajny dzień Ci się zapowiada też muszę pranko wstawić chyba (ale nasze, nie dzidziusiowe) bo słońce wyszło piękne
|
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Ela- zazroszczę tego słoneczka..u nas kolejny szary i ponury dzień.. moje kwiaty już płaczą z braku promyczków
|
|
|
#1367 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ale ostatnio coś sie zepsuł... takie ciapkowate sie robią...Wiesz jakie też lubie? Z Lidla, te cienkie długie. Się nazywają Longer czy jakoś tak. Te to są meeega ![]() prawie jak z Mc :P
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
jaki krem/maść na brodawki kupujecie?
Bo dziś jadę na zakupy albo jutro i chcę się zaopatrzyć
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie na śniadanie zamówiłam u tż chleb opiekany w jajku..
na zakupach kupililiśmy niepotrzebnie 12pak jajek, podczas gdy w domu jeszcze mieliśmy całe opakowanie - więc teraz trzeba korzystać ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1372 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A na smutki Szczególnie w nocy jak nie mogę się podnieść, a na siku muszę wstać z 5 razy. A dzisiaj przy którymś wstaniu z kolei pomyślałam sobie, że już się nie mogę doczekać aż prześpię całą noc bez żadnego wstawania. I mi się humor pogorszył jak sobie pomyślałam, że przecież to prędko nie nastąpi
|
|
#1373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i do smażenia w jajku będzie idealny ![]() MiciaKicia zamierzam kupić Maltan albo Bepanthen maść, bepanthen sprawdził mi się przy Kubusiu, stosowałam też na jego pupę. |
|
|
|
|
#1374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też tak robie z grzankami Cytat:
mąż kupił ze dwa razy te biedronkowskie na poczatku ciązy, bo to chyba moja najwieksza zachcianka ciążowa ,(kiedys kupowalismy bardzo rzadko frytki)a teraz przerzucilismy sie na aviko, ale skoro mowisz ze są od niedawna, to musze zerknąć jak bede w biedronce
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podłączam się do pytania. |
|
|
|
|
#1377 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no nic mamy zaprawę
|
|
|
|
|
#1379 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was
U nas dzisiaj sloneczko, w koncu nie pada. Zaczynamy dzisiaj 35 tydzien wg usg a wiec tez juz nie dlugo. Ja sie czuje jak na razie bardzo dobrze, nie narzekam na nic, oczywiscie w nocy wstaje na siku ale tylko 2 max 3 razy, przekrecic tez coraz trudniej, ale nie narzekam bo moze byc jeszcze gorzej. Wciaz pracuje (zostalo mi dokladnie 3 tyg), na wadze 11 kg wiecej, troszke spuchnieta jestem ale da sie wytrzymac, malutka sie kreci, i tak fajnie kopie w zeberka. Dzisiaj mam wizyte u poloznej a wiec zobaczymy czy brzuszek ladnie rosnie. W doomu caly czas remoncik, maja przyjsc i podlaczyc mi gaz a wiec w koncu bede mogla cos ugotowac, wody tez na dole nie mamy a wiec latam na gore z naczyniami i myje w lazience. Malutka jeszcze musi wytrzymac 6 tygodni w brzuszku, bo moj biedny mezulek sie nie wyrobi z remontem, a mamy totalny syf jak po bitwie, wszedzie leza jego narzedzia, meble w paczkach pozawijane, ale da sie wytrzymac. Najwazniejsze ze sypialnia gotowa, i malej pokoik. Jeszcze tylko lozeczko musimy zlozyc, ale to moze za ok 2 tyg, bo w sumie musimy wyniesc naze nocne szafki z sypialni aby ladnie sie zmiescilo. Po przeczytaniu artykulu na temat psa ktory uratowal 2 miesieczne malenstwo (przestalo oddychac i obudzil rodzicow), kupuje monitor oddechu. Juz wczesniej sie zastanawialam, ale teraz jestem pewna. Choc ten maluszek spal w innym pokoju, to sobie pomyslalam ze nawet jakby spal kolo mnie to nie zauwazylabym tego, bo przeciez nie bede caly czas obserwowac malej czy oddycha. No wiem moze troche swiruje ale bede bardziej czula sie bezpiecznie z tym urzadzonkiem.
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
Widzialam , widzialam syncia Liv ![]() Ciekawe jak u Ani .. ![]() A my dzisiaj wkraczamy w 37 tydzien . ... i chcemy juz rodzic . nie chcemy wielkiego brzucha , nieprzespanych nocy , zgagi .. i tego calego strachu czy wszystko ok ..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.

(30/30)

żadne kupne nie mogą się z nimi równać
pomyślałam tez, że szkoda mi chłopaków i im też chyba frytek nasmażę do kotletów. Tylko muszę doobierać ziemniaczków.

zachce mi się to zrobię, jak nie to mąż mnie w sobotę wyręczy 
za wizytę

klask i:

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

4.9.10 Nasze malenstwo