Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-16, 12:25   #3331
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
to spotkamy sie na porodówce
a dzisiaj tylko godzinka pociagiem bo do opola. jutro katowice
byle poczeka aż ze szkołą semestr zaliczę czyli chyba do 8 lutego a potem możemy rodzić
dobra ide eh odezwe sie w Opolu.
naprawdę podziwiam, udanej podróży

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
tapeta:
http://www.mamasandpapas-polska.pl/p..._scrapbook_boy

dywanik:

pościel:
http://muzpony.com.pl/produkt,45,174...chraniacz.html

do tego sobie wymyśliłam jasną sofę z Ikei
tylko się zastanawiam czy to będzie wszystko ładnie pasowało bo w pokoju mam już zabudowaną szafę szklaną w kolorze caffe latte

mam nadzieję, że mnie zaraz moderator strony nie usunie, że wklejam te linki bo nie wiem jak to jest
super wszystko!!
w ogóle fajna ta stronka
moderator nie usunie, możemy legalnie dzielić się linkami

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
No właśnie na dziś sobie wzięłam wolne w pracy, no i sobie buszuję po allegro, widzę że opcji masa - leżaczki, huśtawki, ale będę chyba chciała kilka obejrzeć na żywo i dopiero podjąć decyzję - choć będę pewnie polować na używane, aahhh zakupy, piękna sprawa
no super super
też widzę, że jest tego od groma, mimo że mam jedno dziecko to i tak jestem w kropce, bo ciągle jakieś nowości

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Chce najpierw pomalowac pokoik, potem kupie mebelki (chce jeszcze przed nowym rokiem) tzn. Komode dużą, jakaś szafke z półkami, dywan, duży wygodny fotel, lampy.
A potem dla dzidzi rzeczy.
no to podobne plany do nas
tylko ja dodatki drobne już kupuję
ale też w listopadzie malowanie i kupuję tą naklejkę na ścianę
w grudniu kupno mebelków
w styczniu wózek i fotelik
a rzeczy dla dzidzi mam po 1 dziecku, tylko dokupuję ciuszki wyjściowe

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam nadzieję, że mi doradzicie.
Chodzi o urządzanie pokoju dla dziecka. My mamy tylko 2 pokoje. W jednym mamy sypialnię, a w drugim jest taki jakby salon (tam przyjmujemy gosci, tam jest telewizor itp.)
No i w związku z tym nie ma szans na taki typowy pokoik dla dzidzi.
I teraz mam pytanie: jak myślicie, gdzie powinno stać łóżeczko? W sypialni czy w drugim pokoju? Różnie mi radzą a ja sama już nie wiem. W salonie mamy nowe meble kupione specjalnie z myślą o dziecku w tym sensie, że cała szafka i komoda stoi pusta i czeka na rzeczy bobasa.
Chciałabym dodać jakiś dziecięcy element, np. podwiesić coś pod sufitem tam gdzie bedzie łóżeczko. No ale nie wiem. Jak myślicie? Czy mamy, które mają już dzieci, chciały mieć je "pod ręką" w sypialni, czy lepiej kupić elektryczną nianię i żeby spało w pokoju obok?
ja bym w sypialni postawiła łóżeczko, zrobiła ładny kącik, jakieś naklejki itd w salonie przebywacie na co dzień, a dziecko tez potrzebuje spokoju i ciszy.
Stary 2012-10-16, 12:31   #3332
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Bierzecie jakieś witaminy w ciąży?
zaczęłam brać dopiero jak pogorszyły mi się wyniki badań, wcześniej gin nie kazał twierdząc, że jak wszystko jest w porządku to nie ma sensu bo organizm nie potrzebuje.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Lubelanki idzie któras w czwartek na "moda na brzuszek" Bo mi odpisali, że ejstem zarejestrowana- spotkam którąs z Was?
ja idę

Cytat:
Chodzi o urządzanie pokoju dla dziecka. My mamy tylko 2 pokoje. W jednym mamy sypialnię, a w drugim jest taki jakby salon (tam przyjmujemy gosci, tam jest telewizor itp.)
I teraz mam pytanie: jak myślicie, gdzie powinno stać łóżeczko? W sypialni czy w drugim pokoju? Różnie mi radzą a ja sama już nie wiem. W salonie mamy nowe meble kupione specjalnie z myślą o dziecku w tym sensie, że cała szafka i komoda stoi pusta i czeka na rzeczy bobasa.
Chciałabym dodać jakiś dziecięcy element, np. podwiesić coś pod sufitem tam gdzie bedzie łóżeczko. No ale nie wiem. Jak myślicie? Czy mamy, które mają już dzieci, chciały mieć je "pod ręką" w sypialni, czy lepiej kupić elektryczną nianię i żeby spało w pokoju obok?

Ps. Właśnie wypatrzyłam, że w sklepie internetowym SMYK są super wyprzedaże na zabawki, ciuszki i mebelki <love>
ja chyba bardzo nie doradzę, ale mam ten sam problem.2 pokoje: sypialnia (kompletnie nieustawna przy naszym łóżku małżeńskim) + salon. typowy pokoik dla dziecka siłą rzeczy będzie dopiero jak będzie 2 dzieci, wcześniej na pewno nie zrezygnujemy z wygodnego łóżka. zastanawiałam się nad opcją zamiany, żeby z dużego pokoju zrobić sypialnię, a z małego salon, bo dziecko musi być z nami w takiej sytuacji, nie wyobrażam sobie kąciku dziecka, łóżeczka, zabawek, pieluch i innych rzeczy w salonie, gdzie np siedzielibyśmy ze znajomymi albo w ogóle dziecka przy non stop włączonym tv. tyle, że zakładając opcję zamiany niestety telewizor zostałby w dużym pokoju, bo tam jest gniazdko, w sumie tylko to mnie powstrzymuje. i sama już nie wiem, zostaje opcja wstawienia łóżeczka do sypialni, tylko póki co nie ma na to miejsca, trzeba by wywalić szafę/szafkę/komodę, ale wtedy dla nas będzie brakowało miejsca, a co dopiero na rzeczy dla dziecka. już tyle o tym myślałam i nie widzę dobrego rozwiązania.

dzisiaj 18 tydzień, czyli 5 miesiąc zaczynamy
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 12:35   #3333
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja idę

no to musimy sie spotkać koniecznie we 3 na tych warsztatach

za 5 miesiąc
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 12:42   #3334
LiwkaO
Wtajemniczenie

Hej kochane melduje się po kilku dniach niobecności ale jestem taka zaganiana, że nie mam czasu nawet wejść na kompa! ale mam zaległości 12 stron kiedy ja to poczytam...
Pomagam TŻ troszkę w "interesach" i jak wszystko się wyprostuje to będę spowrotem aktywna...
powiem Wam tylko, że z rana mam spotkania z kibelkiem! w 22 tygodniu!!! coś okropnego! nie wiem co się stało bo czułam się super a tu nagle... trzymajcie się! trochę nadrobię dziś a trochę jutro
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 13:21   #3335
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
No i jestem z siebie dumna, bo sama z własnych interesów zarobiłam 800zł na te rzeczy, więc nic z wypłaty nie wzięte
pochwal się tymi interesami i podpowiedz jak tu zarabiać hihihi

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
chyba zdecydowalismy sie na wozek. Na razie wygrywa xlander xa na pompowanych kolach. TYlko debatujemy nad kolorem zielony czy pomarancz ? Jakies sugestie?
oo.. mi też się bestyjka podoba. Tylko niebieski
Dla mnie niebieski jest kolorem mimo wszystko uniwersalnym. Może dlatego, że sama bardzo go lubię - mam intensywnie niebieskie oczy i jak założę coś niebieskiego to każdy pyta po co mi te soczewki

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
brawo..
następnym razem pewno się ujawni..
jeśli ma być zdrowiutkie i idealne tak, jak na tej wizycie to ja poczekam na płeć nawet do marca

Cytat:
Gratulacje za wizytę! A mąż dobry heheh, dzidziuś wyposażony po tatusiu

Mi gin.powiedział żebym sobie jakiekolwiek kupiła. Mąż poszedł do apteki i kupił mi Prenatal Classic. Ale jak przeczytałam skład to stwierdziłam, że będę jeść co 2 dzień i tak właśnie robię (babka w aptece właśnie ten pomysł podsunęła).
Na wyposażenie męża nie narzekam

Też wcinam Prenatal - wg zalecenia mojego gin - 1 x dziennie

Cytat:
Także większość z Was coś bierze..
hehehe zabrzmiało jakbyś nas o narkomanie posądzała

Cytat:

No właśnie ja też bym chciała jakąś aktywność wprowadzić, ale basenu się pękam trochę że złapię jakieś choroby, a akurat na basenach mi się to notorycznie zdarzało, z drugiej strony w "

aaa jak ćwiczysz te mięśnie Kegla ?? masz linka do jakiś ćwiczeń ?

Nooo z jednej strony super urządzać nowe mieszkanko, z drugiej strony koszty są okropne i zawsze wychodzi trochę więcej niż się planowało, a potem jeszcze kilka ładnych lat studnia bez dna, także nie zazdroszczę kumulacji wydatków, z drugiej strony piękne nowe otwarcie i dzidziuś i nowe lokum - no a poza tym będziemy sąsiadkami prawie więc też na plus :P
Wczoraj pytałam o basen (bo bardzo lubię) i mi odradził gin. Powiedział, że na własną odpowiedzialność. Widzi z czym przychodzą do niego krakowskie pacjentki i zaczyna to zakrawać o epidemię. Dlatego mimo wielkiego żalu zrezygnuję

Mięśnie Kegla: http://www.ciazowy.pl/artykul,cwicze...lko,730,1.html

Nowe mieszkanko - nie mogę się doczekać, ale wiem, że sporo naszych planów aranżacyjnych niestety ze względów finansowych odejdzie na boczny tor. Pieniążki na maluszka przerzucimy

AH, a jak tam Ty z duphastonem? Mnie w końcu odstawił. Teraz będę przez 2 tyg zmniejszać dawki do zera

Cytat:
hihi z chęcią pomogę, ale czuję że jak wpadniesz w wir, to już zatracisz się po całości jak ja
oj, a w padać w wir to ja potrafię

Cytat:
A odnośnie moich wymiotów i bólu głowy wszystko mi przeszło wczoraj popołudniu jak ręką odjął...
Mnie się zdaje, że sie zatrułaś czymś...

Cytat:
I teraz mam pytanie: jak myślicie, gdzie powinno stać łóżeczko? W sypialni czy w drugim pokoju?
mam tą samą sytuację i jednogłośnie ustalone, że w sypialni

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
a patrzyliście może jak to się mieści w aucie? Bo tak to super. Mi sie podoba niebieski albo szary
o tak, niebieski!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 13:50   #3336
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
No, różne los lubi niespodzianki sprawiać, ale przyjmuje się, że od terminu porodu mamy odliczyć 2 tyg przed i 2 tyg po
Ja z Julią właśnie 2 tyg się przeterminowałam, więc może z Michałkiem, 2 tyg przed terminem urodzę
bo już od 38tyg ciąża jest donoszona i można rodzić
a odpukać nie daj boże jeszcze wcześniej..
teraz tyle wcześniaków się rodzi, więc trzeba o tym pamiętać.
Przeglądałam właśnie watek wrześniowo-październikowych mam to naprawdę z tych które już są po porodzie większość wcześniej urodziła

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
to spotkamy sie na porodówce
a dzisiaj tylko godzinka pociagiem bo do opola. jutro katowice
byle poczeka aż ze szkołą semestr zaliczę czyli chyba do 8 lutego a potem możemy rodzić
dobra ide eh odezwe sie w Opolu.
A tak z ciekawości jaki kierunek studiujesz, zapewne mówiłaś ale nie pamiętam

moni_ka.g za 5 miesiąc

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Ale pogoda, mam się wziąć za porządki w szafkach i nie bardzo mi się chce ale trzeba bo co mi się przyjdzie ubrać to nie ma w co bo to za krótkie to za ciasne a co będzie dalej
Będzie jeszcze gorzej! Mnie najbardziej przeraża kurtka zimowa i w ogóle strój styczeń-luty-marzec.

Vilga
ja również na Twoim miejscu bym łóżeczko wstawiła do sypialni, pewnie głównie dlatego że na pewno nie chchiało by mi się w nocy latać do drugiego pokoju do dziecka a na początku to może być bardzo często.

Zazdroszczę Wam tych przygotowań pokoju, mebelków itp. My jak na razie mamy do dyspozycji tylko jeden pokój. Mieszkam w domu rodzinnym. Mamy zamiar zrobić sobie piętro bo jest wolne tylko że w stanie surowym praktycznie więc to kupa kasy a nie chcemy zaczynać jeżeli nie będziemy pewni, że tu zostaniemy. W sumie już mieliśmy w tamtym roku to robić ale wahaliśmy się jeszcze czy nie zdecydować się na budowę domu, jednak to by na pewno trochę potrwało. No i praktycznie już jesteśmy zdecydowani aby jednak zrobić piętro. Była by tam kuchnia, salon, łazienka i 2 pokoje więc w sam raz.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 14:00   #3337
megi-megi
Zakorzenienie

Ja nie kupiłam jeszcze zupełnie nic dla dziecka - zupełne zero.

Ale planuję po usg połówkowym nieco się rozkręcić i kupować już pod konkretną płeć.
Doczekać się nie mogę
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 14:03   #3338
Villga
Zadomowienie

Czyli jednogłośnie wygrała sypialnia Dzięki za pomoc
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 14:12   #3339
nestelle
Zakorzenienie

nie wierzę ,że tyle postów napisałyście od rana..... szok.... palce wam odpadną......
ja dzisiaj mam śpiocha ,totalnego ,naśmieszniejsze ,że pomimo tego wstałam o 6,i już tyyyle zrobiłam........
....wcięło mi niektóre cytaty ... ......
ale zapamiętałam to o tym przedszkolu co zakarę przebierali chłopców w różowe pizamki.... przysięgam-wzięłabym takie babsko i też przebrała za "coś" ......
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
no własnie moja tez gaduła jej sie buzia nie zamyka i obejrzec coś przy niej w tv niemozliwe bo zakłóca
jak będę miała synka to będzie 1 na pewno Antoni a drugi Nikodem. Natomiast dla dziewczynki zawsze miała być Zosia i/albo Apolonia ale z racji popularności Zosi została Apolonia która tż jak i całej rodzinie się nie podoba poza mamą i tak jest wariant 3 też po babci ciotecznej Aniela. Te imiona wybrane od zawsze zgodnie z tż nam się podobają tak więc kłopotu nie mamy. A przede wszystkim kojarzą nam się z kochanymi i ciepłymi osobami.
A tż jak słyszy imiona typu Viktoria, Brayan oczywiście w Polsce to dla niego patologia, jak można skrzywdzić tak dziecko. [/QUOTE]
...no mi też się podoba antoni - ale teraz coraz bardziej popularne.....
z tą popularnością to w ogóle jest dziwnie......
w przedszkolu mojej ninki -dużo rodziców wykształconych typu dr,prawnik,lub prywatne firmy prowadzą ...i królują imiona typu-franciszek,jan,antoni,jak ub,stanisław,antonina,hel ena,anna, i w szkole kuby -zamożność zróżnicowana ,także bezrobocie.... natapirowane solaryjne mamy przyprowadzają-marietty,samanty,nicole,i tp. .....

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
No i dziś o 15stej wizyta u lekarza...trzymajcie kciuki żeby się ujawnił nieśmiałek...choć to 16t3d więc pewnie jeszcze mnie potrzyma w niepewności trochę...
miłego dnia

Cytat:
Napisane przez anetka111 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny czy mogłabym dołaczyć do Was? Aneta termin porodu 14.04.2013
czesć i !
Cytat:

Od jakiegoś czasu się zastanawiam czy nie zapytać mojego lekarza o to.
Na początku ciąży powiedział mi, że nie trzeba jeśli się zdrowo odżywiam.
Biorę już tylko jod bo kwas foliowy do końca I trymestru tylko.
I teraz sama już nie wiem.. blada jestem, oczy podkrążone, włosy mi dalej wypadają.. a odżywiam się zdrowo (tak mi się wydaje przynajmniej)
witaminy takie ogólne są...ogólne,uniwersalne.. .. zrób badania ,może brakuje Ci jakiś konkretnych witamin,minerałów....
Cytat:
chyba zdecydowalismy sie na wozek. Na razie wygrywa xlander xa na pompowanych kolach. TYlko debatujemy nad kolorem zielony czy pomarancz ? Jakies sugestie?
...ja czarny . ale z tego jakbym musiała to zielony-bardziej unirwesalny,poza tym myślę ,że do pomarańczowego więcej robactwa ciągnie.....
Cytat:
...jak większość dziewczyn ,ja też byłabym za sypialnią.
Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Wczoraj pytałam o basen (bo bardzo lubię) i mi odradził gin. Powiedział, że na własną odpowiedzialność. Widzi z czym przychodzą do niego krakowskie pacjentki i zaczyna to zakrawać o epidemię. Dlatego mimo wielkiego żalu zrezygnuję
to chyba kwestia indywidualna.... bo ja w każdej ciązy chodziłam od "zawsze"(moje dzieci chodzą od 2 mies.życia a z dorosłym trzeba być do prawie 4 r.ż więc i tak musiałam)i nigdy nic mi nie było.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
także jak się nic nie zmieni będzie Natalka
no to gratuluje !
Stary 2012-10-16, 14:12   #3340
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Przeglądałam właśnie watek wrześniowo-październikowych mam to naprawdę z tych które już są po porodzie większość wcześniej urodziła

A tak z ciekawości jaki kierunek studiujesz, zapewne mówiłaś ale nie pamiętam
no tez zauważylam że wrześniowki szybko sie rozpakowaly zreszta te z listopada chyba jeszcze wczesniej nawet we wrzesniu!
studiuję psychologię

Cytat:
Dla mnie niebieski jest kolorem mimo wszystko uniwersalnym. Może dlatego, że sama bardzo go lubię - mam intensywnie niebieskie oczy i jak założę coś niebieskiego to każdy pyta po co mi te soczewki
ja również uważam niebieski za uniwersalny, pozatym mój ulubiony wiec moje dzieci beda mialy pełno niebieskich ciuchow dopoki nie beda w stanie protestowac zreszta juz zaczelam szalec z tym kolorem

co do uządzania mieszkanka to ja kupie tylko łózeczko i bedzie stało na górze przy naszym łózku i tam bedzie maluch spał w nocy, w dzien na dole w wozku w gondolce, zadnej komody nie bede kupowac bo nie mam gdzie wstawic. aktualnie mam wolne 2 szuflady dla maluszka, znaczy jedna juz zapelniam kupimy jeszcze tylko waniennke i przewijak i chyba wsio
to i tak tylko na chwile bo tak czy tak bedziemy zmieniach mieszkanie bo chcemy zmienic miesce zamieszkania.

no jestem juz w Opolu nie było źle.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 14:16   #3341
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
No właśnie tak mi się zdawało... ja niestety z tych podatnych i zawsze jak łaziłam na basen w krk coś prędzej czy później przywlekłam
\
Cytat:

AH, a jak tam Ty z duphastonem? Mnie w końcu odstawił. Teraz będę przez 2 tyg zmniejszać dawki do zera

Mnie się zdaje, że sie zatrułaś czymś...
Też zmniejszam dawkę ! Już jestem na jednym dziennie na razie nic się nie dzieje

Co do zatrucia to nie wiem, wszystko możliwe lekko mi wyszły podwyższone neutrofile wyszły z morfologii, czekam na TSH i wyślę mejle do gina i niech decyduje czy mnie chce oglądać czy nie

Cytat:
Będzie jeszcze gorzej! Mnie najbardziej przeraża kurtka zimowa i w ogóle strój styczeń-luty-marzec.
.
No ja od stycznia pewnie będę już więcej nie pracowała niż pracowała, więc mogę nawet w worku chodzić, gorzej teraz do końca roku, bo muszę mieć masę jakiś eleganckich ciuchów..

Co do pokoju/ kącika dla dziecka - my mamy duże dwa pokoje i kącik dziecka będzie u nas, mamy już w miarę wymyślone jak przearanżujemy wnętrze, za jakieś dwa lata planujemy zmienić mieszkanie, więc akurat jak będzie czas na wyprowadzkę malucha z pokoju
Stary 2012-10-16, 14:17   #3342
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
to chyba kwestia indywidualna.... bo ja w każdej ciązy chodziłam od "zawsze"(moje dzieci chodzą od 2 mies.życia a z dorosłym trzeba być do prawie 4 r.ż więc i tak musiałam)i nigdy nic mi nie było.
fakt, tylko gdyby jednak coś mnie zaatakowało, to bym chyba się przekręciła, że mimo przestrogi naraziłam mojego maluszka na niebezpieczeństwo. Eh i teraz myślę... bo ja nigdy, nic, nigdzie nie złapałam...
Od 2 m-ca? Słyszałam, że jak tylko główkę trzyma to już można śmigać na pływalnie - sama mam taki plan (jeden z wielu). A jak z odpornością u takich szkrabów na ew. żyjątka, które mogą się czaić we wodzie?

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 14:21   #3343
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie pytałam tez to mi lekarka powiedziała że moge tylko zebym kupiła sobie tabletki Trivagin i brała 1 dziennie to spokojnie mogę chodzić
Stary 2012-10-16, 14:25   #3344
Dragusia88
Zakorzenienie

dobra trzeba isc teraz w miasto, ale sie nie chce ;/ piszcie żebym miała potem co czytać :P

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 14:25   #3345
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
fakt, tylko gdyby jednak coś mnie zaatakowało, to bym chyba się przekręciła, że mimo przestrogi naraziłam mojego maluszka na niebezpieczeństwo. Eh i teraz myślę... bo ja nigdy, nic, nigdzie nie złapałam...
Od 2 m-ca? Słyszałam, że jak tylko główkę trzyma to już można śmigać na pływalnie - sama mam taki plan (jeden z wielu). A jak z odpornością u takich szkrabów na ew. żyjątka, które mogą się czaić we wodzie?
ja poszłam z Julka na basen jak miała ok 4 miesięcy i u nas żadne żyjątka sie nie dostały a nawet odpornosć wydaje mi sie ze się wzmocniła bo chodziłysmy i lato i zima przed wakacjami jeszcze chodziliśmy ciągle była przerwa wakacyjna i od wrzesnia znów mielismy zacząć ale jakoś coś sie zebrać nie mozemy
Stary 2012-10-16, 14:58   #3346
trooskava
Zadomowienie

Cytat:

ja mam zielone ale takie z zółtymi plamkami , cos jak kot więć wozka raczej takiego nie znajde hahha
ale chyba stanie na zielonym

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

...ja czarny . ale z tego jakbym musiała to zielony-bardziej unirwesalny,poza tym myślę ,że do pomarańczowego więcej robactwa ciągnie.....
no własnie tez myslalam nad robactwem i chyba pojde w zielony. Czarnego nie chce bo za duzo promieni w lato slonecznych by mi przyciagał i by mi sie usmazylo male w gondoli ;P

dziewczyny ma któras z was wanienkę flexi bath? Taka skladana? Bo ja planuje ja zakupic ze wzgledu na male mieszkanie ale chetnie bym posluchalal opinii na ten temat
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 15:35   #3347
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
booziaczek właśnie z tymi dziąsłami to też mam problem, ale to jeszcze przed ciążą miałam.. Kupiłam pastę Meridol z płynem do płukania ale mi nie pomaga ;/ do tego mam odsłonięte szyjki zębowe
z dziąsłami w ciąży to standard niestety..
ostatnio jak byłam u dentystki tak zaczęło krwawić, że nie mogła plomby założyć

Cytat:

tapeta:

dywanik:

pościel:

tylko się zastanawiam czy to będzie wszystko ładnie pasowało bo w pokoju mam już zabudowaną szafę szklaną w kolorze caffe latte

mam nadzieję, że mnie zaraz moderator strony nie usunie, że wklejam te linki bo nie wiem jak to jest
wszystkie te rzeczy są śliczne, pościel mnie urzekła..

Cytat:

Ps. Właśnie wypatrzyłam, że w sklepie internetowym SMYK są super wyprzedaże na zabawki, ciuszki i mebelki <love>
ja również wstawiłabym łóżeczko do sypialni..

Cytat:
brawo..

ja byłam na mieście po buty i dooopa..
jak już coś było fajnego to mojego rozmiaru brak..
ech zawsze ten sam problem.. jestem zła..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 15:37   #3348
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny ma któras z was wanienkę flexi bath? Taka skladana? Bo ja planuje ja zakupic ze wzgledu na male mieszkanie ale chetnie bym posluchalal opinii na ten temat
ja mam taką zwykłą plastikową więc nie pomogę

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
ja byłam na mieście po buty i dooopa..
jak już coś było fajnego to mojego rozmiaru brak..
ech zawsze ten sam problem.. jestem zła..
mam tak samo z butami, ja mam wielką stopę i też nie mogę nic znaleźć
Stary 2012-10-16, 15:45   #3349
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
tak jak ja. oprocz skarpeteczek. w styczniu 2012.
Pewnie masz rzeczy po synku, nie?!

Cytat:
moja kolezanka promuje widerka do kapieli - tylko ona ma prostsze http://www.papilot.pl/dziecko/9238/W...t-czy-kit.html
nie bardzo sobie wyobrazam, ale moze dam sie namowic???

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 15:54   #3350
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
ja biorę pytałam lekarki kazała mi brać

jakie doświadczone teraz te dzieci

klementynka ja ide musimy sie jakoś zgadać żeby się tam spotkać moze sie wymienimy nr tel sie sie zgadamy gdzie która jest

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

a np skąd jestes, co porabiasz pracujesz uczysz się? bo rozumiem ze to twoje pierwsze dzieciątko?
i zapraszamy do pogaduch
Cytat:
więc w listopadzie koncze 24 lata i to jest moje pierwsze dziecko, odrazu dodaje że planowane . Pracuje w przedszkolu jako wychowawca w tej chwili jestem na zwolnieniu lekarskim ponieważ ze względu na moja prace lekarz odrazu dał mi zwolnienie poniewaz dzieci chorują i żebym nic nie złapała bezpieczniej jest miec zwolnienie.

w Weekendy co drugi jeżdże na uczelnie zaczęłam studia magisterskie. Jestem z Grodziska Mazowieckiego. Może ktos jest z okolic?
Witam kolezanke po fachu

[

Cytat:
z

ja idę

j
Cytat:
ja biorę pytałam lekarki kazała mi brać

jakie doświadczone teraz te dzieci

klementynka ja ide musimy sie jakoś zgadać żeby się tam spotkać moze sie wymienimy nr tel sie sie zgadamy gdzie która jest

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

a np skąd jestes, co porabiasz pracujesz uczysz się? bo rozumiem ze to twoje pierwsze dzieciątko?
i zapraszamy do pogaduch
Tylko mi napisali, że podziela nas na 4 grupy;/ Ciekawe czy da sie, zebyśmy były w jednej...A jak sie poznamy? Po wystającym brzuszku? Moze jakis znak rozpoznawczy, albo miejsce?;p To chyba na racławickich jest, z tego co pamiętam...

My tez urzadzamy 2 pokoje i dzidziol będzie w sypialni, a potem za ok. 2 lata pewnie nas eksmituje;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 15:57   #3351
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Tylko mi napisali, że podziela nas na 4 grupy;/ Ciekawe czy da sie, zebyśmy były w jednej...A jak sie poznamy? Po wystającym brzuszku? Moze jakis znak rozpoznawczy, albo miejsce?;p To chyba na racławickich jest, z tego co pamiętam...
mysle ze wystający brzuszek raczej nie wystarczy moze umówimy sie na konkretną godzinę gdzies przed wejsciem czy przy tej rejestracji i napiszemy w co ubrane albo wczesniej fotke sobie swoja pokażmy poszukam jakiejs aktualnej wieczorem
a teraz do domu
Stary 2012-10-16, 16:07   #3352
booziaczek
Zadomowienie

uff własnie ugotowałm dwa wielkie gary fasolki po bretońsku jak cos to zapraszam starczy dla wszystkich
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 16:17   #3353
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli chodzi o zajęcia dla niemowlaków czyli "oswajanie dzieci z wodą " to na wszystkich basenach tego typu (czyli ozonowanych)od 3miesiąca (ja "oszukiwałam" bo termin mi tak pasował,że grupa zaczynała w styczniu a kuba urodził się na koniec pażdziernika).bardzo przestrzegają higieny w tego typu miejscach ponieważ niemowlaki pływają na zasadzie nurkowania(przez jakby pamięć ,że pływały w wodach płodowych pozbawione są obawy przed wodą -przynajmniej większość)czyli jest ewentualna możliwość napicia się.co do bakterii to jeszcze nie słyszałam (a chodzimy już 7 lat)aby dziecko coś złapało .... a odporność wzrasta! choć istnieje mała garstka rodziców która twierdziła ,że przez basen łatwiej się dzieci przeziębiały..... no ale zawsze się tacy znajdą . na naszym poznańskim basenie są też zajęcia dla kobiet w ciąży itp.
http://www.mbp.net.pl/plywanie/oswajanie-dzieci-z-woda
.....na pewno w każdym mieście są podobne obiekty.
Stary 2012-10-16, 16:24   #3354
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:

mi też , tylko zastanawiam sie czy w lato robale mi do tego nie beda leciec
W sumie nie wzięłam tego pod uwagę

Cytat:

no właśnie z kurtką też mam problem, i muszę szybko kupić bo się zimniej robi i nie ma w czym chodzić, także w weekend jadę na poszukiwania

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

moja kolezanka promuje widerka do kapieli - tylko ona ma prostsze http://www.papilot.pl/dziecko/9238/W...t-czy-kit.html
nie bardzo sobie wyobrazam, ale moze dam sie namowic???
A to ci dopiero, nie wyobrażam sobie kąpieli w czymś takim

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
uff własnie ugotowałm dwa wielkie gary fasolki po bretońsku jak cos to zapraszam starczy dla wszystkich
to gdzie mam się zgłosić?

Co tu tak cicho?
U mnie pada, pada, pada....

Dziewczyny kochane niedługo chrześnik Tżta ma 4 urodziny i nie mam pomysłu co kupić
Może jakieś sugestie z waszej strony?
Stary 2012-10-16, 16:28   #3355
anna maria 79
Raczkowanie

oj pomysłów dla chłopca dużo mój w tym wieku odkrył lego duplo a teraz jest taka super podróbka jxin nie różni się od oryginału niczym o prócz ceny
http://allegro.pl/policja-klocki-jix...cki-i267721592 ten kosztuje 69zł a duplo 200zł.
jak poszukasz na allegro to znajdziesz serię bob budowniczy i tomek i przyjaciele z jixin.

Edytowane przez anna maria 79
Czas edycji: 2012-10-16 o 16:29
anna maria 79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 16:28   #3356
joanna200
Rozeznanie

Cytat:

mam tak samo z butami, ja mam wielką stopę i też nie mogę nic znaleźć

ja to samo.. 41 niestety..
a niektóre firmy tylko do 40 robią..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 16:38   #3357
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
I cieszy się syn z siostry?

Dziewczyny... takie leciutkie pukanie sobie odczuwam jak leżę... i tak się zastanawiam czy to już to?

Ok uciekam... miłego wieczoru (;
hmmm... no chyba to Ja też się tak zastanawiam czy dziś dwa razy nie poczułam malucha Ale jeszcze nie jestem do końca przekonana
Cytat:
Ja też po wizycie - wszystko super! Dzieciątko waży 192g i ma tak mniej więcej 11,5cm +nóżki oczywiście świetnie kość udową było widać - taki kawał gnata, mimo, że ma całe 2,4cm
ale wykrakałam... maluszek nie chciał pokazać co ma między nóżkami... Lekarz go tam próbował podejrzeć, ale nie dało rady Jeszcze jakiś taki spokojny szkrabik dzisiaj był Mąż twierdzi, że on widział, że nie ma siusiaka - ale lekarz nie chciał mówić tak wprost i woli poczekać. Bo jak to mówi mój małżonek: u mojego synka siusiaka byłoby widać od razu!!!
super, gratuluję udanej wizyty Choć szkoda, że malec się nie ujawnił
Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
drogie dziewczny,
padam na pysk więc napisze tylko ze dzidzia zdrowa wszystko oki. mamy 6, 23 cm poza tym leniwiec nie chciał się obracać i mnie pan dr godzinę męczył bo liczył i sprawdzał wszystko. w ogóle dr super wszystko pokazywał siatkówkę, nerki, jelitka, serducho, nosek itd... no a moj uparciuch lewej ręki nie chciał dać pokazać a pan dr powiedział ze poki nie wyliczy 5 palców nie odpuści

a na koniec dodał (ja nawet nie pytałam) że coś tam jest niżej i ze tak jest w przypadku dziewczynek bardzo często także nic jeszcze oficjalnego ale Michalina będzie miała koleżankę a chłopaki 2 narzeczoną

także jak się nic nie zmieni będzie Natalka

pozdrawiam i idę spać nadrobię was jutro
super Gratuluję córuni
Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
No i dziś o 15stej wizyta u lekarza...trzymajcie kciuki żeby się ujawnił nieśmiałek...choć to 16t3d więc pewnie jeszcze mnie potrzyma w niepewności trochę...

miłego dnia
kciuki za wizytę
Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Buuu...
Zadzwoniłam do gabinetu i lekarz powiedział mi, że dzidzia jest za mała na USG 3D by poznać całą budowę anatomiczną i muszę czekać do 20tc. No i muszę czekać....
I co w takim razie? Czekasz na to 3D czy idziecie na normalną wizytę? Bo 3D to chyba w przyszły piątek najwczesniej? A jeśli to ma być skonczony 20 tydz, to nawet dopiero piatek za 2,5 tyg...
Cytat:
a ja dzisiaj o 15 mam USG genetyczne
no to kciuki
Cytat:
witaj Zapraszamy
Cytat:
tapeta:

dywanik:

pościel:

ta pościel jest przecudowna Zreszta tapeta i dywanik też
Cytat:

u nas w sumie jest podobnie - z tym że z salonu spokojnie możemy wydzielic 3 pokój... ale planujemy to zrobić dopiero jak dzidzi będzie szłod o siebie A póki co łóżeczko na pewno będzie w sypialni, tam gdzie my. Chyba bym nie umiała zasnąć gdyby niemowlak był w drugim pokoju... bałabym sie, że coś sie dzieje a ja nie słyszę
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

Ale planuję po usg połówkowym nieco się rozkręcić i kupować już pod konkretną płeć.
Doczekać się nie mogę
ja też jeszcze nic zupełnie Jak tak oglądam wasze zakupy i czytam o planach, to zaczynam się stresować
Mi się podoba takie łóżeczko i szafka z ptrzewijakiem do kacika maluszka;
http://www.ikea.com/pl/pl/search/?query=hensvik
Stary 2012-10-16, 16:40   #3358
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:

to gdzie mam się zgłosić?
daleko nie masz bo ja z kielc
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 16:45   #3359
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
witamy serdecznie

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny!

ja biorę tylko folik ale od kolejnej wizyty tj od 26-10 mam łykać pharmaton matruelle
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 16:46   #3360
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
No jak nie skomentował ja to mam wrażenie że moich postów nie wyświetla bo piszę i nikt mi nic nie odpowiada czuję się pomijana

bardzo ładna pościel, tylko ciekaw jestem jak się prezentuje na żywo w sensie na realnych zdjęciach bo tak to super...
a tam fioła, fajnie że sobie tak urządzasz, u mnie wszystko w proszku ale mam nadzieję że jak już będziemy wiedzieć co nam się w brzuszku kryje to ruszymy z przygotowaniami
no ja mam ją w domu, tylko wzór tropical island i jest boska!

Cytat:
z

Cytat:
pochwal się tymi interesami i podpowiedz jak tu zarabiać hihihi
sprzedaję ubrania w których nie chodzę, moje końskie rzeczy a raczej nadmiar i tak się zbiera

Cytat:
no właśnie, dlatego trzeba być przygotowanym

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości