Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-16, 09:58   #3271
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

Cytat:
Napisane przez anetka111 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny czy mogłabym dołaczyć do Was? Aneta termin porodu 14.04.2013
witaj

Cytat:
Napisane przez anna maria 79 Pokaż wiadomość
milego kobitki zmykam do dentysty na kanałowe...
o jaaaa. Tobie milego!!!

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Bierzecie jakieś witaminy w ciąży?
moj ginek jest fanem zdrowego zywienia i ostroznie dawkuje medykamenty, ale tydzien temu nakazal zakupic PregnaPlus. stwierdzil, ze to 'ten' etap

choc wczesniej mowil, ze lecace wlosy to takie ciazowe. zalezne od hormonow bardziej niz od witamin.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 09:59   #3272
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj opowiedz nam coś o sobie
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 09:59   #3273
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
milego kobitki zmykam do dentysty na kanałowe...
o matko, to powodzenia
ja też czekam na kanałówkę,ale powiedziała że jak teraz muszę leżeć, to mam do niej nie przychodzić, dopiero jak będzie ok, czyli pewnie za tydzień się dowiem, bo idę na połówkowe

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Bardzo precyzyjny plan ! My remont chyba dopiero w styczniu będziemy robić, no i potem powolutku zbierać od znajomych i kupować. No ale jak masz termin na marzec to lepiej zrobić chyba już w listopadzie, bo potem święta wiadomo. Wózka na szczęście nie kupujemy, dostaniemy gondolę od mojej przyjaciółki, a potem kupimy jakąś lekką spacerówkę po prostu.
No, też się zastanawiałam żeby remont na styczeń, ale jednak termin przesunął mi się na 25.02, a z chłopcami też bywa że 2 tyg wcześniej się rodzą, więc nie chcę ryzykować, robieniem wszystkiego w biegu, a tak na spokojnie.
Fajnie masz z wózkiem, my kupimy używany, bo spacerówkę mamy, chyba ten roan marita
Co do ciszków, to ja też używane, te co kupuję co wam wstawiałam wczoraj to z allegro, stan idealny. Wcześniej kupiłam od koleżanki, no i po Julce mam sporo. Dokupuję po prostu takie typowo chłopczykowe, na wyjście, albo jak goście przyjdą, żeby małego odpicować
ale ja zawsze lubię dzieci fajnie ubierać, moja Julka to ma tyle ciuchów, że masakra i głównie z Nexta bo oni mają zarąbiste ciuchy dla dzieci, ale tak to już jest, że sobie nie kupię, a kupię Julce, czy teraz Michałkowi hehe
Szalona miłość matki
Z nowych rzeczy to będą mebelki, ta naklejka z drzewem i obrazki. No i pościel, ale tą co kupiłam na zmianę wczoraj, co wstawiłam wyżej to używana w stanie idealnym i z wysyłką 55zł więc się bardzo opłacało, bo za tą samą tylko inny wzór nówkę dałam 169zł.
Dużo rzeczy już mamy, łóżeczko, materac, wypełniania do pościeli, podgrzewacz, matę, leżaczek, butelki, ciuszki, przybory, wanienkę ze stelażem, ręczniki itd, także sporo mi odpada, więc mogę bardziej zaszaleć.
No i jestem z siebie dumna, bo sama z własnych interesów zarobiłam 800zł na te rzeczy, więc nic z wypłaty nie wzięte
ale się rozpisałam
ale w sumie tylko z wami na forum mogę o tym pogadać, bo mąż to on się niezbyt interesuje, daje mi wolną rękę. Siostra w Poznaniu siedzi i tylko przez tel gadamy, no i czasami z mamą.
Stary 2012-10-16, 10:01   #3274
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Hej dziewczyny!

Od jakiegoś czasu się zastanawiam czy nie zapytać mojego lekarza o to.
Na początku ciąży powiedział mi, że nie trzeba jeśli się zdrowo odżywiam.
Biorę już tylko jod bo kwas foliowy do końca I trymestru tylko.
I teraz sama już nie wiem.. blada jestem, oczy podkrążone, włosy mi dalej wypadają.. a odżywiam się zdrowo (tak mi się wydaje przynajmniej)
jolanT ja biorę kwas foliowy ostatnio na wizycie myślałam, że mi będzie kazał lekarz odstawić ale nie i wychodzi, że mam brać do następnej wizyty tz do 9 listopada wtedy będę mieć skończony 16 tydzień i tylko kwas foliowy witamin mi nie przypisał bo mi wyniki rosną i mam praktycznie idealne poza hemoglobiną 36,3 a powinna być 36,5. Ale to jest malutkie odstępstwo a jak na ciężarną mam rewelacyjne i on nie widzi potrzeby bym brała witaminki na razie bo bardzo zdrowo się odżywiam. Ale podejrzewam, że na kolejnej wizycie będę już miała zapisane bo pytał się co brałam przed ciążą i mówił że mam nie wyrzucać bo m i się przydadzą jeszcze.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:03   #3275
trooskava
Zadomowienie

nie dam sily do was dziewczyny.... ;( pedzicie tak z postami ze nie sposob was nadrobic

mnie ostatnio głowe chce rozsadzic ale cisnienie w miatre ok na szczescie wiec moze to pogoda .

za tydzien mam wizyte u gina mam nadz ze potwerdzi wtedy ze bedzie dziewczyna. Juz bym cos malej kupila ale potem ewentualnie nie chce chlopaka w sukienke ubierac lub rozowe bluzeczki choc i tak juz kila rzeczy mam dla niej no i umowie sie na usg 3d

chyba zdecydowalismy sie na wozek. Na razie wygrywa xlander xa na pompowanych kolach. TYlko debatujemy nad kolorem zielony czy pomarancz ? Jakies sugestie?
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:03   #3276
samotari
Raczkowanie

Ja biore od początku ciąży femibion natan classic.
samotari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:03   #3277
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Witam, ale się wysiedziałam na USG, bo doktor się spóźnił 2 godziny. Miał w szpitalu jakąś operację.
Dzisiaj miałam drugie USG genet.
Jest Kinga na 100%, śliczna i zdrowa. Zwłaszcza jak na mój wiek
Wg OM 19tydzień 3 dzień, wg USG 3 dni starsza, czyli rośnie
gratuluję córeczki..

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

Ja też po wizycie - wszystko super! Dzieciątko waży 192g i ma tak mniej więcej 11,5cm +nóżki oczywiście świetnie kość udową było widać - taki kawał gnata, mimo, że ma całe 2,4cm
ale wykrakałam... maluszek nie chciał pokazać co ma między nóżkami... Lekarz go tam próbował podejrzeć, ale nie dało rady Jeszcze jakiś taki spokojny szkrabik dzisiaj był Mąż twierdzi, że on widział, że nie ma siusiaka - ale lekarz nie chciał mówić tak wprost i woli poczekać. Bo jak to mówi mój małżonek: u mojego synka siusiaka byłoby widać od razu!!!
brawo..
następnym razem pewno się ujawni..

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Super ja jutro idę na 2 USG genetyczne ale mam stracha..
za dzisiejsze usg..

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
drogie dziewczny,
padam na pysk więc napisze tylko ze dzidzia zdrowa wszystko oki. mamy 6, 23 cm poza tym leniwiec nie chciał się obracać i mnie pan dr godzinę męczył bo liczył i sprawdzał wszystko. w ogóle dr super wszystko pokazywał siatkówkę, nerki, jelitka, serducho, nosek itd... no a moj uparciuch lewej ręki nie chciał dać pokazać a pan dr powiedział ze poki nie wyliczy 5 palców nie odpuści

a na koniec dodał (ja nawet nie pytałam) że coś tam jest niżej i ze tak jest w przypadku dziewczynek bardzo często także nic jeszcze oficjalnego ale Michalina będzie miała koleżankę a chłopaki 2 narzeczoną

także jak się nic nie zmieni będzie Natalka

pozdrawiam i idę spać nadrobię was jutro
super..
może dziewczynki w końcu się ujawniać zaczną..

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

juz sie chwale, mialam maly problem z wgraniem zdjecia moze w koncu sie uda

dajac mi je mowi '' w sumie nie wiem czy juz mozna, ale strasznie mi sie spodoblay, bo sa uniwersalne kolorystycznie ''
bardzo mi się podobają..

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość

No i dziś o 15stej wizyta u lekarza...trzymajcie kciuki żeby się ujawnił nieśmiałek...choć to 16t3d więc pewnie jeszcze mnie potrzyma w niepewności trochę...

miłego dnia

Cytat:
ja kupuję od samego początku bo nie mogłam się powstrzymać więc mam ubranka na rozm. 56 (ale tych naprawdę niewiele) 62 i 68
mam problem z kupowaniem czapeczek ale biorę gdzie pisze od 0 do 3 m cy
ostatnio gdzieś czytałam na jakimś forum, że babka urodziła córcię na 58cm.. i ubierała ją w 62, bo 56 miała baardzo mało i wisiały na niej jak na wieszaku i musiała jednak dokupić 56..

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
a taką pościel domówiłam jeszcze
baaardzo udane zakupy..
śliczne te wszystkie rzeczy..

Cytat:
witaj!

hej dziewczyny..
połowy postów mi nie zacytowało..
dzięki wszystkim za gratulacje..

Luna tak ja do Krynicy chcę się umówić..
na 6 listopada.. 7 będę mieć skończony 22tc..
i miałam się zapytać z jakim wyprzedzeniem tam dzwonić? Już teraz czy później?
a Ty kiedy planujesz tam jechać?

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:04   #3278
anetka111
Raczkowanie

Dziękuje. A co chcecie wiedziec? Obecnie 14 tydzien ciązy, ciąża pojedyńcza a było ryzyko bliźniaczej ale nie tym razem, jestesmy rok po slubie. Pytajcie bede odpowiadala
Stary 2012-10-16, 10:07   #3279
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

No, też się zastanawiałam żeby remont na styczeń, ale jednak termin przesunął mi się na 25.02, a z chłopcami też bywa że 2 tyg wcześniej się rodzą, więc nie chcę ryzykować, robieniem wszystkiego w biegu, a tak na spokojnie.
Fajnie masz z wózkiem, my kupimy używany, bo spacerówkę mamy, chyba ten roan marita
Co do ciszków, to ja też używane, te co kupuję co wam wstawiałam wczoraj to z allegro, stan idealny. Wcześniej kupiłam od koleżanki, no i po Julce mam sporo. Dokupuję po prostu takie typowo chłopczykowe, na wyjście, albo jak goście przyjdą, żeby małego odpicować
ale ja zawsze lubię dzieci fajnie ubierać, moja Julka to ma tyle ciuchów, że masakra i głównie z Nexta bo oni mają zarąbiste ciuchy dla dzieci, ale tak to już jest, że sobie nie kupię, a kupię Julce, czy teraz Michałkowi hehe
Szalona miłość matki
Z nowych rzeczy to będą mebelki, ta naklejka z drzewem i obrazki. No i pościel, ale tą co kupiłam na zmianę wczoraj, co wstawiłam wyżej to używana w stanie idealnym i z wysyłką 55zł więc się bardzo opłacało, bo za tą samą tylko inny wzór nówkę dałam 169zł.
Dużo rzeczy już mamy, łóżeczko, materac, wypełniania do pościeli, podgrzewacz, matę, leżaczek, butelki, ciuszki, przybory, wanienkę ze stelażem, ręczniki itd, także sporo mi odpada, więc mogę bardziej zaszaleć.
No i jestem z siebie dumna, bo sama z własnych interesów zarobiłam 800zł na te rzeczy, więc nic z wypłaty nie wzięte
ale się rozpisałam
ale w sumie tylko z wami na forum mogę o tym pogadać, bo mąż to on się niezbyt interesuje, daje mi wolną rękę. Siostra w Poznaniu siedzi i tylko przez tel gadamy, no i czasami z mamą.
No ja właśnie wózek, łóżeczko, wanienkę, laktator, butelki, ciuszki, pieluszki tetrowe, pościele, prześcieradełka - wszystko mam u niej odłożone...miałam właśnie w ten weekend wpaść do niej i wyoglądać ale tak się fatalnie czułam, że odwołaliśmy wizytę.. także naprawdę przyjaciółka jest skarbem prawdziwym zwłaszcza że dwa lata już dla mnie trzyma bo jej młodsza córa ma już 3 latka, no i dopiero jak zrobię rekonesans, to zobaczę czego mi trzeba no i na spokojnie dokupię. Jak liczyliśmy remont nas pewnie będzie też koło 2 tys kosztować, malowanie, farba, jakieś fajne lampki dla dziecka, te takie kręcące się zabaweczki nad łożeczko no i szafeczki, przewijak takie tam.. no i z takich rzeczy które kupujemy nowe to fotelik do samochodu, bo koleżanki jest z przed kilku lat, a mój Mąż ma hopla na punkcie różnych testów bezpieczeństwa (1200)

w każdym bądź razie u Ciebie wd mnie lepiej zrobić na spokojnie w listopadzie ten remont, niż potem na szybko w styczniu, zwłaszcza że potem już Ty możesz być wymęczona, albo coś wypaść no i klops.
Stary 2012-10-16, 10:09   #3280
joanna200
Rozeznanie

klementyna my też mówimy Kacperek , pewnie zostanie.. ale jeszcze jakoś specjalnie nie szukałam..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:09   #3281
Niuniaczek
BAN stały

Witajcie,
Kto mi podpowie z tym przewijakim? https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3167

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

w sensie na krześle ginekologicznym
aaaaa ok nie domyśliłabym się

Cytat:
to jeszcze
monis001 musi nam powiedzieć kto u niej siedzi
IsiaG 8 listopad
Villga kiedy?
pani22ka i zapełnimy lukę na liście
A ja nie zostałam wpisana

Cytat:
pozdrawiam i idę spać nadrobię was jutro
Mi też bardzo się podoba to imię

Jeśli chodzi o moją "mrowiejącą rękę, to postanowiłam zgłębić wiedzę w internecie. I tak w skrócie : prawdopodobnie dziecko naciska na jakiś nerw połączony z kręgosłupem i dalej idzie do dłoni. Po porodzie ma minąć. Jeszcze zapytam się gina na wizycie. Na szczęście chodzi o lewa rękę, nie jest to ból ale raczej takie upierdliwe uczucie z którym się budzę i zasypiam i towarzyszy mi też przez cały dzień ( takie mrowienie jak prąd delikatnie kopnie)
Niuniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:10   #3282
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

Szalona miłość matki
ale się rozpisałam
No ja właśnie wózek, łóżeczko, wanienkę, laktator, butelki, ciuszki, pieluszki tetrowe, pościele, prześcieradełka - wszystko mam u niej odłożone...miałam właśnie w ten weekend wpaść do niej i wyoglądać ale tak się fatalnie czułam, że odwołaliśmy wizytę.. także naprawdę przyjaciółka jest skarbem prawdziwym zwłaszcza że dwa lata już dla mnie trzyma bo jej młodsza córa ma już 3 latka, no i dopiero jak zrobię rekonesans, to zobaczę czego mi trzeba no i na spokojnie dokupię. Jak liczyliśmy remont nas pewnie będzie też koło 2 tys kosztować, malowanie, farba, jakieś fajne lampki dla dziecka, te takie kręcące się zabaweczki nad łożeczko no i szafeczki, przewijak takie tam.. no i z takich rzeczy które kupujemy nowe to fotelik do samochodu, bo koleżanki jest z przed kilku lat, a mój Mąż ma hopla na punkcie różnych testów bezpieczeństwa (1200), no i chyba chciałam kupić taki leżaczek co się buja, dla dziecka... wiecie o co mi chodzi ? taki że np robiąc coś kuchni możesz dziecko w tym ułożyć, zapodać mu melodyjkę i git

Na razie nie nastawiam się na żadne wielkie datki od rodziny, myślę że dostaniemy od mojej Babci jakiś tysiąc, moja Mama pewnie coś rzuci, aczkolwiek niedawno kupili dom, który od kilku miesięcy remontują więc wiem że sporo kasy im idzie na to, no a moi teściowie działają w taki sposób, że znając życie nic nie powiedzą przed ani po, tylko po prostu na naszym koncie bez słowa komentarza znajdzie się jakaś suma :P tak np wyglądają nasze prezenty na urodziny

w każdym bądź razie u Ciebie wd mnie lepiej zrobić na spokojnie w listopadzie ten remont, niż potem na szybko w styczniu, zwłaszcza że potem już Ty możesz być wymęczona, albo coś wypaść no i klops.
Stary 2012-10-16, 10:11   #3283
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Ja też po wizycie - wszystko super! Dzieciątko waży 192g i ma tak mniej więcej 11,5cm +nóżki oczywiście świetnie kość udową było widać - taki kawał gnata, mimo, że ma całe 2,4cm
ale wykrakałam... maluszek nie chciał pokazać co ma między nóżkami... Lekarz go tam próbował podejrzeć, ale nie dało rady Jeszcze jakiś taki spokojny szkrabik dzisiaj był Mąż twierdzi, że on widział, że nie ma siusiaka - ale lekarz nie chciał mówić tak wprost i woli poczekać. Bo jak to mówi mój małżonek: u mojego synka siusiaka byłoby widać od razu!!!
Gratulacje za wizytę! A mąż dobry heheh, dzidziuś wyposażony po tatusiu

Cytat:
to jeszcze
monis001 musi nam powiedzieć kto u niej siedzi
IsiaG 8 listopad
Villga kiedy?
pani22ka i zapełnimy lukę na liście
Ja mam wizytę w czwartek samym wieczorem. Strrrasznie jestem ciekawa płci i już chciałabym wiedzieć czy z dzidziem wszystko dobrze.

Cytat:
Dziewczyny, a mi nikt nie skomentował zdjęć na poprzedniej stronie buu
Piękne wszystko! I ciuszki i obrazki (cudne kolory mają).

Cytat:
drogie dziewczny,
padam na pysk więc napisze tylko ze dzidzia zdrowa wszystko oki. mamy 6, 23 cm poza tym leniwiec nie chciał się obracać i mnie pan dr godzinę męczył bo liczył i sprawdzał wszystko. w ogóle dr super wszystko pokazywał siatkówkę, nerki, jelitka, serducho, nosek itd... no a moj uparciuch lewej ręki nie chciał dać pokazać a pan dr powiedział ze poki nie wyliczy 5 palców nie odpuści

a na koniec dodał (ja nawet nie pytałam) że coś tam jest niżej i ze tak jest w przypadku dziewczynek bardzo często także nic jeszcze oficjalnego ale Michalina będzie miała koleżankę a chłopaki 2 narzeczoną

Gratulacje córci

Cytat:
Nestle takie rzeczy dzieją się nie tylko w żłobkach w byłym przedszkolu syna był zwyczaj ubierania chłopców za karę w różową piżamę z barbi na cały dzień nawet interwencja u dyrektorki nic nie dała bo według to nic ze się cała grupa potem śmieje...
Bmma u mnie będzie różnica 7 lat a cieszymy się z mężem jak byś my byli 20 latkami dopiero po ślubie taka ciąża po przerwie rozczula....
Masakra z tym przedszkolem, jak tak można!
A co do tej różnicy to świetnie,że Wam to "odmłodziło" małżeństwo Na pewno świetne uczucie

Cytat:
No i dziś o 15stej wizyta u lekarza...trzymajcie kciuki żeby się ujawnił nieśmiałek...choć to 16t3d więc pewnie jeszcze mnie potrzyma w niepewności trochę...
Trzymam kciuki.

Cytat:
Cześć

Cytat:
Hej dziewczyny!

I teraz sama już nie wiem.. blada jestem, oczy podkrążone, włosy mi dalej wypadają.. a odżywiam się zdrowo (tak mi się wydaje przynajmniej)
Mi gin.powiedział żebym sobie jakiekolwiek kupiła. Mąż poszedł do apteki i kupił mi Prenatal Classic. Ale jak przeczytałam skład to stwierdziłam, że będę jeść co 2 dzień i tak właśnie robię (babka w aptece właśnie ten pomysł podsunęła).

Miłego dnia dziewczyny!
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:11   #3284
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
co za szczegółowo opracowany plan ja też najchętniej już bym wszystko kupiła i zrobiła....ale chyba nie chcę zapeszać...jakos się boje że może coś się przydarzyć i potem zostane z tym...choć wiem wiem musimy myśleć pozytywnie no ale może rzeczywiście zakup małego smoczka czy spiochów nie zaszkodzi...a ile radości przyniesie
a na ile w ogole się kupuje na początek te rzeczy??? jeny ja nawet tak podstawowych informacji nie znam taka zielona jestem
hihi ja tez nic nie wiem, tragedia ale juz zaczelam odkladac kase. Na razie nie kupuje, ale pieniadze lepiej troche odkladac, bo potem na raz to faktycznie moze byc ciezko
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:20   #3285
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:
a ja dzisiaj o 15 mam USG genetyczne
to też trzymam kciuki

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny!

Tak ja biorę Pharmaton
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:27   #3286
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny!

ja biorę pytałam lekarki kazała mi brać

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
-ale wie PAni co, jak sie urodzi, to dopiero bedzie się darło, mówie pani. ;p
Dobrze, że mnie ostrzegła;p

Lubelanki idzie któras w czwartek na "moda na brzuszek" Bo mi odpisali, że ejstem zarejestrowana- spotkam którąs z Was?
jakie doświadczone teraz te dzieci

klementynka ja ide musimy sie jakoś zgadać żeby się tam spotkać moze sie wymienimy nr tel sie sie zgadamy gdzie która jest

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Dziękuje. A co chcecie wiedziec? Obecnie 14 tydzien ciązy, ciąża pojedyńcza a było ryzyko bliźniaczej ale nie tym razem, jestesmy rok po slubie. Pytajcie bede odpowiadala
a np skąd jestes, co porabiasz pracujesz uczysz się? bo rozumiem ze to twoje pierwsze dzieciątko?
i zapraszamy do pogaduch
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:33   #3287
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
g
baaardzo udane zakupy..
śliczne te wszystkie rzeczy..
dzięki

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość

chyba zdecydowalismy sie na wozek. Na razie wygrywa xlander xa na pompowanych kolach. TYlko debatujemy nad kolorem zielony czy pomarancz ? Jakies sugestie?
to zależy jaki kolor lubicie z tż i ten i ten ładny

Cytat:
No ja właśnie wózek, łóżeczko, wanienkę, laktator, butelki, ciuszki, pieluszki tetrowe, pościele, prześcieradełka - wszystko mam u niej odłożone...miałam właśnie w ten weekend wpaść do niej i wyoglądać ale tak się fatalnie czułam, że odwołaliśmy wizytę.. także naprawdę przyjaciółka jest skarbem prawdziwym zwłaszcza że dwa lata już dla mnie trzyma bo jej młodsza córa ma już 3 latka, no i dopiero jak zrobię rekonesans, to zobaczę czego mi trzeba no i na spokojnie dokupię. Jak liczyliśmy remont nas pewnie będzie też koło 2 tys kosztować, malowanie, farba, jakieś fajne lampki dla dziecka, te takie kręcące się zabaweczki nad łożeczko no i szafeczki, przewijak takie tam.. no i z takich rzeczy które kupujemy nowe to fotelik do samochodu, bo koleżanki jest z przed kilku lat, a mój Mąż ma hopla na punkcie różnych testów bezpieczeństwa (1200)

no właśnie tego też się boję, że już będzie ten 8-9 miesiąc to człowiekowi nic się nie będzie chciało, a pamiętam jak w 9 miesiącu z Julią mieliśmy przeprowadzkę myślałam, że wykituję
Ale masz super przyjaciółkę!! Taka przyjaciółka to skarb
to też wiele Ci odejdzie wydatków.
Co do fotelika to my też kupujemy nowy, Julka ma cybexa i jesteśmy bardzo zadowoleni więc dla Michałka też kupujemy cybexa, dlatego nie chcę kupować wózka 3w1, ze względu, że te foteliki nie są bezpieczne, tylko kupić już taki naprawdę profesjonalny, który przeszedł testy zderzeniowe.

Cytat:
Napisane przez Niuniaczek Pokaż wiadomość
Witajcie,
Kto mi podpowie z tym przewijakim? https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3167
Ja miałam taki zakładany na łóżeczko, na gdzieś z pół roku kąpaliśmy w pokoju Julki więc nie musieliśmy jej nosić po domu. Teraz kupuję też nakładany na łóżko, ale taki co na komodę też będę mogła postawić

Cytat:
No ja właśnie wózek, łóżeczko, wanienkę, laktator, butelki, ciuszki, pieluszki tetrowe, pościele, prześcieradełka - wszystko mam u niej odłożone...miałam właśnie w ten weekend wpaść do niej i wyoglądać ale tak się fatalnie czułam, że odwołaliśmy wizytę.. także naprawdę przyjaciółka jest skarbem prawdziwym zwłaszcza że dwa lata już dla mnie trzyma bo jej młodsza córa ma już 3 latka, no i dopiero jak zrobię rekonesans, to zobaczę czego mi trzeba no i na spokojnie dokupię. Jak liczyliśmy remont nas pewnie będzie też koło 2 tys kosztować, malowanie, farba, jakieś fajne lampki dla dziecka, te takie kręcące się zabaweczki nad łożeczko no i szafeczki, przewijak takie tam.. no i z takich rzeczy które kupujemy nowe to fotelik do samochodu, bo koleżanki jest z przed kilku lat, a mój Mąż ma hopla na punkcie różnych testów bezpieczeństwa (1200), no i chyba chciałam kupić taki leżaczek co się buja, dla dziecka... wiecie o co mi chodzi ? taki że np robiąc coś kuchni możesz dziecko w tym ułożyć, zapodać mu melodyjkę i git

Na razie nie nastawiam się na żadne wielkie datki od rodziny, myślę że dostaniemy od mojej Babci jakiś tysiąc, moja Mama pewnie coś rzuci, aczkolwiek niedawno kupili dom, który od kilku miesięcy remontują więc wiem że sporo kasy im idzie na to, no a moi teściowie działają w taki sposób, że znając życie nic nie powiedzą przed ani po, tylko po prostu na naszym koncie bez słowa komentarza znajdzie się jakaś suma :P tak np wyglądają nasze prezenty na urodziny

co do leżaczka to polecam Fisher- Price świetny jest, my mamy taki z wibracjami super się sprawdził

No ja też się nie nastawiam na datki, ostatnio mama moja zapłaciła za większość rzeczy od koleżanki, za to pomaga mi z Julią, kupuje jej deserki, owoce, kinder kanapki i zabiera do siebie także nawet nie proszę.
Za to od rodziny tż-ta nawet się nie nastawiam.
Jedynie odbiorę swoje rzeczy i tyle.

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Piękne wszystko! I ciuszki i obrazki (cudne kolory mają).
dzięki kochana
Stary 2012-10-16, 10:38   #3288
anetka111
Raczkowanie

więc w listopadzie koncze 24 lata i to jest moje pierwsze dziecko, odrazu dodaje że planowane . Pracuje w przedszkolu jako wychowawca w tej chwili jestem na zwolnieniu lekarskim ponieważ ze względu na moja prace lekarz odrazu dał mi zwolnienie poniewaz dzieci chorują i żebym nic nie złapała bezpieczniej jest miec zwolnienie.

w Weekendy co drugi jeżdże na uczelnie zaczęłam studia magisterskie. Jestem z Grodziska Mazowieckiego. Może ktos jest z okolic?
Stary 2012-10-16, 10:46   #3289
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do fotelika to my też kupujemy nowy, Julka ma cybexa i jesteśmy bardzo zadowoleni więc dla Michałka też kupujemy cybexa, dlatego nie chcę kupować wózka 3w1, ze względu, że te foteliki nie są bezpieczne, tylko kupić już taki naprawdę profesjonalny, który przeszedł testy zderzeniowe.
my też. Mąż zrobił rozeznanie tematu i póki co ten jest naszym typem http://cybex-online.com/pl/carseats/aton2.html ale z isofixem itp no wlaśnie ok 1200 wychodzi.

Cytat:
co do leżaczka to polecam Fisher- Price świetny jest, my mamy taki z wibracjami super się sprawdził

No ja też się nie nastawiam na datki, ostatnio mama moja zapłaciła za większość rzeczy od koleżanki, za to pomaga mi z Julią, kupuje jej deserki, owoce, kinder kanapki i zabiera do siebie także nawet nie proszę.
Za to od rodziny tż-ta nawet się nie nastawiam.
Jedynie odbiorę swoje rzeczy i tyle.
No właśnie będę się musiała wgłębić w temat bo tych leżaczków też strasznie duży wybór..

A z Mamą fajnie, że macie na bieżąco pomysł... ja się obawiam, że najgorsze to będzie, że ludzie nie pytają co się chce i w związku z tym będę potem miała np nawał ubranek na rozmiar 56 albo 101 grzechotkę :P ja zawsze jak chodzę do takich maluchów w gości, albo pytam - rodziców oczywiście, albo kupuję coś co będzie dobre za kilka miesięcy, większa szansa że będzie ok
Stary 2012-10-16, 10:47   #3290
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
fajny artykuł o imionach najlepszy był ten brytyjczyk mój syn pewnie by sobie zmienił na batman...
http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/kraj...-wiadomosc.htm

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

...Mikołajka dla dziewczynki że na to nie wpadłam...
mi nie działa ;/
Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Właśnie skończyłam go czytać Jak słyszę te najpopularniejsze imiona, to mam wizę klasy gdzie występują cztery imiona- Julia i Oliwka, oraz Jakub i Oscar/Igor. W mojej klasie w liceum było 6 Martyn/Mart co też było efektem popularności tego imienia i 3 Asie.
Moja znajoma zaś ma córkę Julię Oliwię, bo nie umiała się zdecydować, które imię wybrać.
Ja też chciałam Julia Oliwia W.

Cytat:
właśnie ja jestem Anna a wiadomo ile kobiet nosi to imie...moja mama miała dać mi na imię Marianna niby oryginalnie ale ja chyba i tak wolę to moje pospolite imię...
na wakacjach myśłałam że padnę jak pewna pani tłumaczyła synowi Nikolasowi że to nie to samo co Mikołaj... tak zgadza się to forma angielska która nie powinna być dopuszczalna w Polsce...ja jestem za polskimi imionami...u nas będzie Hanna Maria albo Leon

Cytat:
ale co ja widze...że nie można łososia wędzonego??i orzechów?? kochane przeciez ja się zajadam łososiem wędzonym...no dobra już nie będę...

trzymamy kciuki
a orzechy można nawet wskazane bo na mózg dobrze działają

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Buuu...
Zadzwoniłam do gabinetu i lekarz powiedział mi, że dzidzia jest za mała na USG 3D by poznać całą budowę anatomiczną i muszę czekać do 20tc. No i muszę czekać....
dziwne co lekarz to inaczej.

Cytat:
tak trzymamy kciuki
Cytat:
ja kupuję od samego początku bo nie mogłam się powstrzymać więc mam ubranka na rozm. 56 (ale tych naprawdę niewiele) 62 i 68
mam problem z kupowaniem czapeczek ale biorę gdzie pisze od 0 do 3 m cy
to tak jak ja ale na 68 staram się nie kupować dam sie innym wykazać

Cytat:
witamy i gratulujemy
Cytat:
Hej dziewczyny!

ja biore Pharmaton Maturelle czy jakoś tak, ale jak skończę opakowanie to chyba zmienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
ZOstawic Was na 2 dni i tYle napisałyście

Byłam wczoraj w przedszkolu i dzieci sa przeyrocze, wyściskały mnie , wycałowały, a jedna mówi:
-to kiedy do nas Pani z tym dzieckiem przyjdzie?
-jak sie urodzi, to przyjdę, na razie jest jeszcze malutkie w brzuszku
-ale wie PAni co, jak sie urodzi, to dopiero bedzie się darło, mówie pani. ;p
Dobrze, że mnie ostrzegła;p
nie można nas zostawiać

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:48   #3291
booziaczek
Zadomowienie

witam w koncu nadrobiałm od wieczora juz 4 stron naskrobałyscie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
jestem jestem, zyjemy

nie mialam jakos ostatnio czasu na pisanie, w piatek praca, w sobote tez, a pozniej pojechalismy do tesciowej 200 km dalej na urodziny, wrocilismy w nocy w niedziele, i dzisiaj bylam znowu w pracy, a po pracy polyzalam sie spac..
jutro mam wolne, wiec mam nadzieje, ze odespie i nadrobie watek

niestety AZS nie daje mi zyc, nasililo sie i w dodatku nawet masc sterydowa nie pomaga.. mam dosc do tego mdlosci, bole glowy... mam nadzieje, ze wkrotce bede sie lepiej czula
czasami ma chwile zwatpienia i wpadam w dolek ..

naskrobalyscie tyle stron, ze nie wiem, jak zaczac
a mnie ostatnio jakies bable wyskakuja jaby ugryzienia i strasznie swedza potem znikaja i mi slady zostaja mam wizyte w piatek to sie o to spytam

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Aaa tak piszecie o ćwiczeniach po ciąży a ćwiczycie teraz te co z was mogą ??? Jakie ćwiczenia wykonujecie ???????

ja kilka razy robiłam pilates dla ciezarnych ale teraz przez zadyszke nie mam na niego checi

Cytat:
witaj

Cytat:
Hej dziewczyny!

ja dostał ten pharmaton dla ciezarych ale jest jego polski odpowiednik o 2/3 tanszy

ja niby biore a mam problem z dziasłami przy szczotkowaniu mi krwawia podobniez za mało vit c i mam jesc kiszona kapuche a ja jej nie znosze

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
hihi ja tez nic nie wiem, tragedia ale juz zaczelam odkladac kase. Na razie nie kupuje, ale pieniadze lepiej troche odkladac, bo potem na raz to faktycznie moze byc ciezko
ja czekam tez do nowego roku na razie nie mam gdzie tego trzymac

ja dzis zaspałm na badania w ostatniej chwili przyszłam i uprosiłam pielegniare by mnie przyjeła w koncu ciezarnym sie nie odmawia
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:55   #3292
Leonikowa
Rozeznanie

Strippi zaraziłaś mnie tym urządzaniem teraz siedzę przed kompem i kombinuję znalazłam świetne tapety ale troszkę szkoda mi ścian bo w zeszłym roku miałam robioną gładź zaczekam na Tż ciekawe co powie on mnie chyba udusi ale już mam wizję ojjjjjj kasiorko kasiorko leć z nieba

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:56   #3293
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi;37090993
No, też się zastanawiałam żeby remont na styczeń, ale jednak termin przesunął mi się na 25.02, [B
a z chłopcami też bywa że 2 tyg wcześniej się rodzą,[/B] więc nie chcę ryzykować, robieniem wszystkiego w biegu, a tak na spokojnie.
co??????
mi termin też ostatnio na 25luty to co 11 lutego porodówka? chociaż do walentynek niech poczeka

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
niebieski
Cytat:
A ja nie zostałam wpisana
bo ty jesteś dalej na liście a na poczatku listy brakuje pare sztuk pojedynczych

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Ja mam wizytę w czwartek samym wieczorem. Strrrasznie jestem ciekawa płci i już chciałabym wiedzieć czy z dzidziem wszystko dobrze.
no to czekamy do czwartku

ale pogoda a ja musze sie szykowac i isc na pociag

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:57   #3294
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Jezuu jak Wy pedzicie z pisaniem już nie wiem co miałam zacytować ...

co do kupowania, ja nie mam kompletnie nic, moja siostra cioteczna ma dwoje dzieci, juz sporych chłopców ale nie mam odwagi zapytać czy cos odłożyła po nich, po przyszłoponiedziałkowym USG zamierzam pomalutku sobie kompletować wszystko, ale musze kupić wszystkie mebelki bo zaraz bede malować i szykowac pokoik dla malucha i akurat bede się urządzać stopniowo.
Co do witamin nie biore nic, ale teraz go zapytam, mam tylko kwas foliowy.
A ja sie pochwale i narobie komuś smaka, wczoraj wieczorem strasznie zachciało mi sie gyrosa no i takim oto sposobem dziś z rana juz z mężusiem mamy sałatke gotową
Jak ma ktoś ochote - zapraszam, mam całą miche
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 11:01   #3295
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
my też. Mąż zrobił rozeznanie tematu i póki co ten jest naszym typem http://cybex-online.com/pl/carseats/aton2.html ale z isofixem itp no wlaśnie ok 1200 wychodzi.

No właśnie będę się musiała wgłębić w temat bo tych leżaczków też strasznie duży wybór..

A z Mamą fajnie, że macie na bieżąco pomysł... ja się obawiam, że najgorsze to będzie, że ludzie nie pytają co się chce i w związku z tym będę potem miała np nawał ubranek na rozmiar 56 albo 101 grzechotkę :P ja zawsze jak chodzę do takich maluchów w gości, albo pytam - rodziców oczywiście, albo kupuję coś co będzie dobre za kilka miesięcy, większa szansa że będzie ok
dzięki za linka z tym cybexem, bo jeszcze się nie rozglądaliśmy, tylko wiemy, że Cybex
my w naszym aucie nie mam isfix, ale kupiliśmy z isofixem, bo jak Julka jeździ z moimi rodzicami to tam jest.

Co do tego leżaczka to polecam z czystym sercem, ja kupiłam 3 lata temu używany za 130zł, ale teraz można stan idealny wychwycić za grosze, także jak coś to poluj na allegro
Mój leżaczek wygląda już jak po wojnie, właśnie z niego 3 dziecko w rodzinie korzysta i niedługo Michałek, ale ważne, że działa i spełnia swoją funkcję
Może coś dodatkowego upoluję na allegro, taką huśtawkę dla maluszków z melodyjkami, albo coś podobnego.

Co do mojej mamy, to faktycznie super mamy, ale mieszka obok w bloku, to jak coś to zawsze podejdzie i pomoże. Ostatnio razem robimy jakieś moje zachcianki, 2 tyg temu gołąbki, tydzień temu sałatkę jarzynową i teraz będziemy robić krokiety po niedzieli
Wspólnie robimy i potem dzielimy się po połowie

Co do tych rzeczy co goście przynoszą to prawda, ja miałam pełno różowych ciuszków z tej okazji, a np jak ja gdzieś idę to pytam i jak mnie ktoś pytał co kupić to najczęściej to były pampersy i chusteczki do pupki, bo tego nigdy dość
Stary 2012-10-16, 11:01   #3296
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
więc w listopadzie koncze 24 lata i to jest moje pierwsze dziecko, odrazu dodaje że planowane . Pracuje w przedszkolu jako wychowawca w tej chwili jestem na zwolnieniu lekarskim ponieważ ze względu na moja prace lekarz odrazu dał mi zwolnienie poniewaz dzieci chorują i żebym nic nie złapała bezpieczniej jest miec zwolnienie.

w Weekendy co drugi jeżdże na uczelnie zaczęłam studia magisterskie. Jestem z Grodziska Mazowieckiego. Może ktos jest z okolic?
no to mamy drugą przedszkolanke będziecie nam podpowiadać co nieco jak nasze maluchy beda starsze
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 11:02   #3297
Niuniaczek
BAN stały

Cytat:
co??????
mi termin też ostatnio na 25luty to co 11 lutego porodówka? chociaż do walentynek niech poczeka

niebieski
bo ty jesteś dalej na liście a na poczatku listy brakuje pare sztuk pojedynczych

no to czekamy do czwartku

ale pogoda a ja musze sie szykowac i isc na pociag
To się cieplutko ubierz, żeby cię nie przewiało.

Kurczę ja to jestem chyba ślepa bo nie widzę innej listy i siebie też
Niuniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 11:04   #3298
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez samotari Pokaż wiadomość
Ja biore od początku ciąży femibion natan classic.

ja biore femibion natal 2 aktualnie, wczesniej mialalm 1 i Ladee jedno opakowanie.

Cytat:

niebieski
własnie niebieski taki bardzo chlopiecy mi sie wydaje ,a ma byc raczej dziewczynka ale zby uniwersalnie bylo to myslelismy nad pomaranczem, choc maz sie sklania bardziej do zielonego.

Cytat:
Strippi zaraziłaś mnie tym urządzaniem teraz siedzę przed kompem i kombinuję znalazłam świetne tapety ale troszkę szkoda mi ścian bo w zeszłym roku miałam robioną gładź zaczekam na Tż ciekawe co powie on mnie chyba udusi ale już mam wizję ojjjjjj kasiorko kasiorko leć z nieba
oooooo a co to za urzadzonko? Poka , Poka
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 11:05   #3299
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:

Orzechy jadam wysuszone są wskazane w ciąży tak samo jak ryby niby dzieciątka mądrzejsze

Wy tak już kupujecie a ja nic jeszcze nie mam ale dla mnie to jeszcze za wcześnie.
O orzechasz mi mama za każdym telefonem przypomina
Ja też nic nie mam - wczoraj po wizycie chciałam coś kupić to mi TŻ powiedział, że poczekamy aż się dowiemy jaka płeć... a przecież to nie jest konieczne... może się chłopina jeszcze boi... z drugiej strony jak bedzie trzeba hurtem kupować to może nas szarpnąć po kieszeni.
Planuję w najbliższym czasie poodwiedzać rodzinkę i dowiedzieć się na co możemy liczyć
Cytat:
Aaa tak piszecie o ćwiczeniach po ciąży a ćwiczycie teraz te co z was mogą ??? Jakie ćwiczenia wykonujecie ???????
Ćwiczenia mięśni Kegla ja mi się przypomni Chciałabym troszkę się porozciągać bo z tym mam problem. Wysiłkowych się boję, ale czuję, że się "zasklepiam" dlatego myślę o jakimś lekkim stretchingu...

Cytat:
u nas będzie Hanna Maria albo Leon
Hania mi się bardzo podoba. Sporo się ich pojawia, ale nie ma sensu wg mnie na siłę szukać imienia, które jest rzadziej używane. Jak się komuś podoba popularne imię to trudno - najważniejsze, żebyśmy my i dzidzia były zadowolone

Cytat:
trzymamy, trzymamy!
ja wczoraj miałam 16t3dz i mimo usilnych prób maluch nie pokazał swojego płciowego skarbu ale może Twój szkrabik jest chętny to chwalenia się

Cytat:
kolejna wizyta o 15! to będę hurtem trzymała kciukory

Cytat:
No my też mamy pokaźne oszczędności na ten cel
ło matko! a my oszczedności wrzuciliśmy w mieszkanie pozosostała część grosza na wykończnie...
nowe rzeczy są śliczne, kuszą niemiłosiernie, ale jak mówisz, nie można dać się zwariować. Wiem, że ciuchexy mają dużo fajnych ubranek i skoro mi się zdarza mieć jakąś kreację z używanych (choć czasem mam wrażenie, że kupuję nówkę sztukę) to dziecię też może troszkę ponosić po kimś... no i ciąglę liczę, że dostaniemy od rodziny troszkę (mówią narazie, że dadzą )

Cytat:
ale co tu robić, jak się ma leżeć, chyba tylko rozmyślać
to może ja Ci podrzucę projekt naszego salonu i małego pokoju do aranżacji mamy kilka MUST HAVE, jak np duży regał na książki, drzwi przesuwane kuchnia - salon... a resztę to się na Ciebie zdamy hihihih

Cytat:
WITOJCIE!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 11:05   #3300
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:

Kurczę ja to jestem chyba ślepa bo nie widzę innej listy i siebie też
Ja też widze że mnie tam nie ma i chciałam prosić jeżeli można o dopisanie gdyż zamierzam tu zostać
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości