|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
Cytat:
A moja znowu przysnęła przy cycu i nawet sie nie ruszam bo znowu będzie płacz, a jestem już bardzo zmęczona. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#152 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
![]() spi raz w dzien około 4 godziny i w nocy tak samo. nie wiem jak on funkcjonuje bo ja juz kontakt z rzeczywistością mam znikomy ![]() Cytat:
![]() ja powinnam isc 19tego na szczepienie ale pojde 22 bo 21 mam chrzciny i wole żeby nie miał gorączki itp. Chociaz i tak wiecznie marudzi i mnie irytuje tym juz ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() spróbuj nie trzeć jak chcesz pozbyc sie z buzi mleka tylko tak wiesz... przykładaj pieluszką aż wchłonie. Cytat:
![]() Ej laski, o co chodzi ztym FB bo nie doczytałam bo nie daje rady nadrabiac wszystkiego ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
Tamlin zdecydowałam się na miedzianą i płaciłam z założeniem 500 zł. Przykro mi z powodu dziadków
![]() Iwoncia chodzi o to ze się wymieniłyśmy FB ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Gda Szymek też tak co jakiś czas robi :/ normalnie tak jakby wymiotwał..w takiej ilości mu chlusnie z buzi że szok...z buzi i noska ![]() ![]() a ja zjadłam w niedzielę ciastko z kremem z orzechów włoskich ![]() ![]() ![]() coco gratulacje - mała śliczna!!!
![]() |
#155 | ||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
A dziś mój Kubuś kończy 4tygodnie i jest już niemowlaczkiem ![]() tylko zaczął robić jakoś rzadkie kupy i bez grudek ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak Cię coś niepokoi z małym,to podjedź do przychodni
![]() |
#156 | ||
Zadomowienie
|
Witanko!
byliśmy dziś z małą u pediatry, waży mój mały skubaniec już 3700 a jak wychodziliśmy ze szpitala 12 dni temu to miała 3280 ![]() ![]() jedyne co to me te cycuszki spompowane i mam octeniseptem psikać i tyle teraz muszę ją zapisać na wizytę do ortopedy no i nie wiem, jak mam szczepić, lekarka polecała skojarzone 6 w 1, muszę ogarnąć temat do połowy listopada Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Wtajemniczenie
|
dzięki wszystkim za rady co do tej buzi
![]() ![]() zmywać zmywam, natłuszczam a jeszcze Iwoncia podpowiada może się uda ![]()
Zadziw świat - pochyli się w pokłonie Zmieniaj los - uskrzydli Cię Zanim czas pokona nas" Edytowane przez katarzinka Czas edycji: 2012-10-16 o 12:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#158 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dajcie spokój, ja mam jeszcze wszystkich dziadków i nawet nie chcę myśleć co to będzie jak przyjdzie ten czas... Szczególnie z jednymi jestem wyjątkowo blisko i to będzie koszmar! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ile razy położna do Was przychodziła ? u mnie w przyszłym tyg przyjdzie ostatni siódmy raz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#162 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie była od porodu co tydzień. Skończyła przychodzić w 6tygodniu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dwa razy mała miała gazy, raz nie wiem od czego a drugi raz wczoraj jak zjadłam na obiad zapiekankę ziemniaczaną - ziemniaki chyba się troszkę nie dopiekły no i był ryk, ale Windi pomaga po kilku minutach, choć straszne to uczucie dla mamy rurkę w pupkę dziecku wkładać, ale myślę, że lepsze to, niż by miała wyć z bólu brzucha kilka godzin Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dobrze, że nie wstydzisz się, jak większość Polaków prosić o pomoc specjalisty, brawa za świadome podejście do życia i macierzyństwa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
U nas była tylko raz po porodzie.
![]() Nie wiem co się stało mojemu dziecku od 5 rano nie śpi ![]()
#166 |
Zadomowienie
|
Tamlin serdecznie współczuję z powodu dziadków, na śmierć bliskich chyba nigdy nie jesteśmy w stanie się przygotować ani jej zaakceptować, kiedy nadchodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Wtajemniczenie
|
moja też nie miała wagi, ale jakoś nie mam parcia na ważenie, wystarczy jak ją ważą w poradni, a sama widzę, że mimo ulewania rośnie
a moja położna była 3 razy - więcej nie będzie, bo przychodzi tylko do 6 tygodnia
![]() |
#168 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
u mnie położna była kilka razy bo sąsiedzi zadzwonili że dziecko się wydziera na śmierć i że mu krzywdę robimy
![]() ![]() Duśka dzisiaj zasnęła o 10:20 i o 12:20 na butle wstała pijąc przez sen dopiero po 13 wstała i dziadka męczy ![]() Iwuś ja też zastanawiam się ile można być tak aktywną .. Duśka ogólnie mało sypia dzisiaj jakoś wyjątkowo ... tylko że nasza w dodatku jeszcze płacze bidulka ... Tamlin przykro mi że musisz przez to przechodzić .. wiem jakie to ciężkie ... tule mocno ![]() ![]()
#170 |
Rozeznanie
|
Witam i ja w nowej części,
wpadłam tylko na chwilę oznajmić że jutro o 7 rano stawiam się na IP. Będę mieć cc. Nie wiem o której co i jak. Lekarz kazał mi być tylko na czczo. Nie wiem czy tam na miejscu zrobią mi lewatywę czy jak. Od rana piorę, bo mi TŻ dopiero pralkę wczoraj naprawił. A chcę wszystko na glanc zostawić. Trochę jestem zestresowana. Pewnie całej nocy nie prześpię.
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki kochana,jestesmy z Wami ![]()
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
Tamlin a po co bylas
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Udało się,zasnęła
![]() W końcu mogę coś w domu zrobić. Chyba dostałam @,nie jestem pewna ale dzisiaj jest 6 tygodni po porodzie wcześniej miałam plamienia a teraz znów krwawienie więc to chyba to. Muszę się umówić na przegląd podwozia i po tabletki.
#174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wtedy wyszedł przyrost 40g dziennie, więc się w sumie nie martwię. I też czuję na rękach, że to niezły klocek się robi plus coraz więcej fałdek do mycia ma ![]() U mnie położna była raz - tydzień po porodzie. Miała jeszcze wpaść raz, ale zdzwoniłyśmy się, że odparzona pupa wyleczona i nie ma w sumie potrzeby. Bo ja nie mam żadnych pytań ani wątpliwości. ![]() Aaa przypomniało mi się, że pediatra kazała zrobić usg brzuszka i badanie moczu. Mam już woreczki ![]() Mój też nie chce spać za dużo... Muszę kupić matę i karuzelkę, bo zaczyna się gapić. Dziś wysuszyłam włosy dzięki naszej kolorowej kołdrze w paseczki, leżał tak z 15 minut wpatrzony ![]() I zamówiłam nosidełko z wkładką dla noworodka. Tuli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() a my dzisiaj pierwszy raz dokarmiamy się mm. mała wszamała 70 ml, nie wiem czy to dużo czy nie ![]() nie wiem co jest nie tak z moim pokarmem, jest go dużo, laktatorem z jednej piersi bez większego problemu odciągnę 80-100 ml, mała złapie za butle, chwilę possie ale zaraz się wkurza, wypluwa i wpada w ryk. dosłownie chwilę po tym podaję jej w tej samej butelce i smoczku mieszankę bebilon i mała opróżnia 2/3 butelki ![]() nie smakuje jej mój pokarm czy jak ![]() dziewczyny karmiące mm, co ile podajecie dzieciaczkom butle? mi pediatra w szpitalu mówiła, że nie częściej jak 3 godziny, a jak jest u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() tamlin przykro mi z powodu choroby dziadka.Ciężko patrzeć na cierpienie bliskich. Niżej pozycja,w której Kubuś nie płacze.POLECAM!
![]() |
#178 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#179 | |
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za wsparcie, kochane jesteście naprawdę
![]() myślę, że znacznie szybciej doszłabym do siebie gdybym tylu dni nie spędziła w szpitalu... tam tylko w depresję wpędzają (przynajmniej w tym, w którym ja byłam). co bym nie zrobiła było źle, np. zaraz po porodzie położna zobaczyła na moim stoliku sok brzoskwiniowy, który piłam przed porodem. oczywiście zaczęła się pogadanka o tym, że karmiąc piersią to tylko sok jabłkowy można pić. no dobra, na drugi dzień małżonek kupił mi owy sok, ale była już inna zmiana położnych i jedna wyskoczyła do mnie z ryjem, że chce dziecku zaszkodzić, gdzie sok jabłkowy karmiąc piersią, można tylko PORZECZKOWY... ![]() no mówię Wam, tak tępych położnych to jeszcze w życiu nie spotkałam. co jedna, to mądrzejsza... później się zmądrzyłam i wszystkie soki, przegryzki trzymałam zamknięte w szafce, co by w oczy nie raziły ![]() na dodatek miałam problem z raną po nacięciu, coś słabo się goiła, zgłosiłam to podczas obchodu a jeden z lekarzy do mnie, no cóż, jak się szwy rozejdą to najwyżej zszyjemy jeszcze raz ![]() na szczęście podczas wieczornego obchodu był lekarz, który był podcazs mojego porodu i za kilka minut poprosił mnie na badanie do swojego gabinetu. ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- w takim razie spróbujemy ![]() tylko poczekam aż małej pępek odpadnie bo boje się go ruszać. Cytat:
![]() informuj nas co i jak ![]() a mój brzdąc już się obudził i robi charakterystycznego dziubka, który mówi "dawaj cyca!!!" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja muszę szczerze pochwalić swój szpital, na poporodowej wszystkie położne były super! Ale może się pilnowały, bo mąż był ze mną non stop ![]() Kurczę nadeszła pora spaceru, a tu leje! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.