|
|
#872 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
próbowałam i jedynie co to jak mi się uda jej włożyć smozek TT to possie z 10 sekund wypluwa i płacze, znowu jej dam, ssie kilka sekund, wyplua i pacz...... i to tak trwa czasem z 30-40 min aż po wypluciu jest spokojna. Może kauczuk jej spasuje... bo martwią mnie te jej paluszki |
|
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#875 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#876 | ||||
|
Zakorzenienie
|
U nas też pogoda do
Pisałyście o butkach - ja nie kupuję, kombinezony mamy ze stopkami więc butki nie będą potrzebna. Cytat:
![]() Dzisiaj też jest Jadwigi? Muszę powiedzieć, że jestem zdziwiona bo wiem, że 15.10 jest Jadwigi (moja babcia ma tak na imię i właśnie 15 obchodzi imieniny - zresztą ja mam tak na drugie). Cytat:
Poza tym wczoraj miałam kaprys na czerwone - ciekawe ile razy je założę, skoro ja i tak najbardziej lubię czarny.A co do kota, nie ma się co dziwić. W końcu kot to Twoje pierwsze dziecko ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś babcia męża ma imieniny i to po niej Marysia ma drugie imię A pierwsze po mojej![]() Wg Wikipedii imieniny obchodzi 15 i 16 października A jednym ze skrótów od tego imienia jest Iga Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2012-10-16 o 13:10 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#878 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w tv kiedyś mówili że gość tak kupił jacht![]() depoison niezła kolekcja! nawet jedną niemiecką tam wypatrzyłam czyżby tatuś tez kupował? a tak mnie zastanowiło skąd Twoja mama wie jakie jest Twoje ulubione wydawnictwo?
|
||
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze karmie ale ogolnie juz odstawiam.
|
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
weź nic mi nie mów
![]() ja tylko maczam usta tyle mi pozostało
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
buty bardzo fajne, tez bym chciała takie sobie sprawić ![]() podejście męża do zakupów rewelacja
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze byłam na spacerze ale się rozpadał, więc tylko godiznkę
![]() Przyszedł robot lamaze, ale on wielki! ![]() I przyszedł termometr bezdotykowy,moje piersi mają ponad 37 stopni! ![]() aha i mam stracha bo ponoc znów grasuje wysypka bostońska
|
|
|
|
#883 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie tez nie slyszalam o czym takim :P
|
|
|
|
#886 | |||||
|
Zadomowienie
|
Niestety, ciągle jest... Małpiszon wstrętny!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Odzywaj się częściej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakaś taka wściekła dziś wstałam
|
|||||
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wysypka bostońska jets mylona ospą, robi się brzydka wysypka, ale na rękach, nawet na dloniach od wewnątrz oraz najgorsze w buzi, przez co dziecko nie chce jesc, plagi w przedszkolach, ale dorosli tez moga to chwyciec, wlasnie ma dziecko znajomego, karmione piersią
|
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Nitka podczytywalam ostatnio twojego bloga i bardzo usmialam sie z historii o Panu w plaszczu
![]() Co lepsze pamietam jakos w zeszlym roku to bylo , jechalismy z tz autobusem do znajomych, siedzielisy w tzw czworce ja naprzeciwko tz obok nas nikogo ale w drugim rzedzie tak jakby na wprost mnie siedzial facet.. Tak trzymal reke w gaciach patrzyl na mnie i trzepal to co tam trzepal myslalam ze sie porzygam.. kiedy sie zczail ze widze co robi wyciagnal reke ale i tak mnie obserwowal... modlilam sie o wyjscie z autobusu, kiedy juz wyszlismy i powiedzialam o calym zdarzeniu tztowi ktory nic nie zauwazyl bo czytal sobie gazete to jeszcze dostalam zrypke ze mu wczesniej nie powiedzialam bo by go tam rozniosl! masakra. do dzis mi niedobrze jak o tym pomysle. |
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Heja!
Nadrobię was dzisiaj w nocy, gdy dziecię pójdzie spać, bo na razie to ciężko... Zaraz wybywamy do koleżanki, pogoda pod psem, a mamy trochę jazdy autem. Tż zadeklarował, że nas odwiezie do rodziców, więc zamiast jutro same, to wyjeżdżamy dzisiaj we trójkę. Więc mam urwanie głowy, pakowanie małej na tyle dni i siebie (a mam małe spotkanka wieczorne ze starymi znajomymi, więc trza wyglądać) to nie lada wyczyn. Co do iphona, Phdwao, Ewka, Olcia, do czego go głównie używacie prócz dzwonienia? Szkoda mi trochę kasy, ale bardzo bym chciała mieć właśnie 4s albo 5, to koszt rzędu 2300-2800 zł. Niestety dałam ciała i gdy mogłam go wziąć w mojej sieci, to wzięłam beznadziejną nokię dotykową, którą codziennie przeklinam. Także nie chcę czekać kolejny rok żeby go sobie wziąć w ramach abonamentu... sama nie wiem.
|
|
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale żem sobie język przygryzła, aż mi krew poleciała
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Mamcia co za historia
![]() Tez kiedyś miałam taka sytuacje w Skm jak wracalam z uczelni. W biały dzień, w pełnym wagonie gościu sobie dobrze robil
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2012-10-16 o 14:18 |
|
|
|
#893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a z serii obrzydliwych wspomnień to ja kiedyś jechałam pociągiem osobowym z małym wtedy dzieckiem i wyobraźcie sobie że jakaś baba ściągnęła majty w przedziale i się zesikała! i te siki popłynęły przez cały przedział
|
|
|
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najczęściej internet i poczta plus skype oczywiście
|
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ludzie sa oblesni |
|
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ja już po wizycie u pediatry, z małą wszystko ok, wyniki w porządku, żelazo mamy suplementować tylko profilaktycznie do momentu rozszerzania diety. Pogadałam z nią o BLW, ona nie wiedziała co to więc jej trochę wytłumaczyłam, powiedziała, że jak najbardziej można o tym poczytać i spróbować tak dziecko karmić, czemu nie. Pytała, czy nie ma tutaj ryzyka zakrztuszenia, ale wyjaśniłam, że nie większe (a może i mniejsze) niż przy karmieniu papkami.
No i babka mi powiedziała, że polskie zalecenia co do rozszerzania diety mówią o zaczynaniu koło 5-6 miesiąca, ale nie ma co się sztywno trzymać tych terminów, bo dziecko może nie być gotowe - że trzeba dziecko obserwować i wtedy decydować kiedy wprowadzać pokarmy. To tak było odnośnie tego, że w BLW nie ma sztywnych ram, bo czekamy aż dziecko będzie stabilnie siedziało. Generalnie jestem zadowolona z tej babeczki znowu mi dziecko wychwaliła pod niebiosa że taka jest śliczna, że oczy po mamusi piękne (a jak!) że super kontaktowa i rozwinięta. Jak to powiedziała "no naprawdę super dziecko" ![]() I znowu siadła ze mną, wzięła wyniki morfologii i dokładnie mi wytłumaczyła co i jak. Także Irmusia jak chcesz namiary to służę No i to by było na tyle moich wypocin, nie mam weny nic więcej pisać bo mam mega nerwa na małża
|
#897 |
|
Raczkowanie
|
My przed chwilką wróciliśmy ze szczepienia, mam nadzieję, że obędzie się bez skutków ubocznych
![]() Pytałam pediatrę o problemy z wypróżnieniem i o histerie, które mały ostatnimi czasy odstawia przy piersi - lekarka mówiła, żeby nie dawać czopków, za to przepisała Dicoflor, który ma unormować pracę jelit. Mam nadzieję, że to pomoże, bo ostatnio każde karmienie to stres, czasami nawet musi mi towarzyszyć małż, żeby uspokajać małego międzyczasie ![]() Rozmawiałam też z lekarką o karmieniu - mały dobrze przybiera, bo podwoił właśnie masę urodzeniową, ale pediatra powiedziała, że to najwyższy czas by wprowadzać już powoli mm - najlepiej Bebilon Comfort. W małych ilościach, nie jako zastępstwo kp, tylko po to, żeby dziecko było przyzwyczajone do innego pokarmu niż mój. Niby już próbowaliśmy Hippa, ale pojawiły się te problemy ze zrobieniem kupy, więc odpuściłam. Zatem spróbuję teraz Bebilonu. Mam nadzieję, że to mleko będzie dobrze tolerował. |
|
|
|
#898 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
instagram,mirror,poczta,n avi,tvn player i duuuużo innych
|
||
|
|
|
#899 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Agunia zazdroszczę Ci pediatry z takim serdecznym podejściem do dziecka. My mieliśmy taką położną, co się tak Bartkiem zachwycała, ale na wizytach u lekarzy to już zawsze mam wrażenie, że jest "byle szybko" i jakoś tak bez większego zaangażowania, generalnie pozostaje niedosyt. Chociaż fajnie to wygląda, jak piszesz, że musiałaś jej to wszystko tłumaczyć
|
|
|
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia czyli z morfologia wszystko dobrze? Super ze znalazlas dobrego lekarza,
ja teraz jak bede w polsce tez sie wybieram do mojej jezcze pediatry ale jest naprawde dobrym lekarzem, chce skontrolowac mala wzdloz i w szerz. Oj Mamo ale musialas byc dumna jak Ci tak core chwalila ![]() Vetis nie rozumiem po co wprowdzac mm skoro z Twoim karmieniem jest wszystko dobrze, przeciez to mleko i to mleko.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:36.

I powiedzmy, że ma też imieniny-dzisiaj jest Jadwigi, a ona ma tak na drugie imię
- od kiedy mam własnego dosłownie gula mi rośnie w gardle, jak widzę zdjęcia jakichś zabiedzonych kociaków czy słyszę o jakichś zwyrodnialcach, którzy znęcają się nad zwierzętami 
Poza tym wczoraj miałam kaprys na czerwone - ciekawe ile razy je założę, skoro ja i tak najbardziej lubię czarny.

niestety dzisiaj już jestesmy całkiem przestawione na mm, ale nie żałuję bo Hania jest teraz dużo spokojniejszym dzieckiem i nawet już potrafi pięknie nam odwzajemnić uśmiech
Odzywaj się częściej