|
|
#841 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
glupia baba!!
Cytat:
mamusia? matula? matenka? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
na pewno teraz bedzie coraz lepiej Cytat:
za spokojna wyprawe ![]() super!! pokaz
|
|||||
|
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a widzisz
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie widzę, że kilku sprzedawców ma ją dość tanio, ale w większości z kosztami wysyłki koszt ten samHania dla Marysi
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-10-16 o 10:48 |
|
|
|
|
#844 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() nocka dobra, bez żadnych problemów ![]() matka ma chwile czasu na wizaz a dziecko lezy w łóżeczku i gada do siebie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() też bym sobie poszłana taki fitness, rozruszać się trochę Cytat:
![]() Cytat:
![]() oby z pracy TZ było spoko oni są przyzwyczajeni do spóźnień pewnie, bo szkoci to różnie podchodzą do swojej pracy i mo9że nie będzie tak źle ![]() my na szczęście sprawy paszportowe mamy za sobą. jak składaliśmy podanie był sajgon, ludzi masa... jak odbierałam to już luz 2 osoby więc spoko było ![]() dla Marysi
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2012-10-16 o 10:47 |
||||
|
|
|
#845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#846 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#847 | ||||
|
Zadomowienie
|
Czesc,
U nas nocka standard-pobudka 24:30, 4:00 i potem 5:30 juz by byl gotowy wstawac.Ale przewinelam go, dałam cyca i pospał do 6:30. Ja naprawde nie wiem jak Wy to robicie, zę dzieciaczki Wasze spia do 6:00 bez przerw?!?! u mie to wygląda na niemożliwe ?Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A nas jutro czeka wyjazd do Wrocławia. Ponad 300km. I zostajemy u prababci na noc. ciekawe jak małemu się spodoba
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy już ze dwa miechy - chwaliłam się tu
![]() Cytat:
TŻ kupił za 50zł karuzelkę, która kosztuje 150, więc zaoszczędził stówkę. Ja kupiłam matę za 190, która kosztuje 260 - zaoszczędziłam 70zł. Już nie chcę mówić, ile małż oszczędza wydając setki złotych na auto |
|
|
|
|
#849 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/bobas-lubi-wybor-g...661273800.html Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#850 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
na jego flecie??
![]() Cytat:
zamawiasz?? tzn chodzi mi czy ryzykujesz mimo z etaka tania no bo fakt roznica spora![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- aaaaa tobie chodzi o takie nosidlo
|
|
#852 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i jak wam pospała??Paulina, ja bym uważała z tym karmieniem częstym bo mała się może przyzwyzcaic i nic nie zrobisz. Mój mały przez długi czas jadł z piersi po 60ml co 1h! myslałam, że zwariuję. on tak sobie pojadł i był zadowolony a za godzinę znowu głodny teraz przyzwyczaiłam go do posiłków rzadszych a bardziej sycących. wczoraj na kolację np. zjadł 170 mm! i cyca na deser...i się przejadł godzinę go usypiałam. Cytat:
powodzenia w podróży. nas czekaja jakieś 3,5 h w jedną stronę. Cytat:
za wszystko trzeba płacić---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
to poluzuj łącza ja mam to nosidło ale jakoś rzadko stosuje. musze sprobowac częściej . |
|||||
|
|
|
#853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wczoraj kupiłam małej w rossmanie maskotkę szmatkę-przytulankę i materiałową książeczkę nie mogłam się powstrzymać, ale i wiem, że to nam się na pewno przyda
|
|
#854 | |||
|
Zakorzenienie
|
hejjjjjjjjjjj
Cytat:
Cytat:
Iga wyjściowa 3270 3.październiika miała 6140 więc myślę że już może mieć podwojoną ![]() Cytat:
![]() to co pijemy piccolo ???
|
|||
|
|
|
#855 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamusie
![]() długo do was nie zaglądalam bo z malutką mieliśmy troszkę zmartwień. Bardzo się prężyła od 2 tygodnia życia, co okazało się być skutkiem ubocznym długiego brania fenoterolu. Jeździliśmy z nią do neurologa, ćwiczyliśmy zgodnie z zaleceniami i już jest wszystko w porządku. Niestety jak wcześniej się chwaliłam że chyba uda nam się przejść z butli na cyca (bo małą zaakceptowała nakładni na pieri), tak po paru dniach się zorientowała i każde przystawienie do piersi to był jeden wielki ryk. niestety dzisiaj już jestesmy całkiem przestawione na mm, ale nie żałuję bo Hania jest teraz dużo spokojniejszym dzieckiem i nawet już potrafi pięknie nam odwzajemnić uśmiech ![]() Troche mam mało czasu dla siebie bo mała śpi każdej nocy i trochę do południa (wtedy muszę ogarnąć dom), a przez resztę dnia chce być w centrum uwagi ![]() Postaram się już na bieżąco tutaj zaglądać, bo już mamy ustalony rytm dnia. Teraz jedynie walczymy o smoczka, bo moja Hania gdzies od tygodnia namiętnie ssie swoje paluszki i piąstki, a z pewnością nie jest to powiązane z jej odczuciem głodu. A smoczka nie chce za nic w świecie. Jak tylko próbuję jej dać smoka to wpada w histerię.... eh Zdołałam troszkę nadrobić i muminku trzymam mocno kciuki za Twoje maleństwo edit: jeszcze muszę się z wami podzielić, że mój szkrab dzisiaj w nocy przespał 8h ciągiem. Pierwszy raz zrobiła mi taką niespodziankę
Edytowane przez chmielinka Czas edycji: 2012-10-16 o 11:20 |
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
2 kobinezony mam z krytymi stópkami a ten 3 nie więc coś będę musiała zakupić...
|
#857 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wiesz ze moj maly wyrasta juz z lezaczka tiny love? juz przywala nózkami w brzeg
|
|||
|
|
|
#858 | ||||
|
Zadomowienie
|
No to nam Zośka zrobiła dziś numer i obudziła się o 4 rano. Wieki już nie mieliśmy takich pobudek, tym większy był szok
![]() ok, zrobię. Niech tylko drabinę przestawię (tak, u nas żeby zdjąć coś z górnych półek, trzeba stawać na drabinie ). A że teraz mała akurat drzemie, to nie będę się tłuc ![]() w sobotę. Drugi. Była już tu na kilka godzin, jak Zosia miała 6 tygodni. Teraz też przyjeżdża na pół dnia - będzie około 9:30 i o 16 ma już powrót (oni mieszkają 300km od Berlina) Cytat:
Czemu paputki nie nadają się do nosidła? ja myślę, że jak najbardziej ![]() Jak rośnie Zosi stopa wiem mniej-więcej, bo przecież co miesiąc robię odcisk. Tylko że to może być niewymierne, bo, jak wiadomo, dziecko urodziło mi się niestandardowe rozmiarowo : w ciągu 3 miesięcy 1 cm.Cytat:
![]() Cytat:
![]() kurczę, ja może jakaś nieczuła jestem, ale mi się to jeszcze nie włączyło (że po urodzeniu własnego dziecka bardziej mnie boli krzywda innych dzieci). Za to tak miałam z kotem - od kiedy mam własnego dosłownie gula mi rośnie w gardle, jak widzę zdjęcia jakichś zabiedzonych kociaków czy słyszę o jakichś zwyrodnialcach, którzy znęcają się nad zwierzętami ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do leżaczka to moja też ma go juz ledwo co, ale zaczęłam ej podnosić oparcie o jeden stopień bo już nawet nie chce leżeć na płasko. Nic nie widzi z tego leżaczka i zaczyna płakać, a jak jej podniose oparcie o jeden to już jest zadowolona Tyle że długo nie daję jej być w tej pozycji bo wydaje mi się, że to jeszcze za wczesnie... ale powiem Ci że ogólnie to jestem z tego lezaczka bardzo zadowolona. Bez niego byłoby i cięzko
|
|
|
|
|
#860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro też tak ma być Tylko potem jeszcze kawałek do przejścia od głównej ulicy...Najgorsze, że tż zwolni się z pracy tylko na godzinę-wykorzysta na to przerwę. Mam nadzieję, że uda nam się to załatwić sprawnie To jakaś masakra jest-umawiać się trzeba z dużym wyprzedzeniem na konkretną godzinę, a i tak trzeba kwitnąć w kolejce U tż w pracy ok Dzwonił niedawno. Spóźnił się ponad godzinę niestety... ale dziś naprawdę zaspaliśmy... mimo że tż miał nastawiony budzik... wyskoczył z łóżka za dwadzieścia 7, a od 7 zaczyna... w pracy był o 8.10 a to tylko dlatego, że pojechał rowerem... w taki deszcz... Dziś też pracuje bez przerwy i dzięki temu wyjdzie z pracy jak zwykle.Może być Mogłabym postawić gruszkowego bezalkoholowego kopparberga, ale go przedwczoraj wypiłam
|
|
|
|
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wczoraj wypilam pol lampki wina
|
|
#862 |
|
Zadomowienie
|
depoison te kozaczki są z tesco - mam takie same
![]() chmielinka a jakie smoczki dajesz? silikon czy kauczuk? moja toleruje tylko smoczki kauczukowe i w dodatku tylko te w kształcie kulki (canpol ma takie) - inne wypluwa. ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- blue jak mata? Sprawdza się? |
|
|
|
#863 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#864 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
U mnie nocka piękna!! Kuba zasnął zaraz po 20 i obudził się dopiero o 5 rano jak mąż się zbierał do pracy Pojadł trochę (mojego mleczka odciągniętego) i zasnął do 7.30. Znowu pojadł trochę i obudził się ok. 10, a ja razem z nim Jestem więc wyspana jak norka. Zjadłam śniadanie, a Kubuś po jedzonku o 10 znowu śpi Pewnie się obudzi ok. 14 na jedzonko ![]() Wczorajszy dzień był cudny - mały jadł równo co 4h, ja w zegarku Aż byłam w szoku bo jadł o 4, 8, 12, 16 i tuż przed 20 kolacyjkę i poszedł spać Oby już mu tak zostało ![]() Maciejko, dziękuję za pomysł z glukozą. Dodaję jej trochę do herbatek (dosłownie ociupinkę) i skończył się problem z piciem Jest tak już od 2 dni ale nie chciałam pisać wcześniej bo jakby mu się odwidziało... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() za prezentyCytat:
Nie przejmuj się już babą. Jak nie odeśle kasy to zgloś allegro i po sprawie. Mój mąż kiedyś kupił klimatyzację do auta za 1zł. Cenę maksymalną wpisał 700zł ale facet zamiast wycofać aukcję to ją zakończył no i tz stał się właścicielem klimatyzacji do auta Zadzwonił do faceta żeby mu zaproponować, że da mu te 700zł i żeby mu przysłał ta klimatyzację (mąż się kapnął że koleś się pomylił). No i dzwoni do niego i mówi - chyba wygrałem klimatyzację za 1zł. Na co facet do niego - odwal się pan. aukcja zakończona, ja auto z klimą sprzedałem. nic panu nie wyślę. Wymiana zdań trwała chwilę i facet cały czas się darł na męża. W końcu powiedział do tz - wal się pan, jak się coś nie podoba to niech pan idzie do sądu. No i mąż poszedł do sądu. Wycenił stratę na 1500zł (bo tyle kosztuje klima do tego auta) i wygrał sprawę Facet mu musiał oddać 1500zł + jakieś 300zł za założenie sprawy. Generalnie to tz by nie poszedł do sądu gdyby mu koleś powiedział - wie pan, pomyliłem się. przepraszam za zamieszanie... No ale jak wyleciał do niego na dzień dobry z mordą to się mąż wkurzył i zrobił jak mu facet radził
|
||||
|
|
|
#865 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To chwilowe.Cytat:
![]() Cytat:
dla MarysiCytat:
Myślałam, że inną kupiliście ![]() Ja tak tłumaczę mężowi ile zaoszczędziłam ![]() Cytat:
![]() za noc
|
|||||
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
werandowaliśmy się dziś, miał być spacer ale pada i pada i pada i chyba nie przestanie
![]() jutro mamy szczepienia
|
#867 |
|
Zadomowienie
|
dzięki za odp
![]() Cholera, czyli dla mnie jednak niedostępne No, Zosia się obudziła, to przystawiłam drabinę i wrzucam obiecane zdjęcia Zochulkowej biblioteczki. Pierwsze 4 fotki to książeczki, które fizycznie mam tutaj, w domu (na ostatnim, jak widać, materiałowe)Zdjęcia okładek natomiast to te, które czekają na Zosię u mojej matki (będzie je podrzucać partiami) /tjaaaa, no i mi nie wejdą wszystkie - reszta w nast. poście/ |
|
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#870 |
|
Zadomowienie
|
kontynuując:
Edytowane przez depoison Czas edycji: 2012-10-16 o 12:52 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

Spać mi się chce nieludzko, a miałam zrobić
Póki co udało mi się wyciągnąć szpinak z zamrażalki, co by się odmroził - zawsze jakiś postęp
Mała kima, więc mogłabym się zdrzemnąć, ale co chwilę postękuje, więc raczej nie zasnę. Chyba się uwalę na macie i zobaczę jak to wygląda z dołu
na pewno teraz bedzie coraz lepiej 
za spokojna wyprawe 
dzownbi przed chwila ze cos mu w reklamowce smierdzi
tym bardziej, że mocno o to walczyłam i dużo poświęciłam, żeby karmić piersią. A poza tym właśnie odkrywam nowe zalety karmienia piersią - to jest pierwsza nauka żucia dla dziecka, najlepiej też rozwija mięśnie odpowiedzialne za mowę

?

Spała i spała, a na "duże spanie" zdecydowała się już o 19
za wszystko trzeba płacić
). A że teraz mała akurat drzemie, to nie będę się tłuc
, ale skoro niektóre ubranka 3-6 stały się dobre po ukończeniu drugiego miesiąca, to ze stópkami może być podobnie.