Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-16, 10:43   #841
wvictoria
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
baba napisała ze jak chce to moze mi wysłac uszkodzone sweterki
glupia baba!!

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ha na taki kawal sie wlasnie natknelam!

Ona byla w kuchni i przygotowywala jajka na miekko.
Gdy wszedl, odwrocila sie i zawolala:
- Musisz sie ze mna kochac... Natychmiast!
Jemu zaswiecily sie oczy i nie zwlekajac zeby sie nie rozmyslila dal jej wszystko co chciala.
Wlasnie tam na stole kuchennym.
Potem ona powiedziala "dziekuje" i wrocila do swoich zajec kuchennych.
troche bardziej niz zdziwiony zapytal:
- O co chodzi?
Ona wytlumaczyla:
- Minutnik sie popsul.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
zgadnijcie kto przyjechał...
mamusia? matula? matenka?

Cytat:
a o ona sie do Ciebie rzuca?
pewnie bierz Fabisia i idz do mamy 3 dni sie jakos przemeczycie!

a tu masz kawal na poprawe humoru :

Rodzice Jasia uprawiali sex w pozycji na pieska.
Nagle w drzwiach stanął Jasio:
Kurde, muszę wybrnąć z tej niezręcznej sytuacji - pomyślał tatko.
- A Ty, niedobra! Ty...! - ryknął tatko i zaczął walić mamci klapsy w pupę. Nie będziesz już Jasia więcej biła... A masz...!
A Jasio krzyczy:
- Super tatko, super! Wyruchaj jeszcze kota, żeby mnie nie drapał!

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Jestem strasznie zmęczona i nie wiem czym Spać mi się chce nieludzko, a miałam zrobić roladę Póki co udało mi się wyciągnąć szpinak z zamrażalki, co by się odmroził - zawsze jakiś postęp Mała kima, więc mogłabym się zdrzemnąć, ale co chwilę postękuje, więc raczej nie zasnę. Chyba się uwalę na macie i zobaczę jak to wygląda z dołu
tez mam takie dylematy

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
małej dzis znow glowka nie urosla ale byla punkcja bo potrzebowali plyn do badania jak yglada poziom białka,sciągneli z zbiorniczka tylko 3 ml...moze do operacji stanie sie cud i samo sie odetka i nie bedzie koniecznosci operacji??!! Mam taka wielka nadzieje
na pewno teraz bedzie coraz lepiej

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Miałam wspaniały dzień z moim dzieciątkiem. Najpierw wycieczka do prababci i kupa śmiechu, potem pół dnia na zakupach w galerii (efekty mierne) oraz zajęcia fitness dla mam z dziećmi. Dzieciątko było bardzo grzeczne, ani raz nie zapłakało, a teraz sobie smacznie śpi....
Jutro jedziemy do kolezanki, która ma miesięcznego synka, prezent zapakowany, pluszowy kombinezon, a potem wielkie pakowanie, gdyż wyjeżdzamy na tydzień w rodzinne strony, same!!!! Także 2h jazdy samochodem z marudą na pewno dadzą się we znaki
no to chyba Ci sie przydadza za spokojna wyprawe

Cytat:
No, a że mamy Mazdę
super!! pokaz

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:45   #842
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!

Twoja historia z all była wczoraj ostatnią rzeczą, którą opowiadałam tż w łóżku przed snem
Też mam dużo grzechotek, ale tak naprawdę sprawdzają się tylko te, które sama kupiłam - przemyślane i porządne.

Myślę, że ściemnia, bo mój też jest lekko porysowany - wygląda na wystawowy.
!

a widzisz

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:45   #843
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Agunia kupuję przez Ciebie ksiazkę, która wczoraj zalinkowałws BLW, tylko że na all sa sporo taniej, jets jakis haczyk?
a nie wiem, nawet nie sprawdzałam na all faktycznie widzę, że kilku sprzedawców ma ją dość tanio, ale w większości z kosztami wysyłki koszt ten sam

Hania dla Marysi

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-10-16 o 10:48
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:45   #844
ewka5891
Zakorzenienie

Hej

nocka dobra, bez żadnych problemów
matka ma chwile czasu na wizaz a dziecko lezy w łóżeczku i gada do siebie

Cytat:
tz wzial torbe z kanapkami i torbe z pampersem ktory zmieniałam z kupą I co?? dzownbi przed chwila ze cos mu w reklamowce smierdzi a on kanapki wyrzucił a pampersa se wzial na sniadanie
hehe, ale sobie śniadanie zaserwował

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
i po wyjatkowo długiej nocy, mały spał 9 h a wcale przed spaniem nie pojadł, to nasz rekord, myślałam że mi piersi eksplodują
Pumas, zazdroszczę tych zajęć fitness z dziećmi, u nas nie ma szans
9 godzina, zazdroszczę

też bym sobie poszłana taki fitness, rozruszać się trochę

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
też mam parcie na kp tym bardziej, że mocno o to walczyłam i dużo poświęciłam, żeby karmić piersią. A poza tym właśnie odkrywam nowe zalety karmienia piersią - to jest pierwsza nauka żucia dla dziecka, najlepiej też rozwija mięśnie odpowiedzialne za mowę
ja tez raczej mam parcie na kp. W nocy wystawiam cycka, mały je i matka może przysnąc sobie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
U nas pogoda tragiczna I jeszcze tż zaspał i pojechał do pracy prawie godzinę spóźniony Mam nadzieję, że nie zwolnią go, bo w końcu jest pracownikiem agencyjnym... ale tak myślę, że jak już 1,5h nie wraca to może został w pracy
Jutro jedziemy składać wnioski o paszporty dzieciom-już jestem chora jak pomyślę że mamy tam jechać

Na pocieszenie tylko dodam, że Marysia kończy dziś 3 miesiące I powiedzmy, że ma też imieniny-dzisiaj jest Jadwigi, a ona ma tak na drugie imię
pogoda u mnie pewnie identyczna, mogę zapomnieć o spacerze

oby z pracy TZ było spoko oni są przyzwyczajeni do spóźnień pewnie, bo szkoci to różnie podchodzą do swojej pracy i mo9że nie będzie tak źle

my na szczęście sprawy paszportowe mamy za sobą. jak składaliśmy podanie był sajgon, ludzi masa... jak odbierałam to już luz 2 osoby więc spoko było

dla Marysi

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2012-10-16 o 10:47
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:46   #845
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Na pocieszenie tylko dodam, że Marysia kończy dziś 3 miesiące I powiedzmy, że ma też imieniny-dzisiaj jest Jadwigi, a ona ma tak na drugie imię

Cytat:
ogladacie ddtvn ? o tym psie ktory spiewa? tez mam spaniela i moj tez spiewa tyle ze jak uslyszy cos na sygnale
Mojej koleżanki Husky śpiewał jak mu grała na flecie
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:47   #846
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Rodzice Jasia uprawiali sex w pozycji na pieska.
Nagle w drzwiach stanął Jasio:
Kurde, muszę wybrnąć z tej niezręcznej sytuacji - pomyślał tatko.
- A Ty, niedobra! Ty...! - ryknął tatko i zaczął walić mamci klapsy w pupę. Nie będziesz już Jasia więcej biła... A masz...!
A Jasio krzyczy:
- Super tatko, super! Wyruchaj jeszcze kota, żeby mnie nie drapał!

Cytat:
no ze to jakas kpina ze jesli swetrow niebylo to mogla mnie poinformowa ze moze bym sobie inny wybrała albo odrazu mogla uprzedzic ze przyjdzie jeden. A ona ze co to ma byc za komentarz ze dlaczego ze jestem dziecinna ze ona mi tez wystawi a ja ze niby dlaczegoa ona bo pani wystawila mi i dlatego. wiec mowie to sobie wystawiaj kobieto . i tyle.
bezczelna ta baba!

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
małej dzis znow glowka nie urosla ale byla punkcja bo potrzebowali plyn do badania jak yglada poziom białka,sciągneli z zbiorniczka tylko 3 ml...moze do operacji stanie sie cud i samo sie odetka i nie bedzie koniecznosci operacji??!! Mam taka wielka nadzieje
będę trzymać kciuki

Cytat:
ja myslałam żeby wczesniej, choc ostatnio myslałam ze padnę jak znjaoma mająca dzicko 4 miesięczne mówiła że jej mała pije mleko rano i wieczorem a tak je banany zduszone z biszkoptem
OMG!

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny. Malo sie udzielam bo z czasem kiepsko. Ale powoli zaczynam jakos se radzic. Czytam watek na bierzaco. My w niedziele mamy chrzest. Mam nadzieje ze wszystko pojdzie sprawnie. Narazie jak mala z nami chodzi do kosciola to jest grzeczna ale zobaczymy jak bedzie w niedziele. I moja krolewna zaczela przesypjac juz cala noc. Budzimy ja o 6 na karmienie.
super

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
dzięki Cioteczki
noc spokojna-gorączka nie wróciła , Mała budziła się na spanie o 3 i 5 i teraz jeszcze lula spokojniewstawałam w nocy i sprawdzałam jej temperaturę-było ok, teraz też nie ma, więc mam nadzieję, że to już koniec przygód??czy to znaczy, że będzie gorączkować po każdej ze szczepionek, czy nie ma na to reguły??
ja już się oporządzam, bo dziś idziemy z Lilką na spotkanie z dwiema cudownymi Cioteczkamizapowiada się miły dzień
dobrze, że wysoka temperatura już nie wróciła

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:50   #847
anna99302
Zadomowienie

Czesc,
U nas nocka standard-pobudka 24:30, 4:00 i potem 5:30 juz by byl gotowy wstawac.Ale przewinelam go, dałam cyca i pospał do 6:30. Ja naprawde nie wiem jak Wy to robicie, zę dzieciaczki Wasze spia do 6:00 bez przerw?!?! u mie to wygląda na niemożliwe ?

Cytat:
padłam!!!!!!!!!!!!!

tz wzial torbe z kanapkami i torbe z pampersem ktory zmieniałam z kupą I co?? dzownbi przed chwila ze cos mu w reklamowce smierdzi a on kanapki wyrzucił a pampersa se wzial na sniadanie
hahahha ale mnie rozbawiliście od rana hahahah nie mogę

Cytat:

Cytat:
acha.
ja w ogole niwiem czy mała grubo ubrana sie w te nosidlo moje zmiesci w ogole niewiem niby jest do poznego meisiaca te nosidlo nasze ale jakos niewierze
a masz jeszcze włożoną wkładkę noworodkową?
Cytat:
Cześć!
Windi pomaga, ale nie załatwia problemu - chyba nabędę Delicol. Wierciła się praktycznie całą noc ok. 6-7 spuściłam z niej powietrze Po pół godzinki znów się wierciła - wzięłam do siebie masowałam troszkę brzuszek i trochę się odgazowała, a potem o 10 już samo poszło. I mam szczęśliwe dziecko!
Boję się tego Windi

A nas jutro czeka wyjazd do Wrocławia. Ponad 300km. I zostajemy u prababci na noc. ciekawe jak małemu się spodoba
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:50   #848
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

super!! pokaz
Mamy już ze dwa miechy - chwaliłam się tu

Cytat:
a nie wiem, nawet nie sprawdzałam na all faktycznie widzę, że kilku sprzedawców ma ją dość tanio, ale w większości z kosztami wysyłki koszt ten sam
No, ale wiesz, zawsze można kupić więcej u danego sprzedawcy i wtedy wychodzi taniej

TŻ kupił za 50zł karuzelkę, która kosztuje 150, więc zaoszczędził stówkę. Ja kupiłam matę za 190, która kosztuje 260 - zaoszczędziłam 70zł. Już nie chcę mówić, ile małż oszczędza wydając setki złotych na auto
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:50   #849
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
phdwao ja korzystałam z filmików instruktażowych, jest ich sporo w necie
musze poszukac
Cytat:
poka linka bo tez wlasnie chce kupic
http://allegro.pl/bobas-lubi-wybor-g...661273800.html
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Też się skusiłam i zapłaciłam 25,90

chyba ta sama aukcja

Brawa dla Marysi , najlepszego
Cytat:
aha
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:55   #850
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
padłam!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Hej
U nas pogoda tragiczna I jeszcze tż zaspał i pojechał do pracy prawie godzinę spóźniony Mam nadzieję, że nie zwolnią go, bo w końcu jest pracownikiem agencyjnym... ale tak myślę, że jak już 1,5h nie wraca to może został w pracy
Jutro jedziemy składać wnioski o paszporty dzieciom-już jestem chora jak pomyślę że mamy tam jechać

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 11:01   #851
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

Mojej koleżanki Husky śpiewał jak mu grała na flecie
na jego flecie??
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
hahahha ale mnie rozbawiliście od rana hahahah nie mogę
)

Cytat:
dziekuje zamawiasz?? tzn chodzi mi czy ryzykujesz mimo z etaka tania no bo fakt roznica spora

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:

a masz jeszcze włożoną wkładkę noworodkową?
)
aaaaa tobie chodzi o takie nosidlo a ja mowilam o tym co sie zaklada

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-16, 11:02   #852
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
przyszłam tylko by się wyżalić...Lilutka popołudniu zaczęła być bardzo marudna i rozżalona po szczepionce, wciąż potrzebowała przytulenia...trochę spała...a wieczorem dostała gorączki 38,3-dałam jej czopek-okropnie przy tym płakała, ale po 3h gorączka minęła....była już weselsza, zjadła i zasnęła...będę moją Bidulkę w nocy pilnować...jej jak mi jej szkoda było mam nadzieję, że gorączka nie wróci w nocy
biedactwo

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Heeej
Dziękujemy za wszystkie życzenia dla Martyni Mała postanowiła dziś spać Spała i spała, a na "duże spanie" zdecydowała się już o 19 Dziwne i baaaardzo podejrzane. Węszę podstęp

Ja teraz właściwie nie czekam na żądanie tylko sama ja karmię często, co 1,5 - 2 h. Wszystko po to by bardziej rozkręcić laktację, bo przez używanie kapturków miałam z nią problemy. Teraz już chyba się to normalizuje, ale póki co karmimy się często a mało. Sama nie wiem jak teraz postępować
z?
podstęp mówisz i jak wam pospała??
Paulina, ja bym uważała z tym karmieniem częstym bo mała się może przyzwyzcaic i nic nie zrobisz. Mój mały przez długi czas jadł z piersi po 60ml co 1h! myslałam, że zwariuję. on tak sobie pojadł i był zadowolony a za godzinę znowu głodny teraz przyzwyczaiłam go do posiłków rzadszych a bardziej sycących. wczoraj na kolację np. zjadł 170 mm! i cyca na deser...i się przejadł godzinę go usypiałam.
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Miałam wspaniały dzień z moim dzieciątkiem. Najpierw wycieczka do prababci i kupa śmiechu, potem pół dnia na zakupach w galerii (efekty mierne) oraz zajęcia fitness dla mam z dziećmi. Dzieciątko było bardzo grzeczne, ani raz nie zapłakało, a teraz sobie smacznie śpi....
Jutro jedziemy do kolezanki, która ma miesięcznego synka, prezent zapakowany, pluszowy kombinezon, a potem wielkie pakowanie, gdyż wyjeżdzamy na tydzień w rodzinne strony, same!!!! Także 2h jazdy samochodem z marudą na pewno dadzą się we znaki
Fitness dla mam z dziećim brzmi cudownie!!!!!!!!!!! ale zazdraszczam! u nas nie ma takich wynalazków powodzenia w podróży. nas czekaja jakieś 3,5 h w jedną stronę.
Cytat:
mój małz ma samsunga galacy s III i jesk dla mnie fajny telefonik, ale iphone ejst zgrabnieszy i jakos bardziej mnie przekonuje, choc ja szybko się nudze telefonami
samsung galaxy mi się bardzo podoba! też chcę! z Iphonem to jest problem z tymi aplikacjami za wszystko trzeba płacić

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
n

aaaaa tobie chodzi o takie nosidlo a ja mowilam o tym co sie zaklada
aaa już czaję. to poluzuj łącza

ja mam to nosidło ale jakoś rzadko stosuje. musze sprobowac częściej .
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 11:04   #853
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc,
U nas nocka standard-pobudka 24:30, 4:00 i potem 5:30 juz by byl gotowy wstawac.Ale przewinelam go, dałam cyca i pospał do 6:30. Ja naprawde nie wiem jak Wy to robicie, zę dzieciaczki Wasze spia do 6:00 bez przerw?!?! u mie to wygląda na niemożliwe ?
są starsze, ot i cała tajemnica

Cytat:
No, ale wiesz, zawsze można kupić więcej u danego sprzedawcy i wtedy wychodzi taniej
tak tak, wiem, ale ja się muszę ograniczać
wczoraj kupiłam małej w rossmanie maskotkę szmatkę-przytulankę i materiałową książeczkę nie mogłam się powstrzymać, ale i wiem, że to nam się na pewno przyda

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 11:07   #854
nadalka
Zakorzenienie

hejjjjjjjjjjj

Cytat:

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Niby 450g na m-c to mało ale z drugiej strony dziecko mając pół roku powinno podwoić swoją masę dopiero.
tu więszkość dzieci już ma chyba podwojoną ... Iga wyjściowa 3270 3.październiika miała 6140 więc myślę że już może mieć podwojoną
Cytat:
O nie masakra ha ha ha

Dziewczyny mojemu dziecko się żarłoczność włączyła, bo zasypia o 20 po mleczku , potem o 1 się znowu budzi i jest głodna , a potem o 5 ,30 . Kurcze macie jakiś sposób aby znowu się przestawiła i spała do 4.30 hmmmm może to jakaś chwilowa zmiana ?????
raczej chwilowa.. pamiętam jak ja się pytałam kiedy zacznie znowu ładnie spać.. i no cóż śpi do 6 i jest wyspana ale śpi ok 9h bez przerwy
Cytat:
Na pocieszenie tylko dodam, że Marysia kończy dziś 3 miesiące
to co pijemy piccolo ???
Stary 2012-10-16, 11:15   #855
chmielinka
Zadomowienie

Cześć mamusie

długo do was nie zaglądalam bo z malutką mieliśmy troszkę zmartwień. Bardzo się prężyła od 2 tygodnia życia, co okazało się być skutkiem ubocznym długiego brania fenoterolu. Jeździliśmy z nią do neurologa, ćwiczyliśmy zgodnie z zaleceniami i już jest wszystko w porządku.
Niestety jak wcześniej się chwaliłam że chyba uda nam się przejść z butli na cyca (bo małą zaakceptowała nakładni na pieri), tak po paru dniach się zorientowała i każde przystawienie do piersi to był jeden wielki ryk. niestety dzisiaj już jestesmy całkiem przestawione na mm, ale nie żałuję bo Hania jest teraz dużo spokojniejszym dzieckiem i nawet już potrafi pięknie nam odwzajemnić uśmiech
Troche mam mało czasu dla siebie bo mała śpi każdej nocy i trochę do południa (wtedy muszę ogarnąć dom), a przez resztę dnia chce być w centrum uwagi
Postaram się już na bieżąco tutaj zaglądać, bo już mamy ustalony rytm dnia.
Teraz jedynie walczymy o smoczka, bo moja Hania gdzies od tygodnia namiętnie ssie swoje paluszki i piąstki, a z pewnością nie jest to powiązane z jej odczuciem głodu. A smoczka nie chce za nic w świecie. Jak tylko próbuję jej dać smoka to wpada w histerię.... eh

Zdołałam troszkę nadrobić i muminku trzymam mocno kciuki za Twoje maleństwo

edit:
jeszcze muszę się z wami podzielić, że mój szkrab dzisiaj w nocy przespał 8h ciągiem. Pierwszy raz zrobiła mi taką niespodziankę

Franuś

Edytowane przez chmielinka
Czas edycji: 2012-10-16 o 11:20
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 11:18   #856
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
a Wy macie kombinezony razem kryte na stopy tez czy jak? bo ja mam kryte takie wiec butow nie kupuje , wsumie to mam jedne białe włochate. Ale itak raczej nie uzyje no bo jak

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

2 kobinezony mam z krytymi stópkami a ten 3 nie więc coś będę musiała zakupić...

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 11:34   #857
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

dziekuje zamawiasz?? tzn chodzi mi czy ryzykujesz mimo z etaka tania no bo fakt roznica spora
noo juz zamówilam i zaplaciłam, mam nadzieje z eniue jakas ściema
Cytat:
samsung galaxy mi się bardzo podoba! też chcę! z Iphonem to jest problem z tymi aplikacjami za wszystko trzeba płacić
samsung fajny tylko duzy jest, a na iphone sa darmowe aplikacje, ale wdomo ze niewiele
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

długo do was nie zaglądalam bo z malutką mieliśmy troszkę zmartwień. Bardzo się prężyła od 2 tygodnia życia, co okazało się być skutkiem ubocznym długiego brania fenoterolu. Jeździliśmy z nią do neurologa, ćwiczyliśmy zgodnie z zaleceniami i już jest wszystko w porządku.
Niestety jak wcześniej się chwaliłam że chyba uda nam się przejść z butli na cyca (bo małą zaakceptowała nakładni na pieri), tak po paru dniach się zorientowała i każde przystawienie do piersi to był jeden wielki ryk. niestety dzisiaj już jestesmy całkiem przestawione na mm, ale nie żałuję bo Hania jest teraz dużo spokojniejszym dzieckiem i nawet już potrafi pięknie nam odwzajemnić uśmiech
Troche mam mało czasu dla siebie bo mała śpi każdej nocy i trochę do południa (wtedy muszę ogarnąć dom), a przez resztę dnia chce być w centrum uwagi
Teraz jedynie walczymy o smoczka, bo moja Hania gdzies od tygodnia namiętnie ssie swoje paluszki i piąstki, a z pewnością nie jest to powiązane z jej odczuciem głodu. A smoczka nie chce za nic w świecie. Jak tylko próbuję jej dać smoka to wpada w histerię.... eh

edit:
jeszcze muszę się z wami podzielić, że mój szkrab dzisiaj w nocy przespał 8h ciągiem. Pierwszy raz zrobiła mi taką niespodziankę
no wreszcie sie odezwalasm, chyba Cie przywolalam myslami dzisiaj wiesz ze moj maly wyrasta juz z lezaczka tiny love? juz przywala nózkami w brzeg
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 11:37   #858
depoison
Zadomowienie

No to nam Zośka zrobiła dziś numer i obudziła się o 4 rano. Wieki już nie mieliśmy takich pobudek, tym większy był szok

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Depoison zrób zdjęcie biblioteczki Zośkowej, koniecznie!
ok, zrobię. Niech tylko drabinę przestawię (tak, u nas żeby zdjąć coś z górnych półek, trzeba stawać na drabinie ). A że teraz mała akurat drzemie, to nie będę się tłuc

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Depoison to kiedy mama będzie? Pierwszy raz zobaczy Zosię?
w sobotę. Drugi. Była już tu na kilka godzin, jak Zosia miała 6 tygodni. Teraz też przyjeżdża na pół dnia - będzie około 9:30 i o 16 ma już powrót (oni mieszkają 300km od Berlina)

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Nadrabiać pewnie będę pojutrze, ale napiszcie mi proszę, co myślicie o takich bucikach.
http://allegro.pl/fajnebutki-zimowe-kozaki-trzewiki-dla-malucha-r-21-i2715752533.html
One mi się bardzo podobają, ale nie wiem, czy za tyle (35+10 przesyłka = 45 zł) nie znajdę czegoś lepszego w sklepie. Zaznaczam, że nie mam z kim zostawić Róży, więc musiałabym chodzić z nią szukając... no właśnie nie bardzo wiem czego, bo skórzanych za ponad stówę nie kupię.
.
Czy taka podeszwa nadaje się dla dziecka od szóstego do ósmego miesiąca?
I jaki rozmiar (a właściwie jaką długość wkładki) wybrać? Teraz ta mała stópka mierzy 9,5-9,8 cm, a buciki mają być dobre za 1,5- 4,5 miesiąca.
.
Czy ktoś wie, w jakim tempie rosną niemowlęce stópki? Oczywiście jszcze sobie poszukam tego u wujka google , ale skoro niektóre ubranka 3-6 stały się dobre po ukończeniu drugiego miesiąca, to ze stópkami może być podobnie.
.
Do wózka pewnie bardziej nadają się takie paputki http://allegro.pl/super-cieple-buciki-skora-owcza-nowe-i2714038846.html ale zamierzam korzystać również z nosidła, czyli muszę kupić buty.
a więęęęc - ja bym poczekała. Może świętach będą przeceny i na dziecięce obuwie, i dostaniesz dla Róży coś taniego, skórzanego - i jednocześnie dopasowanego rozmiarowo, bo będziesz już wiedziała, jak urosło kopyto.
Czemu paputki nie nadają się do nosidła? ja myślę, że jak najbardziej

Jak rośnie Zosi stopa wiem mniej-więcej, bo przecież co miesiąc robię odcisk. Tylko że to może być niewymierne, bo, jak wiadomo, dziecko urodziło mi się niestandardowe rozmiarowo : w ciągu 3 miesięcy 1 cm.

Cytat:
a ja wczoraj na pcozcie spotkalam koleznake tam pracuje i mowi gdzie ty masz brzuch? ja mowie z emoj brzuch juz ma 3 miesiace to sie obrazila bo rzekomo jej nie powiadomiłam, a ja wiem ze wysyłałam wszystkim esy takie same z info. No ale luz. Mowi do mnie jak dalam na imie a ja mowie Rozalia a ona ze co? i taka mina a ja mowie no rozalia a ona ze zartujue sobie a ja ze nie . A ona ze pierwszy raz slyszy takie imie ze jak to sie zdrabnia. Wiec mowie ze przy tym imieniu nie idzie sie na łatwizne. a ona uwierzyła i mowi ale zes se imie dała trudne
czy "Antek" Prusa nie jest już lekturą obowiązową? bo choćby stąd koleżanka powinna znać to imię

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
A no i kupiłam sobie buty

Pewnie już pisałyście o tych babsztylach ze żłobka we Wrocławiu Odkąd mam moje maleństwo jeszcze bardziej bulwersują mnie takie sprawy, jak można krzywdzić takie niewinne dzieciaczki...
poka buty!

kurczę, ja może jakaś nieczuła jestem, ale mi się to jeszcze nie włączyło (że po urodzeniu własnego dziecka bardziej mnie boli krzywda innych dzieci). Za to tak miałam z kotem - od kiedy mam własnego dosłownie gula mi rośnie w gardle, jak widzę zdjęcia jakichś zabiedzonych kociaków czy słyszę o jakichś zwyrodnialcach, którzy znęcają się nad zwierzętami

Cytat:
jak szybko stópki rosną nie wiem, teraz u nas Mały nosi 3 i są za duże a na zimę dostaliśmy rozmiar 6-12 miesięcy, takie jak na zdjęciu
wow, jakie cudne te butki! Coś przesłodkiego! Co to za firma, skąd są? Też takie chcę!!!

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 11:39   #859
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
no wreszcie sie odezwalasm, chyba Cie przywolalam myslami dzisiaj wiesz ze moj maly wyrasta juz z lezaczka tiny love? juz przywala nózkami w brzeg
ah kurcze z tym czasem ostatnio u mnie było ciężko. Jeszcze mąż firmę swoją rozkręca i normalnie jeszcze pracuje na etacie. Także nie miałam kiedy tu zajrzeć.
A co do leżaczka to moja też ma go juz ledwo co, ale zaczęłam ej podnosić oparcie o jeden stopień bo już nawet nie chce leżeć na płasko. Nic nie widzi z tego leżaczka i zaczyna płakać, a jak jej podniose oparcie o jeden to już jest zadowolona Tyle że długo nie daję jej być w tej pozycji bo wydaje mi się, że to jeszcze za wczesnie... ale powiem Ci że ogólnie to jestem z tego lezaczka bardzo zadowolona. Bez niego byłoby i cięzko

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-16, 11:50   #860
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
pogoda u mnie pewnie identyczna, mogę zapomnieć o spacerze

oby z pracy TZ było spoko oni są przyzwyczajeni do spóźnień pewnie, bo szkoci to różnie podchodzą do swojej pracy i mo9że nie będzie tak źle

my na szczęście sprawy paszportowe mamy za sobą. jak składaliśmy podanie był sajgon, ludzi masa... jak odbierałam to już luz 2 osoby więc spoko było

dla Marysi
Leje od rana, zimno strasznie, od rana mam pozapalane światła Jutro też tak ma być Dziś nie muszę nigdzie chodzić, ale jutro nie wiem jak do tego konsulatu dojadę... jedyne dobre to, że mam w sumie niedaleko i autobus spod domu Tylko potem jeszcze kawałek do przejścia od głównej ulicy...
Najgorsze, że tż zwolni się z pracy tylko na godzinę-wykorzysta na to przerwę. Mam nadzieję, że uda nam się to załatwić sprawnie To jakaś masakra jest-umawiać się trzeba z dużym wyprzedzeniem na konkretną godzinę, a i tak trzeba kwitnąć w kolejce

U tż w pracy ok Dzwonił niedawno. Spóźnił się ponad godzinę niestety... ale dziś naprawdę zaspaliśmy... mimo że tż miał nastawiony budzik... wyskoczył z łóżka za dwadzieścia 7, a od 7 zaczyna... w pracy był o 8.10 a to tylko dlatego, że pojechał rowerem... w taki deszcz... Dziś też pracuje bez przerwy i dzięki temu wyjdzie z pracy jak zwykle.

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

to co pijemy piccolo ???
Może być Mogłabym postawić gruszkowego bezalkoholowego kopparberga, ale go przedwczoraj wypiłam A chyba z miesiąc zalegał w lodówce
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 12:03   #861
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:

U tż w pracy ok Dzwonił niedawno. Spóźnił się ponad godzinę niestety... ale dziś naprawdę zaspaliśmy... mimo że tż miał nastawiony budzik... wyskoczył z łóżka za dwadzieścia 7, a od 7 zaczyna... w pracy był o 8.10 a to tylko dlatego, że pojechał rowerem... w taki deszcz... Dziś też pracuje bez przerwy i dzięki temu wyjdzie z pracy jak zwykle.

Może być Mogłabym postawić gruszkowego bezalkoholowego kopparberga, ale go przedwczoraj wypiłam A chyba z miesiąc zalegał w lodówce
o to super
ja wczoraj wypilam pol lampki wina

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 12:11   #862
karmeelek
Zadomowienie

depoison te kozaczki są z tesco - mam takie same
chmielinka a jakie smoczki dajesz? silikon czy kauczuk? moja toleruje tylko smoczki kauczukowe i w dodatku tylko te w kształcie kulki (canpol ma takie) - inne wypluwa.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

blue jak mata? Sprawdza się?
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 12:14   #863
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

wow, jakie cudne te butki! Coś przesłodkiego! Co to za firma, skąd są? Też takie chcę!!!
dziękuje
butki są z tesko, marka F&F, nic wyszukanego

Marusiu
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-16, 12:20   #864
wvictoria
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki
U mnie nocka piękna!! Kuba zasnął zaraz po 20 i obudził się dopiero o 5 rano jak mąż się zbierał do pracy Pojadł trochę (mojego mleczka odciągniętego) i zasnął do 7.30. Znowu pojadł trochę i obudził się ok. 10, a ja razem z nim Jestem więc wyspana jak norka. Zjadłam śniadanie, a Kubuś po jedzonku o 10 znowu śpi Pewnie się obudzi ok. 14 na jedzonko
Wczorajszy dzień był cudny - mały jadł równo co 4h, ja w zegarku Aż byłam w szoku bo jadł o 4, 8, 12, 16 i tuż przed 20 kolacyjkę i poszedł spać Oby już mu tak zostało

Maciejko, dziękuję za pomysł z glukozą. Dodaję jej trochę do herbatek (dosłownie ociupinkę) i skończył się problem z piciem Jest tak już od 2 dni ale nie chciałam pisać wcześniej bo jakby mu się odwidziało...

Cytat:
padłam!!!!!!!!!!!!!

padłam i leżę

Cytat:
Dzień dobry kochane!
U nas nocka średnia dzisiaj - tatuś bujał w nocy malutką długo bo spać nie chciała. Mnie @ wkurza niemiłosiernie! Leje się ze mnie i leje! Powiedzcie mi po ciąży od kiedy można stosować tampony? Kojarzy któraś może?
Z tego co mnie mówił lekarz bo nie powinno się tamponów stosować w połogu, a później można.

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny Pędzicie z pisaniem niesamowicie - jeszcze nic nie poczytałam.

Bardzo dziękuję za wszystkie życzenia. Jesteście Kochane

Amelka spała od 22,30 do 7 rano Kocham to moje dziecię

Wczoraj miałam bardzo miły dzień . Dostałam prezent od Amelki - kubek super mamy i kartkę z życzeniami, a od małża kolczyki plus kino i knajpka. Ah fajnie było, tylko pod koniec wieczoru mieliśmy dylemat - jechać do mieszkania na przytulanki czy do mojej mamy do Amelki. Wygrała Amelka A przytulanki były późnym wieczorem

A no i kupiłam sobie buty

Pewnie już pisałyście o tych babsztylach ze żłobka we Wrocławiu Odkąd mam moje maleństwo jeszcze bardziej bulwersują mnie takie sprawy, jak można krzywdzić takie niewinne dzieciaczki...

Mam nadzieję, że poczytam trochę bo już bardzo się za Wami stęskniłam.
Poka buty
za prezenty

Cytat:
moja kolezanka ma ponad 4 miesiecznego synka i juz podaje mleko 2 no i od prawie miesiaca te serki homo i kaszke

masakra. Ona tez ma negatywa zato ze swteerki przyszly za duze! no i ta lampka zolw bardzo fajna jest ale przyszła porysowana w kilku miejscach. Pisałam do pana ale powiedzial z emu sie to pierwszy raz zdazyło zebym odesłała i on da nową. Ale stwioerdziłam ze nie bede odsylac bo nie widac az tego no i to nie jest rzecz ktorą sie Rozi bawi tylko bedzie stała na komodzie i swieciła wiec nie przeszkadza to az tak. W kazdym razie Pan byl mi;ly. Wiec negatywa od emnie n ie dostał . A ta cipa zasluzyla
Ale genialna koleżanka. Czytać nie umie czy co??

Nie przejmuj się już babą. Jak nie odeśle kasy to zgloś allegro i po sprawie. Mój mąż kiedyś kupił klimatyzację do auta za 1zł. Cenę maksymalną wpisał 700zł ale facet zamiast wycofać aukcję to ją zakończył no i tz stał się właścicielem klimatyzacji do auta Zadzwonił do faceta żeby mu zaproponować, że da mu te 700zł i żeby mu przysłał ta klimatyzację (mąż się kapnął że koleś się pomylił). No i dzwoni do niego i mówi - chyba wygrałem klimatyzację za 1zł. Na co facet do niego - odwal się pan. aukcja zakończona, ja auto z klimą sprzedałem. nic panu nie wyślę. Wymiana zdań trwała chwilę i facet cały czas się darł na męża. W końcu powiedział do tz - wal się pan, jak się coś nie podoba to niech pan idzie do sądu.
No i mąż poszedł do sądu. Wycenił stratę na 1500zł (bo tyle kosztuje klima do tego auta) i wygrał sprawę Facet mu musiał oddać 1500zł + jakieś 300zł za założenie sprawy. Generalnie to tz by nie poszedł do sądu gdyby mu koleś powiedział - wie pan, pomyliłem się. przepraszam za zamieszanie... No ale jak wyleciał do niego na dzień dobry z mordą to się mąż wkurzył i zrobił jak mu facet radził

Stary 2012-10-16, 12:20   #865
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
O nie masakra ha ha ha

Dziewczyny mojemu dziecko się żarłoczność włączyła, bo zasypia o 20 po mleczku , potem o 1 się znowu budzi i jest głodna , a potem o 5 ,30 . Kurcze macie jakiś sposób aby znowu się przestawiła i spała do 4.30 hmmmm może to jakaś chwilowa zmiana ?????
Spokojnie. U mnie też było kilka nocy kiedy Kuba się budził częściej. Ale mu przeszło To chwilowe.

Cytat:
a Wy macie kombinezony razem kryte na stopy tez czy jak? bo ja mam kryte takie wiec butow nie kupuje , wsumie to mam jedne białe włochate. Ale itak raczej nie uzyje no bo jak
Ja kupiłam kombinezon z krytymi stopami i butów nie kupuję

Cytat:
Hej

dla Marysi

Cytat:
Mamy już ze dwa miechy - chwaliłam się tu

TŻ kupił za 50zł karuzelkę, która kosztuje 150, więc zaoszczędził stówkę. Ja kupiłam matę za 190, która kosztuje 260 - zaoszczędziłam 70zł. Już nie chcę mówić, ile małż oszczędza wydając setki złotych na auto
AAA, to tą widziałam Myślałam, że inną kupiliście

Ja tak tłumaczę mężowi ile zaoszczędziłam ale jego to nie przekonuje

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

edit:
A próbowałaś inne smoczki? Może kształt nie ten? Albo może zamiast silikonowych jakieś inne? Dzieci mają różne preferencje

za noc

Stary 2012-10-16, 12:34   #866
nel_a
Zakorzenienie

werandowaliśmy się dziś, miał być spacer ale pada i pada i pada i chyba nie przestanie

jutro mamy szczepienia

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 12:37   #867
depoison
Zadomowienie

Cytat:
depoison te kozaczki są z tesco - mam takie same
Cytat:
butki są z tesko, marka F&F, nic wyszukanego
dzięki za odp
Cholera, czyli dla mnie jednak niedostępne

No, Zosia się obudziła, to przystawiłam drabinę i wrzucam obiecane zdjęcia Zochulkowej biblioteczki.
Pierwsze 4 fotki to książeczki, które fizycznie mam tutaj, w domu (na ostatnim, jak widać, materiałowe)
Zdjęcia okładek natomiast to te, które czekają na Zosię u mojej matki (będzie je podrzucać partiami)
/tjaaaa, no i mi nie wejdą wszystkie - reszta w nast. poście/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6781 [800x600].jpg (71,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6782 [800x600].jpg (70,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6783 [800x600].jpg (67,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6785 [800x600].jpg (84,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: gif wiosna.gif (67,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 673_1.jpg (24,1 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a25f4962e98aee734a0ef562765ef486.jpg (90,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg basnie-b-iext2443985.jpg (41,9 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: gif dawno_temu_w_mamoko.gif (72,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: gif ksiega_dzwiekow.gif (21,5 KB, 4 załadowań)

Stary 2012-10-16, 12:40   #868
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
osz ty

Stary 2012-10-16, 12:44   #869
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
osz ty

Żeby nie było, że taka jestem egoistka to dopiszę, że wypiliśmy z mężem na pół
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 12:49   #870
depoison
Zadomowienie

kontynuując:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 30-lutego.jpg (27,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg alicja+w+krainie+czarow.jpg (58,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg przygody+pinokia+okienka.jpg (54,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mak_wiersze-i-rymowanki-polskie_cz_rgb.jpg (84,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg przygody-koziolka-matolka-b-iext6133720.jpg (36,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg awantury-i-wybryki-malej-malpki-fiki-miki-cd_kornel-makuszynski-marian-walentynowicz-99901661047.jpg (68,5 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez depoison
Czas edycji: 2012-10-16 o 12:52
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości