|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
) jak mi robił karuzelę i trzymał tylko za dłonie, ale to w przedszkolu było; nie wiem jak to możliwe, ale tak mi mama opowiadała![]() Cytat:
tata mi zawsze powtarza, że jakaś tam jego stara ciotka nie pozwała mu na noc nic jeść, bo go będą gnieciuchy w nocy gniotły---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- oblazła go zgraja ciotek i go "zaciotowały" ?
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Orany Deli znoszone majtki jezuuuuu....bede musiala na biezaco usuwac majtki z bielizniarki haahaha
---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Elllmi zmienilas Malego z Fifi na Zenusia?
|
#3093 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a teraz mi smazy kopytka mniam mniam
|
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No wszystko dokładnie dało się oglądnąć: serce, płuca, pęcherz, żołądek, nawet język pokazywała jak ziewała, nie ma rozszczepu wargi i wogóle wszystko ok. Strasznie pozowała lekarz mógł zobaczyć wszystko co chciał I na koniec wydrukował mi zdjęcie jak mała sie uśmiecha...boskie
|
|
#3095 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() bo to bezimienne biedne dziecko jest na razie; mąż na moje pomysły się nie zgadza, swoich nie ma i na razie mówimy do brzucha Zenuś mały by nam tego nie wybaczył chyba![]() Cytat:
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3098 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://dlapacjenta.pl/sklep/product_...oducts_id/1228 Ale tego absolutnie nie wolno samemu stosować, tak samo zresztą jak nawszelkiwypadek pieluchowania tetrowego.U mnie też cukrzycy :/ mama, brat jej bliźniak, oboje jej rodziców. Cytat:
a teraz nie będę się wygłupiała - przypomniałam sobie, że mam po sobie jeszcze becik Cytat:
Dokładnie. Czasem dzieciątko rodzi się z tzw. rączką - czyli przy główce rękę trzyma i często inaczej się nie da, tylko z wybiciem. Ba - nawet przy cc się może zdarzyć, bo dzieciak może być w kościach miednicy zaklinowany. |
|||
|
|
|
#3099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Też chętnie zobaczę
![]() o tej wstążeczce nie słyszałam rozumiem, że musi być czerwona?
|
|
|
|
#3102 |
|
Zadomowienie
|
Kurde, tyle do nadrobienia!
Wstawiłam do piekarnika polędwiczki zawijane z warzywami w sosie śmietanowo - ziołowym i Was spokojnie podczytuję przy Na Wspólnej Póki pamiętam, co do kosmetyków: bardzo polecane jest Emolium , można wyrwać za ok 50zł butelkę 400ml ale jest niesamowity, nie potrzeba przy nim żadnych balsamów dla malucha i świetnie łagodzi podrażnienia. Także uczulenia i inne jakieś krostki smaruje się u noworodków i jest naprawdę skuteczny. Także jest nieco droższy, ale skoro zastępuje wszelkie mleczka i maście to się opłaca. No i jest bardzo wydajny! |
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, czekam na 14 !!! paczek z ciuszkami z allegro
a jeszcze kilka kompletów kaftaników + spioszki chce zamówić ale to juz bedzie absolutnie KONIEC z ciuszkami!!!a mam jeszcze pytanko, szczególnie do mam ze stazem ale nie tylko... Kupujecie kaftaniki/body rozpiane bo boku czy tylko takie normalne zakładane prze główke? bo ja mam tylko te przez główkę i nie wiem czy na początek nie kupic tych rozpinanych... Poradzę sobie z zakładaniem?
|
|
|
|
#3104 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Dziś miałam wizytę u gina, badanie na fotelu i słuchanie tętna malucha, jest ok, nawet nie dostałam opierdzielu za moja wagę Wczoraj przejrzałam swoją szafę i się załamałam, bo już nie mam w czym chodzić, a większość ciuchów po poprzedniej ciąży nie nadaje się na zimę. Dziś więc zmuszona byłam kupić sobie ciążowy sweter/tunikę. Mam nadzieję, że jakoś przepękam w nim do stycznia. Ja też pakuję się w walizkę do szpitala, najwugodniej i nie trzeba dźwigać. Ja po cc byłam w szpitalu 6 dni, bo mała miała jeszcze żółtaczkę, więc sporo rzeczy było potrzebnych. U mnie w szpitalu trzeba mieć np. swoje pampersy. |
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
heHej troche was podczytalam, bylismy dzis z tz w castoramie kupilismy rozne roznosci. Wczesniej weszlismy do carefoura i w rosmanie kupilam ten zestaw startowy z huggies i wyobrazcie sobie zostawilam go w tej castoramie! Normalnie przezyc tego nie umiem ;( sierota ze mnie....
Ja tez jestem lekko przerazona ze nic nie wiem. Kompletnie co robic co stosować.... Dziś w nocy obudził mnie skurcz obu lydek ból niesamowity do tego jak próbowałam wstać nie mogłam bo ta pachwina mnie zabolala... Jakiś taki dzień do d. I ten deszcz do tego
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile ksoztował ten zestaw? bo ja chyba dzisiaj go widziałąm w tesco i po 17 zł był
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
słyszałyście njusa odnoście dzisiejszego meczu? zapadało murawę i nie wiadomo czy mecz w ogóle się odbędzie a ten wypasiony daszek nad stadionem to po co jest?
|
|
|
|
#3108 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Może któreś z małopolski się przyda Dostałam info na Facebooku .BEZPŁATNE badania prenatalne USG 3D Jeśli jesteś w ciąży między 17 a 22 tygodniem i chcesz skorzystać z bezpłatnych badań USG, wykonanych przez wysokiej klasy specjalistów, zadzwoń w celu rejestracji i dalszych informacji pod nr 518-021-931. Badania odbędą się w ramach warsztatów ultrasonografii w dniach 26-27 października; CENTERMED ul. Łazarza 14 w Krakowie. |
|
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
A to jutro bo na tym kompie mam cdrom zepsuty i jak młoda będzie w szkole to od niej spróbuje
![]() Cytat:
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mały chyba się szaleju najadł,tak wariuje
dobra kobitki,spadam robić kolacje i do łóżka. Do jutra dobranoc.
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o maskra a ja już ćwiczyłam głos do odśpiewania "nic się nie stało, Polacy nic się nei stało...
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2012-10-16 o 20:47 |
|
|
|
|
#3113 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mała też szaleje ale od wczoraj puszczam jej melodyjkę z pozytywki, może zapamięta i potem będzie działać na nią
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
aA moja dzis wlasnie leniwa cos i sie martwie...
|
#3116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ze tak zapytam te szampony i odzywki są dostepne w Rossmanie??Cytat:
![]() co do pieluszkowania to mi wlasnie z cora pewna doktorka na wszelki wypadek kazala pieluchowac wiec ja po konsultacji z fizjo (czyli ze soba) tego nie robilam bo moglabym tylko zaszkodzic dziecku w prawidlowym rozwoju
|
|
#3117 | |
|
Zadomowienie
|
Nie, jest jeszcze w pracy. W sumie to wiem gdzie był, aj tam, do dupy z tym wszystkim
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37103367]A ja na początek wcale emolientów (emolium, oilatum itd.) nie polecam - bo zdrowa skóra malucha wcale aż takiego nawilżania nie potrzebuje, ALE jeśli dzieciątko ma podrażnienia, alergie, AZS - to owszem. Z tym, że to taka trochę cięższa batalia - i może być tak, że u zdrowego dzieciaka skóra zwyczajnie się przyzwyczai i potem będzie się przesuszać. Dlatego najpierw wg mnie coś zwykłego, a dopiero na problemy lub b. suchą skórę - emolient jesteś nieoceniona ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Zjadłam obiad ![]() Wiecie co, Ola od wczoraj jakoś milczy Po całym dniu wczoraj dopiero wieczorem mocno się ruszyła ale tylko przez chwilę. No i dziś znowu jakoś tak.... echhh a jak kopała po bebechach to narzekałam Niech zacznie znowu skakać ![]() Spędziłam pół dnia na uczelni - katorga. Kregosłup zaczął dawać się we znaki, a tu tyle trzeba siedzieć
|
|
|
|
|
#3118 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o to, ze pacjentki pracujacych tam ginekologow sa inaczej traktowane, inni lekarze wiedza, ze to pacjentka doktora x. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A Ty chcesz rodzic z TZ? Cytat:
Cytat:
A Ty rodzisz w Kartuzach? Cytat:
Wiedzialam przynajmniej gdzie spedze te ladnych kilka godzin ![]() Ale nic, chyba wybierzemy inna szkole. Cytat:
W tym szpitalu, w ktorym ja chce rodzic porod rodzinny kosztuje 200zl, DOBA na pojedynczej sali to wydatek kolejnych 200zl (czyli jak za niezly hotel :/). Ja nie mysle o zajmowaniu pojedynczej sali, bezpieczniej czulabym sie z innymi mamami. Zawsze znajda cos, za co mozna zedrzec troche pieniedzy :/ |
||||||||
|
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz zajedzie do mnie rodzinka ze Śląska, wiozą mi to łóżeczko z Klupsia, co kupiłam za 90zł. Chcecie zdjęcie, jakby coś?
Stosuje się, moja siostra pieluchowała córeczkę, mała kończy 2 latka za 1,5 miesiąca, więc nie tak dawno temu. ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37103367] No super, tyle, że tu już starsze ciąże.[/QUOTE] No właśnie to samo chciałam napisać. Odżywki Isana tylko w Rossmanie, Dove jest - jak wiadomo - wszędzie, natomiast z szamponów można tam kupić te z Malwy, a BingoSpa ja kupuję w Tesco, w Ross ich nie ma.
|
|
|
|
|
#3120 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, nad pojedynczymi salami się zastanówcie.
Ja miałam 2os. i dzięki Bogu - spokojnie mogłam iśc do ubikacji czy pod prysznic, ba - dzieci spały to było z kim kilka słów zamienić i popodnosić się na duchu Ale najważniejsze to to, że spokojnie na moment możecie wyjść z pokoju, bo czasem zwyczajnie trzeba. A w pojedynczej sali dupa zbita. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.

) jak mi robił karuzelę i trzymał tylko za dłonie, ale to w przedszkolu było; nie wiem jak to możliwe, ale tak mi mama opowiadała
A to co to za zjawisko?

I na koniec wydrukował mi zdjęcie jak mała sie uśmiecha...boskie
22.05.2008
14.08.2011

pieluchowania tetrowego.
ale juz nie pamietam co dokładnie....