Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-16, 13:50   #4321
fiolusiek
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

witajcie
dziś byliśmy z Małym u pediatry i wszystko ok. zdecydowaliśmy, że zaszczepimy go na pneumokoki, grypę i rotawirusy a wy jakie szczepionki wybraliście

mam pytanie do mamuś
otóż mam pewien problem, tesciowa za każdym razem jak przychodzi do Małego to trzyma go na nogi, żeby mu się prostowały, tak trzeba robić czy nie wolno bo sama nie wiem.. aż pokłóciłam się z tżtem o to
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 14:11   #4322
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Wczoraj bylam u gina, l4 na 2 tyg. ale powiedzial ze po tym czasie wracam do pracy...dostalam caly pakiet badan krwi (cytomegalia, toksoplazmoza, hbs, hiv, morfologia, tsh)...
kiedy powinien sie maluch glowa w dol obrocic?? bo moja maja chyba nadal w pozycji poziomej, czuje jak sie przeciaga po obu moich bokach jednoczesnie...
dziwię się temu twojemu ginowi... nie boisz się wrócić teraz do pracy?

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
otóż mam pewien problem, tesciowa za każdym razem jak przychodzi do Małego to trzyma go na nogi, żeby mu się prostowały, tak trzeba robić czy nie wolno bo sama nie wiem.. aż pokłóciłam się z tżtem o to
pierwszy raz o czymś takim słyszę. jak chodziliśmy w odwiedziny do maluszka z rodziny to nigdy się nie spotkałam z takim czymś. na zdrowy rozum wydaje mi się, że nie wolno tak
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 14:46   #4323
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
dziwię się temu twojemu ginowi... nie boisz się wrócić teraz do pracy?
specyficzny jest... mysle ze jak wroce to moze na 2 dni zeby jakies ciacho przyniesc (przed dluzszym urlopem macierzynskim/wychowawczym) a potem pojde na 2tyg urlopu zeby wykorzystac jeszcze "grusze", potem bedzie juz 8 miesiac wiec jak ten gin mi nie da, to pojde juz prywatnie po l4...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 15:02   #4324
Maga83
Zakorzenienie

Fiol cieszę się, że z mały wszystko dobrze. A co do tego trzymania za nogi, to nie mam pojęcia, ale pierwszy raz takie coś słyszę. Chyba bym nie pozwoliła, żeby takie czary mi teściowa odprawiała.

Kundzia ten Twój lekarz to nieźle pogięty jest :/
Bąbelek na ostatniej wizycie już był ułożony główka w dół, ale wiadomo, że może się jeszcze obrócić.

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Wróciłam właśnie ze spaceru. Pożyczyłam od sąsiadki psiaka i sobie chodziłam. Trochę mi lepiej ale oczy mam strasznie ciężkie i podpuchnięte. Niedługo korepetycje zaczynam i jakoś zleci ten dzień...

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 15:03   #4325
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
specyficzny jest... mysle ze jak wroce to moze na 2 dni zeby jakies ciacho przyniesc (przed dluzszym urlopem macierzynskim/wychowawczym) a potem pojde na 2tyg urlopu zeby wykorzystac jeszcze "grusze", potem bedzie juz 8 miesiac wiec jak ten gin mi nie da, to pojde juz prywatnie po l4...
Ja bym poszła od razu, żebyś miała ciągłość. Tym bardziej jak masz wpisane, że musisz leżeć A lekarz pierwszego kontaktu nie może wypisać zwolnienia
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 15:09   #4326
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

mam kiepski dzień, zresztą już od wczoraj, cały czas płaczę ale się próbuję się powstrzymać od płaczu. Wszystko z zeszłego roku do mnie wraca. Nie myślałam, że aż tak źle ze mną będzie. Niech już będzie przyszły wtorek w nocy też tylko myślę. Jedyne co mnie ogarnia to straszna tęsknota
Cytat:
Nie mogę tego przeboleć, że pojechałam przecież na IP i powiedzieli, że wszystko dobrze, a mała już pewnie umierała :/ mam nadzieję, że nie cierpiała bardzo
Muszę się jakoś uspokoić, bo mam dzisiaj korepetycje, a już jestem całą popuchnięta i czerwona :/ niestety emocje zaraz mi widać po buzi

Cytat:
mam pytanie do mamuś
pierwsze słyszę hm...

normalnie wykończą mnie te urzędy i ich formalności jutro trzeci raz muszę jechać w tej samej sprawie
chyba niskie ciśnienie jest, senna jestem.
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 15:34   #4327
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Fio nie wiem jak to jest ze zwolnienie 100% wypisywanym przez interniste, poza tym moja przychodnia z internista jest pod moja praca, a lekarka do ktorej chodzilam przed ciaza juz tam nie pracuje - nie znam innych lekarzy, w mojej osiedlowej przychodni sa "pogieci" internisci...
Madzia ja dopiero mam usg za 2tyg wiec zapytam sie lekarza jak to jest z ta glowka w dol...

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

za pol h lece na SR a tu leje deszcz

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-10-16, 15:41   #4328
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Ja tu nie byc osamotnionym? Sytuacja z dziś.

Mam na gg ustawione światełko bo wiadomo jaki dziś dzień (płakałam od wczoraj wieczora).

Odzywa sie moja siostra na gg :

Ona: co to swieczka?
Ja: Przeczytaj..i wysłalam jej opis jaki dzis dzień..
Ona: acha ale to w Stanach
Ja: w Polsce też sie obchodzi taki dzień
Ona: Acha
Ona: Jutro ide na 10 do fryzjera...

Kuźwa.....miałam ochote na nia krzyczeć!!!

z dobrych wieści moja kuzynka-Aniołkowa Mama, która mi wiele pomogła gdy ja to przechodziłam urodziła dziś zrowego synka...taki mały, wielki CUD!!!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37085102]Anitko, no to widzę, że jedziemy na tym samym wózku....

Mnie by tam ta obsuwa tak bardzo nie zdenerwowała gdyby nie to, że zawsze mam wszystko jak w zegarku, a tu, kiedy mam zacząć się starać - taka jazda :/

Smacznego życzę, moi rodzice uwielbiają ciastka francuskie, zawsze je piekę, jak do mnie przychodzą.

Kocurku, ja jak rozmawiałam na gg z koleżanką jakiś tydzień-dwa po porodzie, to najpierw przez pół godziny słuchałam o jej życiu miłosnym.... Dałam sobie spokój.[/QUOTE]
Okropne jest to jak ludzie nie maja ani troche współczucia i zrozumienia
Cytat:
Tak, udało się na szczęście. Pierwszy zastrzyk dostanie 6 listopada, następny 18 grudnia. Trzeba do specjalnego ośrodka jeździć do innego miasta, ale to nic. Dziadek już bierze tabletki, jesteśmy dobrej myśli.
Kochana jesteś
Dobrze że jest lepiej.
Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
Egzaminu nie zdałam.

I na cmentarz dojechaliśmy tak późno (cholerne warszawskie korki), że nie zdążyłam kupić ani znicza, ani kwiatka. Mieliśmy w bagażniku wkład, ale okazało się, że ktoś podprowadził nasz znicz. I szarfa z pogrzebu z napisem 'Śpij Aniołku- Rodzice' też zniknęła...

Jutro Was nadrobię, bo dziś już nie mam siły...
Dobranoc!
Nigdy nie zrozumiem jak można robić coś takiego
Cytat:
Dzień dobry

mam kiepski dzień, zresztą już od wczoraj, cały czas płaczę ale się próbuję się powstrzymać od płaczu. Wszystko z zeszłego roku do mnie wraca. Nie myślałam, że aż tak źle ze mną będzie. Niech już będzie przyszły wtorek w nocy też tylko myślę. Jedyne co mnie ogarnia to straszna tęsknota

U mnie nic ciekawego.Leje cały dzień i aż sie nic nie chce.Jutro mam wizte u dentysty,a w czwartek gin.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 16:07   #4329
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Chciałam się serdecznie przywitać z nowymi dziewczynami - Medi, 22Paula22, Calineczko witajcie kochane

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Mam na gg ustawione światełko bo wiadomo jaki dziś dzień (płakałam od wczoraj wieczora).

Odzywa sie moja siostra na gg :

Ona: co to swieczka?
Ja: Przeczytaj..i wysłalam jej opis jaki dzis dzień..
Ona: acha ale to w Stanach
Ja: w Polsce też sie obchodzi taki dzień
Ona: Acha
Ona: Jutro ide na 10 do fryzjera...

Kuźwa.....miałam ochote na nia krzyczeć!!!

z dobrych wieści moja kuzynka-Aniołkowa Mama, która mi wiele pomogła gdy ja to przechodziłam urodziła dziś zrowego synka...taki mały, wielki CUD!!!
Moja siostra po # się ani słowem nie odezwała. Ani żadnego smsa, ani nic. Potem, jak przyjechałam do miasta rodzinnego i się spotkałyśmy, to słuchałam tylko o jej imprezach, pracy i kłótniach z chłopakiem Ale w mojej rodzinie temat wszelkich chorób, operacji, to wielkie tabu jest.

A kuzynce gratuluję!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37085644]Dziewczyny, co to ma być?
http://www.pudelek.pl/artykul/43926/...onno_w_bikini/

W moim ubogim jak widać zasobie słownictwa brakuje już słów, którymi mogłabym opisać to, co czuję, patrząc na te zdjęcia.[/QUOTE]

Perse, musisz się zdystansować do tych wszystkich informacji. Sprawa "mamy" Madzi to już jest teatr medialny i wszystko, co zostało powiedziane w tym temacie dzieliłabym przez dwa. Kobieta ma nie po kolei w głowie, a brukowcom w to mi graj!

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Ostatnio miałam bardzo ciężki okres, pracowałam od rana do wieczora, wysiadł mi kręgosłup, mało widziałam się z Olkiem. Powoli wychodzę na prostą, znalazłam fryzjerkę fizjoterapeuta naprawił mi kręgosłup, wymasował, nastawił kręgi i już jest ok.
A dostałaś jakiś zestaw ćwiczeń do domu? Ćwiczenia są najpewniejszym sposobem na utrzymacie efektu leczenia

Monia, Perse mnie ubiegła, ale może to i nawet lepiej, bo ja nigdy nie jestem w stanie ładnie ubrać w słowa tego, co chcę powiedzieć... W każdym razie ja również uważam, że powinnaś poszukać może jakiejś grupy wsparcia lub pójść do psychologa. Wiem, że ciężko zrobić ten pierwszy krok. Ja się na psychoterapię zbieram już od kilku lat... Ale trzymam za Ciebie kciuki i myślę o Tobie ciepło cały czas!

Pani, za mało wiedziałam.

Maguś, tulę wirtualnie

Kundzia, na tym starym cmentarzu na Służewiu.

Wiecie, wcześniej myślałam, że te znicze ktoś z "obsługi" cmentarza sprzątnął (Antoś jest pochowany w Grobowcu Dzieci Utraconych), ale wczoraj sobie pomyślałam, że czemu ładne duże znicze miałby ktoś wyrzucić... No i ta wstęga- ładna była, z materiału... Jednak nie zamykanie cmentarzy ma swoje minusy.

Fioluś, teściową pogoń od nóżek Stasia! U noworodków odruch zgięciowy jest zdrowy i normalny, po kilku miesiącach sam się chłopak "naprostuje". Zapytaj się, czy by jej było tak miło, gdyby ktoś na siłę ją chciał prostować

Maksi, a co takiego załatwiasz? Ja mam to szczęście, że od wszelkich papierkowo-urzędowych formalności jest u nas mój mąż.

Byłam na AWFie, dziekan udzielił zgody na egzamin komisyjny, który ma się odbyć w przyszłą środę albo czwartek. Jest więc jeszcze szansa...

Edytowane przez Mmedeah88
Czas edycji: 2012-10-16 o 16:17
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 16:20   #4330
bacharybnik
Zadomowienie

Cytat:
witajcie
dziś byliśmy z Małym u pediatry i wszystko ok. zdecydowaliśmy, że zaszczepimy go na pneumokoki, grypę i rotawirusy a wy jakie szczepionki wybraliście

mam pytanie do mamuś
Super, że za Stasiem jest wszystko ok.

A co do nóżek to pierwsze słyszę o takim czymś. Ale na mój babski rozum wydaje mi się, że tak nie wolno robić. Nie pozwól teściowej prostować nóżek Stasiowi!!!

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 16:21   #4331
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie
dziś byliśmy z Małym u pediatry i wszystko ok.

Cytat:
mysle ze jak wroce to moze na 2 dni zeby jakies ciacho przyniesc (przed dluzszym urlopem macierzynskim/wychowawczym) a potem pojde na 2tyg urlopu zeby wykorzystac jeszcze "grusze", potem bedzie juz 8 miesiac wiec jak ten gin mi nie da, to pojde juz prywatnie po l4...
KUNDZIA! kurcze ale tak to po macieżynskim wziełabys sobie zaległy urlop by dłuzej byc z bąbelkiem, ale z drugiej stron za grusze jest kasa na wyprawke! a co do kuchni to dzis ostatnie poprawki pana od mebli!

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
normalnie wykończą mnie te urzędy i ich formalności jutro trzeci raz muszę jechać w tej samej sprawie
chyba niskie ciśnienie jest, senna jestem.
MAKSI! cisnienie leci u mnie juz pada u Ciebie jeszcze nie? to pwnie będzie! a urzednicy papierologie maja wymuszona0 tak sobie tłumacze, ze nie robia tego ze zwykłej złosliwości!

Cytat:

Fioluś, teściową pogoń od nóżek Stasia! U noworodków odruch zgięciowy jest zdrowy i normalny, po kilku miesiącach sam się chłopak "naprostuje". Zapytaj się, czy by jej było tak miło, gdyby ktoś na siłę ją chciał prostować

Byłam na AWFie, dziekan udzielił zgody na egzamin komisyjny, który ma się odbyć w przyszłą środę albo czwartek. Jest więc jeszcze szansa...
albo zginać
MEDI! tydzien czasu do egzaminu to sporo wierze ze opanujesz materiał i pokażesz tej babie!!!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 18:06   #4332
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Maksi, a co takiego załatwiasz? Ja mam to szczęście, że od wszelkich papierkowo-urzędowych formalności jest u nas mój mąż.
jak się uda, to się pochwalę
A u Nas ja jestem od tych spraw... niestety.
Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
MAKSI! cisnienie leci u mnie juz pada u Ciebie jeszcze nie?
też padało i nadal pada
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 18:06   #4333
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Ja bym poszła od razu, żebyś miała ciągłość. Tym bardziej jak masz wpisane, że musisz leżeć A lekarz pierwszego kontaktu nie może wypisać zwolnienia
może wypisać L4 100% na podstawie karty ciąży.

Cytat:
Monia, Perse mnie ubiegła, ale może to i nawet lepiej, bo ja nigdy nie jestem w stanie ładnie ubrać w słowa tego, co chcę powiedzieć... W każdym razie ja również uważam, że powinnaś poszukać może jakiejś grupy wsparcia lub pójść do psychologa. Wiem, że ciężko zrobić ten pierwszy krok. Ja się na psychoterapię zbieram już od kilku lat... Ale trzymam za Ciebie kciuki i myślę o Tobie ciepło cały czas!

grup wsparcia u mnie nie ma. trochę się naszukałam dziś w necie, ale jakoś bez efektów, więc póki co nie stanęło na niczym.

też mi się wydaje, że nóżki dziecka prostują się same jak przychodzi czas na chodzenie a u tak małego dziecka po spędzeniu czasu w brzuchu mamy naturalne jest takie przykurczanie nóżek przez jakiś czas. takie prostowanie na siłę kojarzy mi się z przyspieszaniem na siłę rozwoju i co, za chwilę dziecko będzie na siłę sadzane?
Stary 2012-10-16, 19:21   #4334
iza243
Zakorzenienie

Dziewczyny co tu taka cisza?

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 19:54   #4335
zebrawpaski
Zakorzenienie

maksi- do dentysty mam autobusem z 10 minut, była okazja zajrzeć do sklepów ale padało a że Tata był na mieście zabrałam się z nim do domu szybciej niż planowałam
zafundowałam sobie skaling, piaskowanie i polerowanie i czuję się super tylko dziąsła mnie troszkę bolą...

Kasia została z Mamą i przeraźliwie płakała, wczoraj też mi przez chwilę tak płakała....do tej pory tak naprawdę moje dziecko płakało dwa razy- na szczepieniu....
chyba pannie po weekendzie w towarzystwie Taty zaczęło się podobać na rączkach, moja Mama się popłakała przy tym, że ona sobie nie poradzi zajmować się Kasią jak będę w pracy jeśli będzie trzeba ją ciągle nosić...

kunegunda, eseska-
chwalić się kuchniami proszę

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

fioluś- niemowlakowi nie wolno prostować na siłę nóżek.....

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2012-10-16 o 20:22
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 19:56   #4336
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja po pracy, ale zmokłam....

Kundzia ten Twój lekarz jest jakiś dziwny. Mnie mój gin na NFZ spytał normalnie, kiedy chcę iść na L4. Po plamieniu w 11tc dostałam już do końca, zawsze bezproblemowo....

Fiol, sory, ale to chyba nie jest mądre zachowanie, u dziecka na wszystko przychodzi czas SAMO, na podnoszenie główki, na przewracanie się, na stabilizację kręgosłupa, więc pewnie i na nóżki także. Uważaj lepiej...

Cytat:
Perse, musisz się zdystansować do tych wszystkich informacji. Sprawa "mamy" Madzi to już jest teatr medialny i wszystko, co zostało powiedziane w tym temacie dzieliłabym przez dwa. Kobieta ma nie po kolei w głowie, a brukowcom w to mi graj!

Ja wiem, że to jest robione dla $, ale strasznie mnie to zbulwersowało, że te zdjęcia wypłynęły wczoraj, w DDU. Byłam taka wściekła, że aż mi się ciemno robiło przed oczami i prawie się pobeczałam. Chciałam pisać do tych hien, ale nie znalazłam adresu i dałam sobie spokój.

U mnie od spraw papierkowych jestem ja Ale ja to lubię.

No i trzymam kciuki za egzamin!!!
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 19:56   #4337
Alfahelisa
Zakorzenienie

noworodek i niemowlę naturalnie przyjmuje pozycję tzw fizjologicznej żabki, jest to pozycja sprzyjająca prawidłowemu rozwojowi stawów biodrowych i absolutnie nie powinno się dziecku prostować nóżek

kurcze na tvn mówią o "żłobku" co opiekunki wiązały dzieci...
http://www.gazetawroclawska.pl/artyk...ieci,id,t.html
straszne i jak tu dziecko dać do żłobka

Zeberka mój Wiktor też teraz ma jakiś kryzysik, płaczące jest i na rączki tylko chce... ja zwalam to na skok rozwojowy...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2012-10-16 o 19:58
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 20:27   #4338
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
Zeberka mój Wiktor też teraz ma jakiś kryzysik, płaczące jest i na rączki tylko chce... ja zwalam to na skok rozwojowy...
bardzo możliwe
na pleckach widoczność ograniczona więc chwila moment i jest na brzuchu ale widać to jej już nie wystarcza i chce na ręce
tyle, że do tej pory moje dziecko nie wymuszało niczego płaczem, ona się budzi i nie płacze, leży, świat ogląda i czeka kiedy mama się zjawi a z drugiej strony trudno się dziwić i tylko się cieszyć, że szuka nowych bodźców i wrażeń i chce oglądać świat z innej perspektywy
Alfa- a zdarza Ci się, że Wiktor płacze przez sen?
Kasia ma takie "akcje" że płacze 2-5 sekund na śnie tak jakby się jej coś złego śniło...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2012-10-16 o 20:29
Stary 2012-10-16, 20:35   #4339
bacharybnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
kurcze na tvn mówią o "żłobku" co opiekunki wiązały dzieci...
http://www.gazetawroclawska.pl/artyk...ieci,id,t.html
straszne i jak tu dziecko dać do żłobka
Widziałam właśnie w faktach jak o tym mówili, skandal!!!! Biedne dzieci

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Kasia ma takie "akcje" że płacze 2-5 sekund na śnie tak jakby się jej coś złego śniło...
Tobiasz też tak ma, że płacze przez sen.

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 20:39   #4340
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Tobiasz też tak ma, że płacze przez sen.
zauważyłam, że dzieje się to po "dniu wrażeń" jak mamy zakłócony rytm, jesteśmy poza domem dłuższy czas w ciągu dnia to potem w nocy Kasi na śnie zdarza się na chwilkę zapłakać

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-10-16, 20:40   #4341
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo możliwe
na pleckach widoczność ograniczona więc chwila moment i jest na brzuchu ale widać to jej już nie wystarcza i chce na ręce
tyle, że do tej pory moje dziecko nie wymuszało niczego płaczem, ona się budzi i nie płacze, leży, świat ogląda i czeka kiedy mama się zjawi a z drugiej strony trudno się dziwić i tylko się cieszyć, że szuka nowych bodźców i wrażeń i chce oglądać świat z innej perspektywy
płakać to raczej nie, za to zagadać umie
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-10-16, 20:47   #4342
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Sprawa tego żłobka wyzwala we mnie prawie takie emocje, jak Katarzyna W.
Czasami się zastanawiam, co się dzieje wokół mnie, gdzie ja żyję, co to ma być....
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 20:53   #4343
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Esia ja mam z tego roku jeszcze 25 dni urlopu, a po macierzynskim i tak ide na wychowawczy tylko jeszcze nie wiem na jak dlugi, wstepnie - az Mala skonczy rok.

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-10-16, 20:57   #4344
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37085644]Dziewczyny, co to ma być?
http://www.pudelek.pl/artykul/43926/...onno_w_bikini/

W moim ubogim jak widać zasobie słownictwa brakuje już słów, którymi mogłabym opisać to, co czuję, patrząc na te zdjęcia.[/QUOTE]są ludzie i ludziska...

Cytat:
Egzaminu nie zdałam.

I na cmentarz dojechaliśmy tak późno (cholerne warszawskie korki), że nie zdążyłam kupić ani znicza, ani kwiatka. Mieliśmy w bagażniku wkład, ale okazało się, że ktoś podprowadził nasz znicz. I szarfa z pogrzebu z napisem 'Śpij Aniołku- Rodzice' też zniknęła...

Jutro Was nadrobię, bo dziś już nie mam siły...
Dobranoc!
co za hamstwo?? jak tak można??! u nas na szczęście tego nie ma, bo miejscowość mała to i cmentarz mały

infromuję, że o godz 13 mój pęcherzyk miał 19mm, wieczorem wzięłam jeszcze CLO i o 19 zastrzyk, test owu pozytywny, teraz czekam na pęknięcie, póki co zaczynam się źle czuć... ble

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 20:59   #4345
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
infromuję, że o godz 13 mój pęcherzyk miał 19mm, wieczorem wzięłam jeszcze CLO i o 19 zastrzyk, test owu pozytywny, teraz czekam na pęknięcie, póki co zaczynam się źle czuć... ble
to dzialaj Dziewczyno dzialaj z Tz

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-10-16, 21:04   #4346
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
to dzialaj Dziewczyno dzialaj z Tz
hehe o 5 rzno wykorzystam go chcemy, żeby jak najbliżej owu było

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 21:10   #4347
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
hehe o 5 rzno wykorzystam go chcemy, żeby jak najbliżej owu było
a skąd wiesz kiedy dokładnie pęcherzyk pęknie i ile zajmie plemnikom dotarcie do komórki?
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-10-16, 21:14   #4348
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Esia ja mam z tego roku jeszcze 25 dni urlopu, a po macierzynskim i tak ide na wychowawczy tylko jeszcze nie wiem na jak dlugi, wstepnie - az Mala skonczy rok.
kombinuj, nie daj się wygonić już do pracy.
Stary 2012-10-16, 21:17   #4349
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
jak się uda, to się pochwalę
A u Nas ja jestem od tych spraw... niestety.
u nas ja też, bo niestety nasi tżci są biznesmenami i nie mają na to czasu
Cytat:
zafundowałam sobie skaling, piaskowanie i polerowanie i czuję się super tylko dziąsła mnie troszkę bolą...
ile kosztowała cię ta przyjemność?

ja najadłam się czosnku i oglądam m jak miłość.
Stary 2012-10-16, 21:25   #4350
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

w ramach odstresowania odkurzyłam mieszkanie, uporządkowałam półki z książkami i zrobiłam sałatkę z kurczakiem i ananasem, po czym wyszłam z kuchni żeby mnie nie kusiła. ćwiczę silną wolę i poczekam z jedzeniem aż mąż z pracy wróci.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości