|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
witajcie
dziś byliśmy z Małym u pediatry i wszystko ok. zdecydowaliśmy, że zaszczepimy go na pneumokoki, grypę i rotawirusy mam pytanie do mamuś otóż mam pewien problem, tesciowa za każdym razem jak przychodzi do Małego to trzyma go na nogi, żeby mu się prostowały, tak trzeba robić czy nie wolno bo sama nie wiem.. aż pokłóciłam się z tżtem o to |
|
|
|
#4322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
Cytat:
pierwszy raz o czymś takim słyszę. jak chodziliśmy w odwiedziny do maluszka z rodziny to nigdy się nie spotkałam z takim czymś. na zdrowy rozum wydaje mi się, że nie wolno tak
|
||
|
|
|
#4323 |
|
Wtajemniczenie
|
specyficzny jest... mysle ze jak wroce to moze na 2 dni zeby jakies ciacho przyniesc (przed dluzszym urlopem macierzynskim/wychowawczym) a potem pojde na 2tyg urlopu zeby wykorzystac jeszcze "grusze", potem bedzie juz 8 miesiac wiec jak ten gin mi nie da, to pojde juz prywatnie po l4...
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
Fiol cieszę się, że z mały wszystko dobrze. A co do tego trzymania za nogi, to nie mam pojęcia, ale pierwszy raz takie coś słyszę. Chyba bym nie pozwoliła, żeby takie czary mi teściowa odprawiała.
Kundzia ten Twój lekarz to nieźle pogięty jest :/ Bąbelek na ostatniej wizycie już był ułożony główka w dół, ale wiadomo, że może się jeszcze obrócić. ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Wróciłam właśnie ze spaceru. Pożyczyłam od sąsiadki psiaka i sobie chodziłam. Trochę mi lepiej ale oczy mam strasznie ciężkie i podpuchnięte. Niedługo korepetycje zaczynam i jakoś zleci ten dzień...
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4326 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pierwsze słyszę hm...normalnie wykończą mnie te urzędy i ich formalności chyba niskie ciśnienie jest, senna jestem. |
|||
|
|
|
#4327 |
|
Wtajemniczenie
|
Fio nie wiem jak to jest ze zwolnienie 100% wypisywanym przez interniste, poza tym moja przychodnia z internista jest pod moja praca, a lekarka do ktorej chodzilam przed ciaza juz tam nie pracuje - nie znam innych lekarzy, w mojej osiedlowej przychodni sa "pogieci" internisci...
Madzia ja dopiero mam usg za 2tyg wiec zapytam sie lekarza jak to jest z ta glowka w dol... ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- za pol h lece na SR a tu leje deszcz
|
|
#4328 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37085102]Anitko, no to widzę, że jedziemy na tym samym wózku.... Mnie by tam ta obsuwa tak bardzo nie zdenerwowała gdyby nie to, że zawsze mam wszystko jak w zegarku, a tu, kiedy mam zacząć się starać - taka jazda :/ Smacznego życzę, moi rodzice uwielbiają ciastka francuskie, zawsze je piekę, jak do mnie przychodzą. Kocurku, ja jak rozmawiałam na gg z koleżanką jakiś tydzień-dwa po porodzie, to najpierw przez pół godziny słuchałam o jej życiu miłosnym.... Dałam sobie spokój.[/QUOTE] Okropne jest to jak ludzie nie maja ani troche współczucia i zrozumienia Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie nic ciekawego.Leje cały dzień i aż sie nic nie chce.Jutro mam wizte u dentysty,a w czwartek gin.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||
|
|
|
#4329 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale w mojej rodzinie temat wszelkich chorób, operacji, to wielkie tabu jest.A kuzynce gratuluję! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37085644]Dziewczyny, co to ma być? http://www.pudelek.pl/artykul/43926/...onno_w_bikini/ W moim ubogim jak widać zasobie słownictwa brakuje już słów, którymi mogłabym opisać to, co czuję, patrząc na te zdjęcia.[/QUOTE] Perse, musisz się zdystansować do tych wszystkich informacji. Sprawa "mamy" Madzi to już jest teatr medialny i wszystko, co zostało powiedziane w tym temacie dzieliłabym przez dwa. Kobieta ma nie po kolei w głowie, a brukowcom w to mi graj! Cytat:
Monia, Perse mnie ubiegła, ale może to i nawet lepiej, bo ja nigdy nie jestem w stanie ładnie ubrać w słowa tego, co chcę powiedzieć... W każdym razie ja również uważam, że powinnaś poszukać może jakiejś grupy wsparcia lub pójść do psychologa. Wiem, że ciężko zrobić ten pierwszy krok. Ja się na psychoterapię zbieram już od kilku lat... Ale trzymam za Ciebie kciuki i myślę o Tobie ciepło cały czas! Pani, za mało wiedziałam. Maguś, tulę wirtualnie ![]() Kundzia, na tym starym cmentarzu na Służewiu. Wiecie, wcześniej myślałam, że te znicze ktoś z "obsługi" cmentarza sprzątnął (Antoś jest pochowany w Grobowcu Dzieci Utraconych), ale wczoraj sobie pomyślałam, że czemu ładne duże znicze miałby ktoś wyrzucić... No i ta wstęga- ładna była, z materiału... Jednak nie zamykanie cmentarzy ma swoje minusy. Fioluś, teściową pogoń od nóżek Stasia! U noworodków odruch zgięciowy jest zdrowy i normalny, po kilku miesiącach sam się chłopak "naprostuje". Zapytaj się, czy by jej było tak miło, gdyby ktoś na siłę ją chciał prostować Maksi, a co takiego załatwiasz? Ja mam to szczęście, że od wszelkich papierkowo-urzędowych formalności jest u nas mój mąż. Byłam na AWFie, dziekan udzielił zgody na egzamin komisyjny, który ma się odbyć w przyszłą środę albo czwartek. Jest więc jeszcze szansa... Edytowane przez Mmedeah88 Czas edycji: 2012-10-16 o 16:17 |
|||
|
|
|
#4330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do nóżek to pierwsze słyszę o takim czymś. Ale na mój babski rozum wydaje mi się, że tak nie wolno robić. Nie pozwól teściowej prostować nóżek Stasiowi!!!
|
|
|
#4331 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
MEDI! tydzien czasu do egzaminu to sporo wierze ze opanujesz materiał i pokażesz tej babie!!! |
|||
|
|
|
#4332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A u Nas ja jestem od tych spraw... niestety. też padało i nadal pada
|
|
|
|
|
#4333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
też mi się wydaje, że nóżki dziecka prostują się same jak przychodzi czas na chodzenie a u tak małego dziecka po spędzeniu czasu w brzuchu mamy naturalne jest takie przykurczanie nóżek przez jakiś czas. takie prostowanie na siłę kojarzy mi się z przyspieszaniem na siłę rozwoju i co, za chwilę dziecko będzie na siłę sadzane? |
||
|
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co tu taka cisza?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
maksi- do dentysty mam autobusem z 10 minut, była okazja zajrzeć do sklepów
ale padało a że Tata był na mieście zabrałam się z nim do domu szybciej niż planowałamzafundowałam sobie skaling, piaskowanie i polerowanie i czuję się super tylko dziąsła mnie troszkę bolą... Kasia została z Mamą i przeraźliwie płakała, wczoraj też mi przez chwilę tak płakała....do tej pory tak naprawdę moje dziecko płakało dwa razy- na szczepieniu.... chyba pannie po weekendzie w towarzystwie Taty zaczęło się podobać na rączkach, moja Mama się popłakała przy tym, że ona sobie nie poradzi zajmować się Kasią jak będę w pracy jeśli będzie trzeba ją ciągle nosić... kunegunda, eseska- chwalić się kuchniami proszę ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- fioluś- niemowlakowi nie wolno prostować na siłę nóżek.....
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-10-16 o 20:22 |
|
|
|
#4336 | |
|
Konto usunięte
|
Ja po pracy, ale zmokłam....
Kundzia ten Twój lekarz jest jakiś dziwny. Mnie mój gin na NFZ spytał normalnie, kiedy chcę iść na L4. Po plamieniu w 11tc dostałam już do końca, zawsze bezproblemowo.... Fiol, sory, ale to chyba nie jest mądre zachowanie, u dziecka na wszystko przychodzi czas SAMO, na podnoszenie główki, na przewracanie się, na stabilizację kręgosłupa, więc pewnie i na nóżki także. Uważaj lepiej... Cytat:
Ja wiem, że to jest robione dla $, ale strasznie mnie to zbulwersowało, że te zdjęcia wypłynęły wczoraj, w DDU. Byłam taka wściekła, że aż mi się ciemno robiło przed oczami i prawie się pobeczałam. Chciałam pisać do tych hien, ale nie znalazłam adresu i dałam sobie spokój. U mnie od spraw papierkowych jestem ja Ale ja to lubię. No i trzymam kciuki za egzamin!!! |
|
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
noworodek i niemowlę naturalnie przyjmuje pozycję tzw fizjologicznej żabki, jest to pozycja sprzyjająca prawidłowemu rozwojowi stawów biodrowych i absolutnie nie powinno się dziecku prostować nóżek
kurcze na tvn mówią o "żłobku" co opiekunki wiązały dzieci... http://www.gazetawroclawska.pl/artyk...ieci,id,t.html straszne i jak tu dziecko dać do żłobka Zeberka mój Wiktor też teraz ma jakiś kryzysik, płaczące jest i na rączki tylko chce... ja zwalam to na skok rozwojowy...
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-10-16 o 19:58 |
|
|
|
#4338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pleckach widoczność ograniczona więc chwila moment i jest na brzuchu ale widać to jej już nie wystarcza i chce na ręce tyle, że do tej pory moje dziecko nie wymuszało niczego płaczem, ona się budzi i nie płacze, leży, świat ogląda i czeka kiedy mama się zjawi a z drugiej strony trudno się dziwić i tylko się cieszyć, że szuka nowych bodźców i wrażeń i chce oglądać świat z innej perspektywy Alfa- a zdarza Ci się, że Wiktor płacze przez sen? Kasia ma takie "akcje" że płacze 2-5 sekund na śnie tak jakby się jej coś złego śniło...
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-10-16 o 20:29 |
|
|
|
|
#4339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tobiasz też tak ma, że płacze przez sen.
|
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
zauważyłam, że dzieje się to po "dniu wrażeń" jak mamy zakłócony rytm, jesteśmy poza domem dłuższy czas w ciągu dnia to potem w nocy Kasi na śnie zdarza się na chwilkę zapłakać
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4342 |
|
Konto usunięte
|
Sprawa tego żłobka wyzwala we mnie prawie takie emocje, jak Katarzyna W.
Czasami się zastanawiam, co się dzieje wokół mnie, gdzie ja żyję, co to ma być.... |
|
|
|
#4343 |
|
Wtajemniczenie
|
Esia ja mam z tego roku jeszcze 25 dni urlopu, a po macierzynskim i tak ide na wychowawczy tylko jeszcze nie wiem na jak dlugi, wstepnie - az Mala skonczy rok.
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37085644]Dziewczyny, co to ma być?
http://www.pudelek.pl/artykul/43926/...onno_w_bikini/ W moim ubogim jak widać zasobie słownictwa brakuje już słów, którymi mogłabym opisać to, co czuję, patrząc na te zdjęcia.[/QUOTE]są ludzie i ludziska... Cytat:
infromuję, że o godz 13 mój pęcherzyk miał 19mm, wieczorem wzięłam jeszcze CLO i o 19 zastrzyk, test owu pozytywny, teraz czekam na pęknięcie, póki co zaczynam się źle czuć... ble
|
|
#4345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
hehe o 5 rzno wykorzystam go
chcemy, żeby jak najbliżej owu było
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
a skąd wiesz kiedy dokładnie pęcherzyk pęknie i ile zajmie plemnikom dotarcie do komórki?
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja najadłam się czosnku i oglądam m jak miłość.
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
w ramach odstresowania odkurzyłam mieszkanie, uporządkowałam półki z książkami i zrobiłam sałatkę z kurczakiem i ananasem, po czym wyszłam z kuchni żeby mnie nie kusiła. ćwiczę silną wolę i poczekam z jedzeniem aż mąż z pracy wróci.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.

w nocy też tylko myślę. Jedyne co mnie ogarnia to straszna tęsknota

Ale w mojej rodzinie temat wszelkich chorób, operacji, to wielkie tabu jest.