Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-16, 21:46   #991
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
My też
:
kciukam za szczepienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dziewczyny wysypka bostońska jets mylona ospą, robi się brzydka wysypka, ale na rękach, nawet na dloniach od wewnątrz oraz najgorsze w buzi, przez co dziecko nie chce jesc, plagi w przedszkolach, ale dorosli tez moga to chwyciec, wlasnie ma dziecko znajomego, karmione piersią
ooo nieciekawie to brzmi

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

a z serii obrzydliwych wspomnień to ja kiedyś jechałam pociągiem osobowym z małym wtedy dzieckiem i wyobraźcie sobie że jakaś baba ściągnęła majty w przedziale i się zesikała! i te siki popłynęły przez cały przedział
omg

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Hej ja już po wizycie u pediatry, z małą wszystko ok, wyniki w porządku, żelazo mamy suplementować tylko profilaktycznie do momentu rozszerzania diety. Pogadałam z nią o BLW, ona nie wiedziała co to więc jej trochę wytłumaczyłam, powiedziała, że jak najbardziej można o tym poczytać i spróbować tak dziecko karmić, czemu nie. Pytała, czy nie ma tutaj ryzyka zakrztuszenia, ale wyjaśniłam, że nie większe (a może i mniejsze) niż przy karmieniu papkami.
No i babka mi powiedziała, że polskie zalecenia co do rozszerzania diety mówią o zaczynaniu koło 5-6 miesiąca, ale nie ma co się sztywno trzymać tych terminów, bo dziecko może nie być gotowe - że trzeba dziecko obserwować i wtedy decydować kiedy wprowadzać pokarmy. To tak było odnośnie tego, że w BLW nie ma sztywnych ram, bo czekamy aż dziecko będzie stabilnie siedziało.
Generalnie jestem zadowolona z tej babeczki
znowu mi dziecko wychwaliła pod niebiosa że taka jest śliczna, że oczy po mamusi piękne (a jak!) że super kontaktowa i rozwinięta. Jak to powiedziała "no naprawdę super dziecko"
I znowu siadła ze mną, wzięła wyniki morfologii i dokładnie mi wytłumaczyła co i jak.
Także Irmusia jak chcesz namiary to służę

No i to by było na tyle moich wypocin, nie mam weny nic więcej pisać bo mam mega nerwa na małża
super, że z Lu wszystko ok
Poproszę namiary na pediatrę na pw, bo muszę komuś pokazać wyniki Leosia Mam wrażenie, że wiem więcej niż lekarz do którego teraz chodzimy
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 21:47   #992
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
moze to tylko chwilowy kryzys, a na glodniaka probowalas mu podac?
noooi dochodzi do tego odruch wymiotny jak wsadze mu glebiej smokamam nadzieje ze to chwilowe
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 21:48   #993
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie podobnie, jeszcze jest smok lamaze, ale na noc go ściągam bo mała często niechcący trąca go ręką i grzechotka ją budzi. A karuzelkę zawieszam tylko jak chce ją zająć czymś
schemat zasypiania taki sam czasem muszę jej tylko rękę na brzuszku i głowie potrzymać (jakoś tak się uspokaja). No i jak jest dzień marudy to wcześniej bujanie.
u mnie juz bardzo dawno nie bylo dnia marudy.. oj bardzo... nawet teraz przy katarku nie marudzi.
i chyba nigdy nie bujalam jej do spania
nigdy tez nie nosilam jej jak ryczala..
ona w ogole malo ryczy..
prawie wcale nie ryczy..
i wlasnie sobie uswiadomilam ze odkad polubila smoka spi w dzien dosyc duzo..
chyba mi sie dziecko aniol trafilo.

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
noooi dochodzi do tego odruch wymiotny jak wsadze mu glebiej smokamam nadzieje ze to chwilowe
butelka MAM tez nie zdala rezultatu?
kurde ciezki temat...

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 21:50   #994
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

butelka MAM tez nie zdala rezultatu?
kurde ciezki temat...
niestyety nie, z wszystki co mam najchetniej złapie TT a zaraz ryk, teraz popiskuje, chyba przezywa bo mial placzlliwy dzien
Stary 2012-10-16, 21:53   #995
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
super, że z Lu wszystko ok
Poproszę namiary na pediatrę na pw, bo muszę komuś pokazać wyniki Leosia Mam wrażenie, że wiem więcej niż lekarz do którego teraz chodzimy
zaraz wysyłam na pw
bardzo jestem ciekawa czy będziesz z niej zadowolona, chociaż ja mam porównanie z pediatrą z poradni przyszpitalnej i właściwie moim zdaniem poziom wiedzy ten sam za to kontaktowość i podejście tej co dzisiaj u niej byłam o wieeeeele bardziej na plus

I tak sobie pomyślałam, że może w razie czego to spróbuj od pediatry w rejonie wydębić skierowanie do poradni specjalistycznej, w końcu on już był hospitalizowany więc podstawy są

Cytat:
u mnie juz bardzo dawno nie bylo dnia marudy.. oj bardzo... nawet teraz przy katarku nie marudzi.
i chyba nigdy nie bujalam jej do spania
nigdy tez nie nosilam jej jak ryczala..
ona w ogole malo ryczy..
prawie wcale nie ryczy..
i wlasnie sobie uswiadomilam ze odkad polubila smoka spi w dzien dosyc duzo..
chyba mi sie dziecko aniol trafilo.

nooo to się ciesz, bo Luśka chociaż generalnie jest grzeczna, to potrafi porządnie poryczeć, oj potrafi! Ma charakterek

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 21:58   #996
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
niestyety nie, z wszystki co mam najchetniej złapie TT a zaraz ryk, teraz popiskuje, chyba przezywa bo mial placzlliwy dzien
to nie wiem a probowalas podmieniac w trakcie karmienia?

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
nooo to się ciesz, bo Luśka chociaż generalnie jest grzeczna, to potrafi porządnie poryczeć, oj potrafi! Ma charakterek
Pytanie tylko po kim ma ten charakterek he he

Amelia spokojna jak na razie co jest dziwne bo tz jest nerwusem a ja histeryczka wiec az dziwne :P

Amelcia
Stary 2012-10-16, 21:58   #997
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
to nie wiem a probowalas podmieniac w trakcie karmienia?
tezod razu czujee to nie toech zycie okaze, bede probowac, ale chyba na mm, bo wyleje a mojego mi szkoda, juz duzo wylałam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-16, 22:01   #998
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Pytanie tylko po kim ma ten charakterek he he

Amelia spokojna jak na razie co jest dziwne bo tz jest nerwusem a ja histeryczka wiec az dziwne :P
coś się mnie zdaje, że po mnie
zresztą to bliźniak, huśtawki nastrojów są wpisane w ten znak zodiaku

Stary 2012-10-16, 22:02   #999
phdwao
Zakorzenienie

ide spac

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
coś się mnie zdaje, że po mnie
zresztą to bliźniak, huśtawki nastrojów są wpisane w ten znak zodiaku
ja jestem blizniak
Stary 2012-10-16, 22:03   #1000
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
ide spac

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

ja jestem blizniak
ja też i małż też i pies też
dobranoc

Stary 2012-10-16, 22:03   #1001
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Marcinek tez nie polubił chusty Zauważyłam że nie znosi mieć główki przyklejonej do mnie chciałby móc się swobodnie rozglądać ale na razie jeszcze nie trzyma sztywno więc nie możemy tak chodzić,może jak będzie starszy i utrzyma główkę będzie nam lepiej chodzić w chuście, na razie ćwiczymy krótko po domu, na dwór się jeszcze nie odważyłam przez to jego niespokojne zachowanie
my też na razie nosimy się tylko w domu. A bardzo bym chciała zabierać Małego w nosidle do ogrodu, bo nie chce mi się wózka znosić

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
a i kupilam skrzypowite bo mi wlosy lecą i niedligo sasiad zglosi ze ma wlosy moje na wycieraczce

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
A ja jeszcze mam pytanko do dziewczyn karmiących mm: czy używacie zawsze ŚWIEŻO przegotowanej wody?
nie, używam przegotowanej i podgrzanej.

Cytat:
dziewczhny chodzcie do okulisty z dzieciaczkami po tym 3 meisiacu?? bo rozne opinie slysze...
nie słyszałam o tym. Ja się nie wybieram.

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
polecam smoczki Aventu. mają większy smoczek do ssania niż TT. TT mój tolerował tylko na początku jak był malutki, teraz je wypluwa.
Leoś niespecjalnie polubił smoczki aventu Najsmaczniesze są paluszki i koniec

Cytat:
Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki śpią w swoich łóżeczkach?
tak. I w swoim pokoju

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-16, 22:06   #1002
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
tezod razu czujee to nie toech zycie okaze, bede probowac, ale chyba na mm, bo wyleje a mojego mi szkoda, juz duzo wylałam
a herbatke probowalas?
U mnie Amelia uwielbia koperkowa potrafi wypic 100ml jednym tchem,
i jak z butelka z mlekiem musze czekac az naprawde zglodnieje bo inaczej piszczy i nie zassie smoczka, tak z herbatka zasysa w pierwszej sekundzie przylozenia jej tego dziadostwa do ust :P

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
ja też i małż też i pies też
dobranoc
............

Amelcia
Stary 2012-10-16, 22:18   #1003
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej, nadrobię Was jak Fabi uśnie.
Dziś mnie zadziwił. Usiadł sam z pozycji półleżącej
WoW!

Cytat:
a powiedzcie mi jeszcze co macie w łóżeczku dzieciatek?? wyczytałam gdzieś , że ma mieć przytulny kącik tam noi mam otulaczek na szcebelki, kocyk na prześcieradełko, i zabawke na szczebelkach noi karuzelkę..ale i tak jak wkładam go do łóżeczka to ryk
Leoś ma tylko prześcieradło i ochraniacze. Dwa, bo bardzo się wierci w łóżeczku i często zmienia pozycje. Wieczorem wyjmuję mu z łóżeczka
wszystkie zabawki, żeby mu nie przeszkadzały. Aaa no i śpiworek ma, bo śpi w śpiworku.

Cytat:
jak juz sie naje, co wlasnie stalo sie przed chwila, odkladam do lozeczka, wlaczak konika smoczek w pyszczek, gasze swiatlo i wychodze.
u nas tak samo, tylko bez smoczka i konika. Po prostu dziecię samiutkie zasypia. Przynajmniej wieczorem, bo w dzień ma kłopot z zasypianiem

Cytat:
a no faktycznie tez mam 2 kurteczki zapomnialam o nich bo kupilam jeszcze w ciazy. Wiec moje buty sie jednak przydadza tylko czy w kurtce nie bedzie za zimno jej w zime?
y
zamierzam ubierać Małego w kurtkę jak będzie w miarę ciepło. I nie chodzi mi tyle o kurtkę co o spodnie. Uwielbiam te miniaturowe jeansy, bojówki...

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
zaraz wysyłam na pw
bardzo jestem ciekawa czy będziesz z niej zadowolona, chociaż ja mam porównanie z pediatrą z poradni przyszpitalnej i właściwie moim zdaniem poziom wiedzy ten sam za to kontaktowość i podejście tej co dzisiaj u niej byłam o wieeeeele bardziej na plus

I tak sobie pomyślałam, że może w razie czego to spróbuj od pediatry w rejonie wydębić skierowanie do poradni specjalistycznej, w końcu on już był hospitalizowany więc podstawy są
dziękuję
Stary 2012-10-16, 22:24   #1004
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Hej!

Nadrabiać pewnie będę pojutrze, ale napiszcie mi proszę, co myślicie o takich bucikach.
http://allegro.pl/fajnebutki-zimowe-kozaki-trzewiki-dla-malucha-r-21-i2715752533.html
One mi się bardzo podobają, ale nie wiem, czy za tyle (35+10 przesyłka = 45 zł) nie znajdę czegoś lepszego w sklepie. Zaznaczam, że nie mam z kim zostawić Róży, więc musiałabym chodzić z nią szukając... no właśnie nie bardzo wiem czego, bo skórzanych za ponad stówę nie kupię.
.
Czy taka podeszwa nadaje się dla dziecka od szóstego do ósmego miesiąca?
I jaki rozmiar (a właściwie jaką długość wkładki) wybrać? Teraz ta mała stópka mierzy 9,5-9,8 cm, a buciki mają być dobre za 1,5- 4,5 miesiąca.
.
Czy ktoś wie, w jakim tempie rosną niemowlęce stópki? Oczywiście jszcze sobie poszukam tego u wujka google , ale skoro niektóre ubranka 3-6 stały się dobre po ukończeniu drugiego miesiąca, to ze stópkami może być podobnie.
.
Do wózka pewnie bardziej nadają się takie paputki http://allegro.pl/super-cieple-buciki-skora-owcza-nowe-i2714038846.html ale zamierzam korzystać również z nosidła, czyli muszę kupić buty.
Fajne obydwie pary! A te skórzane do nosidła nie będą fajne zimą?
Fabi nosi butki na 3-6 miesięcy, na długość są za duże za to mniejsze mu nie wchodzą na nóżki bo ma duże podbicie
Cytat:
a ja wczoraj na pcozcie spotkalam koleznake tam pracuje i mowi gdzie ty masz brzuch? ja mowie z emoj brzuch juz ma 3 miesiace to sie obrazila bo rzekomo jej nie powiadomiłam, a ja wiem ze wysyłałam wszystkim esy takie same z info. No ale luz. Mowi do mnie jak dalam na imie a ja mowie Rozalia a ona ze co? i taka mina a ja mowie no rozalia a ona ze zartujue sobie a ja ze nie . A ona ze pierwszy raz slyszy takie imie ze jak to sie zdrabnia. Wiec mowie ze przy tym imieniu nie idzie sie na łatwizne. a ona uwierzyła i mowi ale zes se imie dała trudne

Cytat:
padłam!!!!!!!!!!!!!

tz wzial torbe z kanapkami i torbe z pampersem ktory zmieniałam z kupą I co?? dzownbi przed chwila ze cos mu w reklamowce smierdzi a on kanapki wyrzucił a pampersa se wzial na sniadanie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Na pocieszenie tylko dodam, że Marysia kończy dziś 3 miesiące I powiedzmy, że ma też imieniny-dzisiaj jest Jadwigi, a ona ma tak na drugie imię
Wszystkiego najlepszego
Cytat:
acha.
ja w ogole niwiem czy mała grubo ubrana sie w te nosidlo moje zmiesci w ogole niewiem niby jest do poznego meisiaca te nosidlo nasze ale jakos niewierze
Fabi jak jest grubo ubrany, to się nie mieści

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 22:27   #1005
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Mam pytanie głownie do sierpniowek: ile wasze dzieciaczki spia w ciagu dnia? Moja z reguly zasypia ok 1-1,5 godz po karmieniu i srednio spi do nastepnego karmienia i nie wiem czy to malo czy duzo tego snu? Probuje sie z nia wiecej bawic w ciagu dnia ale jak zaczyna plakac w trakcie to wiem ze chce spac - klade ja do kolyski i odlatuje.
Wszystkiego razem do kupy jest z godzinę, ale nie cięgiem tylko takie 10-15 min drzemki
W niedzielę pierwszy i jedyny raz zdarzyło się że przespał 3 godziny jak został z mężem (pytałam czy aby nie dał mu makówki do ssania)
Cytat:
Zdolniacha
Cytat:
moje zakupki brazowa skórka i łososiowe butki takie zeby smigac z niunia
Fajne zakupy, kurteczka mi się bardzo podoba
Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi!!!!!!!!!!!!!!! !!
A pytam bo maly nie toleruje swojego łóżeczka.... i śpi albo w wozeczku albo z nami ale dośc tego dobrego. a powiedzcie mi jeszcze co macie w łóżeczku dzieciatek?? wyczytałam gdzieś , że ma mieć przytulny kącik tam noi mam otulaczek na szcebelki, kocyk na prześcieradełko, i zabawke na szczebelkach noi karuzelkę..ale i tak jak wkładam go do łóżeczka to ryk

w ciągu dnia ma dwie dłuższe drzemki ok 2-2,5 h każda i czasem mu się jeszcze przyśnie po jedzeniu.
W łożeczku na górze, w którym śpi w nocy ma tylko karuzelkę (która wisi w nogach) ochraniacza nie mam. W turystycznym w którym teoretycznie ma spać w dzień, do niedawna nic nie było, odkąd zauważyłam, że zaczyna się interesować zabawkami powiesiłam pałąk z zabawkami.
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 22:48   #1006
wvictoria
Wtajemniczenie

Hej hej
Młody śpi (zasnął ok. 20.30) a ja nadrobiłam dzisiejszy dzień na wizażu

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
A ja jeszcze mam pytanko do dziewczyn karmiących mm: czy używacie zawsze ŚWIEŻO przegotowanej wody?
Nie. W czajniku mam zagotowaną wodę i jak trzeba to ją lekko podgrzewam.

Cytat:
i ja mam pytanie do mam na MM ile ml innych plynow( herbatki woda itp) dziennie wypijaja Wasze dzieciaczki?
Różnie. Czasem wypije 150ml, a czasem nie mogę w niego wlać nawet 20ml. Pediatra mi mówiła, że dobrze jeśli dziecię wypije min. 30ml dziennie. Ale to tylko minimum bo jak wypije więcej to łatwiej kupkę zrobi

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Aha, kupiłam sobie dwie spódniczki

Ciastek, ale miałaś przeżycia W ostateczności możesz się sądzić o to zalanie...

Jakie opisujecie historie z tymi onanistami... Kiedyś szłam przy najbardziej uczęszczanej ulicy w mieście do szkoły (gimnazjum), a na przeciw mnie szybkim krokiem zapylał facet z penisem i jajami na wierzchu, rozpięty rozporek i mu tak majtało. za mamą natomiast w lesie szedł onanista i jeszcze komentował "jak pięknie wytryska"

Też mieliśmy takie cyrki z karmieniem i mamy nadal, ale znacznie rzadziej. Czuję, że to po prostu samo przechodzi.
Ja szłam kiedyś do koleżanki ulicą pomiędzy stadionem Wisły Kraków i Parkiem Jordana. No i stał sobie taki z interesem na wierzchu i robil dobrze. Musiałam obok niego przejść (na szczęście był w parku, za ogrodzeniem) i jak go mijałam to mu powiedziałam że z takim robakiem to się nawet na ryby nie nadaje. Odważna byłam bo koleś za ogrodzeniem. Ale nic nie powiedział tylko jak byłam już jakieś 100m od niego to wrzasnął że nieładnie tak mówić do faceta... No a z fujarą na wierzchu to ładnie stać

Cytat:
Prześcieradło, kocyk i konika fp.

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Coś w temacie który zawsze jest na topie:
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...peg?1350232243
Trzeba wydrukować i tztom nad przewijakiem powiesić

Cytat:
no to zaszalałaś

Cytat:
dzieki za odp co do okulisty
ja chyba tez nie pojde, tzn jestem zapisana na poniedzialek. Ale niewiem czy isc???
Ja bym poszła. Skoro termin jest to bym poszła Kuba zezuje i jak mu nie przejdzie to też będę musiała iść na badanie dna oka. Ale mam nadzieję, że przejdzie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
moja ma tylko pościel a obok poztywka ale ona zasypia zaraz jak sie napije wiec jest jej obojetnie gdzie spi...ale ogolnie to moje wsyztskie dzieci nie mialy problemu z zasypianiem i spaniem osobno

dziewczyny boje sie cieszyc ale nie umiem inaczej....dzis glowka znow nic nie urosla!!!!!!!!! a mała ma juz 2,540!!!!!!!!!Pozatym dzis konczy 7 tyg i uczcila to kolejnym rekordem...wypiła az 80 ml z czego 20 z piersi!!!!

Cytat:
ślicznie Ci dziecię śpi U nas w dzień jest prawie ciągłe czuwanie. Czuwanie i zabawianie.
Na spanie nie mogę powiedzieć złego słowa W dzień też śpi dużo. Generalnie jak chce spać to nic mu nie jest w stanie przeszkodzić, zupełnie jak jego ojcu Teraz też już śpi od 20.30 i nawet palcem nie ruszy

A teraz idę pod prysznic i spać.
Do jutra dziewczęta

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 22:56   #1007
Soleilka
Zakorzenienie

Co do onanistów. Jak byłam w 5 podstawówce, to przed oknem szkoły od strony mniej uczęszczanej stanął facet dokładnie pod oknem i sobie na ręcznym jeździł w oknach tłum zdziwionych dzieci, skończył robotę i uciekł

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
ok. 6-7 spuściłam z niej powietrze

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

mamusia? matula? matenka?
szatański pomiot raczej
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
czy "Antek" Prusa nie jest już lekturą obowiązową? bo choćby stąd koleżanka powinna znać to imię
w liceum jest aktualnie Lalka i Kamizelka.
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
No, Zosia się obudziła, to przystawiłam drabinę i wrzucam obiecane zdjęcia Zochulkowej biblioteczki.
Pierwsze 4 fotki to książeczki, które fizycznie mam tutaj, w domu (na ostatnim, jak widać, materiałowe)
Zdjęcia okładek natomiast to te, które czekają na Zosię u mojej matki (będzie je podrzucać partiami)
/tjaaaa, no i mi nie wejdą wszystkie - reszta w nast. poście/
Piękna kolekcja

Cytat:
Hej ja już po wizycie u pediatry, z małą wszystko ok, wyniki w porządku, żelazo mamy suplementować tylko profilaktycznie do momentu rozszerzania diety. Pogadałam z nią o BLW, ona nie wiedziała co to więc jej trochę wytłumaczyłam, powiedziała, że jak najbardziej można o tym poczytać i spróbować tak dziecko karmić, czemu nie. Pytała, czy nie ma tutaj ryzyka zakrztuszenia, ale wyjaśniłam, że nie większe (a może i mniejsze) niż przy karmieniu papkami.
No i babka mi powiedziała, że polskie zalecenia co do rozszerzania diety mówią o zaczynaniu koło 5-6 miesiąca, ale nie ma co się sztywno trzymać tych terminów, bo dziecko może nie być gotowe - że trzeba dziecko obserwować i wtedy decydować kiedy wprowadzać pokarmy. To tak było odnośnie tego, że w BLW nie ma sztywnych ram, bo czekamy aż dziecko będzie stabilnie siedziało.
Generalnie jestem zadowolona z tej babeczki
znowu mi dziecko wychwaliła pod niebiosa że taka jest śliczna, że oczy po mamusi piękne (a jak!) że super kontaktowa i rozwinięta. Jak to powiedziała "no naprawdę super dziecko"
I znowu siadła ze mną, wzięła wyniki morfologii i dokładnie mi wytłumaczyła co i jak.
Także Irmusia jak chcesz namiary to służę
No to super wieści
Cytat:
a i kupilam skrzypowite bo mi wlosy lecą i niedligo sasiad zglosi ze ma wlosy moje na wycieraczce
Cynk kup!
Cytat:

wiecie co, właśnie skończyliśmy paczkę pamków 3 zielonych i zaczęliśmy 3 premium care, i te active baby są dla mnie jakieś dziwne, rolowały się, zjeżdżały, często kupa z nich wypływała, a te premium care tak jakby wyżej sięgały, nie rolują się w dół. Czy to możliwe, żeby active baby 3 były za małe bo takie miałam dziwne wrażenie, że tak, które pogłębiło się jak użyliśmy pc teraz. Tylko jak to możliwe jak one są do 9kg niby?
Na nas też AB za małe rozmiar 3 chociaż Fabi waży nie całe 8 kg...
Cytat:

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Coś w temacie który zawsze jest na topie:
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...peg?1350232243

Cytat:
Podobają mi się butki!
Cytat:
goni zięciunio narzeczoną, goni
Luśki już się nie da spokojnie położyć na kolanach na półleżąco, od razu chce siadać. I jak tylko uda jej się moje ręce złapać (chociaż jedną) to zaraz siedzi
No właśnie Fabi nie chce być na półleżąco i chce siedzieć... Tylko chyba to jeszcze nie zdrowe dla kręgosłupa...
Cytat:
dziewczyny boje sie cieszyc ale nie umiem inaczej....dzis glowka znow nic nie urosla!!!!!!!!! a mała ma juz 2,540!!!!!!!!!Pozatym dzis konczy 7 tyg i uczcila to kolejnym rekordem...wypiła az 80 ml z czego 20 z piersi!!!!
Super, oby tak dalej
Cytat:
WoW!

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Zdolniacha

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

Bloguję
Stary 2012-10-16, 23:02   #1008
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
C
No właśnie Fabi nie chce być na półleżąco i chce siedzieć... Tylko chyba to jeszcze nie zdrowe dla kręgosłupa...
ja Luśce pozwalam się dźwigać i dosłownie chwilunię posiedzieć i zaraz puszczam, żeby się położyła. Skoro się dźwiga, znaczy, że na to jest gotowa, to niech sobie ćwiczy. Ale póki sama stabilnie nie będzie siedzieć, to ja jej w siadzie długo trzymać nie będę, bo faktycznie dla kręgosłupa za wcześnie. Więc teraz ćwiczymy dźwiganie i krótkie siedzenie z przytrzymaniem, ale to ona sama musi się trzymać moich rąk, nie ma mowy o długim sadzaniu jej z podparciem czy trzymaniem pod paszki

Zresztą o tym dźwiganiu mówiłam dzisiaj pediatrze, nic nie powiedziała, że za wcześnie czy żeby nie pozwalać jej na to

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-10-16 o 23:03
Stary 2012-10-16, 23:13   #1009
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Lysieje ! wlosy wychodza mi w takich ilosciach ze szok! no masakra po prostu

Amelcia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-16, 23:14   #1010
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
ja Luśce pozwalam się dźwigać i dosłownie chwilunię posiedzieć i zaraz puszczam, żeby się położyła. Skoro się dźwiga, znaczy, że na to jest gotowa, to niech sobie ćwiczy. Ale póki sama stabilnie nie będzie siedzieć, to ja jej w siadzie długo trzymać nie będę, bo faktycznie dla kręgosłupa za wcześnie. Więc teraz ćwiczymy dźwiganie i krótkie siedzenie z przytrzymaniem, ale to ona sama musi się trzymać moich rąk, nie ma mowy o długim sadzaniu jej z podparciem czy trzymaniem pod paszki

Zresztą o tym dźwiganiu mówiłam dzisiaj pediatrze, nic nie powiedziała, że za wcześnie czy żeby nie pozwalać jej na to
No właśnie Fabi jak leży to dźwiga główkę do góry, jak złapie mnie rączkami za palce to ciągnie ciałko do siadu. Główka nie leci do tyłu tylko pięknie ją trzyma i też z nim ćwiczę. Staram się go zajmować jak leży żeby nie musiał wołać o siedzenie, ale kurde ciężko już z tym

Bloguję
Stary 2012-10-16, 23:17   #1011
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Lysieje ! wlosy wychodza mi w takich ilosciach ze szok! no masakra po prostu
Ja mam tak po każdym (!) przeczesaniu włosów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0558.jpg (44,0 KB, 44 załadowań)

Bloguję
Stary 2012-10-16, 23:19   #1012
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie Fabi jak leży to dźwiga główkę do góry, jak złapie mnie rączkami za palce to ciągnie ciałko do siadu. Główka nie leci do tyłu tylko pięknie ją trzyma i też z nim ćwiczę. Staram się go zajmować jak leży żeby nie musiał wołać o siedzenie, ale kurde ciężko już z tym
No wiesz, jak to mi dzisiaj pediatra powiedziała - znacznie lepiej świat oglądać siedząc Dzieci robią nam się coraz ciekawskie, co się dziwić.
Co do podciągania jak się trzyma za rączki - Luśkę da się już podciągnąć nie tylko do siadu, ale i do stania

Mamka mi włosy też lecą jak szalone Nie da się tego uniknąć

Stary 2012-10-16, 23:21   #1013
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
to nic ja dzis po umyciu wlosow i nie czesalam jeszcze szczotka tylko przekladalam palce miedzy wlosami takich kupek wyciagnelam z 40!!! masakra

Amelcia
Stary 2012-10-16, 23:23   #1014
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
No wiesz, jak to mi dzisiaj pediatra powiedziała - znacznie lepiej świat oglądać siedząc Dzieci robią nam się coraz ciekawskie, co się dziwić.
Co do podciągania jak się trzyma za rączki - Luśkę da się już podciągnąć nie tylko do siadu, ale i do stania
Do stania bym się bała spróbować

Za 2 tygodnie powinien powstać wątek mamuś lipcowo-sierpniowych, kiedy to zleciało?

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
to nic ja dzis po umyciu wlosow i nie czesalam jeszcze szczotka tylko przekladalam palce miedzy wlosami takich kupek wyciagnelam z 40!!! masakra
Ty masz więcej włosów ode mnie Ja mam mysi ogonek... Nie chcę być łysa

Bloguję
Stary 2012-10-16, 23:29   #1015
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Sol owszem mam wiecrj ale jak beda tak leciec to szybko Cie dogodnie!

Amelcia
Stary 2012-10-16, 23:31   #1016
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Sol owszem mam wiecrj ale jak beda tak leciec to szybko Cie dogodnie!
Będziemy wtedy mogły szorować głowy cifem żeby pięknie błyszczały i TŻci będą nas smyrać po łysej glacy, ach... żyć nie umierać

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Co sądzicie o tym wózku? http://www.mooby.pl/nuna-pepp-spacerowy.html

Bloguję
Stary 2012-10-16, 23:38   #1017
blueberry88
Zakorzenienie

Owszem, Młoda zasypia w łóżeczku, ale nie ma żadnej rutyny! Godzinkę temu się obudziła i teraz namiętnie bada matę! Nie sądziłam, że jej się tak spodoba.

Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi!!!!!!!!!!!!!!! !!
A pytam bo maly nie toleruje swojego łóżeczka.... i śpi albo w wozeczku albo z nami ale dośc tego dobrego. a powiedzcie mi jeszcze co macie w łóżeczku dzieciatek?? wyczytałam gdzieś , że ma mieć przytulny kącik tam noi mam otulaczek na szcebelki, kocyk na prześcieradełko, i zabawke na szczebelkach noi karuzelkę..ale i tak jak wkładam go do łóżeczka to ryk

w ciągu dnia ma dwie dłuższe drzemki ok 2-2,5 h każda i czasem mu się jeszcze przyśnie po jedzeniu.
Konik FP i kocyk, ale ja mam turystyczne. A może nie lubi materaca

Cytat:
moja ma tylko pościel a obok poztywka ale ona zasypia zaraz jak sie napije wiec jest jej obojetnie gdzie spi...ale ogolnie to moje wsyztskie dzieci nie mialy problemu z zasypianiem i spaniem osobno

Pięknie!!!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 07:46   #1018
prince_polo
Zakorzenienie

heeeej

plaster zrobil sie taki twardy i miejsce w ktorym przyklejony nie boli. Ani nie ani tzta bo tez sobie przykleił Wiec jemu całkiem przeszło a mnie jeszcze boli w innym miejscu wiec tam przeszło. A w innym zostało bo tam niebylo przyklejone. jesli faktycznie rpzeciwbolowo dzialają to super! W miesiaczke jak znalazł

i glowa tez mnie nie boli!! a codziennie wstaje z bolem

Cytat:
to wyobraz sobie ze ja mam duz duzo wiecej. A po kapieli to juz w ogole. Dzis bed emyła głowe to Ci zrobie zdjecie ile.Wiec ja szybciej wylysieje

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 08:08   #1019
hanjah
Zakorzenienie

Oby tylko przeżyć kilka najbliższych godzin... zdjęć nadal nie mamy a dziś wizyta w konsulacie
Zrobiliśmy sami zdjęcia dzieciom, ale mamy problem z wydrukowaniem-mimo że na papierze fotograficznym i z nowym tuszem, to wychodzą beznadziejne
Wczoraj już nie zdążyliśmy zrobić ich w punkcie fotograficznym, więc idę dziś sama z dziećmi na 9 i potem na 11.30 wizyta... oby się udało to wszystko bez problemów załatwić

Zaraz idę myć głowę-też się pozbędę garści włosów, a co
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 08:08   #1020
anna99302
Zadomowienie

hey! my juz w trasi z malym godzinnym oppznieniem a swoja droga maly o 230 wstal i bul gotowy do podrozy heheU wyzarl mi obie piersi i 60 z butli i dopiero o 4.zasnal takze nie powiem zebysmu sie wszyscy wyspali . Ale od 4 do 630.spal w swoim lozeczku!
Cytat:
heeeej

plaster zrobil sie taki twardy i miejsce w ktorym przyklejony nie boli. Ani nie ani tzta bo tez sobie przykleił Wiec jemu całkiem przeszło a mnie jeszcze boli w innym miejscu wiec tam przeszło. A w innym zostało bo tam niebylo przyklejone. jesli faktycznie rpzeciwbolowo dzialają to super! W miesiaczke jak znalazł

i glowa tez mnie nie boli!! a codziennie wstaje z bolem

to wyobraz sobie ze ja mam duz duzo wiecej. A po kapieli to juz w ogole. Dzis bed emyła głowe to Ci zrobie zdjecie ile.Wiec ja szybciej wylysieje
heh iwy tak chodziliscie z tymi plastrami na glowie?

Edytowane przez anna99302
Czas edycji: 2012-10-17 o 08:10
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości