Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2388 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-16, 21:48   #71611
Doe
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Podllinkuj pomysły. Pomyślimy
- no to lecimy:
1. http://www.i-lovebeauty.pl/chi-infra...jaca-p343.html
2. http://www.i-lovebeauty.pl/dabur-aml...orne-p911.html
3. http://www.krasta.pl/product-pol-694...wilzajacy.html - niestety nie ma składu :/
4. http://www.i-lovebeauty.pl/khadi-aml...sow-p1001.html - to mnie bardzo ciekawi...
5. http://www.i-lovebeauty.pl/marion-ku...owym-p215.html - skład tutaj: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...arganowym.html
6. http://www.i-lovebeauty.pl/marion-na...losy-p509.html,
skład: Aqua, Cetrimonium Chloride, Glycerin, Polyquaternium-70 (and) Dipropylene Glycol, Propylene Glycol, Coceth-7 (and) PPG-1-PEG-9 Lauryl Glycol Ether (and) PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Acetum, Prunus Armeniaca Fruit Extract, Prunus Persica Fruit Extract, Pyrus Malus Fruit Extract, Polysorbate 80, Rubus Idaeus Fruit Extract, PEG-12 Dimethicone, Phenoxyethanol (and) Ethylhexylglycerin, Parfum, Methylizothiazolinone, Cl 16255, Cl 16185

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Musiałaś nam to zrobić weź i wyjdź :P
- Plaaasiam ale serio wydaje mi się, że 9 cm to mało...
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 21:51   #71612
topsecri
Raczkowanie

Cytat:
Zmieszaj zółtko z mlekiem i Pottersem. Mozesz dodać jeszcze kapkę oleju, ale nie przesadź.
To mieszanką słonecznika i Isany mogłabyś zrobić sobie niezły przyklap.
Ale Kacysko ma - z tego, co pamiętam - sporą porowatość.
Poza tym sama Isana owszem. Szczególnie po siarczanie. Ale olej słonecznikowy już nie za bardzo. Nie wnika, więc można przesadzić.
Wychodzę tutaj z takiego założenia, że lepiej włosó nie dociążyć, niźli iść ze smalcem do ludzi.
Smacznego Ja parzę dzbanek herbaty, a denka nie widać...
Dziękuję pięknie za porady, tak też zrobię. Żółteczko z mlekiem i Pottersem jako maska po oczyszczaniu SLS Isana robi na moich włosach fajny skręt i miękkość. Ale ze słonecznikowym jej nie mieszałam szczerze mówiąc. I nie będę lepiej, bo przyklapu mieć nie chcemy Chociaż ja nigdy odżywek d/s czy masek nie daję na skalp, takie jakieś zboczenie Moja porowatość się zmniejsza, była mega wysoka w lipcu, a dzisiaj jest już mniejsza, powiedziałabym że średnia.
Smacznej herbatki życzę

A jeszcze mam pytanie, ile mogę trzymać tą maskę? 30 min będzie ok? Bo nie robiłam nigdy maski ze zsiadłym mlekiem.

Edytowane przez topsecri
Czas edycji: 2012-10-16 o 21:55
topsecri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 21:52   #71613
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Dziewczęta, mam problem. Bo tak im dłużej sobie myślę, tym więcej teorii wpada mi do głowy, no i zrodziło mi się takie pytanie: czy biovaxowy jedwab, tylko na końcówkach, może powodować wypadanie włosów? Bo już po prostu szlag mnie trafia, co mogłam zmienić, to zmieniłam, biorę suplementy, jem zdrowo na tyle, na ile mogę i nic się nie poprawia. Drożdże piłam, ale porzuciłam, bo mimo zabicia miałam zgagę jak nie wiem. Czy to jest po prostu wina tej paskudnej jesieni i trzeba przeczekać?

Moje recenzje
Heksacyjanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 21:54   #71614
Doe
Rozeznanie

Dziewczyny, gdzie kupujecie żel aloesowy? szukam i szukam i znaleźć nie mogę
Stary 2012-10-16, 21:54   #71615
topsecri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
kurcze nie pomyślałam, a sama spie na jedwabiu
dziękuję
Nie ma za co, spróbować zawsze można A nuż pomoże?
Stary 2012-10-16, 21:54   #71616
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Ale to się zbiegło z odstawieniem olejów?
w zasadzie ich nie odstawiłam a stosowałam inne i rzadziej. Może i masz rację, ze to głównie o oleje tu chodzi. Kupię jojobę i przystąpię do ataku z zsk dali mi znać że przesyłka wysłana więc też na czwartek powinna być
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 21:56   #71617
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
do mojej okrągłej niby pasują wyprostowane z grzywką na bok najlepiej
ale w sumie, mam to gdzieś i tak lubię moje fale bezgrzywkowe

piękny!

Coś ty, ja tam ciebie kocham w falkach (Ogólnie to jestem taki troszkę koneser damskiej urody )

Dziękuję . Teraz nie ma, strzeliłam jakąś wiśniową szamponetkę (Marion 97) Co wyszło? Sama nie wiem bo światło nie sprzyja. Na pewno ciemniejsze..
Stary 2012-10-16, 21:57   #71618
Karmenka
Zakorzenienie

Ale spam
Mnie ten mecz nie rajcuje ale Tż sie zdenerwował

Eloe, nie zacytowało mi Ciebie. Pytałaś o mleko, no to takie najzwyklejsze mleko od krowy lub jogurt naturalny. Po takich proteinach mam miękkie włosy ale nie prostują się. A widać po kolagenie i jajku się prostują.

Napisała do mnie znajoma, która 3 razy w tym miesiącu kładła rozjaśniacz. Włosy lecą jej garściami i się pyta jak to ratować. Chciałam jej napisać, żeby się na łyso opitoliła, ale powstrzymałam się i kazałam mocno nawilżać i myć odżywką.
Chociaż nie wiem czy to coś da. Teraz siedzi z olejem na głowie.
Stary 2012-10-16, 22:09   #71619
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Malwino, tylko ja nie wiem co Eloe miała na myśli z tym kokosem, muszę znaleźć ten post, gdzie o tym pisała.
Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Pisała, że jest to olej penetrujący i w tym kontekście trzeba z nim uważać z nakładaniem na całą noc.
też mi się tak wydaje, że spuszay gdy za mocno się porozpycha łokciami
Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość

ręcznikowanie

bad hair day

coś mi nie wyszło z żelem

wymarzona długość Kręconowłosych

koniec OT

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
dzisiaj 5ty dzień pielęgnacji CG i póki co nie widzę różnicy (zdjęcia w codzienniku żeby tutaj nie zaśmiecać). Skończyła mi się moja odżywka z isany nie mam pojęcia czym ją zastąpić, była idealna
no 5 dni to może jeszcze za krótko dla Twoich włosów na zmiany
cierpliwości!
Cytat:
Napisane przez iksigrekzetfau Pokaż wiadomość
czemu pogoda jest taka wredna? oczywiście złapał mnie deszcz, i włosy spuszone i nijakie. jak myślicie próbować je reanimować? już po wczorajszym myciu wyglądały dość dziwnie.. chyba umyję.. nie wiem czy dobrze widać na zdjęciach.. to zdecydowanie nie jest ich najlepszy dzień
przecież są śliczne
Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- Stare zdjęcie - obecnie staram się trochę zejść z tego ogonka
o matko
Cytat:
Napisane przez Trinu08 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny . Chciałabym się dołączyć do wątku, ponieważ doszłam do wniosku, że muszę pokochać swoje włosy takie jakie są, ale jak na razie mam dość bo puszą się niestety .
dłuższe przepięknie falowały! teraz widać, ze się wywijają, a na pewno wraz z długością nabiorą ładnego skrętu
Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Odebrałam mój olej lniany, jaki on dobry Smakuje tak zielono, trochę jak orzechy włoskie zerwane prosto z drzewa i obrane z skorki Az żałuję, ze wzięłam tylko pol litra.
zgadzam się, ze pachnie jak orzechy
ale że jest dobry? em...nie lubię pić oleju

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez topsecri Pokaż wiadomość
Włosy muszę oczyścić całe SLS, bo już o to proszą, później umyję Pottersem i co dalej?
ja bym nałożyła po prostu dużo pottersa, potrzymała kilka minut, potem delikatnie polała małą ilością wody, żeby zrobił się poślizg i wtedy czesała
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Zwłaszcza, że za blat jeszcze się nie zabrał (Miś, musiałam)

małpa!
Cytat:
Napisane przez La_Lune Pokaż wiadomość
Dziś od rana miałam wolne i rozpuściłam włosy z podomowego koczka dopiero o 15 i oczom nie mogłam uwierzyć. Włosy te same, co na zdjęciu wcześniej, bo jestem na etapie przestawiania się na co 2 dzień mycie. Zawinęłam je tylko w rulony 2 i tak spałam i krążyłam po domu. Po przeczesaniu palcami i po delikatnym pozbijaniu:
no i jak można czesać takie (!) włosy
Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Coś ty, ja tam ciebie kocham w falkach (Ogólnie to jestem taki troszkę koneser damskiej urody )

Dziękuję . Teraz nie ma, strzeliłam jakąś wiśniową szamponetkę (Marion 97) Co wyszło? Sama nie wiem bo światło nie sprzyja. Na pewno ciemniejsze..
ja Ciebie też kocham, lejesz miód na moje serce

pokazać wisienkę!
Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Napisała do mnie znajoma, która 3 razy w tym miesiącu kładła rozjaśniacz. Włosy lecą jej garściami i się pyta jak to ratować. Chciałam jej napisać, żeby się na łyso opitoliła, ale powstrzymałam się i kazałam mocno nawilżać i myć odżywką.
3 razy?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 22:10   #71620
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez jula85 Pokaż wiadomość
czesze wlosy kiedy mam na wlosach odzywke d/s..a ostatnio czesalam dopiero jak nalozylam joaske b/s i w sumie bez roznicydzis probowalam zreanimowac woda i kremem z biedronki ale to samo..drobne loczko fale z przeswitami bez zycia..
Ech... czasem się też tak robi, gdy jest za ciężko. Ale o tym pisałam, prawda?
Cytat:
garnier karite jest emolientowa odzywka tak?

Cytat:
dla mnie ciągle świeża.

Trochę wiem, jak to jest, ale nie muszę dbać o pielęgnację po radioterapii
Cytat:
musze w końcu kupic żel aloesowy
jałowiec rozmaryn i chili - skąd to dorwać i jak zastosować ?? mikrokrążenie, to jest to czego pewnie szukam
moim zdaniem tak.
Zerknij choćby na ZSK, ale podam dodatkowe ekstrakty:
Miłorząb, zielona herbata, żeń-szeń, kofeina, sproszkowane chili można kupić w sklepie, podobnie jak i pieprz kajeński. Kapka olejków: jałowiec, rozmaryn, ale pamiętamy o bakteriach!
Wcierkę mozesz zrobić sama, wymieszać z wodą destylowaną albo na hydrolacie rozmarynowym Do tego promotor typu gliceryna czy HA.
Straszliwie boję się polecać Ci te wszystkie rzeczy, bo to sprawa delikatna. Pamięta, proszę, o tym

Cytat:
Nie ma skłądu Chi to w sumie fajne kosmetyki, ale można się naciąć.
Same silikony i parafina. Jako zabezpieczacz końcówek tak czy kapka na całe włosy. Ale ze świadomością, ze to nic więcej nie robi. Zmywamy siarczanem.
Cytat:
3. http://www.krasta.pl/product-pol-694...wilzajacy.html - niestety nie ma składu :/
Jeśli to było też polecane przez Benka, to moze mieć parafinę.
Cytat:
4. http://www.i-lovebeauty.pl/khadi-aml...sow-p1001.html - to mnie bardzo ciekawi...
Amla jest bardzo fajna, ale pamiętaj, ze to ziółka i mogą wysuszać. Warto po niej nakładać odżywkę, która pomoże opanowac suchość.
Podobnie jak wyżej w punkcie 2.
Cytat:
6. http://www.i-lovebeauty.pl/marion-na...losy-p509.html,
skład: Aqua, Cetrimonium Chloride, Glycerin, Polyquaternium-70 (and) Dipropylene Glycol, Propylene Glycol, Coceth-7 (and) PPG-1-PEG-9 Lauryl Glycol Ether (and) PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Acetum, Prunus Armeniaca Fruit Extract, Prunus Persica Fruit Extract, Pyrus Malus Fruit Extract, Polysorbate 80, Rubus Idaeus Fruit Extract, PEG-12 Dimethicone, Phenoxyethanol (and) Ethylhexylglycerin, Parfum, Methylizothiazolinone, Cl 16255, Cl 16185
Jestem bardzo sceptyczna jeśli chodzi o produkty w spreju - zwykle są mocno rozwodnione. Zresztą tutaj analiza

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 22:11   #71621
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
zgadzam się, ze pachnie jak orzechy
ale że jest dobry? em...nie lubię pić oleju
No ba, picie oleju to masochizm Ja mam zamiar dodawać go do twarożku i innych potraw na zimno. Ale na początek chciałam go spróbować solo, wylałam kropelkę na rękę i liznęłam (przepraszam za szczegółowy opis ) Mniam. Nawet nie czulam za bardzo tłustości

Uciekam ratować Skyrim przed smokami, milej zabawy wszystkim
Stary 2012-10-16, 22:14   #71622
La_Lune
Raczkowanie

Cytat:
Jaką mazią?
piękne!
Czyżbyś odkryła sposób na stylizację włosów na wyjścia?
Zielona glinka z miodkiem, jogurcikiem i olejem ze słodkich migdałów. Ultra nawilżanie po nieudanym eksperymencie z nowym kosmetykiem

Jaka stylizacja na imprezy, będą tak co 2-gi dzień wyglądać, jak uda mi się skórę głowy ogarnąć Mam przynajmniej taką nadzieję. Bo najczęściej to zapalam się po jednym dniu cudownego układania, a następnego klapa... i kolejnego. Nic lepiej nie studzi zapału.

Cytat:
Mój boże, jak można nałożyć tyle razy rozjaśniacz na włosy?! Przecież to się w kolejny miesiąc wykruszy Mnie po jednym rozjaśnieniu połamały się (nie robiłam od nasady) a 3 w tak krótkim okresie od skalpu? Dawno miałabym poparzoną głowę...
Stary 2012-10-16, 22:14   #71623
Maliniarka
Zakorzenienie

z codziennika:
Magduś masz dużo drobniejszy skręt niż to pamiętam - wspaniale wyglądają

Olka myślę, że może troszkę im za dużo:
najpierw oleje, potem mycie odżywką, emolientowa d/s i joaśka z proteinami i (chyba z silikonem, poprawcie jeśli się mylę)

bardzo ładnie falują, świetnie błyszczą, masz śliczny kolor włosów
ale myślę, że można im dać nieco mniej, zwłaszcza po olejowaniu, może będą mocniej falować
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2012-10-16, 22:15   #71624
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
No ba, picie oleju to masochizm Ja mam zamiar dodawać go do twarożku i innych potraw na zimno. Ale na początek chciałam go spróbować solo, wylałam kropelkę na rękę i liznęłam (przepraszam za szczegółowy opis ) Mniam. Nawet nie czulam za bardzo tłustości
Wczoraj jadłam twarożek z olejem, rzodkiewką i pomidorem Albo świeżutki chleb moczony w oleju, pychota. Oleje to jednak są.
Stary 2012-10-16, 22:15   #71625
Doe
Rozeznanie

Eloe, dziękuję Ci bardzo! Skuszę się w takim razie na Amlę
Stary 2012-10-16, 22:18   #71626
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
No ba, picie oleju to masochizm Ja mam zamiar dodawać go do twarożku i innych potraw na zimno. Ale na początek chciałam go spróbować solo, wylałam kropelkę na rękę i liznęłam (przepraszam za szczegółowy opis )
Uciekam ratować Skyrim przed smokami, milej zabawy wszystkim
i jak było?
oj no po kropelce to nie problem, ja piłam po łyżce (łyżeczce?) nie pamiętam już, chyba płaską łyżkę

kogo ratować?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2012-10-16, 22:18   #71627
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Trochę wiem, jak to jest, ale nie muszę dbać o pielęgnację po radioterapii

Cytat:
moim zdaniem tak.
Zerknij choćby na ZSK, ale podam dodatkowe ekstrakty:
Miłorząb, zielona herbata, żeń-szeń, kofeina, sproszkowane chili można kupić w sklepie, podobnie jak i pieprz kajeński. Kapka olejków: jałowiec, rozmaryn, ale pamiętamy o bakteriach!
Wcierkę mozesz zrobić sama, wymieszać z wodą destylowaną albo na hydrolacie rozmarynowym Do tego promotor typu gliceryna czy HA.
Straszliwie boję się polecać Ci te wszystkie rzeczy, bo to sprawa delikatna. Pamięta, proszę, o tym
dziekować !! zapisuje post zaczynam dzialać

Nie obawiaj sie, nie zrobię niczego co by mogło zaszkodzić
miałam nawet pomysł zeby smarowac głowę lekiem obnizającym ciśnienie sródgałkowe i onkolog przyklasnęla pomysłowi

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2012-10-16 o 22:23
Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 22:21   #71628
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Mój boże, jak można nałożyć tyle razy rozjaśniacz na włosy?! Przecież to się w kolejny miesiąc wykruszy Mnie po jednym rozjaśnieniu połamały się (nie robiłam od nasady) a 3 w tak krótkim okresie od skalpu? Dawno miałabym poparzoną głowę...
Bo chciała jasny blond mieć
Widziałam jej zdjęcie z ostatnich dni to cienkie ma te włosy w porównaniu z tym co było. Ciekawa jestem, czy je uratuje.
Stary 2012-10-16, 22:22   #71629
Eloe77

Cytat:
Napisane przez topsecri Pokaż wiadomość
Dziękuję pięknie za porady, tak też zrobię. Żółteczko z mlekiem i Pottersem jako maska po oczyszczaniu SLS Isana robi na moich włosach fajny skręt i miękkość.
Masz do wyboru: albo mieszanka, albo Isana. Wybierz, z czym sie czujesz pewniej.
Cytat:
Chociaż ja nigdy odżywek d/s czy masek nie daję na skalp, takie jakieś zboczenie
Ale to nie ma znaczenia. Przyklap jest tam, gdzie nakładasz. Nie tylko na czubku głowy, tylko całe są smętne i tłuste.
Cytat:
A jeszcze mam pytanie, ile mogę trzymać tą maskę? 30 min będzie ok? Bo nie robiłam nigdy maski ze zsiadłym mlekiem.
Myślę, że maksymlanie. O ile smrodek wytrzymasz

Cytat:
Napisane przez Heksacyjanek Pokaż wiadomość
Dziewczęta, mam problem. Bo tak im dłużej sobie myślę, tym więcej teorii wpada mi do głowy, no i zrodziło mi się takie pytanie: czy biovaxowy jedwab, tylko na końcówkach, może powodować wypadanie włosów?
Nie powinien, ale jeśli ciągnęłaś przy nakładaniu włosy, to może
Cytat:
Czy to jest po prostu wina tej paskudnej jesieni i trzeba przeczekać?
Poprawić zywienie, wcierać wciereczkę i czekac

Cytat:
Apteka
Mój ulubiony to Krauterhof - wpisz w google: krauterhof żel aloesowy.

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
w zasadzie ich nie odstawiłam a stosowałam inne i rzadziej. Może i masz rację, ze to głównie o oleje tu chodzi. Kupię jojobę i przystąpię do ataku z zsk dali mi znać że przesyłka wysłana więc też na czwartek powinna być

Cytat:
Czekamy na zdjęcia!

Cytat:
Eloe, nie zacytowało mi Ciebie. Pytałaś o mleko, no to takie najzwyklejsze mleko od krowy lub jogurt naturalny. Po takich proteinach mam miękkie włosy ale nie prostują się. A widać po kolagenie i jajku się prostują.
Czyli nie ma co po nie sięgać.
Cytat:
W zasadzie obcięcie byłoby najlepszym wyjściem. Najpewniej włos się łamie, a to już neie do powstrzymania. Olej to chyba na teraz jedyne wyjście. Może coś się zachowa...

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-10-16, 22:27   #71630
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Spróbuj bez plunkingu. Spróbuj skupić się na nakładaniu odzywki, by trafiła jej odpowiednia ilość też na tył. Zabezpieczaj tył...
wypróbuję. dziękuję

Cytat:
Nie schodź do równej długości. Będziesz mieć Kopernika, trójkąt, cokolwiek. Nawet na grubych i rzadkich jak moje Sprawdziłam sama.
Twoja decyzja. Swoje bym obcięła, by mieć burzę loków i mniej więcej równe warstwy. Teraz odnoszę wrażenie, ze masz 2 struktury włosów.
Kopernik mnie kusi a serio to trochę przeraziłaś mnie tą wizją, więc może jeszcze poczekam, aż te krótsze trochę podrosną, bo jak ciachnę, to będę miała do podbródka i będę wyglądała idiotycznie

dziękuję Ci Eloe za wszystko

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 22:33   #71631
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
wypróbuję. dziękuję

Kopernik mnie kusi a serio to trochę przeraziłaś mnie tą wizją, więc może jeszcze poczekam, aż te krótsze trochę podrosną, bo jak ciachnę, to będę miała do podbródka i będę wyglądała idiotycznie

dziękuję Ci Eloe za wszystko
miałam kiedys Kopernika zeszlam z cieniowania i ze niby bede mieć proste ( jeszcze wtedy nie miałam pojecia o skręcie moich włosów) taki rozczesany na sucho puszysty trójkątny Mikołaj Kopernik ( wszak był kobietą ! )
teraz mam 3 warstwy i lekki łuk - po ułożeniu wyglądają jakby były w trójkąt scięte mokre sa prawie na jednym poziomie.
Jest gitesik

Stary 2012-10-16, 22:33   #71632
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Apteka
Mój ulubiony to Krauterhof - wpisz w google: krauterhof żel aloesowy.
- Byłam w chyba już 15 aptekach w 3 miastach i na pytanie: Dostanę może żel aloesowy, panie zwykle robią taką minę: oO, potem pada pytanie po co?, do czego?, jak to? W jednej aptece jakiś tam był, ale za pojemniczek żelu wielkości słoiczka do kremu musiałabym zapłacić około 25zł, więc sobie darowałam. Ale nic, nowe miasto, będę dalej szukać .
Stary 2012-10-16, 22:34   #71633
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Cytat:
Ja swego czasu, kiedy z czerni schodziłam do rudości, w ciągu tygodnia kładłam dwa razy rozjaśniacz i raz rudzielca z Loreala. Fryzjerka dziwiła się, jakim cudem mam jeszcze włosy na głowie To były czasy

Cytat:
Nie powinien, ale jeśli ciągnęłaś przy nakładaniu włosy, to może

Poprawić zywienie, wcierać wciereczkę i czekac
Nie ciągnę właśnie. Rozcieram w dłoniach i delikatnie przeczesuję, a nakładam i tak już na sucho.

Nie wiem, czy dam radę jeszcze bardziej poprawić żywienie, musiałabym wtedy kompletnie zrezygnować z pieczywa (noł czenc) i pewnie kartofli (których i tak jem mało). Moja dieta opiera się głównie na rybach i warzywach, wszystko pieczone lub na parze. Ciekawa jestem, czego może mi być za mało.

Na wcierkę sobie poczekam do końca października, bo wtedy przyjedzie do mnie Jantar. Chyba, że polecisz jakąś konkretną poza Jantarem

Moje recenzje
Stary 2012-10-16, 22:36   #71634
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Heksacyjanek Pokaż wiadomość
Ja swego czasu, kiedy z czerni schodziłam do rudości, w ciągu tygodnia kładłam dwa razy rozjaśniacz i raz rudzielca z Loreala. Fryzjerka dziwiła się, jakim cudem mam jeszcze
No co ty . Raz miałam rozjaśniacz - na końcach kiedy robiłam ombre. Już wiem, że w życiu nie nałożę go na całe włosy
Stary 2012-10-16, 22:36   #71635
Eloe77

Cytat:
Zielona glinka z miodkiem, jogurcikiem i olejem ze słodkich migdałów. Ultra nawilżanie po nieudanym eksperymencie z nowym kosmetykiem
Przyjemne! Uwielbiałam spirulinę z kwaśnym mlekiem.
Cytat:
Jaka stylizacja na imprezy, będą tak co 2-gi dzień wyglądać, jak uda mi się skórę głowy ogarnąć
Skórę głowy... współczuję. Cóż, o to ciągle walczę.

Cytat:
Eloe, dziękuję Ci bardzo! Skuszę się w takim razie na Amlę

Cytat:
dziekować !! zapisuje post zaczynam dzialać

Cytat:
Nie obawiaj sie, nie zrobię niczego co by mogło zaszkodzić
miałam nawet pomysł zeby smarowac głowę lekiem obnizającym ciśnienie sródgałkowe i onkolog przyklasnęla pomysłowi
To jest najważniejsze - próby i konsultacje. Nic na siłę. Nic w sprzeczności z leczeniem.

Cytat:
Bo chciała jasny blond mieć
Widziałam jej zdjęcie z ostatnich dni to cienkie ma te włosy w porównaniu z tym co było. Ciekawa jestem, czy je uratuje.
Moim zdaniem zostanie jej nieco mocniejszych kosmyków, będzie firanka. A u góry cała pajęczyna popalonych i sterczących połamańców
To smutna wizja
Dlatego udaję się pod prysznic.
Iniesta też się chyba poszedł kąpać

Dobranoc

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-10-16, 22:37   #71636
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Widze linię porozumienia między naszymi TŻami
Czy Twój też właśnie powiedział: "Spalony"?
Nie za wiele, bo to silne szamponichy są A ten będzie nas na dodatek piórkować.

A nie wiem, bo poszłam myć włosy
Nie kupię, o nie nie nie...

Cytat:
- Plaaasiam ale serio wydaje mi się, że 9 cm to mało...
Nie, to jest norma

Cytat:
Napisane przez jula85 Pokaż wiadomość
i co myslisz o nakladaniu oleju w celu reanimacji lub stylizacji jak dziewczyny tam robia>?
Przyznaję się bez bicia, że jeszcze nie oglądałam

Cytat:
Ewentualnie Gorvita na doz

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 22:40   #71637
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Cytat:
No co ty . Raz miałam rozjaśniacz - na końcach kiedy robiłam ombre. Już wiem, że w życiu nie nałożę go na całe włosy
Ja miałam dwa podejścia do rozjaśniacza. Raz w wakacje z I na II gim, kiedy zrobiłam się na seksi blondynę (w odcieniu kurczaka ), no i raz, kiedy zapragnęłam być ruda. Byłam bardzo zdeterminowana, a że czekać nienawidzę, to miałam na głowie, co miałam. Spaliłam sobie ostro włosy, ale i tak trochę mi ich pozostało i nawet ładne były

Moje recenzje
Stary 2012-10-16, 22:42   #71638
yarrowia
Zadomowienie

Przejrzałam na szybko ostatnie strony i widziałam, że o folii aluminiowej było mi też się zdarzyło raz czy dwa, poza szeleszczeniem nie zauważyłam różnicy między nią a workiem foliowym

Łaaaaaaa dzisiaj po raz pierwszy od miesięcy moje włosy po myciu były mięciusie w dotyku nie wiem po czym, dużo nakombinowałam... ale takie mam przypuszczenia, że beznadziejna woda wrocławska i tak jest dużo lepsiejsza niż śląska...

a skoro tak regionalnie to dzisiaj przede mną w tramwaju siedziały taaaaaakie idealne locze deszcz okrutny, a one ani trochę spuszone! ani też widocznie obciążone! bosz bosz ciekawe kim była ta dziewczyna i jak to zrobiła?
Stary 2012-10-16, 22:44   #71639
olkka16
Rozeznanie

Cytat:
z codziennika:
Olka myślę, że może troszkę im za dużo:
najpierw oleje, potem mycie odżywką, emolientowa d/s i joaśka z proteinami i (chyba z silikonem, poprawcie jeśli się mylę)

bardzo ładnie falują, świetnie błyszczą, masz śliczny kolor włosów
ale myślę, że można im dać nieco mniej, zwłaszcza po olejowaniu, może będą mocniej falować
Ja tutaj nie widzę silikonów (ale się nie znam kompletnie) :https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3283. Tylko co miała bym tutaj zmienić? Zamiast mycia odżywką umyć zwykłym szamponem BD? Kupiłam wczoraj szampon lniany z FARMONY ale nigdzie nie widzę analizy składu i póki co go odstawiłam bo nie wiem co faktycznie w nim "siedzi"
Stary 2012-10-16, 22:46   #71640
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
a skoro tak regionalnie to dzisiaj przede mną w tramwaju siedziały taaaaaakie idealne locze deszcz okrutny, a one ani trochę spuszone! ani też widocznie obciążone! bosz bosz ciekawe kim była ta dziewczyna i jak to zrobiła?
na bank to była Eloe

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości