|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#71611 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
- no to lecimy:
1. http://www.i-lovebeauty.pl/chi-infra...jaca-p343.html 2. http://www.i-lovebeauty.pl/dabur-aml...orne-p911.html 3. http://www.krasta.pl/product-pol-694...wilzajacy.html - niestety nie ma składu :/ 4. http://www.i-lovebeauty.pl/khadi-aml...sow-p1001.html - to mnie bardzo ciekawi... 5. http://www.i-lovebeauty.pl/marion-ku...owym-p215.html - skład tutaj: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...arganowym.html 6. http://www.i-lovebeauty.pl/marion-na...losy-p509.html, skład: Aqua, Cetrimonium Chloride, Glycerin, Polyquaternium-70 (and) Dipropylene Glycol, Propylene Glycol, Coceth-7 (and) PPG-1-PEG-9 Lauryl Glycol Ether (and) PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Acetum, Prunus Armeniaca Fruit Extract, Prunus Persica Fruit Extract, Pyrus Malus Fruit Extract, Polysorbate 80, Rubus Idaeus Fruit Extract, PEG-12 Dimethicone, Phenoxyethanol (and) Ethylhexylglycerin, Parfum, Methylizothiazolinone, Cl 16255, Cl 16185 - Plaaasiam ale serio wydaje mi się, że 9 cm to mało...
|
|
|
|
#71612 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż ja nigdy odżywek d/s czy masek nie daję na skalp, takie jakieś zboczenie Moja porowatość się zmniejsza, była mega wysoka w lipcu, a dzisiaj jest już mniejsza, powiedziałabym że średnia. Smacznej herbatki życzę A jeszcze mam pytanie, ile mogę trzymać tą maskę? 30 min będzie ok? Bo nie robiłam nigdy maski ze zsiadłym mlekiem.
świadomie dbam o włosy od 08.07.2012r. cel- piękne, zdrowe, lśniące włoski! Edytowane przez topsecri Czas edycji: 2012-10-16 o 21:55 |
|
|
|
|
#71613 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczęta, mam problem. Bo tak im dłużej sobie myślę, tym więcej teorii wpada mi do głowy, no i zrodziło mi się takie pytanie: czy biovaxowy jedwab, tylko na końcówkach, może powodować wypadanie włosów? Bo już po prostu szlag mnie trafia, co mogłam zmienić, to zmieniłam, biorę suplementy, jem zdrowo na tyle, na ile mogę i nic się nie poprawia. Drożdże piłam, ale porzuciłam, bo mimo zabicia miałam zgagę jak nie wiem. Czy to jest po prostu wina tej paskudnej jesieni i trzeba przeczekać?
|
|
#71614 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, gdzie kupujecie żel aloesowy? szukam i szukam i znaleźć nie mogę
|
|
|
|
#71615 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma za co, spróbować zawsze można
|
#71616 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#71617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Coś ty, ja tam ciebie kocham w falkach )Dziękuję . Teraz nie ma, strzeliłam jakąś wiśniową szamponetkę (Marion 97) Co wyszło? Sama nie wiem bo światło nie sprzyja. Na pewno ciemniejsze..
|
|
#71618 |
|
Zakorzenienie
|
Ale spam
![]() Mnie ten mecz nie rajcuje ale Tż sie zdenerwował ![]() Eloe, nie zacytowało mi Ciebie. Pytałaś o mleko, no to takie najzwyklejsze mleko od krowy lub jogurt naturalny. Po takich proteinach mam miękkie włosy ale nie prostują się. A widać po kolagenie i jajku się prostują. Napisała do mnie znajoma, która 3 razy w tym miesiącu kładła rozjaśniacz. Włosy lecą jej garściami i się pyta jak to ratować. Chciałam jej napisać, żeby się na łyso opitoliła, ale powstrzymałam się i kazałam mocno nawilżać i myć odżywką. Chociaż nie wiem czy to coś da. |
|
|
|
#71619 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() cierpliwości! Cytat:
o matko Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale że jest dobry? em...nie lubię pić oleju ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
małpa! Cytat:
![]() Cytat:
![]() pokazać wisienkę! ![]() Cytat:
|
|
|
#71620 | ||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trochę wiem, jak to jest, ale nie muszę dbać o pielęgnację po radioterapii Cytat:
Zerknij choćby na ZSK, ale podam dodatkowe ekstrakty: Miłorząb, zielona herbata, żeń-szeń, kofeina, sproszkowane chili można kupić w sklepie, podobnie jak i pieprz kajeński. Kapka olejków: jałowiec, rozmaryn, ale pamiętamy o bakteriach! Wcierkę mozesz zrobić sama, wymieszać z wodą destylowaną albo na hydrolacie rozmarynowym Do tego promotor typu gliceryna czy HA. Straszliwie boję się polecać Ci te wszystkie rzeczy, bo to sprawa delikatna. Pamięta, proszę, o tym ![]() Cytat:
Chi to w sumie fajne kosmetyki, ale można się naciąć.Same silikony i parafina. Jako zabezpieczacz końcówek tak czy kapka na całe włosy. Ale ze świadomością, ze to nic więcej nie robi. Zmywamy siarczanem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#71621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam zamiar dodawać go do twarożku i innych potraw na zimno. Ale na początek chciałam go spróbować solo, wylałam kropelkę na rękę i liznęłam (przepraszam za szczegółowy opis ) Mniam. Nawet nie czulam za bardzo tłustości ![]() Uciekam ratować Skyrim przed smokami, milej zabawy wszystkim
|
|
#71622 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jaka stylizacja na imprezy , będą tak co 2-gi dzień wyglądać, jak uda mi się skórę głowy ogarnąć .Cytat:
, jak można nałożyć tyle razy rozjaśniacz na włosy?! Przecież to się w kolejny miesiąc wykruszy Mnie po jednym rozjaśnieniu połamały się (nie robiłam od nasady) a 3 w tak krótkim okresie od skalpu? Dawno miałabym poparzoną głowę...
|
|
#71623 |
|
Zakorzenienie
|
z codziennika:
Magduś masz dużo drobniejszy skręt niż to pamiętam - wspaniale wyglądają Olka myślę, że może troszkę im za dużo: najpierw oleje, potem mycie odżywką, emolientowa d/s i joaśka z proteinami i (chyba z silikonem, poprawcie jeśli się mylę) bardzo ładnie falują, świetnie błyszczą, masz śliczny kolor włosów ![]() ale myślę, że można im dać nieco mniej, zwłaszcza po olejowaniu, może będą mocniej falować
|
|
#71624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#71625 |
|
Rozeznanie
|
Eloe, dziękuję Ci bardzo!
Skuszę się w takim razie na Amlę
|
|
|
|
#71626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj no po kropelce to nie problem, ja piłam po łyżce (łyżeczce?) nie pamiętam już, chyba płaską łyżkę ![]() kogo ratować?
|
|
|
#71627 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie obawiaj sie, nie zrobię niczego co by mogło zaszkodzić miałam nawet pomysł zeby smarowac głowę lekiem obnizającym ciśnienie sródgałkowe i onkolog przyklasnęla pomysłowi Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-10-16 o 22:23 |
||
|
|
|
#71628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widziałam jej zdjęcie z ostatnich dni to cienkie ma te włosy w porównaniu z tym co było. Ciekawa jestem, czy je uratuje. |
|
|
|
|
#71629 | ||||||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mój ulubiony to Krauterhof - wpisz w google: krauterhof żel aloesowy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#71630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a serio to trochę przeraziłaś mnie tą wizją, więc może jeszcze poczekam, aż te krótsze trochę podrosną, bo jak ciachnę, to będę miała do podbródka i będę wyglądała idiotycznie ![]() dziękuję Ci Eloe za wszystko
|
|
#71631 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
zeszlam z cieniowania i ze niby bede mieć proste ( jeszcze wtedy nie miałam pojecia o skręcie moich włosów) taki rozczesany na sucho puszysty trójkątny Mikołaj Kopernik ( wszak był kobietą ! ) teraz mam 3 warstwy i lekki łuk - po ułożeniu wyglądają jakby były w trójkąt scięte mokre sa prawie na jednym poziomie. Jest gitesik |
|
|
|
|
#71632 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#71633 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To były czasy ![]() Cytat:
Nie wiem, czy dam radę jeszcze bardziej poprawić żywienie, musiałabym wtedy kompletnie zrezygnować z pieczywa (noł czenc) i pewnie kartofli (których i tak jem mało). Moja dieta opiera się głównie na rybach i warzywach, wszystko pieczone lub na parze. Ciekawa jestem, czego może mi być za mało. Na wcierkę sobie poczekam do końca października, bo wtedy przyjedzie do mnie Jantar. Chyba, że polecisz jakąś konkretną poza Jantarem
|
|
|
#71634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Raz miałam rozjaśniacz - na końcach kiedy robiłam ombre. Już wiem, że w życiu nie nałożę go na całe włosy
|
|
#71635 | ||||
|
|
Cytat:
Przyjemne! Uwielbiałam spirulinę z kwaśnym mlekiem.Cytat:
Skórę głowy... współczuję. Cóż, o to ciągle walczę. Cytat:
To jest najważniejsze - próby i konsultacje. Nic na siłę. Nic w sprzeczności z leczeniem.Cytat:
![]() To smutna wizja ![]() Dlatego udaję się pod prysznic. Iniesta też się chyba poszedł kąpać Dobranoc
|
|
#71636 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() A nie wiem, bo poszłam myć włosy ![]() Nie kupię, o nie nie nie... Nie, to jest norma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#71637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), no i raz, kiedy zapragnęłam być ruda. Byłam bardzo zdeterminowana, a że czekać nienawidzę, to miałam na głowie, co miałam. Spaliłam sobie ostro włosy, ale i tak trochę mi ich pozostało i nawet ładne były
|
|
|
#71638 |
|
Zadomowienie
|
Przejrzałam na szybko ostatnie strony i widziałam, że o folii aluminiowej było
mi też się zdarzyło raz czy dwa, poza szeleszczeniem nie zauważyłam różnicy między nią a workiem foliowym Łaaaaaaa dzisiaj po raz pierwszy od miesięcy moje włosy po myciu były mięciusie w dotyku nie wiem po czym, dużo nakombinowałam... ale takie mam przypuszczenia, że beznadziejna woda wrocławska i tak jest dużo lepsiejsza niż śląska... ![]() a skoro tak regionalnie to dzisiaj przede mną w tramwaju siedziały taaaaaakie idealne locze
|
|
#71639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) :https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3283. Tylko co miała bym tutaj zmienić? Zamiast mycia odżywką umyć zwykłym szamponem BD? Kupiłam wczoraj szampon lniany z FARMONY ale nigdzie nie widzę analizy składu i póki co go odstawiłam bo nie wiem co faktycznie w nim "siedzi"
|
|
#71640 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.

Ja parzę dzbanek herbaty, a denka nie widać...
Chociaż ja nigdy odżywek d/s czy masek nie daję na skalp, takie jakieś zboczenie
Moja porowatość się zmniejsza, była mega wysoka w lipcu, a dzisiaj jest już mniejsza, powiedziałabym że średnia. 

Włosy lecą jej garściami i się pyta jak to ratować. Chciałam jej napisać, żeby się na łyso opitoliła, ale powstrzymałam się i kazałam mocno nawilżać i myć odżywką. 

oczywiście złapał mnie deszcz, i włosy spuszone i nijakie. jak myślicie próbować je reanimować? już po wczorajszym myciu wyglądały dość dziwnie.. 
Smakuje tak zielono, trochę jak orzechy włoskie zerwane prosto z drzewa i obrane z skorki
Włosy te same, co na zdjęciu wcześniej, bo jestem na etapie przestawiania się na co 2 dzień mycie. Zawinęłam je tylko w rulony 2 i tak spałam i krążyłam po domu. Po przeczesaniu palcami i po delikatnym pozbijaniu

A ten będzie nas na dodatek piórkować.