|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
Mleko w nocy jest kaloryczniejsze...na moje oko to Hania ssie z powodu lubienia cycania , a że nie produkujesz hektolitrów na sekundę to ona co wyprodukujesz to wyssa i tak się ostatecznie najada , ale się musi napompować a to Jej pasuje... kaszki próbowałaś podawać? może to bym Ją zasyciło i jakby zasnęła porządnie to by chęci na cycanie nie były w stanie Jej wybudzić
|
|
|
|
|
#2792 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-pradziadków 5os. - dziadków 4 os. - chrzestny z żoną + miesięczniaczek ![]() - chrzestna z mężem - brat TŻ - mój brat z dziewczyną + 2letni Filip (syn laski brata) - my + Oskar RAZEM 20 osób nie sumując miesięcznego dziecka brata (bo jeszcze nie będzie z Nami jadł) więc zrobię chyba młodzież osobno a starsze pokolenie razem Cytat:
Cytat:
ok 12 obiadek duży słoiczek czasem ok 15 domaga się trochę mleczka 16 deserek z mleczkiem od 60-150ml (różnie) 19 mleko z kaszką 150ml teraz się zastanawiam że może za mało je no ale chyba nie bo nie domaga się i przybiera ładnie na wadze. Cytat:
Skopiuje to ca pisałam na FB wcześniej muszę się pochwalić dostałam od TŻ dziś róże ![]() pytam się go "z jakiej okazji" a ten mi "no bo 16 dzisiaj" ja: "no a co jest 16?" a ten "a nie hajtłaś się 16?" ... Ja" tak ale lipca" a on "no i co z tego 16 to 16" ![]() Tak więc z okazji 1roku i 3miesięcy po ślubie dostałam róże ![]() Oskar ładnie zasnął kąpanie ok 19 potem mleczko z kaszką i do łóżeczka 30 min się kręcił z dżwiękami "yyy... ejo, ejo...yyy" aż zasnął ![]() Poszłam go potem przykryć i chciałam wyciągnąć smoczek z łóżeczka który mu już wypadł i szukam go , przyszedł TŻ mi pomóc szukam pod łóżeczkiem , naszym łóżkiem . Oskar otworzył oczka popatrzył na Nas jak na wariatów okazało się że smoczek ma pod sobą wyciągłam dałam mu z powrotem odwrócił się i poszedł spać ![]() |
||||
|
|
|
#2793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież jej nie głodzisz teraz się rozszalała---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Meczu nie będzie deszcz ich w październiku zaskoczył Cytat:
i jak w pysk strzelił 21 osób
|
||
|
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma któraś z Was osobiście lub znajomi dom z drewna?? bo myślimy o budowie takiego domku
|
|
|
|
|
#2795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rybka, pytałaś kto jeszcze śpi z dzieckiem... u nas zawsze druga część nocy jest razem (choć ostatnio budzi się ok 5.30-6 na karmienie i z nami dosypia do 7-7.30). Zbuntowała mi się ostatnio i nie chce zasypiać przy piersi A mój Mąż wrócił po dwóch dniach.... i co zrobił? włączył telewizor |
|
|
|
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Dobra pędzę prawo agaty oglądać i spadam spać do juterka |
|
|
|
|
#2797 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obiad gotowy, ciacho w piekarniku, pranie zrobione, łazienka i kuchnia na błysk, wszystkie koszule poprasowane ![]() ale takiego powera przed @ to miałam zawsze ![]() alez ona wydaje się byc juz dorosła... i te usteczka Cytat:
chociaz niedawno tez miałam podobną akcję z mamą... od dnia po porodzie schudłam 18 kg, a mama kiedys do mnie, czy ja przypadkiem nie utyłam ...problem był w tym, że to ona przytyła ![]() Cytat:
1 x dziennie konkrety, ok 200 ml mm ok 6, 9, 14-15, 19 i w nocy 1-2 razy... 150-200ml, w zależnosci od apetytu kaszek nie lubi... przynajmniej tych gotowych... będe musiała coś sama wykombinować ![]()
|
|
#2798 |
|
Zadomowienie
|
Gosia patrz
http://www.youtube.com/watch?v=kMsld...feature=relmfu |
|
|
|
#2799 |
|
Zadomowienie
|
No w końcu wszystko nadrobiłam i będę na bieżąco.
Dzisiaj o 3.30 nad ranem pożegnałam męża. o 4.30 miał wyjazd,ale wyjechali z domu wcześniej bo mgła taka była, że szok. Łezka mi się wczoraj wieczorem zakręciła, ale mu nie pokazałam. Teraz już ok, zaczynam się oswajać z tymi co jesiennymi wyjazdami. W każdym razie z godz temu dzwonił, że jest za Wrocławiem na ostatnim postoju w Polsce, także kontakt już nam się urwał. Jutro o 9 powinien być w Szwajcarii, dobrze, że zostawił i nie wyrzucał karty tamtejszej do tel. Ile my wczoraj szukania mieliśmy. Tyle telefonów w domu a żaden bez simlocka. Na szczęście znalazłam starą, sprawną Nokię ![]() Mł0dy narazie ok. Mówi, że jutro tato wróci, a ja mu tłumaczę, że raczej jak śnieg spadnie. Szczerze mówiąc to facet mówił, że na miesiąc albo do 2.12 ja bym wolała żeby dłużej był, tak daleko niech chociaż za to sporo zarobi a dobre ma tam warunki. Chciała bym tam mieszkać, śliczny kraj, ale mój Tż nie chce zagranicą zbytnio pracować, niemieckiego musiał by się nauczyć żeby tam być. Ale o czym ja mówię, najpierw trzeba mieć ta pracę na stałe nie na sezon ;DMoniaHan Z tego co pamiętam, to Hania nie ssie smoczka. Nie wiem czy uważasz to za zło, czy nie, ale może spróbować nauczyć na te noce ją ssać. To znaczy dać w nocy cyca i jak przyssie to podmienić szybko na smoczka, nie próbowałaś? Może by załapała, lepiej by ssała smoczka jak cyca, a Ty byś karmiła o określonym czasie gdyby już smoczek nie pomagał Smoczek ma i wady, ale czasem jest baaardzo pomocny ![]() Gosia Współczuję sytuacji z mamą. Może warto jej powiedzieć o tym, że wszystko wiesz. Ona chyba zbytnio się z tym nie ukrywa skoro tak szybko się dowiadujesz. Zawstydzić ją możesz, to ona mieszka na Twojej łasce, nie Ty, jesteś dla niej bardzo dobra, ale tak jak pisała kiedyś aaaagaaa, że warto czasem mówić to NIE i być egoistą, by mieć spokój wewnętrzny i być szczęśliwym ![]() Jejku ja też zaczynam ćwiczyć, TŻ nie ma, dzieci śpią, chociaż aż do teraz zajęło mi usypianie Basi. Najpierw chciała, później się odechciało, później kupia i cyc i dopiero co zakołysałam tą panią. A tak poza tym, to strasznie mi dokucza kręgosłup, nie mogę siedzieć ani prosto ani zgarbiona bo mi dokucza. Młodą nie noszę praktycznie wcale, chyba, że trzeba tak to na podłodze leży albo się bawi. A po łóżku się tłukę, nie mogę znaleźć sobie miejsca i pozycji, nad ranem tak boli, że już spać nie mogę i takie te moje noce byle jakie ehh... Muszę ćwiczenia na kręgosłup znaleźć i za brzuszek się wziąć. Ja mam chyba 60-62 kg z tym, że już mieszczę się w spodnie przed ciążą Basi ale mam sadełko na brzuchu i boczki, trzeba coś z tym zrobić. Ta sytuacja w żłobku to masakra, jak można dziecko na siłę karmić, ono pluje, wymiotuje i te wymiociny w dziecko wmuszać, a te obwiązywanie becikami to naprawdę chore... Karolca dobrze, że powrót do pracy się udał i Ewelinka sobie radzi I jeszcze odnośnie karmienia cycem. To u mnie w nocy mała je 2 razy ale ssie długo, widać, że zaspokaja głód a wdzień to tak co drugi raz. Czyli cyc, śniadanie (kaszka), cyc (obiad), cyc( deser), cyc (kaszka, albo jogurt) i widzę, że ona je sporo z piersi ale za pół do godz czasu jest głodna i je obiad. Zauważyłam, że te porcje to tak około 125 g. Gratulacje dla wszystkich maluszków, które mają kolejne miesięcznice Zmykam spać, czuję się taka nie wyspana.... A małą nie będę uczyć ze mną spania, w łóżeczku bo jak mąż wróci to co zrobie :p
|
|
#2800 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Po niejadku Wiktorii mam nadzieje,ze bede miec jadka-Eryka.My juz troche probujemy BLW,tzn on jeszcze nie siedzi,wiec nie moze siegac zbyt z talerza,ale ostatnio trzy dni jadl makaron po trochu,tak lubi i dziubalam mu na takie kawalki centymetrowe,nitki cienkie.Palaszowal az uszy sie trzesly,co spadlo na brode wciskal palcami do buzki z powrotem
|
|
#2801 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny Cud Sie Wydarzyl!!!!!
Hanka spi w lozeczku!!!!!od 15 minut. Z racji ze mam dzis kryzys powiedzialam basta I koniec...2h nas to kosztowalo,jak nie moglam sluchac placzu to tz przejmowal paleczke,ostatecznie nie wytrzymalam I na lezaco dalam cycka,zasnela w minute..wiec ja o nie tak to nie bedzie I ja do lozeczka,ta w ryk,wiec zaczelam nucic kolysanke na przemian z szuszaniem,zagrodzilam ja poduszkami bo lubi sie przytulac do scianek w wozku I foteliku I po 20min zasnela...i to bez placzu bo w dobrym humorze ![]() Dzieki wielkie za odpowiedzi w sprawie jedzonka. Bo wlasnie kaszke moglabym dac,tylko ze Hania produkcje na biezaco sciaga I nie dam rady sciagnac Nic laktatorem,jakas bezmleczna kaszke musialabym dostac,ale tutaj nie moge znalezc nigdzie. |
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmęczona jestem, na szczęście jutro mam przymusowe wolne, więc mogę odpocząć troszkę
|
|
#2803 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam,
Miałam oglądać mecz, ale jak wiecie nie wyszło ![]() U nas dzionek minął ok, wydaje mi się że dziąsła dziś wyglądają jakoś inaczej, więc myślę że niedługo już zobaczymy pierwszego ząbka... Cytat:
Cytat:
oho..potwierdzam i dla Filipka Cytat:
Nikii- fajnie, że nocka i dzień minął Wam tak przyjemnie ![]() i jak ten papirus wyszedł? Ja dziś zrobiłąm gulasz wieprzowy z kurkami z tego przepisu: http://www.kuron.com.pl/przepisy/art595.html polecam ![]() a na deser tiramisu, na które mnie wczoraj o 22 natchnęło i zrobiłam ![]() trzymam kciuki aby się udało ten domek postawić albo kupić mi się też marzy! ![]() odnośnie drewnianych domów to raczej nie pomogę...słyszałam, że wychodzi taniej trochę a nie różni się zbytnio pod kątem trzymania ciepła czy wyglądu... ![]() Cytat:
coraz bardziej mi się to podoba!
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
O rany to moja corcia je jak kurczaczek
mleka nigdy nie wypila więcej jak 100ml na raz. Ostatnio to 50-60. Za to sloiczki chętnie, daje jakieś obiadki i deserki, przeważnie sloiczek lub półtora na raz. 2 lub 3 rany dziennie. No ale mleka zdecydowanie za mało pije, a kaszek odmawia obecnie.MoniaHan gratulacje wytrwałości w usypianiu ![]() Kaszki dostaniesz w polskim sklepie. Gosiu Nadia smoczka nie używa, wypluwa... |
|
|
|
#2805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mama ogrzewa domek kominkiem.---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Rybka w polskich sklepach nie spotkalam kaszki bezmlecznej,wszystkie do mm. |
|
|
|
|
#2806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kwestia tylko jak będzie taki domek się trzymał za 30 , 40 lat ... jednak co murowany to murowany , starczy na kilka pokoleń , takie moje zdanie, a przecież idą na to niemałe pieniądze, kredyty itd. to by się chciało ,żeby to było na długie lata , dla dzieci , wnuków....Nina dużo jadła samodzielnie w wieku tego chłopca, jak miała 15 miesięcy to jadła sama wszystko, widelcem się posługiwała i łyżeczką , wiadomo ,że czasem musieliśmy jej pomóc coś nabić , dużo dojadała ręką . Myślałam,że wszystkie dzieci tak jedzą.W naszym otoczeniu dzieci w tym wieku raczej jedzą same.kucharzysz Karo na całego,zgłodniałam , ale ja jestem po ćwiczeniach Chodakowskiej i będę twarda czuję,że okres wywołałam tymi napinaniami brzucha....ćwiczenie nie dla mnie, mało dynamiczne ....będę szukac dalej .... tż mi kupił matę do ćwiczeń, kochany Chłopak ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-10-16 o 23:02 |
||
|
|
|
#2807 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam tylko dla porównania moją siostrzenicę i wydaje mi się, że była karmiona w tym wieku przez moją siostrę...a było to 10 lat temu ![]() nie przypominam sobię innych dzieci z otoczenia...pewnie nie zwracałam wcześniej na to uwagę jak jedzą hehe---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- idę spać...dobranoc!
|
|
#2808 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki ja ostatnio jakoś weny nie mam..
Monia mój je pół słoiczka małego naraz obiadku a tak poza tym to cyc na żądanie i na deser tarte jabłuszko albo pół słoiczka owocowego.. Konia super ten Twój chłopak...dba żeby Ci się dobrze ćwiczyło ![]() Nowaken, Cziqua, Ivonka, MoniqW dla waszych dzieci z okazji miesięcznic..Gosia słodko musiał Eryczek wyglądać zaglądając pod tą matę ![]() Claudia super, że udało Ci się znaleźć pracę.. W ogóle to podziwiam wszystkie ćwiczące za chęci i zapał..dajcie trochę |
|
|
|
#2809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
ale czuję w nogach ,ze to nie przelewki, zardzewialam konkretnie rower stacjonarny mi się marzy, ale nie ma miejsca , a buuuuu |
||
|
|
|
#2810 |
|
Zadomowienie
|
U mnie rower robi za wieszak na takie ni brudne ni czyste ciuchy
|
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
mam taki wieszak , ale to rower prawdziwy, trzymamy w chacie, bo były włamy do piwnic, mówię do tż ,że może go wywieziemy do teściow i stacjonarny wejdzie , ale jednak ten zwykły jest węższy , ale gwiazdka idzie , więc nigdy nie wiem co tam ten gwiazdor szykuje
a może właśnie rowerek albo steperek ....o ile zapał zostanie ze mną do grudnia
|
|
|
|
#2812 | |||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Oby tak dalej!Cytat:
Jak nie bedziesz miala mozliwosci u siebie w sklepie to moge kupic i ci przeslac jak bys chciala. Cytat:
No fajnie wygladal,rozsmiesza mnie i rozczula Cytat:
Kiedys,gdy Wiki miala ze 2 latka przyszla do mnie kolezanka z corka starsza o rok.Dalam dziewczyna w lapke po bananie.A kolezanka rzucila sie na corke z okrzykiem,ze przeciez ona tak nie je,ona musi miec poduszone.Ja tam jakos jej wyperswadowalam,widzac ze mala chce jesc.No i zjadla tego banana,a kolezanka w szoku byla ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
|
|
#2813 |
|
Zadomowienie
|
Ach Gosia..brak weny wynika pewnie z doła, że tylko półtora miesiąca i wracam do pracy, w której jestem pewna dostanę od razu wypowiedzenie (pomijając to że nie chcę tam pracować) no a niestety z jednej pensji nie damy rady...ech, ech trzymajcie kciuki żebym w ciągu miesiąca wygrałą 6 w totka..
|
|
|
|
#2814 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Trzymam ![]() Rozumiem,tez to przerabialam. Moze uda sie znalezc lepsza prace,w ktorej bedziesz sie dobrze czuc.Zycze ci tego! Rybka z przyjemnoscia poogladalam wasze zdjecia!Ale maluda wyrosla,sliczna jest!A ty tez bardzo ladnie wygladasz
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc mamuski, u nas powrot do nieprzespanych nocek .. do 1.30 mala co chwile sie wybudzala ... najgorsze jest to ze ona mi wedruje w jeden rog lozka i pozniej beczy
dzisiaj w nocy chyba z 3 razy musialam ja poprawiac.... :/ maz pojechal do pracy z oczami na zapalkach normalnie... ech.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2816 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie,
mam nadzieje ze dzis u mnie takiego kryzysu nie bedzie jak wczoraj. Rybka zaraz wskocze na maila (o ile sie zaloguje , skoro zly login i haslo Tobie wyslalam i poogladam zdjecia.Gosiu dziekuje ze proponujesz pomoc...Kochana nie bede Ciebie fatygowac, mieszkam w rejonie gdzie duzo polskich sklepow w pobliskich miasteczkach. Izraelczycy maja polskie sklepy w miasteczku obok i u nich dlugo trwa zanim cos sprowadza i maja problemy z nazwami produktow, ale w rezultacie sprowadzili mi kaszke kukurydziana...2 miesiace po tym kiedy pytalam , ale jednak, kaszke kukurydziana dodawalam do owsianki, ale Hani ta owsianka nie smakuje. jest jeszcze polski sklep 30km ode mnie i wlasciciel sprowadza jesli sie o cos poprosi, zamawiam u niego sol fizjologiczna. pozamawiam w takim razie jeszcze kilka rzeczy. u nas nocka hhhmmm sredniawa ale chyba troche lepiej spalam, Hania wybudzila sie po pol godzinie odkad zasnela w lozeczku (bo ja chcialam zejsc z lozka i to ja obudzilo), dalam cyca i zasnela, przelozylam do lozeczka obudzila sie ale przekrecila glowke i zasnela ...na godzine. wiec znow wzielam ja na cyca i przelozylam do lozeczka...pospala tak chyba 2h - ale nie pamietam, wzielam znow na cyca (ona tylko ciumka - nie je) i mialam ja przewinac i przelozyc do lozeczka...ale zasnelam i jak spojrzalam na zegarek to byla 3:40 a Hanka nie spala przy mnie tylko troche dalej wiec nie chcialam tej wspanialej okazji marnowac, wiec juz zostawilam ja w lozku, ale zauwazylam ze spala dzis mniej na cycu, bardziej ''sama''. jak sie wybudzi to wroci do snu tylko na cycu. tylko najgorsze jest to ze jak byly proby przenoszenia jej do lozeczka to zawsze cos przeszkadzalo, raz straszny sluz az sie dusila i nie mogla oddychac swobodnie, wiec jak juz mi spala w lozeczku czesciowo to musialam wtedy zabrac do lozka, bo jak plakala to sie zanosila strasznie i sluzu bylo 2x wiecej, kolejnym razem jak byly proby, to miala straszne odparzenie i ani usypianie na rekach nie wchodzilo w gre, ani karmienie na siedzaco bo upaly wtedy byly nie chcialam aby sie dodatkowo pocila, no i przebierac w nocy ja bylo trzeba co 2h, wiec jak spala z nami to sie tak nie wybudzala przy przewijaniu. a dzis rano zrobila ...rzadka kupke na przewijaku...od miesiaca takiej kupki nie bylo, odkad je troszke innych rzeczy...wiec nie wiem moze to stres wczorajszego usypiania w lozeczku odreagowuje, albo jabluszko ktore dostala w poniedzialek rozluznilo kupki. bo ostatnio kupki byly plastelinkowe, wczoraj juz byly bardziej papkowate a dzis rzadka, jabluszko ugotowane zjadla w poniedzialek. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-10-17 o 09:02 |
|
|
|
#2817 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2818 | ||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Ale sie paskudnie czuje,bol gardla i glowy,przedwczoraj tez tak mialam,a wczoraj bylo wszystko dobrze,wiec nie wiem o co chodzi z tym moim samopoczuciem ![]() Znowu leje,a jedziemy po paszport Eryka do Manchesteru i myslalam,ze tym razem sobie pozwiedzamy.Chyba nie jest to nam dane Cytat:
Cytat:
|
|
#2819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam kolezanke i mowi ze zawsze ale to zawsze ma przy sobie parasol.ja mialam tak z gardlem, czasami nadal tak mam, ze lapie mnie tylko wieczorami lub w nocy, a w dzien wszystko mija, nie wiem co to moze byc ale miewam tak czesto.Milej podrozy!! to nasze dzieciaczki beda mogly sobie pojechac gdzies Hania ma paszport od 2 wrzesnia, ale do wiosny za granice sie nie ruszamy.Roksape pisalas ze moze powinnam Hani dac smoczek w nocy, probowalam tego wiele razy kilka miesiecy temu, niestety orientowala sie za kazdym razem i nie przechodzilo, ma byc cycul i koniec zreszta ona odrzucila smoka majac 8 tygodni i probowalam tak do 4 miesiecy ja przekonac, ale pozniej juz przestalam.Gosiu no moze to i po jabluszku, w ogole to wydaje mi sie ze Hania ma wrazliwy ten swoj brzuszek. Rybka Hanka moja to tez taka kurka, jak ja dokarmialam mm to tez wypijala max 60ml, kiedy dzieci w jej wieku pily po 150ml. ona tak od samego poczatku pila czesto a malo, pewnie dlatego w nocy od zawsze nadrabia dzienne straty. a tez nie chce jej zmuszac do wiekszych porcji, skoro lubi takie dziobanie. Nowaken i Emigra obyscie mialy lepsze nocki, tak to jest z tymi dzieciaczkami, nie ma stalosci , nie przewidzisz nic raz lepiej raz gorzej i tak juz bedzie zawsze.ja wczoraj mialam psychiczny kryzys calodzienny i bardzo sie ciesze ze dzis ju zlepiej, bo kurcze nielatwo jak czlowiek widzi wszystko w czarnych kolorach, wszystko trudniej przychodzi. |
|
|
|
|
#2820 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bardzo smaczny ten kurczak wyszedł , dobrze doprawiony ![]() Cytat:
też właśnie myślimy nad takim ![]() witam ![]() Nocka super pobudki o 22.30, 1.30, 4.30 - 5.30 i spanie do 8.30 ![]() Teraz idę zrobić jarzynową i na spacerek z Oskarem
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

Ja narazie nie rozmyslam o swietach, przybija mnie poniekad ta mysl ...
bedziemy tu z tesciowa ... ja tesknie za swietami z mojego dziecinstwa, gdzie swieta bylo czuc na kilometr... teraz niby bedziemy z nasza kruszynka ale ... gdzie ten nastroj? ech.
bedziemy swiezo po przeprowadzce, zaprosimy moja rodzine i rodzine meza oraz znajome, zaprzyjaznione malzenstwo z wtedy juz ok 3 miesieczna niunia. Zapowiada sie impreza na ok 15 osob, mimo ze dom bedziemy miec duzy to ... nie bedzie gdzie spac dla az 13 osob 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
...