Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-16, 20:37   #2791
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
nie wiem ile z cycka Hania pije,ale ma na zadanie.wlasciwie to gorzej w nocy spac zaczela odkad stale pokarmy sie zaczely,a jak raz dalam jej caly sloiczek to zjadla polowe tylko,wiec ten porcji zaczelam sie trzymac.jutro dam jej caly sloiczek.
Monia kalorycznie to słoiczki i tak słabe są, ile tam tego jest? 50 kcal w 100 g?
Mleko w nocy jest kaloryczniejsze...na moje oko to Hania ssie z powodu lubienia cycania , a że nie produkujesz hektolitrów na sekundę to ona co wyprodukujesz to wyssa i tak się ostatecznie najada , ale się musi napompować a to Jej pasuje...
kaszki próbowałaś podawać? może to bym Ją zasyciło i jakby zasnęła porządnie to by chęci na cycanie nie były w stanie Jej wybudzić
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 20:54   #2792
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

Niki no to nocka byla wspaniala Ja narazie nie rozmyslam o swietach, przybija mnie poniekad ta mysl ... bedziemy tu z tesciowa ... ja tesknie za swietami z mojego dziecinstwa, gdzie swieta bylo czuc na kilometr... teraz niby bedziemy z nasza kruszynka ale ... gdzie ten nastroj? ech.
Natomiast juz mam stresiora przed impreza z okazji roczku bedziemy swiezo po przeprowadzce, zaprosimy moja rodzine i rodzine meza oraz znajome, zaprzyjaznione malzenstwo z wtedy juz ok 3 miesieczna niunia. Zapowiada sie impreza na ok 15 osob, mimo ze dom bedziemy miec duzy to ... nie bedzie gdzie spac dla az 13 osob moze rozlozymy na raty impreze urodzinowa Juleczki
Ja na roczek planuję zrobić imprezę na raty (Boże kiedy to będzie a tu już plany:P) bo trzeba zaprosić:
-pradziadków 5os.
- dziadków 4 os.
- chrzestny z żoną + miesięczniaczek
- chrzestna z mężem
- brat TŻ
- mój brat z dziewczyną + 2letni Filip (syn laski brata)
- my + Oskar
RAZEM 20 osób nie sumując miesięcznego dziecka brata (bo jeszcze nie będzie z Nami jadł) więc zrobię chyba młodzież osobno a starsze pokolenie razem
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Witajcie mamuski

A ja dzis mialam pobudke o 1. w nocy do 2.30 :/ pierwszy raz -i oby ostatni-zachcialo sie malej nocnych zabaw...

Monia i Gosia dziekuje za info w spr maila, choc Monia i tak podala mi zly login
Piekne sa wasze dzieciaczki, cud, miod normalnie, nie bylo mnie na mailu conajmniej 2 msc i musze przyznac ze porosly te nasze pociechy

Gratulacje wszystkich pelnych miesiecy waszych dzieciaczkow!

MoniaHan czytam o tym Twoim karmieniu i tak sobie mysle, czemu nie zdecydujesz sie aby dac Hani troche sztucznego mleka? Ty nie chcesz czy ona nie chce? (Moge byc troszke nie w temacie przez te moja nieobecnosc, wiec przepraszam)
Bo mi sie wydaje, ze ona tak cie ciaga za tego cycusia bo sie juz nie najada Twoim mleczkiem, ma juz przeciez 7msc. A dajesz jej jakies inne pokarmy?
Nie zrozum mnie zle, bo nie chce nic zlego napisac Mnie tez Nadia tak ciagala dniami i nocami, az w koncu uleglam i dalam butelke, latwo nie bylo jej namowic ale teraz jest ok. I zaczynam jakos zyc, bo wczesniej non stop karmilam! :/
I powiem wam, ze teraz wiem- ze za bardzo sluchalam sie tutejszych znachorek... teraz juz bym inaczej postepowala z niektorymi rzeczami, ale jak sie tu nikogo nie mialo, to trzeba bylo komus zaufac...

Ja jeszcze tylko na noc karmie z jednej piersi, ale wlasciwie tylko dlatego ze przy niej usypia. I teraz nie mam pomyslu jak ja tego oduczyc... :/ czasem budzi sie w nocy i posmyka troszke, butelki nie chce w nocy, rano o 7.jak juz zglodnieje to wypije.
Chcialabym z tego juz zrezygnowac, (chocby dlatego ze boje sie nierownych piersi :/ )ale ja nadal z nia spie i to jest utrudnione... poza tym co pierwsze -zmiana miejsca spania czy calkowite odstawienie od piersi? macie jakies pomysly?
A czy ktoras z was jeszcze spi z dzieckiem oprocz mnie i MoniHan?
W dzień śpię z Oskarem jeżeli chcę aby pospał dłużej niż 40min, a w nocy Oskar śpi w łóżeczku chyba że od jakieś 3 to już z Nami.

Cytat:
Hania je w dzien co 2h, nie dopajam jej - wiec daje jej wlasnie co 2h bo moze jej sie tez pic chce.
moj Tz tez lubi spac z nami..tylko ze on sie wysypia a ja jestem memlana

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Dziewczyny ile Wasze dzieciaczki jedza w dzien stalych pokarmow? bo Hania je pol malego sloiczka zupki. moze to za malo?
7-8 mleko 150ml
ok 12 obiadek duży słoiczek
czasem ok 15 domaga się trochę mleczka
16 deserek z mleczkiem od 60-150ml (różnie)
19 mleko z kaszką 150ml
teraz się zastanawiam że może za mało je no ale chyba nie bo nie domaga się i przybiera ładnie na wadze.

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Rybka, z tego co piszesz to mozna wnioskować że sam cyc Nadii nie wystarczał więc bardzo dobrze zrobiłaś, podając butelkę!

My karmimy się z cyca co ok 2 h w dzień, jednak czasem co 3 h i też jest dobrze.

Monia, co do posiłków dodatkowych, to:
-Ok 12 obiadek-tu do akcji wkraczają zazwyczaj słoiczki-zazwyczaj codzienie jest to słoiczek warzywa lub zupka z mięsem lub rybką- Mati zjada ok pól słoiczka czyli 100 g czasem więcej (potrafiła zjeść cały, ale jej przeszłedł apetyt). Wtedy też podaję wit D i cyc do popicia, jeśli się domaga.

-14-15-mały deserek-niecodziennie jednak-w postaci skrobanego jabłka, gruszki czy też nektarynki. Dziś uzyłam specjalnego smoczka do któtego wkłada się kawałek owocu i dziecko samo zajada.

-19-kaszka jaglana, owsiana lub nestle bezmleczna z lipą (wtedy robię ją na mleku modyfikowanym) z owocem najczęsciej banan lub gruszka (Ok 100-150 ml tak na oko oceniając)

No i tuz przed spaniem (20-21) cyc, i pozniej ze 2-3 razy też cyc. Rano tez cyc i wogole często cyc hihi

Aha, pamietacie o żółtku? Ja dziś dodałam do kaszki jaglanej z owocem...Powinno się dawać pół żółtka codziennie, ale często zapominam o tym

Rybka, tak Tż chwali sobie spanie z córeczką, ale to koło mnie ona śpi i to ja nie wysypiam się w nocy a nie Tż. Podejżewam, że w pewniej mierze decyduje o tym fakt, iż nie musi wstawać w nocy i podawać mi głodnej i płaczącej Matyldy do łózka, a jak wspomniałam ze 2-3 razy jest tak apotrzeba w ciągu nocy. Dlatego dziś kazałam mu przenieść Matyldę do łóżeczka....Jak śpi sama, to mam wrażenie korzystnie to wpływa na długość jej snu, nie mówiąc już o naszym
a od którego miesiąca podaje się żółtko??

Skopiuje to ca pisałam na FB wcześniej
muszę się pochwalić dostałam od TŻ dziś róże
pytam się go "z jakiej okazji"
a ten mi "no bo 16 dzisiaj"
ja: "no a co jest 16?"
a ten "a nie hajtłaś się 16?"
... Ja" tak ale lipca"
a on "no i co z tego 16 to 16"
Tak więc z okazji 1roku i 3miesięcy po ślubie dostałam róże

Oskar ładnie zasnął kąpanie ok 19 potem mleczko z kaszką i do łóżeczka 30 min się kręcił z dżwiękami "yyy... ejo, ejo...yyy" aż zasnął
Poszłam go potem przykryć i chciałam wyciągnąć smoczek z łóżeczka który mu już wypadł i szukam go , przyszedł TŻ mi pomóc szukam pod łóżeczkiem , naszym łóżkiem . Oskar otworzył oczka popatrzył na Nas jak na wariatów okazało się że smoczek ma pod sobą wyciągłam dałam mu z powrotem odwrócił się i poszedł spać

Stary 2012-10-16, 21:05   #2793
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
nie wiem ile z cycka Hania pije,ale ma na zadanie.wlasciwie to gorzej w nocy spac zaczela odkad stale pokarmy sie zaczely,a jak raz dalam jej caly sloiczek to zjadla polowe tylko,wiec ten porcji zaczelam sie trzymac.jutro dam jej caly sloiczek.
Ale Kochana jak ona więcej nie zjada to nie wciśniesz jej tego na siłę przecież jej nie głodzisz Moja Ania miała dni że nie zjadała nawet pół małego słoiczka teraz się rozszalała

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Meczu nie będzie deszcz ich w październiku zaskoczył a ja już piwko wypiłam a tu nic z tego

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Ja na roczek planuję zrobić imprezę na raty (Boże kiedy to będzie a tu już plany:P) bo trzeba zaprosić:
-pradziadków 5os.
- dziadków 4 os.
- chrzestny z żoną + miesięczniaczek
- chrzestna z mężem
- brat TŻ
- mój brat z dziewczyną + 2letni Filip (syn laski brata)
- my + Oskar
RAZEM 20 osób nie sumując miesięcznego dziecka brata (bo jeszcze nie będzie z Nami jadł) więc zrobię chyba młodzież osobno a starsze pokolenie razem

W dzień śpię z Oskarem jeżeli chcę aby pospał dłużej niż 40min, a w nocy Oskar śpi w łóżeczku chyba że od jakieś 3 to już z Nami.

Ja standardowo na roczek dygnę jednorazowo imprezę na 21 osób a co mi tam jedna impreza wiecej w roku czy mniej. My mamy tak: rodzice 4 os, moja babcia 1, ciocia tz 1, bracia z rodzinami 7, moje siostry z rodzinami 5 my 3 plus Ania i jak w pysk strzelił 21 osób

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 21:21   #2794
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Ale Kochana jak ona więcej nie zjada to nie wciśniesz jej tego na siłę przecież jej nie głodzisz Moja Ania miała dni że nie zjadała nawet pół małego słoiczka teraz się rozszalała

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Meczu nie będzie deszcz ich w październiku zaskoczył a ja już piwko wypiłam a tu nic z tego

Ja standardowo na roczek dygnę jednorazowo imprezę na 21 osób a co mi tam jedna impreza wiecej w roku czy mniej. My mamy tak: rodzice 4 os, moja babcia 1, ciocia tz 1, bracia z rodzinami 7, moje siostry z rodzinami 5 my 3 plus Ania i jak w pysk strzelił 21 osób
Jak będzie w miarę pogoda to zrobię dla wszystkich na dworze grill itp. a jak szpetna to w domu nie pomieści mi się tyle osób ;/

ma któraś z Was osobiście lub znajomi dom z drewna?? bo myślimy o budowie takiego domku
Stary 2012-10-16, 21:24   #2795
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Hania je w dzien co 2h, nie dopajam jej - wiec daje jej wlasnie co 2h bo moze jej sie tez pic chce.
moj Tz tez lubi spac z nami..tylko ze on sie wysypia a ja jestem memlana

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Dziewczyny ile Wasze dzieciaczki jedza w dzien stalych pokarmow? bo Hania je pol malego sloiczka zupki. moze to za malo?
Hania też zjada pół słoiczka, choć coraz częściej domaga się więcej i złości się przy piersi zaraz po zupce... no i ostatnio coraz częściej podaję Hani kaszkę, ale też niewiele i nie codziennie. No i Hanka podjada ode mnie z talerza jak coś jem, bo już teraz nie da zjeść w spokoju i liczy każdą łyżkę. No i zawsze jak jem jabłko, to Jej daję pociumkać ode mnie - uwielbia jabłka.

Rybka, pytałaś kto jeszcze śpi z dzieckiem... u nas zawsze druga część nocy jest razem (choć ostatnio budzi się ok 5.30-6 na karmienie i z nami dosypia do 7-7.30). Zbuntowała mi się ostatnio i nie chce zasypiać przy piersi dziwne do moje dziecko - zje ładnie, a potem się obróci na brzuszek i trochę pogada (najczęściej Jej się odbije) a potem obróci się na plecki i zaśnie ( coraz częściej bez smoczka - jak Jej podam, to wypluje)

A mój Mąż wrócił po dwóch dniach.... i co zrobił? włączył telewizor Normalnie zaraz Go kopnę
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 21:36   #2796
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Hania też zjada pół słoiczka, choć coraz częściej domaga się więcej i złości się przy piersi zaraz po zupce... no i ostatnio coraz częściej podaję Hani kaszkę, ale też niewiele i nie codziennie. No i Hanka podjada ode mnie z talerza jak coś jem, bo już teraz nie da zjeść w spokoju i liczy każdą łyżkę. No i zawsze jak jem jabłko, to Jej daję pociumkać ode mnie - uwielbia jabłka.

Rybka, pytałaś kto jeszcze śpi z dzieckiem... u nas zawsze druga część nocy jest razem (choć ostatnio budzi się ok 5.30-6 na karmienie i z nami dosypia do 7-7.30). Zbuntowała mi się ostatnio i nie chce zasypiać przy piersi dziwne do moje dziecko - zje ładnie, a potem się obróci na brzuszek i trochę pogada (najczęściej Jej się odbije) a potem obróci się na plecki i zaśnie ( coraz częściej bez smoczka - jak Jej podam, to wypluje)

A mój Mąż wrócił po dwóch dniach.... i co zrobił? włączył telewizor Normalnie zaraz Go kopnę
nie martw się meczu nie ma

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Dobra pędzę prawo agaty oglądać i spadam spać do juterka

Stary 2012-10-16, 21:38   #2797
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Heja

zważając na to ,że @ a przyjść na dniach to mam doskonały humor

No nic, trochę mnie giry piorą po wczorajszych spacero - truchtach.Dzisiaj kropi to sobie z chodakowską zrobię spotkanie i to zaraz.I to też mnie dziwi, bo @ idzie , a mi się coś chcę.
.
mi przed @ zawsze się syndrom dobrej żony włącza
obiad gotowy, ciacho w piekarniku, pranie zrobione, łazienka i kuchnia na błysk, wszystkie koszule poprasowane
ale takiego powera przed @ to miałam zawsze

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Wrzucę wam fotke Ewuni
alez ona wydaje się byc juz dorosła... i te usteczka

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
no i babcia oczywiście tu mi mimochodem czasem wygarnie że chyba znowu przytyłam(nie przytyłam) a potem czemu się niczym nie częstuję i nakłada mi ciasto na talerz no to ja że pysk mam jak wrota a na punkcie wytykania mi mojej wagi przez nią i ciotkę jestem cięta odpowiedziałam jej tak to tu k... mówisz że dupa mi urosła a tu mi ciastka ciśniesz oj nieee nie zjem

chociaz niedawno tez miałam podobną akcję z mamą...
od dnia po porodzie schudłam 18 kg, a mama kiedys do mnie, czy ja przypadkiem nie utyłam ...
problem był w tym, że to ona przytyła

Cytat:

2 x dziennie owoce po ok 100g
1 x dziennie konkrety, ok 200 ml
mm ok 6, 9, 14-15, 19 i w nocy 1-2 razy... 150-200ml, w zależnosci od apetytu

kaszek nie lubi... przynajmniej tych gotowych... będe musiała coś sama wykombinować
Stary 2012-10-16, 21:40   #2798
Zia_
Zadomowienie

Gosia patrz :

http://www.youtube.com/watch?v=kMsld...feature=relmfu
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 22:08   #2799
Roksape
Zadomowienie

No w końcu wszystko nadrobiłam i będę na bieżąco.

Dzisiaj o 3.30 nad ranem pożegnałam męża. o 4.30 miał wyjazd,ale wyjechali z domu wcześniej bo mgła taka była, że szok.

Łezka mi się wczoraj wieczorem zakręciła, ale mu nie pokazałam. Teraz już ok, zaczynam się oswajać z tymi co jesiennymi wyjazdami.
W każdym razie z godz temu dzwonił, że jest za Wrocławiem na ostatnim postoju w Polsce, także kontakt już nam się urwał. Jutro o 9 powinien być w Szwajcarii, dobrze, że zostawił i nie wyrzucał karty tamtejszej do tel.
Ile my wczoraj szukania mieliśmy. Tyle telefonów w domu a żaden bez simlocka. Na szczęście znalazłam starą, sprawną Nokię

Mł0dy narazie ok. Mówi, że jutro tato wróci, a ja mu tłumaczę, że raczej jak śnieg spadnie.
Szczerze mówiąc to facet mówił, że na miesiąc albo do 2.12 ja bym wolała żeby dłużej był, tak daleko niech chociaż za to sporo zarobi a dobre ma tam warunki. Chciała bym tam mieszkać, śliczny kraj, ale mój Tż nie chce zagranicą zbytnio pracować, niemieckiego musiał by się nauczyć żeby tam być. Ale o czym ja mówię, najpierw trzeba mieć ta pracę na stałe nie na sezon ;D

MoniaHan Z tego co pamiętam, to Hania nie ssie smoczka. Nie wiem czy uważasz to za zło, czy nie, ale może spróbować nauczyć na te noce ją ssać. To znaczy dać w nocy cyca i jak przyssie to podmienić szybko na smoczka, nie próbowałaś? Może by załapała, lepiej by ssała smoczka jak cyca, a Ty byś karmiła o określonym czasie gdyby już smoczek nie pomagał
Smoczek ma i wady, ale czasem jest baaardzo pomocny

Gosia Współczuję sytuacji z mamą. Może warto jej powiedzieć o tym, że wszystko wiesz. Ona chyba zbytnio się z tym nie ukrywa skoro tak szybko się dowiadujesz. Zawstydzić ją możesz, to ona mieszka na Twojej łasce, nie Ty, jesteś dla niej bardzo dobra, ale tak jak pisała kiedyś aaaagaaa, że warto czasem mówić to NIE i być egoistą, by mieć spokój wewnętrzny i być szczęśliwym

Jejku ja też zaczynam ćwiczyć, TŻ nie ma, dzieci śpią, chociaż aż do teraz zajęło mi usypianie Basi. Najpierw chciała, później się odechciało, później kupia i cyc i dopiero co zakołysałam tą panią. A tak poza tym, to strasznie mi dokucza kręgosłup, nie mogę siedzieć ani prosto ani zgarbiona bo mi dokucza. Młodą nie noszę praktycznie wcale, chyba, że trzeba tak to na podłodze leży albo się bawi. A po łóżku się tłukę, nie mogę znaleźć sobie miejsca i pozycji, nad ranem tak boli, że już spać nie mogę i takie te moje noce byle jakie ehh... Muszę ćwiczenia na kręgosłup znaleźć i za brzuszek się wziąć.
Ja mam chyba 60-62 kg z tym, że już mieszczę się w spodnie przed ciążą Basi ale mam sadełko na brzuchu i boczki, trzeba coś z tym zrobić.

Ta sytuacja w żłobku to masakra, jak można dziecko na siłę karmić, ono pluje, wymiotuje i te wymiociny w dziecko wmuszać, a te obwiązywanie becikami to naprawdę chore...

Karolca dobrze, że powrót do pracy się udał i Ewelinka sobie radzi

I jeszcze odnośnie karmienia cycem. To u mnie w nocy mała je 2 razy ale ssie długo, widać, że zaspokaja głód a wdzień to tak co drugi raz. Czyli cyc, śniadanie (kaszka), cyc (obiad), cyc( deser), cyc (kaszka, albo jogurt) i widzę, że ona je sporo z piersi ale za pół do godz czasu jest głodna i je obiad. Zauważyłam, że te porcje to tak około 125 g.

Gratulacje dla wszystkich maluszków, które mają kolejne miesięcznice

Zmykam spać, czuję się taka nie wyspana.... A małą nie będę uczyć ze mną spania, w łóżeczku bo jak mąż wróci to co zrobie :p
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 22:10   #2800
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Ale fajnie
Po niejadku Wiktorii mam nadzieje,ze bede miec jadka-Eryka.My juz troche probujemy BLW,tzn on jeszcze nie siedzi,wiec nie moze siegac zbyt z talerza,ale ostatnio trzy dni jadl makaron po trochu,tak lubi i dziubalam mu na takie kawalki centymetrowe,nitki cienkie.Palaszowal az uszy sie trzesly,co spadlo na brode wciskal palcami do buzki z powrotem
Stary 2012-10-16, 22:17   #2801
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dziewczyny Cud Sie Wydarzyl!!!!!
Hanka spi w lozeczku!!!!!od 15 minut.
Z racji ze mam dzis kryzys powiedzialam basta I koniec...2h nas to kosztowalo,jak nie moglam sluchac placzu to tz przejmowal paleczke,ostatecznie nie wytrzymalam I na lezaco dalam cycka,zasnela w minute..wiec ja o nie tak to nie bedzie I ja do lozeczka,ta w ryk,wiec zaczelam nucic kolysanke na przemian z szuszaniem,zagrodzilam ja poduszkami bo lubi sie przytulac do scianek w wozku I foteliku I po 20min zasnela...i to bez placzu bo w dobrym humorze

Dzieki wielkie za odpowiedzi w sprawie jedzonka.
Bo wlasnie kaszke moglabym dac,tylko ze Hania produkcje na biezaco sciaga I nie dam rady sciagnac Nic laktatorem,jakas bezmleczna kaszke musialabym dostac,ale tutaj nie moge znalezc nigdzie.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 22:18   #2802
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Monia kalorycznie to słoiczki i tak słabe są, ile tam tego jest? 50 kcal w 100 g?
Mleko w nocy jest kaloryczniejsze...na moje oko to Hania ssie z powodu lubienia cycania , a że nie produkujesz hektolitrów na sekundę to ona co wyprodukujesz to wyssa i tak się ostatecznie najada , ale się musi napompować a to Jej pasuje...
kaszki próbowałaś podawać? może to bym Ją zasyciło i jakby zasnęła porządnie to by chęci na cycanie nie były w stanie Jej wybudzić
U nas kaszka, kleik nie działają na dłuższy sen. Zapewne kaszka manna na noc, taka gęsta zaspokoi jej głód, ale do tego jest jeszcze czas.

Zmęczona jestem, na szczęście jutro mam przymusowe wolne, więc mogę odpocząć troszkę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 22:31   #2803
karo_z
Rozeznanie

Witam,

Miałam oglądać mecz, ale jak wiecie nie wyszło

U nas dzionek minął ok, wydaje mi się że dziąsła dziś wyglądają jakoś inaczej, więc myślę że niedługo już zobaczymy pierwszego ząbka...

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Hej

u nas nocka cała przespana Ania ma dzisiaj pół roczku

Antkowi nawet nie wiem kiedy zęby wychodziły jak miał tyle co Ania to już miał dwa zęby a u Anii ani słych ani widu zębów
Fajnie że udało się tak łagodnie przejść na mm.
gratki dla Ani!
Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
Dziękuję, czas bu go zaaktualizować

U nas tez pogoda do kitu, pada od rana a w zasadzie od nocy. My dzis na szczepienie idziemy :nie lubie:

Moge prosic jeszcze raz bo nie zakodowalam a brzmi ciekawie ?

No i zapomniałam 14 pstryknelo nam 6 mc-y i był pierwszy chrupek
Gratki również dla Was!

Cytat:
Desia lek separacyjny najgorszy jest od 29 do 31 tygodnia.
oho..potwierdzam

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
W sumie Filip dzisiaj też kończy pół roczku

Dla Ani
i dla Filipka

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
My dzisiaj imprezujemy z Ewunią! 8 miesięcy!
W ostatnim czasie chodzimy z Ewą na basen i (o zgrozo!) zanurzamy jej głowę pod wodę ale lubi te zajęcia
Mały kombinator mówi baba i dada, łazi wzdłuż wersalki i jest coraz sprytniejsza.

Ciesze się że chociaż udaje mi się was podczytywać bo wiem co u innych mamuś i dzieciaczków.

Karolca podziwiam Cię! Ludzie nie zdają sobie sprawy z tego co matki muszą przeżywać i ile ich kosztuje rozłąka z dzieckiem. Dużo siły dla Ciebie!

W Krakowie pada więc ze spaceru nici...może chociaż coś ugotuje dobrego Od soboty jestem chora i mam już dosyć kataru leczonego herbatą
Wrzucę wam fotke Ewuni
gratki dla ślicznej Ewuni!

Nikii- fajnie, że nocka i dzień minął Wam tak przyjemnie
i jak ten papirus wyszedł?

Ja dziś zrobiłąm gulasz wieprzowy z kurkami z tego przepisu:
http://www.kuron.com.pl/przepisy/art595.html
polecam
a na deser tiramisu, na które mnie wczoraj o 22 natchnęło i zrobiłam
trzymam kciuki aby się udało ten domek postawić albo kupić mi się też marzy!
odnośnie drewnianych domów to raczej nie pomogę...słyszałam, że wychodzi taniej trochę a nie różni się zbytnio pod kątem trzymania ciepła czy wyglądu...

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
oj fajnie to wygląda...rodzice sobie coś robią w kuchni a dziecko samo wcina coraz bardziej mi się to podoba!
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 22:42   #2804
rybka13
Zakorzenienie

O rany to moja corcia je jak kurczaczek mleka nigdy nie wypila więcej jak 100ml na raz. Ostatnio to 50-60. Za to sloiczki chętnie, daje jakieś obiadki i deserki, przeważnie sloiczek lub półtora na raz. 2 lub 3 rany dziennie. No ale mleka zdecydowanie za mało pije, a kaszek odmawia obecnie.

MoniaHan gratulacje wytrwałości w usypianiu
Kaszki dostaniesz w polskim sklepie.

Gosiu Nadia smoczka nie używa, wypluwa...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 22:50   #2805
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Jak będzie w miarę pogoda to zrobię dla wszystkich na dworze grill itp. a jak szpetna to w domu nie pomieści mi się tyle osób ;/

ma któraś z Was osobiście lub znajomi dom z drewna?? bo myślimy o budowie takiego domku
Moja mama wybudowala drewniany dom kilka lat temu,jesli Izolaxja bedzie dobra i gora ocieplona to w zime bedzie ok.mama zadowolona bo dom wyniosl ja ok 100tys,w 3dni go postawili,a teraz moze go sprzedac za 270tys.nie jest duzy bo chyba 70m2. Wiadomo drzewo pracuje wiec rozne dzwieki czasem mozna uslyszecmama ogrzewa domek kominkiem.

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Rybka w polskich sklepach nie spotkalam kaszki bezmlecznej,wszystkie do mm.

Stary 2012-10-16, 23:07   #2806
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Witam,

U nas dzionek minął ok, wydaje mi się że dziąsła dziś wyglądają jakoś inaczej, więc myślę że niedługo już zobaczymy pierwszego ząbka...

gratki dla Ani!

Gratki również dla Was!

oho..potwierdzam

i dla Filipka

polecam
odnośnie drewnianych domów to raczej nie pomogę...słyszałam, że wychodzi taniej trochę a nie różni się zbytnio pod kątem trzymania ciepła czy wyglądu...

oj fajnie to wygląda...rodzice sobie coś robią w kuchni a dziecko samo wcina coraz bardziej mi się to podoba!

Kwestia tylko jak będzie taki domek się trzymał za 30 , 40 lat ... jednak co murowany to murowany , starczy na kilka pokoleń , takie moje zdanie, a przecież idą na to niemałe pieniądze, kredyty itd. to by się chciało ,żeby to było na długie lata , dla dzieci , wnuków....

Nina dużo jadła samodzielnie w wieku tego chłopca, jak miała 15 miesięcy to jadła sama wszystko, widelcem się posługiwała i łyżeczką , wiadomo ,że czasem musieliśmy jej pomóc coś nabić , dużo dojadała ręką . Myślałam,że wszystkie dzieci tak jedzą.W naszym otoczeniu dzieci w tym wieku raczej jedzą same.

kucharzysz Karo na całego,zgłodniałam , ale ja jestem po ćwiczeniach Chodakowskiej i będę twarda

czuję,że okres wywołałam tymi napinaniami brzucha....ćwiczenie nie dla mnie, mało dynamiczne ....będę szukac dalej ....

tż mi kupił matę do ćwiczeń, kochany Chłopak

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Moja mama wybudowala drewniany dom kilka lat temu,jesli Izolaxja bedzie dobra i gora ocieplona to w zime bedzie ok.mama zadowolona bo dom wyniosl ja ok 100tys,w 3dni go postawili,a teraz moze go sprzedac za 270tys.nie jest duzy bo chyba 70m2. Wiadomo drzewo pracuje wiec rozne dzwieki czasem mozna uslyszecmama ogrzewa domek kominkiem.

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

a może kleik ryżowy jest? u nas bezmleczne są, ale też niezbyt dużo, więcej jest kleików i są bezsmakowe , mogłabyś dawać taki kleik z jakimś owockiem,bo sam na wodzie to niezbyt dobry jest

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-10-16 o 23:02
Stary 2012-10-16, 23:13   #2807
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Kwestia tylko jak będzie taki domek się trzymał za 30 , 40 lat ... jednak co murowany to murowany , starczy na kilka pokoleń , takie moje zdanie, a przecież idą na to niemałe pieniądze, kredyty itd. to by się chciało ,żeby to było na długie lata , dla dzieci , wnuków....

Nina dużo jadła samodzielnie w wieku tego chłopca, jak miała 15 miesięcy to jadła sama wszystko, widelcem się posługiwała i łyżeczką , wiadomo ,że czasem musieliśmy jej pomóc coś nabić , dużo dojadała ręką . Myślałam,że wszystkie dzieci tak jedzą.W naszym otoczeniu dzieci w tym wieku raczej jedzą same.
no tak...z trwałością takiego domu może być gorzej.

Ja mam tylko dla porównania moją siostrzenicę i wydaje mi się, że była karmiona w tym wieku przez moją siostrę...a było to 10 lat temu
nie przypominam sobię innych dzieci z otoczenia...pewnie nie zwracałam wcześniej na to uwagę jak jedzą hehe

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

idę spać...dobranoc!
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 23:13   #2808
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki ja ostatnio jakoś weny nie mam..

Monia mój je pół słoiczka małego naraz obiadku a tak poza tym to cyc na żądanie i na deser tarte jabłuszko albo pół słoiczka owocowego..

Konia super ten Twój chłopak...dba żeby Ci się dobrze ćwiczyło

Nowaken, Cziqua, Ivonka, MoniqW dla waszych dzieci z okazji miesięcznic..

Gosia słodko musiał Eryczek wyglądać zaglądając pod tą matę

Claudia super, że udało Ci się znaleźć pracę..

W ogóle to podziwiam wszystkie ćwiczące za chęci i zapał..dajcie trochę
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 23:17   #2809
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
no tak...z trwałością takiego domu może być gorzej.

Ja mam tylko dla porównania moją siostrzenicę i wydaje mi się, że była karmiona w tym wieku przez moją siostrę...a było to 10 lat temu
nie przypominam sobię innych dzieci z otoczenia...pewnie nie zwracałam wcześniej na to uwagę jak jedzą hehe
ja nie pamiętam jak było z moją bratanicą...ale chyba dluzej była karmiona przez mamę,ale teraz mam w otoczeniu 3 dzieciaczki i jedli duzo sami...chyba to zależy dużo od rodziców, od wuluzowania,uwali się, no to trudno, się wypierze, ziemniaki będą fruwać, się posprząta, kwestia tylko czy jest czas sprzątać , czy chcę się czlowiek w to bawić, no i niektóre mamy baaaaardzo długo traktują dziecko jak niemowlę ...nie wiem dlaczego , może im żal ,że tak szybko rosną te dzieci

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

Monia mój je pół słoiczka małego naraz obiadku a tak poza tym to cyc na żądanie i na deser tarte jabłuszko albo pół słoiczka owocowego..

Konia super ten Twój chłopak...dba żeby Ci się dobrze ćwiczyło

Nowaken, Cziqua, Ivonka, MoniqW dla waszych dzieci z okazji miesięcznic..

Claudia super, że udało Ci się znaleźć pracę..

W ogóle to podziwiam wszystkie ćwiczące za chęci i zapał..dajcie trochę
zapał mam ale czuję w nogach ,ze to nie przelewki, zardzewialam konkretnie
rower stacjonarny mi się marzy, ale nie ma miejsca , a buuuuu
Stary 2012-10-16, 23:18   #2810
Flowerbombka
Zadomowienie

U mnie rower robi za wieszak na takie ni brudne ni czyste ciuchy
Stary 2012-10-16, 23:40   #2811
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie rower robi za wieszak na takie ni brudne ni czyste ciuchy
mam taki wieszak , ale to rower prawdziwy, trzymamy w chacie, bo były włamy do piwnic, mówię do tż ,że może go wywieziemy do teściow i stacjonarny wejdzie , ale jednak ten zwykły jest węższy , ale gwiazdka idzie , więc nigdy nie wiem co tam ten gwiazdor szykuje a może właśnie rowerek albo steperek ....o ile zapał zostanie ze mną do grudnia
Stary 2012-10-16, 23:53   #2812
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Z racji ze mam dzis kryzys powiedzialam basta I koniec...2h nas to kosztowalo,jak nie moglam sluchac placzu to tz przejmowal paleczke,ostatecznie nie wytrzymalam I na lezaco dalam cycka,zasnela w minute..wiec ja o nie tak to nie bedzie I ja do lozeczka,ta w ryk,wiec zaczelam nucic kolysanke na przemian z szuszaniem,zagrodzilam ja poduszkami bo lubi sie przytulac do scianek w wozku I foteliku I po 20min zasnela...i to bez placzu bo w dobrym humorze
Oby tak dalej!

Cytat:

Ja mam niedaleko domu cztery polskie sklepy i wybor jest spory.A moze by sprowadzili taka kaszke jak chcesz?U nas jest mozliwosc zamawiac dany towar.Ja kupilam mleczna kaszke manna,kaszke mleczno-ryzowa z sokiem truskawkowym i ... wlasnie zauwazylam,ze jedna kaszke kupilam co trzeba dodac mleko,pt 7 zboz z jablkami i sliwkami.Ale ja sciagac nie bede Ze trzy razy dalam Erykowi takiego gotowca w kartoniku Aptamil i dobrze reagowal,wiec na takim mu zrobie ta kaszke.
Jak nie bedziesz miala mozliwosci u siebie w sklepie to moge kupic i ci przeslac jak bys chciala.

Cytat:

Oj,a czemuz to?
No fajnie wygladal,rozsmiesza mnie i rozczula

Cytat:
ja nie pamiętam jak było z moją bratanicą...ale chyba dluzej była karmiona przez mamę,ale teraz mam w otoczeniu 3 dzieciaczki i jedli duzo sami...chyba to zależy dużo od rodziców, od wuluzowania,uwali się, no to trudno, się wypierze, ziemniaki będą fruwać, się posprząta, kwestia tylko czy jest czas sprzątać , czy chcę się czlowiek w to bawić, no i niektóre mamy baaaaardzo długo traktują dziecko jak niemowlę ...nie wiem dlaczego , może im żal ,że tak szybko rosną te dzieci
Wiki raczej tez szybko sama jadla.Ale tak tez czesto sie spotkalam,ze duze dziecko jest traktowane jak niemowlak.Kolezanki siostra do 6 czy 7 lat pila z butelki!
Kiedys,gdy Wiki miala ze 2 latka przyszla do mnie kolezanka z corka starsza o rok.Dalam dziewczyna w lapke po bananie.A kolezanka rzucila sie na corke z okrzykiem,ze przeciez ona tak nie je,ona musi miec poduszone.Ja tam jakos jej wyperswadowalam,widzac ze mala chce jesc.No i zjadla tego banana,a kolezanka w szoku byla

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
mam taki wieszak , ale to rower prawdziwy, trzymamy w chacie, bo były włamy do piwnic, mówię do tż ,że może go wywieziemy do teściow i stacjonarny wejdzie , ale jednak ten zwykły jest węższy , ale gwiazdka idzie , więc nigdy nie wiem co tam ten gwiazdor szykuje a może właśnie rowerek albo steperek ....o ile zapał zostanie ze mną do grudnia
Ja rowerka teraz tez nie kupie z braku miejsca.Pomysle o tym jak chate zmienimy.Mysle intensywnie o twisterze,male pieniadze,miejsca tez niewiele zajmuje.Jest ponoc swietny na boczki,a one mnie wkurzaja.
Stary 2012-10-17, 00:07   #2813
Flowerbombka
Zadomowienie

Ach Gosia..brak weny wynika pewnie z doła, że tylko półtora miesiąca i wracam do pracy, w której jestem pewna dostanę od razu wypowiedzenie (pomijając to że nie chcę tam pracować) no a niestety z jednej pensji nie damy rady...ech, ech trzymajcie kciuki żebym w ciągu miesiąca wygrałą 6 w totka..
Stary 2012-10-17, 00:18   #2814
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Ach Gosia..brak weny wynika pewnie z doła, że tylko półtora miesiąca i wracam do pracy, w której jestem pewna dostanę od razu wypowiedzenie (pomijając to że nie chcę tam pracować) no a niestety z jednej pensji nie damy rady...ech, ech trzymajcie kciuki żebym w ciągu miesiąca wygrałą 6 w totka..

Trzymam
Rozumiem,tez to przerabialam.
Moze uda sie znalezc lepsza prace,w ktorej bedziesz sie dobrze czuc.Zycze ci tego!

Rybka z przyjemnoscia poogladalam wasze zdjecia!Ale maluda wyrosla,sliczna jest!A ty tez bardzo ladnie wygladasz
Stary 2012-10-17, 07:38   #2815
emigra
Zakorzenienie

Czesc mamuski, u nas powrot do nieprzespanych nocek .. do 1.30 mala co chwile sie wybudzala ... najgorsze jest to ze ona mi wedruje w jeden rog lozka i pozniej beczy dzisiaj w nocy chyba z 3 razy musialam ja poprawiac.... :/

maz pojechal do pracy z oczami na zapalkach normalnie... ech.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 08:56   #2816
MoniaHan
Wtajemniczenie

Witajcie,
mam nadzieje ze dzis u mnie takiego kryzysu nie bedzie jak wczoraj.

Rybka zaraz wskocze na maila (o ile sie zaloguje, skoro zly login i haslo Tobie wyslalam i poogladam zdjecia.

Gosiu dziekuje ze proponujesz pomoc...Kochana nie bede Ciebie fatygowac, mieszkam w rejonie gdzie duzo polskich sklepow w pobliskich miasteczkach. Izraelczycy maja polskie sklepy w miasteczku obok i u nich dlugo trwa zanim cos sprowadza i maja problemy z nazwami produktow, ale w rezultacie sprowadzili mi kaszke kukurydziana...2 miesiace po tym kiedy pytalam , ale jednak, kaszke kukurydziana dodawalam do owsianki, ale Hani ta owsianka nie smakuje.
jest jeszcze polski sklep 30km ode mnie i wlasciciel sprowadza jesli sie o cos poprosi, zamawiam u niego sol fizjologiczna. pozamawiam w takim razie jeszcze kilka rzeczy.

u nas nocka hhhmmm sredniawa ale chyba troche lepiej spalam, Hania wybudzila sie po pol godzinie odkad zasnela w lozeczku (bo ja chcialam zejsc z lozka i to ja obudzilo), dalam cyca i zasnela, przelozylam do lozeczka obudzila sie ale przekrecila glowke i zasnela ...na godzine. wiec znow wzielam ja na cyca i przelozylam do lozeczka...pospala tak chyba 2h - ale nie pamietam, wzielam znow na cyca (ona tylko ciumka - nie je) i mialam ja przewinac i przelozyc do lozeczka...ale zasnelam i jak spojrzalam na zegarek to byla 3:40 a Hanka nie spala przy mnie tylko troche dalej wiec nie chcialam tej wspanialej okazji marnowac, wiec juz zostawilam ja w lozku, ale zauwazylam ze spala dzis mniej na cycu, bardziej ''sama''. jak sie wybudzi to wroci do snu tylko na cycu.
tylko najgorsze jest to ze jak byly proby przenoszenia jej do lozeczka to zawsze cos przeszkadzalo, raz straszny sluz az sie dusila i nie mogla oddychac swobodnie, wiec jak juz mi spala w lozeczku czesciowo to musialam wtedy zabrac do lozka, bo jak plakala to sie zanosila strasznie i sluzu bylo 2x wiecej, kolejnym razem jak byly proby, to miala straszne odparzenie i ani usypianie na rekach nie wchodzilo w gre, ani karmienie na siedzaco bo upaly wtedy byly nie chcialam aby sie dodatkowo pocila, no i przebierac w nocy ja bylo trzeba co 2h, wiec jak spala z nami to sie tak nie wybudzala przy przewijaniu. a dzis rano zrobila ...rzadka kupke na przewijaku...od miesiaca takiej kupki nie bylo, odkad je troszke innych rzeczy...wiec nie wiem moze to stres wczorajszego usypiania w lozeczku odreagowuje, albo jabluszko ktore dostala w poniedzialek rozluznilo kupki.
bo ostatnio kupki byly plastelinkowe, wczoraj juz byly bardziej papkowate a dzis rzadka, jabluszko ugotowane zjadla w poniedzialek.

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-10-17 o 09:02
Stary 2012-10-17, 09:16   #2817
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hejka

Cytat:

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

zapał mam ale czuję w nogach ,ze to nie przelewki, zardzewialam konkretnie
rower stacjonarny mi się marzy, ale nie ma miejsca , a buuuuu
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Oby tak dalej!

Wiki raczej tez szybko sama jadla.Ale tak tez czesto sie spotkalam,ze duze dziecko jest traktowane jak niemowlak.Kolezanki siostra do 6 czy 7 lat pila z butelki!
Kiedys,gdy Wiki miala ze 2 latka przyszla do mnie kolezanka z corka starsza o rok.Dalam dziewczyna w lapke po bananie.A kolezanka rzucila sie na corke z okrzykiem,ze przeciez ona tak nie je,ona musi miec poduszone.Ja tam jakos jej wyperswadowalam,widzac ze mala chce jesc.No i zjadla tego banana,a kolezanka w szoku byla

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Ja rowerka teraz tez nie kupie z braku miejsca.Pomysle o tym jak chate zmienimy.Mysle intensywnie o twisterze,male pieniadze,miejsca tez niewiele zajmuje.Jest ponoc swietny na boczki,a one mnie wkurzaja.
Moj Antek też dosyć szybko jadł sam i to nawet sztućcami miał takie mniejsze i sobie radził. Jak miał niecały rok to odrzucił słoiczki i nie chciał ich jeść więc mu gotowałam ale jak jednego dnia mu ugotowałam narobiłam się jak nie wiem co a on zjadł to co my to przestałam mu gotować. Nigdy nie używał śliniaków i nawet po jedzeniu wyglądał. Ja jako dziecko bardzo dużo jadłam rękami ale mój tz ponoć bardzo wcześnie zaczął operować nożem i widelcem. Dusić banana trzy latkowi . Napoje pił ze szklanek za pomocą słomki

Cytat:
Czesc mamuski, u nas powrot do nieprzespanych nocek .. do 1.30 mala co chwile sie wybudzala ... najgorsze jest to ze ona mi wedruje w jeden rog lozka i pozniej beczy dzisiaj w nocy chyba z 3 razy musialam ja poprawiac.... :/

maz pojechal do pracy z oczami na zapalkach normalnie... ech.
U nas dzisiaj nocka też nieciekawa Ania wywalała smoczka po za łóżeczko i miałam nocną gimnastykę w końcu się wkurzyłam i wzięłam ją do łóżka chwilę się pokręciła i zasnęła

Stary 2012-10-17, 09:52   #2818
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
Ale sie paskudnie czuje,bol gardla i glowy,przedwczoraj tez tak mialam,a wczoraj bylo wszystko dobrze,wiec nie wiem o co chodzi z tym moim samopoczuciem
Znowu leje,a jedziemy po paszport Eryka do Manchesteru i myslalam,ze tym razem sobie pozwiedzamy.Chyba nie jest to nam dane

Cytat:
Wspolczuje kochana

Cytat:
a dzis rano zrobila ...rzadka kupke na przewijaku...od miesiaca takiej kupki nie bylo, odkad je troszke innych rzeczy...wiec nie wiem moze to stres wczorajszego usypiania w lozeczku odreagowuje, albo jabluszko ktore dostala w poniedzialek rozluznilo kupki.
bo ostatnio kupki byly plastelinkowe, wczoraj juz byly bardziej papkowate a dzis rzadka, jabluszko ugotowane zjadla w poniedzialek.
Mysle,ze to moze byc po jabluszku.Eryk tez rzadsze kupy mial jak jadl jablko
Stary 2012-10-17, 10:19   #2819
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzien dobry!
Ale sie paskudnie czuje,bol gardla i glowy,przedwczoraj tez tak mialam,a wczoraj bylo wszystko dobrze,wiec nie wiem o co chodzi z tym moim samopoczuciem
Znowu leje,a jedziemy po paszport Eryka do Manchesteru i myslalam,ze tym razem sobie pozwiedzamy.Chyba nie jest to nam dane

Wspolczuje kochana

Mysle,ze to moze byc po jabluszku.Eryk tez rzadsze kupy mial jak jadl jablko
bo Gosiu w Manchesterze rzadko kiedy nie pada mam kolezanke i mowi ze zawsze ale to zawsze ma przy sobie parasol.

ja mialam tak z gardlem, czasami nadal tak mam, ze lapie mnie tylko wieczorami lub w nocy, a w dzien wszystko mija, nie wiem co to moze byc ale miewam tak czesto.
Milej podrozy!! to nasze dzieciaczki beda mogly sobie pojechac gdzies Hania ma paszport od 2 wrzesnia, ale do wiosny za granice sie nie ruszamy.

Roksape pisalas ze moze powinnam Hani dac smoczek w nocy, probowalam tego wiele razy kilka miesiecy temu, niestety orientowala sie za kazdym razem i nie przechodzilo, ma byc cycul i koniec zreszta ona odrzucila smoka majac 8 tygodni i probowalam tak do 4 miesiecy ja przekonac, ale pozniej juz przestalam.

Gosiu no moze to i po jabluszku, w ogole to wydaje mi sie ze Hania ma wrazliwy ten swoj brzuszek.

Rybka Hanka moja to tez taka kurka, jak ja dokarmialam mm to tez wypijala max 60ml, kiedy dzieci w jej wieku pily po 150ml. ona tak od samego poczatku pila czesto a malo, pewnie dlatego w nocy od zawsze nadrabia dzienne straty. a tez nie chce jej zmuszac do wiekszych porcji, skoro lubi takie dziobanie.

Nowaken i Emigra obyscie mialy lepsze nocki, tak to jest z tymi dzieciaczkami, nie ma stalosci , nie przewidzisz nic raz lepiej raz gorzej i tak juz bedzie zawsze.

ja wczoraj mialam psychiczny kryzys calodzienny i bardzo sie ciesze ze dzis ju zlepiej, bo kurcze nielatwo jak czlowiek widzi wszystko w czarnych kolorach, wszystko trudniej przychodzi.

Stary 2012-10-17, 10:20   #2820
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
za 8 miesiecy!
Sliczna Ewunia i chyba coaz bardziej do ciebie podobna.

Nie bardzo wiem co doradzic,ja Eryka sporadycznie biore do lozka,Wiki tez byla przyzwyczajona do spania u siebie.Z prostej przyczyny,ze we trojke raczej niewygodnie,Radek jest duzy chlop,wiec sporo miejsca zajmuje.Gdybym miala mega duze lozko,to pewnie tez bym spala z dzieciakami,bo lubie wtulic sie w to male cialko
A nie pamietam czy wy smoczek uzywacie?Bo mozna by sprobowac zamiast piersi smoczek i przytulic i ululac tak.Moze da rade?

Eryk dopiero od tygodnia je w miare systematycznie stale pokarmy.Tzn codziennie dostaje obiadek i z reguly pol sloiczka starcza,ale dwa razy jak mial zwoja ulubiona dynie z ziemniaczkiem,to cialy zjadl.Czasem dostanie jeszcze popoludniu/pod wieczor pol sloiczka deserku lub utarte jablko,albo z 50 ml kaszki na gesto zje.Pije 4 razy w dzien z piersi i raz w nocy/nad ranem.No ale Eryk grubasek jest,wiec ta polowa obiadku krzywdy mu nie robie.Juz przekroczyl 9 kg,a dopiero skonczy pol roczku

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

A moze sprobowac wieczorem kaszke jej dac,moze na tym lepiej pospi.Jak myslisz?
Pisałaś to do Moni ale ja mogę się wypowiedzieć że u Nas kaszka wieczorem nie wydłuża spania;/

Cytat:

Dzieki wielkie za odpowiedzi w sprawie jedzonka.
Bo wlasnie kaszke moglabym dac,tylko ze Hania produkcje na biezaco sciaga I nie dam rady sciagnac Nic laktatorem,jakas bezmleczna kaszke musialabym dostac,ale tutaj nie moge znalezc nigdzie.
super zawsze to pierwszy "krok"

Cytat:
Witam,

gratki dla Ani!

Gratki również dla Was!

oho..potwierdzam

i dla Filipka

polecam

papirus wyszedł super mogę polecić bardzo smaczny ten kurczak wyszedł , dobrze doprawiony

Cytat:

dzięki za info w sprawie drewnianego domu też właśnie myślimy nad takim

witam
Nocka super pobudki o 22.30, 1.30, 4.30 - 5.30 i spanie do 8.30

Teraz idę zrobić jarzynową i na spacerek z Oskarem

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości