Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-17, 09:07   #3451
Malpka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Nie działa.

Dziewczyny o tu będzie się działo w marcu - wariactwo ! czytam rozpakowane wrześniowe i strasznie popić i popalić dają te dzieciaki, krzyczą, ulewają, nie śpią haha
no co ty nasze będą grzecziutkie bedą jadły i spały

Cytat:
Napisane przez anna maria 79 Pokaż wiadomość
qurcze ja chyba nie umiem wstawiac linków
może tak pójdzie

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=5570641

chodzi mi o to po 280zł z wibracją, melodyjkami, światełkiem i kołyską...wypas na maxa
a ma podnoszoną podłogę? bo z moim kręgosłupem nie wyobrażam sie schylać tyle czasu ale ładne
ja turystyczne mam na wyjazdy i do rodziców a tak to mamy drewniane
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 09:08   #3452
anna maria 79
Raczkowanie

qurcze Tobie się udało wkleić link...tak to
anna maria 79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 09:11   #3453
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ja mam 3,5 latke i ostatnio jej robiłam badania podobno sie powinno robic raz w roku i chyba zaczne sie tego stosowac

u nas krzesełko uczydelko i stoliczek i jezdzik tez sie sprawdzily krzesełko i stolik do tej pory w uzyciu
i jak jej pobierali? z żyły krew czy z palca?
ja byłam rok temu jak M miała 1,5 roku i pobierali z palca..
teraz czuję że byłyby dzikie ryki.. tym bardziej jeśli z żyły..
a w ogóle to jakie badania robiłaś?

u nas uczydełko też dalej w użyciu..

Cytat:
Luna super zdjęcie
ja nie mam łóżeczka po synku ale tym razem planuje coś takiego
http://allegro.pl/maxx-wypas-lozeczk...2699051571.htm
kolor tofii uniwersalny dla chłopca i dziewczynki
i w turystycznym będzie małe spało?
nie planujesz drewnianego?

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 09:13   #3454
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Ja też planuję drewniane, z wyjmowanymi szczebelkami i z szufladą pod spodem, natomiast zastanawiam się czy opcja przerobienia potem na tapczanik ma sens, czy lepiej po prostu potem taki kupić tapczanik i tyle...

annamaria a skąd decyzja na takie turystyczne ? wizualnie wolisz czy jakieś inne powody ?

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
no co ty nasze będą grzecziutkie bedą jadły i spały
taaaa.... w każdym bądź razie wysypiajmy się w ciąży na zapas dziewuchy przyda się
Stary 2012-10-17, 09:13   #3455
anna maria 79
Raczkowanie

nie planuje drewnianego...miałam przy synu i cała głowa w siniakach, zęby w natarciu na barierkę....tym razem zdecyduje się na turystyczne tylko materacyk dokupię gryka-kokos miałam przerabiane na tapczanik ale i tak w wieku 3 lat sprzedałam kupiłam komplet mebli apli z młodzieżowym łóżkiem 90x200cm i teraz też tak zrobię...my z mężem do salonu 30m a córce lub synkowi sypialnia z mebelkami a turystyczne pod młotek na allegro

Edytowane przez anna maria 79
Czas edycji: 2012-10-17 o 09:16
anna maria 79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 09:14   #3456
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Witajcie
dzis mamy skonczony 17 tc
niezbyt pospałam bo obudzilam sie w nocy i maly zaczal lobuzowac nawet na prawym boku jak nigdy, bawil sie śmiało nie zwazajac ze jest noc a jak sie przytulilam do plecow TZ to chybaq wzial sobie go za cel bo kopał najmocniej i to tak laskotalo ze smialam sie na glos
o kurcze, to Ty już tak czujesz w 17 tc? super, ja jestem teraz w środku 16 tc i juz sie bardzo nei moge doczekac pierwszych ruchow, szczegolnie, ze na kazdym usg dzidzia jest baaardzo ruchliwa, tylko jeszcze nei czuje
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 09:14   #3457
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny nie uwierzycie
pisalam wczesniej na lapku czyli na prawym boku i obrocilam sie na plasko a tam moj brzuch wyglada jak kosmita
jaaa tez
gratuluję 17!
Ostatnio leżąć we wannie zaobserwowałam, że mam niesymetryczny brzuch

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
A ja mieszkam tu od niedawna i szukam gdzie tu można w miarę tanio padania porobić a mam ich sporo (cukier, mocz, morfoligia, hiv, żółłtaczka itd)y
a nie myślałaś, żeby iść do lekarza na NFZ po skierowanie na badania?

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 09:15   #3458
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Ja też planuję drewniane, z wyjmowanymi szczebelkami i z szufladą pod spodem, natomiast zastanawiam się czy opcja przerobienia potem na tapczanik ma sens, czy lepiej po prostu potem taki kupić tapczanik i tyle...
ja nie mam tej opcji..
niedawno kupiliśmy po prostu normalne łóżko dla małej i przeniosła się do swojego pokoju a tamto poszło na strych, zostało dla drugiego bobasa..
my nowego łóżka użyliśmy jako argumentu na wyprowadzkę z naszej sypialni.. mała zachwycona bo ma swoje 'dorosłe' łóżko i przeprowadzka poszła gładziutko..

Edytowane przez joanna200
Czas edycji: 2012-10-17 o 09:17
Stary 2012-10-17, 09:16   #3459
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
a myślałam ze to ja dziś pierwsza wstane
byłam dziś w pracy na 6.30 bo musze wyjść wcześniej więc wcześniej przyszłam, może tu nie usne
a widzisz tutaj NIESPODZIANKA no na szczescie ok 4 udalo mi sie jakos usnac, ale co z tego ze o 7.30 dzwonil 1budzik, ale przed 2 co mila dzwonic o 9 sie sama obudzialam

Cytat:
Napisane przez maczek35 Pokaż wiadomość
Sama nie wiem co o tym myśleć bo pewnie mało kto robi badania dzieciom 12-letnim, a jednak.
ja pamietam ze mialam zawsze raz do roku, czasami po jakiejs chorobie robione ponownie, no ale do ok 14 roku zycia bylam dosc chorowita, same zastrzyki bralam do 4roku zycia, wiec igly mi nie straszne - za ca panie higienstki i pielengiarki mnie kochaly

ehhh u mnie a Bergen dzis dosc pochmurno i zbiera sie na deszcz, jakby dawno nie padalo

co do pieluch, ja jakies tam dostane w tych ''baby paka-ch'' no ale zalezy tez jak wielkie sie dizecko urodzi, chociaz wieksze niz 3,5 nie przewiduje - ale zycie pokaze.
mam znajomego co w ''rema 1000'' na centrum pracuje ( cos ala tesco ) i mowi ze papmersy zamawiaja co 3 dni nowa dostawe, w sumie nie dziwie se ceny konkurencyjne to i cala ''emigracja'' oszczedza.
ale wiecie co ja tam nie jestem jakas nietolerancyjna, ale jeszcze mieszkam na takim osiedlu gdzie Somalia rzadzi, wszytsko to komunalne i ze socjala zyja, maz pracuje a baba co rok to prorok ehh - i na to ida podatki. druga Anglia sie robi - ja tam wiem ze oni nie ciakawa sytuacje w kraju maja, ale na boga - jakby mi busa co 5 min puszczali a nie co 20 to on i tak bylby zapchany do mozliwosci, a dla ich kobiet - powinni podstawiac busy tylko i wylacznie dla wozkow, bo faktycznie rozmanzaja sie w tempie ekspresowym !!!. nawet ost arabow przeskoczyli, co oni mieli pierszentwo

oooooooooooooooooooka lecem sie szykowac

milego dzionka zycze

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 09:17   #3460
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:

annamaria a skąd decyzja na takie turystyczne ? wizualnie wolisz czy jakieś inne powody ?[COLOR="Silver"]
tak teraz czytam i jedna rzecz przyszla mi do grlowy z tym lozeczkiem. Tez planuje drewniane z wyjmowanym najlepiej calym bokiem, ale bez szuflady. Moja bratanica jak zaczela chodzic, od razu zaczela wyciagac ta szuflade i pare razy malo sie nie zabila o nia. Efekt byl taki, ze szuflada wyjeta i gdzies stoi i zajmuje miejsce... Wiec chyba sobie podaruje
Stary 2012-10-17, 09:19   #3461
Sunshine833
Raczkowanie

Witam,
zdaję relację z wczorajszej wizyty...10,5cm i 150g...ruchliwy wczoraj był bardzo ale non stop chwałił się....siusiakiem!!!!ta k więc będzie kolejny chłopak na wątku coprawda mam trochę nisko ulokowany brzuch i dostałam luteine i duphaston dalej mam kontynuować, no i leżeć więcej, ale poza tym z bejbe ok wszystko.
Tak więc dzięki za trzymanie kciuków za siuśka
miłego dnia
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 09:21   #3462
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aanka0308 Pokaż wiadomość

BEZPŁATNE badania prenatalne USG 3D

Jeśli jesteś w ciąży między 17 a 22 tygodniem i chcesz skorzystać z bezpłatnych badań USG, wykonanych przez wysokiej klasy specjalistów, zadzwoń w celu rejestracji i dalszych informacji pod nr 518-021-931.

Badania odbędą się w ramach warsztatów ultrasonografii w dniach 26-27 października; CENTERMED ul. Łazarza 14 w Krakowie.
Zadzwoniłam - Pan mnie zapisał HIhi ma jeszcze się skonaktować, o której godzinie w piątek. I teraz myślę sobie czy to bezpieczne? czy warto? To podobno mają być szkolenia specjalistów w dziedzinie USG 3D... myślicie, że mogą zrobić krzywdę mnie albo maluszkowi?

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 09:22   #3463
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
Witam,
zdaję relację z wczorajszej wizyty...10,5cm i 150g...ruchliwy wczoraj był bardzo ale non stop chwałił się....siusiakiem!!!!ta k więc będzie kolejny chłopak na wątku coprawda mam trochę nisko ulokowany brzuch i dostałam luteine i duphaston dalej mam kontynuować, no i leżeć więcej, ale poza tym z bejbe ok wszystko.
miłego dnia

a z ciekawości luteina i dupohaston to nie to samo ? dlaczego bierzesz i to i to ?
Stary 2012-10-17, 09:25   #3464
maczek35
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

Z ręki pobierali i łezki się pokulały, byłam prywatnie ale w zwykłej przychodni, natomiast z tego co się dowiedziałam już po to np. w Certusie smarują kremem znieczulającym i nie boli, jest drożej ale jednak mniej stresu, tak więc chyba nastepnym razem tam.
Robiłam jej morfologię, mocz i właśnie OB, bo wyczytałam że to u dzieci ważne, proponuję też zrobić cukier, niestety nie pomyślałam, a teraz się słyszy że tyle dzieci ma cukrzyce, że szok.
maczek35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 09:25   #3465
anetka111
Raczkowanie

fajnie że znacie już płeć ja zaczęłam teraz 15 tydzien a lekarz powiedział ze płeć poda mi dopiero na połowkowym badaniu wiec jeszcze poczekam . ja na pewo chce łozeczko drewniane ze szczebelkami a moja mama che kupic sobie turystyczne bo mieszka pietro nizej i powiedziała że będzie wolała przypilnowac dziecka u siebie niż u mnie i musi miec takie łóżeczko.
Stary 2012-10-17, 09:25   #3466
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Zadzwoniłam - Pan mnie zapisał HIhi ma jeszcze się skonaktować, o której godzinie w piątek. I teraz myślę sobie czy to bezpieczne? czy warto? To podobno mają być szkolenia specjalistów w dziedzinie USG 3D... myślicie, że mogą zrobić krzywdę mnie albo maluszkowi?

ja olewam, i tak w tym czasie mam połówkowe u bardzo dobrego specjalisty, a takie badanie u kogoś kto się uczy to bardziej służy raczej podglądowi dziecka, niż ma jakiegoś znaczenia medycznego, a u mnie wygląda to tak że 30 mam połówkowe, potem koło 10 mam wizytę u swojego gina więc coś tam podglądniemy, a potem już to drugie połówkowe zaraz będzie więc ja nie mam zamiaru chodzić do jakiś lekarzy z łapanki
Stary 2012-10-17, 09:25   #3467
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:

a z ciekawości luteina i dupohaston to nie to samo ? dlaczego bierzesz i to i to ?
No własnie. Ja najpierw bralam duphaston, a jak jakos gorzej sie czulam po nim, to lekarz zamienil mi na luteine... Wiec to chyba sa leki stosowane zamiennie?
Stary 2012-10-17, 09:28   #3468
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
z zyły ale poszło szybciutko i nawet nie zdązyła pisnąc tylko łezki polecialy, jak wyszlysmy z gabinetu to panie co cekały w kolejce były w szoku ze nie płakała i jedna pani nawet dała jej lizaka w nagrode

Cytat:

taaaa.... w każdym bądź razie wysypiajmy się w ciąży na zapas dziewuchy przyda się
nie wiem jak z tymi przerabianymi u nas jak zaczeła wyrastac z normlanego to kupilismy duze przy przerobie na tapczan raczej w długości się nie rozciąga? tylko chyba boki sie ściaga wiec jesli jest duzo drozsze to moim zdaniem nie ma co przepłacać

a co do wyspania to tak śpijcie poki mozecie przyda wam sie ja juz sie zdązyłam chyba przyzwyczaić

Cytat:
Witam,
miłego dnia
i kolejny chłopak

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
tak teraz czytam i jedna rzecz przyszla mi do grlowy z tym lozeczkiem. Tez planuje drewniane z wyjmowanym najlepiej calym bokiem, ale bez szuflady. Moja bratanica jak zaczela chodzic, od razu zaczela wyciagac ta szuflade i pare razy malo sie nie zabila o nia. Efekt byl taki, ze szuflada wyjeta i gdzies stoi i zajmuje miejsce... Wiec chyba sobie podaruje
zalezy jak dziecku wytłumaczysz u nas nie było problemu z ruszaniem szuflady
Stary 2012-10-17, 09:29   #3469
myaja
Rozeznanie

hej dziewczyny!!!
witamy w 16 tc!!!

... ale czas leci ostatnio ginekolog przepisala mi luteine w tabletkach dopochwowo... naczytała się dlaczego takie cuś się podaje i teraz się troszkę martwię... ja dostałam te tabletki ponieważ czasem mnie pobolewa w bokach (ale dosłownie po 4-5sek), i mam takie jakby mini skurcze...

mam dwa opakowania więc liczę, że wszystko będzie ok...

poza tym mój brzuszek niewiele urósł:| i przytyłam od początku ciąży 0,5kg... hmmmm... w sumie lekarz nic mi nie mówił na ten temat, jem na tyle, żebym nie była głodna, przyznaje się że nie jem suuuper zdrowo ale staram się ile mogę... niektóre dziewczyny piszą już że w 17tc można poczuć ruchy dziecka!!! jejku, ciekawe kiedy ja je poczuję i czy w ogóle będę wiedzieć, że to 'to' hihihihi
myaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 09:31   #3470
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

nie wiem jak z tymi przerabianymi u nas jak zaczeła wyrastac z normlanego to kupilismy duze przy przerobie na tapczan raczej w długości się nie rozciąga? tylko chyba boki sie ściaga wiec jesli jest duzo drozsze to moim zdaniem nie ma co przepłacać
Nie rośnie, więc jak mówisz że będzie za małe wtedy to olewam opcje przerobienia na tapczanik, nie wiedziałam po prostu jak to się ma do ogólnych rozmiarów dziecka
Stary 2012-10-17, 09:35   #3471
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:

A nie wiem cały czas brałam duphaston doustnnie...po 2 tabletki dziennie...a teraz dostalam dodatkowo dopochwowo 2x2 luteiny...nie wiem czy to to samo ale mam brac to i to to biore
a wiecie jakie macie długie szyjki? ja niecałe 4cm...
Stary 2012-10-17, 09:41   #3472
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Agateczka pytam o padania typu toxo (znalazłam dwa lab w jednym cena 78zl w drugim 104zł) a dziewczyny piszą że one to za toxo po 50 zł płacą (za oba). A ja mieszkam tu od niedawna i szukam gdzie tu można w miarę tanio padania porobić a mam ich sporo (cukier, mocz, morfoligia, hiv, żółłtaczka itd)
wiesz co to nie wiem, bo ja takie badania robiłam u siebie w ośrodku zdrowia, ale u mnie pobierają a wożą do zbadania do Alfy do Suchedniowa. A ty chodzisz prywatnie do lekarza czy na NFZ?

Cytat:

czyli jest nas więcej.. zawsze marzyło mi się 36..
ja mam 36

Cytat:
Witajcie
niezbyt pospałam bo obudzilam sie w nocy i maly zaczal lobuzowac nawet na prawym boku jak nigdy, bawil sie śmiało nie zwazajac ze jest noc a jak sie przytulilam do plecow TZ to chybaq wzial sobie go za cel bo kopał najmocniej i to tak laskotalo ze smialam sie na glos

wstawiam zdjecie, po jednej stronie widac spodenki a po drugiej wypuklosc zaslania
za kolejny tydzień
a brzusio śmieszny , ale przynajmniej wiesz że maluch się rozpycha

Cytat:

hej wam z rana..
witamy po pięknie przespanej nocy i w skończonym 19tc!
ależ to leci..

zrobiłam małe zakupy na allegro.. i licytuję dalej dla małego parę ciuszków.. zobaczymy jak mi pójdzie..
za kolejny tydzień
za zakupy, myślę że się pochwalisz

Cytat:
Witam,
miłego dnia
za wizytę i za siusiaka, przynajmniej się nie wstydził
Stary 2012-10-17, 09:43   #3473
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze, to Ty już tak czujesz w 17 tc? super, ja jestem teraz w środku 16 tc i juz sie bardzo nei moge doczekac pierwszych ruchow, szczegolnie, ze na kazdym usg dzidzia jest baaardzo ruchliwa, tylko jeszcze nei czuje
ja jak bylam w 15t5d to poczulam pierwsze ruchy, ale odrazu mocniejsze a nie zadne muskanie moze dzidziol jest duzy albo ja chuda i dlatego tak czuje, pozatym ciagle leze wiec moge sie skupic na tym

Cytat:
drewniane najlepsze moje dwie siostrzenice mialy szuflady i w zycu nie wpadly na pomysl zeby ja dotknac, takze Twoja bratanica to psotnik mały

Cytat:
Witam,
miłego dnia
odpoczywaj kochana jak najwiecej, siusiak jest

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
mysle ze warto pojsc moze nie bedzie to jakies super wiarygodne ale za darmo to warto chociaz poogladac dzidzie. Gdybym mieszkala w krk to tez bym poszla ale 100km to mi sie nie chce jechac

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 09:48   #3474
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
A nie wiem cały czas brałam duphaston doustnnie...po 2 tabletki dziennie...a teraz dostalam dodatkowo dopochwowo 2x2 luteiny...nie wiem czy to to samo ale mam brac to i to to biore
a wiecie jakie macie długie szyjki? ja niecałe 4cm...
Aha hmm czyli może dostajesz właśnie na tą szyjkę ? Bo to spora dawka w sumie ! A masz jakieś bóle, skurcze czy coś ?

Ja nie pamiętam jaką mam długość, natomiast jak m gin sprawdzał to powiedział że bardzo długa i ładna i wszystko super ale długości nie zapamiętałam...
Stary 2012-10-17, 09:49   #3475
nestelle
Zakorzenienie

no cześć mamuśki ,
w poznaniu piękny dzień - jest słoneczko !!!

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
no ja też mam plan żeby zacząć od pampersów a potem spróbować dady. A co do pampersów - to do mamuś, które już odchowały malucha - lepiej kupować pampersy newborn (2-5kg) czy newbaby (3-6kg)? Oczywiście chodzi mi na pierwsze dni malucha
ja polecam kupić jedną paczkę najmniejszego rozmiaru(1) ,z kubą i ninką popełniłam ten sam błąd i kupiłam po dwie paczki a okazało się ,że już po jednej musieliśmy przejść na nr 2. Radzę też nie sugerować się wagą dziecka(często waga podana na opakowaniu nie ma nic współnego z wagą dziecka) i nie robić mega zapasów-to nie prl-sklepów wokół pełno i otwarte o każdej porze...
Ja kupię po 1 paczce 1 i 2 -a reszta dokupi się w trakcie.....
ale to plany na za kilka mies.....
Cytat:

wiecie co do bajerów to po pierwszym dziecku mogę powiedzieć tyle...
karuzela z misiami fisher price bardziej podobała się i bawiła nas niż syna...więc teraz nie kupię
leżaczek fp z wibracjami był super więc kupię
mam wanienkę profilowaną i dała radę
szczeniaczko-uczniaczek fp był taki sobie
bardziej sprawdziły się miękie grzechotki szeleszczące..
pieluszki tylko huggis nie uczulały ale każdy ma swojego faworyta
mata do zabawy nie sprawdziła się nie interesowała go
ale przypinka aqwarium do boku łóżeczka fp super
na prawdę każde dziecko jest inne......
-bez karuzeli z misiami (i pilotem!!!)nie wyobrażam sobie .... działała na kubę i na ninkę
-leżaczków mam kilka wersji i każda (nawet bez wibracji )była ok.... ale znam takie dzieci ,że zamiast leżaczka były w foteliku samoch.
-jeśli chodzi o wanienkę to mam normalną-plastikową ,nigdy nie miałam problemu z kąpielą dzieci
-szczeniaczko-uczniaczek był baaardzo lubiany przez kubę do ponad 2 lat - ninka natomiast średnio była nim zainteresowana....
-mata - i kuba i ninka lubili...

Cytat:
Witajcie
wstawiam zdjecie, po jednej stronie widac spodenki a po drugiej wypuklosc zaslania
super brzuszek ! no i za 17 !
Cytat:
Napisane przez maczek35 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które maja starsze dzieci, czy wy im robicie badania kontrolne, tzn, krew, mocz ? Jak byłam ostatnio na pobraniu, to córkę też wysłałam, szczęśliwa nie była, ale przekupiłam ja zwolnieniem z lekcji, sama nie wiem co mnie tknęło że ją wysłałam, okazało się że ma za wysokie OB, norma dla dzieci do 10, a ona ma 17, no i wysłałam Tż-ta z wynikami do rodzinnej, a ona że trzeba to sprawdzić bo zbyt wysokie oznacza stan zapalny w organiźmie, więc na początek da skierowanie do laryngologa a potem zobaczymy. Sama nie wiem co o tym myśleć bo pewnie mało kto robi badania dzieciom 12-letnim, a jednak.
za 20 !
no powinno się robić choć ogromna ilość dzieci nie ma badań.Ja mojemu kubie (zaraz 7 lat)od kilku lat robię co pół roku i badania krwi ,mocz ale też serce,wzrok itp. -ale to wymóg szkoły piłkarskiej więc musi ,ninka ma 3,5 i raz była na bad.krwi i moczu .
a co do twojej córki to nie martw się ,lekarz już wie co robić ale brawa za to ,ze na to wpadłaś... w końcu nigdy nie wiadomo a takie badania to powinien być standard...
Stary 2012-10-17, 09:50   #3476
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
nudź sie nudź to będziesz nam pomysły podsuwać możesz dopisać jeszcze mate chyba że masz bo też przydatna
właśnie maty nie chce chyba ze dostane. zamiast maty chce te puzzle wielkie piankowe na podłogę.
Cytat:
Witajcie

za kolejny tydzień
wow jaki brzuch fajny
Cytat:
witamy po pięknie przespanej nocy i w skończonym 19tc!
ależ to leci..

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Gdzie będziecie wyjeżdżać? do Niemiec? macie tam rodzinę? perspektywy na pracę?

Też chce pluszaka z bijącym serduchem. Ciekawe ile kosztuje taki porządnie wykonany[COLOR=Silver]
no plan jest że do Niemiec, rodzine mamy ale nie tam gdzie chcemy jechac. jak tz dostanie prace to jedziemy ;p
pluszak ok 100zł dlatego chętnie dostane

Cytat:
Dziewczyny o tu będzie się działo w marcu - wariactwo ! czytam rozpakowane wrześniowe i strasznie popić i popalić dają te dzieciaki, krzyczą, ulewają, nie śpią haha
no co ty mówisz mój synek będzie grzecznym śpiochem po mamusi bez kolek
Cytat:
qurcze ja chyba nie umiem wstawiac linków
może tak pójdzie

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=5570641

chodzi mi o to po 280zł z wibracją, melodyjkami, światełkiem i kołyską...wypas na maxa
to turystyczne? ja chce turystyczne na wyjazdy tylko i szukam do 200zł
Cytat:
Witam,
miłego dnia
20 siusiak na wątku
za wizyte super że wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!!!
witamy w 16 tc!!!

a ja się witam w 21 tygodniu równo

a dziś szkoła eh ;/

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 10:03   #3477
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:
Aha hmm czyli może dostajesz właśnie na tą szyjkę ? Bo to spora dawka w sumie ! A masz jakieś bóle, skurcze czy coś ?

Ja nie pamiętam jaką mam długość, natomiast jak m gin sprawdzał to powiedział że bardzo długa i ładna i wszystko super ale długości nie zapamiętałam...
NO właśnie dobrze się czuję, żadnych bóli ani plamień...i jakoś dużo energii mam...następna wizytę mam za 4 tygodnie i mam brac te tabletki i leżeć trochę więcej i chce zobaczyć czy się poprawi czy taki mój urok...bo skoro nic mnie nie boli ani nie plamię...
Stary 2012-10-17, 10:06   #3478
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Witam,
miłego dnia
o super !!! gratuluje synka !!!
Cytat:
No własnie. Ja najpierw bralam duphaston, a jak jakos gorzej sie czulam po nim, to lekarz zamienil mi na luteine... Wiec to chyba sa leki stosowane zamiennie?
... też jestem ciekawa ? ja jestem na luteinie - z powodu twardniejącego brzucha-a teraz mam odstawiać...
mam dopochwowo i jestem ciekawa czy to w ogóle się wchłania bo dopuki leżę(czyli na noc)to ok ale o.2 godz po wstaniu wszystko mi spływa....
Cytat:
hej dziewczyny!!!
witamy w 16 tc!!!
za 16 !
Stary 2012-10-17, 10:15   #3479
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Witam,
miłego dnia
gratuluję..

Cytat:
hej dziewczyny!!!
witamy w 16 tc!!!

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
za kolejny tydzień
za zakupy, myślę że się pochwalisz
dzięki..
jak aukcja się skończy to się pochwalę, no chyba że nie wygram..

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
właśnie maty nie chce chyba ze dostane. zamiast maty chce te puzzle wielkie piankowe na podłogę.

a ja się witam w 21 tygodniu równo
dzięki..

co do puzzli piankowych.. to u mnie sprawdziły się dopiero ok 1 roku, bo wcześniej mała wyciągała te elementy i jadła niestety..

i gratulacje kolejnego tygodnia!

Edytowane przez joanna200
Czas edycji: 2012-10-17 o 10:16
Stary 2012-10-17, 10:18   #3480
Malpka
Zakorzenienie

gratulacje kolejnych tygodni

klementynka, monika to jak się jutro umawiamy? ja bede juz ok 16.20 bo prosto po pracy podjade
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości