|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Cytat:
bedą jadły i spały ![]() Cytat:
ale ładneja turystyczne mam na wyjazdy i do rodziców a tak to mamy drewniane
|
|
#3452 |
|
Raczkowanie
|
qurcze Tobie się udało wkleić link...tak to
|
|
|
|
#3453 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja byłam rok temu jak M miała 1,5 roku i pobierali z palca.. teraz czuję że byłyby dzikie ryki.. tym bardziej jeśli z żyły.. ![]() a w ogóle to jakie badania robiłaś? u nas uczydełko też dalej w użyciu.. Cytat:
nie planujesz drewnianego?
|
|
#3454 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też planuję drewniane, z wyjmowanymi szczebelkami i z szufladą pod spodem, natomiast zastanawiam się czy opcja przerobienia potem na tapczanik ma sens, czy lepiej po prostu potem taki kupić tapczanik i tyle...
annamaria a skąd decyzja na takie turystyczne ? wizualnie wolisz czy jakieś inne powody ? ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- taaaa.... w każdym bądź razie wysypiajmy się w ciąży na zapas dziewuchy przyda się
|
#3455 |
|
Raczkowanie
|
nie planuje drewnianego...miałam przy synu i cała głowa w siniakach, zęby w natarciu na barierkę....tym razem zdecyduje się na turystyczne tylko materacyk dokupię gryka-kokos
miałam przerabiane na tapczanik ale i tak w wieku 3 lat sprzedałam kupiłam komplet mebli apli z młodzieżowym łóżkiem 90x200cm i teraz też tak zrobię...my z mężem do salonu 30m a córce lub synkowi sypialnia z mebelkami a turystyczne pod młotek na allegro
Edytowane przez anna maria 79 Czas edycji: 2012-10-17 o 09:16 |
|
|
|
#3456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio leżąć we wannie zaobserwowałam, że mam niesymetryczny brzuch a nie myślałaś, żeby iść do lekarza na NFZ po skierowanie na badania?
|
|
|
#3458 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niedawno kupiliśmy po prostu normalne łóżko dla małej i przeniosła się do swojego pokoju a tamto poszło na strych, zostało dla drugiego bobasa.. my nowego łóżka użyliśmy jako argumentu na wyprowadzkę z naszej sypialni.. mała zachwycona bo ma swoje 'dorosłe' łóżko i przeprowadzka poszła gładziutko..
Edytowane przez joanna200 Czas edycji: 2012-10-17 o 09:17 |
|
|
|
|
#3459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ehhh u mnie a Bergen dzis dosc pochmurno i zbiera sie na deszcz, jakby dawno nie padalo ![]() co do pieluch, ja jakies tam dostane w tych ''baby paka-ch'' no ale zalezy tez jak wielkie sie dizecko urodzi, chociaz wieksze niz 3,5 nie przewiduje - ale zycie pokaze. mam znajomego co w ''rema 1000'' na centrum pracuje ( cos ala tesco ) i mowi ze papmersy zamawiaja co 3 dni nowa dostawe, w sumie nie dziwie se ceny konkurencyjne to i cala ''emigracja'' oszczedza. ale wiecie co ja tam nie jestem jakas nietolerancyjna, ale jeszcze mieszkam na takim osiedlu gdzie Somalia rzadzi, wszytsko to komunalne i ze socjala zyja, maz pracuje a baba co rok to prorok ehh - i na to ida podatki. druga Anglia sie robi - ja tam wiem ze oni nie ciakawa sytuacje w kraju maja, ale na boga - jakby mi busa co 5 min puszczali a nie co 20 to on i tak bylby zapchany do mozliwosci, a dla ich kobiet - powinni podstawiac busy tylko i wylacznie dla wozkow, bo faktycznie rozmanzaja sie w tempie ekspresowym !!!. nawet ost arabow przeskoczyli, co oni mieli pierszentwo ![]() oooooooooooooooooooka lecem sie szykowac |
||
|
|
|
#3460 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3461 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
zdaję relację z wczorajszej wizyty...10,5cm i 150g...ruchliwy wczoraj był bardzo ale non stop chwałił się....siusiakiem!!!! ta k więc będzie kolejny chłopak na wątku coprawda mam trochę nisko ulokowany brzuch i dostałam luteine i duphaston dalej mam kontynuować, no i leżeć więcej, ale poza tym z bejbe ok wszystko.Tak więc dzięki za trzymanie kciuków za siuśka ![]() miłego dnia |
|
|
|
#3462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
HIhi ma jeszcze się skonaktować, o której godzinie w piątek. I teraz myślę sobie czy to bezpieczne? czy warto? To podobno mają być szkolenia specjalistów w dziedzinie USG 3D... myślicie, że mogą zrobić krzywdę mnie albo maluszkowi?
|
|
|
#3463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a z ciekawości luteina i dupohaston to nie to samo ? dlaczego bierzesz i to i to ?
|
|
#3464 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z ręki pobierali i łezki się pokulały, byłam prywatnie ale w zwykłej przychodni, natomiast z tego co się dowiedziałam już po to np. w Certusie smarują kremem znieczulającym i nie boli, jest drożej ale jednak mniej stresu, tak więc chyba nastepnym razem tam. Robiłam jej morfologię, mocz i właśnie OB, bo wyczytałam że to u dzieci ważne, proponuję też zrobić cukier, niestety nie pomyślałam, a teraz się słyszy że tyle dzieci ma cukrzyce, że szok. |
|
|
|
|
#3465 |
|
Raczkowanie
|
fajnie że znacie już płeć ja zaczęłam teraz 15 tydzien a lekarz powiedział ze płeć poda mi dopiero na połowkowym badaniu wiec jeszcze poczekam
. ja na pewo chce łozeczko drewniane ze szczebelkami a moja mama che kupic sobie turystyczne bo mieszka pietro nizej i powiedziała że będzie wolała przypilnowac dziecka u siebie niż u mnie i musi miec takie łóżeczko.
|
#3466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja olewam, i tak w tym czasie mam połówkowe u bardzo dobrego specjalisty, a takie badanie u kogoś kto się uczy to bardziej służy raczej podglądowi dziecka, niż ma jakiegoś znaczenia medycznego, a u mnie wygląda to tak że 30 mam połówkowe, potem koło 10 mam wizytę u swojego gina więc coś tam podglądniemy, a potem już to drugie połówkowe zaraz będzie więc ja nie mam zamiaru chodzić do jakiś lekarzy z łapanki
|
|
#3467 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3468 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do wyspania to tak śpijcie poki mozecie przyda wam sie ja juz sie zdązyłam chyba przyzwyczaić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3469 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny!!!
![]() witamy w 16 tc!!! ![]() ![]() ![]() ... ale czas leci ostatnio ginekolog przepisala mi luteine w tabletkach dopochwowo... naczytała się dlaczego takie cuś się podaje i teraz się troszkę martwię... ja dostałam te tabletki ponieważ czasem mnie pobolewa w bokach (ale dosłownie po 4-5sek), i mam takie jakby mini skurcze...mam dwa opakowania więc liczę, że wszystko będzie ok... poza tym mój brzuszek niewiele urósł:| i przytyłam od początku ciąży 0,5kg... hmmmm... w sumie lekarz nic mi nie mówił na ten temat, jem na tyle, żebym nie była głodna, przyznaje się że nie jem suuuper zdrowo ale staram się ile mogę... niektóre dziewczyny piszą już że w 17tc można poczuć ruchy dziecka!!! jejku, ciekawe kiedy ja je poczuję i czy w ogóle będę wiedzieć, że to 'to' hihihihi
|
|
|
|
#3470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3471 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a wiecie jakie macie długie szyjki? ja niecałe 4cm... |
|
|
|
|
#3472 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam 36 ![]() Cytat:
za kolejny tydzieńa brzusio śmieszny , ale przynajmniej wiesz że maluch się rozpycha ![]() Cytat:
za kolejny tydzień za zakupy, myślę że się pochwalisz![]() Cytat:
za wizytę i za siusiaka, przynajmniej się nie wstydził
|
||||
|
|
|
#3473 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze dzidziol jest duzy albo ja chuda i dlatego tak czuje, pozatym ciagle leze wiec moge sie skupic na tym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
odpoczywaj kochana jak najwiecej, siusiak jest ![]() Cytat:
moze nie bedzie to jakies super wiarygodne ale za darmo to warto chociaz poogladac dzidzie. Gdybym mieszkala w krk to tez bym poszla ale 100km to mi sie nie chce jechac
|
||||
|
|
|
#3474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie pamiętam jaką mam długość, natomiast jak m gin sprawdzał to powiedział że bardzo długa i ładna i wszystko super ale długości nie zapamiętałam...
|
|
#3475 | ||||
|
Zakorzenienie
|
no cześć mamuśki
, w poznaniu piękny dzień - jest słoneczko Cytat:
Ja kupię po 1 paczce 1 i 2 -a reszta dokupi się w trakcie..... ale to plany na za kilka mies..... Cytat:
-bez karuzeli z misiami (i pilotem!!!)nie wyobrażam sobie .... działała na kubę i na ninkę -leżaczków mam kilka wersji i każda (nawet bez wibracji )była ok.... ale znam takie dzieci ,że zamiast leżaczka były w foteliku samoch. -jeśli chodzi o wanienkę to mam normalną-plastikową ,nigdy nie miałam problemu z kąpielą dzieci -szczeniaczko-uczniaczek był baaardzo lubiany przez kubę do ponad 2 lat - ninka natomiast średnio była nim zainteresowana.... -mata - i kuba i ninka lubili... Cytat:
za 17 !Cytat:
za 20 ! no powinno się robić choć ogromna ilość dzieci nie ma badań.Ja mojemu kubie (zaraz 7 lat)od kilku lat robię co pół roku i badania krwi ,mocz ale też serce,wzrok itp. -ale to wymóg szkoły piłkarskiej więc musi ,ninka ma 3,5 i raz była na bad.krwi i moczu . a co do twojej córki to nie martw się ,lekarz już wie co robić ale brawa za to ,ze na to wpadłaś... w końcu nigdy nie wiadomo a takie badania to powinien być standard...
|
|
#3476 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wow jaki brzuch fajny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pluszak ok 100zł dlatego chętnie dostane ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizyte super że wszystko dobrze ![]() ![]() a ja się witam w 21 tygodniu równo a dziś szkoła eh ;/
|
|
#3477 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!!! gratuluje synka !!!Cytat:
mam dopochwowo i jestem ciekawa czy to w ogóle się wchłania bo dopuki leżę(czyli na noc)to ok ale o.2 godz po wstaniu wszystko mi spływa.... za 16 !
|
|
#3479 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() dzięki.. ![]() jak aukcja się skończy to się pochwalę, no chyba że nie wygram.. ![]() Cytat:
![]() co do puzzli piankowych.. to u mnie sprawdziły się dopiero ok 1 roku, bo wcześniej mała wyciągała te elementy i jadła niestety.. ![]() i gratulacje kolejnego tygodnia! ![]()
Edytowane przez joanna200 Czas edycji: 2012-10-17 o 10:16 |
||
|
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje kolejnych tygodni
klementynka, monika to jak się jutro umawiamy? ja bede juz ok 16.20 bo prosto po pracy podjade
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

ale ładne
05.07.2008 

nawet na prawym boku jak nigdy, bawil sie śmiało nie zwazajac ze jest noc 

. ja na pewo chce łozeczko drewniane ze szczebelkami a moja mama che kupic sobie turystyczne bo mieszka pietro nizej i powiedziała że będzie wolała przypilnowac dziecka u siebie niż u mnie i musi miec takie łóżeczko.