Wrocław !!:-) - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-15, 16:19   #541
Beekeeper
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Beekeeper
Dot.: Wrocław !!:-)

Dziewczyny, wiecie kiedy dokładnie otwierają Pasaz grunwaldzki? Bo wlasnie zajrzałam na ich stronę i prawie obsliniłam ekran: będzie tam Bershka, Oysho, Stradivarius, Pull'n'Bear... Ech, gdyby jeszcze Blanco - byłabym w niebie....
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Ja! ja jestem z osiedla krzywoustego:P
witam sąsiadke
o witam!
ja z samego centrum Psiego
Stary 2007-02-15, 19:49   #542
Jula
Zakorzenienie

Bee, mieli otworzyć już w marcu, ale się przesunie na kwiecień (tak mi mówiła moja kierowniczka), bo się nie wyrobili, jak zwykle

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Jula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-15, 20:03   #543
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beekeeper Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiecie kiedy dokładnie otwierają Pasaz grunwaldzki? Bo wlasnie zajrzałam na ich stronę i prawie obsliniłam ekran: będzie tam Bershka, Oysho, Stradivarius, Pull'n'Bear... Ech, gdyby jeszcze Blanco - byłabym w niebie....
o witam!
ja z samego centrum Psiego
otwieraja w marcu
chociaz jak przejezdzam to jakos mi sie wierzyc nie chce, wszystko w rozsypce jeszcze
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-15, 20:29   #544
Sunny Tiger
Wtajemniczenie

My dzisiaj z TŻ oglądaliśmy mieszkanie do wynajęcia koło Pasażu Grunwaldzkiego...mieszkan ie super, ale kamienica w której się mieści... coś potwornego Dlatego zrezygnowaliśmy. A tak mi szkoda tego Pasażu, buuuuu...
Stary 2007-02-15, 20:30   #545
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Umowa podpisana jest na 20 marca. Przekroczenie tej magicznej daty wiąże się ze sporą karą wykonawców, więc podejrzewam, że jednak się sprzęgną
Ja mam już dość, na Grunwald muszę chodzić 2 razy dziennie i zawsze wracam w butach całych w błocie. Ostatnio zaczęłam chodzić w górskich traperach, bo to jedyne dobre buty na takie warunki.
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-15, 21:31   #546
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunny Tiger Pokaż wiadomość
My dzisiaj z TŻ oglądaliśmy mieszkanie do wynajęcia koło Pasażu Grunwaldzkiego...mieszkan ie super, ale kamienica w której się mieści... coś potwornego Dlatego zrezygnowaliśmy. A tak mi szkoda tego Pasażu, buuuuu...
rany, ja bym oszalala, wychodze z domu... prosto do galerii hihihihihhi
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-16, 09:43   #547
madarynka
Zadomowienie

ja tez sie ciesze z tego pasazu, bo to bedzie najblizsza galeria, a pozatym bede miala gdzie spedzac okienka ;D bo studiuje na polibudzie

madarynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-16, 09:49   #548
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez madarynka Pokaż wiadomość
ja tez sie ciesze z tego pasazu, bo to bedzie najblizsza galeria, a pozatym bede miala gdzie spedzac okienka ;D bo studiuje na polibudzie
ooo a na którym wydziale?
Stary 2007-02-16, 09:51   #549
snowqueen
Zakorzenienie

A ja z kolei cieszę się bardzo z Arkad Wrocławskich Mieszkam bardzo niedaleko i w końcu będę miała Coffee Heaven pod nosem!
Ale z kolei w Pasażu będzie chyba więcej ciekawych sklepów, więc na pewno będę tam często zaglądać

Swoją drogą, jak byłam niedawno w Galerii Krakowskiej, to potem Dominikańska wydała mi się śmiesznie mała i totalnie nieciekawa Czekam na taką prawdziwą, wielką galerię i u nas
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-16, 10:00   #550
coccinelle
BAN stały

a ja napisze tylko, ze cholernie dziwie sie, jak slysze, ze ktos sie cieszy z tego, ile to u nas bedzie galerii.

a juz szczegolnie pasaz grunwaldzki...mam ochote postukac sie w glowe. po co? bo sklepow bedzie wiecej? strasznie super...ja potrafie dobrze sie ubrac w tych, ktore sa dostepne. jesli ktos nie umie, to i nowe marki mu nie pomoga.

jesli chodzi o pasaz, to nadal uwazal, ze ladowanie tego oblesniefo budynu w to miejsce to glupota totalna. ja wolalam targowisko. wiekszosc ludzi mieszkajacych w okolicy wolala targowisko. nie mowiac juz o tych, ktorzy mieli tam prace...
coccinelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-16, 10:29   #551
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coccinelle Pokaż wiadomość
a ja napisze tylko, ze cholernie dziwie sie, jak slysze, ze ktos sie cieszy z tego, ile to u nas bedzie galerii.

a juz szczegolnie pasaz grunwaldzki...mam ochote postukac sie w glowe. po co? bo sklepow bedzie wiecej? strasznie super...ja potrafie dobrze sie ubrac w tych, ktore sa dostepne. jesli ktos nie umie, to i nowe marki mu nie pomoga.

jesli chodzi o pasaz, to nadal uwazal, ze ladowanie tego oblesniefo budynu w to miejsce to glupota totalna. ja wolalam targowisko. wiekszosc ludzi mieszkajacych w okolicy wolala targowisko. nie mowiac juz o tych, ktorzy mieli tam prace...
Moim zdaniem, skoro inwestuje się w takie galerie, to oznacza, że jest na nie popyt. Dlaczego to tak Cię dziwi? Przecież jeżeli nie lubisz takiej formy spędzania swojego czasu, jak np. zakupy, to nikt nie zmusi Cię do tego, żebyś tam poszła. Ja osobiście lubię, pracuję, zarabiam i sprawia mi przyjemność kupienie sobie czegoś ładnego. Czy przeszkadza Ci tak kolejny budynek? Faktem jest, że Pasaż Grunwaldzki będzie wg mnie okropnie brzydki i nie mam pojęcia, w jaki sposób ten projekt przeszedł i został zatwierdzony. Ale np. Arkady Wrocławskie podobają mi się, uważam, że pasują do okolicy i są naprawdę efektowne. Czy komukolwiek szkodzą?
Co do marek - akurat znam wiele z tych, które mają pojawić się we Wrocławiu po raz pierwszy, lub które chwilowo zniknęły, jak np. Zara. Często tam kupowałam, więc cieszy mnie, że będę musiała do niej jechać kilka przystanków tramwajem, a nie ileś kilometrów do innego miasta. Podoba mi się styl i jakość tego co oferują, cieszę się, że się pojawią, co w tym złego? Nie uważam, że nie potrafię się dobrze ubrać, ale jestem wybredna i zwyczajnie w świecie podobają mi się rzeczy jednych marek bardziej, a innych mniej...
A co do pracy ludzi z targowiska, to ja im naprawdę współczuję, gdyż zostali nagle bez niczego, ale z drugiej strony taka galeria daje więcej miejsc pracy - najpierw przy budowie, potem w sklepach, kinie, itp. Cóż, tak to już jest, jak budowali Carrefoura, to wszyscy okoliczni sklepikarze i pobliscy starsi mieszkańcy prostestowali, ale jak przyszło co do czego, to główną klientelę zwłaszcza przed południem stanowią właśnie ludzie starsi - jest taniej, wszystko w jednym miejscu... Co dla mnie stanowi akurat duży atut, bo nie mam czasu na bieganie po różnych rejonach miasta. A na marginesie - targowisk osobiście nie znoszę.
Stary 2007-02-16, 10:55   #552
coccinelle
BAN stały

czyuwazasz, ze ludzie, ktorzy handlowali na placu grunwaldzkim znalezli zatrudnienie przy budowie pasazu? albo czy znajda prace w sklepach z ciuchami, ktore wkrotce powstana?

jesli tak, to poraza mnie twoja naiwnosc.

ja sadze, ze nie. co za tym idzie...nie ma niczego na usprawiedliwienie powstania tego budynku.
bez wszystkich marek zary jestes w stanie zyc. oni bez tego targowiska...coz...czesto nie sa w stanie.

uwazam, ze "spedzanie wolnego czasu" w galeriach handlowych bardzo zle swiadczy o naszym spoleczenstwie. i bardzo sie ciesze, ze nie naleze do tych ludzi, ktorzy tak spedzaja wolny czas.
zakupy...rzecz przyjemna. ale nie jako hobby, nie jako sposob spedzania wolnego czasu.

nie znosisz targowisk...kupuj lsniace, pryskane owoce w galeriach, pozwalaj sie faszerowac GMO. dla mnie ochrona srodowiska, zdrowe jedzenie i zdrowe zycie sa wazne. dlatego...kupuje zdrowe jedzenie, wiejskie jajka i warzywa. w galerii ich nie kupie.

czy zatem kolejny budynek komus szkodzi? tak. zdecydowanie.
Stary 2007-02-16, 11:23   #553
primavera
Zakorzenienie

Mi się wydaje, że gallerie mają swoje plusy i minusy.
Grunt - to umieć wybrać i postępować wg siebie. Jak się galerii nie lubi (ja na przykład nie lubię, wolę plac - gdzie kupię sobie więcej rzeczy i o wiele taniej, a równie ładnych ) to chodzić tam nie trzeba.

Też czasami tak jest, ze wydaje nam sie, ze budynek gdzieś nie pasuje - a później zmianiamy zdanie.

Pamiętam, że gdy chodziłam jeszcze do liceum (IX LO) to nie było GD,, tylko dziura w ziemi, zaczęłi budować w trakcie mojej licealnej nauki. Z jednej strony czekaliśmy wszyscy na to, że będzie hdzie spędzać okienka czy przerwy - a z drugiej uważałam, ze żaden budynek tam nie pasuje, ze zniszczy krajobraz, zasłoni piękny kościół dominikanów... Byłam na NIE.

A teraz - na cóż, zdanie zmieniłam. Uważam,że GD ładnie się "wpasowała" w okolicę, lubię też patzeć na osbicie kościoła w szybach hotelu.
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-16, 11:29   #554
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
czyuwazasz, ze ludzie, ktorzy handlowali na placu grunwaldzkim znalezli zatrudnienie przy budowie pasazu? albo czy znajda prace w sklepach z ciuchami, ktore wkrotce powstana?

ja sadze, ze nie. co za tym idzie...nie ma niczego na usprawiedliwienie powstania tego budynku.
bez wszystkich marek zary jestes w stanie zyc. oni bez tego targowiska...coz...czesto nie sa w stanie.

uwazam, ze "spedzanie wolnego czasu" w galeriach handlowych bardzo zle swiadczy o naszym spoleczenstwie. i bardzo sie ciesze, ze nie naleze do tych ludzi, ktorzy tak spedzaja wolny czas.
zakupy...rzecz przyjemna. ale nie jako hobby, nie jako sposob spedzania wolnego czasu.

nie znosisz targowisk...kupuj lsniace, pryskane owoce w galeriach, pozwalaj sie faszerowac GMO. dla mnie ochrona srodowiska, zdrowe jedzenie i zdrowe zycie sa wazne. dlatego...kupuje zdrowe jedzenie, wiejskie jajka i warzywa. w galerii ich nie kupie.

Oczywiście, że nie uważam, że Ci ludzie znaleźli pracę związaną w jakikolwiek sposób z pasażem i zdaję sobie sprawę z tego, że tak nie jest. Pisałam ogólnie, jeśli chodzi o ilość miejsc pracy itp. Wydaje mi się, że większą ich ilość da jednak pasaż. Zdaję sobie sprawę z tego, jakim kosztem. Napisałam, że współczuję tym ludziom, którzy stracili swoją pracę z powodu likwidacji targowiska.

Podobnie jak Ty uważam, że spędzanie wolnego czasu tylko i wyłącznie w galeriach źle świadczy. Napisałam, że lubię kupować, ale to nie oznacza, że przechadzanie się po galeriach jest moim hobby - przeciwnie, uważam, że jeśli ktoś takie ma, to kiepsko... Mam potrzebę, wchodzę do kilku sklepów, które mnie interesują, wychodzę z paroma ciuchami albo pustymi rękami i co najwyżej dziwię się na parkingu (dam tu przykład galerii), że jakaś pani przede ma zapłacić za ponad 6 godzin postoju, bo nie mam pojęcia, co ona tam robiła tyle czasu. Radość sprawia mi kupienie czegoś, niekoniecznie sobie, a nie spacerek po galeriowych kafelkach. Jestem w stanie żyć bez ulubionych marek, ale skoro mam możliwość żyć z nimi, to tą wolę drugą opcję.

A co lśniących owoców - nigdzie nie napisałam, że kupuję je w supermarketach albo w galeriach, więc nie wiem, na jakiej podstawie wysnułaś wniosek, że faszeruję się GMO. Owszem, nie kupuję na targu, tylko np. w jakimś osiedlowym warzywniaku. Targowisko ponadto nie oferuje jedynie owoców, warzyw i nabiału czy pieczywa, ale też pełno innych rzeczy, jakiś ciuchów, tanich kosmetyków, chińskich zabawek, które pewnie robiły jakieś biedne dzieci. Nie lubię targowiskowej atmosfery, chodzenia wzdłuż tych wszystkich budek, więc nie chodzę. I wcale nie uważam, że pozbawiam się tym możliwości zakupu zdrowej żywności...

I zgadzam się z primaverą, że np. GD bardzo ładnie pasuje do okolicy. Podobne zdanie mam na temat Arkad Wrocławskich.

Edytowane przez snowqueen
Czas edycji: 2007-02-16 o 11:31 Powód: dopisek
Stary 2007-02-16, 11:37   #555
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Mieszkamy w dużym mieście i na galerie jesteśmy skazani. Jak komuś to nie pasuje, to wystarczy przenieść się do małych mieścinek, gdzie się roi od targów i bazarków. Ja szczerze mówiąc mam to gdzieś, czy powstanie nowa galeria, czy nie. Nie lubię miejsc, gdzie jest dużo ludzi, do GD jestem w stanie pójść tylko zaraz po otwarciu w środku tygodnia, bo inaczej robię się agresywna. Tłumy na mnie działają zdecydowanie źle. Targi zresztą tak samo. Zdrowa żywność, ok, rozumiem, chociaż wcale nie byłabym taka pewna, że na targach jest wyłącznie zdrowa żywność. Najlepiej mieć własny ogródek, czy działkę za miastem, przynajmniej wiadomo co się je. Współczuję ludziom z targu, TŻ po zajęciach zawsze robił tam zakupy i podpisywał petycję protestacyjną, ale w dużych miastach na prawde nie da się zatrzymać globalizacji i budowaniu nowoczesnych budynków (IMHO najczęściej obrzydliwych wizualnie). Takie jest życie, ja tam z idealizmu się skutecznie chyba wyleczyłam
Stary 2007-02-16, 11:44   #556
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
Podobne zdanie mam na temat Arkad Wrocławskich.
A gdzie te Arkady?

Z arkadami kojarzą mi się tylko te na Świdnickiej zaraz przy skrzyżowaniu z Piłsudskiego - zawsze mówiło się "pod arkadami". To o to chodzi?
Kurczę, tak dawno już tam nie byłam - nawet nie pamiętam, jakie tam sklepy były... optyk zdaje się i księgarnia

Co do targów jeszcze - ja bardzo nie lubię tłumów, działają na mnie odstraszająco i zniechęcająco...ALE ważne jest dla mnie, by nie tracić zbyt dużo pieniędzy (budujemy dom i wszystkie oszczędności ida na niego) dlatego doceniam w targowiskach to, ze mogę tam kupić tanio. Owszem, zdarzają się tanie buble, ale i można kupić ubrania takie same jak w sklepach (mam na myśli typowe sklepy tzw. osiedlowe, a nie sieci marek - wiadomo) za o wiele niższą cenę - to mówiłam ja, wybierająca się w niedzielę na Świebodzki za butami
Stary 2007-02-16, 11:48   #557
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

primavera ja mam tu koło siebie takie super sklepik odzieżowy, który należy do uroczej Wietnamki i odzież tysz taka wietnamska O dziwo jeansy udaje mi się rok nosić bez żadnych uszczerbków na szwach itd. Mam najmodniejsze fasony jeansów za 45 zł, a nie za 200 Azjaci to mistrzowie w podrabianiu Wczoraj kupiłam tam sobie sweter identyko, jak widziałam w Orsayu, tylko no name. Zupełnie mi to nie przeszkadza Dla mnie nie liczy się metka, tylko jak ubranie wygląda i czy nie zniszczy mi się po pierwszym praniu Do droższych sklepów też zaglądam, ale nie mam szafy pełnej Max mary, Mango itd.
Stary 2007-02-16, 12:28   #558
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja z kolei cieszę się bardzo z Arkad Wrocławskich Mieszkam bardzo niedaleko i w końcu będę miała Coffee Heaven pod nosem!
Ale z kolei w Pasażu będzie chyba więcej ciekawych sklepów, więc na pewno będę tam często zaglądać
ja tyz mieszkam niedaleko Arkad a na Grunwald tyz bede smigac, bo studiuje obok;>
Stary 2007-02-16, 12:35   #559
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez primavera Pokaż wiadomość
A gdzie te Arkady?

Z arkadami kojarzą mi się tylko te na Świdnickiej zaraz przy skrzyżowaniu z Piłsudskiego - zawsze mówiło się "pod arkadami". To o to chodzi?
Kurczę, tak dawno już tam nie byłam - nawet nie pamiętam, jakie tam sklepy były... optyk zdaje się i księgarnia
Arkady są na terenie pomiędzy Powstańców Śląskich, Swobodną, Komandorską a wiaduktem oddzielającym Świdnicką od Powstańców. Niedaleko arkad na Świdnickiej.

http://arkadywroclawskie.pl/ tutaj masz linka, możesz zobaczyć jak wyglądają (to symulacja, ale już prawie osiągnęli zamierzony efekt).
Stary 2007-02-16, 12:36   #560
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez primavera Pokaż wiadomość
A gdzie te Arkady?

Galeria Arkady bedzie, jak sie jedzie w strone Powstancow. nie bardzo wiem, jak dokladnie wytlumaczyc;> a co do 'pod Arkadami'. to rzeczywiscie jest tam optyk i ksiegarnia a po drugiej stronie Terramoda i Miss Trendy.
Stary 2007-02-16, 13:25   #561
Sunny Tiger
Wtajemniczenie

Cytat:
Swoją drogą, jak byłam niedawno w Galerii Krakowskiej, to potem Dominikańska wydała mi się śmiesznie mała i totalnie nieciekawa Czekam na taką prawdziwą, wielką galerię i u nas
Dokładnie to samo odczułam gdy byłam w Galerii Łódzkiej i w Manufakturze
Dominikańska wydawała mi się mikroskopijna. Za to teraz powstają olbrzymy, zobaczymy jak będzie Ale raczej nie pobiegnę od razu na otwarcie, na mnie wielkie tłumy też nie wpływają najlepiej. Nie znoszę gdy ktoś mnie co chwilę potrąca, wrrr... Poczekam aż największy szał minie i wybiorę się raczej wśród tygodnia, nie w weekend.
Stary 2007-02-16, 13:36   #562
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunny Tiger Pokaż wiadomość
Dokładnie to samo odczułam gdy byłam w Galerii Łódzkiej i w Manufakturze
Dominikańska wydawała mi się mikroskopijna. Za to teraz powstają olbrzymy, zobaczymy jak będzie Ale raczej nie pobiegnę od razu na otwarcie, na mnie wielkie tłumy też nie wpływają najlepiej. Nie znoszę gdy ktoś mnie co chwilę potrąca, wrrr... Poczekam aż największy szał minie i wybiorę się raczej wśród tygodnia, nie w weekend.
Zobaczymy, mam nadzieję, że będzie ciekawie I też wybiorę się w jakiś luźniejszy dzień, bo także nie lubię tego koszmarnego tłoku, który zawsze pojawia się na otwarciach. Wybiorę się w zwykły dzień spokojnie pooglądać to, co mnie interesuje. Ach i wypić pyszną latte
Stary 2007-02-16, 14:32   #563
coccinelle
BAN stały

snowqueen...wybacz...nie chce cie obrazac, ale piszac o biednych dzieciach ktore robia zabawki wykazujesz sie co najmniej ignorancja. nie chce pisac gorzej...

obejrzyj swoje ciuchy z firmowych sklepow. firmowe, sportowe obuwie...coz jest napisane na metce? wiekszosc z nic zostala wyprodukowana w azji.
made in china, indonesia...

i co? sadzisz, ze kto dla ciebie uszyl ciuszki? dobrze oplacany, zadbany, szczesliwy pracownik?

nie wysuwaj zatem bezsenownych argumentow. masz za inteligentnych partnerow w dyskusji.
Stary 2007-02-16, 14:51   #564
k-n
Wtajemniczenie

Cytat:

Zgadzam się z każdym słowem
Stary 2007-02-16, 14:55   #565
coccinelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez k-n Pokaż wiadomość
Zgadzam się z każdym słowem
dzieks
Stary 2007-02-16, 16:18   #566
skimos
Zakorzenienie

No dobrze. Przyznaję się że z galerii we Wrocku i wielkich centrów handlowych to wiem gdzie są: Korona, Bielany, Factory Outlet i GD. A reszta... yyy... Jak się nazywają (gdzie są już sobie poszukam) i jakie mają powstac oprócz tego tworu na Placu Grunwaldzkim?

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-16, 16:25   #567
madarynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
ooo a na którym wydziale?
na IZcie

widze wywiazala sie niezla dyskusja, co do pasazu jako budynku tez mi sie nie podoba i nie przemawia do mnie to, co twierdza wladze wroclawia ze ma niby byc takie centrum rozrywkowe studentow, bo z tego co wiem studeci raczej nie zaopatruja sie w takich sklepach,ani nie beda szli na jakis fitnes czy co tam ma jeszcze byc?basen? ja tez zawsze czaje sie na rozne pormocje czy wyprzedaze i przewaznie uprawiam 'window shopping' a targowych rzeczy nie lubie,ktore po pierwszym praniu prawie nie nadaja sie do chodzenia. Szkoda mi rowniez tego placu targowego, ale przechylam sie do opinii, ze nie pasowal troche swoim widokiem, do jakby nie bylo prawie centrum miasta, gdyby to mialo ksztalt jakiejs hali targowej to tak, ale nie kilka skleconych niewiadomo z czego budek obwieszonych reklamami. Zreszto mam placyk kolo siebie, to tamten i tak nie byl mi potrzebny

madarynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-16, 18:08   #568
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
snowqueen...wybacz...nie chce cie obrazac, ale piszac o biednych dzieciach ktore robia zabawki wykazujesz sie co najmniej ignorancja. nie chce pisac gorzej...

obejrzyj swoje ciuchy z firmowych sklepow. firmowe, sportowe obuwie...coz jest napisane na metce? wiekszosc z nic zostala wyprodukowana w azji.
made in china, indonesia...

i co? sadzisz, ze kto dla ciebie uszyl ciuszki? dobrze oplacany, zadbany, szczesliwy pracownik?

nie wysuwaj zatem bezsenownych argumentow. masz za inteligentnych partnerow w dyskusji.
To już jest chyba trzecia wersja tego, co chcę odpowiedzieć. Chyba nie umiem wyrazić się odpowiednio. Jednak mnie obrażasz, pisząc to, co wyżej, sugerując, że nie mam pojęcia, kto robi moje ciuchy oraz że jestem nieinteligentna. Wiem, ale w coś muszę się ubrać, nie umiem sama szyć, niestety nie odziedziczyłam talentu i umiejętności po babci i mamie.
Chciałam przedstawić po prostu mój punkt widzenia na galerie i targi, nieopatrznie użyłam zwrotu o dzieciach (chodziło mi o to, że to tragedia, że one harują za nic, a można kupić produkt za 2-3 zł). Nie wyszło dokładnie tak jak chciałam.

I nie jestem niewrażliwą ignorantką.
Tak na marginesie, żal mi też dzieci z ASK, które umierają na raka, a z jeszcze bliższych przykładów, to wielu niepełnosprawnych dzieci, w tym mojej siostry, na których rehabilitację, często kosztowną, pieniądze się nie znajdują i rodzice muszą o nie bezustannie walczyć, mimo, że teoretycznie im się należą. To mnie dotyka bezpośrednio i wiem, z jakim cierpieniem się wiąże. To nie jest w temacie sklepów, ani galerii, ale tej ignorancji...

Pewnie znowu gdzieś coś przeinaczyłam, ale czasami niestety nie umiem odpowiednio ubrać w słowa moich myśli, no trudno...
Stary 2007-02-16, 18:22   #569
coccinelle
BAN stały

Cytat:
Chciałam przedstawić po prostu mój punkt widzenia na galerie i targi, nieopatrznie użyłam zwrotu o dzieciach (chodziło mi o to, że to tragedia, że one harują za nic, a można kupić produkt za 2-3 zł). Nie wyszło dokładnie tak jak chciałam.
t shirt w h&m kmozna kupic za niecale 20 zeta. jak myslisz czy dzieciom w kambodzy czy korei zaplacili wiecej niz tym, ktore zrobily zabawke za 3 zlote?

chodzi o odpowiednie dobieranie argumentow.
nic do rzeczy nie maja tu dzieci chore na rake czy niepelnosprawne.
Stary 2007-02-16, 18:36   #570
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Arkady są na terenie pomiędzy Powstańców Śląskich, Swobodną, Komandorską a wiaduktem oddzielającym Świdnicką od Powstańców. Niedaleko arkad na Świdnickiej.

http://arkadywroclawskie.pl/ tutaj masz linka, możesz zobaczyć jak wyglądają (to symulacja, ale już prawie osiągnęli zamierzony efekt).

Aa, to kojarzę
Tylko kojarzę to jako "budynek CZarneckiego"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości