Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011. - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. 0 0%
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. 15 35,71%
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. 0 0%
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. 1 2,38%
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. 15 35,71%
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku 0 0%
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki 3 7,14%
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. 4 9,52%
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie 4 9,52%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-17, 06:39   #4351
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Aania jaki "mecz"?

to co miało być wielkim meczem a było wielką kompromitacją w Warszawie

Wiecie co, też tak mam... czasami nie mam ochoty wiele robić w domu, to co muszę, bo niby u siebie, ale jednak dziwnie. Nie mogę się doczekać swojego własnego domu, mamad1 - tak jak Ty -- wtedy sobie odbiję Teraz nawet nie chcemy większych inwestycji robić, bo nie ma sensu, skoro mieszkamy tu na jakiś czas..

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 07:19   #4352
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

to co miało być wielkim meczem a było wielką kompromitacją w Warszawie

Wiecie co, też tak mam... czasami nie mam ochoty wiele robić w domu, to co muszę, bo niby u siebie, ale jednak dziwnie. Nie mogę się doczekać swojego własnego domu, mamad1 - tak jak Ty -- wtedy sobie odbiję Teraz nawet nie chcemy większych inwestycji robić, bo nie ma sensu, skoro mieszkamy tu na jakiś czas..
a mój mąż umówił się z kolegami no to sobie pooglądali

ja mam dokładnie tak jak Ty czy mamad. mieszkamy w mieszkaniu moich rodziców i też nie mogę się doczekać własnych 4 kątów! chciałabym sobie urządzić mieszkanie po swojemu. stąd nikt nas nie wygania, ale widzę, że mój tż nie czuje się w tym domu do końca swobodnie (mimo,że mieszkamy sami, bez moich rodziców na głowie). i też nie robimy nic w sensie jakiś większych inwestycji typu wymiana okien, plytek czy choćby pomalowanie ścian. wstrzymujemy się i na naszym własnym sobie odbijemy

w ogóle to dzień dobry

jestem na bieżąco, ale czasu, sił i weny na pisanie brak
zdrówka dla chorowitków-Marysiu, Dominiku, Brumku niech choróbska odpuszczą!

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 07:44   #4353
agawoo
Zakorzenienie

Dzien dobry Znowu mam chwilke na nadrobienie

Duzo zdrowka dla wszystkich chorowitkow
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Stronczek, Patik i Zaneta wczesniej pisały, jakiś blog Rosjanina o Smoleńsku.
Podobno juz zablokowali te zdjecia
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ja w piątek idę do lekarza na usg, bo wyczułam jakieś zgrubienie w brzuchu i trochę mnie to niepokoi
Natka, oby to nic powaznego
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
obiecuje ze ostatnie
Dlaczego? Dawaj wiecej Jasio w tygrysich rajstopkach jest przeslodki

Nadrabiam dalej

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-10-17 o 07:55
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 07:48   #4354
agulaaabar
Zakorzenienie

Bry

Tż miał z nami noc marzeń dziś ja z zatkanym nosem ledwo zipiałam, do tego męczył mnie kaszel....przy każdym zakaszlnięciu budziła się Lili z jej jojczeniem w stylu "kto mnie znowu obudził", na zmiane latał po tabletki, chusteczki i do Lilki....
Moje dziecko jeszcze śpi uwierzycie?!

Żłobek nie chce nawet oglądać tego materiału... Kim trzeba być, żeby krzywdzić niewinne dzieciaki.... nawet zwierzętami ich nazwać nie można, bo te o swoje małe się troszczą.... zabiłabym gdyby to było moje dziecko....

Jaciee mam nadzieje że nie wylądujecie w szpitalu... Jak Dominik? Ponoć 1 łyżka nawet herbaty podawana co pół godz działa na zasadzie kroplówki... tylko nie wiem jak to sie ma do takich maluchów, bo łatwiej sie odwadniają...

Mamad pojawiło się jakieś swiatełko w tunelu? Jesli chodzi o Waszą wyprowadzkę?

Moja teściowa (jak jeszcze mieszkali z 3 dzieci w jednym pokoju u jej rodziców) też zawsze teściowi powtarzała że dopiero jak będzie na swoim będzie dbać o dom, będzie codziennie na błysk itp. Nowego domu się doczekali, porządku w nim niekoniecznie

Natka za USG! My też zrobiliśmy Lili kącik w salonie, tyle że trochę skromniejszy

Moja znajoma też żyła myslą, że jak karmi to nie zajdzie.... w przeciągu roku urodziła dwójkę Jeszcze jak wszystko dobrze się skończy, kobieta donosi, dziecko urodzi się zdrowe to pal licho.... ale tak jak Twoje znajoma Natka, że non stop szpital, leżenie, rychły poród ehh....

Marinka za badania! Kurcze tez się już musze wybrać... planowałam jak pojedziemy do polski na święta ale chyba nie pojedziemy.... gin mnie już ściga że nie wypisze mi następnej recepty bez badań no i te moje śmieszne @

Choinka - też o niej przedwczoraj rozmawialiśmy Jak znam moje dziecko to nie da jej spokoju.. Tż się śmiał, że kupimy żywą, dużą i ogrodzimy płotem

Oho moja księżniczka wstała

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 07:53   #4355
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Mamad pojawiło się jakieś swiatełko w tunelu? Jesli chodzi o Waszą wyprowadzkę?

Moja teściowa (jak jeszcze mieszkali z 3 dzieci w jednym pokoju u jej rodziców) też zawsze teściowi powtarzała że dopiero jak będzie na swoim będzie dbać o dom, będzie codziennie na błysk itp. Nowego domu się doczekali, porządku w nim niekoniecznie
Światełko jest, tylko kasy brak
Ale u siebie to można nawet nie sprzątać i nic nikomu do tego
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 07:54   #4356
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj spotkałam moją koleżankę, która w styczniu urodziła synka i teraz na listopad ma termin z kolejnym
O kurcze, niezle ...

Cytat:
Fatalnie, bardzo źle wygląda Już od lipca szyjka jej nie trzyma, co chwilę leży w szpitalu. A jak nie w szpitalu to w domu musi leżeć. Podobno nawet lekarz ja ochrzanił, że to za szybko, organizm nawet nie zdążył się zregenerować. Szkoda tego małego
Szkoda tego dzidziusia co juz jest na swiecie ...
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Kuźwa Agata znowu ma robaki. Wierci się, patrze w pieluche i jest
Ale to przez to, ze przerwaliśmy wtedy kuracje
Boze ile bede miec prania i prasowania
Ojej Skad to cholerstwo sie wzielo?
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Właśnie obejrzałam ten materiał o żłobku. Zwyrodnialstwo, koszmar, horror! Jak normalny człowiek, jakikolwiek człowiek, może patrzeć na takie dziecko - wijące się, krzyczące, błagające o ratunek. Aż mnie coś dusi w środku. nie mogę dojść do siebie Boże.
Nie chce tego ogladac Lzy mi naplywaja do oczu jak czytam to co piszecie
Cytat:
Myślała, że jak karmi to nie zajdzie...

Stary 2012-10-17, 07:56   #4357
patik87
Zakorzenienie

Hej.
Do nas tez wczoraj po 19 zawitała parszywa pogoda, i ..jest a miało być tak pięknie? nas meteorolodzy nie przewidzą poprwnie pogody na 3 dni do przodu. No nic. Jesień.
( po co ja piszę ten wywód o pogodzie?)

Tyle naskrobałyście przez noc i wieczór że nie wiem co komu miałam odpisać.

Mamad a coś sie zapowiada? wyprowadzka na swoje? jakieś zmiany w męzu nastąpiły? mam nadzieję.

Natka niezła ta koleżanka, ja jej nie zazdroszczę, dla mnie nie do ogarnęcia dwoje dzieci z jednego roku. A Ty pewnie idź się przebadaj.

Brumek
jak nos? jak Tymek?

Telik uwielbiam zdjecia wasz ogladać. Ty masz chyba ten sam lakier filetowy do paznokci co Brumek? A rzęsy? kępki masz? czy Twoje takie "teatralne"? Jasiek w spince od Hani jak dziewczynka, nikt by się nie poznał

Chelsea to idź na nfz do kardio i niech Ci da skierowanie, nie wiem czy rodzinny zgodzi się wypisać na to wszystko I czy wogóle może.
Np usg to tylko jamy brzusznej, jak chciał usg tarczycy to mówiła że ona nie moze, to tylko specjalista.

cdn...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-17, 08:00   #4358
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
1. nietłukące chińskie plastikowe bombki
2. brak pierników i cukierków (artur zjadał )
3. choinka na wyciagniecie reki (chyba 1,5 m ma drzewko) i nauka ze choinki sie nie rpzesuwa/nie rzuca/nie chowa w nia itd.
4. pozwolenie na ruszanie bombkami
5. zakaz dotykania swiatełek
6. nie moze byc wysoko - i tak by dosięgały albo wpadły na pomysł wspinaczki po meblach do choinki
7. pocztakowo i tak jest szok zwiaazany z choinka wiec mozna go wykorzystac do nauki nieinwazyjego dotykania choinki
Niezly patent Ale u nas chyba jeszcze nie przejdzie, bo Amelka za maa, i choinke postawimy na stoliku ....
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

miałam dziś wizytę, kontrolną, odberałam wyniki badań, hemoglobina i hematokryt już mi lecą a cisnienie mam 80/40 - dwa razy mi mierzono bo mysleli że to błąd, a ja owszem czuję się jak śnięta ryba od paru dni - nic mi nie zalecono, lekarz powiedział tylko - że niskie ciśnienie to normalne, ale aż tak?
Kolina, okropnie niskie masz to cisnienie Nie dziwie sie, ze sie nie czujesz za dobrze Ja bym sie chyba z lozka nie podniosla...
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Dzisiaj mamy z mężem 2rocznicę ślubu....oczywiście spędzamy ją po raz drugi osobno. Dobrze, że chociaż na ślubie był Niby mamy nadrobić po jego powrocie, ale już to widzę jak gdzies wychodzimy we dwoje.....
Alibany, wszystkiego najlepszego
Z pogrubionego sie usmialam ale Ciebie przytulam

Stary 2012-10-17, 08:14   #4359
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
JustiPi, mówisz, że Tymki tak mają.
no nie wiem czy wszystkie Brumkowy Tymcio to chyba na takiego łobuza nie wygląda
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Nie obejrzę tego materiału... nie obejrzę... Co za potwory
nie byłam w stanie obejrzeć nie mogę..... nie ogarniam jak można krzywdzić dzieci od razu mnie w środku coś ściska

jacieeee jak Dominik?
Brumek znasz może Engystol? to takie homeopatyczne coś co mi pomaga, może Tobie też by pomogło. Zdrówka
Natka dobrze, że szybko reagujesz tym usg

zdjęcia ze spotkania superanckie

Dzień dobry
nie ma to jak słońce po ulewie coś nasz stadion narodowy pechowy....
Hania wczoraj cały dzień podobno swoje butki przynosiła, że na spacer pora iść. Czasami zaskakuje mnie, że ona tak wszystko kojarzy.
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 08:22   #4360
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Światełko jest, tylko kasy brak
Ale u siebie to można nawet nie sprzątać i nic nikomu do tego
Dobrze, że chociaż światełko jest
Oj tak Chociaż coś w tym jest, że u siebie się chce

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Wczoraj sprzątam sypialnie, wchodzi Lili, stanęła, popatrzyła i z takim słodkim "mamooo". Nie wiem czy powiedziała to świadomie czy tak jej się wymsknęło ale o mało się nie pobeczałam

Czas na zmiany !
Stary 2012-10-17, 08:27   #4361
myha82
Wtajemniczenie

mam mini przerwe śniafaniaowa.
Ale wczoraj naskrobałyście...
TELIK cudne zdjęcia. Johny uroczy (skad masz te rajstopki?) Hania mała księżniczka
ANKA, PATIK ja sie dygałam zagladac na te foty...
EVE zdrówka dla Mery. Obyście szybko wyszły z tego szpitala Dobrze, ze chociaż warunki sa jako takie
JACIEEE mam nadzieję, ze obejdzie sie bez szpitala...
NATKA współczuje sasiadce. Ja nie wyobrazam soebie dwóch takich Martynek...

U nas nocka taka sobie. O 1 musiałam isc po bule bo inaczej nie chciała usnac. ja nei wiem czy to przypadkiem nie kolejne zeby...Potem było wiercenie sie, az wreszcie usneła mi w nogach...Mimo wszytsko nawet funkcjonuje boo...
u nas słoneczko...wreszcie po paru dniach jest szansa na spacer. nie mam juz pomysłów na zabawianie Martyny. Widac, ze jej sie ewidentnie nudzi w domu...

dziewczyny czy u was @ po porodzie sa regularne? Ja miaąłm dopiero jedna i w zasadzie 1,5 tygodnia powinnam (?) dostac. Z tego co czytałam to różnie z tym bywa. a jak jest u Was?

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-17, 08:33   #4362
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy u was @ po porodzie sa regularne? Ja miaąłm dopiero jedna i w zasadzie 1,5 tygodnia powinnam (?) dostac. Z tego co czytałam to różnie z tym bywa. a jak jest u Was?
ja dostałam po 10 miesiącach i są dość reg

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 08:56   #4363
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie regularne jak musztra w wojsku, zawsze w niedziele o 10.30 ale to przez tabsy. przed ciążą miałam strasznie nieregularne

Czas na zmiany !
Stary 2012-10-17, 08:57   #4364
jacieeeee
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny . Dziekuje za porady i wszystkie mile slowa Dzis na 15.10 znowu idziemy sie pokazac pani doktor to zapytam o te elekrolity, ale moze beda niepotrzebne. W nocy Dominik wypil az 150 ml wody, rano 100 ml mleka i nawet troche serka honogenizowanego zjadl. Teraz gorzej z piciem ale staram sie jak moge. Jak mu buzie smaruje to placzemy razem Rano byla tesciowa zebym mogla sie zdrzemnac ale nie moglam usnac i posiedzielismy razem. Teraz czekam na moich rodzicow, maja mi zakupy przywiesc. Tz w pracy. Musimy jakos dac rade

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 09:01   #4365
myha82
Wtajemniczenie

JACEEE
Ja przed @ miaąłm raczej regularne. Czasami cos sie tam poprzestawiało.

Martynka

Natalka
Stary 2012-10-17, 09:02   #4366
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Pisze z komorki wiec moze byc bez skladu i ladu. Leze z Malym w lozku bo mnie puscic nie chce. Daje mu lyzeczka, strzykawka, ze szklanki i wszystkim pluje. Boje sie tego odwodnienia Teraz na spiocha wypil ze 4 lyki i tyle. Oprocz antybiotyki mamy nystatyne, hasco sept i dentosept. Caly arsenal. Domek raz mial zapalenie jaky ustnej ale wtedy to byl tylko bialy osad, a teraz afta na afcie. Dziasla tak popuchniete ze zeby ledwo widac
W Szpitalu jak byłam z damą, powiedzieli ma PIĆ nie ważne jak ,ale ma PIĆ. Ja uważałam, że dama i tak dużo piła, ale mimo tego była odwodniona. Piła wg mnie normalnie i nawet częściej jej podawałam.
Ja wiem, że chcesz uniknąć Szpitala,ale jeżeli nie będzie się nic poprawiało to idź z Domkiem, podadzą mu kroplówki z elektrolitami i poczuje się lepiej...albo jeszcze spróbuj te elektrolity w aptece co są.Powodzenia

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Jacie a masz może Orsalit dla dzieci w domu? to jest dosc slonawe ale ma elektrolity.
Bella Ja miałam się Ciebie pytać,
jak TY w pierwszych miesiącach życia dziewczyn dałaś radę?
jak je ogarnełaś?
jak karmiłaś?
Tak ostatnio się zastanawiałam, co by było gdybym miała w przyszłości bliźniaków, co u mnie jest prawdopodobne, bo mój tato bliźniak i od męża babcia miała synów bliźniakó

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
żanetaa 88 – działa, jak każda inna firma, nie jak żłobek – morał z tego taki, że zanim się zapisze dziecko do żłobka/ przedszkola należy sprawdzić wpis w kuratorium, bo "takei coś" może załoyć praktycnzie każdy i dopuki nikt nie doniesie do prokuratury, działać
Właśnie a gdzie to można sprawdzić?

Cytat:

Do innych rzeczy też się przyda. Koleżanka kupiła, muszę się do niej wprosić na testy
To daj znać, jak zrobisz testy cY fajna sprawa

Cytat:

Ja ani przed ciążą ani po ciaży nie miałam regularnych,
jedynie kiedy brałam tabletki to był regularne, ale je rzuciłam
więc Ja czuje tylko po organiźmie czy będzie miesiączka,czy nie

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 09:06   #4367
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

miałam dziś wizytę, kontrolną, odberałam wyniki badań, hemoglobina i hematokryt już mi lecą a cisnienie mam 80/40 - dwa razy mi mierzono bo mysleli że to błąd, a ja owszem czuję się jak śnięta ryba od paru dni - nic mi nie zalecono, lekarz powiedział tylko - że niskie ciśnienie to normalne, ale aż tak?
mi polozna mowila ze lepiej za wysokie bo da se lekami onbnizyc niz za niskie, bo tu tylko moga monitorowac. nie strasze na zapas!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 09:06   #4368
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny . Dziekuje za porady i wszystkie mile slowa Dzis na 15.10 znowu idziemy sie pokazac pani doktor to zapytam o te elekrolity, ale moze beda niepotrzebne. W nocy Dominik wypil az 150 ml wody, rano 100 ml mleka i nawet troche serka honogenizowanego zjadl. Teraz gorzej z piciem ale staram sie jak moge. Jak mu buzie smaruje to placzemy razem Rano byla tesciowa zebym mogla sie zdrzemnac ale nie moglam usnac i posiedzielismy razem. Teraz czekam na moich rodzicow, maja mi zakupy przywiesc. Tz w pracy. Musimy jakos dac rade
Jacieee, dzielna jestes Dominik tez
Super, ze w nocy tyle wypil
Cytat:
mam mini przerwe śniafaniaowa.
Ale wczoraj naskrobałyście...
TELIK cudne zdjęcia. Johny uroczy (skad masz te rajstopki?) Hania mała księżniczka
ANKA, PATIK ja sie dygałam zagladac na te foty...
EVE zdrówka dla Mery. Obyście szybko wyszły z tego szpitala Dobrze, ze chociaż warunki sa jako takie
JACIEEE mam nadzieję, ze obejdzie sie bez szpitala...
NATKA współczuje sasiadce. Ja nie wyobrazam soebie dwóch takich Martynek...

U nas nocka taka sobie. O 1 musiałam isc po bule bo inaczej nie chciała usnac. ja nei wiem czy to przypadkiem nie kolejne zeby...Potem było wiercenie sie, az wreszcie usneła mi w nogach...Mimo wszytsko nawet funkcjonuje boo...
u nas słoneczko...wreszcie po paru dniach jest szansa na spacer. nie mam juz pomysłów na zabawianie Martyny. Widac, ze jej sie ewidentnie nudzi w domu...

U mnie byly dopiero 3 @, ale jak na razie regularnie I oby tak zostalo

Stary 2012-10-17, 09:14   #4369
agulaaabar
Zakorzenienie

Nabrało mnie na czytanie plotek

http://namonciaku.pl/3miasto/51,1130...42669.html?i=1

Czas na zmiany !

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-17, 09:16   #4370
patik87
Zakorzenienie

Jaciee o to dobrze że lepiej, może mniej go boli jak chce pić. Jednak trzeba miec rękę na pulsie, lekarka go zobaczy, wyleczycie się.

Scio OMG znowu i to musisz prać dosłownie wszystko? nawet firanki? czy wszystko z czym dziecko ma kontakt?

Myha
no ja noc miałam nie tęgą, raz że Sara często się budziła, dwa ze ciągle miałam przed oczami te zdjęcia. A ja wrażliwa. Zachciało mi sie wrażeń.

Ale mam lenia. Dobrze że gołąbki z wczoraj są, będą na obiad. S zupę tylko ugotuję.
Mam nerwice ostatnie dni, wszystko mnie wpienia, byle co wyprowadza z równowagi, na tż ciągle się drę, sama nie wiem czego chce. @ się zbliża.
Stary 2012-10-17, 09:17   #4371
zanetaa88
Zakorzenienie

Kolina Ja też czasem takie ciśnienie miałam w ciąży, bardziej bym się stresowała, jakby było za wysokie

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 09:23   #4372
agulaaabar
Zakorzenienie

Udusicie mnie, że kolejny raz poruszam ten temat... ale o dziwo nie będa to paputki

Zrobiłam rano porządek w Lilki szafce w kuchni.... 4 kubki niekapki - z każdego się leje bidon z babydream - nawet zamknięty zachlapał mi już nie raz torebkę... Czasami pijemy z butelki do mleka bo tylko te nie chlapią ale boje sie o zgryz Lili...

Do tego naczytałam się, że niekapki powodują poważne zwady zgryzu.
Póki co stanęło na bidonie z rurką...
Czy ten Avent faktycznie nie chlapie nic a nic?
Pamiętam, ze Blondynka polecała coś z Nuby ale nie umiem go naleźć;/

HELP!

Czas na zmiany !
Stary 2012-10-17, 09:27   #4373
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
ja dopiero 3 @ miałam ale sa regularne

Stary 2012-10-17, 09:37   #4374
brunetka2000
Zakorzenienie

ALICJA ZNOWU CHORA ja się normalnie zabije Polećcie mi jakiś tańszy ten inhalator bo ja na leki nie wyrobie
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 09:38   #4375
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Myha no ja noc miałam nie tęgą, raz że Sara często się budziła, dwa ze ciągle miałam przed oczami te zdjęcia. A ja wrażliwa. Zachciało mi sie wrażeń.
Człowiek jest ciekawski i teraz ma po co właziłas jak wrażliwa jestes

Martynka

Natalka

Edytowane przez myha82
Czas edycji: 2012-10-17 o 09:41
Stary 2012-10-17, 09:55   #4376
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Agula ja kupiłam wodę smakową jakąś chyba kubusia bo mają koreczki niekapki i przełożyłam tą zakrętkę do butelki po kubusiu soczki ( bo mniejsza butelka plastikowa) i wlewam Maksowi wodę mineralną nieg i sobie z tego ładnie pije .... mały koszt i też niekapek nic nie nie leje i tanio

Brunetka biedna Alusia a co jej katarek czy coś innego?

ja wczoraj szukałam butków zimowych dla małego ... mierzyłam kilka par, babka koniecznie chciała mnie namówić na GEOXA , ale sorry nie dam 300 zł za buty które będą użytkowane godzinę -dwie dziennie i to nie koniecznie dotkną chodnika przez tą godzinę ... mrugały były fajne ale rozmiaru nie bylo i bartka mierzyłam cena nawet bo za 180 kupię ale nie ukrywam że wolałabym troszkę tańsze, a w ccc lasocki kids były już wszystkie wykupione, a mieli skórzane fajne i cena przystępna ... ech mam dylemat ... czekam na mrugały

właśnie sobie uświadomiłam że muszę kupić sanki ... to chyba na mikołaja dostanie

Edytowane przez Sloneczko555xxx
Czas edycji: 2012-10-17 o 09:56
Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 10:01   #4377
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Udusicie mnie, że kolejny raz poruszam ten temat... ale o dziwo nie będa to paputki

Zrobiłam rano porządek w Lilki szafce w kuchni.... 4 kubki niekapki - z każdego się leje bidon z babydream - nawet zamknięty zachlapał mi już nie raz torebkę... Czasami pijemy z butelki do mleka bo tylko te nie chlapią ale boje sie o zgryz Lili...

Do tego naczytałam się, że niekapki powodują poważne zwady zgryzu.
Póki co stanęło na bidonie z rurką...
Czy ten Avent faktycznie nie chlapie nic a nic?
Pamiętam, ze Blondynka polecała coś z Nuby ale nie umiem go naleźć;/

HELP!
polecam bidon z rurką z mothercare, nic a nic nie kapie i cena przyzwoita, z tego co pamiętam 19-20zł
mamy taki (tż był w sklepie ) http://www.mothercare.com/Mothercare...0Straw%2520Cup
ale widziałam na stronie, że mają ładny dla dziewczynek

jacieeee super, że udało się Dominikowi coś wypić

właśnie wiedziałam, że o czymś zapomniałam
w temacie butków polecam polską firmę Antylopa, mają fajne skórzane i bardzo wygodne buty, Majce kupujemy od kilku lat i cena w porównaniu do Bartków normalniejsza, i sprawdzają się przy wyższym podbiciu, w przeciwieństwie do Mrugały. Tylko kiepską stronę internetową mają, ale w sklepie dużo większy wybór. Od środka bardzo miękka skórka, sama bym takie chciała Ostatnio na szczęście zmienili gamę kolorystyczną i jeżeli chodzi o dziewczynki już nie ograniczają się tylko do różu

Edytowane przez JustPi
Czas edycji: 2012-10-17 o 10:11
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 10:03   #4378
83monia
Zakorzenienie

czy tylko ja kupuje dzieciom (i sobie ) nieskórzane buty i nie mam wyrzutów sumienia?

Stary 2012-10-17, 10:21   #4379
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

oby Martynce szybko przeszyl te nocne przygody, co do @ ja nie mam regularnych, moj cykl trwa teraz ponad 30 dni.

Cytat:
oby bylo wszystko ok. I najwazniejsze ze jednak Dominik wypil co nieco.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
ALICJA ZNOWU CHORA ja się normalnie zabije Polećcie mi jakiś tańszy ten inhalator bo ja na leki nie wyrobie
zdrowka dla Alicji, mnie maz kupil w aptece taki za 100 zl z maska dla doroslych i dla dzieci i na allegro sa w podobnych cenach.

Moje dziecko roznosi pokoju, wiec ja wlozylam do lozeczka, zjadla wlasnie troche pomidorowki, i jeszcze ma drugie, wiec zostawie i zje pozniej, bo na razie nie chce. Do kuchni mam rzut beretem wiec zagrzeje w mig

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
czy tylko ja kupuje dzieciom (i sobie ) nieskórzane buty i nie mam wyrzutów sumienia?
ja dopiero pierwsz ekupilam Marysi skorzane butki, a sobie niekoniecznie, bo mnie szkoda na sezon wywalac kasy, bo lubie co roku miec inne

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 10:24   #4380
brunetka2000
Zakorzenienie

Słoneczko niestety ma katar i zaczyna coś pokasływać
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości