|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
to co miało być wielkim meczem a było wielką kompromitacją w Warszawie ![]() Wiecie co, też tak mam... czasami nie mam ochoty wiele robić w domu, to co muszę, bo niby u siebie, ale jednak dziwnie. Nie mogę się doczekać swojego własnego domu, mamad1 - tak jak Ty -- wtedy sobie odbiję ![]()
![]() |
#4352 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mam dokładnie tak jak Ty czy mamad. mieszkamy w mieszkaniu moich rodziców i też nie mogę się doczekać własnych 4 kątów! chciałabym sobie urządzić mieszkanie po swojemu. stąd nikt nas nie wygania, ale widzę, że mój tż nie czuje się w tym domu do końca swobodnie (mimo,że mieszkamy sami, bez moich rodziców na głowie). i też nie robimy nic w sensie jakiś większych inwestycji typu wymiana okien, plytek czy choćby pomalowanie ścian. wstrzymujemy się i na naszym własnym sobie odbijemy w ogóle to dzień dobry ![]() jestem na bieżąco, ale czasu, sił i weny na pisanie brak ![]() zdrówka dla chorowitków-Marysiu, Dominiku, Brumku niech choróbska odpuszczą! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | ||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() Duzo zdrowka dla wszystkich chorowitkow ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dlaczego? Dawaj wiecej ![]() ![]() Nadrabiam dalej ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-10-17 o 07:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Tż miał z nami noc marzeń dziś ![]() Moje dziecko jeszcze śpi uwierzycie?! ![]() Żłobek nie chce nawet oglądać tego materiału... Kim trzeba być, żeby krzywdzić niewinne dzieciaki.... nawet zwierzętami ich nazwać nie można, bo te o swoje małe się troszczą.... zabiłabym gdyby to było moje dziecko.... Jaciee mam nadzieje że nie wylądujecie w szpitalu... Jak Dominik? Ponoć 1 łyżka nawet herbaty podawana co pół godz działa na zasadzie kroplówki... tylko nie wiem jak to sie ma do takich maluchów, bo łatwiej sie odwadniają... Mamad pojawiło się jakieś swiatełko w tunelu? Jesli chodzi o Waszą wyprowadzkę? Moja teściowa (jak jeszcze mieszkali z 3 dzieci w jednym pokoju u jej rodziców) też zawsze teściowi powtarzała że dopiero jak będzie na swoim będzie dbać o dom, będzie codziennie na błysk itp. Nowego domu się doczekali, porządku w nim niekoniecznie ![]() Natka ![]() ![]() Moja znajoma też żyła myslą, że jak karmi to nie zajdzie.... w przeciągu roku urodziła dwójkę ![]() Marinka ![]() ![]() Choinka - też o niej przedwczoraj rozmawialiśmy ![]() ![]() Oho moja księżniczka wstała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale u siebie to można nawet nie sprzątać i nic nikomu do tego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Do nas tez wczoraj po 19 zawitała parszywa pogoda, i ..jest ![]() ![]() ![]() ( po co ja piszę ten wywód o pogodzie?) Tyle naskrobałyście przez noc i wieczór że nie wiem co komu miałam odpisać. Mamad a coś sie zapowiada? wyprowadzka na swoje? jakieś zmiany w męzu nastąpiły? mam nadzieję. Natka niezła ta koleżanka, ja jej nie zazdroszczę, dla mnie nie do ogarnęcia dwoje dzieci z jednego roku. A Ty pewnie idź się przebadaj. Brumek jak nos? jak Tymek? Telik uwielbiam zdjecia wasz ogladać. Ty masz chyba ten sam lakier filetowy do paznokci co Brumek? ![]() ![]() Chelsea to idź na nfz do kardio i niech Ci da skierowanie, nie wiem czy rodzinny zgodzi się wypisać na to wszystko I czy wogóle może. Np usg to tylko jamy brzusznej, jak chciał usg tarczycy to mówiła że ona nie moze, to tylko specjalista. cdn...
#4358 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Z pogrubionego sie usmialam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Rozeznanie
|
no nie wiem czy wszystkie
![]() ![]() nie byłam w stanie obejrzeć ![]() ![]() jacieeee jak Dominik? Brumek znasz może Engystol? to takie homeopatyczne coś co mi pomaga, może Tobie też by pomogło. Zdrówka ![]() Natka dobrze, że szybko reagujesz tym usg ![]() zdjęcia ze spotkania superanckie ![]() Dzień dobry nie ma to jak słońce po ulewie ![]() Hania wczoraj cały dzień podobno swoje butki przynosiła, że na spacer pora iść. Czasami zaskakuje mnie, że ona tak wszystko kojarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj tak ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Wczoraj sprzątam sypialnie, wchodzi Lili, stanęła, popatrzyła i z takim słodkim "mamooo". Nie wiem czy powiedziała to świadomie czy tak jej się wymsknęło ale o mało się nie pobeczałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Wtajemniczenie
|
mam mini przerwe śniafaniaowa.
Ale wczoraj naskrobałyście... TELIK cudne zdjęcia. Johny uroczy (skad masz te rajstopki?) Hania mała księżniczka ![]() ANKA, PATIK ja sie dygałam zagladac na te foty... EVE zdrówka dla Mery. Obyście szybko wyszły z tego szpitala ![]() JACIEEE mam nadzieję, ze obejdzie sie bez szpitala... ![]() NATKA współczuje sasiadce. Ja nie wyobrazam soebie dwóch takich Martynek... U nas nocka taka sobie. O 1 musiałam isc po bule bo inaczej nie chciała usnac. ja nei wiem czy to przypadkiem nie kolejne zeby...Potem było wiercenie sie, az wreszcie usneła mi w nogach...Mimo wszytsko nawet funkcjonuje boo... u nas słoneczko...wreszcie po paru dniach jest szansa na spacer. nie mam juz pomysłów na zabawianie Martyny. Widac, ze jej sie ewidentnie nudzi w domu... dziewczyny czy u was @ po porodzie sa regularne? Ja miaąłm dopiero jedna i w zasadzie 1,5 tygodnia powinnam (?) dostac. Z tego co czytałam to różnie z tym bywa. a jak jest u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
ja dostałam po 10 miesiącach i są dość reg
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny . Dziekuje za porady i wszystkie mile slowa
![]() ![]() ![]()
#4365 |
Wtajemniczenie
|
JACEEE
![]() Ja przed @ miaąłm raczej regularne. Czasami cos sie tam poprzestawiało. |
![]() ![]() |
![]() |
#4366 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem, że chcesz uniknąć Szpitala,ale jeżeli nie będzie się nic poprawiało to idź z Domkiem, podadzą mu kroplówki z elektrolitami i poczuje się lepiej...albo jeszcze spróbuj te elektrolity w aptece co są.Powodzenia ![]() Cytat:
jak TY w pierwszych miesiącach życia dziewczyn dałaś radę? jak je ogarnełaś? jak karmiłaś? Tak ostatnio się zastanawiałam, co by było gdybym miała w przyszłości bliźniaków, co u mnie jest prawdopodobne, bo mój tato bliźniak i od męża babcia miała synów bliźniakó ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jedynie kiedy brałam tabletki to był regularne, ale je rzuciłam ![]() więc Ja czuje tylko po organiźmie czy będzie miesiączka,czy nie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Super, ze w nocy tyle wypil ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zakorzenienie
|
Nabrało mnie na czytanie plotek
![]() http://namonciaku.pl/3miasto/51,1130...42669.html?i=1 |
![]() ![]() |
![]() |
#4370 |
Zakorzenienie
|
Jaciee o to dobrze że lepiej, może mniej go boli jak chce pić. Jednak trzeba miec rękę na pulsie, lekarka go zobaczy, wyleczycie się.
Scio OMG znowu ![]() Myha no ja noc miałam nie tęgą, raz że Sara często się budziła, dwa ze ciągle miałam przed oczami te zdjęcia. A ja wrażliwa. ![]() Ale mam lenia. Dobrze że gołąbki z wczoraj są, będą na obiad. S zupę tylko ugotuję. Mam nerwice ostatnie dni, wszystko mnie wpienia, byle co wyprowadza z równowagi, na tż ciągle się drę, sama nie wiem czego chce. @ się zbliża.
#4371 |
Zakorzenienie
|
Kolina Ja też czasem takie ciśnienie miałam w ciąży, bardziej bym się stresowała, jakby było za wysokie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Zakorzenienie
|
Udusicie mnie, że kolejny raz poruszam ten temat... ale o dziwo nie będa to paputki
![]() Zrobiłam rano porządek w Lilki szafce w kuchni.... 4 kubki niekapki - z każdego się leje ![]() ![]() Do tego naczytałam się, że niekapki powodują poważne zwady zgryzu. Póki co stanęło na bidonie z rurką... Czy ten Avent faktycznie nie chlapie nic a nic? Pamiętam, ze Blondynka polecała coś z Nuby ale nie umiem go naleźć;/ HELP! |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Zakorzenienie
|
ja dopiero 3 @ miałam ale sa regularne
|
![]() ![]() |
![]() |
#4374 |
Zakorzenienie
|
ALICJA ZNOWU CHORA
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez myha82 Czas edycji: 2012-10-17 o 09:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zakorzenienie
|
Agula ja kupiłam wodę smakową jakąś chyba kubusia bo mają koreczki niekapki i przełożyłam tą zakrętkę do butelki po kubusiu soczki ( bo mniejsza butelka plastikowa) i wlewam Maksowi wodę mineralną nieg i sobie z tego ładnie pije .... mały koszt i też niekapek nic nie nie leje
![]() Brunetka biedna Alusia ![]() ja wczoraj szukałam butków zimowych dla małego ... mierzyłam kilka par, babka koniecznie chciała mnie namówić na GEOXA , ale sorry nie dam 300 zł za buty które będą użytkowane godzinę -dwie dziennie i to nie koniecznie dotkną chodnika przez tą godzinę ![]() właśnie sobie uświadomiłam że muszę kupić sanki ... to chyba na mikołaja dostanie ![]() Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2012-10-17 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mamy taki (tż był w sklepie ![]() ale widziałam na stronie, że mają ładny dla dziewczynek jacieeee super, że udało się Dominikowi coś wypić ![]() właśnie wiedziałam, że o czymś zapomniałam ![]() w temacie butków polecam polską firmę Antylopa, mają fajne skórzane i bardzo wygodne buty, Majce kupujemy od kilku lat i cena w porównaniu do Bartków normalniejsza, i sprawdzają się przy wyższym podbiciu, w przeciwieństwie do Mrugały. Tylko kiepską stronę internetową mają, ale w sklepie dużo większy wybór. Od środka bardzo miękka skórka, sama bym takie chciała ![]() ![]() Edytowane przez JustPi Czas edycji: 2012-10-17 o 10:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Zakorzenienie
|
czy tylko ja kupuje dzieciom (i sobie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moje dziecko roznosi pokoju, wiec ja wlozylam do lozeczka, zjadla wlasnie troche pomidorowki, i jeszcze ma drugie, wiec zostawie i zje pozniej, bo na razie nie chce. Do kuchni mam rzut beretem wiec zagrzeje w mig ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4380 |
Zakorzenienie
|
Słoneczko niestety ma katar i zaczyna coś pokasływać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.