|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Bry Kuny
![]() mały tnie komara jeszcze... ![]() Cytat:
![]() tą drugą ![]() pokaż Shiruni ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Beatka gdzieś ty??
![]() |
#4262 |
Rozeznanie
|
Ja z choinką zamierzam oswajać, będzie w zasięgu ręki. Jak będzie wysoko, to będzie bardziej kusiło i albo będę musiała ciągle "opa" by mogła podotykać, pomacać itd. albo będzie kombinowac jak ją dosięgnąć
![]() ![]() Coś dzisiaj wysyp nieprzespanych nocek....U nas pewnie byłoby podobnie, ale po pierwszej pobudce kapituluję i biorę małą do siebie. Jedyny sposób na przespaną nocke, bez pobudki do ok 7.30. Dzisiaj mamy z mężem 2rocznicę ślubu....oczywiście spędzamy ją po raz drugi osobno. Dobrze, że chociaż na ślubie był ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jeeestttt!!!! gratulacje kochana Wiki ![]() ![]() Cytat:
![]() Witam sie Scio wysylalam ci sms z wiadomoscia ze jestesmy w szpitalu i zebys dziewczynkom dala tu znac nie dostalas?? No wiec od soboty jestesmy w szpitalu, Marysia miala problem z oddychaniem. W niedziele zrobili jej rtg pluc i ma delikatne zmiany na plucach, wiec 3 razy dziennie nebulizacja i kroplowka i antybiotyki. Dzis juz lekarze mowili, ze znacznie lepiej i na koniec tyg pewno wyjdziemy. W pierwsza noc bylismy sami w pokoju,w niedziele w nocy dali nam chlopca 2,5 roku - rozpieszczony do granic mozliwosci, budzil mi marysie i 5 h w nocy histeryzowal, az pielegniarka byla sprawdzic co sie dzieje. W dzien nie lepszy jest, mama fajna babka, ale dziecko targedia. Choc moja tez jak tylko lepiej sie poczula, to wszedzie wlazila. Spalam na podlodze, dopiero dzis dostalam pokoj matki z dzieckiem 27 zł/doba, ale oplaca sie bo i duzy i komfort psychiczny i tapczanik dla mnie ![]()
![]() |
#4264 |
Wtajemniczenie
|
Ja na szybko.
Mamy skierowanie do szpitala. Lekarka boi się odwodnienia. Zapalenie gardła, zapalenie jamy ustnej. Ja w pracy, od jutra z nim siedzę. Na razie nie jedziemy, ale jakby coś się działo mamy się stawić na oddział ![]()
#4265 |
Rozeznanie
|
eveewe szybkiego powrotu do domu, dobrze, że Maryś już lepiej i warunki "mieszkaniowe" lepsze
![]() jacieeee o jej... trzymam kciuki, żebyście do szpitala nie musieli jechać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Zakorzenienie
|
Eve mam wyłączony telefon od kilku dni, bo kot mi nadgryzł ladowarke i nie moge się doprosić męża zeby mi naprawił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zadomowienie
|
cześć
brumek brawa za 12 ząb ![]() alibany, gratulacje z okazji 2 rocznicy ślubu ![]() eveewe cieszę się żę jest poprawa, byle do piątku ![]() jacieee, oby to skierowanie okazało się niepotrzbene ![]() choinka - no właśnie też się zastanawiam jak to rozwiązać, poczatkowo myslałam że będzie w pokoju do którego dziecko nie ma dostępu, ale co mi po choince w pokoju w którym sama rzadko bywam? ![]() a więc będzie coś małego z bezpiecznymi bombkami miałam dziś wizytę, kontrolną, odberałam wyniki badań, hemoglobina i hematokryt już mi lecą ![]()
![]() |
#4268 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Marysia sie przebudzila jak przyszli goscie - na jedno lepiej, bo pozniej pojdzie wczesniej spac, a ja mam dzis lozko wiec wyspie sie. Wlasnie przyniesli marysi kolacje dwie kromki chleba z maslem i wedlina - nie chciala jesc, wiec jej zjadlam. ![]() ![]() Cytat:
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-10-16 o 15:44 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Wszystko ok ![]() ![]() Cytat:
![]() Szybkiego powrotu do zdrowia dla Marysi ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja byłam w szpitalu mając niespełna 6lat, pamiętam że przychodziła po mnie pielęgniarka i prowadziła do pokoiku idwuedzin, jak przychodzili moi rodzice, na salę nie wpuszczali wtedy, ale i warunki były inne, chyba 15 dzieci na sali, początkowo leżałam na takiej koedukacyjnej z chłopcami, a warunki? brrr zresztą do dzisiaj nie wiele się zmieniło w żywieckim szpitalu, syf, kiła i... i mogiła Cytat:
![]() ![]() przespałam się, no ciut lepiej mi ciśnienie zawsze mam niskie, w ciąży z Dawidem stale 100/60 teraz podobnie 100/60, 90/60 no i dzisiaj rekord 80/40 ale pogoda też do d.. pewnie to też ma wpływ
![]() |
#4271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Leje ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam zawsze cisnienie w normie ![]()
![]() |
#4273 |
Zakorzenienie
|
Brumek pewnie 2 lata gwarancji masz,zazwyczaj tyle dają.My chcieliśmy być uczciwi i na początku powiedzieliśmy, że podczas czyszczenia się coś stało i nie przyjęli gwarancji,potem pracownicy sklepu w którym kupowaliśmy aparat powiedzieli Nam, że mamy powiedzieć że aparat spadł i wtedy nam przyjeli... dziwne to dla mnie było, że obie rzeczy tak naprawdę z mojej winy, a tu takie cos...
Moja też źle śpi przez zęby ![]() Natka nie pomogę z frytkownicą. Ja lubię swojskie frytki a z tego co blondynka pisze,nie wychodzą za fajne.Jeżeli miałabym je mieć tylko na frytki i to frytki ze sklepu to nie kupiłabym,bo Ja lubię smażyć też w frytkownicy kotlety devolaye itd itp. Eweeve dobrze, że już lepiej! |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Wtajemniczenie
|
Dominik nie chce pić
![]() ![]()
#4275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 |
Wtajemniczenie
|
Jacieńku nie dziwię się. Zuz chciała, ale z bólu nie mogła nic połknąć. Nie mam pojęcia co Ci odpowiedzieć. Biedactwo małe
![]()
![]() |
#4277 |
Zakorzenienie
|
Jacieee jak nie pomaga ulubiony napój to nic nie zdziałasz, tak mi sie wydaje.Chyba go za bardzo boli
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny na szybko, nie nadrabiałam- jak się nazywa to badanie na tarczycę tsh? idę jutro porobić badania, jak to powiedzieć? na kartce mam tsh ( tak to się mówi?)
---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- jacieee może łyżeczka, chociaż pewnie próbowałaś. I jeszcze Crp- co to za badanie?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Zakorzenienie
|
Jaciee
![]() Evve zdrowiejcie i szybko do domu, szpital nie jest dobrym miejscem. Słyszeliście że ktoś udostępnił drastyczne zdjecia z miejsca katastrofy smoleńskiej? Znalazłam je. na blogu jakiegoś ruska....i chyba noc mam z głowy. W tv już o tym trąbią, a strona nadal istnieje ![]()
#4280 |
Zakorzenienie
|
Ja pierdziele oglądam UWAGA na TVN i gadają o tym złobku.
Jak takie coś się może dziać ? nie rozumiem.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Zakorzenienie
|
Marina A Ty nie miałaś na tarczycę badań wcześniej? wydawało mi się że miałaś..
tak, tsh to się wymawia, tak jak się pisze ( teesha ![]() crp- wskazuje na to czy coś się dzieje w organizmie, jakiś stan zapalny, infekcja, że coś nie gra.
#4282 |
Zakorzenienie
|
patik no nie miałam ich nigdy. Dopiero teraz jak byłam drugi raz u derma babka mi kazała iść ( bez sensu bo rok się kończy i nie dają skierowań i trzeba bulić samemu
![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Wtajemniczenie
|
Żaneta Wysłałam ci PW
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
crp - to białko fazy ostrej, miałam to badanie w poprzedniej ciąży - pokazuje czy w ogranizmie nie ma stanu zapalnego, infekcji etc edit: widze że zaneta88 już ci napisała
![]() Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2012-10-16 o 19:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Rozeznanie
|
Eve zdrówka dla Maryś!
Jacieeee nie doradzę w kwestii (nie) picia. Musi bidulka bardzo boleć. DObrze kojarzę, że już raz przechodziliście zapalenie jamy ustnej, czy to nie Wy? Zdrówka dla Dominika, oby skierowanie nie musiało być wykorzystane. Coś strasznego z tym żłobkiem wrocławskim! Nie mieści mi się w głowie, co te dzieciaczki musiały przechodzić!!! Oliweczko to już finish, wymiary Mateuszka imponujące ![]() A Julka wykazuje jakieś większe zainteresowanie twoim dużym brzuszkiem? ![]() Kolina zdrówka i dużo sił dla Ciebie. odpoczywaj w miarę możliwosci jak najwięcej! Byłam u koleżanki na kawce. Wróciłąm z dwiema torbami przecudnych ubranek dla ALi na najbliższy rok ![]() Płaszczyki, kurteczki na wiosnę już mam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
miałam podobny problem z Dawidem podczas trzydniówki, z powodu gorączki też odmawiał picia, ale na śnie udawało mi się podać
![]() |
#4288 |
Wtajemniczenie
|
Pisze z komorki wiec moze byc bez skladu i ladu. Leze z Malym w lozku bo mnie puscic nie chce. Daje mu lyzeczka, strzykawka, ze szklanki i wszystkim pluje. Boje sie tego odwodnienia
![]() ![]()
#4289 |
Zadomowienie
|
shirka tutaj http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62
to sa fotofiranki, mozna samemu sobie obrazek wybrac. Ciekawe czy wysylaja zagranice, bom sie napalila. jacie moze psiknac tantum verde?? albo lyzeczka. I mnie cos gardlo boli, w ogole dostalam @ wiec jestem rozwalona :P
![]() |
#4290 |
Wtajemniczenie
|
Oooo właśnie Jacieee Zuza też miała afty, ale na tylnej ścianie gardła(podniebienia). Też dostaliśmy dentosept i nie dała sobie wysmarować. Pomagało tylko TANTUM VERDE w sprayu. A miała z 15-20 ranek z tyłu. Po jednym dniu psikania zaczęła jeść i pić.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.