|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Nadalka już poprawiłam
![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- No to uciekaj z wizaża i do łóżka. Może uda Ci się choć chwilę przespać. Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2012-10-17 o 09:45 |
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
aa i mam jeszcze pół buteleczki sab simplexu ale bez dozownika bo mnie wkurzało jak tak powoli leciało jak by któraś chciała
|
|
|
|
#1053 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może któraś takie ma (tego typu) i umiałaby powiedzieć, czy to ciepłe i nieprzewiewne? ![]() Cytat:
Słoniowi szeleszczą końcówki wszystkich nóg, trąba, a uszy... szeleszczą jak szalone! ![]() (motyl Emanuel chyba też porządnie szeleści) Cytat:
Cytat:
![]() tak, do jakiejś 5-6 rano. Wtedy na karmienie zabieram ją do naszego łóżka i już tam zostaje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie mam żadnych zabawek wewnątrz łóżeczka, karuzelka też jest na noc zdejmowana. (aha - 'w nogach' łóżeczka trzymam bieżące pajacyki, bo już nie mam ich gdzie chować )u nas każde spod innego znaku: rak, panna, skorpion, koziorożec ![]() "Antek" był dla mnie lekturą jeszcze w podstawówce, "Kamizelka", o ile pamiętam, też. Ale ja już z innego pokolenia jestem |
||||||
|
|
|
#1055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Heja! Młoda znowu się ciągle kręciła z powodu pierdów w nocy. O 5 zdezerterowałam i wzięłam ją do nas, do łóżka - przespałyśmy do 9
Dzięki Tobie sie na nią zdecydowałam Cytat:
Cytat:
![]() Ja te książki czytałam w gimnazjum. |
||
|
|
|
#1057 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() kolejny pochmurny dzien, pewnie znow zostaniemy w domu mały własnie spi mi na rekach ale jak go odłożę to sie obudzi ![]() Cytat:
muszę sobie sprawić takiego słonia ![]() tez miałam antka w podstawówce
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczeta! Witam ze spaceru, nadrobilam rano, piekna dzis aura;-)! Dzis Jas konczy 12 tygodni, ale ten czas pedzi! Ech szkoda ze tak szybko
dzisiaj czekamy na paczke od rp_77 beda tam rowniez woreczki bo bede mrozuc pokarm skoro mlody gardzi butla teraz. A i nie chce zapeszac ale nie mamy stekania od tygodnia i co rano jest kupeczka! Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-10-17 o 10:59 |
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
Prince fajnie, ze te plastry działają, muszę tez poszukać czegoś podobnego, bo bóle głowy powróciły
![]() wczoraj w nocy ktoś zaczai nam się dobijać do drzwi waląc w otwór od listów, wystraszyłam się i nie otworzyłam. po chwili słyszę ze ktoś coś wkłada przez ten otwór, wstaje czytam a tam inf od policji ze mam zadzwonić do nich... wiec otwieram drzwi i zawołałam tego kogoś, bo od sąsiadów właśnie wyszedł... no i okazało sie ze ktoś próbował się włamać do polskiego sklepu o 21 godzinie i czy coś widzieliśmy... co prawda słyszałam rożne hałasy, ale mieszkam na dzielnicy, gdzie zawsze sa jakies akcje, poza tym przez okno nic nie widać. Ale zastanawia mnie, ze obok tego sklepu są 3 take away`e i tam nikt nie zareagował??
|
#1060 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() My już po szczepieniu, nie było najgorzej. Mały płakał tylko przez chwilkę, a potem dostał cycusia i wszystko inne przestało się liczyć. Mam nadzieję, że nie będzie żadnej reakcji poszczepiennej ![]() Mi też włosy wypadają
|
||||
|
|
|
#1061 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale grunt, że nas nie zaniedbasz bo możesz pisać ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
Część pierwsza misji wykonana
Mamy super zdjęcia Zaraz jadę do konsulatu (teraz już prawie bez stresu) a potem zeskanuję te zdjęcia-Marysia ma czaderską minę |
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej witam sie znad w sumie niczego bo kawe juz wypilam a sniadania jakos nie jestem glodna
![]() Nocka spoko pobudka o 4 i pozniej o 7 ale zjdla i jeszcze pokimalysmy do 9 Hania trzymam kciuki za sprawnie zalatwiona misje
|
|
|
|
#1064 |
|
Zadomowienie
|
Moja koleżanka, która jest w 15tc, spytała mnie, czy na jej miejscu szczepiłabym się przeciw grypie. Odpowiedziałam, że NIE. A jakie są Wasze zdania na ten temat?
|
|
|
|
#1065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1066 | |||||||
|
Rozeznanie
|
ja też chcę
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
nie, mnie tez proponowali to szczepienie zarowno w ciazy jak i teraz.
|
|
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
też bym się nie szczepiła. Jak byłam w ciąży to midwife zaproponowała mi to szczepienie ale odmówiłam
|
#1069 | |
|
Zadomowienie
|
witajcie
ostatnio się nie udzielam, ale czytam Was w miarę na bieżąco ![]() widziałam, że rozmawiałyście o usypianiu u nas jest tak, że po 19 kąpiemy małą, później jest karmienie, a potem odkładam ją do łóżeczka, daję smoka i czytam, czasem głaszczę po główce i tak usypia chociaż ostatnio jeszcze zanim uśnie produkuje kupsztala, więc jeszcze po drodze przewijam ![]() powiem Wam, że Hania bardzo lubi jak jej czytam wiersze Tuwima, a szczególnie Lokomotywę, albo Rzepkę ![]() jak tak czytam ile Wasze dzieci przesypiają, to aż zazdroszczę ![]() u nas w dalszym ciągu są 2 pobudki w nocy, dłuższa przerwa nocna to ok 5-6 godzin marzy mi się sen dłuższy niż 2-3 godziny ![]() Mandi i Prince, bardzo fajne butki ![]() też muszę się wybrać na jakieś zakupy za 12 tyg dla JasiaHaniu za fotki i powodzenia w konsulacieAgunia, Lusia idzie jak burza , ale Fabi nie pozostaje w tyle![]() Co do postępów, to może i ja się pochwalę ![]() Hania już się śmieje na potęgę, głuży, grucha i popiskuje tak śmiesznie, i zaczyna się śmiać na głos ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
zresztą nie wierzę w te szczepionki p/grypowe |
|
|
|
|
#1070 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() w nocy tak, ale zasypia przy cycu, przy którym leży ze dwie godziny nawet, potem go przekładam... W dzień śpi u mnie na rękach ![]() Cytat:
Cytat:
wcale nie no, z 5 razy gdzieś po 15min, ale tylko u mnie na rękach, jak odkładam to się budzi. No i podczas karmień przysypia, także mój dzień to nieustające karmienie, mały inaczej zasnąć nie umie.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() u mnie wieczór wygląda tak samo... |
||||||||
|
|
|
#1071 |
|
Zadomowienie
|
a właśnie, co do włosów, mnie jeszcze nie wypadają, ale obawiam się, że to tylko kwestia czasu
![]() i podobnie jak Paula polecam Merz special, 1 op wystarcza na miesiąc, trzeba pobrać min przez ok 3 miesiące, ale są efekty ja byłam zadowolona
|
|
|
|
#1072 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Jest taka piękna pogoda, że mimo lekkiego niewyspania mam taaaak dużo energii Już prawie posprzątałam w domu, muszę jeszcze ogarnąć w klatce jeżowi i zaraz zabieram Pawełka na spacer. Później wraca Tż z pracy więc chłopaki zajmą się sobą a ja będę się dalej uczyć.Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie, tż wczoraj sobie pił piwo do meczu którego jednak nie było. I akurat kończył i nagle zakrył sobie usta i wszystko wypluł .. on cały mokry, podłoga obryzgana, myślałam że zwymiotował.. a co okazało się w piwie było 0,5cm szkło
![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Blue jak bedziesz to napisz mi na pw adres, nie pisz że za darmo, przecież jesteśmy tutaj aby sobie pomagać , a po co ma u mnie leżeć i się marnować... Bo ok 17 bedę na poczcie
|
|
|
|
#1074 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Nie chciałam kupować żadnej komody, a mam aż 4! Tż wczoraj skręcał 2, a ja już zdołałam je zapełnić i nie bardzo wiem, co zrobię z tymi skarbami z allegro, które powinny dotrzeć do końca tego tygodnia. Mam takie, jakie niektóre z Was pokazywały, czyli Ikea - MALM. 2 do mojego pokoju (duża z 6 szufladami i mała z 2) i 2 do pokoju Róży (z 6 szufladami). Tylko ponieważ jej pokój na pewno będzie remontowany w pierwszej kolejności, to na razie mam w swoim wszystkie 4 i oczywiście łóżeczko. A wydawało mi się, że już nic więcej siętu nie zmieści... *** Dzisiaj miałam wizytę pielęgniarki środowiskowej. Fajna babka. Pamięta, że przychodziła tu do mojej babci i odniosłam wrażenie, że ma pojęcie o naszych relacjach. |
|
|
|
#1077 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1078 |
|
Zadomowienie
|
Anna co do spania. Mój Tymuś spi przy dobrych wiatrach okolo 3godzin-4 w ciagu dnia. Dzis np, po wczorajszym krzyku całowieczornym, chyba odsypia i śpi juz teraz 3 godzinkę.
Spać kładę go o 21, budzi sie około2-3, pozniej około 5-6, a pozniej około 7.30 A jak zasypia moje dziecko? Wieczorem przy cycku po kąpieli, a jak nie to sam w łózeczku jak odbeknie, czasami zdarza sie ze trzeba go na chwilkę przytulic na raczkach i odłozyc, potem zasypia. W ciagu dnia....tylko w wózeczku...udaje ze jestesmy na spcerku ale sa dni ze spi tylko 2h. Nie narzekam, moze nie spac długo bo pięknie przesypia nocki. Spi ciągiem nawet 5-6 godzin (ten pierwszy sen po kąpieli)
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie wy kupowałyście te zebry z Lamaze. Bo szukam i nie mogę znaleźć. Znalazłam za 19zł ale przesyłka 18 więc co to za interes.
|
|
|
|
#1080 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze nadrabiam, ale poradźcie coś cioteczki-
moja Lilka od kilku dni ewidentnie w nocy przeżywa katusze, bo ma zatwardzenie-lecą bąki, kupa wychodzi dopiero rano....płacze, jęczy, wije się....no a pić diablica nie chce nic-herbata fuj, woda fuj....już nie wiem czy dać jej wody słodzonej??musi być glukoza, czy można spróbować zwykłym cukrem??co byście zrobiły...??
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

napisz mi adres na pw
dzisiaj czekamy na paczke od rp_77 

Praktycznie zero snu od rana i całodzienne zabawianie, bo jak tylko Leoś zostawał sam to płakał w niebogłosy albo wpychał paluszki do buzi. Ale teraz już ładnie śpi