|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
Może Cię przeziębienie bierze zdrówka życzę |
|
|
|
|
#2822 |
|
Gang Iren
|
Chyba Erykowi przykleje skarpetki do stopek.Ciagle sciaga je i bierze do buzi,wiec caly czas ma mokre.A jak bez skarpet lezy to stopki ma zimne.Probuje zabawiac ulubionymi zabawkami,ale to na chwile,bo skarpeta jest najlepsza
![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Mozliwe,ale tak dziwnie,ze jeden dzien zle sie czuje,drugo dobrze i tak na przemian.Jednak mam nadzieje,ze choroba mnie nie dopadnie. Dziekuje za zyczenia zdrowka
|
#2823 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)) Fajnie bo on pod wpływem śliny momentalnie robi się miekki więc nie ma strachu.Cytat:
|
||
|
|
|
#2824 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Nocka nie lepsza niż ostatnie, ale już się chyba przyzwyczaiłam... Po Waszych ostatnich postach o tym co jedzą Wasze maluszki stwierdziłąm, że chya za mało mu daje....bo je tylko cały duży słoiczek obiadku czy zupki i owoców mały słoiczek nie codzieneni a wieczorem podaję kaszkę ale często je tylko kilka łyżeczek i więcej nie chce... W międzyczasie cycek...ale ostatnio possie chwilę i już go wszystko naokoło interesuje i nie chce więcej... Cytat:
|
|
#2825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Julka tez jak ma skarpety to jej wisza ledwie na paluszkach a jak ma rajstopki to jakos mniej interesujace sa i czasem tylko zlapie i pociagnie albo ugryzie palucha Cytat:
18-19 mamy kaszke na kolacje, tez zjada pol porcji, i ok 22 pije 180-200 ml mleka takiego specjalnie na noc (Humana Schlummer Milch) z jedna miarka kleiku. W nocy budzi sie raz na mleko i wtedy dostaje 150 zwyklego mleka nastepnego, w naszym przypadku Humana 2
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Moja to dopiero mało je:
śniadanie 60 ml kaszki obiad 1/2 małego słoiczka potem często cycek 1/2 małego słoiczka deserku na kolację cyc a najczęściej dwa i potem w nocy ze 2 razy Więcej nie chce więc nie zmuszam |
|
|
|
#2827 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystko z glowa, dziecko z samodzielnego jedzenia ma frajde i wiadomo ze wiecej wtedy zje, ja Viki daje lyzeczke do potrzymania podczas karmienia, ach jaka ma z tego frajde ![]() Nie zebym to BLW krytykowala, tylko jak dla mnie to zadna nowosc, tylko cos co sie dawno juz praktykuje otzrymala taka nazwe Cytat:
![]() Cytat:
A te kupki obserwuj, moze to jednorazowa sprawa tylko, oby! Cytat:
Cytat:
Po prostu nie jest w stanie nie bawic sie skarpetkami Cytat:
Ale poszlo gladko! Jak Jej na chwilke dalam chrupka do raczki to az sie cala trzesla Cytat:
My mamy juz przechodzic na dwojeczke teraz. Cytat:
My juz po szczepieniu, Viki zniosla dzielnie, pierwsze wklucie bez placzu , drugie na pneumokoki juz plakala .Teraz spi, mam nadzieje ze nie bedzie zadnych przygod po tym szczepieniu ![]() Mamy powoli przechodzi na mleko nastepne, ale nie mieszac mleka tylko zaczac od jednej butli nowego i tak coraz wiecej az zastapimy wszystkie karmienia nowym mleczkiem. Dzisiaj Viki powinna konczyc 6 m-cy, niestety musimy na to jeszcze poczekac 11 dni. Ktora to byla co mi termin w kwietniu ukradla? Przyznac sie , ktory maluszek konczy dzisiaj pol roczku ![]() ![]() Á no i waga - 7140
|
|
#2828 |
|
Wtajemniczenie
|
Desiu aby Viki dobrze sie czula po szczepieniu.
a sluz to u Hani jest prawie zawsze gdzies gleboko w nosku, bylismy kilka razy u lekarza w tej sprawie. raz znika prawie, pozniej sie znow pojawia, od wczoraj jest troche lepiej. ps. masz czcionke inna bo nad A jest apostrof to szwedzka litera?
|
|
|
|
#2829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oni maja: Å i Ä Pamietam ze mialyscie ten sluz kiedys, ale nie myslalam ze nadal ![]() Biedna mala Hania! Dzieki, teraz sie obudzila i jak narazie jest ok ![]() Cos nie wyszla ta jedna literka widze ![]() Mialo byc takie A z kropka na gorze Juz wiem kto mi termin ukradl bo sprawdzilam ![]() Zia i Megmakeup ![]() Ale Zia miala chyba wybaczone bo i tak biedna przenosila ![]() A meg dawno juz u nas nie bylo ![]() No to dziewczyny - gratulacje dla maluszkow
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-10-17 o 12:14 |
|
|
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
Desiu, rano i w nocy odstaje te mleko nastepne, tylko wieczorem daje jej ten Schlummer Milch, jakos tak dziwnie napisalam hehe
sliczny avatarek
|
|
|
#2831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spiworek czysty i suchy, tylko ze dzisiaj testu nie bedzie bo nie mozemy wyjsc po szczepieniu ![]() Mialam juz kiedys pytac - wszystkie macie zakaz wychodzenia w dniu szczepienia? I kapieli tez?
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i dzisiaj Desia ciepło u nas jest, więc raczej i tak śpiworka byś nie potrzebowała.Ja zabieram cienki kocyk w razie W i dzisiaj wezmę śrubokręt Super,że szczepienie za Wami my na pierwsze pneumo idziemy za tydzień.Waga łada Twojej Śmieszki .Dzień dobry Dziewczyny ![]() Poćwiczyłam i piję kawusię. Dzisiaj ćwiczyłam z inną panią ta mi bardziej pasuje ...musze zainwestować w hantelki i dobre buciki do cwiczen , bo podoba mi się to.Po obiadku suniemy na spacer ....humoru dobrego ciąg dalszy...Pojawił znow problem rodzinny ,ale postanowiłam trzymać się myśli,że nic nie zmąci mi radości macierzyństwa, a już na bank nie mój brat .Ot takie postanowienie.Trzymajcie kciuki,żebym w nim wytrwała . |
|
|
|
|
#2833 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i oby dobrze było po szczepieniu ![]() chciałam się tłumaczyć że ja nie ukradłam bo my mamy jutro ale widzę że doszłaś już do tego kto dziś ma ![]() Zia i Meg dla maluszków My po spacerku w połowie musiałam Oskara nieść bo ciekawy świata a w spacerówce nie chciał być. Całą drogę zaciskał dolną wargę do środka(robią wasze dzieci też tak??) i powtarzał "ym..ym..ym" i się do wszystkiego śmiał MoniaHan a ten dom to już stawiali razem z dachem, oknami, drzwiami itp.? a w środku ściany to drzewo czy jakaś płyta?? sorki za pytania ale jestem ciekawa bo poważnie myślimy o takim domku
|
|||
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
moje wypociny na imieniny synka
|
|
|
|
#2835 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ja wlasnie nie wiem czy isc czy nie na spacer? Chodzilyscie w dniu szczepienia? Konia to zycze zeby ten dobry humor Cie nie opuscil, wspolczuje problemow My mamy trzecie pneumo pod koniec listopada i potem spokoj do 13 miesiaca A na ospe jeszcze w sumie bedzie jakos w 10-ty m-cu. ![]() Cytat:
No doszlam doszlam kto to, pamietam jaka zla bylam 17.04 Viki tak nie robi, ale to smianie do wszystkiego mialysmy ostatnio w centrum handlowym, super to wyglada Najbardziej podobaly sie Viki manekiny na wystawach sklepowych
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My nie mamy takich zakazów Ale muszą być smaczne
|
|
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas dzisiaj od rana padal deszcz, mam nadzieje ze za godzine, czy poltora przestanie, bo juz do glowy dostaje ... wczoraj wyszlysmy na pol h w deszczu, dzisiaj bym chciala na chocby godzine wyjsc z wozkiem i jakies zakupy zrobic, a tu taka pgoda... Julcia znowu spi
|
|
|
|
#2838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oni wlasnie uwazaja swieze powietrze za lekarstwo na wszystko i chyba slusznie A u nas co lekarz to wlasna opinia Chyba jednak sie przejdziemy!
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Desiu jak ladna pogoda to czemu nie isc?
moze mowia tak na wypadek jakby bylo zimno, wietrznie? Nie wiem. Choc w trakcie szczepienia organizm jest oslabiony i moze dlatego chca uniknac infekcji? Ale moim zdaniem swieze powietrze hartuje.... no nie wiem, sama musisz zdecydowac ![]()
|
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pojdziemy, jak tylko panieneczka sie obudzi
|
|
#2842 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki..
Konia trzymam kciuki, abyś wytrwała w swoim postanowieniu Nikki mój tak wciąga dolną wargę bardzo często Zia i Mag dla dzieciaczków za 6 miesięcy.Gosia nie choruj..zdrówka dużo życzę.. Desia nasz pediatra to nawet podkreślał to, że szczepienie nie jest żadnym przeciwskazaniem do spacerów ani do kąpieli..wiadomo jakby źle się czuł to bym mu odpuściła, ale jak wszystko jest ok to można spacerować i kąpać.. Super Vikunia rośnie ![]() Co do zabawek to Morfik jest tymi zachwycony: http://allegro.pl/fisher-price-aktyw...689739517.html http://allegro.pl/muzyczna-kolorowa-...703102650.html |
|
|
|
#2843 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Widze ze juz mnie kradziejke wytropilyscie Dzieki za gratki, faktycznie dzis Anson konczy pol roku. Z tej okazji robi mi od wczoraj niespodzianki jak Mateuszek Tynki - ja ja do lozka/wozka bo zmeczona i marudna, ta zamknie oczy na 3min po czym sie budzi i skora do zabaw Wczoraj 5h wytrzymala, nie wiedzialam ze tak umie
|
||
|
|
|
#2844 |
|
Wtajemniczenie
|
Desiu no my tez takiego zakazu nie mielismy...no ale tu w uk zakazy co do dzieci- to bylby jakis cud chyba. a moze chodzi o to ze jak goraczka poszczepienna bedzie to nie isc i nie kapac.
ladna pogoda dzis byla to wyszlysmy z Hania na prawie 2h na spacer, Hania pospala 50min. zjadla dzis na obiadek polowe duzego sloiczka, wiecej nie chciala, wiec nie zmuszam, najwyzej jeszcze zupke jej zaraz dam. Nikki chyba raczej postawili bez dachu - tylko szkielet tak mi sie wydaje, ale powiem Ci za kilka dni - jak do mamy zadzwonie to wypytam. taki dom drewniany jest bardzo dobrze zabezpieczony i po latach dobrze sie miewa.bardzo lubie mojej mamy dom - ale nie wiem czy bym budowala drewniany - zapytam mojej mamy czy zrobilaby tak samo i Ci napisze
|
|
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
Monia jak moja mala nie chce jesc obiadku/deserku/kaszki to daje jej mleko i zazwyczaj cale wypija. Nie wiem skad faza ze czasem nie chce jesc innych rzeczy niz mleko ...
|
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewelinka dziś pełza, siada, pełza, siada i tak w kółko. Opanowała już siadanie, nie jest to z przypadku
|
|
#2847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
O godzinie 17 Ania dostała takiego kataru że masakra
|
|
|
|
#2849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze raz gratki dla Ani Ja wlasnie wrocilam od okulisty z adasiem i niestety okularki musza byc, wade ma -1 i -0,75. Ale juz sobie sam wybral oprawki i na piatek maja byc gotowe. W sumie fajnie w nich wyglada, tak dorosle. A ja ubozsza o 300 zl ![]() Mam tylko nadzieje ze dzieci nie beda sie smialy bo roznie to bywa wsrod dzieciakow ![]() A viki cale 30 min plakala jak wyszlam, wiec jak to nie jest lek separacyjny to ja nie wiem juz co
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

)) Fajnie bo on pod wpływem śliny momentalnie robi się miekki więc nie ma strachu.