|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
|
|
|
|
|
#1082 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Ja wczoraj byłam na szyciu w szpitalu mojego podwozia. Jejku jak przekraczałam drzwi tego szpitala to mi się słabo zrobiło. Ale powitała mnie moja lekarka i mówi, że mam jej zaufać, że nie będzie bolało. Przyjęli mnie, dostałam łóżko na patologii i miałam czekać na zabieg. Po jakieś godzinie mnie zawołali, mialam podpisać zgode na znieczulenie ogólne, wtedy to dopiero zaczełam się bać bo nigdy nie miałam takiego znieczulenia no ale ginka mnie uspokajała. Wlazłam na kozła, nogi mi przypieli, założyli welfron, dali coś do szczykawki białego i odjechałam totalnie. Potem mnie obudzili, przewiezli na salę i po 3 godzinach mogłam iść do domu. Założyła mi 6 szwów i znów mnie boli całe podwozie, ale na szczęscie nie tak jak po porodzie, za tydzień ma mi je zdjąć i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze już. A Agatka nauczyła się chwytać zabawki i po miesiącu przerwy zaczeła mi pić z cycka (a słyszałam że to niemożliwe jak podam butelkę), ale automatycznie zmniejszyła mi się laktacja. Dokarmiam ją bebilonem pepti i w sumie mam wrażenie, że smakuje jej bardziej niż moje, a jak dla mnie to te mleko strasznie śmierdzi. I dostaliśmy skierowanie do alergologa,muszę ją zapisać, ale można tylko osobiście,ciekawa jestem na kiedy termin dostaniemy
|
|
|
|
#1084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak dla mnie powinniście to gdzieś zgłosić, ciekawe ile jeszcze takich trefnych butelek jest. Następnym razem to może się źle skończyć Cytat:
|
|
#1085 |
|
Wtajemniczenie
|
mówisz?? to muszę iść do apteki....jedyna dosładzana herbatka, jaką tu widziałam to jabłko/melisa od 4.miesiąca, więc chyba takiej jej dać nie mogę
|
#1087 | |
|
Rozeznanie
|
moje dziecko od samego rana rzuca się przy piersi, kopie, wymachuje rączkami, krzyczy. Gdy masuje mu brzuch, jest spokojny, brzuszek ma miękki. Za chwilę pcha rączki do buzi, więc daje cyca. Przyssywa się, ale zaraz wypluwa i krzyczy. o co chodzi
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1088 | |||
|
Zakorzenienie
|
hejooooo wrociłuysmy ze spaceru. Kaska ze swteerkow dotarła wiec chialam małej kupic zawieszke jakas do wozka i ta grajaca co mi sie podobala niebyla przyczepiana do wozka
a te inne niebyly grajace. Szkoda. bede zmuszona na allegro pobuszowac![]() dzis mam wene na sprzatanie. Przed spacerem posprzatałam caly prawie dom. zostalo mi pol kuchni wsio w szafkach w lodowce itp a to przez to ze nie boli mnie kregoslup tzn w tym miejscy ktore najb ardziej dokucza![]() Cytat:
dla Agatki i 3mam kcuuki by przestalo bolec![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1089 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
szybko nauczyła się chwytać!! fajnieCytat:
|
||||
|
|
|
#1091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Melduję, że mission accomplished Dokumenty złożone, wszystko poszło bardzo sprawnie Jeszcze mąż zdążył na przerwę w pracy![]() Paszport Marysi będzie gotowy za jakiś miesiąc, ale my odbierzemy je razem w styczniu. Pogoda jest koszmarna Do domu wróciłyśmy mokrusieńkie...---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
Pisze ten post już 3 raz. Więc już się powtarzać nie będę:/
|
|
|
|
#1093 | |
|
Zakorzenienie
|
kup jej jakas masc i posmaruj moze dlateo tak marudzi?
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- dziewczyno wez sie w garsc co sie z Toba dzieje? ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
u nas ladnie na razie i zaraz ruszam na spacer mam nadzieje ze sie nie rozpada. |
|
|
|
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1096 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1097 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() w koncu u mnie ładna pogoda. Czekam na męża aż mi zniesie wózek i idziemy na spacerek Jeszcze tydzień temu znosiłam sama wózek z małą ale już taki zestaw jest dla mnie za cięzki ![]() przeklęte 3 piętro ![]() Karolina ja mam z małą dokładnie tak samo jak Ty z Marcinkiem jeśli chodzi o ssanie rączek. Jakby mogła to całą piąstkę by wsadziła do buzi. Agunia ja próbowałam dady i niestety zawsze jak moja ddo nich nasikała to część wylatywała bokiem i kupa tak samo. Mam wrażenie, że są za mało chłonne i "nie nadążają" z wchłanianiem dużej ilości siuśków. Chyba moja Hania za dużo sika na raz Fajnie że wam spasowały białe pampki bo nam też nie pasują. Są jakieś sztywniejsze i te gumki nie przylegają jej idealnie do nóżek. Za to jestem zadowolona z zielonych pampków i raczej ich nie zmienię
|
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
dla babci tabletek na miesiąc i witaminy D dla Rozalki i ten skrzyp
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
no i przy zapaleniu ucha dziecko płacze niesamowicie - cały czas - tak mi powiedziała pielęgniarka
|
|
|
|
#1102 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzięki
Cytat:
brawa dla Hani ![]() Cytat:
o nieźle, koniecznie to zgłoście!Cytat:
![]() no nieźle! A to pewnie dlatego tak marudzi biedulka Cytat:
|
|
#1103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Do tej pory nic nie jadłam ![]() Tak piszecie o tych ekshibicjonistach - ja z kolei chyba miałam jakiegoś wyjątkowego pecha do ocieraczy tramwajowo-autobusowych. Jak mieszkałam w Krakowie to średnio raz w roku jakiś mi się zboczek trafiał. Miejska komunikacja w tym mieście to chyba raj dla takich - wiecznie tłok, więc nawet dobrze nie widać, kto cię maca
|
|
|
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Jak Róża wieczorem była zbyt aktywna, to kładłam ją sobie na poduszce z buźka przy mojej twarzy, przykrywałam swoją kołdrą, przytulałam i zamykałam oczy (swoje oczywiście). Działało! |
|
|
|
|
#1105 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Brawo dla Agatki za nowe umiejętności ![]() Cytat:
Cytat:
Bartek odstawia takie cyrki już ze dwa tygodnie, mniej więcej od tego czasu robi tez rzadko kupy. Nie wiem czy to ma ze sobą coś wspólnego, ale czasem już wymiękam jak mam go karmić, bo nierzadko kończy się to atakami histerii. Początkowo myślałam, że to może jakiś skok rozwojowy, ale jednak trochę za długo to trwa. Konsultowałam to wczoraj z pediatrą, to Bartek dostał kropelki na uregulowanie pracy jelit. Zobaczymy. Ale wiem, że więcej dziewczyn ma ten problem, zatem pocieszam się faktem, że kiedyś to minie |
|||
|
|
|
#1106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
depoison może Ty wiesz, która z herbatek jest słodka??
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
godzina do szczepień
![]() ![]() a tej mój gagatek prawie wcale dziś nie śpi
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
smaze w plasterkach ziemniaczki. pozniej je ukladam warstwowo. po jednej warstwie daje sos
Sos beszamelowy przygotowuje rozpuszczając masło, dodając łyżkę mąki i mleka. Całość smaze az zacznie gęstniec. Potem dodaje ser, ewentualnie dodaje mleko.Przyprawiam . Mieszac dokładnie podczas gotowania. pozniej starty ser i szpinak który na spatelni rozmrazam i przyprawiam czosnkiem. i tak kolejne warstwy. mnie smakuje. tzn ja robilam wczesniej z makaronem. Z ziemniakami robie pierwszy raz. Ale kazda zapiekanka u mnie z ziemniakami jest wlasnie w plastry smazone . I zawsz ekazda dobra wiec chyba ta tez bedzie dobra
|
#1109 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* I dzięki za informację o słoniu i Emanuelu. Jeszcze muszę znaleźć sklep z normanymi cenami.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.

i po miesiącu przerwy zaczeła mi pić z cycka (a słyszałam że to niemożliwe jak podam butelkę), ale automatycznie zmniejszyła mi się laktacja. Dokarmiam ją bebilonem pepti i w sumie mam wrażenie, że smakuje jej bardziej niż moje, a jak dla mnie to te mleko strasznie śmierdzi. I dostaliśmy skierowanie do alergologa,muszę ją zapisać, ale można tylko osobiście,ciekawa jestem na kiedy termin dostaniemy

a te inne niebyly grajace. Szkoda. bede zmuszona na allegro pobuszowac
dla Agatki

Do domu wróciłyśmy mokrusieńkie...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Bartek odstawia takie cyrki już ze dwa tygodnie, mniej więcej od tego czasu robi tez rzadko kupy. Nie wiem czy to ma ze sobą coś wspólnego, ale czasem już wymiękam jak mam go karmić, bo nierzadko kończy się to atakami histerii. 
Jeszcze muszę znaleźć sklep z normanymi cenami.