|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
![]() nikt nie pyta, wszyscy wychodzą z założenia,że my nie potrzebujemy pomocy siostra moja i TZ przyniosły mi śliczne rzeczy dla maluszka i wiem,że planują ale reszta.... w dupie łącznie z moim bratem, na prośbę czy może mi odebrać wózek (mieszka w Krakowie i stamtąd kupilam używkę) to powiedział,że nie bo nie ma gdzie trzymać ,dupek
|
|
|
|
|
#3182 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my też mamy teraz tyle wydatków, trzeba zapłacic oc, przegląd, wymienic wszystkie oleje w samochodzie, teraz sprzedajemy samochód to jeszcze klocki trza wymienić, nowy trzeba zarejestrować, oplacic skarbowy kupa kasy... ;/ ale trzeba się spiąć szybko opchnac samochod i bedziemy na prostej ![]() kupe kasy w działke juz wlozylismy i tak wyszlo tez... a tak sobie planowalam haha .. Cytat:
ja bym nie chciala lezec na sali 3-4 osobowej, moja siostra na takowej leżała i porażka była... 2 osobowa max jak dla mnie byla by ok.. ![]() Cytat:
Cytat:
ale slonce swieci pewnie dzisiaj dach na stadionie bedzie zamkniety
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() ja dzisiaj wstałam o 12.30 Nam pomagają wszyscy dosłownie, w życiu się takiej pomocy nie spodziewałam, już kiedyś o tym pisałam...... Różnica jest taka, że np. moja mama szaleje kupuje sama, szpera szuka dzwoni pyta czego jeszcze potrzebujemy, pomaga wybrać łóżeczko, pościel, a rodzice męża spytali o cenę wózka i nam przelali pieniądze. Te pierwsze dwie tabletki chyba tak na mnie podziałały tylko, teraz jest już ok, żadnych skutków ubocznych na razie ![]() Ale mnie Mały kopie w żoładek taki z niego tancerz ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Sylwietta 100 lat z mężem
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwonilam do Bobaska w sprawie mebli...
i w sumie wyszlo na to samo co bym kupila z allegro a chociaż w razie jakiejs reklamacji bedzie bezproblemowo, a z allegro to trzeba kurierem itd. tu co prawda trzeba czekac tydz/max 2 tyg ale to az tak nam sie nie spieszy., wezmiemy to co maja na sklepie a na resztę poczekamy... moze wtedy tescie sie do tej drugiej partii dołożą
|
|
|
|
#3185 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do zainteresowania - no właśnie, miło by było gdyby chociaż spytali, prawda? Dorotka wczoraj wieczorem i pół nocy taki stadion sobie urządziła w brzuchu, że w szoku byłam. Pominę litościwie, że przez to z milion razy sikałam :d |
|
|
|
|
#3186 |
|
Rozeznanie
|
No i policzyłam. Okazało się że mam tego więcej niż się spodziewałam. Także planowałam kupić więcej ciuszków a tu okazuje się że nie trzeba. Muszę kupić tylko jej coś typowego dziewczęcego bo większość mam takich unisex.
Więc zostało tylko dokupić dziewczynkowych ciuszków, kosmetyki, pieluszki, materacyk i pościel do łóżeczka, rożek i wózek. No i dla mnie rzeczy do szpitala. Tak mówicie o tej pomocy ja mogę liczyć na swoją rodzinę. Od jednego brata dostałam cała wyprawkę po jego synku, od kuzynki też kilka ciuszków których nie zdążyła oddać jeszcze i huśtawkę, od drugiego brata łóżeczko, moja mama co chwile kupuje jakieś gadżety dla wnusi to czapeczki to skarpetki no i rodzice kupią nam też wózek. Od przyjaciół dostaliśmy dla małej dwa kocyki. Współczuję wam że wszystko ciąży na waszych barkach wiem jak nam byłoby ciężko kupić wszystko samemu.
|
#3187 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Ja już po glukozie. Powiem wam że tragedii nie było. Spodziewałam się NAPRAWDĘ nie przyjemnych efektów. Zrobiono mi 75 g w kubeczku no ale ... z prawie gorącą wodą dlatego nie mogłam tego tak szybko wypić bo bym się poparzyła. Potem lekko zakręciło mi się w głowie ale efektów ubocznych,wyraźniejszych nie odczułam. Dzisiaj teściową pognałam po wyniki (bo i tak jechała) a mi się nie chciało jechać specjalnie. Co do wyprawki. Mam troszkę ciuszków już. Myślę że muszę dokupić z 4 pajacyki.2 mniejsze i 2 większe. Pieluszki flanelowe ze 2 i tetrowych z 5. Nie wspominając o tych wszystkich gadżetach na których się nie znam ![]() Mam wrażenie że mój TŻ żyje w błogiej nieświadomości ile jeszcze tego trzeba kupić. Wydaje mu się że wyda na drobiazgi ze 3 stówki i będzie z głowy. No to się zdziwi ![]() Nie mówiąc o łóżeczku i wózku. Chce to kupić a nie wie że potrzebna do tego np pościel.Oddzielna do wózka i oddzielna do łóżeczka. I poszewki na przynajmniej 3 zmiany. Eh szkoda gadać i strzępić jęzor. Ja nie chce polegać tylko na rodzicach.Chciałabym żeby on też się angażował w zakupy. Ale on zielony - KOMPLETNIE |
|
|
|
#3188 |
|
Konto usunięte
|
Chcesz TYLKO 5 pieluszek tetrowych mieć?
|
|
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
a te 5 tetrówek to za mało? bo ja tez tylko tyle miałam w planie..
|
|
|
|
#3190 |
|
Raczkowanie
|
Nie,mam już parę sztuk od koleżanki.
Dziewczyny. Jak to jest z dentystą w ciąży? Można zastosować znieczulenie? Właśnie wyleciała mi plomba ![]() Nie dość ze jutro wydam na 2 lekarzy po 150 zł to jeszcze do dentysty muszę się wybrać
|
|
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
Mi do kupna zostały:
- rzeczy higieniczne dla mnie (mam jedynie wkładki laktacyjne z Rossmanna), - na lumpkach 1-2 bluzki do spania z długim rękawem rozpinane na dekoldzie - 2 staniki do karmienia, a z dzieckowych: - pieluchy tetrowe (myślę o 10), - pampersy, - zestaw do paznokci, - szczotka do włosów, - aspirator do noska, - gaziki, - wanienka - coś do przemywania pępka (do przemywania oczu podobno najlepsza przegotowana woda) i chyba tyle
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-17 o 13:42 |
|
|
|
#3192 |
|
Konto usunięte
|
Można znieczulenie.
Dziewczyny, z tetrówkami jest tak (lekko licząc): -1 do kąpieli na spód wanienki - 2 na stałe do torby wózkowej - 1 w wózku - 1 lub 2 w łóżeczku (muszą być pod ręką na wypadek ulewania czy czegokolwiek) - 1na przewijaku - w trakcie karmienia też 1 zawsze - na bujaczku 1 (w przeciwnym razie zaraz bujaczek zapaprany, bo jednak dzieciuch się ślini, uleje i tak dalej) To już jest 9 sztuk. Dodatkowo jak odbijacie dzieciątko to zawsze pielucha na ramieniu, bo lubi się troszkę ulać i jest wybór: albo do prania idzie pielucha, albo ubranie wasze Ja miałam 30 sztuk i to było super, bo Agatka bardzo ulewała. Naprawdę kilka tylko tetrówek to jest nic. |
|
|
|
#3193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nawet wiadomość o ciąży skwitowała tylko krótkim "to dobrze" i koniec tematu! na początku jeszcze sama jej opowiadałam o wizytach i jak malutki rośnie, ale teraz już się słowem na ten temat nie odzywam i ona też nie nawiązuje, więc mam to gdzieś; a najlepsze jest to, że o ciążach u brata i kuzyna mojego męża wie wszystko, jak się kto czuje, kiedy lekarz itd.
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
śmiało można stosować, ja musiałam usunąć ósemkę na początku ciąży.
|
|
#3195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sylwietta wszystkiego dobrego, dużo miłości
Cytat:
jeśli bierzesz jakiekolwiek leki nawet no spe to powiedz o tym Cytat:
tyle,że mam aspirator nose frida |
||
|
|
|
#3196 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37113164]Można znieczulenie.
Dziewczyny, z tetrówkami jest tak (lekko licząc): -1 do kąpieli na spód wanienki - 2 na stałe do torby wózkowej - 1 w wózku - 1 lub 2 w łóżeczku (muszą być pod ręką na wypadek ulewania czy czegokolwiek) - 1na przewijaku - w trakcie karmienia też 1 zawsze - na bujaczku 1 (w przeciwnym razie zaraz bujaczek zapaprany, bo jednak dzieciuch się ślini, uleje i tak dalej) To już jest 9 sztuk. Dodatkowo jak odbijacie dzieciątko to zawsze pielucha na ramieniu, bo lubi się troszkę ulać i jest wybór: albo do prania idzie pielucha, albo ubranie wasze Ja miałam 30 sztuk i to było super, bo Agatka bardzo ulewała. Naprawdę kilka tylko tetrówek to jest nic.[/QUOTE] Dziękuję bardzo ![]() Jeśli chodzi o wsparcie - to jak najbardziej mam i bardzo się cieszę Moja mama już szaleje plus zadeklarowała wózek, rodzice TŻ też zadeklarowali mebelki do pokoju, a TŻ brat łóżeczko ![]() Co do wyprawki.... dopiero w tym tygodniu wydrukowałam co ja potrzebuje
|
#3197 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37113164]Można znieczulenie.
Dziewczyny, z tetrówkami jest tak (lekko licząc): -1 do kąpieli na spód wanienki - 2 na stałe do torby wózkowej - 1 w wózku - 1 lub 2 w łóżeczku (muszą być pod ręką na wypadek ulewania czy czegokolwiek) - 1na przewijaku - w trakcie karmienia też 1 zawsze - na bujaczku 1 (w przeciwnym razie zaraz bujaczek zapaprany, bo jednak dzieciuch się ślini, uleje i tak dalej) To już jest 9 sztuk. Dodatkowo jak odbijacie dzieciątko to zawsze pielucha na ramieniu, bo lubi się troszkę ulać i jest wybór: albo do prania idzie pielucha, albo ubranie wasze Ja miałam 30 sztuk i to było super, bo Agatka bardzo ulewała. Naprawdę kilka tylko tetrówek to jest nic.[/QUOTE] Ja miałam 10 i wystarczyło... ale... poprosiłam teściową i 3 mi przecięła i zszyła, żebym miała na wypadek ulewania i świetnie się to sprawdziło teraz też zamierzam tak zrobić Jak któraś ma Ikeę na miejscu to fajne są też takie ręczniczki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40054538/
|
|
|
|
#3198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
U mnie siostra bardzo się przejęła, całą wyprawkę ciuszkową wózkową i łóżeczkową mamy od niej. Brat męża ani się nie zająknął. Teściowa ponoć raz coś tam bąknęła że będzie się opiekować młodym. Ale jak mam potem słyszeć to co słyszałam jak się syna córką zajmowała (że cztery lata wychowywała, teraz niech sobie druga babka radzi) to sama nie wiem.Też mam wrażenie że z mojej rodziny jakoś bardziej przeżywają moją ciążę. Cytat:
|
||
|
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- kocyk i zestaw kąpielowy z Biedronki Miałam nie kupować tego zestawu, bo takie okrycie z "czapeczką" już mam, ale te biedronkowe są większe, wiec będzie na później- podkłady do przewijania
|
|
#3200 |
|
Rozeznanie
|
Co do pieluch tetrowych to na mojej liście jest ich 25. Tak sobie jakoś założyłam. Z tymi zakupami też jakoś nie zostało mi ich aż tak dużo, ale jednak lista jeszcze nie w pełni zrealizowana
Po woli będę ją realizować. Z tym oferowaniem pomocy to różnie to właśnie bywa. Ja preferuje powiedzenie: "Umiesz liczyć, licz na siebie" Gdybym miała czekać na to kto co i kiedy mi da czy kupi to pewnie bym się nie doczekała. Jak ktoś coś proponuje czy kupi to owszem miło ale z teorią niektórych ludzi, że na to za wcześnie na tamto za wcześnie to mogłoby być różnie.Ja dla maluszka kosmetyki już mam. Ale dla siebie do szpitala jeszcze nie. Widzę, że tu o tym jeleniu piszecie Może i ja się w to zaopatrzę, bo nie mam pomysłu jakie te kosmetyki bym sobie miała kupić.---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Ja się powoli idę przygotowywać do wyjścia. Mam dziś angielski. Także pewnie już dziś mnie nie będzie, bo jak wrócę o 20 to pewnie będę wymęczona. Dobrze, że chociaż słońce świeci i nawet chce mi się wyjść, bo wczoraj to była taka plucha, że nosa bym nie wychyliła
|
#3201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No więc chałupa ogarnięta, prańsko zrobione, poodkurzane i pomyte podłogi, zaraz się za obiad biorę. TŻ zażyczył sobie schaboszczaka, marcheweczkę z groszkiem i ziemniory, a ja mam ochotę na pierogi ruskie, takie maminej roboty, mniam... Wiecie co kobitki, to nasz pierwszy sezon grzewczy w nowym domku. Bardzo się cieszę, że jest optymalnie ogrzany, bo w ogóle nie palone, a ja mam na dole 23, a na poddaszu 25 stopni C . Dopiero jak TŻ wraca z pracy to ok. 17 przepala w kominku. Wtedy w salonie mamy 27 stopni. Ciekawa tylko jestem jak to będzie przy -20, ale póki co cieszę się, że taras i wielkie okna tarasowe mamy od samego południa. Wszystko się ładnie nagrzewa, a płytki takie ciepłe, jakby podłogówka nonstop chodziła.W sobotę robię imprezę imieninową moją i TZ, bo bez sensu robić powtórną w odstępstwie 3 tygodni i planuję do jedzonka" - jaja w majonezie - sałatkę warzywną i makaronową - mielone - bigos - na talerzu: wędlinka, ser, pomidor, ogórek - śledzie - kiełbaski z cebulką i...no właśnie, macie jeszcze jakiś pomysł???
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
sylwietta-NAJLEPSZEGO! Ja wlasnie pichce obiadek,dzis pomidorowa i pierozki z kapusta i grzybami oraz ruuuuskie oblane zarumieniona na złoto cebulka. Mmmy pycha Pozniej zajrze do was bo gary wzywaja
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() :pala :Hosenka zapomniałam dodać, że ciacho też oczywiście będzie.
OLA 04.02.2013 r. 2500 g, 48 cm HANIA 19.08.2017 r. 2800 g, 51 cm Edytowane przez maluchna30 Czas edycji: 2012-10-17 o 14:29 |
|
|
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę jeszcze kupić:
aspirator do noska 2 prześcieradełka podgumowane kosmetyki dla siebie kosmetyki dla dziecka 2 koszule do karmienia do szpitala butelka i laktator ręczniki dla dziecka asept do pępka, gaziki szczotka do włosków torbę do szpitala majty ![]() No i pieluszki Pewnie po drodze coś sobie jeszcze przypomnę. |
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko, właśnie mi uświadomiłaś,że nie mam ręcznika dla maluszka
![]() chyba w ikei kupię bo ładnie i niedrogie widziałam |
|
|
|
#3207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież ciąża to najpiękniejszy stan, potem taki maluszek to sama słodycz i kupowanie tych całych "wyprawek" jest mega przyjemne no ale cóż... widocznie tylko dla nas samych ![]() Cytat:
koniec tego biadolenia, łaski bez - jeszcze kredytu nie musimy brac, jakos sobie człowiek poradzi ![]() OOO, na poprawkę humoru przyszła pierwsza paczuszka z bodziakami |
||
|
|
|
#3208 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wrzucam fotkę małej, gin twierdzi ze sie uśmiecha ja że ziewa ![]() I jeszcze króciutki filmik ![]() http://www.youtube.com/watch?v=5HeU4...ature=youtu.be
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też dziś przyszła paczka. Zamówiłam dwa biustonosze sportowe, takie zwylkaki bezszwowe, bo każdy inny mnie drażnił. Z kuzynką rozmawiałam i ona ich nawet do karmienia używa, bardzo jej wygodnie. Na razie ubrałam jeden i całkiem fajnie mi się w nim chodzi.
|
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
ja pieluch tetrowych k. 20 kupię, 10 flanelek gdzieś.....
Zastanawiam się nad tą koszulą do karmienia jednak, choćby do szpitala, w domu to sobie mogę i z cyckami na wierzchu latać, ale na szpital chyba faktycznie lepsza będzie taka rozpinana u góry. Jakąś dwie najtańsze kupię i tyle.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

,dupek

. Do tego jeszcze parę rzeczy się posypało ehhh. 1,500 na zakupy przepadło. Jak tak dalej pójdzie to w styczniu będę wszystko kompletować. Wszystko nam sie psuje ostatnio, jakieś fatum. Nic mi się przez to nie chce i mam dola strasznego 
..
no bo ta moja krótka szyjka....
mąż w pracy do 16- miałam wziac sie za pisanie prezen tacji maturalnej z polskiego dla brata ale jakos nie mam weny dzisiaj 
na których się nie znam 

nawet wiadomość o ciąży skwitowała tylko krótkim "to dobrze" i koniec tematu! na początku jeszcze sama jej opowiadałam o wizytach i jak malutki rośnie, ale teraz już się słowem na ten temat nie odzywam i ona też nie nawiązuje, więc mam to gdzieś; a najlepsze jest to, że o ciążach u brata i kuzyna mojego męża wie wszystko, jak się kto czuje, kiedy lekarz itd.

22.05.2008
14.08.2011