Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-17, 14:56   #2191
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Pani_Jasiowa jestes pewna ze nie mamy tego samego meza bo moj to z milych rzeczy to tez mowi ze tluscioszek sie zrobilam i ze z dnia na dzien to ten "NASZ" balon rosnie w oczach
O właśnie: to jest NASZ brzuch, a nie tylko mój Więc nie ma co się przejmować kilogramami. Połowa jest moja, a połowa tż. Muszę go dzisiaj uświadomić
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 14:59   #2192
weronika23
Zakorzenienie

laaaa jeszcze czekam na tz mial byc godz temu normalnie

co do tesciow ja mowie mamoo tato lub bezosobowe ale w dniu slubu mowili zeby sie do nich tak zwracac
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 14:59   #2193
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość

My Adasia nie planowalismy .. bylismy na imprezie . zachcialo nam sie jak wracalismy w bramie . bylismy pijani .. no i tak jakos wyszlo
ładnie

ja pakuje torbe i niby nic nie trzeba brać ale nie umiem sie zmieścić... same pieluszki i te wkłądy poporodowe zajmują sporo miejsca chyba jednak wezmę mini walizeczkę

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 14:59   #2194
aerien83
Zadomowienie

Dobra gaduły, ja też już uciekam bo chłopaki wracają, zjemy rosołku, potem do lidla i rossmana i do teściów po pierożki, a potem wieczór z mężem jeszcze do obejrzenia mam wczorajszy amerykański x factor, no i mnóstwo książek do czytania

zatem życzę i Wam udanego popołudnia i wieczorku
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 15:03   #2195
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
Mój to samo...a już taka jestem głodna! Wszystko gotowe pachnie, a ja czekam jak głupia.
Stary 2012-10-17, 15:04   #2196
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
ładnie

ja pakuje torbe i niby nic nie trzeba brać ale nie umiem sie zmieścić... same pieluszki i te wkłądy poporodowe zajmują sporo miejsca chyba jednak wezmę mini walizeczkę
Dokładnie

Ja też już prawie się spakowałam. Naprawdę nie chcę brać dużo rzeczy, ale same ręczniki, podkłady czy pieluchy zajmują tyle miejsca, że szok

Wcześniej jak słyszałam, że kobitki biorą po 3 torby to myślałam, że zwariowały, ale teraz zmieniłam zdanie. Jak się wyciąga rzeczy z pełnej torby to się okazuje, że jest 5 rzeczy na krzyż
Stary 2012-10-17, 15:05   #2197
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że takich dżentelmenów jak nasi mężowie to ze świecą szukać
Pani_Jasiowa dokaldnie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
O właśnie: to jest NASZ brzuch, a nie tylko mój Więc nie ma co się przejmować kilogramami. Połowa jest moja, a połowa tż. Muszę go dzisiaj uświadomić
Sola ehhe dokaldnie za polowe Twojej wagi jest on odpowiedzialny .
Moj M. jest przewrazliwiony ja mowie ze moja coreczka albo ze moj Filipek, zawsze mowi ze jak sobie namaluje to bedzie moj na kartce a tak to synus i coreczka sa nasi

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 15:10   #2198
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość

co do tesciow ja mowie mamoo tato lub bezosobowe ale w dniu slubu mowili zeby sie do nich tak zwracac
Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Mój to samo...a już taka jestem głodna! Wszystko gotowe pachnie, a ja czekam jak głupia.
mój to samo
ale juz dzwonił, że jedzie , stał godzine w kolejce w Urzędzie

a krokieciki wyszły bosssskie

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
kurde ja na 25 grudnia....... najgorsze bedzie to czekanie jak juz inne dziewczyny beda mialy dzieciaczki a ja nie :/ juz nikt tu na forum nie bedzie chciał mnie słuchac z tymi ostatnimi dolegliwosciami
ja wg OM mam na 28 grudnia, wiec bedzie sbie razem narzekać

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 15:11   #2199
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Sola ehhe dokaldnie za polowe Twojej wagi jest on odpowiedzialny .
Moj M. jest przewrazliwiony ja mowie ze moja coreczka albo ze moj Filipek, zawsze mowi ze jak sobie namaluje to bedzie moj na kartce a tak to synus i coreczka sa nasi
U mnie to się robi normalnie jakiś front przeciwko mnie
Jak się na coś zdenerwuję to tż czasami mówi do małej: "kopnij mamusię, bo jest niedobra" i wiecie, że ona często to robi. Bardzo reaguje na jego głos.
Człowiek tu się tak poświęca w tej ciąży, a taka niewdzięczność
Stary 2012-10-17, 15:11   #2200
kaaamila1
Zakorzenienie

Długo nie poleżałam Tata przyjechał aby dac mi od babci czarny bez do zaparzenia Własnie go piję

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
jak dobrze że ja nie znoszę gołąbków
za to pierogiiii
Ja identycznie ! Wszyscy sie zawsze dziwią jak można nie lubic gołąbków

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
my wogole sie nie stralismy..jakos tak wyszlo.nie zabezpieczalismy sie od stycznia ale jak w styczniu nic nie wyszło to myslalam, ze tak łatwo nie bedzie no ale luty byl bardzo bardzo intensywny i jednak wyszło
My podobnie

Cytat:
Kamilko - każdy ma oczywiście swoje sposoby, które na niego działają i jak się sprawdzają to ok.

Ja kiedyś pisałam, że mleko nie jest najlepsze na chorobę, bo obciąża nerki i organizm zamiast skupić się na zwalczaniu choroby to zajmuje się trawieniem mleka. Czarna herbata też nie jest dobra, bo wychładza organizm, a podczas choroby chodzi o to, żeby jak najbardziej wygrzać organizm ( m.in. po to jest gorączka), żeby zniszczyć wirusy i bakterie. Cytryna jest owocem tropikalnym, więc podejrzewam, że również wychładza.

Może rzeczywiście już być sytuacja, że warto przejść się do lekarza, bo trochę za długo to trwa.

Ja ostatnio naprawdę przebywałam wśród wielu chorych osób - jakaś epidemia chyba jest. Kilka razy choroba próbowała mnie zagiąć, ale póki co dałam radę. Oczywiście nie jestem jakąś fanatyczką i przeciwniczką lekarzy. Jakby za długo to trwało to poszłabym do lekarza, bo też nie ma co ryzykować.

Napiszę jeszcze raz co mnie pomaga na okres choroby:
- napar z ziela macierzanki z dodatkiem z soku czarnego bzu ( ale taki prawdziwy, nie taki który ma 0,1 % ekstraktu, a wiele jest takich w sklepach), sok malinowy. W przerwach między naparami to sam sok z bzu czy malin rozcieńczone wodą ( raczej ciepłą). Jak ktoś unika ziół w trakcie ciąży lub ich nie lubi to warto chociaż pić te soki z wodą. Na ból gardła macierzanka i sok z bzu są rewelacyjne
- rosół z kaszą jaglaną ( kasza jaglana ma naturalny antybiotyk), bez żadnych kostek rosołowych
- unikanie herbat, kaw, picia samej wody, ciemnego pieczywa, unikanie mleka i przetworów mlecznych.
- dużo leżeć i grzać nerki
Dzięki Kochana

Własnie piję bez tak więc mam nadzieję, ze trochę pomoże

....................

Hehe..a ja nadal nie włożyłam torby do prania Jutro 18 tak wiec równy miesiac do terminu z OM..muszę się zabrac za pakowanko, bo wyjdzie jeszcze tak, że mój mąż bedzie w biegu mnie pakował..a tego bym nie chciała

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 15:17   #2201
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie to się robi normalnie jakiś front przeciwko mnie
Jak się na coś zdenerwuję to tż czasami mówi do małej: "kopnij mamusię, bo jest niedobra" i wiecie, że ona często to robi. Bardzo reaguje na jego głos.
Człowiek tu się tak poświęca w tej ciąży, a taka niewdzięczność

Sola
tez to zauwazylam ze dzieci bardziej reaguja na tatusiow. Jak ja chce zeby mala sie poruszala a ona nic, a jak M. ja dotknie popuka zaraz sie rusza jak waz, caly brzuch "faluje"

A ja zaraz lece po malego do szkoly i musze jeszcez obiadek zrobic i ogarnac moj burdelik i jak mysliscie.... oczywiscie nie mam weny

Dzis wszytsko popralam i w jeszcze poprasuje jutro, a w piatek/sobote pakkujemy oficjalnie torbe

Edytowane przez Today_Tommorow
Czas edycji: 2012-10-17 o 15:19
Stary 2012-10-17, 15:21   #2202
MiciaKicia
Zakorzenienie

Opuszczam Was, odezwę się chyba dopiero wieczorkiem
idziemy z tż na pole zbierać pozostałe kolby kukurydzy, będzie dla kurek

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 15:24   #2203
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Sola
tez to zauwazylam ze dzieci bardziej reaguja na tatusiow. Jak ja chce zeby mala sie poruszala a ona nic, a jak M. ja dotknie popuka zaraz sie rusza jak waz, caly brzuch "faluje"
Właśnie tak zastanawiałam się czy to chodzi o niższy głos czy może my jesteśmy dla nich po prostu taką codziennością, cały czas jesteśmy przy nich. A tatuś raz jest blisko, a raz daleko.
Stary 2012-10-17, 15:25   #2204
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Ok lece po Filipa, odezwe sie jak wroce

Stary 2012-10-17, 15:37   #2205
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
kuuurde, serio to tanizna, ja mam blisko do carrefoura ale tego ekspres w takim tez sa??ja tesco widziłam 4 opakowania za 19.90 to juz wtedy byla promocja a tu taka az promocja to naprawde wooow

jak mi napiszesz w jakim mieście to Ci napiszę w których sklepach jest dostępna ta promocja - bo tak to bym musiała całą gazetkę przepisywać :p

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 15:46   #2206
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość

Jak czekałam na polozna to właśnie "wprowadzala" sie jakaś kobitka i miała normalna taka walizkę (nie torbę), takiej wielkości jak ja biorę na dwa tygodnie zagranicę

Poodkurzalam, przemylam podłogę, posprzatalam a teraz muszę poprasowac a pózniej przychodzą do męża koledzy na mecz i granie na konsoli..po co ja sprzątam to nie wiem

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość

no to super dużo będziesz płacić za położną?
Moim zdaniem nie 800zl, moja koleżanka w innym bardziej obleganym szpitalu płaci 1600...
Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość

my wczoraj na SR byliśmy oglądać porodówkę...... ja byłam przerażona, oczy jak 5 złotych najgorsze było to, że wszędzie były takie ciemnozielone kafle.......... masakra, nie podobało mi się tam za bardzo, za to mój tż był zachwycony i jak zobaczył fotel do rodzenia, to powiedział, że już sobie mnie na nim wyobraża
No to sam szpital bleee ale juz oddział ładny, odnowiony, ściany pastelowe, no miło dla oka. Siedziałam w sali do indywidualnego porodu platnej i ja to chce ale ta wspólna niby tez ok jak cos. Za to pokój indywidualny juz po porodzi to jak w Hiltonie ceny za mnie chcą 200 cos i mąż drugie 200....Chyba podziekuje za 400 zł dziennie...

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha

Edytowane przez Gabi2
Czas edycji: 2012-10-17 o 15:48
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 15:54   #2207
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

gk7 piekny pokoik

oo to neizla ta promocja w carrefourze, szkoda ze ja mam na drugim koncu miasta to mi sie nei chce jechac godzine tramwajem a tz to tez befdzie marudzil ze dalekoa od dzisiaj auto w naprawie nawet tż jutro do wawy to jedzie pkp biedny

ja bylam w rossmanie dzisiaj, tej masci na brodawki nei bylo niestety, kupilam chusteczki bambino dupopack, mam juz dwie paczki chusteczek dada wiec wystarczy narazie zobaczymy jak pupcia maelgo zareaguje

widzialam tez te pieluchy babydream, tanie one sa

800 zł w poznaniu to standard za polozna nie wiem skąd gabi ejstes ...ja bym nie dala ale przyjaciolka maila rok temu i bardzo sobei chwalila, namawiala mnie ale dla mnie to zbędny wydatek po prostu, wole tą kase przeznaczyc na co innego..ale ona powiedziala, że nie wyobraza sobie bez niej jak by miala rodzic bo bardzo jej pomogla
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 15:54   #2208
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość

Moim zdaniem nie 800zl, moja koleżanka w innym bardziej obleganym szpitalu płaci 1600...

No to sam szpital bleee ale juz oddział ładny, odnowiony, ściany pastelowe, no miło dla oka. Siedziałam w sali do indywidualnego porodu platnej i ja to chce ale ta wspólna niby tez ok jak cos. Za to pokój indywidualny juz po porodzi to jak w Hiltonie ceny za mnie chcą 200 cos i mąż drugie 200....Chyba podziekuje za 400 zł dziennie...
o matko.... to rzeczywiście, ceny jak w hotelu....

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 15:55   #2209
T'ai
Zakorzenienie

a ja się buntuję i nie nadrabiam was ot co
taka piękna pogoda, tak się nachodziłam
a te przed kompem tyle stron głupot znów nastukały

idę sprzątać łazienki taką mam energię przez to słońce
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 16:08   #2210
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie tak zastanawiałam się czy to chodzi o niższy głos czy może my jesteśmy dla nich po prostu taką codziennością, cały czas jesteśmy przy nich. A tatuś raz jest blisko, a raz daleko.
moj maly lubi jak jest tatus obok, ale jak dotyka czy cos to nie sa to wieksze ruchy, mysle ze on po rpostu wyczuwa moje emocje, ze ejstem sczesliwa i zadowolona jak tz jest i dlatego on tez jest zadowolonybo wtedy sie wierci tak fajnie lub puszcza bąbelki

moj tez dzisiaj marti leniwy cos , rozruszał sie tylko jak jechalam tramwajem, bo on bardzo lubi jhak jade tramwajem albo9 autem caly skacze wtedy

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
o matko.... to rzeczywiście, ceny jak w hotelu....
u mnie w szpitalu tez jest jedna rodząca na sali-porod indywidualny czy jakos to sie nazywa i jest to za darmo.
ale np na polnej placi sie 150 zł

dla mnie to zdzierstwo i tyle

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
a ja się buntuję i nie nadrabiam was ot co
taka piękna pogoda, tak się nachodziłam
a te przed kompem tyle stron głupot znów nastukały

idę sprzątać łazienki taką mam energię przez to słońce
zazdroszczę mi sie spac chce .....

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

musze kupic jakies firanki do pokoju malego..no i nie wiem jakie..znacie jakeis fajne duze sklepy gdzie moga byc jakies firanki ładne
Stary 2012-10-17, 16:12   #2211
kaaamila1
Zakorzenienie

Co do osobistej położnej to fajna sprawa.. zazdroszczę osobą, które mają położne znajome bądź w rodzinie.. Wtedy za free ma się taką pomoc..

No ale ja nastawiam sie na to aby słuchac położnej, która będzie mi odbierac poród ! Poddam się jej wszelkim rozkazom i myśle, że nie będzie tak źle !

Jeja ja chce już aby mój mąż wrócił z pracy.. Widziałam go wczoraj przed snem a już tesknie.. nie wiem co sie ze mna dzieje..ale jakoś ostatnio go strasznie mocno potrzebuje

Anielko- o to wiadomo od razu, że chłopak siedzi w brzuniu skoro tak lubi podróże tramwajem bądź autem ! Co do firanek..hmm... ja bardziej preferuje takie zasłonki firankowe Zobacz w Leroy Merlin, Ikea, Obi..

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-10-17 o 16:13
Stary 2012-10-17, 16:15   #2212
marti86
Zakorzenienie

Dziewczny mam stresamaly sie praktycznie nie rusza gdzie zawsze mnie kopie na calego nie wiem co mam robic.ruszy sie raz na jakis czas i wszytsko

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 16:17   #2213
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Dziewczny mam stresamaly sie praktycznie nie rusza gdzie zawsze mnie kopie na calego nie wiem co mam robic.ruszy sie raz na jakis czas i wszytsko
Marti spokojnie..piszesz, że raz na jakiś czas sie rusza tak wiec na pewno wszystko ok ! Liczyłaś te ruchy ? Powinno byc chociaż 10 i ponoc jest ok

Stary 2012-10-17, 16:19   #2214
marti86
Zakorzenienie

nie liczylam ale napewno 10 nie ma na godzine.a wczoraj to moglm policzyc 10 w ciagu 5 minut

Stary 2012-10-17, 16:21   #2215
Dojotka1987
Zakorzenienie

dziewczyny a orientujecie sie ile sa wazne badania na uklad krzepniecia??

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
nie liczylam ale napewno 10 nie ma na godzine.a wczoraj to moglm policzyc 10 w ciagu 5 minut
moj tez jest mniej ruchliwy... moja mama mowi ze ona przed porodami tez tak miala...
Stary 2012-10-17, 16:21   #2216
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze.. jeżeli to Cię uspokoi to może podjedz na IP na KTG

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
Kochana niestety.. ale wiem, że morfologia i mocz 3 miesiące..tak wiec może podobnie..

Stary 2012-10-17, 16:21   #2217
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
gin mi mowil ze na tym etapie ma byc 10 w ciagu dobry co najmniej i moze to byc cokolwiek np. wiercenie, przesuniecie

martus nie stresuj sie zjedz cos slodkiego, poloz sie , moze delikatnie pacem szturchaj brzuszek
Stary 2012-10-17, 16:22   #2218
marti86
Zakorzenienie

probowalam juz wszytskiego.zastanawia mnie to bo wczoraj szalal i tak nagle aktywnosc spadla??

Stary 2012-10-17, 16:23   #2219
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość

800 zł w poznaniu to standard za polozna nie wiem skąd gabi ejstes ...ja bym nie dala ale przyjaciolka maila rok temu i bardzo sobei chwalila, namawiala mnie ale dla mnie to zbędny wydatek po prostu, wole tą kase przeznaczyc na co innego..ale ona powiedziala, że nie wyobraza sobie bez niej jak by miala rodzic bo bardzo jej pomogla
W Warszawie z tego co wiem ponad tysiąc to standard, dzisiaj gadalam z inna koleżanka i jej znajoma płaciła cos ok 1200

Cytat:
Kurcze ale "odzywa sie" nie ma ciszy non stop? Moze tak sie ułożył, kurcze a ile to juz trwa, jadlas cos, kladlas sie na boku i czekałas? Wiadomo jak nadal nic to lepiej IP.

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 16:23   #2220
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

moj tez jest mniej ruchliwy... moja mama mowi ze ona przed porodami tez tak miala...
nie mam pojecia co do tego krzepniecia

a co do ruchow, moj tez ma dzien ze skacze jak szalony, a na nastepny dzien malo co ale gin mowil ze jak 12 godzin bez ruchu to wtedy na Ip chociaz znając mnie nie wytrzymjalabym tych 12 i polecialabym po 8miu i bym sklamala i tyle
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości