Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-17, 17:59   #4441
zebrawpaski
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

Lucy- wiedziałam, że czuwasz i w porę się odezwiesz
esia- sprawa jasna, Lucy zegar włączyła, nic tylko kolejne pranie dla Zosi robić

zdążyłam ubić bezy- pierwsza porcja w piekarniku, druga czeka (nie wiem czy może czekać) i ze dwie jeszcze wyjdą ..a moje dziecko nadal śpi...
od 14.00...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 18:27   #4442
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
To wlasnie te truskawki to chyba nie ta seria ( tam by jakies z tej serii co jabłko i czereśnia bo sa z kwiatkiem,) ale nie chciałam dokładac innego koloru a 2 to tak troch dziwnie wiec wymysliłam własnie ze truskawki dam do środka.
to jak do środka to będzie ok

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Monia ja dopiero koło 22 tygodnia takie kopniaki zaczęłam czuć, wcześniej to raczej bąbelkowanie było i to też nie co dzień, więc myślę że nie musisz się denerwować
uff.. na ciążowym co chwilę czytam, że dziewczyny czują kopniaki i już zaczęłam popadać w paranoję.

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Ja takie kopniaki zaczęłam czuć koło 23 tc, lekarz mnie uspokajał, mówiąc, że nie muszą być reguralne i Staś do samego końca był bardziej aktywny w nocy niż w ciągu dnia, teraz też lepiej śpi w ciągu dnia niż w nocy
Więc nie martw się Monia, jeszcze poczujesz mocniejsze uderzenia
Zresztą już po 30 tc nie czułam kopniaków tylko przesuwanie i wiercenie

A co do przytulania to powiem wam, że czuję się jak dziewica z odzysku Już zapomniałam jak się to robi po 10 ms przerwy, ale dziś z TŻtem "uczyliśmy się siebie na nowo'' Wiem, że nie powinniśmy, ale cóż.. Nie żałuję
to dobrze.

nie dziwię Ci się, że nie żałujesz

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Jutro ide do gina.Dziewczyny prosze trzymajcie jutro kciuki bo jutro się dowiem czy są wogóle jakieś szanse w tym cyklu,czy będzie owulka
kciuki będą.

Cytat:
Napisane przez 22Paula22 Pokaż wiadomość
Powoli, bardzo powoli staram się żyć... wrociłam do pracy dzięki czemu mam dużo zajęcia, mieszkam póki co u rodziców ide dziś porozmawiać w sprawie wynajęcia mieszkania bo do tamtego wracac nie chce. Więc narazie jest ok praca, przeprowadzką a wieczorami długie rozmowy z przyjaciólmi zapełniają mój czas więc nie mam czasu na popadanie w depresje i zastanawianie sie dlaczego tak się stalo... Nawet zaczynam nabierać nadzieji na to że jednak kiedyś ktoś mnie mocno pokocha i da mi szczeście i wymarzoną coreczkę... Na zawsze chwile z moim aniolkiem będą w mojej pamięci ale staram się wspominac tylko te szczesliwe kiedy zobaczyła 2 kreseczki, kiedy byłam na usg, kiedy mowiłam do mojego malenstwa, kiedy mój ojciec za każdym razem jak mnie widzial głaskał moj brzuszek i gadał do malenstwa, kiedy malutki brat mojego bylego przykładal uszy do mojego brzucha i mówil do dzidzi i twierdzil że może mu dzidzia odpowie, kiedy ze szczesciem wymalowanym na twarzy mówilam do przyjaciela że jestem w ciaży a on wziął mnie na ręcę i krzyczal na całą ulice że będzie wujkiem... kiedy z dnia na dzien kochałam je coraz mocniej (*) Bylam wtedy najszcześliwszą kobieta na świecie i staram się wierzyć że jeszcze kiedys będzie mi dane wziąc w ramiona moje serce...

Meczy mnie strasznie jedna rzecz... mój aniolek mial wybrane imie i caly czas gnębi mnie myśl czy jesli ponownie zajdę w ciaże i urodzę dzidzie czy dać mu imię ktore wybrałam dla aniolka? Czy wybrać inne?
każda z nas była kiedyś taka szczęśliwa, a ten wątek pokazuje, że części z nas ponownie się udało i reszcie też się uda, musimy w to wierzyć.

ja bym nie dała drugiemu dziecku imienia, które miałam dla pierwszego.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 19:23   #4443
Dasti80
Zakorzenienie

Witam

Dzisiaj mam wolne bo w pracy było planowane odłączenie prądu więc wykorzystałam to i spędziłam dzień z Olem ale od jutra znowu całe dnie poza domem niestety nowej fryzjerki nie mogę zostawić samej na razie z dobrych wiadomości to w końcu zapisałam Olka na basen, idziemy w niedzielę

Cytat:
Dzień dobry

mam kiepski dzień, zresztą już od wczoraj, cały czas płaczę ale się próbuję się powstrzymać od płaczu. Wszystko z zeszłego roku do mnie wraca. Nie myślałam, że aż tak źle ze mną będzie. Niech już będzie przyszły wtorek w nocy też tylko myślę. Jedyne co mnie ogarnia to straszna tęsknota
Cytat:
Nie mogę tego przeboleć, że pojechałam przecież na IP i powiedzieli, że wszystko dobrze, a mała już pewnie umierała :/ mam nadzieję, że nie cierpiała bardzo
Muszę się jakoś uspokoić, bo mam dzisiaj korepetycje, a już jestem całą popuchnięta i czerwona :/ niestety emocje zaraz mi widać po buzi
Przytulam To jest właśnie najgorsze że lekarze czasami nie potrafią w porę wykryć że coś złego się dzieje a potem już jest za póżno.......
Cytat:
witajcie
dziś byliśmy z Małym u pediatry i wszystko ok. zdecydowaliśmy, że zaszczepimy go na pneumokoki, grypę i rotawirusy a wy jakie szczepionki wybraliście

mam pytanie do mamuś
otóż mam pewien problem, tesciowa za każdym razem jak przychodzi do Małego to trzyma go na nogi, żeby mu się prostowały, tak trzeba robić czy nie wolno bo sama nie wiem.. aż pokłóciłam się z tżtem o to
Ja szczepiłam na rotawirusy
Na pneumokoki chyba będę szczepić w drugim półroczu życia dziecka bo lekarka odradziła szczepienie na wszystko w jednym terminie żeby nie obciążać organizmu dziecka bo już tych obowiązkowych szczepień jest dużo, a na grypę będziemy szczepić po ukończeniu roku z tego samego powodu

Nie powinno się prostować nóżek
Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość

A dostałaś jakiś zestaw ćwiczeń do domu? Ćwiczenia są najpewniejszym sposobem na utrzymacie efektu leczenia
Nic nie zalecił niestety

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
infromuję, że o godz 13 mój pęcherzyk miał 19mm, wieczorem wzięłam jeszcze CLO i o 19 zastrzyk, test owu pozytywny, teraz czekam na pęknięcie, póki co zaczynam się źle czuć... ble
Trzymam kciuki za owocne pandowanie
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Przyszła @ i czuje ta puste znowu....
przytulam
Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
a druga rzecz, macie jakas internetowa drogerie - tania - poszukuje podkladu Estee Lauder Double Wear - w Douglasie kosztuje 165zl
Mój ukochany podkład teraz z powodu kosztów remontu musiałam z niego zrezygnować i zastąpiłam go całkiem fajnym podkładem z max factora za 60 zł zobacz na all, kiedyś udało mi się kupić za 110 zł
Cytat:
J

A co do przytulania to powiem wam, że czuję się jak dziewica z odzysku Już zapomniałam jak się to robi po 10 ms przerwy, ale dziś z TŻtem "uczyliśmy się siebie na nowo'' Wiem, że nie powinniśmy, ale cóż.. Nie żałuję

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość

...bo tego "szamotania" na wywołanie porodu nie liczę

Cytat:

zdążyłam ubić bezy- pierwsza porcja w piekarniku, druga czeka (nie wiem czy może czekać) i ze dwie jeszcze wyjdą ..a moje dziecko nadal śpi...
od 14.00...

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
każda z nas była kiedyś taka szczęśliwa, a ten wątek pokazuje, że części z nas ponownie się udało i reszcie też się uda, musimy w to wierzyć.
Dla każdej z nas kiedyś zaświeci słońce

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Historia z tym żłobkiem zmroziła mi krew w żyłach.... jak tak można traktować dzieci!!??? wczoraj jak oglądałam uwagę to nie mogłam powstrzymać łez

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-10-17 o 19:53
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 19:42   #4444
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:

ALONKA! trzymam kciuki!!! Tylko czy nie za mało czasu plemnikom dalas? U mnie miedzy przytulankami a skokiem mineło chyba 4 czy nawet 5 dni!
hmm nie mam pojęcia, staramy się współżyć regularnie co 2-3 dni, gin z kliniki powiedział że świeższe plemniki są lepsze i najlepiej co 2 dni albo codziennie także raczej nie spudłujemy, my najbardziej przywiązujemy wagę do złych parametrów nasienia TŻ, do aglutynacji, ruchliwości, z tego powodu pewnie plemniki żyją krótko

Cytat:

Alonka jak tam pandowanie?
oj ciężko było zwłaszcza że przed 3 obudził mnie ból brzucha i spać nie mogłam, ale daliśmy radę stwierdziliśmy jednogłośnie że wolimy wieczór

Cytat:
MAGA! ja mam zelmerka i daje na takie sitko nie jak na placki tylko minimalnie wieksze. jak puszczam robotem to mi od razu sporo soku wyciśnie.

a przy okazji pochwale sie kuchnią bo juz prawie skonczona. jeszcze tylko inna lampa, inne taborety i na sciane obrazke haftuje.
( przepraszam ze takie pokrzywione- nie umie prostych zdjęc zrobić bo kuchnia mała)

bardzo ładna! podoba mi się

Cytat:
Napisane przez aganieszkab Pokaż wiadomość

pamiętacie mnie jeszcze??
dawno mnie tu nie było (prawie miesiąc), byłam tydzień na urlopie za granicą, a potem nie miałam siły psychicznej do Was zaglądać... dużo by pisać, ważne że teraz już lepiej... no i nadrabiam! od 2 dni siedzę i Was czytam - i jestem dopiero na 116 stronie!! masakra!! jak jakaś dynastia! albo moda na sukces albo co!
jak doczytam to coś więcej popiszę
pamiętam!!! o mamo, to nadrabiaj nie zazdroszczę;P

Cytat:
Napisane przez _Trufla_ Pokaż wiadomość

U mnie wciąz brak @. Gin zalecił wywołanie i dał spis badań do zrobienia. Może pomoże.
Chciałabym od nowego roku zacząc sie starac, bo tak bardzo chciałabym powiększyc rodzinę. Brakuje mi małego bąbla. ważne by się nie poddawac.

MIłego dnia !
jest plan, a to najważniejsze teraz realizuj go!

Cytat:

Jutro ide do gina.Dziewczyny prosze trzymajcie jutro kciuki bo jutro się dowiem czy są wogóle jakieś szanse w tym cyklu,czy będzie owulka

Cytat:
Zapomniał o mnie... Od dnia w którym mnie zostawil nie odezwał się...

Powoli, bardzo powoli staram się żyć... wrociłam do pracy dzięki czemu mam dużo zajęcia, mieszkam póki co u rodziców ide dziś porozmawiać w sprawie wynajęcia mieszkania bo do tamtego wracac nie chce. Więc narazie jest ok praca, przeprowadzką a wieczorami długie rozmowy z przyjaciólmi zapełniają mój czas więc nie mam czasu na popadanie w depresje i zastanawianie sie dlaczego tak się stalo... Nawet zaczynam nabierać nadzieji na to że jednak kiedyś ktoś mnie mocno pokocha i da mi szczeście i wymarzoną coreczkę... Na zawsze chwile z moim aniolkiem będą w mojej pamięci ale staram się wspominac tylko te szczesliwe kiedy zobaczyła 2 kreseczki, kiedy byłam na usg, kiedy mowiłam do mojego malenstwa, kiedy mój ojciec za każdym razem jak mnie widzial głaskał moj brzuszek i gadał do malenstwa, kiedy malutki brat mojego bylego przykładal uszy do mojego brzucha i mówil do dzidzi i twierdzil że może mu dzidzia odpowie, kiedy ze szczesciem wymalowanym na twarzy mówilam do przyjaciela że jestem w ciaży a on wziął mnie na ręcę i krzyczal na całą ulice że będzie wujkiem... kiedy z dnia na dzien kochałam je coraz mocniej (*) Bylam wtedy najszcześliwszą kobieta na świecie i staram się wierzyć że jeszcze kiedys będzie mi dane wziąc w ramiona moje serce...

Niestety ale nie mam z kim dawać sobie czasu na żałobe bo mój tż mnie zostawil zaraz po poronieniu...
wybacz, chyba mi umknęło swoją drogą tak postępuje chyba tylko człowiek bez serca

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 19:43   #4445
_Trufla_
Rozeznanie

nie wiem, czy to taki jesienny czas, czy deprecha ale coraz częsciej jest mi smutno, że nie zostalam mamą w tym październiku. Coraz wieksza chandra mi dokucza i ciężko z nią poradzic.

A co do żłobka, to ja przełączylam i nie oglądałam bo bylo mi tak bardzo smutno i żal maluchuchów i ich rodziców.

Może warto by było pozwiązywac tak te opiekunki i położyc na madejowym lożu. Niech by się pomęczyły.

alonka

byle sił starczyło na realizację.

Edytowane przez _Trufla_
Czas edycji: 2012-10-17 o 19:46
_Trufla_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 19:52   #4446
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Trufla ja nawet nie piszę, co myślę o karze, która powinna być wymierzona Katarzynie W. To bardzo bardzo niepoprawne politycznie, a zatem nie będę pisać, ale ja czasami też wolę dać sobie z takim rzeczami spokój, bo tylko mi się ciśnienie podnosi.

A propos, niedawno czytałam, że w sklepie gość ukradł żółty ser i grozi mu 10 lat więzienia. Przypomnę, że Katarzynie W. grozi 12 lat, a Amber Goldom 15...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:14   #4447
maksikola
Wtajemniczenie

Maga na prezent proponuję książkę np. http://allegro.pl/wiersze-i-wierszyk...709972235.html jest świetna tak jak Lucy pisała rajtuski też fajne, tylko nie elastyczne, Kacperek dostał z reserved, milusie.

agnieszka zastanawiałam się gdzie zniknęłaś

esia kuchnia, fajna, pojemna

alonka trzymam kciuki...

kocurek wredna @
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:15   #4448
_Trufla_
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37120387]Trufla ja nawet nie piszę, co myślę o karze, która powinna być wymierzona Katarzynie W. To bardzo bardzo niepoprawne politycznie, a zatem nie będę pisać, ale ja czasami też wolę dać sobie z takim rzeczami spokój, bo tylko mi się ciśnienie podnosi.

A propos, niedawno czytałam, że w sklepie gość ukradł żółty ser i grozi mu 10 lat więzienia. Przypomnę, że Katarzynie W. grozi 12 lat, a Amber Goldom 15...[/QUOTE]

taka polityka. Nie od wczoraj wiadomo, że ten kto zabije krocej posiedzi niż ten co ukradnie. Zawsze zastanawiałam się, na podstawie jakich wyznaczników ustalone zostały kary za poszczególne przestępstwa oraz na jakiej zasadzie zmierzono "ciężar: winy.
Co do Katarzyny W. to już nawet nie śledze tej sprawy bo to dla mnei grosteska, podobnie jak sprawa malucha z Cieszyna, i wiele innych nienagłosnionych.
We mnie nawet się już emocje nie gotują, czuję tylko żal i smutek z powodu maluchów.
Stary 2012-10-17, 20:18   #4449
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Trufla_ Pokaż wiadomość
nie wiem, czy to taki jesienny czas, czy deprecha ale coraz częsciej jest mi smutno, że nie zostalam mamą w tym październiku. Coraz wieksza chandra mi dokucza i ciężko z nią poradzic.

A co do żłobka, to ja przełączylam i nie oglądałam bo bylo mi tak bardzo smutno i żal maluchuchów i ich rodziców.

Może warto by było pozwiązywac tak te opiekunki i położyc na madejowym lożu. Niech by się pomęczyły.

alonka

byle sił starczyło na realizację.
Przytulam
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37120387]Trufla ja nawet nie piszę, co myślę o karze, która powinna być wymierzona Katarzynie W. To bardzo bardzo niepoprawne politycznie, a zatem nie będę pisać, ale ja czasami też wolę dać sobie z takim rzeczami spokój, bo tylko mi się ciśnienie podnosi.

A propos, niedawno czytałam, że w sklepie gość ukradł żółty ser i grozi mu 10 lat więzienia. Przypomnę, że Katarzynie W. grozi 12 lat, a Amber Goldom 15...[/QUOTE]

To jest przerazajace

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:21   #4450
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Meczy mnie strasznie jedna rzecz... mój aniolek mial wybrane imie i caly czas gnębi mnie myśl czy jesli ponownie zajdę w ciaże i urodzę dzidzie czy dać mu imię ktore wybrałam dla aniolka? Czy wybrać inne?
ja mam to samo.. poniewaz o tamtym dziecku nie mowilam ani nie myslalam po imieniu wiec mi sie nie kojarzy, poprostu mielismy wybrane zreszta nie znalam plci wiec nie wiem z ktorego musialabym zrezygnowac

Cytat:
Zeberko a wy na co szczepiliście Kasię
Nam neonantolodzy przy wypisie polecali zaszczepić na pneumokoki grypę i rotawirusy. Pediatra znowu mówił, że takich małych dzieci się nie szczepi na grypę i już sama nie wiem. Ale bardziej ufam neonantologom niż jemu i dalej jestem w kropce
ja polecam na rotawirusy. moja chrzesnica miala i bidulek dwu letni lezal w szpitalu ja i siostra sie zarazilysmy ale dla nas to jak grypa zoladkowa.

Esia piekna kuchnia!

Maga no to jeszcze troche wam zostało

Fiol zazdroszcze przytulanek i bardzo jestem ciekawa jak to jest po porodzie ale nie chce czytac internetowych bzdur zeby sie nie zrazic dlatego nie szukam w google
uwielbiam jak piszesz o małym

Monika ja czuje kopniaki, ale dzis przez caly dzien chyba tylko dwa razy i raczej wiercenie teraz. jestem spokojna bo wiem ze w nocy sobie pouzywal zreszta moglybysmy wogole jeszcze nie czuc nic wiec ciesze sie z tego ze czasami czuje, ale to za wczesnie zeby czuc je regularnie jak w zegarku

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:38   #4451
_Trufla_
Rozeznanie

pożegnam się już z Wami. mimo wszytsko spokojnej nocy i snów Wam życzę. Dziękuje za wsparcie.
Stary 2012-10-17, 20:41   #4452
fiolusiek
Zakorzenienie

Luna powiem tak może i były chwile, że ciężko było wytrzymać bez przytulanek, ale.. Gdybyśmy się złamali to nie uszczęśliwiłoby nas, tylko wręcz zdołowało i mielibyśmy wyrzuty sumienia, że mogliśmy mu w jakiś sposób zaszkodzić. Pewnie miałabym do dziś wyrzuty sumienia, że Mały złapał tą infekcje po naszym przytulaniu, więc dobrze, że się nie złamaliśmy. Zresztą ten czas szybko wam zleci i potem będziecie się mogli cieszyć sobą bez wyrzutów, że coś się stanie. A wiadomo strach zawsze będzie, więc po co sobie go dokładać

Dziś zobaczyłam na karcie wypisu ze szpitala rozpoznanie: Ciąża wysokiego ryzyka, Zagrażająca zamartwica wewnątrzmaciczna płodu i aż mnie zmroziło, że mogłam go stracić, gdyby go wtedy nie wyciągneli, a ja sama chciałam jeszcze czekać A jak patrze na niego to już nie wyobrażam sobie życia bez niego
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:41   #4453
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Powoli, bardzo powoli staram się żyć...
Ciężki czas przed Tobą, ale dobrze, że najbliżsi Cię wspierają, że masz przyjaciół, z którymi możesz pogadać. No i tu też możesz zawsze napisać

Cytat:
Jutro ide do gina.
Kciuki zaciśnięte

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Jestem na bieżąco.
Biedna, zabiegana jesteś

Cytat:
a moje dziecko nadal śpi...
od 14.00...
Ale Kasia grzeczna

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
uff.. na ciążowym co chwilę czytam, że dziewczyny czują kopniaki i już zaczęłam popadać w paranoję.
Ja też czytałam, że na moim etapie to u niektórych wszyscy wokół kopniaki widzą, a u mnie tak nie jest. Wstydniś kopie jak nikt nie patrzy i wcale nie tak dużo

Cytat:
oj ciężko było zwłaszcza że przed 3 obudził mnie ból brzucha i spać nie mogłam, ale daliśmy radę stwierdziliśmy jednogłośnie że wolimy wieczór
No podziwiam za tą godzinę, ale czego się nie robi

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:45   #4454
eseska
Zakorzenienie

Dziewczyny bardzo sie ciesze ze Wam tez sie moja kuchnia podoba I udalo mi sie w niej wszytsko poupychac- roboty, krajalnice, suszarki do grzybów drelownice i inne pierdoły!
Cytat:
1 eseska- ja Cię poganiam!
2 wszystko pięknie dopasowane,
3 lepiej aby dziecko marzło niż żeby było przegrzane
4 siedzę i piszę - nagle huk...
w piekarniku kurczak w rękawie -piekł się na szklanej pokrywie od żaroodpornego naczynia ....i pokrywa pękła na wiele części....
5 heh - rozumiem - planujemy "pierwszy raz" po prawie roku przerwy...bo tego "szamotania" na wywołanie porodu nie liczę
ZEBERKA!
1 czuje sie pogoniona. A ja Ciebie tez motywowałam. jutro rano lece do biedronki bo maja byc jakieś kocyki i okrycia kapielowe dla maluszków- pomacam czy warto kupic!
2 Dziekuje. U mnie wasnie nie bardzo byłoby gdzie indziej jakis mini blacik wstawic wiec od razu parapetu nie chciałam!
3. dziękuje za rady odnosnie ubranek!
4. szkoda pokrywy
5. to trzymam kciuki!!
Cytat:
Po pracy byłam u dentysty.Co sie na denerwowałam tą wizytąAle już ok plomba zrobiona,reszta ząbków zdrowa

IZA! Brawo za zrowe zbki i kciukacy za wizyte - daj znac co i jak!!!

Cytat:

Powoli, bardzo powoli staram się żyć... wrociłam do pracy dzięki czemu mam dużo zajęcia, mieszkam póki co u rodziców ide dziś porozmawiać w sprawie wynajęcia mieszkania bo do tamtego wracac nie chce.

Nie potrafie zrozumieć tego świata dowiedziałam się że dziewczyna z którą pracuje jest w ciąży ona piję ćpa pali i wogóle nie dba o tą ciąże i co njagorsze ona jej nie chce a mimo wszystko jest ok a ja kocham i pragnelam, dbałam uważałam i straciłam dzieciątko gdzie tu sprawiedliwośc??
PAULA! ciesze sie ze starsz sie jakos zyc. dobrze ze masz wokólł zyczliwe osoby!!! a sprawiedliowsci niestety nie ma!

Cytat:
esesia- a te płyteczki w kuchni masz z cersanitu?
nie z ceramika- końskie http://allegro.pl/super-cena-plytki-...700758318.html tylko ten czerwony szklany pasek z jakies innej bo chyba mi lepeij gruboscia pasował i był tańszy
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
cały czas Was czytam Kochana Jestem na bieżąco. Nie mam po prostu siły się udzielać

Esiu......45
p.s. piękna kuchnia
LUCY!!!! aaaaaaaaaa czuje sie zmotywowana!!!! Co dobrego u Was? jak nam słodka Emilka!!!
Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Witam

Dzisiaj mam wolne bo w pracy było planowane odłączenie prądu więc wykorzystałam to i spędziłam dzień z Olem ale od jutra znowu całe dnie poza domem niestety
z dobrych wiadomości to w końcu zapisałam Olka na basen, idziemy w niedzielę
DASTI! kazda chwila z synkiem na wage złota. czekam na foty z basenu!!!!

Cytat:
hmm nie mam pojęcia, staramy się współżyć regularnie co 2-3 dni,
ALONKA! a jak tak to ok!!! bo mysłałam ze dłuższa przerwa była!
Trzymam kciuki by pandowanie owocne było.

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:49   #4455
czarnula 1982
Rozeznanie

Witam
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:49   #4456
Maga83
Zakorzenienie

Czarnula co tam u Was?

Stary 2012-10-17, 20:53   #4457
czarnula 1982
Rozeznanie

Cytat:
Czarnula co tam u Was?
Maguś u nas wszystko ok,mała szaleje,dzisiaj poprałam pościel i pieluszki.No i zostało mi 51 dni do porodu..........
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:56   #4458
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
Maguś u nas wszystko ok,mała szaleje,dzisiaj poprałam pościel i pieluszki.No i zostało mi 51 dni do porodu..........
No to już bardzo blisko cieszę się, że wszystko jest w porządku

Stary 2012-10-17, 21:03   #4459
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
LUCY!!!! aaaaaaaaaa czuje sie zmotywowana!!!! Co dobrego u Was? jak nam słodka Emilka!!!
Emilka cały czas jest chora. Od trzech tygodni nie była w żłobku. Nie potrafimy poradzić sobie z katarem
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 21:04   #4460
Konto usunięte

Eseska mnie też się Twoja kuchnia podoba, ale oglądałam zdjęcia wcześniej i zapomniałam napisać. Ja bardzo lubię pozytywne kuchnie, w takich nasyconych kolorach. Moja też taka jest, pomarańczowa, meble w ciepłym brązie.

Lucy zdrówka dla Małej!
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 21:05   #4461
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

ewcikna razie nie zauwazylam dni plodnych, na raziebylo przedwczoraj
a u Was jak?

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 21:06   #4462
Nita6
Zakorzenienie

Za☠☠☠ista kuchnia !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 21:11   #4463
BERBIE
Zakorzenienie

aganieszkab gdzie byłas?
Cytat:
HEJ!
Niteczka- tak Cię mało tutaj...Lucy i amilci też coraz mniej ....
jak wrócę do pracy to pewnie też mnie już prawie w ogóle na forum nie będzie....
zaraz dostaniesz
Cytat:

jesień mnie dobija, brak chęci do życia... poza tym mega PMS lada chwila @. mam nadzieję, że zdarzę jeszcze dzisiaj tż zbałamucić.
Stary 2012-10-17, 21:14   #4464
Maga83
Zakorzenienie

Lucy masz opiekę na Emi? Niech jej już przejdzie ten wstrętny katar :/

Stary 2012-10-17, 21:15   #4465
Konto usunięte

Berbie, oj tak, akurat pod tym względem trzeba korzystać z PMSu..... (no ja jeszcze korzystam zażerając się pięcioma śniadaniami i tłumacząc to sobie nadchodzącą @.....)
Stary 2012-10-17, 21:16   #4466
BERBIE
Zakorzenienie

dziewczyny RATUJCIE mam problem z odparzeniami u babci. ma je pomiędzy palcami na stopach. jak je wyleczyć?

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37122566]Berbie, oj tak, akurat pod tym względem trzeba korzystać z PMSu..... (no ja jeszcze korzystam zażerając się pięcioma śniadaniami i tłumacząc to sobie nadchodzącą @.....)[/QUOTE]
ja na 2 śniadanie mega tortille zjadłam
Stary 2012-10-17, 21:18   #4467
Nita6
Zakorzenienie

SZCZEPIENIA
któraś pytała o szczepienia
ja szczepiłam na pneumokoki przed skonczonym polroczkiem ze wzglednu na to ze Sylwia poszła do żlobka , nie trzeba wczesniej szczepic jak nie bedzie chodzilo do żlobka
po skonczonym pol roku wystarcza dwie dawki
a tak to cztery

nie szczepilam na rotawirusy - jest teraz ich tyle ze nie jestesmy wstanie zaszczepic na wszystkie potwory
Stary 2012-10-17, 21:20   #4468
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
dziewczyny RATUJCIE mam problem z odparzeniami u babci. ma je pomiędzy palcami na stopach. jak je wyleczyć?

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

A może pomogłoby smarowanie sudokremem
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 21:28   #4469
Nita6
Zakorzenienie

Cytat:
A może pomogłoby smarowanie sudokremem
zgadzam sie
sudocrem jest dobry na odparzenia
Stary 2012-10-17, 21:34   #4470
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość

ja na 2 śniadanie mega tortille zjadłam

Przykro mi, nie pomogę
Ja znam tylko takie nazwy, jak Linomag, Sudocrem, Alantan, Bepanthen, ale nie wiem, czy któreś z nich będzie dobre.

A co do jedzenia, ja wolę nie pisać, co ja pochłaniam codziennie już prawie. To zaczyna być już naprawdę chore

Oglądacie Na dobre...? Ja się poryczałam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości