|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Lucy- wiedziałam, że czuwasz
i w porę się odezwieszesia- sprawa jasna, Lucy zegar włączyła, nic tylko kolejne pranie dla Zosi robić ![]() zdążyłam ubić bezy- pierwsza porcja w piekarniku, druga czeka (nie wiem czy może czekać od 14.00...
|
#4442 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie dziwię Ci się, że nie żałujesz ![]() Cytat:
Cytat:
ja bym nie dała drugiemu dziecku imienia, które miałam dla pierwszego. |
|||||
|
|
|
#4443 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Dzisiaj mam wolne ale od jutra znowu całe dnie poza domem Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na pneumokoki chyba będę szczepić w drugim półroczu życia dziecka bo lekarka odradziła szczepienie na wszystko w jednym terminie żeby nie obciążać organizmu dziecka bo już tych obowiązkowych szczepień jest dużo, a na grypę będziemy szczepić po ukończeniu roku z tego samego powodu Nie powinno się prostować nóżek Cytat:
Cytat:
![]() przytulam Cytat:
zobacz na all, kiedyś udało mi się kupić za 110 zł Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Historia z tym żłobkiem zmroziła mi krew w żyłach.... jak tak można traktować dzieci!!??? wczoraj jak oglądałam uwagę to nie mogłam powstrzymać łez
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-10-17 o 19:53 |
|||||||||
|
|
|
#4444 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj ciężko było zwłaszcza że przed 3 obudził mnie ból brzucha i spać nie mogłam, ale daliśmy radę stwierdziliśmy jednogłośnie że wolimy wieczór![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie zazdroszczę;PCytat:
teraz realizuj go!Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4445 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem, czy to taki jesienny czas, czy deprecha ale coraz częsciej jest mi smutno, że nie zostalam mamą w tym październiku. Coraz wieksza chandra mi dokucza i ciężko z nią poradzic.
A co do żłobka, to ja przełączylam i nie oglądałam bo bylo mi tak bardzo smutno i żal maluchuchów i ich rodziców. Może warto by było pozwiązywac tak te opiekunki i położyc na madejowym lożu. Niech by się pomęczyły. alonka byle sił starczyło na realizację.
do śmierci trzeba dożyć Edytowane przez _Trufla_ Czas edycji: 2012-10-17 o 19:46 |
|
|
|
#4446 |
|
Konto usunięte
|
Trufla ja nawet nie piszę, co myślę o karze, która powinna być wymierzona Katarzynie W. To bardzo bardzo niepoprawne politycznie, a zatem nie będę pisać, ale ja czasami też wolę dać sobie z takim rzeczami spokój, bo tylko mi się ciśnienie podnosi.
A propos, niedawno czytałam, że w sklepie gość ukradł żółty ser i grozi mu 10 lat więzienia. Przypomnę, że Katarzynie W. grozi 12 lat, a Amber Goldom 15... |
|
|
|
#4447 |
|
Wtajemniczenie
|
Maga na prezent proponuję książkę np. http://allegro.pl/wiersze-i-wierszyk...709972235.html jest świetna
agnieszka zastanawiałam się gdzie zniknęłaś ![]() esia kuchnia, fajna, pojemna ![]() alonka trzymam kciuki... kocurek wredna @
|
|
|
|
#4448 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37120387]Trufla ja nawet nie piszę, co myślę o karze, która powinna być wymierzona Katarzynie W. To bardzo bardzo niepoprawne politycznie, a zatem nie będę pisać, ale ja czasami też wolę dać sobie z takim rzeczami spokój, bo tylko mi się ciśnienie podnosi.
A propos, niedawno czytałam, że w sklepie gość ukradł żółty ser i grozi mu 10 lat więzienia. Przypomnę, że Katarzynie W. grozi 12 lat, a Amber Goldom 15...[/QUOTE] taka polityka. Nie od wczoraj wiadomo, że ten kto zabije krocej posiedzi niż ten co ukradnie. Zawsze zastanawiałam się, na podstawie jakich wyznaczników ustalone zostały kary za poszczególne przestępstwa oraz na jakiej zasadzie zmierzono "ciężar: winy. Co do Katarzyny W. to już nawet nie śledze tej sprawy bo to dla mnei grosteska, podobnie jak sprawa malucha z Cieszyna, i wiele innych nienagłosnionych. We mnie nawet się już emocje nie gotują, czuję tylko żal i smutek z powodu maluchów.
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37120387]Trufla ja nawet nie piszę, co myślę o karze, która powinna być wymierzona Katarzynie W. To bardzo bardzo niepoprawne politycznie, a zatem nie będę pisać, ale ja czasami też wolę dać sobie z takim rzeczami spokój, bo tylko mi się ciśnienie podnosi. A propos, niedawno czytałam, że w sklepie gość ukradł żółty ser i grozi mu 10 lat więzienia. Przypomnę, że Katarzynie W. grozi 12 lat, a Amber Goldom 15...[/QUOTE] To jest przerazajace
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta nie znalam plci wiec nie wiem z ktorego musialabym zrezygnowac ![]() Cytat:
ja i siostra sie zarazilysmy ale dla nas to jak grypa zoladkowa.Esia piekna kuchnia! Maga no to jeszcze troche wam zostało ![]() Fiol zazdroszcze przytulanek i bardzo jestem ciekawa jak to jest po porodzie ale nie chce czytac internetowych bzdur zeby sie nie zrazic dlatego nie szukam w google ![]() uwielbiam jak piszesz o małym Monika ja czuje kopniaki, ale dzis przez caly dzien chyba tylko dwa razy i raczej wiercenie teraz. jestem spokojna bo wiem ze w nocy sobie pouzywal zreszta moglybysmy wogole jeszcze nie czuc nic wiec ciesze sie z tego ze czasami czuje, ale to za wczesnie zeby czuc je regularnie jak w zegarku
|
||
|
|
|
#4451 |
|
Rozeznanie
|
pożegnam się już z Wami. mimo wszytsko spokojnej nocy i snów Wam życzę. Dziękuje za wsparcie.
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Luna powiem tak może i były chwile, że ciężko było wytrzymać bez przytulanek, ale.. Gdybyśmy się złamali to nie uszczęśliwiłoby nas, tylko wręcz zdołowało i mielibyśmy wyrzuty sumienia, że mogliśmy mu w jakiś sposób zaszkodzić. Pewnie miałabym do dziś wyrzuty sumienia, że Mały złapał tą infekcje po naszym przytulaniu, więc dobrze, że się nie złamaliśmy. Zresztą ten czas szybko wam zleci i potem będziecie się mogli cieszyć sobą bez wyrzutów, że coś się stanie. A wiadomo strach zawsze będzie, więc po co sobie go dokładać
![]() Dziś zobaczyłam na karcie wypisu ze szpitala rozpoznanie: Ciąża wysokiego ryzyka, Zagrażająca zamartwica wewnątrzmaciczna płodu i aż mnie zmroziło, że mogłam go stracić, gdyby go wtedy nie wyciągneli, a ja sama chciałam jeszcze czekać
|
|
|
|
#4453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ciężki czas przed Tobą, ale dobrze, że najbliżsi Cię wspierają, że masz przyjaciół, z którymi możesz pogadać. No i tu też możesz zawsze napisać
Kciuki zaciśnięte ![]() Biedna, zabiegana jesteś Ale Kasia grzeczna ![]() Cytat:
i wcale nie tak dużoCytat:
|
|
#4454 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bardzo sie ciesze ze Wam tez sie moja kuchnia podoba I udalo mi sie w niej wszytsko poupychac- roboty, krajalnice, suszarki do grzybów drelownice i inne pierdoły!
Cytat:
1 czuje sie pogoniona. A ja Ciebie tez motywowałam. jutro rano lece do biedronki bo maja byc jakieś kocyki i okrycia kapielowe dla maluszków- pomacam czy warto kupic! 2 Dziekuje. U mnie wasnie nie bardzo byłoby gdzie indziej jakis mini blacik wstawic wiec od razu parapetu nie chciałam! 3. dziękuje za rady odnosnie ubranek! 4. szkoda pokrywy 5. to trzymam kciuki!! Cytat:
Cytat:
nie z ceramika- końskie http://allegro.pl/super-cena-plytki-...700758318.html tylko ten czerwony szklany pasek z jakies innej bo chyba mi lepeij gruboscia pasował i był tańszy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki by pandowanie owocne było. |
||||||
|
|
|
#4455 |
|
Rozeznanie
|
Witam
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula co tam u Was?
|
#4457 |
|
Rozeznanie
|
Maguś u nas wszystko ok,mała szaleje,dzisiaj poprałam pościel i pieluszki.No i zostało mi 51 dni do porodu..........
|
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4460 |
|
Konto usunięte
|
Eseska mnie też się Twoja kuchnia podoba, ale oglądałam zdjęcia wcześniej i zapomniałam napisać. Ja bardzo lubię pozytywne kuchnie, w takich nasyconych kolorach. Moja też taka jest, pomarańczowa, meble w ciepłym brązie.
Lucy zdrówka dla Małej!
|
|
|
|
#4461 |
|
Wtajemniczenie
|
ewcikna razie nie zauwazylam dni plodnych, na raziebylo przedwczoraj
![]() a u Was jak? |
|
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
Za☠☠☠ista kuchnia !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#4463 | ||
|
Zakorzenienie
|
aganieszkab gdzie byłas?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jesień mnie dobija, brak chęci do życia... poza tym mega PMS
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy masz opiekę na Emi? Niech jej już przejdzie ten wstrętny katar :/
|
#4465 |
|
Konto usunięte
|
Berbie, oj tak, akurat pod tym względem trzeba korzystać z PMSu..... (no ja jeszcze korzystam zażerając się pięcioma śniadaniami i tłumacząc to sobie nadchodzącą @.....
)
|
|
|
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny RATUJCIE mam problem z odparzeniami u babci. ma je pomiędzy palcami na stopach. jak je wyleczyć?
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37122566]Berbie, oj tak, akurat pod tym względem trzeba korzystać z PMSu..... (no ja jeszcze korzystam zażerając się pięcioma śniadaniami i tłumacząc to sobie nadchodzącą @..... )[/QUOTE]ja na 2 śniadanie mega tortille zjadłam
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
SZCZEPIENIA
któraś pytała o szczepienia ja szczepiłam na pneumokoki przed skonczonym polroczkiem ze wzglednu na to ze Sylwia poszła do żlobka , nie trzeba wczesniej szczepic jak nie bedzie chodzilo do żlobka po skonczonym pol roku wystarcza dwie dawki a tak to cztery nie szczepilam na rotawirusy - jest teraz ich tyle ze nie jestesmy wstanie zaszczepic na wszystkie potwory |
|
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4470 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przykro mi, nie pomogę ![]() Ja znam tylko takie nazwy, jak Linomag, Sudocrem, Alantan, Bepanthen, ale nie wiem, czy któreś z nich będzie dobre. A co do jedzenia, ja wolę nie pisać, co ja pochłaniam codziennie już prawie. To zaczyna być już naprawdę chore Oglądacie Na dobre...? Ja się poryczałam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

i w porę się odezwiesz

ale od jutra znowu całe dnie poza domem
w nocy też tylko myślę. Jedyne co mnie ogarnia to straszna tęsknota

)