|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Czeko zdrówka dla Was
Cass, aby zły nastrój szybko minął, pogadaj z teżetem Angy, Zosia ma charakterek, to dobrze ![]() Kasiu, wyobrażam sobie Laurkę z tą koleżanką w przedszkolu ![]() ide coś zjeść. Rozmroziłam sobie spagetti, a Oliwce coś tam zrobię. Dla teżeta usmażę sandacza, wielkiego ostatnio złapał ![]() coś mnie brzuch (na dole) pobolewa od kilku dni, nie za mocno, ale coś tam, nie pamiętam czy to normalne czy nie, wizytę mam dopiero za 2 tygodnie, staram się odpoczywać ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- dziewczyny jakie macie pralki? co myslicie o tej? http://www.euro.com.pl/pralki/samsung-wf1702wpv2.bhtml spagetti poszło do kosza, niedobre bylo zjadłysmy makaron z białym serem |
|
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uważaj na siebie Wygląda solidnie, samsung to dobra firma
|
|
#1983 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
maju ![]() Oglądałam prognozę Cytat:
jakoś wogóle się nie cieszę Rękę oparzyłam,tak pośrodku,między nadarstkiem a łokciem,na długości ok 4 cm - najpierw się zdęło,potem przyschło,a teraz jest taki brązowy strupek trochę wygląda jak jakieś znamię Na szczęście,nie głęboko,więc blizny chyba raczej nie będzie ![]() Brak słów,co to za kobiety Biedne maluchy ![]() Aha zerknęłam w klubie i cieszę się Joluś ![]() Cytat:
zdrówka dla Was Dzięki Kochana ![]() No fajna kiedyś telefon zadzwonił trzeci raz pod rząd,Bartosz odebrał i rzucił tekstem:co znowu? ale potłumaczylismy i teraz znowu jest:halo,proszę ![]() Cytat:
bo z tym nastrojem,to możemy sobie podać rękę,co prawda z Małżem się nie kłócimy,ale tak jakoś ![]() Mam nadzieję,że szybko minie u Ciebie i u mnie Cytat:
![]() Cytat:
angy współczuję sytuacji w pracy |
|||||
|
|
|
#1984 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć.
Nie nadrobiłam, więc nie cytuję. Prosze tylko o kciuki na najbliższe dni bo jedziemy do szpitala. Kontrola kardiologiczna. Próbowałam Alanowi wyjasnić, że pewnie Pan Doktor będzie chciał pobrać mu krew, ale to tylko przyniosło odwrotny skutek. Przepłakał chyba ze 30 minut. Nie wiem już, jak Mu tłumaczyć że wszystko będzie dobrze. Może wcale go nie uprzedzać o pobieraniu krwi? Płakać mi się chce bo tak mi go szkoda. Pożarlismy sie z małżem, i już kompletnie nic mi sie nie chce. Trzymajcie kciuki, pa .
|
#1985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jak się nie cieszysz, to będzie za☠☠☠iście ![]() Dzięki ![]() Boski jest Cytat:
![]() IMO dobrze, że go uprzedzasz, wiadomo, że się boi, bo to bezbolesne nie jest. Na pewno mu powiedziałaś, że to konieczne i że będziesz przy nim, więc może na pocieszenie kup mu coś extra? ***
|
|
|
#1986 |
|
Wtajemniczenie
|
Jolu zawsze Go uprzedzam, co się bedzie działo, ale jak tylko usłyszy o pobieraniu krwi to jest lament. Każde inne wizyty są ok, ale pobieranie krwi to tragedia. Szkoda mi Go strasznie. Zawsze tak sie wyrywa, kopie, że mąż musi Go trzymać i pielęgniarka a druga dopiero próbuje pobrać krew, a ja stoję i łzy mi same płyną.
Dobra, idę pod prysznic i lulu bo z rana pobudka.
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie obejdziecie tego, wiesz, mówię Ci, obiecaj mu coś fajnego i kup, zawsze to jakieś pocieszenie
|
|
|
#1988 | |
|
Zakorzenienie
|
(sama sobie współczuję )I też myślę, że wesele będzie udane ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|
#1989 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w razie czego zawsze możesz nospę lub magnez wziąc no i odpoczywaj, połóż się wtedy gdy boli, przejdzie ![]() fajnie wygląda i nawet nieskomplikowana ja tez mam w bliskiej perspektywie zakup pralki więc zapożyczam pomysły ![]() Cytat:
![]() smarowałaś czymś? Cytat:
![]() a pobierania krwi to chyba żadne dziecko nie lubi z Zuzą tez nie miałam łatwo, a często miała pobierane w pewnym okresie czasu, też dużo płaczu i newrów ale tak jak Jola pisze, obiecaj jakąś nagrodę, zawsze to coś da i też uważam, że mimo wszystko lepiej wytłumaczyc niż zaskoczyc dziecko
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() No to leczymy sie obie z Werką z tym ze ona ma na szczescie tylko lekkie zapalenie gardla - dostala gardimax mini i rutinacea junior , przeciwzapalnie ibufen forte, tylko ze dzisiaj doszedl katar ![]() mam nadzieje ze szybko nam przejdzie mowilam tez lekarce o ukaszeniu kleszcza i nie kazala robic badan, powiedziala ze jesli rumien sie nie pojawil i zadnych innych objawow nie bylo to nie trzeba z babcią lepiej ale nie wiadomo narazie kiedy ja wypiszą ide do klubu ....... Aga
|
#1991 |
|
Ola-Unhola
|
Hej
![]() Nie nadrabiam, bo nie mam nastroju. Wszystko mnie przygnebia... Wczoraj jeszcze przepaliła nam się pralka w czasie prania... Czeka nas kolejny zakup, ale dopiero koło 10.11, bo wtedy Małż dostanie za częśc nadgodzin kasę. Samochód stoi w warsztacie, kolejne 900 zł, bo padł cylinder, albo dwa, sama juz się pogubiłam. Nie wspomnę o ostatnich problemach, które nie zniknęły....No masakra, tylko się powiesić... agga, odpisze na priv na dniach. Maja, wyslę, rzeczy jak najszybciej. Chciałam wyprać, bo wiadomo jak leżały tyle czasu to nie były za świeże, ale właśnie ta pralka. Może to co zostało wypiorę u Rodziców.
|
#1992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Cytat:
![]() *** Ale dziś słonecznie u nas
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam tylko kilka oststnoch postow ![]() Agga, trzymam kciuki i mysle o was Wszystkim chorowitkom Wszystkim potrzebujacym rowniez Jak to dobrze, ze nie bylo potrzeby, aby moje dziecko mialo pobierana krew od czasu, kiedy sie urodzil
|
#1994 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
agga, morska zajrzyjcie do klubu
|
|
#1995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a pralki już nie da się naprawic? my też musimy odstawic auto do warsztatu, przekładnia tylko jak mąż odstawi to musi wziąc clio i nie będę miec czym jeździc ![]() co do ciuchów to nic nie pierz, daj spokój wyślij takie jak są a ja je sobie spokojnie wypiorę, sama mam jeszcze kupkę do wyprania
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Maju dzięki , nie boli mnie mocno, to takie lekkie pobolewania, kłucia lekkie, i nie cały czas. Magnez biorę i witaminy. Zmieniłam Femibion na elevit (brałam go w ciąży z Oliwką) i jakoś lepiej się po nich czuję, nie mdli mnie tak, prawie w ogóle, głowa mnie rzadziej boli. Nie wiem, może to przypadek, ale wolę ten Elevit. Moja szwagierka brała femibion i mdłości miała caaałą ciążę. Chyba kupimy tą pralkę, na raty, bo gotówki brak, mam nadzieję, że będzie się dobrze sprawowała. Sylko współczuję oparzenia, A Bartoszek genialny z tymi telefonami Agga trzymam kciuki, jakoś musisz to znieść i Alanek też. Czeko i dla Was pozytywne fluidy przesyłam i zdrówka dużo. Unholy, przykro mi bardzo, ze tak kłopoty się nawarstwiły, trzymaj się przytulam Cię ogromnie mocno |
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiłam 2 zdjęcia Kuby do albumu, zapraszam
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
Przeleciałam szybko posty powyżej... Widzę, że średnio u Was ![]() Trzymam kciuki, żeby problemy sobie poszły w siną dal i dały sobie spokój na najbliższy rok przynajmniej a najlepiej w ogóle już się nie pojawiały. i dla chorowitków też my, tzn. dzieciaki chorują już od chyba 2 miesięcy... na zmianę... jeden wyzdrowieje to drugi zaczyna mieć katar... nie upłyną 4-5 dni i ten zdrowy znowu przeziębiony... chory dochodzi do siebie, mijają 4-5 dni i znowu go bierze nie mam już siły normalnie... na podwórku nie pamiętam kiedy byliśmy ostatnio a taka ładna pogoda ![]() w niedziele w końcu chrzcimy Szymona, zachciało mi się imprezy w domu (20 osób dorosłych + 3 dzieci)... i juz mam dość... chcę już poniedziałek ![]() na jazdach radzę sobie całkiem nieźle, oczywiście "warsztat" trzeba podszlifować, ale daje rade myślałam, że będzie gorzej, bałam się na samą myśl, że ja miałabym usiąść za kierownicą... okazało się, że bardzo mi to leży i śmiem stwierdzić, że mam to we krwi ![]() życzę Wam dziewczyny dużooo siły, żeby stawić czoła przeciwnością losu... i zdrówka, zdrówka, zdrówka |
|
|
|
#1999 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a coś wiadomo już z nim? Cytat:
chciałam zobaczyć uwagę..ale jak zobaczyłam na pauzie to związane dziecko to już mnie serce zabolało...nie dam rady a te baby to bym![]() Cytat:
Niech się mąż zajmie w weekend dziećmi a Ty odsapnij... Cytat:
Właśnie chwilę temu Mama po niego pojechała Wszystko się udało, we wtorek miał operację, a już wczoraj chciał sam tramwajem wracać ![]() na szczęście lekarza nie było więc nie ustawił mu wszystkiego tak jak trzeba więc musiał siedzieć![]() Dzisiaj mówi że rana już go nawet tak bardzo nie boli ![]() Cytat:
|
|
#2000 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale samsunga mam lodówkę, dużo czytałam opinii i tak postanowiłam ![]() poczytaj o awaryjności tego samsunga i jak się naprawdę bąbelki sprawują, bo bajerek fajny ![]() Cytat:
![]() i dla Ciebie ![]() Cytat:
Ja to chyba mam najgorszy miesiąc w całym roku jeśli chodzi o kasę ![]() Dzień dobry Dziękuję za wszystkie kciuki dla Taty...jak pisałam wyżej właśnie wychodzi ze szpitala (byłam w szoku że tak szybko) i czuje się dobrze, wszystko się udało
|
|
#2001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
Karo bardzo się cieszę
Cześć Ada
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie mi Mama powiedziała że czytali na wypisie że miał dodatkowo jakąś żyłę zapchaną o której nie wiedzieli...więc i to załatwili...szok
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
No i malz dolaczyl do nas, dostal antybiotyk bo cos mu swiszczy w płucach
![]() takze szpital na calego , prawie 2 stowki na leki poszly Karo a jak tata sie czuje?
|
#2005 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale każdy organizm jest inny mam nadzieję, że teraz już będzie lepiej i daj znac jak się pralka będzie sprawowac ![]() Cytat:
z jednej strony to lepiej że nie wiedzieliście, jedno zmartwienie mniej
|
|
#2006 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć.
Karo bardzo sie ciesze z powodu taty, naprawdę Czeko zdrówka Unholy siły Przeczytałam tylko ostatnie posty więc więcej nie wiem. Bardzo dziekujemy za kciuki a Alan nie :brzydal Dopiero jak poszedł na drzemkę popołudniu to udało sie zmierzyć. Dziś nawet holter nie bardzo chciał dać załozyć, ale tu nie miał wyjścia.A najlepsze jest to, że rano badały Go zastępy lekarzy i studentów. Najpierw pooglądały Go Pani doktor i 4 studentki, a że pięknie współpracował to Pani zapytała czy inni studenci moga jeszcze na nim "poćwiczyc"i przyszło kolejne 5 osób . Chyba ze 30 minut Go oglądali. Bardzo chętnie Alan pozwala sie badać tak ogólnie, a gdy tylko trzeba jakieś mechaniczne badania zrobić to katastrofa. Idę na kawę bo wypompowana jestem ![]() Przyjdę jutro do Was ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Blondynki znacie to? Podobno super sprawa https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ing-spray.html
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2012-10-18 o 17:19 |
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, dobrze, że już pobranie krwi za Wami. A jak te badania pozostałe? Dobre wyniki?
*** Ale u nas było dziś pięknie , byliśmy na spacerze w lesie, ale tak nas biedronki zaatakowały, że długo nie pochodziliśmy. Potem Kuba pojechał z małżem nad morze, oczywiście z tramwajem , bo to już taki specjalny, mieszka w bagażniku samochodu i jeździ po plaży, kałużach i gdzie tam jeszcze się da ![]() Znacie kosmetyki Palmer's?
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko ![]() Niestety to już tak działa, że jak ma się stresy, to i choroby się imają ![]() ![]() *** Piątek dzisiaj. I tego się trzymam
|
|
#2009 |
|
Ola-Unhola
|
![]() Zdrówka dla wszystkich i kciuki/buziaki da potrzebujących ![]() Ola, czy TY masz pralkę Hoover ta wąską? Zaczęłam szukać i chyba zdecydujemy się na tą http://www.nokaut.pl/pralki/pralka-h...vhd33-510.html lub model następny 512D. Od razu myślę też nad czajnikiem, bo nam przecieka już 3 miesiące. Kupilibyśmy za dodatkową kasę Małża. Mielismy biały, ale moze kupić ze stali? Bardzo zostają ślady palców? Polecacie jakiś do ok 100/120 zł max?
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziś znów pięknie u nas ![]() angy, ale Cię praca wykańcza, przez sieć normalnie czuję *** Macie taką książkę?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.

Rękę oparzyłam,tak pośrodku,między nadarstkiem a łokciem,na długości ok 4 cm - najpierw się zdęło,potem przyschło,a teraz jest taki brązowy strupek
trochę wygląda jak jakieś znamię
Biedne maluchy 

bo z tym nastrojem,to możemy sobie podać rękę,co prawda z Małżem się nie kłócimy,ale tak jakoś 
Nie obejdziecie tego, wiesz, mówię Ci, obiecaj mu coś fajnego i kup, zawsze to jakieś pocieszenie 

raz,że daleko - nie wiem,jak Bartosz to zniesie(już nawet nie wspominam,że twierdzi,że na żadne wesele nie jedzie