|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Dziewczyny popytałam popytałam i znalazłam ginekologa
Facet troszkę po 40 a na dodatek jest też w szpitalu w którym będę rodzić. Ma bardzo dobre opinie znajoma tam tez pracuje jako psycholog i mowila , że jest bardzo dobry. Jutro będę dzwoniła co i jak.... zastanawiam się, czy wytrzymac jeszcze tydzień z badaniem?? zaczne wtedy 7 tydz i może już zobacze serduszko etc?? jak wy byście zrobiły bo już opinie sharp znam... ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- anoxxe czy ty uwierzysz?? Mój slub również był 22.09 i termin porodu również mam na 21.06
|
#1803 |
|
Raczkowanie
|
nuna, ja byłam raz w 6 tygodniu, tj. 6 tydzień i 1 dzień wtedy był, o serduszku ani mru mru, tylko stwierdził że jest zarodek. Dlatego kazał przyjść za dwa tygodnie na stwierdzenie akcji serca, byłam w poniedziałek, to był 8 tydzień i 1 dzień i ślicznie było widać jak biło
|
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się ponownie
ale dużo napisałyście. Przeleciałam, na razie tylko z grubsza. Widziałam rozmowy nt. "wpadki"Maaaaasakraaaa ludzie są beznadziejni... ogólnie to u nas też była wpadka, ale nie mam zamiaru nikomu tłumaczyć, że od 10 miesięcy się staraliśmy. W sumie to mam gdzieś co inni gadają, nauczyłam się to lekceważyć.. czasem tylko szkoda mi moich rodziców, bo oni są starej daty i zawsze mega przeżywają... "bo, co ludzie powiedzą" ahhh szkoda gadać ![]() Ogólnie przez usta by mi nie przeszło żeby się kogoś zapytać czy to wpadka... |
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
to jeszcze spróbuje przechodzić tydzień chyba
wtedy chociaż zobacze zarodka
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciekawe czy będziecie rodzić w ten sam dzień ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- a jak się dzisiaj czujesz? |
|
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż właśnie obiera mi grepjfruta:P
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
dobry ten mężuś
![]() mój właśnie wpycha we mnie jedzenie a wcale głodna nie jestem, no ale nie przegadasz
|
|
|
|
#1809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie wiem czy to przypadek, że tak trafiałam, ale uważam, że mężczyźni są wiele lepsi ![]() ale doczytałam, że już się zapisałaś do faceta ![]() Cytat:
za staż i zakupy na stażu panuje też taka zasada, że po przepracowanym miesiącu należy Ci się 2 dni wolnego ![]() jaka duża ![]() Acha witaj [COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- nuna ja widziałam bijące serduszko w 6 tyg i 4d
|
||
|
|
|
#1810 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co? ... niedawno wróciłam ze szpitala ... nie, nie robię sobie żartów
|
|
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję Ci strasznie powinni Ci zlecić jakieś badania dodatkowe
|
|
|
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
oj Ty biedna
już nawet nie wiem co Ci powiedzieć.Trzymam mocno kciuki żeby było dobrze. Może w ogóle powinnaś leżeć? Odpoczywaj dużo. Życzę spokojnej nocy i DUŻO siły |
|
|
|
#1813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1814 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Vil, biedactwo kochane! Trzymaj się tam!! |
||
|
|
|
#1815 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
No tak,teraz już przypomina dziecko, bo ten konik to był pocieszny ![]() Co do tematu wpadki... U mamy na wsi pewnie też życzliwi ludzie od razu pomyślą o wpadce, bo 2 miesiące po ślubie i już ciąża... podejrzane... zaraz zaczną się teorie spiskowe ![]() Ogólnie rzecz biorąc dużo osób lubi wtrącać się w życie i zadawać głupie pytania w stylu " czemu tak wcześnie dziecko? nie chcieliście sobie trochę poużywać?"... Kurde to chyba nasza sprawa ![]() Jeszcze ja z moim wyglądam nastolatki- często w sklepie pytają mnie o dowód gdy kupuję piwo będę wyglądać jak 15-latka z brzuchem
|
|
#1816 | |||
|
Wtajemniczenie
|
no wyczytałam tak w necie
a nawet jeśli nie zapłacą to mała strata, fasolka najważniejsza. Póki co mam zamiar pracować. Ale zawsze dobrze wiedzieć jakie mam prawa w razie czego..Cytat:
w rubryce Doświadczenie hheh a czy będą robić problemy to się zobaczy w praniu ja na kolejnym usg też takie zobaczę mam nadzieję idę 5 listopada to będzie 10 tydz. 2 dni Cytat:
, będzie w razie czego na chwile oddechu albo "uzbieram" sobie pod koniec, całe 12 dni ![]() Cytat:
dlaczego oni cie do domu wypuścili.. taki krwotok.. matko nie wyobrażam sobie co musiałaś przeżywać za każdym razem. Ale jeśli ciąża nadal sie utrzymuje tzn że teraz już będzie na pewno dobrze! trzymam kciuki 10 h ...ło... podziwiam. A masz zamiar pracować całą ciążę? a ciężarne chyba mogą max 8 godzin mam nadzieje, że będę mieć jakąś przerw na obiad albo kanapke bo przecież umrę z głodu
|
|||
|
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
Vil ale Ci współczuję... tak się namęczysz..
może faktycznie powinnaś na razie tylko leżeć. ajjj.. nawet nie wiem co Ci poradzić. na pewno jak już będziesz latem trzymała maleństwo na rączkach to zapomnisz o wszystkim
|
|
|
|
#1820 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Miałam na myśli, że w moim przypadku pewnie niektórzy pomyślą, że zaszłam jeszcze przed ślubem... tym bardziej, że to "tylko" ślub cywilny
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam dosyć duuuże doświadczenie z plokarzami, po tym jak odwołałam pierwszy ślub niecałe pół roku przed.. ale to dłuuuuga historia... i szkoda gadać.. lepiej przemilczeć i nie denerwować się bezsensowanie takimi osobami |
|
|
|
|
#1822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja pierdziele... moja kuzynka mieszka na wsi i sa 3 lata po ślubie i nic, aż strach myśleć jak ich obgadują
|
|
|
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przepraszaj nas, tylko zdawaj relacje co i jak na bieżąco. My tu się o Was wszystkie martwimy. |
|
|
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
ogólnie dziecko jest najwspanialszym błogosławieństwem jakiego możemy doświadczyć... i wbrew pozorom nie pojawia się tak łatwo.. a Ci co postrzegają to w kategorii wpadki chyba sami tą wpadką są ! KONIEC !!!
![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
jaaak ślicznie widać
ja 22go dodam będzie 12tc![]() Cytat:
![]() z najśmieszniejszych reakcji do tej pory to usłyszałam, iż powinnam poczekać BO JESZCZE BIUSTU NAWET NIE MAM I NIE WYKARMIĘ ![]() a to,że małym biustem wykarmię jak innym to już nie wszystkim wiadomo. Edytowane przez axella Czas edycji: 2012-10-17 o 22:28 |
|
|
|
|
#1826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lekarz mówił, że może tak być, ale zrozumiałam, że już dużo mniej, a tu ciągle tak samo, zadzwoniłam dla spokoju do szpitala, i lekarz potwierdził, że może tak nawet jutro być. jestem spokojniejsza, ale pokłóciłam się z mężem - on mówi że histeryzuje i że nic się nie dzieje - nosz cholera jasna, nie z niego leci tyle krwi i nie ma w brzuchu takiej kruszynki ... ale w weekend zacznie się 14sty tydzień, sama perspektywa drugiego trymestru działa uspokajająco ![]() za to dziś nie pośpię raczej, mam fajną książkę, to sobie poczytam, póki nie padnę ... |
|
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- śliczna ![]() sharp mi się najbardziej z sukienek podoba biała ale mogłaby mieć inny kolot.
|
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się Kochana... wszystkie jesteśmy z Tobą I wierzymy, że musi być dobrze! Inna wiem, że nie powinnam, ale niestety nie ma nikogo, kto mógłby to za mnie zrobić więc bardzo uważam Dziś już lepiej... Kotek dostał zastrzyki i tabletki i jutro idziemy jeszcze do kontroli ale zdecydowanie widać poprawę Tez się namęczył biedaczek
|
|
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
kochane korzystacie z jakiejś strny o ciązy?? bo szukam jakiejś fajnej ale nie wiem, która jest dobra...
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Miało być słońce i go nie ma ![]() Ja dziś tatę muszę wyszykować na lot do Szwecji, leci mamuśkę odwiedzić ![]() A poza tym, czuję, że będę wyglądać jak beczka w tej ciąży ![]() Aaaaaa dziś zaczynam 9 tc. Bosko
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

)

ludzie są beznadziejni... ogólnie to u nas też była wpadka, ale nie mam zamiaru nikomu tłumaczyć, że od 10 miesięcy się staraliśmy. W sumie to mam gdzieś co inni gadają, nauczyłam się to lekceważyć.. czasem tylko szkoda mi moich rodziców, bo oni są starej daty i zawsze mega przeżywają... "bo, co ludzie powiedzą" ahhh szkoda gadać 

i nie wiem czy to przypadek, że tak trafiałam, ale uważam, że mężczyźni są wiele lepsi 
za staż i zakupy
współczuję Ci strasznie
powinni Ci zlecić jakieś badania dodatkowe 

mam nadzieje, że będę mieć jakąś przerw na obiad albo kanapke bo przecież umrę z głodu