Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-17, 22:39   #2491
judkama
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
U mnie w rozpisce jest napisane o jedzeniu: kanapki lub suszone owoce. Tylko nie wiem czy dotyczy samego porodu czy okresu bezpośrednio po nim.
Chyba nie ma żadnych ograniczeń odnośnie jedzenia po porodzie
Ja bym jednak coś wzięła nawet na wszelki wypadek ( chyba, że ktoś ma planowane cc to wiadomo, że bez sensu) Bo może być tak że urodzimy po szpitalnej kolacji, gdzie następny posiłek będzie rano, a my będziemy głodne.
u mnie wlasnie tak bylo urodzilam po kolacji zaraz i bym byla glodna do 9 rano i gdyby nie miala nic ze soba to bym chyba padla z glodu
nawet kaza miec ze soba cos do jedzenia, nawet ciastka jakies chociaz, wode podczas porodu moglam pic od bolu

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Witam się po usg
Ogólnie jestem zawiedziona, zdenerwowana i lekko smutna.

Mój synuś według usg ma za dużą główkę o dwa tygodnie w stosunku do brzuszka. Lekarz powiedział, że to nic groźnego i często się zdarza i że gdyby to było 6-8 tygodni różnicy to byłoby się czym martwić, ale niby takie odchylenie jest w normie. Dodatkowo powiedział, że wszystko zależy od ułożenia malucha i aparatu usg i samego pomiaru, który może być błędnie wykonany. Oczywiście jestem cała w strachu, mało się nie popłakałam...
Dodatkowo nie chciał mi pokazać buzi małego, bo stwierdził, że to niepotrzebne... Jestem tak zła, że najchętniej bym go uderzyła, ale po wiadomości, że główka jest lekko większa po prostu odebrało mi mowę.

Mały też jest trochę szczuplejszy niż powinien, idzie mi 35 tydzień, a mały waży 2200. Ogólnie jego waga jest najniższym pomiarem w stosunku do innych. Ale ja też zupełnie nie mam apetytu, czasem zdarza mi się zjeść jedną kanapkę na śniadanie i potem aż do wieczora nic nie jeść.. Może to też przez to, że ja mało jem?
Dodam, że wszystkie przepływy i cała reszta jest w normie. Ułożony główkowo, łożysko I stopnia w dnie, Doppler prawidłowy, tylko ta lekka dysproporcja między główką a brzuszkiem

Mam nadzieje, że to jest związane z tym moim brakiem apetytu i mały po prostu wolniej przybiera na wadzę. Albo że to błąd pomiarowy...
No i następny powód do zmartwień
kochana nie jest az taki malutki, moze byc szczuplutki po prostu, albo tak sie ulozyl, ze byly bledne pomiary, usg moze dodac albo odjac nawet 500 gramow
no ale Ty jesc chyba wiecej powinnas tak sie mi wydaje
jedna kanapka na caly dzien to troche malo...
u nas lewatywy nie robia praktycznie, wrecz nie zalecaja

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 22:39   #2492
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedział tylko, że jest różnica...
Poza tym to jakiś lekarz stażysta, który wykonywał badanie. Nie mój lekarz, i właśnie nie mogę się doczekać kiedy obejrzy wyniki mój prowadzący.
Jeśli to badanie robił stażysta to może się po prostu pomylił lub coś zrobił źle. Narazie nic się nie martw. Jak będziesz u swojego lekarza to się dopytasz.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 22:40   #2493
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez reven24111 Pokaż wiadomość
Agasobo no ja znowu mam dwie znajome które rodziły w Salve i są mega zadowolone.Zobaczymy jak będzie
aaa i to co napisała Sola to prawda.O tym moja szwagierka też mówiła.
mam nadzieję, że obie będziemy miały pozytywne wspomnienia

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
już farbowałam niedawno włosy - jakoś w ciąży mi kolor nie łapie.. zostaje jakby taki rudawy połysk (wcześniej tak nie miałam) a farbuje na ciemny brąz - więc z inną kolorystyką ciężko byłoby mi pokombinować..

A wyglądam coraz gorzej - chyba uwierzę w te powiedzenia, że dziewczynka odbiera urodę.. oczy mam podkrążone.. kg widać na buzi.. włosy w ogóle się nie układają.. cera blada- eh
halo, co to za negatywne myśli tutaj w nocy bo zaraz będzie karny kutasik

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 22:40   #2494
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
Mysti, wcale nie jest taki malutki:
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)

a główką się nie martw, mój też ma jakieś dysproporcje - nie zapamiętałam jakie- ale lekarz mówił, żeby się nie martwić, bo im większe dziecko, tym te pomiary są mniej dokładne
zobaczysz, że wszystko będzie ok, nie każdy dzidziuś jest taki sam
Na pewno masz rację
Potrzebowałam racjonalnego pocieszenia, pokazania w dowodach, że moje dziecię ma wszystko na miejscu. Dzięki
Może nie jest bardzo mały, ale poniżej średniej przynajmniej według tych pomiarów z usg..
Od razu pojechałam na zakupy z tż i zakupiłam pełno jedzenia, żebym non stop coś jadła... Mam wyrzuty sumienia, że dziecko głodzę
Stary 2012-10-17, 22:42   #2495
reven24111
Raczkowanie

Mysti nie stresuj się z Dzidzią na pewno wszystko jest ok.U mnie też te pomiary zawsze różnie wychodzą.To tylko maszyny i to do tego niedokładne.

reven24111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 22:42   #2496
Swarovska
Zadomowienie

Cytat:
już farbowałam niedawno włosy - jakoś w ciąży mi kolor nie łapie.. zostaje jakby taki rudawy połysk (wcześniej tak nie miałam) a farbuje na ciemny brąz - więc z inną kolorystyką ciężko byłoby mi pokombinować..

A wyglądam coraz gorzej - chyba uwierzę w te powiedzenia, że dziewczynka odbiera urodę.. oczy mam podkrążone.. kg widać na buzi.. włosy w ogóle się nie układają.. cera blada- eh
to witaj w klubie również mam podkrążone oczy i bladą cere, rano nakładam krem koloryzujący by nabrać trochę kolorku i korektor pod oczy by nie straszyć domowników na dodatek usłyszałam ostatnio, że przytyło mi się na twarzy...
Swarovska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 22:42   #2497
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:

halo, co to za negatywne myśli tutaj w nocy bo zaraz będzie karny kutasik
a daj tego kutasika

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 22:44   #2498
Nicole03
Rozeznanie

agasobo - nnie trwało to dlugo ani nie należało do jakiś traumatycznych przeżyć
A podczas samego porodu nic już mi się tam nie wydostało oprócz dziecka Nie znam się może na tym ale raz miałam i teraz też na 100 % poproszę , jakoś bym się chyba skupić nie mogła poza tym parcie to jest uczucie jak byś chciała się załatwić więc nie chciała bym mieć dylematu na porodówce czy to parcie bo rodzę czy może co innego
Nicole03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 22:44   #2499
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Swarovska Pokaż wiadomość
to witaj w klubie również mam podkrążone oczy i bladą cere, rano nakładam krem koloryzujący by nabrać trochę kolorku i korektor pod oczy by nie straszyć domowników na dodatek usłyszałam ostatnio, że przytyło mi się na twarzy...
no mi make-up właśnie jakoś nie pomaga - dałam sporo korektora pod oczy - no nie wiem.. spróbuje właśnie się podkolorować może kremem koloryzującym.. na całym ciele by się przydało - bo skóra biała - a rozstępy sine.. jak śmierć wyglądam.. a nie.. śmierć jest chuda

Stary 2012-10-17, 22:44   #2500
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Na pewno masz rację
Potrzebowałam racjonalnego pocieszenia, pokazania w dowodach, że moje dziecię ma wszystko na miejscu. Dzięki
Może nie jest bardzo mały, ale poniżej średniej przynajmniej według tych pomiarów z usg..
Od razu pojechałam na zakupy z tż i zakupiłam pełno jedzenia, żebym non stop coś jadła... Mam wyrzuty sumienia, że dziecko głodzę

Kochana, dziecka nie da się głodzić jak nie jesz, to ono sobie pobiera z Twoich zapasów, szkoda tylko, że najczęściej z kości, zębów itp
ale na pewno nie głoduje
a jak będziesz jadła więcej to na pewno Ci nie zaszkodzi
ja czasami też jem tylko kanapki, bo nie mam na nic ochoty ( prócz słodyczy), czasami się zmuszam ( jak dzisiaj do kalafiorówki, ale gołąbka już nie dałam rady, za to zjadłam z 8 michałków )
każdy z nas jest inny, tak my jak i dzieciaczki
zobaczysz, pewnie Twój lekarz spojrzy na wyniki i powie, że nie ma się czym przejmować

Antek 18.11.2012
Stary 2012-10-17, 22:46   #2501
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość

dekajka a brzuszek ci sie obniża?mi nie tzn ja od poczatku chyba mam nie za wysokozreszta ja sie na tym nie znam, a czopka wogole mozna nie miec
Cos tam sie obniza ale nie jakos znaczaco .. na kolanach go jeszcze nie mam ..
Ja to bym chciala tego czopka . wtedy bym juz wiedziala ze to tuz tuz

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
A jutro wizyyytaaaa Tak się cieszę Mam nadzieję, że pani doktor nie będzie miała już żadnych uwag co do wagi mojego synka
beda kciuki napewno

Cytat:
Witam
Widzę,że dołączyła nowa koleżanka więc może i ja się wproszę jeśli mnie przyjmiecie podczytuję was od jakiegoś miesiąca ale nie miałam śmiałości żeby napisać.Wszystkie jesteście tu takie zżyte(ale stwierdziłam że w sumie miło byłoby dzielić się swoimi radościami i smutkami z kimś innym)zwłaszcza jeśli siedzi się w domu i umiera z nudów To mogę się przyczepić?
Przyczepiaj sie przyczepiaj ..

witamy ..

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj miałam ten problem . Nawet z lusterkiem było ciężko. Mam problem z sięganiem przez ten wystający jak piłka brzuch. Trochę z jednego boku, trochę z drugiego ale środek maskara
Ja sie gole na czuja .. i to tylko przed wizyta wiec co 3 tygodnie . no ale juz tam w glebi to musze lustersko przylozyc co by sie nie pozacinac ..

A wiecie czego ja sie boje ??? troche mi glupio ale jak robie grubsza sprawe w kibelku i czasem sie musze bardziej spiąć to mam wrazenie ze urodze . ze Adas mi wyskoczy . Tak samo przy porodzie jak pojde na kibelek to sie bede bala ze tam urodze .. moze to i glupie ale jakos tak mam .,. ehh .

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !

Edytowane przez DeKajka
Czas edycji: 2012-10-17 o 22:48
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 22:48   #2502
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
a daj tego kutasika
żeby Ci poprawić humor to znalazłam specjalnie takiego na torcie
nie wiem jak Ty, ale ja mogę się podpisać pod stwierdzeniem: słodycze - moje życie

Cytat:
Napisane przez Nicole03 Pokaż wiadomość
agasobo - nnie trwało to dlugo ani nie należało do jakiś traumatycznych przeżyć
A podczas samego porodu nic już mi się tam nie wydostało oprócz dziecka Nie znam się może na tym ale raz miałam i teraz też na 100 % poproszę , jakoś bym się chyba skupić nie mogła poza tym parcie to jest uczucie jak byś chciała się załatwić więc nie chciała bym mieć dylematu na porodówce czy to parcie bo rodzę czy może co innego

o dzięki, ja jestem raczej na 90% zdecydowana, tylko teraz muszę się zastanowić czy w domu czy w szpitalu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg happy_birthday_p.jpg (24,7 KB, 6 załadowań)

Antek 18.11.2012
Stary 2012-10-17, 22:48   #2503
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Mysti rozumiem Cię... ja po ostatniej wizycie też wyszłam zmartwiona i mało nie płakałam u gina na wizycie.
... nie dość, że zdenerwował Cię tymi informacjami to jeszcze nie chciał pokazać twarzyczki? ... co za

Mi gin na ostatniej wizycie pokazał buzie pierwszy raz w 3d obraz nie był dobrze widoczny dlatego nie dostałam zdjęcia ale ciągle nie mogę zapomnieć jej buzki
Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
kochana nie jest az taki malutki, moze byc szczuplutki po prostu, albo tak sie ulozyl, ze byly bledne pomiary, usg moze dodac albo odjac nawet 500 gramow
no ale Ty jesc chyba wiecej powinnas tak sie mi wydaje
jedna kanapka na caly dzien to troche malo...
u nas lewatywy nie robia praktycznie, wrecz nie zalecaja
Dziewczyny dzięki za wsparcie!
Tego mi było trzeba.

Jeszcze ten dureń tak szybko robił te pomiary jakby kurcze na matematyce był i zadanie spisywał... Mój tż był tak wściekły, że chciał do szpitala zadzwonić skargę złożyć na niego, nie dość że opryskliwy to jeszcze potraktował mnie jak przedmiot. Rozumiem, że dla niego każde usg jest wykonywaną pracą, ale niech sobie zda sprawę, że to jest czyjeś dziecko! Do tego pierwsza ciąża, ja do tego podchodzę najbardziej emocjonalnie jak się da, a on ma to w dupie.. Jak się chciało zostać lekarzem to trzeba się było liczyć też z tym, że ma się kontakt z ludzmi!

Mój prowadzący jest szychą w szpitalu i jak pójdę do niego to tak naskarżę, że mu się uszy zrobią czerwone...
Stary 2012-10-17, 22:49   #2504
reven24111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
A wiecie czego ja sie boje ??? troche mi glupio ale jak robie grubsza sprawe w kibelku i czasem sie musze bardziej spiąć to mam wrazenie ze urodze . ze Adas mi wyskoczy . Tak samo przy porodzie jak pojde na kibelek to sie bede bala ze tam urodze .. moze to i glupie ale jakos mam .,. ehh .
Każda z nas ma chyba jakieś dziwne schizy ja się ostatnio zastanawiałam czy jak maluję paznokcie u nóg i tak się zginam na dłużej to czy go nie zgniotę

reven24111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 22:49   #2505
Swarovska
Zadomowienie

dzisiaj do mnie dotarło, to znaczy mama mnie uswiadomiła... że nie będę mogła na święta objadać się moimi ulubionymi potrawami: bigosik, uszka, grzybki... wszystko ciężkostrawne i podczas karmienia lepiej wystrzegać się takiego jedzenia oj to będzie ciężki czas
Stary 2012-10-17, 22:50   #2506
Nicole03
Rozeznanie

A wiecie czego ja sie boje ??? troche mi glupio ale jak robie grubsza sprawe w kibelku i czasem sie musze bardziej spiąć to mam wrazenie ze urodze . ze Adas mi wyskoczy . Tak samo przy porodzie jak pojde na kibelek to sie bede bala ze tam urodze .. moze to i glupie ale jakos tak mam .,. ehh .
[/QUOTE]

spokojnie ja też o tym dzisiaj myslałam w toalecie
ale nie powinnyśmy nic zgubić raczej
Stary 2012-10-17, 22:51   #2507
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Każda z nas ma chyba jakieś dziwne schizy ja się ostatnio zastanawiałam czy jak maluję paznokcie u nóg i tak się zginam na dłużej to czy go nie zgniotę
ja tam mam jak zakladam buty czy skarpetki . czasem jak sie gwaltowanie schyle to cos mi strzeli .. i mam wrazenie ze mlodemu kosci łamię .. :/

Na pamiątkę ...

Stary 2012-10-17, 22:53   #2508
agasobo
Zadomowienie

idę z psem, nie piszcie za dużo

Antek 18.11.2012
Stary 2012-10-17, 22:53   #2509
Swarovska
Zadomowienie

Cytat:
Cos tam sie obniza ale nie jakos znaczaco .. na kolanach go jeszcze nie mam ..
Ja to bym chciala tego czopka . wtedy bym juz wiedziala ze to tuz tuz

beda kciuki napewno

Przyczepiaj sie przyczepiaj ..

witamy ..

Ja sie gole na czuja .. i to tylko przed wizyta wiec co 3 tygodnie . no ale juz tam w glebi to musze lustersko przylozyc co by sie nie pozacinac ..

spoko mam dokładnie tak samo, nie raz się zastanawiam na kibelku żebym przypadkiem nie urodziła
Stary 2012-10-17, 22:54   #2510
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
żeby Ci poprawić humor to znalazłam specjalnie takiego na torcie
nie wiem jak Ty, ale ja mogę się podpisać pod stwierdzeniem: słodycze - moje życie
takiego karnego kutasika to ja mogę cały czas dostawać
będę niegrzeczna dalej

Cytat:
dzisiaj do mnie dotarło, to znaczy mama mnie uswiadomiła... że nie będę mogła na święta objadać się moimi ulubionymi potrawami: bigosik, uszka, grzybki... wszystko ciężkostrawne i podczas karmienia lepiej wystrzegać się takiego jedzenia oj to będzie ciężki czas
no dlatego ja już teraz jem takie rzeczy
ktoś pisał tutaj o metodzie odciągnięcia sobie zapasu mleka na czas świąt, żeby się spokojnie najeść nie takie głupie rozwiązanie

Mystiquee - trzymaj się i nie przejmuj się lekarze to potrafią nastraszyć niepotrzebnie - ale jeść musisz

Stary 2012-10-17, 22:54   #2511
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:

Golę się tak samo jak Ty, z lusterkiem A ostatnio miałam bunt i poszłam z małym jeżem Trochę mi było wstyd, że fryza sobie nie zrobiłam, ale kurde, on nawet nie patrzy, tylko paluchy woli wciskać

Co do kibelka to mam tak samo..
Czasem sobie macne mojego jeża, żeby zobaczyć czy mi wody nie odeszły, albo nie ma tam główki i ogólnie staram się tak nie napinać

Cytat:
Oooo ja już też się uświadomiłam w tym temacie...
I makówek nie zjem? Ani kapusty z grochem i grzybkami?
Stary 2012-10-17, 22:55   #2512
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
spokojnie ja też o tym dzisiaj myslałam w toalecie
ale nie powinnyśmy nic zgubić raczej
Tymbardziej ze jak gin sprawdzal mi szyjke to kazal przec jak na kupę .. i wtedy widzialam jak mlody napiera na nią glowka .. na szczescie sie nie rozwierala ,. ale tak sobie mysle ze jak mam np rozwarcie i jak prę i on mi tą glowką tam wychodzi .. jej .. oszaleć mozna .

Na pamiątkę ...

Stary 2012-10-17, 22:56   #2513
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
ja tam mam jak zakladam buty czy skarpetki . czasem jak sie gwaltowanie schyle to cos mi strzeli .. i mam wrazenie ze mlodemu kosci łamię .. :/
Też tak miałam raz!!
I normalnie aż sama się wystraszyłam, bo tak strzeliło!
Myślałam, że mi macica albo łożysko pękło
Stary 2012-10-17, 22:57   #2514
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Golę się tak samo jak Ty, z lusterkiem A ostatnio miałam bunt i poszłam z małym jeżem Trochę mi było wstyd, że fryza sobie nie zrobiłam, ale kurde, on nawet nie patrzy, tylko paluchy woli wciskać
Ja sie nigdy do konca nie gole . na przodzie zawsze na glacę ale tam glebiej to zostawiam lekki ''meszek '' co by sie gin nie czepial ze wyglada jak pupa niemowlecia .. ze latwo o infekcje itp .

Na pamiątkę ...

Stary 2012-10-17, 22:57   #2515
Nicole03
Rozeznanie

Borat na polsacie - ale trzeba mieć zryty czajnik że się tak wyrażę żeby taki film nakręcić :brzyda l:
Stary 2012-10-17, 22:58   #2516
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Tymbardziej ze jak gin sprawdzal mi szyjke to kazal przec jak na kupę .. i wtedy widzialam jak mlody napiera na nią glowka .. na szczescie sie nie rozwierala ,. ale tak sobie mysle ze jak mam np rozwarcie i jak prę i on mi tą glowką tam wychodzi .. jej .. oszaleć mozna .
O matko... a jakbyś mu tam kupe zrobiła?
Zawsze staram się przed wizytą opróżnić, ale czasem nie zdąże
I jakby mi kazał zacząć przeć to chyba bym mu tam urodziła - kupona
Stary 2012-10-17, 22:59   #2517
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak miałam raz!!
I normalnie aż sama się wystraszyłam, bo tak strzeliło!
Myślałam, że mi macica albo łożysko pękło
raczej malo prawdopodobne .. no ale oczywiscie my wiemy swoje . Smieje sie zawsze ze moje dziecko cale w gipsie sie urodzi bo tyle juz razy strzelilo ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-10-17, 23:00   #2518
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się po usg
Ogólnie jestem zawiedziona, zdenerwowana i lekko smutna.

Mój synuś według usg ma za dużą główkę o dwa tygodnie w stosunku do brzuszka. Lekarz powiedział, że to nic groźnego i często się zdarza i że gdyby to było 6-8 tygodni różnicy to byłoby się czym martwić, ale niby takie odchylenie jest w normie. Dodatkowo powiedział, że wszystko zależy od ułożenia malucha i aparatu usg i samego pomiaru, który może być błędnie wykonany. Oczywiście jestem cała w strachu, mało się nie popłakałam...
Dodatkowo nie chciał mi pokazać buzi małego, bo stwierdził, że to niepotrzebne... Jestem tak zła, że najchętniej bym go uderzyła, ale po wiadomości, że główka jest lekko większa po prostu odebrało mi mowę.

Mały też jest trochę szczuplejszy niż powinien, idzie mi 35 tydzień, a mały waży 2200. Ogólnie jego waga jest najniższym pomiarem w stosunku do innych. Ale ja też zupełnie nie mam apetytu, czasem zdarza mi się zjeść jedną kanapkę na śniadanie i potem aż do wieczora nic nie jeść.. Może to też przez to, że ja mało jem?
Dodam, że wszystkie przepływy i cała reszta jest w normie. Ułożony główkowo, łożysko I stopnia w dnie, Doppler prawidłowy, tylko ta lekka dysproporcja między główką a brzuszkiem

Mam nadzieje, że to jest związane z tym moim brakiem apetytu i mały po prostu wolniej przybiera na wadzę. Albo że to błąd pomiarowy...
No i następny powód do zmartwień
Hej Mysti, nie martw się!!! U mojego też główka wyszła większa o 2 tygodnie Ale gin powiedział że to norma
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 23:00   #2519
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Ja sie nigdy do konca nie gole . na przodzie zawsze na glacę ale tam glebiej to zostawiam lekki ''meszek '' co by sie gin nie czepial ze wyglada jak pupa niemowlecia .. ze latwo o infekcje itp .
A ja właśnie nie cierpię tego meszku głębiej...
Wole mieć wszystko na gładko Ale teraz już się nie da niestety, a od czasu kiedy miałam małe spięcie z kremem do depilacji muszę się pogodzić z jeżem
Stary 2012-10-17, 23:00   #2520
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Borat na polsacie - ale trzeba mieć zryty czajnik że się tak wyrażę żeby taki film nakręcić :brzyda l:
tez ogladam ..

Cytat:
O matko... a jakbyś mu tam kupe zrobiła?
Zawsze staram się przed wizytą opróżnić, ale czasem nie zdąże
I jakby mi kazał zacząć przeć to chyba bym mu tam urodziła - kupona
to bylo tzw parcie kontrolowane wiec bylam spokojna ..

A swoja drogą ładne imię wybraliscie - Kupon .

Na pamiątkę ...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości