|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
wydalo sie .
Ale jak nadrabialas to masz wybaczone .
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Karola jeszcze nie raz zapragniesz, żeby wlazł z powrotem do brzucha
![]() Ale rozumiem Twoje pragnienie porodu, też już bym chciała mieć to za sobą, - być tylko JA bez małego w brzuchu, - bez wyrzutów sumienia, że łyczka piwa zrobiłam, - że muszę na brzuch uważać, - że nie mogę się po odchudzać i ciężko mi się chodzi w obcasikach stukających, w których czuję się mega kobieco, a teraz to tylko balerony-klapciochy w których czuje się jak kaczka z bagażnikiem na brzuchu - no i nie da się centralnie spać na brzuchu, - że jak siedzisz to Cię mały po cyckach,żebrach i biodrach kopie ciągle, - że ma czkawkę wtedy kiedy to niewskazane - że możesz go zostawić z tż i iść w cholerę! A tak to ciągle z dzieckiem nawet jak Cie wkurzy ![]() - NIE MASZ TEJ CHOLERNEJ ZGAGI - jak zachorujesz to możesz wziąć ibuprom albo byle co masz pod ręką, żeby ból załagodzić - jeżdzić na karuzelach I milion innych rzeczy ![]() Sama nie wiem co jest lepsze. Być w ciąży czy nie
|
|
|
|
#2553 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trójeczki z przodu ![]() to też nieźle ![]() A ja właśnie sobie uświadomiłam że moja kuzynka pracuje jako położna w szpitalu w Piasecznie (ale nie wiem ile tam jest szpitali) ![]() Cytat:
(będę miała z 30 km). Coś się wymyśli z tą torbą w końcu nie ja pierwsza i nie ostatnia tak bez autka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie przejmuj się jedzeniem - ja nie jem dużo, nie mam super apetytu a dziecko bardzo duże. To nie ma nic wspólnego z jedzeniem. ![]() I nie martw się. Ważne że z resztą jest ok. Mi to ile jem czy mało czy dobrze wychodzi w moczu. I znów ostatnio usłyszałam - "kolacja obowiązkowa" bo znowu wyszło że nie zjadłam ![]() Cytat:
Ważne że zdrowiutkie, inne wymiary i badania ok. Piszę to ja - poranna zamartwiaczka i wmawiająca sobie różne dziwne rzeczy z powodu zbyt dużego dziecka (jeszcze dziś rano) Dziewczyny mnie otrzeźwiły troszkę Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Natalka
za wyniki!! a zdjecie gdzie![]() LAktator dostlam od kumpeli Cytat:
|
|
|
|
|
#2555 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2556 |
|
Raczkowanie
|
Spadam spać dziołszki.Słodkich snów i jak najmniej nocnych wizyt w WC
|
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Justa a powiedz mi o czym swiadczy badanie poziomu wapnia we krwi??bo badalam sobie czy nie mam za malo i wyszlo mi w gornej granicy(jak nie moglam jesc mlecznych produktow bo mnie odrzucalo).tzn ze dostarczam go w wystarczajacej ilosci?>?
|
|
|
|
#2558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
![]() Paaa ![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- pizzy mi sie zachcialo .
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
Niteczka zapomnialabym....to widze ze Twoj tz tez wielki kierocha jak moj co?? ja swojego przed slubem pogonilam i zrobil prawko i jezdzi...ale kuzwa tak jezdzi ze ja nie mam cierpliwosci byc jego pasazerka...no nie nadaje sie chlopak
|
|
|
|
#2561 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj tak stwierdziliśmy z mężem o naszym Bobo - uzna że ten dzień jest wart jego i mojego wysiłku i da mi znać ![]() Cytat:
W życiu takiej dobrej nie miałam. Ja czuję radość jak do 12 dobiję ![]() Dobra mykam dziewczyny Dobrej nocy ![]() Peperoniku - już chyba coraz bliżej, coraz bliżej - jutro już tylko 2 dni to Waszego Ślubu
|
||
|
|
|
#2562 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naciągają tylko młodych rodziców bo wiadomo że dla dziecka to wszystko co najlepsze by się kupiło ![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
Oby maluszek po drugiej stronie Ci się tak szybko nie znudził
|
||
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
a ja z jednej str bym chcialaale byce w ciazy jest dla mnie piekna sprawa i wizja ostatnich dni z brzuszkiem mnie smuci
|
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
nie no napewno nie .. co innego wielki ciezki brzuch , ciagla zgaga , trudnosci w oddychaniu a male sliczne rozowe bobo .
mój synek - jak to cudownie brzmi
|
#2566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój brat też tak jeździ że wolę jechać z kimś innym albo poprostu nie patrzeć co on robi
|
|
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie kupuję żadnych cudów. (monitory oddechu, nianie, bujaczki, itd) Ale wcale nie sądzę, że te dziewczyny, które to kupują są jakieś złe albo nienormalne!! Skądże! Każdy kupuje to co uważa, że mu się przyda Jak się okaże, że coś będzie potrzebne to pójdę do sklepu i kupię. Dziś już nie ma PRL-u, w kolejkach stać nie muszę Zmykam spać, małe już śpi bo kopać przestało ![]() Czas do łóżka ![]() Dobranoc
|
|
|
|
|
#2568 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a po co wlasciwie robilas poziom wapnia?? bo Cie odrzucalo od nabialu?? no tak, oznacza ze dostarczasz go w wystarczajacej ilosci, zaburzenia w wapniu swiadczace o powazniejszych chorobach raczej Cie nie dotycza
|
|
|
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio coraz częściej o tym myślę....Mykam - miłej nocy
Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2012-10-18 o 00:03 |
|
|
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- 4000 post na naszym wątku ! łoo Skurczy nie ma . nic mi sie nie saczy .. nic nie chlusta wiec wychodzi na to ze dzisiaj nie urodze . no to ide spac Dobranoc
Na pamiątkę ... ''Pod moim sercem, inne serce bije... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..'' 12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście ! Edytowane przez DeKajka Czas edycji: 2012-10-18 o 00:09 |
|
|
|
|
#2572 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2573 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- i z czasem sie nauczymy co sygnalizuja nasze dzieci |
|
|
|
|
#2575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozmawiałam z tym gościem od USG, ale powiedział, że więcej nie trzeba robić, ewentualnie jak bym bardzo chciała albo gdyby coś się działo to mogę przyjść, ale wtedy on robi też takie "na szybko" bez takich dokładnych pomiarów jak na tych głównych. Ja póki mały się rusza to staram się nie panikować idę sobie, bo tż przyjechał jutro jedziemy kupić farby i malujemy pokój więc mnie nie będzie, mam nadzieję, że będziecie bardzo tęsknić buziaki i miłego jutrzejszego dnia Madziuś: za wizytę
|
|
#2576 | |
|
Wtajemniczenie
|
no uparciuch z tej naszej DeKajki
![]() ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
również miłego dnia właśnie zobaczyłam nowe avatary dziewczyn - hehe aparatki Edytowane przez natallkaa Czas edycji: 2012-10-18 o 00:25 |
|
|
|
|
#2577 | |||||
|
Raczkowanie
|
No i kolejna noc gdzie mi się włączył stan czuwania - śpię max do 1:30 i potem drepczę do 4-5 nad ranem. Chyba poród się zbliża ... w oddali słyszę takie głośnie tup tup tup
![]() Cytat:
Cytat:
Jak ja bym chciała żeby makeup zakrył te wszystkie kg Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym od dzieciatych koleżanek wiem że tuż po porodzie nasze organizmy produkują masę hormonków pozwalających przetrwać ten najtrudniejszy okres.
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
spac nie moge dekajka poczekaj jeszcze troche heheheja tam mojemu mowie do brzuszka zeby te 2, 3 tygodnie jeszcze posiedzial, mamusia jest nIEGOTOWA MIMO ZE CZEKAMY )))a tak wogole to dolka mam, tz wieczorem worcil, oczywiscie cos go ugryzlo i od progu mial pretensje, ze co ja w domu robie bo podloga brudna.no przepraszal pozniej ale mi jest przykro nadal.cale dnoie ostatnio siedez sama, czekam az wroci jak głu.pia a jeszcze mi sie dostaje czasem..on przynajmniej przebywa wsrod ludzi a ja ciagle w chacie albo jedynie na zakupach i taka atrakcja, no i z wami..ja wiem ze on tam dla rozrywki nei ejst i że pracuje na nas ale ja tez nie siedze cale dnie jak princessa i wogole dolka mam, zwiazane z porodem tzn czy sobie poradzimy jako rodzina , czy bedzie kryzys czy cos, czy ja dam rade fizycznie i psychicznie , wie,m no troche późno na watpliwosci, ja naprawdfe chce , zeby synus juz był z nami ale boje sie tego wszystkiego tez...jak tak patrze jak np. niektpore tu chcecie,juz teraz rodzic to sie zastanawiam czy ze mna cos nie tak bo ja sie boje...no i boje sie zeby porod sie udal i wszytsko mnie przytlacza..mam dosc dolegliwosci ciązowych ale boje sie co bedzie potem...nie jestem wyrodna? ale ciemnizna o tej godzinie ---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 05:55 ---------- mystii nie przejmuj sie, wg mnei wcale twoj maly tak malo nei wazy znowu bez przesady..bedzie dobrze dziewczyny ja tez mam schizy z ta kupą ze bede miec parte a to pomyle..ale koelzanka mi pwoiedziala ze przy tak duzych rozwarciach przed partymi oni juz nei wypuszczaja do kibelka, jedynie zrobisz na stole cos ..tzn wolalabym nie bo to moja kolejna schiza juz sama nei wiem czy dac sobie ta lewatywe zrpobic czy wziac ten olej rycynowy w domu jeszcze przed porodem, zeby mnei w domu przeczyscilo |
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Morning dziewczynki
![]() Ja już witam się z wami z kawką Odpadłam wieczorem jakbym nie wiadomo jak tyrała.. oczywiście z wersją chrapania.. tak więc znów na sen mamy z tż'tem separacje.. no, ale przynajmniej oboje się wysypiamy. Nos mam cały czas zapchany - już zaczęłam podbierać ten spray do nosa dla dziecka.. ale czy ja wiem, czy to coś daje Czarnamadonna - też mam takie myśli i nie wiem jak to będzie dalej.. a do porodu też mi się jakoś nie spieszy - w ogóle niby ciąża trwa 9 miesięcy, ale jak pracowałam do 7 miesiąca to nie miałam na nic czasu.. nawet by z tą myślą się dobrze oswoić, więc dopiero teraz na wolnym dojrzewa u mnie to nadchodzące macierzyństwo. Sama nie wiem czy dam radę - w życiu takiego maleństwa na rękach nie trzymałam.. boję się, że mnie dopadnie jakiś dół.. no w ogóle nie wiem czy z dzieckiem wszystko ok - ostatnie usg miałam w 25 tyg i od tego czasu już nic.. nie wiem ile dziecko waży, czy wszystko jest ok.. czy rozwija się prawidłowo.. no, ale w tym dziwnym kraju jakoś tak na luzie do ciąży podchodzą.. No, a żeby nie było tak smutno z rana.. to życzę wszystkim wspaniałego dnia
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-10-18 o 06:48 |
|
|
|
#2580 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kochane
![]() kurcze ja nie wiem jak Wy to robicie, że o północy jeszcze gadacie ja wczoraj odpadłam o 20:30 , ale noc miałam fatalną, na mocz wstawałam trzy razy, o 23, o 1 i 4:50, a jak przebudziłam się o 1 to chyba z godzinę tarzałam się w łóżku byleby jeszcze przysnąć. Okropnie mi się spało uchhh ja to się już chyba przed jutrzejszą wizytą u gina denerwuję.powiedzieliśmy wczoraj teściom o moich studiach, że idę. No zachwyceni nie byli, zwłaszcza teściowa: że jak ja dam radę, że takie małe dziecko i w ogóle aż sama zwątpiłam ![]() za to pierogi od teściówki okazały się pyszne a na obiad dzis zrobię tę chińszczyznę, którą robić miałam wczoraj, więc luz w ogóle dzisiaj postanowiliśmy z mężem nigdzie nie wychodzić i nic nie robić, bo u nas ciągle coś popołudniami, zakupy, odwiedziny, robota więc dziś nic, będziemy się całować i czytać książki oby .... marti86 uff szczęściem, że Mikoś w końcu się rozruszał ![]() kaaamila1 jak samopoczucie kochana, mam nadzieję, że już lepiej? Biedroneczkaolga będzie dobrze Mysti myślę, że nie masz się czym przejmować, moja mała tez ma większą główkę o tydzień i lekarz stwierdził, że widocznie taka jej uroda zdecydowanie powinnas bardziej o siebie zadbać i jeść więcej ![]() judkama ja widzę cipcię gratuluję wizytki, pięknie malutka rośnie ![]() DeKajka cierpliwości ![]() evvelina88 gratki 3 z przodu super wózio i łóżeczko też bardzo ładne kamilkak90 zleci, wtorek już blisko Anielko oj Twój mąż to ma takie odpały nie powinien wygarniać Ci nieumytych podłóg. Szczęściem, że potrafi się zreflektować i przeprosić.halwaya zobaczysz że instynkt Ci się włączy prędzej czy później ![]() .... miłego dzionka wszystkim, gratulacje nowych tyg i kciuki za dzisiejsze wizytki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.

bo ja nadrabialam

trójeczki z przodu 
to też nieźle 

Tak samo przy porodzie jak pojde na kibelek to sie bede bala ze tam urodze .. moze to i glupie ale jakos tak mam .,. 

. no to ide spac
za wizytę

ja wczoraj odpadłam o 20:30
zdecydowanie powinnas bardziej o siebie zadbać i jeść więcej