Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-17, 20:31   #2851
desia888
Wtajemniczenie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Na pewno nikt nie będzie się z niego śmiać te czasy już minęły
Tak myslisz? To oby tak bylo
I zdrowka zycze malenkiej dziewczynce!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:36   #2852
natkulec
Zadomowienie

Madzi minął okres budzenia sie z rykiem dzis w nocy spała w swoim łóżeczku i swoim pokoju do 2 po czym wstała na nogi i zawołała swoim "yyy" dałam cyca i spała do 5:15, potem nie spała do 6 bo sie wierciła, ssała cyca, odwracała sie i wracała do cyca i tak w kółko, jak dawałam smoczka to płakała, ale pospaliśmy do 7 potem spanie 11-12 bez cyca potem na spacerku spanko 15:40-16:45. Teraz też już spi od prawie pół godz Ząbek nadal idzie ale dziś nie była marudna. Odstawiam Madzię od cyca w dzień, będzie tylko rano, wieczorem i w nocy, bo stwierdziłam że za dużo i za często jadła i dlatego nie chciała czasem. Dziś tak jadła: 7 cyc, 9:30 owsianka, 13 zupka, 17 banan na deser, 18:30 owsianka, cyc, kapanie i cyc i jadła wszystko pięknie nie dopominając się częściej jedzenia. Do tego dużo herbatki, ale ona zawsze dużo jej piłam, wypiła dziennie ok 400ml herbatki

Desiu dobrze że juz po szczepieniu i brawo dla Viki że tak dzielnie to zniosła, ja nigdy nie miałam żadnych zakazów po szczepieniu

Karolca brawo dla Ewelinki za nowe umiejetności

Zia gratulacje z okazji 6 m-cy
Stary 2012-10-17, 20:46   #2853
karolca
Zakorzenienie

Natkulec, czyli jest jeszcze nadzieja dla mnie, że i Ewelinka nie będzie się budziła z płaczem

Dziś zajadała się chrupkami i pierwszym biszkoptem. Takim zwykłym, nie dziecięcym. Od małego kawałka przecież nic jej nie będzie
Poza tym przez ostatni tydzień sporo mi urosła, dużo ciuszków zrobiło się za małych
Jutro czeka ją pierwsza, poważna podróż autobusem, ciekawe jak moja mama sobie poradzi i czy Ewelinka da radę tyle czasu (jakieś 40 minut w jedną stronę).
Dziś pospacerowałyśmy i w ogóle
A do zamówionych na stronie pampersów dorzucili mi opakowanie pianek JOJO

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:54   #2854
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
moje wypociny na imieniny synka
mniam aż mi ślinka leci

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Desiu no my tez takiego zakazu nie mielismy...no ale tu w uk zakazy co do dzieci- to bylby jakis cud chyba. a moze chodzi o to ze jak goraczka poszczepienna bedzie to nie isc i nie kapac.

ladna pogoda dzis byla to wyszlysmy z Hania na prawie 2h na spacer, Hania pospala 50min. zjadla dzis na obiadek polowe duzego sloiczka, wiecej nie chciala, wiec nie zmuszam, najwyzej jeszcze zupke jej zaraz dam.

Nikki chyba raczej postawili bez dachu - tylko szkielet tak mi sie wydaje, ale powiem Ci za kilka dni - jak do mamy zadzwonie to wypytam.
taki dom drewniany jest bardzo dobrze zabezpieczony i po latach dobrze sie miewa.bardzo lubie mojej mamy dom - ale nie wiem czy bym budowala drewniany - zapytam mojej mamy czy zrobilaby tak samo i Ci napisze
byłabym bardzo wdzięczna popytaj mamę jak tam z ogrzewaniem i ogólnie z temperaturą latem i zimą w domu. No i jakie ogrzewanie mają
znalazłam takie coś i kilka mi się podoba http://www.sendom.pl/domy_drewniane_...90&homemax=120

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Monia jak moja mala nie chce jesc obiadku/deserku/kaszki to daje jej mleko i zazwyczaj cale wypija. Nie wiem skad faza ze czasem nie chce jesc innych rzeczy niz mleko ...
Może po prostu to takie fazy Oskar tez tak ma

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Nie.

Ewelinka dziś pełza, siada, pełza, siada i tak w kółko. Opanowała już siadanie, nie jest to z przypadku
Podziwiam Ewelinkę i nie umiem doczekać się takich umiejętności u Oskara :P

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
oj robi a do tego jak go karmię i ma dosyć to nauczył się robić zeza i gryźć smoczek i uśmiechać przy tym komicznie to wygląda na tyle że się zawsze zaczynam śmiać a wtedy Filip wypuszcza smoka i robi indorka resztką mleka w buzi a potem resztkami na mnie pluje

Cytat:
Na pewno nikt nie będzie się z niego śmiać te czasy już minęły
też tak uważam Ja w podstawówce miałam nosić ale nie nosiłam bo się ze mnie smiali a miałam tylko do czytania :P a teraz na stałe ;/

Oskar ładnie zasnął ok 19.30 sam w łóżeczku.
Ale od jakiegoś czasu po południowej drzemce między 14 a 16 po przebudzeniu jest strasznie zmierzły i tak do samego wieczora tak jakby chciał dalej spać ale uspac nie idzie a ja też nie chcę aby spał popołudniu dłużej i tak śpi 2 -3 godz (oczywiście ze mną bo tak to by po 40min oczka otworzył i już nie zasnął ) więc taka drzemka powinna mu wystarczyć a on zachowuje się tak jakby o 16 chciał iść na nocne spanie już ;/
Stary 2012-10-17, 20:57   #2855
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Natkulec, czyli jest jeszcze nadzieja dla mnie, że i Ewelinka nie będzie się budziła z płaczem

Dziś zajadała się chrupkami i pierwszym biszkoptem. Takim zwykłym, nie dziecięcym. Od małego kawałka przecież nic jej nie będzie
Poza tym przez ostatni tydzień sporo mi urosła, dużo ciuszków zrobiło się za małych
Jutro czeka ją pierwsza, poważna podróż autobusem, ciekawe jak moja mama sobie poradzi i czy Ewelinka da radę tyle czasu (jakieś 40 minut w jedną stronę).
pewnie że jest nadzieja Ewelinka nadal sie tak budzi???
Madzia tez zajada chrupki, ale najlepiej smakuje jej skórka z chleba albo piętka jak my jemy np sniadanie to musi dostać skórkę choć by była po owsianke bo inaczej sie zakrzyczy a tak to siedzi spokojnie w swoim krzesełku i zajada
Pampersy zamawiasz przez neta? na jakiej str? my ost kupiliśmy mega paki w tesco kupilismy pampersy 4 i 4+ które bardzo mało się różnia wielkością, 4+ zakładam na noc
Madzia też urosła, te bodziaki które niedawno kupiłam na promocji w tesco na rozm 6-9 m były luźne a już sa na styk
Stary 2012-10-17, 21:02   #2856
karolca
Zakorzenienie

czy któras z was moze mi powiedziec jak wygladaja sprawy urlopu przypadku skróconego urlopu wychowawczego (praca na pół etatu).

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
pewnie że jest nadzieja Ewelinka nadal sie tak budzi???
Madzia tez zajada chrupki, ale najlepiej smakuje jej skórka z chleba albo piętka jak my jemy np sniadanie to musi dostać skórkę choć by była po owsianke bo inaczej sie zakrzyczy a tak to siedzi spokojnie w swoim krzesełku i zajada
Pampersy zamawiasz przez neta? na jakiej str? my ost kupiliśmy mega paki w tesco kupilismy pampersy 4 i 4+ które bardzo mało się różnia wielkością, 4+ zakładam na noc
Madzia też urosła, te bodziaki które niedawno kupiłam na promocji w tesco na rozm 6-9 m były luźne a już sa na styk
nie zawsze, czasem jeczy, ale sie budzi.

kupiłam na stronie smyka, bo jest promocja i 99 sztuk jest po 79.90 - active baby rozm4

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-10-17, 21:11   #2857
tynka88
Zadomowienie

dobry wieczór

nie moge sie jakos wbic , nie mam cos weny

Roksape z ta moja firana to wyższa szkoła jazdy i duzzoo zabawy , bo tasma jest tam gdzie sie wiesza i jeszcze po przekatnej firany, oddalam do krawcowej, zeby troche przerobila i zmarszczyła, bo ja nie mam nerwów i cierpilowsci do tego.

Mateuszek je nastepujaco
6-180 mleka z kleikiem
11-obiadek mały sloiczek
12-mleko 120 ml z kaszką
15 deserek
17 mleko 150 z kleikiem
20- 210 ml mleko z kaszką

wszystko tak na oko

Cytrynka smacznie wygladaja te twoje wypociny) ja przegapiłam Mateuszka imieniny , ma 21 wrzesnia.

Moje dziecko szykuje sie do siadania z lezenia, robi to w ten sposób ,ze układa sie na boczku i wstaje, jeszcze mu sie nie udaje na całego, ale juz jest niezle
poza tym Mateuszek mało gaworzy, za to pieknie śpiewa, mam w domu małego kanarka

dziewczyny Mateuszek robi bardzo duzo kupek, nie biegunka, normalne kupska, masakra, zdarza mu sie nawet 5-6, to sie pochwaliłam

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 21:13   #2858
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Tak myslisz? To oby tak bylo
I zdrowka zycze malenkiej dziewczynce!
Spokojnie będzie dobrze

Cytat:

Smacznego

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 21:35   #2859
MoniaHan
Wtajemniczenie

Nikki nie ma sprawy dopytam mame.z kolei dom mojego taty,czyli moj rodzinny jest w polowie drewniany a w polowie murowany I w drewnianej czesci (a ma ponad 100lat) Nic sie nie dzieje,w zime jest cieplej niz w murowanej a w lecie chlodniej,ale pomieszczeniach od polnocy,bo od poludnia w pokoju jest w lato dosc goraco.no I wiadomo wszystko zalezy od izolacji,okien,ocieplonej gory,ogrzewania itd.

Nowaken oby katarek Ani szybko minal.
Natkulec ja dzis tez Hani zrobilam dluzsze przerwy pomiedzy posilkami I tez chyba lepiej.
Karolca powodzenia dla Mamy Twojej I Ewelinki jutro w autobusie

Hania spi w lozeczku,juz bylo jedno wybydzenie,zjadla mleczka I przelozylam do lozeczka I zasnela.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 21:42   #2860
gosia261282
Gang Iren

Hej!
Bylismy w Manchesterze,Eryk ma paszport.
Pozwiedzalismy troche.Bylismy w ogromnym muzeum nauki i przemyslu,5 budynkow do zwiedzania,bardzo fajne.I nawet deszcze nie padal
Eryczek jak zwykle kochany,zachowywal sie wzorowo

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
a jak Eryk jest ubrany?? skarpetki i spodenki?? może zamiast tego rajstopki lub półśpiochy wtedy by może nie ściągał a przynajmniej nie udało by mu się :P
Wlasnie w spodenki takie cienkie z reguly.Ich mam duzo,a rajstop tylko trzy pary,polspiochow nie mam wcale.Nie podobaja mi sie po prostu.

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

Gosia
nie choruj..zdrówka dużo życzę..
Dziekuje

Cytat:
Ewelinka dziś pełza, siada, pełza, siada i tak w kółko. Opanowała już siadanie, nie jest to z przypadku
Zuch dziewczynka!

Cytat:
O godzinie 17 Ania dostała takiego kataru że masakra ostatnio też tak było ja po prostu oszaleję w tym domu z tymi chorobami
Wspolczuje

Cytat:
znalazłam takie coś i kilka mi się podoba http://www.sendom.pl/domy_drewniane_...90&homemax=120
O czy mi sie wydaje czy jakos dziwnie tanio?To kawalerka w bloku jest drozsza od takiego domku
Stary 2012-10-17, 22:04   #2861
karolca
Zakorzenienie

Gosia, super, że wyjazd się udał

A urlopie wypoczynkowym na zmniejszonym wymiarze czasu pracy już wszystko wiem. Muszę przemęczyć się do końca roku aby tegorocznego urlopu nie tracić, bo jakbym cały przyszły rok chciała tak pracować, to małabym tylko 13 dni urlopu na rok, a to trochę mało, szczególnie, że wakacje są itp.
Kurczę, muszę sobie wszystko dobrze przemyśleć, bo chciałabym zrobić tak, że 4 godziny (czyli pół etatu) siedzę w biurze, w określonych, stałych godzinach (czyli np. 7-11). Kolejne 2 godziny to praca w terenie, uzależniona wyłącznie ode mnie (i tutaj już nikt mnie nie sprawdzi, bo nie ma jak). więc w sumie byłoby to 3/4 etatu, a więc miałabym 20 dni). Równie dobrze, w terenie mogę być i 4 godziny...
bo o pensję, chcę sobie zagwarantować, że połowa dla połowy etatu, ale jeśli będzie mi szło i będą umowy - system prowizyjny. Tak jak mają płacone przedstawiciele - 20% od każdej umowy.

Dobrze kombinuję?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-10-17, 22:14   #2862
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

O czy mi sie wydaje czy jakos dziwnie tanio?To kawalerka w bloku jest drozsza od takiego domku
podobno domy drewniane są tanie i dlatego o takim myślimy :P tylko muszę się dopytać czy opłacalne
ale jak na razie to co pisze MoniaHan to pozytywy i mnie to kusi :P
i sama pisała że jej rodzice kupili dom drewniany za 100tys
Stary 2012-10-17, 22:20   #2863
karolca
Zakorzenienie

Sama z drewnianym, całorocznym domem nie miałam do czynienia, za to przemawia do mnie idea budownictwa pasywnego. Koszt wybudowania takiego domu jest nieco wyższy od standardowego, ale w ciągu kilku pierwszych lat dom zaczyna zarabiać na swoje utrzymanie sam, przy odpowiednim projekcie nie są wymagane żadne źródła ciepła takie jak kaloryfery czy ogrzewanie podłogowe. Dom czerpie ciepło z ciepła ludzi
W ogóle jestem zwolenniczką budownictwa pasywnego i ekologicznego (budownictwo pasywne jest bardzo z ekologią związane). Pompy ciepła, solary, niewielka turbina wiatrowa, kominek z płaszczem wodnym, przydomowa oczyszczalnia ścieków.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-10-17, 22:27   #2864
karo_z
Rozeznanie

Hej

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Dzieki
Spiworek czysty i suchy, tylko ze dzisiaj testu nie bedzie bo nie mozemy wyjsc po szczepieniu
Mialam juz kiedys pytac - wszystkie macie zakaz wychodzenia w dniu szczepienia? I kapieli tez?
Hm..mi nikt nie mówił, że nie można...
Może rzeczywiście lepiej dmuchać na zimne i nie wychodzić na spacer w ten dzień i nie kąpać...My mamy szczepienie jutro...wzw i pneumo pierwsza dawka...ale pogoda ma być jutro cudna na spacer, to może jednak wyjdę na trochę...

Cytat:
jeżeli nie krzyczy o jedzenie to znaczy że mu wystarcza
niby powinno mu starczyć ale w nocy się znowu często budzi...
Dziś zjadł trochę więcej także zobaczymy jak się to przełoży na długość snu w nocy...

Cytat:
wow wyglądają pysznie!
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 22:31   #2865
Roksape
Zadomowienie

Hej

Mężu już dzisiaj po 8 dotarł na miejsce i jest zadowolony

Tynka
Skoro to ma jeszcze w poprzek to ja też ciemna bym była. Z tą prostą taśmą u góry to akurat nie problem Nawet nie wiedziałam, że są takie, że i mają w poprzek. Ale czego teraz nie wymyślą

Gosia Fajnie, że wyjazd się udał i jednak pozwiedzałaś

Nowakenoby katarek szybko minął dla Ani

Nikki Fajne te mieszkania z drewna, mi się bardzo podobają. Niestety nie znam korzyści z takiego budownictwa...

Desia Mi tam nigdy nikt nie mówił, że nie można spacerować po szczepieniu. Jeśli widać, że mała źle się czuje to faktycznie można odpuścić, ale jak nic po niej nie widać to ja Basię i na dwór i kąpanie też obowiązkowo
A co do okularków to teraz sporo dzieci nosi, teraz już się tak na to uwagi nie zwraca inne dzieci nawet zazdroszczą hehe zwłaszcza jak jakieś ładne. Sama miałam kiedyś fazę na okulary, chciałam nosić, ale niestety oczy mam zdrowe do dziś i nie miałam nigdy na nosie prócz przeciwsłonecznych :p

Czekam aż TŻ na skype zadzwoni, ale coś się nie odzywa. Może odsypia bidak te 30h jazdy, a ja idę coś poćwiczyć, chociaż rozciąganie jakieś
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 22:32   #2866
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Sama z drewnianym, całorocznym domem nie miałam do czynienia, za to przemawia do mnie idea budownictwa pasywnego. Koszt wybudowania takiego domu jest nieco wyższy od standardowego, ale w ciągu kilku pierwszych lat dom zaczyna zarabiać na swoje utrzymanie sam, przy odpowiednim projekcie nie są wymagane żadne źródła ciepła takie jak kaloryfery czy ogrzewanie podłogowe. Dom czerpie ciepło z ciepła ludzi
W ogóle jestem zwolenniczką budownictwa pasywnego i ekologicznego (budownictwo pasywne jest bardzo z ekologią związane). Pompy ciepła, solary, niewielka turbina wiatrowa, kominek z płaszczem wodnym, przydomowa oczyszczalnia ścieków.
Ciekawa sprawa...
z tego co wiem jest możliwość otrzymania dofinansowania na solary na przykład...znajomy dostał nie pamiętam ile, ale chyba większą część kosztów związanych z ich zainstalowanie...
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 22:37   #2867
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
A urlopie wypoczynkowym na zmniejszonym wymiarze czasu pracy już wszystko wiem. Muszę przemęczyć się do końca roku aby tegorocznego urlopu nie tracić, bo jakbym cały przyszły rok chciała tak pracować, to małabym tylko 13 dni urlopu na rok, a to trochę mało, szczególnie, że wakacje są itp.
Kurczę, muszę sobie wszystko dobrze przemyśleć, bo chciałabym zrobić tak, że 4 godziny (czyli pół etatu) siedzę w biurze, w określonych, stałych godzinach (czyli np. 7-11). Kolejne 2 godziny to praca w terenie, uzależniona wyłącznie ode mnie (i tutaj już nikt mnie nie sprawdzi, bo nie ma jak). więc w sumie byłoby to 3/4 etatu, a więc miałabym 20 dni). Równie dobrze, w terenie mogę być i 4 godziny...
bo o pensję, chcę sobie zagwarantować, że połowa dla połowy etatu, ale jeśli będzie mi szło i będą umowy - system prowizyjny. Tak jak mają płacone przedstawiciele - 20% od każdej umowy.

Dobrze kombinuję?
Mysle,ze dobrze kombinujesz
Oby sie wszystko tak fajnie udalo.Zycze ci tego
Stary 2012-10-17, 22:41   #2868
Roksape
Zadomowienie

Ja jeszcze z jednym pytaniem. Nie wiem gdzie dokładnie mam szukać, bo szukam i coś sie nie udaje. Chodzi mi o tą książkę co natkulec wysłała, kuchnia 5 smaków czy jakoś tak
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 22:41   #2869
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Heja

Staram się podczytywać cały dzien, ale z mizernym skutkiem....

Teraz Tż próbuje ululać Matyldę, ale ona z upodobaniem godnym maniak awstaje non stop na nózki. Na nózki wstaje też poza łózeczkiem, chwyta się wszystkiego, co może jej służyć za podporę i wstaje. Hm, natomiast nie siada samodzielnie, chyba że przypadkowo i na chwilę.

Dziś była u nas taka nędzna pogoda, że szkoda gadać. Wyszłyśmy w przerwie od ulewy na spacer, i zaraz trzeba było wracać bo znów się rozpadało. W domu, jak zdejmowałam folię z wózka, to Matylda się rozbudziła i nie chciała zasnąć ponownie, więć nie było wolnego.

Natkulec, Madzia śliczna Ci rośnie. Fajnie, że ma swój pokoik a wy możecie z Tż się wyspać.

Monia, Nikki spojrzałam na te domki drewniane w linku i szczerze to podobają mi się. Ale zastanawiam się, czy trwałość i jakość porównywalna do tych tradycyjnych murowanych, czy jednak murowany pewniejszy, solidnijeszy? Jednak polski klimat nie nalerzy do najłagodniejszych, zwłaszcza w zimie...I jak potem dbać o to drewno, by nie gniło? Pewnie potrzebne byłyby regularne zabezpieczenia?

Mam koleżankę, która mieszkała w drewnianym domu, a przynajmniej był drewniany cały z zewnątrz-był to dom starego typu, jednopiętrowa chata w woj świetokrzyskim, typowa dla tych obszarów. No i w sumie kiedyś głównie ludzie w tego typu chatach mieszkali i dawali radę.

Muszę przemyśleć, podoba mi się to!

Gosia, a nie zauważyłam, czy pisałaś...Ćwiczyłaś już Chodakowską?

Konia, moja siostra też na zumbę chodzi i chwali sobie. Mam zajęcia pod domem, wybrałabym się, tylko czasu nie mam

Natkulec, ale Ty tą wodę podawałaś aż w takiej ilości 0,5 l przy karmieniu cycem?? Czy dopiero teraz jak ograniczyłaś? Ja nie podaję, może powinnam, w sumie je już posiłki stałe...

Odnośnie żółtka, ktoś pytał, to schematy podają, żeby dawać dziecku codziennie pół gotowanego np do obiadku, deserku a nawet samo rozgniecione na łyżeczce. Staram się pamiętać, ale mi nie wychodzi. Jutro podam do własnoręcznie przyżądzonego obiadku. Uparuję różyczki kalafiora i zobaczymy, jak u nas sprawdza się metoda BLW
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 22:44   #2870
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Ja jeszcze z jednym pytaniem. Nie wiem gdzie dokładnie mam szukać, bo szukam i coś sie nie udaje. Chodzi mi o tą książkę co natkulec wysłała, kuchnia 5 smaków czy jakoś tak
była na mailu, na pewno nadal jest jak chcesz to prześlę jeszcze raz na grupowego maila

Edit
wysłałam jeszcze raz

Ewelajna jak karmiłam w ciagu dnia to Madzia też piła dużo, ok 250-300 ml a dzis jeszcze więcej, zawsze robię 500ml herbatki do termosu żeby ciepłe było i zawsze troszeczkę na wieczór zostaje

Edytowane przez natkulec
Czas edycji: 2012-10-17 o 22:49
natkulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 22:46   #2871
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość

Kochana, jest na naszym e-mailu. Wiem na pewno, bo sama ostanio ściągałam
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 23:04   #2872
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Gosia, a nie zauważyłam, czy pisałaś...Ćwiczyłaś już Chodakowską?
No wlasnie nie.Jakos nie mialam kiedy.I jutro tez duzo latania,zalatwiania sp;raw itd,wiec tez nie wiem czy bede miec czas.A druga sprawa,ze ciezko sie zmobilizowac Ze mna tak zawsze,najgorzej zaczac
Stary 2012-10-18, 08:27   #2873
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej

u nas nocka spoko Ania obudziła się dwa razy po smoczek i dopiero o 5.50 się obudziła śpiewając ona chyba będzie śpiewaczką operową

Karolca oby Twój plan się udał

Gosia fajnie że Eryk już ma paszport i fajnie że wyjazd się udał

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 08:46   #2874
mama d
Raczkowanie

Cytat:

No no no, mamuśka postarałaś się

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
Gosia, super, że wyjazd się udał

Dobrze kombinuję?

Pewnie, że dobrze trzeba patrzeć swojego

Kochane, Zosi wyszedł już 6 ząb (górna, prawa dwójka) - przez to była taka nieznośna a ja ją ostro traktowałam myśląc, że ma jakiś kryzys wychowawczy i buntuje się zasadom- może teściowa ma rację, że za dużo od niej wymagam .... dziś jej odpuszczam w ramach przeprosin
Zobaczymy jak będzie wyglądał dzień na jej zasadach
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 08:48   #2875
koniakonia
Zakorzenienie

Heja

Karolca przy pracy na 1/2 etatu , jeśli pracownik pracuje w systemie 4 godzinie dziennie urlopu jest 26 dni , bo przysługuje mu 104 godziny urlopu , a jego dzień pracy to 4 godziny i jak się podzieli wychodzi jak w pysk strzelił 26 dni.Też kiedyś nad tym myślalam, bo moja mama miałą taki system pracy .Gdybyś pracowała np. 8 godzin dziennie, ale co drugi dzień to byś miała 13 dni.
http://praca-kobiet.wieszjak.pl/czas...pol-etatu.html

Ewelajna moja już próbowała brokułka jeść w całości, na maksa rozgotowanego , nie bylo najgorzej, z tym ,że jak dla mnie to nie jest blw, bo ani nie pominęłam papek ani dziecko nie wybiera sobie samo jedzenie z iluś tam propozycji, a chyba to są główne założenia BLW , żadnych papek i samodzielny wybór.

Żółtko daję ręką, okruszki do buzi, pół co drugi dzień.Wczesniej dawałą do zupy.Chyba od 9 miesiąca jest codziennie po 1/2 żółtka.

Ja ćwiczyłam dwa dni temu z chodakowską, a wczoraj spróbowałam z Jillian Michaels i bardziej mi ta Jillian odpowiada.Umęczyłam się jak norka , najlepsze,że Nina ćwiczy ze mną,najlepiej jej wychodzą pompki , tylko sapie .Uda czuję i dupsko .Jestem ciężko zdziwiona ,że mi się chce i muszę to wykorzystać.
A ogólnie zaglębiam się w temat nordic walking , tż mówi ,że będzie ze mną chodził , tylko bez kijków .Tylko to wymaga godzinki dziennie, ale wieczorem damy radę, babcie przypilnuje Młodzieży śpiącej.

Gosia super,że mieliście wycieczkę i że paszport Eryk już ma , widziałam zdjęcia, fajna z Was Rodzinka , a aaaa i zauważyłam,że Eryk to od boku jest do Ciebie podobny , a Wiki to ma oczy TŻ,

Wczoraj zasnęłam o 20 , obudziłam się o 2 i spać nie mogłam, Kaja dołączyła do mnie o 5, kiedy mnie zaczynało się przysypiać ..... i już mamy dzień od tego czasu.Ale wczoraj w dzień pospała dwa razy po 2 godziny to Jej wybaczam tą wczesną pobudkę.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 08:56   #2876
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

kto na mailu nie dodal etykiety?
Stary 2012-10-18, 09:15   #2877
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
kto na mailu nie dodal etykiety?
moim zdaniem to ewelajna pisze jednym paluchem ,

Ladna Kobita ta nasza Ewelajna , ladna z Was Rodzinka

Rybka super fotki, Mała kopia Tatusia
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 09:22   #2878
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
No no no, mamuśka postarałaś się

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Pewnie, że dobrze trzeba patrzeć swojego

Kochane, Zosi wyszedł już 6 ząb (górna, prawa dwójka) - przez to była taka nieznośna a ja ją ostro traktowałam myśląc, że ma jakiś kryzys wychowawczy i buntuje się zasadom- może teściowa ma rację, że za dużo od niej wymagam .... dziś jej odpuszczam w ramach przeprosin
Zobaczymy jak będzie wyglądał dzień na jej zasadach
gratuluję 6 zęba

Ewelajna wydaje mi się że technologia poszła już na przód i Ci co budują domy drewniane liczą się z tym że pogoda w Polsce jest różna. Ale oczywiście zanim się na 100% zdecydujemy trzeba zrobić wywiad środowiskowy :P

Dzisiejsza nocka nowek ok
Pobudka o 21.30, 1.30, 5 i 8 na dobre.

Dzisiaj w końcu odwiedzimy moją dawną pracę i koleżanki nie ma to jak zabrać syna na wycieczkę do Skarbówki a niech się od młodego przyzwyczaja

No i dziś mamy a raczej Oskar ma 6miesięcy

gkatarzynka dla Hani na pół roczku
Stary 2012-10-18, 09:22   #2879
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Oskar ładnie zasnął ok 19.30 sam w łóżeczku.
Ale od jakiegoś czasu po południowej drzemce między 14 a 16 po przebudzeniu jest strasznie zmierzły i tak do samego wieczora tak jakby chciał dalej spać ale uspac nie idzie a ja też nie chcę aby spał popołudniu dłużej i tak śpi 2 -3 godz (oczywiście ze mną bo tak to by po 40min oczka otworzył i już nie zasnął ) więc taka drzemka powinna mu wystarczyć a on zachowuje się tak jakby o 16 chciał iść na nocne spanie już ;/
Julia tez tak miala ostatnio, wczoraj bylo juz lepiej, choc z tej ostatniej drzemki nie umialam jej wybudzic... zawsze staralam sie zeby spala gora do 18 bo o 19.30 mamy kapiel, a potem odrazu nyny. No w wczoraj zasnela mi ok 17.30 i o 18.15 sie przebudzila to wzielam na rece i usiadlam z nia patrze a ta spi.... smyralam po poliku, laskotalam, gadalam do niej a ta sobie w najlepsze spala hehe i tak pol h probowalam az w koncu sie obudzila ze wzrokiem bazyliszka zjadla kaske, o 19,40 kapiel a o 20.15 spala juz jak susel
pobudka o 3, wystarczyl smoczek o 4.20 wypial mleko i pospalysmy do 8
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 09:25   #2880
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dzien dobry

macie Dziewczyny zaciecie do cwiczen, Konia brawo!! dla fanek siodla na mailu cos zapodalam z pozdrowieniami

to ja wlasnie tak ostatnio mialam ze zasypialam z Hania o 19 -20 i pozniej od polnocy sie bujalam z boku na bok, wiec teraz chodze tak spac 21-22.
Hania zasypia w lozeczku i pierwsza czesc nocy tam jest - a pozniej nie pamietam kiedy biore ja do siebie i zasypiam, ale od dwoch nocy spi troszke dalej ode mnie i nie wisi mi na cycu dzieki czemu moge spac na brzuchu. zobacze jak to bedzie z tym jej spaniem lozeczkowym, ale za jakis czas bede chciala aby sama spala w pokoju, ale to jeszcze troche.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości