Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-17, 10:21   #2821
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Ale sie paskudnie czuje,bol gardla i glowy,przedwczoraj tez tak mialam,a wczoraj bylo wszystko dobrze,wiec nie wiem o co chodzi z tym moim samopoczuciem
Znowu leje,a jedziemy po paszport Eryka do Manchesteru i myslalam,ze tym razem sobie pozwiedzamy.Chyba nie jest to nam dane

Wspolczuje kochana

Mysle,ze to moze byc po jabluszku.Eryk tez rzadsze kupy mial jak jadl jablko

Może Cię przeziębienie bierze zdrówka życzę

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 10:27   #2822
gosia261282
Gang Iren

Chyba Erykowi przykleje skarpetki do stopek.Ciagle sciaga je i bierze do buzi,wiec caly czas ma mokre.A jak bez skarpet lezy to stopki ma zimne.Probuje zabawiac ulubionymi zabawkami,ale to na chwile,bo skarpeta jest najlepsza

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Może Cię przeziębienie bierze zdrówka życzę
Mozliwe,ale tak dziwnie,ze jeden dzien zle sie czuje,drugo dobrze i tak na przemian.Jednak mam nadzieje,ze choroba mnie nie dopadnie.
Dziekuje za zyczenia zdrowka
Stary 2012-10-17, 10:32   #2823
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Gratulacje za 6 m-cy
I oby szczepienie lekkim bylo, my mamy jutro, juz sie boje
Jak poszlo z chrupkiem?
Chrupek po chwili konsternacji został pochłonięty w całości hmm no może trochę zostało na leżaczku, ciuszkach i buzi )) Fajnie bo on pod wpływem śliny momentalnie robi się miekki więc nie ma strachu.

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Moniq mieszkam niedaleko (chyba pol h samochodem) Newmarket a tam konie na ulicach, trzeba przepuszczac itd, bo to miasteczko wyscigow konnych i jednych z najlepszych stadnin. ja konmi osobiscie sie nie interesuje (bo sie ich boje) ale konmi i tego typu klimatami jestem tutaj otoczona ze wszystkich stron gdybym intersowala sie konmi to mialabym tutaj rajstajnie wszedzie obok domu (od kilku lat puste, mistrzostwa swiata co roku w wyscigach dlugodystansowych, obok wioska ktora slynie na calym swiecie
Super miejsce, dla mnie to by by raj. Choć ostatnio nie mma czasu na konie ...
Stary 2012-10-17, 10:40   #2824
karo_z
Rozeznanie

Dzień dobry!

Nocka nie lepsza niż ostatnie, ale już się chyba przyzwyczaiłam...

Po Waszych ostatnich postach o tym co jedzą Wasze maluszki stwierdziłąm, że chya za mało mu daje....bo je tylko cały duży słoiczek obiadku czy zupki i owoców mały słoiczek nie codzieneni a wieczorem podaję kaszkę ale często je tylko kilka łyżeczek i więcej nie chce...
W międzyczasie cycek...ale ostatnio possie chwilę i już go wszystko naokoło interesuje i nie chce więcej...

Cytat:
Chyba Erykowi przykleje skarpetki do stopek.Ciagle sciaga je i bierze do buzi,wiec caly czas ma mokre.A jak bez skarpet lezy to stopki ma zimne.Probuje zabawiac ulubionymi zabawkami,ale to na chwile,bo skarpeta jest najlepsza

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Mozliwe,ale tak dziwnie,ze jeden dzien zle sie czuje,drugo dobrze i tak na przemian.Jednak mam nadzieje,ze choroba mnie nie dopadnie.
Kuzynki dziecko ma roczek i skarpetki to do teraz są ulubione zabawki...ściąga skarpetkę i musi ją trzymać w rączce cały czas
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 10:53   #2825
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

zaloz mu rajstopki moze Julka tez jak ma skarpety to jej wisza ledwie na paluszkach a jak ma rajstopki to jakos mniej interesujace sa i czasem tylko zlapie i pociagnie albo ugryzie palucha
Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Po Waszych ostatnich postach o tym co jedzą Wasze maluszki stwierdziłąm, że chya za mało mu daje....bo je tylko cały duży słoiczek obiadku czy zupki i owoców mały słoiczek nie codzieneni a wieczorem podaję kaszkę ale często je tylko kilka łyżeczek i więcej nie chce...
W międzyczasie cycek...ale ostatnio possie chwilę i już go wszystko naokoło interesuje i nie chce więcej...

Kuzynki dziecko ma roczek i skarpetki to do teraz są ulubione zabawki...ściąga skarpetkę i musi ją trzymać w rączce cały czas
Julia je po przebudzeniu (6-7)100-120 ml mleka, pozniej (9-10)mleko (100-120) lub kaszka (robie z 3 lyzek mimo ze porcja powinna byc z 5, ale ona z tych trzech zjada mi jak dobrzep ojdzie polowe...), 12-13 deserek ''owoce i zboza'' (samych owocow sloiczkowych nie zje) to zjada tego ok 90-100ml, potem 15-16 obiadek - czasami 3/4 duzego sloiczka, czasami caly 18-19 mamy kaszke na kolacje, tez zjada pol porcji, i ok 22 pije 180-200 ml mleka takiego specjalnie na noc (Humana Schlummer Milch) z jedna miarka kleiku. W nocy budzi sie raz na mleko i wtedy dostaje 150 zwyklego mleka nastepnego, w naszym przypadku Humana 2
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 11:09   #2826
joanaros
Zakorzenienie

Moja to dopiero mało je:
śniadanie 60 ml kaszki
obiad 1/2 małego słoiczka potem często cycek
1/2 małego słoiczka deserku
na kolację cyc a najczęściej dwa i potem w nocy ze 2 razy

Więcej nie chce więc nie zmuszam
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 11:46   #2827
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja mama wybudowala drewniany dom kilka lat temu,jesli Izolaxja bedzie dobra i gora ocieplona to w zime bedzie ok.mama zadowolona bo dom wyniosl ja ok 100tys,w 3dni go postawili,a teraz moze go sprzedac za 270tys.nie jest duzy bo chyba 70m2. Wiadomo drzewo pracuje wiec rozne dzwieki czasem mozna uslyszecmama ogrzewa domek kominkiem.

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Rybka w polskich sklepach nie spotkalam kaszki bezmlecznej,wszystkie do mm.
No wiec ja tez polecam kleik, jest ryzowy i kukurydziany, Viki wcina ryzowy , do tego dodaje owocki ze sloika, w ten sposob unikamy cukru
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość

Nina dużo jadła samodzielnie w wieku tego chłopca, jak miała 15 miesięcy to jadła sama wszystko, widelcem się posługiwała i łyżeczką , wiadomo ,że czasem musieliśmy jej pomóc coś nabić , dużo dojadała ręką . Myślałam,że wszystkie dzieci tak jedzą.W naszym otoczeniu dzieci w tym wieku raczej jedzą same.

kucharzysz Karo na całego,zgłodniałam , ale ja jestem po ćwiczeniach Chodakowskiej i będę twarda

czuję,że okres wywołałam tymi napinaniami brzucha....ćwiczenie nie dla mnie, mało dynamiczne ....będę szukac dalej ....

tż mi kupił matę do ćwiczeń, kochany Chłopak

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

a może kleik ryżowy jest? u nas bezmleczne są, ale też niezbyt dużo, więcej jest kleików i są bezsmakowe , mogłabyś dawać taki kleik z jakimś owockiem,bo sam na wodzie to niezbyt dobry jest
A no dokladanie, Adas tez sam wcinal ze hej, a nikt mi o BLW nie mowil
Wszystko z glowa, dziecko z samodzielnego jedzenia ma frajde i wiadomo ze wiecej wtedy zje, ja Viki daje lyzeczke do potrzymania podczas karmienia, ach jaka ma z tego frajde
Nie zebym to BLW krytykowala, tylko jak dla mnie to zadna nowosc, tylko cos co sie dawno juz praktykuje otzrymala taka nazwe
Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Ach Gosia..brak weny wynika pewnie z doła, że tylko półtora miesiąca i wracam do pracy, w której jestem pewna dostanę od razu wypowiedzenie (pomijając to że nie chcę tam pracować) no a niestety z jednej pensji nie damy rady...ech, ech trzymajcie kciuki żebym w ciągu miesiąca wygrałą 6 w totka..
No to kochana - zycze wygranej
Cytat:
Witajcie,
mam nadzieje ze dzis u mnie takiego kryzysu nie bedzie jak wczoraj.

Rybka zaraz wskocze na maila (o ile sie zaloguje, skoro zly login i haslo Tobie wyslalam i poogladam zdjecia.

Gosiu dziekuje ze proponujesz pomoc...Kochana nie bede Ciebie fatygowac, mieszkam w rejonie gdzie duzo polskich sklepow w pobliskich miasteczkach. Izraelczycy maja polskie sklepy w miasteczku obok i u nich dlugo trwa zanim cos sprowadza i maja problemy z nazwami produktow, ale w rezultacie sprowadzili mi kaszke kukurydziana...2 miesiace po tym kiedy pytalam , ale jednak, kaszke kukurydziana dodawalam do owsianki, ale Hani ta owsianka nie smakuje.
jest jeszcze polski sklep 30km ode mnie i wlasciciel sprowadza jesli sie o cos poprosi, zamawiam u niego sol fizjologiczna. pozamawiam w takim razie jeszcze kilka rzeczy.

u nas nocka hhhmmm sredniawa ale chyba troche lepiej spalam, Hania wybudzila sie po pol godzinie odkad zasnela w lozeczku (bo ja chcialam zejsc z lozka i to ja obudzilo), dalam cyca i zasnela, przelozylam do lozeczka obudzila sie ale przekrecila glowke i zasnela ...na godzine. wiec znow wzielam ja na cyca i przelozylam do lozeczka...pospala tak chyba 2h - ale nie pamietam, wzielam znow na cyca (ona tylko ciumka - nie je) i mialam ja przewinac i przelozyc do lozeczka...ale zasnelam i jak spojrzalam na zegarek to byla 3:40 a Hanka nie spala przy mnie tylko troche dalej wiec nie chcialam tej wspanialej okazji marnowac, wiec juz zostawilam ja w lozku, ale zauwazylam ze spala dzis mniej na cycu, bardziej ''sama''. jak sie wybudzi to wroci do snu tylko na cycu.
tylko najgorsze jest to ze jak byly proby przenoszenia jej do lozeczka to zawsze cos przeszkadzalo, raz straszny sluz az sie dusila i nie mogla oddychac swobodnie, wiec jak juz mi spala w lozeczku czesciowo to musialam wtedy zabrac do lozka, bo jak plakala to sie zanosila strasznie i sluzu bylo 2x wiecej, kolejnym razem jak byly proby, to miala straszne odparzenie i ani usypianie na rekach nie wchodzilo w gre, ani karmienie na siedzaco bo upaly wtedy byly nie chcialam aby sie dodatkowo pocila, no i przebierac w nocy ja bylo trzeba co 2h, wiec jak spala z nami to sie tak nie wybudzala przy przewijaniu. a dzis rano zrobila ...rzadka kupke na przewijaku...od miesiaca takiej kupki nie bylo, odkad je troszke innych rzeczy...wiec nie wiem moze to stres wczorajszego usypiania w lozeczku odreagowuje, albo jabluszko ktore dostala w poniedzialek rozluznilo kupki.
bo ostatnio kupki byly plastelinkowe, wczoraj juz byly bardziej papkowate a dzis rzadka, jabluszko ugotowane zjadla w poniedzialek.
Monia, skad taki sluz? Hania jest przeziebiona?
A te kupki obserwuj, moze to jednorazowa sprawa tylko, oby!
Cytat:
Dzien dobry!
Ale sie paskudnie czuje,bol gardla i glowy,przedwczoraj tez tak mialam,a wczoraj bylo wszystko dobrze,wiec nie wiem o co chodzi z tym moim samopoczuciem
Znowu leje,a jedziemy po paszport Eryka do Manchesteru i myslalam,ze tym razem sobie pozwiedzamy.Chyba nie jest to nam dane

Mysle,ze to moze byc po jabluszku.Eryk tez rzadsze kupy mial jak jadl jablko
Zdrowka zycze
Cytat:

My z tego wlasnie powodu juz jakis czas temu kompletnie przeszlysmy na rajstopki!
Po prostu nie jest w stanie nie bawic sie skarpetkami
Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
Chrupek po chwili konsternacji został pochłonięty w całości hmm no może trochę zostało na leżaczku, ciuszkach i buzi )) Fajnie bo on pod wpływem śliny momentalnie robi się miekki więc nie ma strachu.

Super miejsce, dla mnie to by by raj. Choć ostatnio nie mma czasu na konie ...
Ja dalam wczoraj kilka malutkich okruszkow chrupka, ale byla zdzwiona
Ale poszlo gladko!
Jak Jej na chwilke dalam chrupka do raczki to az sie cala trzesla
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
zaloz mu rajstopki moze Julka tez jak ma skarpety to jej wisza ledwie na paluszkach a jak ma rajstopki to jakos mniej interesujace sa i czasem tylko zlapie i pociagnie albo ugryzie palucha

Julia je po przebudzeniu (6-7)100-120 ml mleka, pozniej (9-10)mleko (100-120) lub kaszka (robie z 3 lyzek mimo ze porcja powinna byc z 5, ale ona z tych trzech zjada mi jak dobrzep ojdzie polowe...), 12-13 deserek ''owoce i zboza'' (samych owocow sloiczkowych nie zje) to zjada tego ok 90-100ml, potem 15-16 obiadek - czasami 3/4 duzego sloiczka, czasami caly 18-19 mamy kaszke na kolacje, tez zjada pol porcji, i ok 22 pije 180-200 ml mleka takiego specjalnie na noc (Humana Schlummer Milch) z jedna miarka kleiku. W nocy budzi sie raz na mleko i wtedy dostaje 150 zwyklego mleka nastepnego, w naszym przypadku Humana 2
A mleko nastepne dajesz tylko raz dziennie?
My mamy juz przechodzic na dwojeczke teraz.
Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Moja to dopiero mało je:
śniadanie 60 ml kaszki
obiad 1/2 małego słoiczka potem często cycek
1/2 małego słoiczka deserku
na kolację cyc a najczęściej dwa i potem w nocy ze 2 razy

Więcej nie chce więc nie zmuszam
No wlasnie, i tak sie dziecku nie wmusi, kazde je tyle ile potrzebuje!

My juz po szczepieniu, Viki zniosla dzielnie, pierwsze wklucie bez placzu , drugie na pneumokoki juz plakala.
Teraz spi, mam nadzieje ze nie bedzie zadnych przygod po tym szczepieniu

Mamy powoli przechodzi na mleko nastepne, ale nie mieszac mleka tylko zaczac od jednej butli nowego i tak coraz wiecej az zastapimy wszystkie karmienia nowym mleczkiem.
Dzisiaj Viki powinna konczyc 6 m-cy, niestety musimy na to jeszcze poczekac 11 dni.
Ktora to byla co mi termin w kwietniu ukradla?
Przyznac sie , ktory maluszek konczy dzisiaj pol roczku

Á no i waga - 7140

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 11:54   #2828
MoniaHan
Wtajemniczenie

Desiu aby Viki dobrze sie czula po szczepieniu.

a sluz to u Hani jest prawie zawsze gdzies gleboko w nosku, bylismy kilka razy u lekarza w tej sprawie. raz znika prawie, pozniej sie znow pojawia, od wczoraj jest troche lepiej.

ps. masz czcionke inna bo nad A jest apostrof to szwedzka litera?

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 12:06   #2829
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Desiu aby Viki dobrze sie czula po szczepieniu.

a sluz to u Hani jest prawie zawsze gdzies gleboko w nosku, bylismy kilka razy u lekarza w tej sprawie. raz znika prawie, pozniej sie znow pojawia, od wczoraj jest troche lepiej.

ps. masz czcionke inna bo nad A jest apostrof to szwedzka litera?
Monia, tak ja mam szwedzki komputer,ale ten apostrof to nie wiem skad mi sie wzial
Oni maja: Å i Ä
Pamietam ze mialyscie ten sluz kiedys, ale nie myslalam ze nadal
Biedna mala Hania!
Dzieki, teraz sie obudzila i jak narazie jest ok

Cos nie wyszla ta jedna literka widze
Mialo byc takie A z kropka na gorze

Juz wiem kto mi termin ukradl bo sprawdzilam
Zia i Megmakeup
Ale Zia miala chyba wybaczone bo i tak biedna przenosila
A meg dawno juz u nas nie bylo
No to dziewczyny - gratulacje dla maluszkow

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-10-17 o 12:14
Stary 2012-10-17, 12:16   #2830
emigra
Zakorzenienie

Desiu, rano i w nocy odstaje te mleko nastepne, tylko wieczorem daje jej ten Schlummer Milch, jakos tak dziwnie napisalam hehe sliczny avatarek
3270g, 47 cm
Stary 2012-10-17, 12:35   #2831
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Desiu, rano i w nocy odstaje te mleko nastepne, tylko wieczorem daje jej ten Schlummer Milch, jakos tak dziwnie napisalam hehe sliczny avatarek
Dzieki
Spiworek czysty i suchy, tylko ze dzisiaj testu nie bedzie bo nie mozemy wyjsc po szczepieniu
Mialam juz kiedys pytac - wszystkie macie zakaz wychodzenia w dniu szczepienia? I kapieli tez?

Viki 28.04.2012
Stary 2012-10-17, 12:46   #2832
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki
Spiworek czysty i suchy, tylko ze dzisiaj testu nie bedzie bo nie mozemy wyjsc po szczepieniu
Mialam juz kiedys pytac - wszystkie macie zakaz wychodzenia w dniu szczepienia? I kapieli tez?
Nie mamy takich zakazów, ale gdzieś mi dzwoni w głowie,że z tym kąpaniem to słyszałam ...

No i dzisiaj Desia ciepło u nas jest, więc raczej i tak śpiworka byś nie potrzebowała.Ja zabieram cienki kocyk w razie W i dzisiaj wezmę śrubokręt

Super,że szczepienie za Wami my na pierwsze pneumo idziemy za tydzień.Waga łada Twojej Śmieszki .

Dzień dobry Dziewczyny

Poćwiczyłam i piję kawusię. Dzisiaj ćwiczyłam z inną panią ta mi bardziej pasuje ...musze zainwestować w hantelki i dobre buciki do cwiczen , bo podoba mi się to.

Po obiadku suniemy na spacer ....humoru dobrego ciąg dalszy...Pojawił znow problem rodzinny ,ale postanowiłam trzymać się myśli,że nic nie zmąci mi radości macierzyństwa, a już na bank nie mój brat .Ot takie postanowienie.Trzymajcie kciuki,żebym w nim wytrwała .
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 12:55   #2833
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:

a jak Eryk jest ubrany?? skarpetki i spodenki?? może zamiast tego rajstopki lub półśpiochy wtedy by może nie ściągał a przynajmniej nie udało by mu się :P

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

jeżeli nie krzyczy o jedzenie to znaczy że mu wystarcza

Cytat:
No wiec ja tez polecam kleik, jest ryzowy i kukurydziany, Viki wcina ryzowy , do tego dodaje owocki ze sloika, w ten sposob unikamy cukru

A no dokladanie, Adas tez sam wcinal ze hej, a nikt mi o BLW nie mowil
Wszystko z glowa, dziecko z samodzielnego jedzenia ma frajde i wiadomo ze wiecej wtedy zje, ja Viki daje lyzeczke do potrzymania podczas karmienia, ach jaka ma z tego frajde
Nie zebym to BLW krytykowala, tylko jak dla mnie to zadna nowosc, tylko cos co sie dawno juz praktykuje otzrymala taka nazwe

No to kochana - zycze wygranej

Monia, skad taki sluz? Hania jest przeziebiona?
A te kupki obserwuj, moze to jednorazowa sprawa tylko, oby!

Zdrowka zycze

My z tego wlasnie powodu juz jakis czas temu kompletnie przeszlysmy na rajstopki!
Po prostu nie jest w stanie nie bawic sie skarpetkami

Ja dalam wczoraj kilka malutkich okruszkow chrupka, ale byla zdzwiona
Ale poszlo gladko!
Jak Jej na chwilke dalam chrupka do raczki to az sie cala trzesla

A mleko nastepne dajesz tylko raz dziennie?
My mamy juz przechodzic na dwojeczke teraz.

No wlasnie, i tak sie dziecku nie wmusi, kazde je tyle ile potrzebuje!

My juz po szczepieniu, Viki zniosla dzielnie, pierwsze wklucie bez placzu , drugie na pneumokoki juz plakala.
Teraz spi, mam nadzieje ze nie bedzie zadnych przygod po tym szczepieniu

Mamy powoli przechodzi na mleko nastepne, ale nie mieszac mleka tylko zaczac od jednej butli nowego i tak coraz wiecej az zastapimy wszystkie karmienia nowym mleczkiem.
Dzisiaj Viki powinna konczyc 6 m-cy, niestety musimy na to jeszcze poczekac 11 dni.
Przyznac sie , ktory maluszek konczy dzisiaj pol roczku

Á no i waga - 7140
no ładna waga i oby dobrze było po szczepieniu

chciałam się tłumaczyć że ja nie ukradłam bo my mamy jutro ale widzę że doszłaś już do tego kto dziś ma
Zia i Meg dla maluszków na pół roczku

My po spacerku w połowie musiałam Oskara nieść bo ciekawy świata a w spacerówce nie chciał być. Całą drogę zaciskał dolną wargę do środka(robią wasze dzieci też tak??) i powtarzał "ym..ym..ym" i się do wszystkiego śmiał

MoniaHan a ten dom to już stawiali razem z dachem, oknami, drzwiami itp.? a w środku ściany to drzewo czy jakaś płyta?? sorki za pytania ale jestem ciekawa bo poważnie myślimy o takim domku
Stary 2012-10-17, 14:15   #2834
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

moje wypociny na imieniny synka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mms_img46859.jpg (36,3 KB, 22 załadowań)
Stary 2012-10-17, 14:19   #2835
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Nie mamy takich zakazów, ale gdzieś mi dzwoni w głowie,że z tym kąpaniem to słyszałam ...

No i dzisiaj Desia ciepło u nas jest, więc raczej i tak śpiworka byś nie potrzebowała.Ja zabieram cienki kocyk w razie W i dzisiaj wezmę śrubokręt

Super,że szczepienie za Wami my na pierwsze pneumo idziemy za tydzień.Waga łada Twojej Śmieszki .

Dzień dobry Dziewczyny

Poćwiczyłam i piję kawusię. Dzisiaj ćwiczyłam z inną panią ta mi bardziej pasuje ...musze zainwestować w hantelki i dobre buciki do cwiczen , bo podoba mi się to.

Po obiadku suniemy na spacer ....humoru dobrego ciąg dalszy...Pojawił znow problem rodzinny ,ale postanowiłam trzymać się myśli,że nic nie zmąci mi radości macierzyństwa, a już na bank nie mój brat .Ot takie postanowienie.Trzymajcie kciuki,żebym w nim wytrwała .
No , fakt, spiworek i tak by sie nie przydal
No ja wlasnie nie wiem czy isc czy nie na spacer?
Chodzilyscie w dniu szczepienia?
Konia to zycze zeby ten dobry humor Cie nie opuscil, wspolczuje problemow
My mamy trzecie pneumo pod koniec listopada i potem spokoj do 13 miesiaca
A na ospe jeszcze w sumie bedzie jakos w 10-ty m-cu.

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
a jak Eryk jest ubrany?? skarpetki i spodenki?? może zamiast tego rajstopki lub półśpiochy wtedy by może nie ściągał a przynajmniej nie udało by mu się :P

chciałam się tłumaczyć że ja nie ukradłam bo my mamy jutro ale widzę że doszłaś już do tego kto dziś ma

My po spacerku w połowie musiałam Oskara nieść bo ciekawy świata a w spacerówce nie chciał być. Całą drogę zaciskał dolną wargę do środka(robią wasze dzieci też tak??) i powtarzał "ym..ym..ym" i się do wszystkiego śmiał
Dzieki!
No doszlam doszlam kto to, pamietam jaka zla bylam 17.04
Viki tak nie robi, ale to smianie do wszystkiego mialysmy ostatnio w centrum handlowym, super to wyglada
Najbardziej podobaly sie Viki manekiny na wystawach sklepowych

Viki 28.04.2012
Stary 2012-10-17, 14:33   #2836
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Dzieki

My nie mamy takich zakazów

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
moje wypociny na imieniny synka
Ale muszą być smaczne

Stary 2012-10-17, 14:41   #2837
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki
My takich zakazow tez nie mialysmy. Ja zawsze na szczepienie ide pieszo z mloda, albo autobusem i wtedy po szczepieniu z nia jeszcze chodze, zazwyczaj mam ja w nosidle, bo tam problem z wozkiem zeby wejsc.

U nas dzisiaj od rana padal deszcz, mam nadzieje ze za godzine, czy poltora przestanie, bo juz do glowy dostaje ... wczoraj wyszlysmy na pol h w deszczu, dzisiaj bym chciala na chocby godzine wyjsc z wozkiem i jakies zakupy zrobic, a tu taka pgoda...

Julcia znowu spi
3270g, 47 cm
Stary 2012-10-17, 14:54   #2838
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
My nie mamy takich zakazów

Ale muszą być smaczne
Cytat:
My takich zakazow tez nie mialysmy. Ja zawsze na szczepienie ide pieszo z mloda, albo autobusem i wtedy po szczepieniu z nia jeszcze chodze, zazwyczaj mam ja w nosidle, bo tam problem z wozkiem zeby wejsc.

U nas dzisiaj od rana padal deszcz, mam nadzieje ze za godzine, czy poltora przestanie, bo juz do glowy dostaje ... wczoraj wyszlysmy na pol h w deszczu, dzisiaj bym chciala na chocby godzine wyjsc z wozkiem i jakies zakupy zrobic, a tu taka pgoda...

Julcia znowu spi
Ja wlasnie tez sobie nie przypominam zeby mi w Szwecji jak Adas byl malu zakazywali spaceru!
Oni wlasnie uwazaja swieze powietrze za lekarstwo na wszystko i chyba slusznie
A u nas co lekarz to wlasna opinia
Chyba jednak sie przejdziemy!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-10-17, 15:04   #2839
emigra
Zakorzenienie

Desiu jak ladna pogoda to czemu nie isc? moze mowia tak na wypadek jakby bylo zimno, wietrznie? Nie wiem. Choc w trakcie szczepienia organizm jest oslabiony i moze dlatego chca uniknac infekcji? Ale moim zdaniem swieze powietrze hartuje.... no nie wiem, sama musisz zdecydowac
3270g, 47 cm
Stary 2012-10-17, 15:04   #2840
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Ja wlasnie tez sobie nie przypominam zeby mi w Szwecji jak Adas byl malu zakazywali spaceru!
Oni wlasnie uwazaja swieze powietrze za lekarstwo na wszystko i chyba slusznie
A u nas co lekarz to wlasna opinia
Chyba jednak sie przejdziemy!
Idź nie jest przecież aż tak zimno

Stary 2012-10-17, 15:07   #2841
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Desiu jak ladna pogoda to czemu nie isc? moze mowia tak na wypadek jakby bylo zimno, wietrznie? Nie wiem. Choc w trakcie szczepienia organizm jest oslabiony i moze dlatego chca uniknac infekcji? Ale moim zdaniem swieze powietrze hartuje.... no nie wiem, sama musisz zdecydowac
Tez mi sie wydaje ze o spadek odpornosci chodzi
Cytat:
Idź nie jest przecież aż tak zimno
Pojdziemy, jak tylko panieneczka sie obudzi

Viki 28.04.2012
Stary 2012-10-17, 16:00   #2842
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki..

Konia trzymam kciuki, abyś wytrwała w swoim postanowieniu

Nikki mój tak wciąga dolną wargę bardzo często

Zia i Mag dla dzieciaczków za 6 miesięcy.

Gosia
nie choruj..zdrówka dużo życzę..

Desia nasz pediatra to nawet podkreślał to, że szczepienie nie jest żadnym przeciwskazaniem do spacerów ani do kąpieli..wiadomo jakby źle się czuł to bym mu odpuściła, ale jak wszystko jest ok to można spacerować i kąpać..
Super Vikunia rośnie

Co do zabawek to Morfik jest tymi zachwycony:
http://allegro.pl/fisher-price-aktyw...689739517.html

http://allegro.pl/muzyczna-kolorowa-...703102650.html
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 16:25   #2843
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Ale fajnie
Po niejadku Wiktorii mam nadzieje,ze bede miec jadka-Eryka.My juz troche probujemy BLW,tzn on jeszcze nie siedzi,wiec nie moze siegac zbyt z talerza,ale ostatnio trzy dni jadl makaron po trochu,tak lubi i dziubalam mu na takie kawalki centymetrowe,nitki cienkie.Palaszowal az uszy sie trzesly,co spadlo na brode wciskal palcami do buzki z powrotem
Ale fajnie ze zajadal juz makaron. My tez czekamy az Anka stabilnie usiadzie.

Cytat:
No ja w zakladam rajtki i starpetki na to, czesto sobie zciumka skarpetki to jeszcze jej zostaja sucge rajtki na stopach.

Cytat:
Widze ze juz mnie kradziejke wytropilyscie Dzieki za gratki, faktycznie dzis Anson konczy pol roku. Z tej okazji robi mi od wczoraj niespodzianki jak Mateuszek Tynki - ja ja do lozka/wozka bo zmeczona i marudna, ta zamknie oczy na 3min po czym sie budzi i skora do zabaw Wczoraj 5h wytrzymala, nie wiedzialam ze tak umie Dzis szaleje z dziadkiem na dywanie i chyba pierszy raz wydala z siebie cos w rodzaju glosnego smiechu
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 17:27   #2844
MoniaHan
Wtajemniczenie

Desiu no my tez takiego zakazu nie mielismy...no ale tu w uk zakazy co do dzieci- to bylby jakis cud chyba. a moze chodzi o to ze jak goraczka poszczepienna bedzie to nie isc i nie kapac.

ladna pogoda dzis byla to wyszlysmy z Hania na prawie 2h na spacer, Hania pospala 50min. zjadla dzis na obiadek polowe duzego sloiczka, wiecej nie chciala, wiec nie zmuszam, najwyzej jeszcze zupke jej zaraz dam.

Nikki chyba raczej postawili bez dachu - tylko szkielet tak mi sie wydaje, ale powiem Ci za kilka dni - jak do mamy zadzwonie to wypytam.
taki dom drewniany jest bardzo dobrze zabezpieczony i po latach dobrze sie miewa.bardzo lubie mojej mamy dom - ale nie wiem czy bym budowala drewniany - zapytam mojej mamy czy zrobilaby tak samo i Ci napisze

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 17:48   #2845
emigra
Zakorzenienie

Monia jak moja mala nie chce jesc obiadku/deserku/kaszki to daje jej mleko i zazwyczaj cale wypija. Nie wiem skad faza ze czasem nie chce jesc innych rzeczy niz mleko ...
3270g, 47 cm
Stary 2012-10-17, 19:06   #2846
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki
Nie.

Ewelinka dziś pełza, siada, pełza, siada i tak w kółko. Opanowała już siadanie, nie jest to z przypadku

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 19:28   #2847
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

MoniaHan a ten dom to już stawiali razem z dachem, oknami, drzwiami itp.? a w środku ściany to drzewo czy jakaś płyta?? sorki za pytania ale jestem ciekawa bo poważnie myślimy o takim domku
oj robi a do tego jak go karmię i ma dosyć to nauczył się robić zeza i gryźć smoczek i uśmiechać przy tym komicznie to wygląda na tyle że się zawsze zaczynam śmiać a wtedy Filip wypuszcza smoka i robi indorka resztką mleka w buzi a potem resztkami na mnie pluje

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 19:36   #2848
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

O godzinie 17 Ania dostała takiego kataru że masakra ostatnio też tak było ja po prostu oszaleję w tym domu z tymi chorobami

Stary 2012-10-17, 19:44   #2849
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Ale fajnie ze zajadal juz makaron. My tez czekamy az Anka stabilnie usiadzie.

No ja w zakladam rajtki i starpetki na to, czesto sobie zciumka skarpetki to jeszcze jej zostaja sucge rajtki na stopach.

Widze ze juz mnie kradziejke wytropilyscie Dzieki za gratki, faktycznie dzis Anson konczy pol roku. Z tej okazji robi mi od wczoraj niespodzianki jak Mateuszek Tynki - ja ja do lozka/wozka bo zmeczona i marudna, ta zamknie oczy na 3min po czym sie budzi i skora do zabaw Wczoraj 5h wytrzymala, nie wiedzialam ze tak umie Dzis szaleje z dziadkiem na dywanie i chyba pierszy raz wydala z siebie cos w rodzaju glosnego smiechu
Oj tak, zlodziejka terminow
Jeszcze raz gratki dla Ani

Ja wlasnie wrocilam od okulisty z adasiem i niestety okularki musza byc, wade ma -1 i -0,75.
Ale juz sobie sam wybral oprawki i na piatek maja byc gotowe. W sumie fajnie w nich wyglada, tak dorosle.
A ja ubozsza o 300 zl
Mam tylko nadzieje ze dzieci nie beda sie smialy bo roznie to bywa wsrod dzieciakow
A viki cale 30 min plakala jak wyszlam, wiec jak to nie jest lek separacyjny to ja nie wiem juz co

Viki 28.04.2012
Stary 2012-10-17, 20:08   #2850
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Oj tak, zlodziejka terminow
Jeszcze raz gratki dla Ani

Ja wlasnie wrocilam od okulisty z adasiem i niestety okularki musza byc, wade ma -1 i -0,75.
Ale juz sobie sam wybral oprawki i na piatek maja byc gotowe. W sumie fajnie w nich wyglada, tak dorosle.
A ja ubozsza o 300 zl
Mam tylko nadzieje ze dzieci nie beda sie smialy bo roznie to bywa wsrod dzieciakow
A viki cale 30 min plakala jak wyszlam, wiec jak to nie jest lek separacyjny to ja nie wiem juz co
Na pewno nikt nie będzie się z niego śmiać te czasy już minęły

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości