|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
|
|
#1262 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, witam sie z kawa i biore sie za nadrabianie bo mam chyba z 20 stron do przeczytania. Nie miałam czasu na Wizaz, bo ostatnie pare dni mała daje mi w kość niestety - moze to kolejny skok rozwojowy sie zaczął? A wczoraj cały dzień byłam poza domem, najpierw u koleżanki fotografa, a potem u mamy i wróciliśmy dopiero koło 20 do domu
|
|
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1264 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zresztą, ja na zabawki lamaze w ogóle nie zwracałam uwagi, jakieś takie dziwne, pstrokate i nasrane za przeproszeniem mi się wydawały. Smoka dostaliśmy od znajomej, i cóż - okazał się dla małej hitem nad hity ![]() Cytat:
za szczepienieCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1265 |
|
Raczkowanie
|
Ojej, dzięki
wczoraj odebrałem płytę ze wszystkimi zdjęciami, to moze jak mi czas pozwoli to coś wrzuca jeszcze
|
|
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam klamre taka z emoge ta zabawke grajaca powiesic w wozku i chyba ja kupie. a to jets taka'
4 albo 9 http://allegro.pl/sliczne-duze-pozyt...html?source=oo na konika w wozku juz miejsca niema a ona lubi jak jej cos gra. I niewiem czy zamwoic jakas z all czy kupic tą? i jak ta to ktora ladniejsza 4 czy 9 ? ![]() jakos do Lamaze przekonana nie jestem bo szeleszczacy zstaw dostala ostatnio od cioci swojej z bright starts i tam jest taka fajna krowa szelesci cała i ona ją bardoz lubi. a oprocz tego byly ejsczze grzechotki. a itak najbardziej tarmosic lubi pieluche. ide dzis kupic jakas kolorowa bo mam same biale
|
#1267 |
|
Zadomowienie
|
cześć mamusie
Pogoda za oknem pięknie słoneczna trzeba niedługo zebrać się na spacerek. Wróciłam z powrotem do spacerów w wózku , a nie w nosidle bo zimno jest często i wietrznie i o dziwo... mała ładnie leży w wózku popatrzy z 10 minut i zasypia. Więc mój kręgosłup się raduje Nadia ostatnie mlek wypiła o 16.00 ale 230 ml , potem o 20.10 po kąpieli nie chciała więc wybudziłam ją około 22 , a księżniczka nawet nie zassała i spała. Obudziła się za to o 24.30 na jedzenie , potem o 4.30 i potem już kwękała i trochę spała. Na dobre wstałyśmy o 7.30 . Nie wiem co się dzieje z tym moim dzieckiem , a było już tak dobrze ![]() Uwielbiam tą moją córcie i jej śmiech jest taki cudny |
|
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1270 | ||
|
Zakorzenienie
|
aktualizuje wlasnie system windows na telefonie zobaczymy cyz mi ustawienia stare zostana? bo narazie ciemno , wogole ssystemu nie maz z tam sa zdjecia i filmiki
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
ale zobcze![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-10-18 o 09:34 |
||
|
|
|
#1271 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1272 |
|
Wtajemniczenie
|
hejaa
witam z kawką. bez śniadania bo nie mam nic w lodówce
|
|
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
Heja!
Młoda nakarmiona o 23 została odłożona do łóżeczka i miałyśmy pobudki o 2, 5 i 8.30 ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Prince, mi się podoba misiek ![]() Co do Lamaze, to jak przyszła mata, to pomyślałam, ze fajna, ale bez szału, że po Lamaze spodziewałabym się czegoś więcej - ale jak widzę, co Małą tam interesuje, jak wszystkiego dotyka i obserwuje, to wiem, że to naprawde porządne i przemyślane. |
|
|
|
#1274 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1275 | |
|
Zadomowienie
|
hej mamuśki,
u nas nawet spokojna noc. Troszkę mieliśmy zachodu z usypianiem o 5 rano, ale pół godzinki i mała odpłynęła. Wstałyśmy obie o 8.00 ![]() Mam dzisiaj jakiegoś lenia, a musiałabym się rozprawić z kapuchą i uduśić ją do obiadu. W ogóle to wkurzam się bo nie mam się w co ubrać. Mam na plusie 10 kg i sama waga mi nie przeszkadza bo wcześniej byłam zbyt szczupła, ale teraz wszystko mam za małe a ceny w sklepach są zbyt wysokie na wymiane całej garderoby ![]() Zastanawiam się nad walką z rozstępami na pupie (mam całą pooraną). Znacie jakiś dobry krem rozjaśniający czy coś co sobie z tym poradzi? Nie wiem właśnie czy kupić Contratubex czy np. Pharmaceris Tocoreduct forte? A może to poc na wodę i trzeba po prostu czekac aż same zjaśnieją? Karolina odnoście mleka mm to my byliśmy najpierw na bebilonie i śmierdział jak nie wiem co. Mała miała po nim kolki, więc zmieniliśmy mleko na Enfamil i ku mojemu zdziwieniu to mleko nie śmierdzi co mnie niezmiernie cieszy, bo jak piła bebilon to od niej cały czas było czuć ten "smrodek" ![]() A jak Ci się sprawdzają te pieluchy wielorazowe? Jesteś zadowolona? Ja się zastanawiam czy nie przejśc z pampków właśnie na takie. edit: po Enfamilu nie ma kolek, ładnie pierdzi i robi 4-5 kupek dziennie ![]() Haniu córeczki masz ślicze, a Marysia minę powalającą ![]() Cytat:
myślę, że wypija wystarczającą ilość. Moja pije ok 60 ml dziennie. A co ciekawe czy nasika do pampersa, czy zrobi kupe to nigdy nie płacze ot takie mam dziecko
Edytowane przez chmielinka Czas edycji: 2012-10-18 o 10:05 |
|
|
|
|
#1276 |
|
Wtajemniczenie
|
uff nadrobiłam
![]() wczoraj nie miałam weny do pisania ![]() ale za to do sprzątania ![]() a dziś ruszam w miasto-muszę kupić Małej śliniaki, bo niby mam z 6 , ale nie wyrabiam z praniem i suszeniem sobie też zamierzam cosik zakupić![]() wtorkowe spotkanie z ciotkami super się udało-Lilunia była grzeczna, dostała słodkie prezenty-ciuszki, jeszcze ja jej 3 koszulki dokupiłam ![]() a tu wam wrzucę Lilkę w wersji zalotnej, bo bardzo mi się spodobała oraz buciki jakie jej ostatnio zakupiłam:
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
no fsjna jest---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
i juz sa za male i nowych nie kupuje bo pieluche podkladam zreszta z butelki sie tak nie oblewa jak z piersi wtedy to byla masakra ciagle capiła![]() sliczna Lila
|
|
#1278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja używam pieluszki tetrowej pod bródkę przy jedzeniu, ale chyba też zacznę używać śliniaki wygodniej
Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2012-10-18 o 09:54 |
|
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
\Hej u nas malej sie cos poprzestawialo,
po kapieli czyli oko 19.30 wypila 180 ml i poszla spac, obudzila sie przed 1 taka glodna jakby z tydzien nie jadla az jej w brzuchu burczalo no coz nakarmilam ja i o 5 znowu pobudka :P jednym slowem nie wyspalam sie dzisiaj :P Ciastek dawaj kupe
|
|
|
|
#1280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo czuc rosołem gorzej jest w niedziele jak rosol czje z kuchni ![]() ja tez mam pingwony ale mam pasztet i ogorka kisoznego i wlasnie wcinam ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
|
|
#1281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
a no to fakt.
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
no a co sie wstydzisz przeciez to nie Twoja kupa
---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1285 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co za pielęgniarka *** Jakie macie sposoby na uśpienie dziecka w dzień, które zasypia tylko przy cycu, a odłożone do łóżeczka od razu się budzi? Bujanie nie pomaga... |
||
|
|
|
#1286 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja siku poznaje jak ją dotknę w tyłek i jest pampek grubszy niż świeżo założony a kupsko słyszę bo zawsze przy tym tak pierdziucha... no i jest "zapaszek" ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak z tą zebrą - wpadła mi ona jakiś czas temu w ręce, zastanawiałam się nad jej kupnem, ale jakoś tak pomyślałam, że chyba znajdzie się coś lepszego niż zebra... I co? I okazuje się, że trzeba było kupić ![]() Cytat:
Cytat:
a w temacie bucików - patrzcie co znalazłam ![]() http://www.kappahl.pl/article/buty_801472 http://www.kappahl.pl/article/buty_450825
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia super butki szczegolnie podobaja mi sie te brazowe
|
|
|
|
#1289 |
|
Wtajemniczenie
|
pytanie do mam, które już zaliczyły podróże z maluchem...
mam zamiar na koniec miesiąca jechać do PL, samochodem-Dzidziol w foteliku, podróż powinna zająć jakieś 7h, czy nie najlepszym wyjściem jest jechanie wieczorem na noc??uśpić Małą, siup do fotelika, Ona zawsze przesypia ok.6h, karmienie i dalej śpi....chyba to najlepsze wyjście
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kupa nie moja ja nie robie takich plaskatych
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.

wczoraj odebrałem płytę ze wszystkimi zdjęciami, to moze jak mi czas pozwoli to coś wrzuca jeszcze

ale zobcze

ot takie mam dziecko 

Bartek odstawia takie cyrki już ze dwa tygodnie, mniej więcej od tego czasu robi tez rzadko kupy. Nie wiem czy to ma ze sobą coś wspólnego, ale czasem już wymiękam jak mam go karmić, bo nierzadko kończy się to atakami histerii.