|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
Dzień dobry!
Ja dziś w skowronkach, witam się wyjątkowo z zaznaczeniem nie kolejnego rozpoczynającego się tygodnia ciąży, ale w skończonym 37 tygodniu, który oznacza, że ciąża jest donoszona! Jak ja na to czekałam... ![]() Teraz też czekam, tyle że już na godzinę zero
|
#2672 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2673 | |
|
Zakorzenienie
|
No mózg się kurczy, nie pamiętasz ??
Cytat:
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2675 |
|
Rozeznanie
|
W Narutowicza,bo mam lekarza który tam pracuje i przy którym będę rodzić.Mam mieć cc 15 listopada
|
|
|
|
#2676 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurde to fajnie Ci to poszło ja się tak zbieram i zbieram....Cytat:
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie nie pcham, ale np w ikei to od razu ide do poczatku bo jest kasa pierwszenstwa..cos mi sie nalezy ..za to w tesco np. zlikwidowali kase pierwszenstwa i wczoraj stalam 15 minut w mega kolejce oczywiscie wszyscyy gapią sie na moj brzuch , ja ledwo juz stalam bo mialam zawroty, jak sie dowloklam w koncu do kasy to pani mnei wyzwala, ze czemu nie przyszlam jako pierwsza, a ja mwoei ze nie ma kasy pierwszenstwa to nei chcialam sie pchac, bo afera by byla, na to pona ze nie musi byc takiej plakietki i ze nastepnym razem mam sic jako pierwsza.
![]() co innego jak jestem z męzem, on to zawsze zalatwia, że wchodze przed innymi. ![]() ja skurczy nie mam, no moze jeden na dzien, jak maly bardzo nacisnie, bardziej meczy mnei ten nacisk na pecherz czasem to jęcze z bolu tak mnie naciska glowką..ale zadnych objawow porodu czy cos nie mam wiec mysle ze jeszcze sporo czasu, zreszta za tydzien ide do gina to zobaczymy co mi powie ciekawego
|
|
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
o jaaaa dziś szkoła rodzenia! zapomniałam, a ja się z mamą na miasto umówiłam, by tacie prezent na urodziny zakupić <ściana>
|
|
|
|
#2679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. gratulacje . ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
.. bedzie mi latwo zapamietac ten Twoj wielki dzien .
|
|
#2680 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrehabilitowal sie chlopakCytat:
Cytat:
Cytat:
nic nie widac i stanik elegancki wiec mam dwa-jeden miekki ten z allesa sztywny-tylko kurde nie wiem czy on nie za maly teraz jest n styk.npewno jak juz mi sie nawal skonczy i cycki zaczna normalne przybierac kupie jeszcze jeden sztywny bo jak sobie przypomne te aseksualne miekkie jak wygladaja cycki pod bluzka z wlkadka to szybko z niego zrezygnowalam i nosilam zwykle.teraz ze finansowo troche lepiej to kupie specjalny do karmienia tyleze sztywnyGratki wszytskim za nowe tyodnie za wizyty-a troche ich jest!!KAmila dziekuje L juz dobrze od wczoraj bez goraczki Aniu ostatnio spie bdb...klade sie i ciagiem przesypiam jakies 3-4 h ![]() jak myslicie jak mala juz lepiej moge z nia jechac na zakupy??nie mam z kim jej zostawic:/ tylko do jednego sklepu mi trzeba.juz nawet picia nie mamy:/ |
||||
|
|
|
#2681 |
|
Rozeznanie
|
A idę robić gulasz,co by był miękki jak dzieciaki ze szkoły przyjdą
|
|
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
kia mia ja mam terminna 16.11 a dopeiro tydzien temu wzielam sie za pranie i prasowanie, i tak mi jeszcze sporo zostalo...a wy[prawki tez calej jeszcze nie mam pare rzeczy mi brakuje poza tym torby nie mam spakowanej, bo juz nie wiem jak ja mam spakowac teraz czy dwie czy jak
na koncu spakuje w dzien porodu wcale sie nei zdziwie to by do mnie pasowalozdązysz
|
|
|
|
#2683 |
|
Zadomowienie
|
Ale to nie ma co tłumaczyć.Ciąża to ciąża czy 7 czy 9 mc masz swoje prawa i tyle...
|
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
ooo . jak ja dawno nie jadlam ..
U mnie dzisiaj spagetti .. chce mi sie juz ale poczekam ..
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2686 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
skończenia 37 tygodnia godzina zero tuż, tuż ![]() Cytat:
Cytat:
Zasugerował że możemy nawet nie spotkać się już na kolejnej wizycie tylko już w szpitalu A po 3 tygodniach okazało się ze szyjka ani drgnęła i dziecko nie ma najmniejszych planów na opuszczanie mojego brzuszka
|
|||
|
|
|
#2687 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Brakuje kilka drobiazgów, takich jak wanienka lub komoda kąpielowa, monitor oddechu, czekamy na wózek i łóżeczko, ale do szpitala już wszystko mam, kupię jeszcze większe czarne (nie nosiłam podpasek bez skrzydełek 10 lat, boje się jak to będzie) bawełniane matasy, bo te siateczkowe jakoś mnie nie przekonują, i testowałam, wkłady poporodowe średnio się do nich kleją. Ale powiem Wam szczerze, że nie mogłam się zdecydować które podkłady i kupiłam, http://allegro.pl/babyono-podklady-p...702369189.html http://allegro.pl/podklady-poporodow...683158283.html http://allegro.pl/hartmann-podklady-...697932492.html i te pierwsze wizualnie wyglądają na najlepsze. Ale pewnie, gdyby nie ta nerka i to że maleństwo jest większe o 3 tygodnie, jeszcze bym poczekała. W listopadzie planuje robić prezenty świąteczne, bo później nie chce się kulać między reałami w ścisku przedświątecznym.
30.04.2011 Żonka 2mc starań- są II kreski NT7mm- kariotyp prawidlowy męski 06.01.2013- Synek Nikodem Edytowane przez evvelina88 Czas edycji: 2012-10-18 o 11:11 |
|
|
|
|
#2688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla małego,że wreszcie dał porządnie znać,że u niego wszystko w porządku,i nie martw się już więcej |
|
|
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
ooo karolla to juz masz termin cc wyznaczony?
super no to znamy kolejna date przyjscia dzieciaczka![]() moj termin porodu bedzie neispodzianka ...w sumie neiw iem wolalabym tak jak Wy wiedziec , ze tego dnia i juz jakos tak lepiej sie przygotowac a tak to se czekaj moze byc za 2 tyg (watpie), 4 tyg a moze i po terminie :rolley es:
|
|
|
|
#2690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to czekamy na wiesci od Ciebie z porodowki ) Cytat:
) termin mojego porodu )
|
||
|
|
|
#2691 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze j tak nie potrafieCytat:
Cytat:
![]() ide mierzyc cukier po smazonym chlebie w ciescie nalesnikowym.jak walnie to az sie bje ale co pojadlam to moje
|
|||
|
|
|
#2692 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do zawrotów to nie mam, ale może jest to związane ogólnie z utrudnionym oddychaniem i tą jesienną pogodą. Jeden dzień słońce, drugi dzień deszcz - głowa mnie pobolewa ciągle i jestem niewyspana przez te zmiany pogody.Cytat:
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
skurczy nie mam... ale tak mi cisnie na pecharz ze masakra...;/ i tak dziwnie brzuszek boli, nie boli.. jakos dziwnie... a ta lekarka co u niej bylam to mowila ze nie daje mi wiecej niz 2 tyg. a dzis wlasnie jest rowne 2tyg... moze sobie filmy wkrecam...
|
|
|
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#2695 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje ! ale fajnie...za niedługo się zacznie ![]() Cytat:
Kurde mnie tylko raz babka przepusciła w laboratorium jak przyszłam po wyniki.... a tak to raczej nigdzie.. nawet w kasie pierwszeństwa jakieś tępoty pracują bo zamiast same wołać kobiety w ciąży zeby je pierwsze obslugiwac, to same udają ze nie widza....Boze i to kobiety sie tak zachowuja :| Ja oprocz twardnienia brzucha to chyba nie mam zadnych skurczy. Własnie tak zastanawiam się co to jest? Bo niektore mowia, ze maja bolesne a niektore bezbolesne?? To bezbolesne to by było te twardnienie brzucha czy cos innego? ja nie wiem.... Mi brzuch twardnieje nawet czesto ale nic mnie nie boli i szyjka tez mi sie nie skraca, zadnego napierania nie czuję, na pęcherz też mała mi nie naciska, bo sikam jak mi isę przypomni, w nocy to w ogole jeszcze nie zdarzylo mi sie wstac
|
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o "naciski" to ja jak siadam czy przekręcam się z boku na bok to czuję taki w tyłku i przypuszczam (bo ktoś już chyba o tym mówił),że to główka już weszła do kanału rodnego i dlatego tak jest.
|
|
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
tzreba się zbierać... coś na obiad przyszykować i w ogóle... będę później
|
|
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:brzyda l:KArola dziekuje za rade
|
|
|
|
|
#2700 |
|
Rozeznanie
|
Ochłonęłam po zjedzeniu pyyyysznych kanapeczek z ciemnego chleba ze słonecznikiem z pasztetem Duda i z pomidorkiem
Ale na myśl o tym palancie nadal krew mi buzuje. Dobrze, że mogłam Wam się wyżalić ![]() Poprałam wczoraj ostatnią partię ciuszków dla mojej Kruszynki więc dziś mam prasowania na 3 godz ![]() W dodatku mój Kochany zamontował wczoraj na ścianie wreszcie 2 półki na książki więc muszę wypakować z pudeł biblioteczkę a popołudniu lecimy po prezent dla szwagra, bo wczoraj miał urodziny, a jutro impreza z tej przyczyny. Skąd ja mam wziąć siłę na to wszystko dobrze, że chociaż obiad mam już gotowy ![]() A co do kocyka to oczywiście najlepszej jakości nie jest. Mam jeszcze dwa porządniejsze więc kupiłam i ten bo jest milutki i śliczny (wzięłam biało różowy - do szarego wózka będzie idealny :P ). Na etykiecie jest oczywiście napisane 'wyprodukowano w Chinach' Jest średniej grubości - dobrze byłoby mieć i cieńszy i grubszy.Dziewczyny mam jeszczepytanie za 100 punktów proszę się nie śmiać, ale nie wiem, nic mi nie przychodzi do głowy. Co trzymacie w tych 'przybornikach', które wiszą na łóżeczkach? Podpatrywałam u znajomych, ale nigdy nic konkretnego tam się nie znajdowało i nie wiem? potrzebne to w ogóle jest?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

a mi jeszcze trochę zostalo.... Te kosmetyczne rzeczy, jakas kolderka do lozeczka czy do kolyski, cala moja wyprawka do szpitala ...
Może to ten spokój że torba leży w korytarzu i czeka, że jakby coś to już mamy prawie wszystko przygotowane.

. gratulacje .
.. bedzie mi latwo zapamietac ten Twoj wielki dzien .
teraz jest n styk.npewno jak juz mi sie nawal skonczy i cycki zaczna normalne przybierac kupie jeszcze jeden sztywny bo jak sobie przypomne te aseksualne miekkie jak wygladaja cycki pod bluzka z wlkadka to
szybko z niego zrezygnowalam i nosilam zwykle.teraz ze finansowo troche lepiej to kupie specjalny do karmienia tyleze sztywny
od wczoraj bez goraczki

A jak tam skurcze i bóle???

klask i: