|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Meldujemy się w nowym wątku!!!!
Od przedwczoraj miałam jakieś 0problemy z komputerem i nie mogłam nić a nic napisać ![]() ![]() ![]()
#452 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
jeśli chodzi o spanie to my śpimy we czwórkę, tzn. nasz trójka, a w nogach nasz shihtzak
![]() jestem z niego bardzo dumna, bo raz dwa zaakceptował małą ![]() ale pierwszego dnia to miałam stracha, miałam wrażenie że chce ją zjeść, tak się oblizywał na jej widok ![]() ![]() Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-10-18 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Zadomowienie
|
Cholera coś jest nie tak. Zmieniam pieluszkę, a tam żółta kupa ale z ciemnymi, prawie czarnymi grudkami
![]() Dobrze że jutro szczepienie to zapytam się o co chodzi... |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
Tamlin wszystkiego najlepszego
![]() Jeszcze chwile usnęłam ale musiałam wstać bo się umówiłam do Cioci TŻ. Czy Wy też pod koniec ciązy spałyście na potęge? Ja się właśnie zastanawiam jak to w nocy będe robić, z karmieniem. Bo jak przez przypadek uśniemy to będe się bała czy go któreś z nas nie przygniecie. A moj TŻ potrafi się rozpychać ![]()
#455 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za życzenia ![]() Cytat:
Dziękuję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Wtajemniczenie
|
zapisałam małą do poradni preluksacyjnej, wizytę mamy 27 listopada.
a w przyszłym tygodniu idziemy do kardiologa a za miesiąc na badanie słuchu. sporo tych badań na początek. dziewczyny, mam małej pobrać mocz na badanie, w szpitalu widziałam, że przyklejali jej taki woreczek. mam pytanko, gdzie je mogę kupić, w aptece? |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Zakorzenienie
|
tamlin stóweczka
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
Anesh - Henio skończył 4 tygodnie.
![]() Sojka - ja też robię wszystko milcząc i po ciemku. Tylko pieluchę przy światełku małym, bo nie widzę co obsrywa o obsikuje dookoła po ciemku ![]() Tzn. dziś robiłam, bo normalnie mąż wstaje, ja tylko karmię i chodzę siku w nocy ![]() Ale siedzę sobie z telefonem podczas karmienia i buszuję w internecie, żeby nie usnąć i nie upuścić synka. ![]() Ja dałam już dwa razy Bobotic i CHYBA jest troszkę lepiej. Albo naprawdę krócej cierpi po podaniu albo siła sugestii ![]() Tamlin sto lat! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- a jak dawkujesz jeśli można spytać? chyba też muszę przejść się do apteki bo nie mogę patrzeć jak mała cierpi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#460 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj wieczorem Maja też dała pokaz swoich możliwości wokalnych i troszkę się przestraszyłam, że to może właśnie kolka się zaczyna, niby chciała cycka, ale strasznie go szarpała i złościła się niemiłosiernie, ale obiecalam sobie nie panikować, poczekamy, zobaczymy. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Choć już myślę, że należałoby Ją uczyć spać w swoim łóżeczku. A co do ulewania, to może faktycznie być z przekarmienia. Jak Maja uleje, a zdarza jej się to niezmiernie rzadko, to mimo wszystko staram się Ją jak najdłużej przetrzymać bez podawania cyca. ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
Dieta rygorystyczna i nic nie daje... To tak jak ja miałam przy Lenie. Też jadłam same bułeczki i zupki ryżowe a Ona i tak wyła w niebogłosy... Teraz jem prawie normalnie i nic złego się nie dzieje, oprócz wczoraj oczywiście. Po czasie po prostu doszłam do wniosku, że niektóre dzieciaki, a w szczególności Lenki ![]()
![]() |
#461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Zakorzenienie
|
Tamlin wszystkiego najlepszego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Zadomowienie
|
aga_ton konsultowałaś z lekarzem dietę? Nie przesadzasz troszkę?
Skoro to nic nie daje to może nie wina pokarmów? Moja jak wieczorem placze i cyc nie pomaga to trzeba ją tak dlugo nosić, pionizować, zmieniać pozycje, wykąpać aż porządnie odbeknie lub puści bąka. Zwykle takie zabiegi pomagają i można ją potem spokojnie nakarmić. |
![]() ![]() |
![]() |
#464 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Dziekuję ![]() Cytat:
A dieta moim zdaniem jak na matke karmiącą to normalna. Nabiał eliminuje się przy podejrzeniu alergii, smażone wiadomo że nie powinno się jeść, slodycze bo czekolada silnie alergizująca. Sama tego nie jem i nie uważam aby ta dieta była jakaś przesadzona. Co do napoi to ja prócz herbaty z dużą ilością cytryny piję rumianek, no i kawę i wodę. Cytat:
![]() Przypomniałaś mi że muszę Boczka na usg bioderek zapisać a siebie do gina. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#465 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć jeżeli ktoś kombinuje, maluch ma wpisanego ojca nieznanego, a tak naprawdę się z nim mieszka to wtedy dostaje się pieniądze do momentu, w którym ktoś nie nakabluje ![]() No, a jak doniesie to musisz wszystkie pieniądze oddać państwu. ![]() Cytat:
![]() Sto lat Tamlin! Spełnienia marzeń! ![]() ![]() Cytat:
![]() Zawsze po kąpieli była butla i łóżeczko. A Menda mała ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Choć u nas woreczki nie zdały sprawdzianu ![]() Mocz Małej łapałam po nakarmieniu. Ściągałam wtedy papmpka, przemywałam cipcię taką letniawą wodą, żeby wymusić siuśki, i łapałam w kubeczek ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#466 | ||
Zakorzenienie
|
tamlin 100 lat!
gin zaliczony ... duśka nie spała do 4 rano - to jest nienormalne śmiem twierdzić ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
Zobaczymy jak z tym przewracaniem będzie może i w lewą zacznie częściej ? nagrałam ją ale z fona nie mam jak filmików zrzucać ![]() Cytat:
chyba konkretnego powodu nie znajdzie się ... niestety ... Duśka zjadła wczoraj o 23:20 i dopiero o 6:40 i i tak ulała .. więc raczej nie z przejedzenia
![]() |
#467 |
Zakorzenienie
|
A ja sie wzięłam za sprzątanie,żeby zostawić chłopców w czystości
![]() ![]() Musze sie czymś zająć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Zakorzenienie
|
Konczita jak dieta? u mnie chwilowo brak czasu wiec suma sumarów mam scisla diete bo jak zdaze cos zjesc to swieto lasu a waga leci u mnie juz 2 kg mniej
![]() no to ładnie że Duśka się juz przewraca ![]() ja dzisiaj wspomagam się babcią, bo połowy nocy tez nie spałam a tu trzeba obiad naszykować a Zuzka chodzi i kaszle idę z nią dzisiaj do lekarza niech nam coś dobrego da by szybko przeszło bo inaczej ja sie wykoncze... Jasiu pospał raptem 20 min.. chyba go to szczepienie jeszcze trzyma choc marudny nie jest za bardzo... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Kolejny dzień witamy się w dwupaku. ![]() Jeżeli wytrwamy to równo za tydzień Antoś będzie z nami!!! ![]() ![]() Tamlin wszystkiego najlepszego!!! ![]() Cytat:
![]() ![]()
ANTOŚ 28.10.2012 ![]() Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-10-18 o 10:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#470 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Kajka witacie! Jak się czujecie? Rodziłaś na Jaczewskiego i jak? dawaj zdjęcia Julitki
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
SOjeczko, Przypomnij mi prosze jak my się wstępnie umawiałyśmy? na 22.10? bo ma pamięć dobra, ale krótka ![]() Cytat:
![]() A Zuzankę wożę z tyłu i jeszcze tyłem do kierunku jazdy. Cholernie niewygodnie, gdy jadę sama, ona się obudzi i smoka trzeba w pysiaka wcisnąć... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dziś miałam stracha... Mała jeszcze śpi z nami (bo mi wygodniej ją w nocy karmić na półspiąco a poza tym w 2 metrowym łóżku nie przeszkadza), ma swoją kołderkę. Gdy kładłam się spać ok północy wzięłam ją do karmienia, położyłam między nami (bo karmiłam z prawej piersi) i obudziłam się o 3.30 z cycem na wierzchu i małą w środku. ALeż mam do siebie wyrzuty! mąż mógł ją przygnieść, bo on jak śpi to nie czuje co robi, mogła ją nasza kołdra nakryć i udusić ![]() ![]() Cytat:
![]() Tamlin sto lat kochana!!! ![]() chyba trace pokarm.... piersi są mniej jędrne, wydaje mi się, że mniej tego mleka mam (przynajmniej na pewno mniej mi sie udaje ściągnąć laktatorem, bo nie 150 ml jak wcześniej ale tak z 70 z jednej piersi). na razie opijam sie herbatka z kopru i stosuje metode Sojki (laktator i karmienie z tej piersi) i zobaczymy... trzymajcie kciuki ![]()
![]() |
#471 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pokaże Wam mojego szkraba który zamiast odbić po jedzeniu to śpi i chrapie
![]() Co Wy na to? ![]() Dajcie znać czy film działa bo ja na fonie wszystko robie ![]() https://www.youtube.com/watch?v=UO4J...e_gdata_player |
![]() ![]() |
![]() |
#472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#473 |
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny
![]() Byłam dzis w mopsie po decyzje becikowego i teraz aby czekac na kasiore ![]() Mała dzis dała popalić w nocy, nic kompletnie sie nie wyspałam, jak Iga sie obudzi to dostanie mleczko i fruu z dziadkiem na spacer a mama idzie spać ![]() Bo już śpie na siedząco.. Ogólnie to wole tez ściągac mleko recznie niz tym badziewnym laktatorem, w 15 min sciagnelam 80 ml.. a laktatorem bym pewnie z godz to robiła ![]() Dziś moja Iga kończy miesiac ![]() ![]() Tamlin wszystkiego najlepszego kochana ![]() Dearlie 3mam kciuki zeby wszystko poszlo po Twojej/Waszej myśli ![]() Anusia479 mam nadzieje ze jutro utulisz Fabianka ![]() ![]() ![]() Iwoncia uśmialam sie z Twojego synka, jak przeslodko sobie spi ![]() ![]() Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-10-18 o 11:24 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#474 | |
Raczkowanie
|
tamlin sto lat!!!
Cytat:
![]() jeszcze chciałam dać Nobla osobie która wymyśliła włączenie okapu jako sposób na uspokojenie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#476 | |||
Zadomowienie
|
Witam!
A ja mam dziś dobry humor,bo udało mi się załatwić ojca chrzestnego dla Kubusia ![]() ![]() Byłam z Kubusiem w przychodni,doktorki nie było i tylko z pielęgniarką zważyłyśmy Kubusia i waży na golaska 5050g,czyli równy kilogram od urodzenia ![]() Potem poszłam do drugiej przychodni,gdzie inny pediatra wypisał mi skierowania,m.in.na morfologie,bilirubine i mocz Kubusia.Koło 17-ej będą wyniki,trzęse portkami oby były już dobre... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-10-18 o 12:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asia niby się jej trzymam ale nie jem wszystkiego bo czasu nie mam .. póki co mam - 1,5 kg ... tylko że nie mogę bez kawy i coli i pewnie to też zaburza wiele i były ful chrzciny i jedliśmy po nich przez 2 dni jedzonko które zostało ... mam nadzieje że jeszcze z 5 zleci ![]() ehh dobrze Ci z tą teściową ... i zdrówka dla Zuzi ![]() Iwcia no Alanek boski jest taki malutki ![]()
![]() |
#478 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dzisiaj tez rano pojadla, pielucha zmieniona, odkladam do lozeczka zeby samej zjesc, umyc sie i dac psu a ta po 5 minutach ryk...no i zostawialam ja taka niedobra matka ja i po niecałych 10 minutach dziecko spi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a czemu do kardiologa? przez ta tarczyce? moja Mała tez miała wizyte...nie chce juz nawet o tym pamietac, ile sie stresu najadłam. Cytat:
![]() Tamlin sto lat kochana ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Zadomowienie
|
melduje sie na nowym watku! dopiero teraz bo od kilku dni mala mi robi na zielono. takim plynem, ma na maxa rozwolnienie. od diety to by bynlo dziwne bo caly czas jem to samo. pije duzo herbatki na laktacje i podejzewam ze to to to. odstawilam i czekam na rezultaty.
miala z was ktoras taka ze maluch robil zielonym plynem? kumu sie zrobily rozstepy po ciazy? MI!!!!! ![]() ![]() ![]() nasza Laura jutro ma 3 tyg. ![]()
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Zakorzenienie
|
Tamlin sto lat !
Iwoncia super filmik, mały uroczy ![]() axxxa ja też mam pełno rozstępów i smaruję tylko wtedy gdy mam jeszcze na to siłę przed snem ... brzuch i uda wyglądają strasznie . No i chyba dostałam okres ... dostała któraś może tak wcześnie ? już po 4 tyg ? ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- a moje dzieciątko od 7 spało pół godzinki i teraz zasnął ... ciekawe na jak długo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.