Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-18, 11:56   #1351
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ja mam to szczęście, że nie mam przebarwień ani sińców
Wyjście z domu bez makijażu nie jest dla mnie problemem, ale czasem chciałabym się umalować i w końcu wyglądać poważniej
Chciałam sobie kupić korektor ale nie mam pojęcia jak go sobie dobrze dobrać do cery...
jezeli chodzi o korektor to zalezy do czeo chcesz go uzywac, jesli do jakis drobnych skaz krostek czy naczynek krwionosnych to najlepszy bedzie w sztywcie,
jezeli pod oczy to najlepsze sa w kremie ale dobrze radza sobie rowniez te w plynie,

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:58   #1352
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Nasze dziewczyny są mniej więcej w podobnym wieku i z podobną waga się urodziły. Agatka ważyła 2 dni temu 5,7kg i nie uważam że jest tłustaMa podwójną brodę, fałdki na nóżkach ale jakoś tłusto nie wygląda, tym bradziej jak mi się dzisiaj wyprostowała to na całą długość przewijaka była. I tak się zaczełam zastanawiać gdzie ja ją będę za miesiąc przewijać?

tyle tylko, że twoja Agatka urodziła się 59 cm,a moja tylko 51no ale jak patrzę na foto, to jest tak jak moja-normalnym Bobaskiem-nie za chuda i nie za gruba, a w sam raz
Stary 2012-10-18, 12:00   #1353
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość

tez mam Emilke
ale moja Amelka woli wrozke Kerry :P
Agatka przeslodka
Też mi się podoba ta wróżka i myślę,że to będzie następna zabawka którą kupię Agatce Ja tą lalkę kupowałam w zwykłym sklepie i nie miałam wielkiego wyboru bo oprócz emilki był kotek, piesek i łoś. To według mnie ta lalka miała najwięcej bajerów

Ostatnio kupiłam jej coś takiego http://allegro.pl/zawieszka-zabawka-...722889353.html tylko, że z rybką, to tą wybę ciągle do buzi pcha i się śmieje jak ta rybka piszczy
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:03   #1354
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
jezeli chodzi o korektor to zalezy do czeo chcesz go uzywac, jesli do jakis drobnych skaz krostek czy naczynek krwionosnych to najlepszy bedzie w sztywcie,
jezeli pod oczy to najlepsze sa w kremie ale dobrze radza sobie rowniez te w plynie,
Ja to sierota jestem O podkład mi chodziło a nie o korektor
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:03   #1355
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość

z wyglądu suuuper!
Właśnie wygląd mnie zauroczył
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
co do wózka się nie wypowiem, ja temat zacznę zgłębiać dopiero na wiosnę
Ja bym już kupiła, póki mam na ten cel kasę odłożoną
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
a poza tym to Kuba konczy dzis 2 miechy kiedy to zlecialo

wozek fajne tylko ja nie lubie tych mallych kolek bo sie zle jezdzi po nierownej powierzchni. ale sam wozek ok.

Nie widziałam lekkich parasolek na dużych kółkach jeszcze
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
i jeszcze zapomniałam napisać:
kolega męża ma córeczkę, która ma 1 miesiąc. Strasznie im płakała i już nie wiedzieli co robić - sprawdzili wszystko i nic nie pomagało bo to nei był problem z brzuszkiem. W końcu poszli do jakiejś kumatej pani doktor i okazało się, że ma zapalenie ucha. A wiecie jak to się sprawdza? Jak dziecko płacze to wewnętrzną stroną dłoni trzeba mu zakryć oboje uszu. Jeśli przestanie płakać to znaczy, że problem z uszami. Normalnie nigdy bym na to nie wpadła ale wydaje mi się, że może to być przydatna informacja
Mi lekarka mówiła, że jak dziecko ma zapalenie ucha, to płacze przy dotykaniu jego okolic
Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
fajny, ale cena już nie
No cena wysoka, ale za to jaki ładny
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka, która jest w 15tc, spytała mnie, czy na jej miejscu szczepiłabym się przeciw grypie. Odpowiedziałam, że NIE. A jakie są Wasze zdania na ten temat?
Jestem na Nie, w ogóle jestem przeciwna tej akurat szczepionce
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
A wiecie, tż wczoraj sobie pił piwo do meczu którego jednak nie było. I akurat kończył i nagle zakrył sobie usta i wszystko wypluł .. on cały mokry, podłoga obryzgana, myślałam że zwymiotował.. a co okazało się w piwie było 0,5cm szkło

Cytat:
Hej dziewczyny
Ja wczoraj byłam na szyciu w szpitalu mojego podwozia.
żeby szybko się wygoiło!

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:08   #1356
phdwao
Zakorzenienie

A zapomniałam sie pochwalić: Jasiu już sam obraca się z boku na plecy i na drugi bok
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:12   #1357
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to sierota jestem O podkład mi chodziło a nie o korektor
he he jezeli chodzi o podklad to tez zalezy do czego chcesz o uzywac jezeli ze tak powiem nie masz nic do ukrycia a jedynie chcesz jedynie poprawic koloryt skory to najlepiej w plynie cos lekkieo moze lekko rozswietlajacego zeby ne obciazyc skory
jak bedziesz wybierac podklad to proponuje Ci isc do bootsa tam przy stoiskach przewaznie stoja kobiety i maluja, one dobiora Ci odpowiedni podklad

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
A zapomniałam sie pochwalić: Jasiu już sam obraca się z boku na plecy i na drugi bok
aa zazdraszczam moejj do tego etapu jeszcze bardzo daleko
na razie zaczyna lubiec lezec na brzuchu (czyt. ne wscieka sie po 5 minutach lezenia : )

Amelcia
Stary 2012-10-18, 12:14   #1358
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
ja mam z maybellin, everfresh . nie jest jakis super zaj.ebi.sty ale generalnie daje rade chyba najlepszy jaki do tej pory wyprobowalam.
Niestety mam takie cienie ze jedyne co by je zakrylo do zera to chyba farba olejna :P
hehe no moje raczej też Ja do tej pory jeśli używałam, to tylko jakiś z avonu, ale różnicy nie widziałam, więc przestałam...

Cytat:
brawo dla Jasia

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:15   #1359
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej Idę Was nadrabiać a mam duuuuużo do przeczytania. Niby czytam na bieżąco w telefonie, ale nie lubię tam odpisywać, a cytowanie mi w nim nie działa
a juz myślałam że teściowa Cie na śmierć wyprzytulała
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:33   #1360
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
he he jezeli chodzi o podklad to tez zalezy do czego chcesz o uzywac jezeli ze tak powiem nie masz nic do ukrycia a jedynie chcesz jedynie poprawic koloryt skory to najlepiej w plynie cos lekkieo moze lekko rozswietlajacego zeby ne obciazyc skory
jak bedziesz wybierac podklad to proponuje Ci isc do bootsa tam przy stoiskach przewaznie stoja kobiety i maluja, one dobiora Ci odpowiedni podklad
Tak mi się wydaje, że nie mam nic do ukrycia
Chyba właśnie wybiorę się gdzieś gdzie mi doradzą na żywo, ale Wy i tak mi bardzo pomogłyście
Stary 2012-10-18, 12:33   #1361
Opalia
Raczkowanie

GG do Opalia

Malwina ale Agatka cudna
Opalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:38   #1362
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

aaaa waży 5300
Piękna waga
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Hmmm a wiecie co, Luśka czasem jak się porządnie rozedrze to trzeba jej tak właśnie smoka w rozdziawionym pyszczku przytrzymać żeby się zassała i zaraz momentalnie jest spokój. I czasem nic innego nie działa. No ale jak widzę, że nic nie będzie z zasysania smoka to zabieram
Zresztą, z cycem bywa to samo, czasem też się rozedrze nie wiadomo dlaczego przy jedzeniu i jej tak trochę na siłę cycka muszę dawać...
U nas jest tak samo...
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny mam klamre taka z emoge ta zabawke grajaca powiesic w wozku i chyba ja kupie. a to jets taka'
4 albo 9
http://allegro.pl/sliczne-duze-pozyt...html?source=oo na konika w wozku juz miejsca niema a ona lubi jak jej cos gra. I niewiem czy zamwoic jakas z all czy kupic tą? i jak ta to ktora ladniejsza 4 czy 9 ?
jakos do Lamaze przekonana nie jestem bo szeleszczacy zstaw dostala ostatnio od cioci swojej z bright starts i tam jest taka fajna krowa szelesci cała i ona ją bardoz lubi. a oprocz tego byly ejsczze grzechotki.

a itak najbardziej tarmosic lubi pieluche. ide dzis kupic jakas kolorowa bo mam same biale
Nr 4 !
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
a tu wam wrzucę Lilkę w wersji zalotnej, bo bardzo mi się spodobała oraz buciki jakie jej ostatnio zakupiłam:
Ale ślicznotka
Cytat:
no a co sie wstydzisz przeciez to nie Twoja kupa no chyba ze nam chcsz swoja pokazac ale.. lepiej teo nie rob

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Jakie macie sposoby na uśpienie dziecka w dzień, które zasypia tylko przy cycu, a odłożone do łóżeczka od razu się budzi? Bujanie nie pomaga...
U nas pomaga bujanie lub spacer
Cytat:
my juz po szczepieniu Jas nawet nie zapłakał wazy 6240g

Cytat:
Największy problem mam z cieniami... nie wiem czy brązy czy może coś szaro-niebieskiego
Nigdy nie używałam pudru, podkładu, różu... jak oglądam filmiki urodowe na yt to się czuję jakaś ułomna jako kobieta... bo jedyne co umiem zrobić to pomalować rzęsy.... nawet kreski nie umiem zrobić...
A tę kreskę też czarną? Muszę nowy tusz kupić, bo moje wszystkie poschły-tak długo ich nie używałam
Haniu na co dzień najlepsze są neutralne cienie w beżowych kolorach, w załamanie powieki nakłada się ciemniejszy, wtedy powieka jest ładnie wyeksponowana. Do malowania się cieniami trzeba mieć dobrą bazę pod cienie, bo podbija ich kolor i zwiększa trwałość, cienie się wtedy nie rolują. Na taki dzienny makijaż zaproponowałabym Ci taki, taki lub taki
Cytat:
Napisane przez Opalia Pokaż wiadomość
Soleika jak tam teściowa ? na pocieszenie powim Ci, ze moja teściowa tez nie jest za ciekawa, a mieszka 10 minut aute ode mnie i często wpada bez zapowiedzi :/
Marzę żeby pojechała, Fabi non stop płacze i jest poddenerwowany, bo ona do wszystkich się rzuca
Cytat:

A tak wogóle to wam pokażę Agatkę, zdjęcie sprzed 2 tygodni.
Słodziutka

Depoison widziałaś Królewnę Zosię?

Kupiliśmy wczoraj z TŻ krzesło biurowe w Jysku

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Haniu Marysia i Dorotka cudowne

Bloguję
Stary 2012-10-18, 12:41   #1363
karolka110
Wtajemniczenie

może mi któraś Kochana Ciocia napisać w wolnej chwili, skład Hipp BIO Combiotik z PL??
chcę porównać czy takie samo, bo w PL wychodzi sporo taniej

no i gdzie najtaniej????zrobię zapasik

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-10-18 o 12:42
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:41   #1364
karmeelek
Zadomowienie

Dzien dobry
My wczoraj pojechaliśmy znów z tata na wycieczke. Mama kupila kilka bodziakow i sobie zapas karmi Oczywiscie jak to w tesco nie ma gdzie karmic dziecka wiec skorzystalysmy w tym celu z przymierzalni - potem mama buszowala a mala zacieszala do lamp. Mala cos w nocy niespokojna byla - nie mogla zasnac ale to nie brzuszek bo kupy szly bez problemu mimo obnizenia dawki delicolu.
Widze rozmowe o makiazu - ja tez jestem antytalencie w tej kwestii, nie lubie sie malowac bo tego nie potrafie. Zazwyczaj korzystam z kremu bb garniera i pudru w kamieniu i na tym koniec.
Widze że niektóre dzieciaczki wczesnie zasypiaja. Nasza zasypia ok 23 a ostatnie karmienie ma ok 22.15 a w nocy ok.4 nawet jesli sie wczesniej obudzi... Po kapieli o 19 i jedzonku mala zasypia nieraz o 20 a nieraz o 21 - wczoraj dopiero 21.30.
Brawa dla Jasia za nowe umiejętności i dzielnie zniesione szczepienie! Duży chłopak z niego
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:41   #1365
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu na co dzień najlepsze są neutralne cienie w beżowych kolorach, w załamanie powieki nakłada się ciemniejszy, wtedy powieka jest ładnie wyeksponowana. Do malowania się cieniami trzeba mieć dobrą bazę pod cienie, bo podbija ich kolor i zwiększa trwałość, cienie się wtedy nie rolują. Na taki dzienny makijaż zaproponowałabym Ci taki, taki lub taki
Matko, skąd Wy to wszystko wiecie??? Dzięki dzięki dzięki za wszystkie rady
Muszę sobie jakieś pędzle kupić...

Cytat:
Haniu Marysia i Dorotka cudowne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-18, 12:43   #1366
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
po dokładnej analizie danych ze strony od Linki wychodzi na to że wszystkie wymiary (waga, wzrost, obwód główki) mojego dziecka są lekko powyżej przecietnej a BMI ma nawet trochę mniejsze niż przeciętnie więc przestaje się martwić, dzięki wielkie linko super stronka
proszę bardzo

szkoda, ze większość pediatrów taka.. niedoinformowana
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:45   #1367
karmeelek
Zadomowienie

Linka i jak cyckowanie? Przedłużasz przerwy?
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:47   #1368
hanjah
Zakorzenienie

Moja mama kiedyś widziała taki program gdzie mówili, że te siatki centylowe były układane pod dzieci z naszego pokolenia (lata 80.) i że teraz one są nieadekwatne...
Stary 2012-10-18, 12:48   #1369
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Linka i jak cyckowanie? Przedłużasz przerwy?
karmię co 2 h
wciąż wydaje mi się ze mam niedużo pokarmu więc karmię często by pobudzić laktację, później wydłużę
i odciągam po każdym karmieniu

co za męka :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-18, 12:49   #1370
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Matko, skąd Wy to wszystko wiecie??? Dzięki dzięki dzięki za wszystkie rady
Muszę sobie jakieś pędzle kupić...

Ja się tym akurat interesuję Kupiłam sobie nawet taką paletę, ale mogę Ci polecić albo Sleek Oh So Special albo Sleek Au Naturel, kolory są właśnie do makijażu dziennego, a i jakościowo b. dobre. Pędzelki fajne ma Essence (tanie i dobre syntetyczne, nie wiem czy w UK dostępne) ale wiem, że babki cenią sobie Maestro, Hakuro, Inglotowskie, Kozłowski i Mac (te ostatnie baaardzo drogie)

Bloguję
Stary 2012-10-18, 12:52   #1371
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama kiedyś widziała taki program gdzie mówili, że te siatki centylowe były układane pod dzieci z naszego pokolenia (lata 80.) i że teraz one są nieadekwatne...
te z których się korzysta teraz są nowsze ale równie nieadekwatne

tu jest trochę o siatkach http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,1...ersia.html?v=2
Stary 2012-10-18, 12:52   #1372
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Agatka przeslodka
Cytat:
Napisane przez Opalia Pokaż wiadomość
Malwina ale Agatka cudna
Cytat:

Słodziutka
Dziękujemy

Moje dziecko mnie zadziwia, spała w bujaczku obudziła się, zjadła pół butli, przebrałam ją, pogadała ze mną i co?wsadziłam ją w bujaczka a ona głowa w drugą strone i znów spi!nie poznaję mojego dziecka
Dałam jej polizać jabłka, chyba jej smakowało bo ciągle języczek wyciągała i się śmiała
Stary 2012-10-18, 12:55   #1373
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się tym akurat interesuję Kupiłam sobie nawet taką paletę, ale mogę Ci polecić albo Sleek Oh So Special albo Sleek Au Naturel, kolory są właśnie do makijażu dziennego, a i jakościowo b. dobre. Pędzelki fajne ma Essence (tanie i dobre syntetyczne, nie wiem czy w UK dostępne) ale wiem, że babki cenią sobie Maestro, Hakuro, Inglotowskie, Kozłowski i Mac (te ostatnie baaardzo drogie)
Nazwy tych paletek i pędzli znam z yt właśnie
Muszę się zorientować co z tego dostanę w UK, a wydaje mi się że Sleeka na pewno, bo mam z tej firmy maskarę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-18, 12:55   #1374
Soleilka
Zakorzenienie

Wanilko pisałaś, że się martwisz o gabaryty Nikosia, Fabi ma 68 cm i waży 7450 gram, więc podobnie jak Niki. Nikt mi nigdy nic nie mówił, że jest duży

Bloguję
Stary 2012-10-18, 12:58   #1375
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
karmię co 2 h
wciąż wydaje mi się ze mam niedużo pokarmu więc karmię często by pobudzić laktację, później wydłużę

Moja też je co 2 godziny, jak w zegarku się upomina, zjada mojego około 100-120ml, a jak dostanie mm to też zje 100-120ml ale wtedy wytrzymuje 3 godziny.
Ja sobie laktację pobudziłam jak tylko ściągałam pokarm, teraz jak jej daję pierś to mam o wiele mniej mleka

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Wanilko pisałaś, że się martwisz o gabaryty Nikosia, Fabi ma 68 cm i waży 7450 gram, więc podobnie jak Niki. Nikt mi nigdy nic nie mówił, że jest duży
kawał chłopa
Stary 2012-10-18, 13:00   #1376
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Nazwy tych paletek i pędzli znam z yt właśnie
Muszę się zorientować co z tego dostanę w UK, a wydaje mi się że Sleeka na pewno, bo mam z tej firmy maskarę.
paletki Sleeka są w SuperDrug i często są na nie promocje kup 3 zapłać za 2. 2 lata temu jak byłam w UK to były za ok. 6 funtów, teraz nie mam pojęcia ile mogą kosztować

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
kawał chłopa
Smalec i kaszanka robią swoje

Bloguję
Stary 2012-10-18, 13:03   #1377
Malwina_a
Rozeznanie

Zapomniałam napisać, że pediatra nam powiedziała, że jak Agatka będzie miała 3,5 miesiąca to mam jej już wprowadzać tą kaszkę bezmleczną z nestle sinlac, a zaraz potem już zupki jej wprowadzić. Swoją drogą na tej kaszce pisze od 5 miesiąca
Stary 2012-10-18, 13:04   #1378
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
karmię co 2 h

ehhh...

Amelcia
Stary 2012-10-18, 13:06   #1379
agunia82
Zakorzenienie

Wróciłyśmy właśnie ze spacerku, ale jest pięknie! Zaraz wybywamy na kolejny

Cytat:

O widzisz, nie wiedziałam że jest taka zasada i jak już to się malowałam właśnie brązami Ostatnio chciałam sobie kupić cienie i mąż mi doradził, takie stalowo niebieskie-ale byłam pewna że to nie dla mnie!

Jestem typem chłodnym-zimą. Ponoć to jedyny typ, który w czerni nie wygląda jak śmierć I coś w tym jest, bo bardzo dobrze czuję się w czarnych ciuchach (a poza tym biel i niebieski-też chłodny oraz mój ulubiony turkus). A jak zafarbowałam włosy na czarno to czułam się naprawdę piękna
jak jesteś chłodnym typem, to małż dobrze doradził
ja podkładów staram się nie używać, żeby nie zatykać porów. Stosuję krem koloryzujący under twenty i na to czasem trochę pudru w kamieniu

Cytat:

to są jedyne obowiązujace siatki centylowe dla dzieci karmionych wyłącznie piersią, opracowane przez WHO
te w ksiazeczkach zdrowia są opracowane na zupełnie innych zasadach i w oparciu o dzieci warszawskie w większości karmione mm
hmmm to ja nie wiem, czy w książeczce mam inne siatki czy nie, ale wychodzi mi ten sam przedział teraz z wagi (mniej więcej) co na tym z tej stronki

Cytat:
ja uzywam zawsze :/
mam przebarwienia na twarzy i mega since pod oczami (dostalam w spadu po mamie ) i neistety bez korektora i podkladu sie nie obedzie
ja to samo...

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
o widzę mamy ten sam problem z cieniami pod oczy. Możesz polecić mi korektor?
jeśli chodzi o cienie polecam korektor maybelline pure cover mineral, on jest specjalnie do cieni pod oczami, lepszego nie znalazłam
ale znalazłam coś lepszego niż korektor haha: make-up cover dermacol
http://allegro.pl/dermacol-make-up-c...691638593.html
to jest podkład który używa się pod fluid, ale ja go stosuję raczej jako korektor, dobrze dobrany (nieco jaśniejszy) odcień i tak maskuje cienie pod oczami, że w ogóle można by powiedzieć, że nie mam z nimi problemu. Jest mega wydajny, bo jego się bierze naprawdę minimalną ilość, właściwie to ledwo ledwo co (tak może ilość nieco większa niż główka od szpilki starcza pod jedno oko), więc jego używanie wymaga wprawy bo łatwo za dużo nawalić. Ale szybko da się dojść do tego ile go brać

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Agunia, a kiedy Lusia się zaczęła interesowac tym smokiem z Lamaze? Bo się właśnie zastanawiam kiedy kupić mojej córci coś takiego do tarmosznia. Póki co ona nie potrafi jeszcze nic złapać rączkami.
oj nie pamiętam, chyba jak miała gdzieś 2 - 2,5 miesiąca, najpierw zaczęła go trącać a dopiero potem chwytać

Cytat:
no brawo

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-10-18 o 13:20
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 13:08   #1380
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Fabi tez ładnie rośnie już się nie martwię, Linka mnie uspokoiła
moje dziecko mnie dziś zadziwia, śpi od 10
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości