![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Błędy ortograficzne na forum
Właśnie mi się przypomniało
![]() ![]() -Skond jesteś?? -Co to znaczy skond? - jestes blondi, ze nie rozumiesz?? z jakiego osiedla? - Z osiedla co? - no skond z jakiego osiedla? - Ale co to znaczy skond? - laska wymiatasz... (tu było brzykie słowo) po chińsku muwie??????? I dalej sie juz mało interesująca potoczyło. Wiem jestem wredna, nieludzka, brak mi empatii, itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
taa odwieczne 'skond' i 'z kąd'.
![]() A i jeszcze mi się coś przypomniało, a pro po małych i dużych liter, rzadko używam dużych liter na początku zdania, weszło mi w nawyk i nie umiem się tego pozbyć.
![]() |
#123 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
heeee ![]() chyba sobie poszukam Twojego nr gg... joke :P ufff na szczeście ja żadnych błędów nierobię ;> ![]()
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Niektóre osoby będą przykladać dużą uwagę do stylu wypowiedzi, zasad ortografii, inne już nie.
![]() |
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
hehe nie! to nie ja z Tobą klikałem żeby nie było ;> :P
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Nie o to mi chodziło....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się -gdy jest to tak nagminne i tak cholernie spotęgowane-też bardzo mało przyjemnie mi się to czyta(zazwyczaj w sumie mam takie odczucie,że osoba pisząca taki "byczy" post nie ma za wiele do powiedzenia). Ale gdy człowiekowi się zdarzy-raz na ruski rok-to hola,spokojnie(przeczytam chętnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
no też tak właśnie myślałem xD więc ocb?
![]() dobra idę na obiad ![]()
![]() |
#130 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Obrażanie
to zart?????bo nie wiem jak zareagowac
Co tu robi moj post?nie pamietam,zebym sie tutaj wypowiadala ![]() ale skoro juz jestem.Podzielam zdanie Aete ,nie mozna zwracac uwagi bo ludzie dziwnie reaguja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie poznalam Cie po avatarku ![]() To jest czesc watku z technicznego (w ktorym sie wypowiadalas) - zostal podzielony i przeniesiony. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Właśnie bess, co za faceta dałaś do avatarka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
a wiesz to taki fajowy aktor
![]() Wczoraj go tak obgadywalysmy,ze postanowilam mu dzisiaj wynagrodzic promujac go na avku ![]() http://www.youtube.com/watch?v=UtbXGE8iYIs |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Noooo bess, widze, ze Salmanek vel Kermit vel Żabie Oczko robi dzieki Tobie karierę na wizażu.
![]() A w temacie. Ja mam prośbę do młodszego pokolenia, prosze piszcie bez tych wszystkich skrótów. Nie piszecie smsa tylko post, który czytają tez osoby lekko posuniete w latach. ![]()
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Przypomniała mi się jedna scenka z LO, 1 klasa, język polski:
Psora: Malinowska ndst- za błędy ortograficzne, Malinowska: Pani Profesor, ale ja mam papier na to... Psora: Ty masz papier...a jaki? [ złosliwy uśmiech] Malinowksa: ja mam dysortografię[ powiedziało z dumą dziewczę] Psora: Dysortografię powiadasz... już ja Cię z niej skutecznie wyleczę i Psora słowa dotrzymała, troszkę wysiłku kosztowało Malinowską, ale już nigdy nie użyła argumentu bo ona ma dysortografię... ![]()
![]() |
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie niestety zdaje z tego sprawę. Zdaję sobie tez sprawe z jeszcze jednej rzeczy. I to zdaje sobie sprawe czytając posty na tym tu forum. Szczególnie na Intymnym, gdzie młode osoby opisują sytuację kłótni czy rozstania ze swoim partnerem. To wielka wulgaryzacja jezyka. Nie wiem jak to inaczej napisać. Jesli chłopak do dziewczyny pisze słowa: "szukasz ch... do d..." i ona uwaza to za normalne?! Na litośc boską! Kobiety, chciałoby się rzec: Trzymajmy poziom i nie zadawajmy się z osobnikami tego rodzaju! Nie pozwalajmy na używanie przy nas/do nas tak wulgarnych sformułowań! Ja zdaje sobie sprawę, ze i kobieta potrafi rzucic grubym słowem. Ale sa granice. A te granice zacierają się w zastraszającym tempie. Kiedyś, jeszcze całkiem niedawno, tak wulgarnie wyrażali sie tylko ludzie z marginesu. Teraz i student potrafi studentkę wyzwać od... , no nie powiem jak. W czasach mojej młodosci, która w koncu taka odległa nie jest, było to nie do pomyslenia, żeby chłopak zwracał sie do dziewczyny tak paskudnie. I zeby nikt, włącznie z dziewczyna nie reagował? W głowie sie nie miesci.
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
O zgrozo ja sie dziwnie czuje kiedy zwracam uwage facetowi,zeby przy mnie nie przeklinał.Jak ksiezniczka,bo przeciez to jest tak powszeche ze taka osoba to jakies dziwadlo
![]() Kiedys jak zdawalam ustny z kultury jez.polskiego dostalam pol stopnia mniej,bo zaczelam zdanie od "tak wiec" Teraz mi sie przypomnialo ,jak Cymanski zaczal tak w sejmie hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Właśnie stwierdziłam, że sama już nie wiem, czy pisze się "wziąć" czy "wziąść", bo tyle się napatrzyłam na drugą (niepoprawną!) wersję, że mi się zaczyna mieszać
![]() Ratunku! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Mrs Mrau
|
łubu dubu łubu dubu...niech żyja mistrzowie w ortografii z tego klubu
Mnie ten wątek już męczy ![]() Nie przeszkadza mi jeśli ktoś nie pisze z dużej litery,nie przeszkadza mi jeśli ktoż nie używa polskich znaków lub czasem zapomni wstawić przecinka. Nie przeczę,nienawidzę gdy ktoś robi jakieś ogromne błędy ortograficzne (moje ukochane: "ja Cie rozumie",rozmawiałam dziś z paniom ),czy też używa pokemonów (no tutaj jest wyjątek dla pewnego wątku ![]() Natomiast bardzo lubię gdy ktoś pisze "Ciebie" "Tobie"itp. z dużej litery. ![]() Szczerze powiedziawszy nie spodziewałam sie tego,że ten wątek zamieni się w "mini mikro szpiegowanie i donos" (czytaj:wytykanie sobie tutaj błędów na potęgę ![]() Dziekuję To mówiłam ja- Pani Jarząbek ps.Bess! zabiłaś mnie tym Salmanem! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Godność i szacunek dla siebie samej- niestety są to obce słowa dla tych dzieci... Lekko zmieniając watek- wczoraj wracajać z Tesco[ zachciało się pannie mlecznych bułeczek z gorącym mlekiem po 23, więc pojechaliśmy po zaopatrzenie ![]() Przykre lecz prawdziwe.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
![]() Historia sie dzieje jakies 13 lat temu. Ja i mój młodszy kuzyn gramy sobie w kosza na podwórku i robimy sobie powtórkę przed dydkatndem z polskiego,które ma się odbyć następnego dnia: -Ok, to powiedz mi teraz przez jakie "u" pisze się kura -hmm no jak to?wiadomo,że przez "ó"! -eee nie przez "u"? -Co ty za bzdury gadasz! Kaśka zawalisz to jutrzejsze dyktando! -No co Ty,no to jak ty bys to napisał? -Proste "kóra" przez "ó" -Ale dlaczego? -Kurde,ale ja mam głupia kuzynkę,zasad ortografii nie zna! Kóra przez "ó" bo sie wymienia na KOGUT! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
![]() Jezdem już, jezdem; schizofrenia jak nic..! ![]() Raz wysłałam pw Wizażance, która napisała ciekawą wg mnie wypowiedź i strzeliła przy tym niefortunnego orta, a że było to w nieco ''naukawym'' ![]() ![]() Wizażowa policja, ahoj, nasze więc zdrowie! ![]() ![]() ![]() Ale, ale, gdybym tylko wiedziała, że za zwracanie uwagi tak chętnie bluzgają i ''żandarmią'' - to bym, kurczę, poświęciła się i wysyłałabym ile wlezie, jakem Aete..!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Aete ,no nareszcie
![]() ![]() Już myslałam,że na dobre opuściłaś swój wątek ![]() ![]()
![]() |
#150 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
''Myślą przewodnią'' nie było ''szpiegowanie'' ani chęć (przesadnego ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.