|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
natka - moj tata zajmuje sie oknami zawodowo i powiem jedno: zewnatrz kolor (bo nie brudzi sie jak białe np. od sadzy, kurzu, wody), wewnatrz białe bo naprawde zaciemniają (tak jak piszesz). cifem w srodku myjesz? az takie są zasyfiałe są? i ważne: uszczelki przy szybie nie czarne (szare najlepiej) bo czarne brudzą. w szybach wazne by nie były takie przyciemnianie lekko (robi to efekt wieczne brudnej, czarnej szyby) i ze szkłem niskoemisyjnym o współczynniku przenikalności termicznej K= 1,1 (jesli nie mniej, im mniej, tym lepiej!). wazne by okna mialy odpowietrzniki, fajnie jesli mozna je rozszczelnic tylko (plus uchył i otwarcie) - ale chyba to juz standard. bo zwyczajnie zbytnia szczelnosc=brak przewietrzneia (wiadomo, sciany, tym bardziej nowe, parują)=grzyb
![]() Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-10-18 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Rozeznanie
|
Natka wizualizacja super
![]() mam w pracy szare okna od środka i do tego jasny parapet i wygląda fajnie, tylko to biuro, ale na pewno nie zaciemnia pomieszczenia. Teraz pytanie: czy zamawiasz okna barwione w masie czy w okleinie, bo jak w okleinie to pewnie będziesz mogła od środka wybrać np. jaśniejszy szary. Ten u mnie w pracy jest lekko błyszczący - i jak są glify na jasno pomalowane i jasny parapet to się światło odbija od ramy okiennej i wcale taka ciemna nie jest. Mam nadzieję, że nie zamotałam za bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Wtajemniczenie
|
AGAWOO Martyna sie boi tesciowej bo ja rzadko widuje. teściowa to taka kura domowa. nigdzie nie wychodzi. Sama z siebie nie przyjedzie do nas. terzeba ja przywiesc. Osttanio moja mama cos wspominała, ze chyba pojedzie do Włoch na 2 miesiace dorobic kaski i wtym czasie Martyna miaąłby sie zajmowac moja babcia czyli prababcia Martyny. ja jednak wpałdam na pomysł, ze przeciez jest jescze teściowa. I wiecie co? ona wymyśliła, zeby jej Martyne rano przywozic. Tak bede budziła dziecko o 4 rano bo jej sie d.u.p.y nie chce ruszyc. Na szczescie nie wyjdzie chyba nic z tym wyjazdem mojej mamy
![]() NATKO super domek. Mnie sie bardzo podobaja ciemne okna i mysle, ze bede pasowac do domku. |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A, i moja też miała pomysł, żeby jej Amelkę rano przywozić i odbierać po południu ![]() ![]() ![]() Aha, i moja teściowa też do nas z własnej woli nie przyjedzie (tak w odwiedziny) ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Wtajemniczenie
|
AGAWOO moja jeszcze kiedys powiedziaął do Martynki "kiedys cię przekupie". Albo "jak bedziesz starsza to bedziesz do mnie sama przyjezdzała autobusem" na co ja, ze może za 15 lat. Poza tym nie wiem czy ona bedzie tak legła d babci z która nie am w zasadzie kontaktu. Fajnie jak bedzie dawała jej różne prezenty tylko, ze Martyna bedzie na nia patrzała jedynie pod katem materialnym a nie emocjonalnym Ale to jej sprawa. ja tam nie bede sie narzucac i nie mam tez zamiaru robic tak, zeby to jej było wygodnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() W poniedziałek przyjeżdżają jeszcze raz ostatecznie zmierzyć i omówić zamówienie okien to jeszcze ich zapytam o opinię. Monia, może dlatego tak szoruję boich za często nie myję ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() plan czterodniowy bardzo dobry, też bym tak zrobiła ![]() Cytat:
Natka na wizualizacjach wnętrz, na jednym zdjęciu jest rama okienna w ciemnym kolorze i jak dla mnie fajnie to wygląda i pasuje do nowoczesnego wnętrza - szczególnie przy tym dużym oknie w salonie ![]() Cytat:
żeby do dziecka ktoś przyjeżdżał ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Sciagneli mi gips ![]() Był dzis bochod i dopiero lekarz mnie uswiadomil, ze Marysia nie miala lekkich zmian na plucach (tak jak w niedziele jedna z doktorek twierdzila) tylko powazne zapalenie pluc z odmą. Zostajemy do wtorku, dzis jej beda stawiac banki. Takze do UK nie lece, bilety przepadna ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
A elewacja swietna - w moim stylu ![]()
![]() |
#4509 |
Wtajemniczenie
|
Hej Mamusie!
Gorace pozdrowienia z jesiennego Ustronia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zakorzenienie
|
#4511 |
Zakorzenienie
|
eve ojej kochanie trzymaj się! nie przejmuj się UK - co się odwlecze... Najważniejsze by mała wydobrzała.
Lecę, bo robię krupnik. Niepokoję się trochę wynikami tych badań, potem pojadę po odbiór. Oby wszystko było dobrze...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4512 |
Zakorzenienie
|
Natka wszytsko chyba zależy jakie wnętrza planujesz. Mi się białe okna nie podobają, wybrałabym chyba jakieś jasne drewno (bo jaśniejsze bardziej uniwersalne) i w podobnym odcieniu meble. Zasłonki tez w podobnym odcieniu, lekkie zwiewne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Zakorzenienie
|
pewnie ze Marysia najwazniejsza, zal tylko kasy, ale coz. Ale weszlam na strone Ryanair i widze ze tez puszczaja promocje na bilety, wiec po Nowym Roku moze sie wybierzemy. Poki co nie planuje
#4514 |
Zakorzenienie
|
![]() Wyrwałam się tylko na parę chwil z naszego gorącego małżeńskiego łoża ![]() Ellika ![]() Tyle chciałam napisać ale oczywiście już nie pamiętam co komu...... Wczoraj nie miałam internetu. Idę obiad szykować. Tż z Radkiem na spacerku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Wtajemniczenie
|
Myha znalazłam te stronę na fb - simon&sophie. w żadnym razie nie reklamuje, nie wiem nic o jakości i cenie. jak natka wczoraj wkleila linka, to przypomniało mi się, że coś podobnego widziałam.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Oby i u Ciebie potrwało tylko 2-3 dni! ![]() Cytat:
A masz już wizję, jak będziesz urządzać? Cytat:
![]() Też myślę o tym jako o wydatku na parę lat. Cytat:
![]() Za to choroba Marysie mnie przeraziła! To bardzo poważna sprawa. Jak dobrze, że tak szybko się nią zajęli i już dochodzi do siebie. UK na pewno nie ucieknie. Wiem, ze pieniędzy pewnie szkoda, ale w porównaniu do zdrowia Marysie to przecież pikuś ![]() ![]() ![]() A jak Radek na tatę reaguje po takiej przerwie? ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4517 | |
Zadomowienie
|
hej
Cytat:
ja mam ciemne ramy ale przeszklenia mam ogromne, wcale nie rzucają się w oczy, zresztą na parterze mamy firany więc całość dodatkowo wyjaśniała spróbuj stanąc na przeciw okna w dzien, zobaczysz że całość w koło okna i tak zawsze wydaje się ciemniejsza, nawet gdy sa to białe ramy, kolor zanika nie bałabym się ciemnych ram o ile nie walniesz brunatnych lub ciemno grafitowych scian to na pewno pomieszczenie ciemne nie będzie a wizualizacja mi się podoba, kolor okien dobrany do koloru dachówki to idealne rozwiązanie ![]()
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
Natka weź całe ciemne! Ja mam białe i ich nie lubie. U nas na jednym osiedlu sa same ciemne okna, super to wygląda. Białe takie oklepane, na bank bym wzieła ciemne! Mysle że nie będą zaciemniały, wazny kolor ścian, podłogi, gdzie tam ramy okienne...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do UK, wiadomo Marysia najwazniejsza, do UK zdazymy poleciec. Wlasnie mi przyniesli obiad i wcinam
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mam takie połączone i ładne są A jakie masz parapety Z kamienia może ![]() hejo ![]() Eve strasznie mi przykro ze tak Marysie dopadlo Trzymajcie sie ![]() Wróciłam z pracy bo Jaś nie mógł spać tam Wiec może zaległości z prasowania odrobie ![]()
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
Biedna Maryś.
A lekarka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Wtajemniczenie
|
hej
czytam Was "jednym okiem" od rana, ale jakoś nie mogę się wbić w rozmowę... coś u mnie humorek do d.... Eveewe zdrówka dla Marysi!! jaciee dla Domka zdrówka!!! natko fajny Wasz domek. co do okien - chciałabym mieć kiedyś drewniane, jaśniutkie. AgaG ![]() ![]() ![]() Lili a mąż na stałe wrócił? czy tylko na urlop?? no i jak Radek-cieszy się pewnie, że tata w domku? Marinko też bym sie trochę stresowała. daj znać jak wyszły badania! co do kocyków to rzeczywiście bardzo ładne. i pewnie super jakości. ale cena zaporowa. nie skuszę się. ale na prezent taki to podobnie jak Carmela bym się nie obraziła ![]() żanetko jak oceniasz te śniegowce z decathlonu?? się przymierzam żeby Hani kupić Hance wyszły suche placki na policzku i takie jakby krostki. wygląda jak jakaś alergia. tak myślę od czago to i chyba mnie oświeciło - ona krostkami reaguje na kakako (dawałam jej ze 2 razy biszkopt kakaowy). i podejrzewam, że jak była w niedzielę z teściami (bo my byliśmy z tż w Poznaniu) to ją babcia albo dziadek poczęstowali czekoladą..100% pewności to nie mam, a oni się nie przyznają pewnie sami.. ale coś tak czuję, że tak było... i jestem wściekła bo ufałam do tej pory teściowej... |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jasiu moze sie przyzwyczai jeszcze, a na prasowanie zapraszam tez do mnie ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- mowie ci - szkoda gadac ![]() mnie przynosza oplacony obiad ze stolowki i na ogol jest ok. Teraz byla zupka jarzynowa i schabowy ziemniaki i buraczki, wiec rarytas ![]()
![]() |
#4525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4526 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja takiego zachowania nie rozumiem po prostu-po co to dać dziecku skoro ono ani sie o to nie uprasza, ani nie dopomina?? co innego jak taka 3-latka się drze, że chce ciasteczko (siostrzenica TŻ-ta, niemalże mieszka z dziadkami, a rozpuszczona jak dziadowski bicz...), ale takiemu maluszkowi?? i to jeszcze tak bezczelnie, jak nie ma rodziców??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Fajnie tak mieć czas na forum.... niestety od poniedziałku zapowiada mi się nowy projekt i full roboty ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 |
Zakorzenienie
|
Pieleszko ja też z tym walczę ... też mam takich dziadków co by czekoladę zamiast zupy najchętniej podali
![]() Natka fajnie Ci że domek już stoi i już możesz zaczynać prace wykończeiowe .... my na razie działkę mamy ... a gdzie reszta???? w następnym roku myślę ze fundamenty dopiero powstaną ... ufff jak za 5 lat będę mieszkać w swoim domku to będzie super ![]() Carmelka a te primigi to jaki rząd cenowy? piękna dziś pogoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
Ja nie walcze z dziadkami. Ja sama pamietam, ze jezdziłam do babci i objadałam się takimi ciastkami z dziurką posypanymi cukrem.
![]() Justi Ty chyba pytałaś o wózek. Jak Agata zaczęła chodzić tez był bunt wózkowy, więc zaczęliśmy chodzić bez wózka. To był bunt przeciwko chodzeniu za rękę, więc mówiłam, uwaga jeżdzą samochody daj mi ręke. jak nie chciała dać to mówiłam jak mi nie dasz ręki, będziesz jechać w wózku jak nie to powtarzałam, za trzecim razem do wózka i nie ma że boli. Po tygodniu się nauczyła. I wszędzie chodziłyśmy na piechotke, teraz mamy bunt chodzeniowy i od razu pakuje się do wózka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Zadomowienie
|
eveewe dobrze że w porę uchwycili chorobę Marysi, brak słów do zaniedbań lekarki z przychodni
![]() a co u jacieee, są wieści? ale kusicie tymi kocykami... ja wypatrzyłam u nich faaaajną apaszkę, na to chyba na dzien dobry się skuszę ![]() natka, teraz popatrzyłam na link z rzutami twojego odmu, nasi znajomi mają dom o podobnym rozkładzie, z tej samej pracowni jest (dom w rododendronach chyba 5), calkiem inaczej wygląda z zewnatrz ale wewnatrz uklad ten sam (mała roznica wejscie do pomieszczenia nad garazem maja z poddasza, nie z polpietra jak u ciebie), oni zlikwidowali pokoj na dole, powiekszajac salon, na wprost dali kominek, zmieili garaz na podwojny fajny masz rozklad ![]() ![]() bryła twojego jest nowoczesna, bardziej mi się podoba edit: on się teraz nazywa "w rododendronach 2"
![]() Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2012-10-18 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.