|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
![]() My mamy teraz Mrugały, na jesien. Podobały mi sie bardzo...do dzisiaj jak przyszły nam buciki zimowe. PRIMIGI. Bajka lekkie, mięciutkie, Sara swobodnie w nich chodzi (choć jeszcze za duże). Mrugały maja dość twardą podeszwę, ale niby maja ten znaczek zdrowa stopa. Brumek kocyki fajne, ale cena ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jak ja go z tą skarpetą zobaczyłam to myślałam, że padnę ![]() No cóż, geny... Cytat:
![]() Nie leczyli bo to było brane za nerwobóle- jestem cholerykiem, ekstrawertykiem i ogolnie żywiołowym i emocjonalnym człowiekiem. Ale bóle przeszły za mostek z takim uczuciem zimna, czasem mnie tak jakby dusi no i wyszło, że obciążenie rodzinne plus za krotkie te pq chociaż póki co nie takie groźne ale nie wiadomo jak sie to potem rozwinie. Julek ma łobuizerskie spojrenie i łobuzerskie wnętrze. Po rodzicach heh ![]() ![]()
Juluś 20.07.11 ![]() Kornelia 04.02.2016 ![]() Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu. Edytowane przez Chelsea91 Czas edycji: 2012-10-17 o 21:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Zakorzenienie
|
Właśnie! Chelsea mi nie zacytowało. Julek niezły spryciarz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Zadomowienie
|
Brumek, teraz prowizję za kocyki dostajesz??!!
![]() ![]() Co jestem w 5,10,15 to je oglądam i macam, ale cena mnie odstrasza. ![]() ![]() ![]() Żaneta, wow jesteś odważna ![]() ![]() Natka, tempo macie niesamowite-dom już wygląda imponująco. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Raczkowanie
|
Witam!
Dawno mnie nie bylo(dziekuje Brumku ze pamiętasz ![]() Jak maz w domu(dzisiaj poszedl do pracy)to czas jakos inaczej spedzałam i na wizaz mialam wieczory(ale tylko czytałam, sily na odpisywanie zabraklo).Od wczoraj Borysek mi gorączkuje(ponad 38), pakuje raczki do buzi, placze, marudzi-ida mu 3 czworki na raz.Ta goraczka to pewnie od tego, bo innych objawow brak(nie mial jeszcze tak nigdy jak wczesniej zabki mu wychodziły).Dziasla strasznie napuchniete, poliki czerwone, ach...tak mi sie meczy bidulek.. Chodze jak zombiak ostatnio(bo ostatnie 2 tygodnie kiepsko spi moje kochane dziecko).Wczoraj mialam okropny bol glowy(juz wiem Brumku o czym piszesz jak Cie boli glowa), nigdy tak nie mialam(bol przerazjacy, az wymiotowałam), ledwo dojechałam do domu samochodem z miasta bo bylam na badaniach(badam hormony, bo cera moja ostatnio tragiczna i lekarka powiedzial zeby zbadac-matko jaka cena 117zl -wczoraj zaplacilam za TSH, prolaktyne i androstendion i ogolna morfologie). Przepraszam ze tak tylko o sobie. Widze ze piszecie o kocykach, ja tez musze kupic Boryskowi jakis, bo mam tylko taki malutki(kupiony w tamtym roku).Polecam-David Fussenegger, ciplutki i mily, sliczne wzory, dobry jakosciowo, chce kupic taki wiekszy ![]() Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-10-17 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Rozeznanie
|
Natka
![]() I coś dla telika na lamillou. Poduszki sleppy Johnny http://www.lamillou.com/shop/poduszka-john ![]() ![]() Ceny rzeczywiście z kosmosu ![]()
#4477 |
Zakorzenienie
|
Marzena oj to była trauma. Teraz wiem, że po 1 dama jest towarzyska i lgnie do dzieci i wiem,że rodzeństwo to będzie coś wspaniałego dla nie. po 2 Ja nigdy nie chcialam miec jedynaczki,mimo ze mialam porob armagedon
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Raczkowanie
|
Przykladowo taki wzór:
http://allegro.pl/fussenegger-kocyk-...712314088.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Zakorzenienie
|
Myślicie, że taki 110x140 cm będzie za duży?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Raczkowanie
|
Eve-ciesze sie ze z Marysia juz lepiej i kciuki za sciagniecie gipsu
Jaacie-oby bylo wszystko dobrze ![]() Marinko -moja przyjaciolka ma bardzo duze problemy z wypadaniem wlosow.Ma bardzo podwyższoną prolaktyne, podejrzewali nawet gruczolaka.Wszystko jednak zwiazane jest ze stresem(rozwod itp sprawy), to powoduje wzrost prolaktyny i wypadanie wlosow, kolatania serca.Żadne preparaty na wlosy nic nie dadzą jezeli problem tkwi w hormonach, takze dobrze ze poszlas na te badania. |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4482 | |
Zadomowienie
|
Tak zbiorczo podziękuję za wszytskie miłe słowa!
![]() ![]() Tak sobie czasem myślę, że zmieniło mnie to forum... Nie potrzebuję jakoś szczególnie spotkań z ludźmi, wolę Was poczytać ![]() Brumek, a co tak o mnie myślisz? Bo ze mnie to niezłe ziółko. Ja też często o Tobie myślę... W kategorii niedoścignionego wzoru ![]() Marzena, bardzo ładnie Ci w takich cieniowanych włosach - pamiętam Cię w raczej dłuższych, ale tak jest lepiej ![]() Lili to pewnie małża dorwała ![]() Ale Julek ma całuśne usta, ![]() Żaneta - to tzrymac kciuki za ciążę ? ![]() Patik, tak sobie pomyślałam, że chyba niezgodne z reg. jest to allegrowanie, ale że ktoś podpierniczył? Albo mają programy do wychwytywania jakichś kombinacji słów czy jakoś tak... Kurcze, za długo ma tego bana ![]() Trzymam kciuki za Domka od Jacieeee, mam nadzieję, że jednak szybko przekona się do jedzenia i picia, a co za tym idzie, szybko wróci do domu ![]() Idę spać, dobrej i przespanej w całości nocy Babolki! ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
Mój mąz jedynak, tez chce rodzeństwa dla Zosi, ale jeszce nie teraz... ![]() Dzisiaj widziałam jak Zosia pędziła z piskiem do innych dzieci, to aż się wzruszałam. Na placu zabaw zawsze z dziećmi, niania mówi, że z przedszkolem nie będzie u niej problemów, jest straaaasznie towarzyska, więc rodzeństwo będzie na bank ![]() Pa! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I tak samo myślę, że chyba większy. Mniejszych mam mnóstwo, poza tym chciałabym, żeby to już był kocyk na lata. Zamiast kołderki w przyszłości. Z drugiej strony tej ceny już nie przeżyję ![]() Kurczę, mąż ma w pt. imieniny, w pon. miała urodziny i dziś teściowie dzwonili pytać, czy mam pomysł, co mogą mu kupić. No i żałuję, ze to jego święta, a nie Tymka. Bo tak to bym powiedziała, ze kocyk ![]() Cytat:
Zostaję przy wzdychaniu do La Millou ![]() Cytat:
![]() Przekopałam internet, poszukując może tańszych "podróbek" czy coś. I znalazłam watki, gdzie dziewczyny sobie szyły takie kocyki na zamówienie, żeby taniej wyszło. Kupowały na metry taką bawełnę w sówki, polarek minki (też na mery) + krawcowa i wychodził 140-150 zł! Czyli praktycznie tyle co w sklepie. Jak tak na to spojrzeć, to się opłaca kupować, bo się okazuje, ze te tkaniny naprawdę są takie drogie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uwielbiam Cię! Ja byłam twarda przez parę miesięcy, ale zima idzie i ... wymiękłam ![]() Cytat:
Tylko u Was jeszcze gorzej, bo gorączka ![]() to się zbiegło... O i ból głowy też ten sam ![]() Ale te wymioty to już brzmi, jak prawdziwy atak migreny! Bardzo współczuję. Miałaś kiedyś migreny? A kocyk jeszcze droższy niż la millou ![]() Edit: a nie, bo większy dużo... W każdym razie tani nie jest ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
![]() Ty mi tu wzorem nie przygaduj ![]() A co z Ciebie za ziółko? Rozbudziłaś moją ciekawość ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-10-17 o 21:53 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kocyk tani nie jest ale jakosciowo super, i maja sliczne wzory ![]() Mial tydzien po szczepieniu wysypke po 3 dniach temperatury wiec moze to byla trzydniowka, albo taka reakcja organizmu po szczepieniu. ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Natko- to juz prawdziwy DOM ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Paticzku-alez Cie potraktowali, dlugo Cie nie bedzie, a bardzo lubie czytac co piszesz ![]() Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-10-17 o 22:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Zakorzenienie
|
Chelsea a propo szczepień to wyczytałam, ze nie ma osobno na odre dopuszczonej w Polsce (jest w czechach), więc pewnie zaszczepimy ale gdzieś w okolicach stycznia.
Boże jak mnie boli brzuch masakra. jajniki, wątroba, coż to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | |
Raczkowanie
|
Ja mam taki brazowy
![]() http://przystanekdziecko.pl/kocyk-juwel-dinozaury/ ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tymi objawami to faktycznie nie wiadomo. Szczepienie zmienia obraz sytuacji ![]()
![]() |
#4488 |
Zakorzenienie
|
A z czego się składa ten kocyk?
Może faktycznie materiał wyjdzie taniej? Przecież można znaleźć fajny wzór nie muszą to być takie same jak z tej firmy ![]() Bo jak tak, to mam maszynę może bym co pookombinowała...nie będzie pewnie jakoś super pięknie wykończony, ale spróbować można. Ja zbieram się do pracy, dama do żłoba. ZDRÓWKA DLA WSZYSTKICH ! |
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Wkurzył mnie, bo dziecko wywiózł na zesłanie do teściowej, a sam pojechał na działkę ![]() ![]() Ech, ja też trochę niepotrzebnie się wsciekam, bo przecież teściowa dziecku krzywdy nie robi, ale jakoś mi Amelci tak szkoda, bo ona się teściowej boi (już coraz mniej, ale jednak) ... 3. Zdrówka ![]() Cytat:
![]() ![]() Chyba tęskni ![]() ![]() ![]() A tak poza tym to jakos sobie radzą z babcią i tatusiem ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dominisiu, zdrowiej szybko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Wtajemniczenie
|
a ja ostatnio trafiłam na fb na stronę babki która szyję podobne kocyki, teraz wiem na czym się wzorowała
![]()
![]() |
#4491 |
Zakorzenienie
|
Agawoo podziwiam Cię bo trzy tyg bez dziecka to jest horror .... ja nie dałabym rady, wyłabym dzień w dzień .... to szkolenie było konieczne? ja myślę o studiach podyplomowych w krakowie już się zastanawiam czy musiałabym tam nocować czy raczej przyjeżdżałabym do domu na noc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super się prezentuje ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Zakorzenienie
|
zanim nadrobie: reklama VV "kobieto, nie maluj sie w samochodzie!"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech .. cięzko jest, ale muszę wytrzymać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |
Rozeznanie
|
Witajcie
za oknem piękne jesienne słońce ![]() aania kibic pierwsza klasa ![]() jacieeee ![]() ![]() ![]() eveewe bardzo proszę ![]() Natka prezes ![]() ![]() ![]() wodaqua to nasze dziewczyny w podobnym czasie zaczęły chodzić ![]() ![]() ![]() ![]() Dla mnie dzieciaki w kombinezonach zawsze będą jak Sigma i Pi wyglądać ![]() Brumek chyba coś po złączach poszło, bo mnie gardło wczoraj zaczęło boleć ![]() kocyki cudowne i już jakiś czas temu im się przyglądałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Wtajemniczenie
|
Śliczne te kocyki tylko nie na moja kieszeń. Wiem,z e dziewczyny na innych forach same próbuja szyc ale juz doczytałam, ze kosztowo wychodzi podobnie.
AGAWOO moja Martyna tez sie boi teściowej... IUSTYNA ![]() NATKA przes jak malowany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nasz domek rośnie rośnie ![]() Dziewczyny, mam do Was pytanie: Mamy ostatecznie powiedzieć jaki kolor okien chcemy. Co do zewnętrznego koloru jesteśmy zdecydowani, będą takiego samego koloru jak dach, czyli bardzo ciemne. Problem mam ze środkiem, bo zastanawiam się czy takie ciemne nie będą zaciemniać pomieszczeń? Czy to będzie dobrze wyglądało i czy wszystko będzie do nich pasowało ![]() ![]() ![]() ![]() Deviku, nieważne czy domek czy mieszkanko, wydaje mi się że jak się robi coś dla siebie to sprawia to ogromną radość ![]() A planujecie coś zmienić? Tzn. mieszkanie albo domek? ![]() Cytat:
My go troszkę zmieniliśmy (podwójny garaż, dodatkowy pokój nad garażem). A poniżej wklejam jeszcze nasz domek z moją wizją koloru elewacji itd. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
Domek tak średnio co dwa tygodnie dostaje od moich teściów 100 zł i ja właśnie z tego uzbierałam na kocyk. Więc to forma takiego prezentu. Dla mnie też cena kosmiczna, ale dotykając ten kocyk myślę, że będzie nam dłuuuugo służył.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Zakorzenienie
|
Natka moja teściowa ma ciemne okna wewnątrz i nie zauważyłam w ogóle że zaciemnia to wnętrze pokoju
|
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
Zakorzenienie
|
Jestem tu do końca października .. Wracam 30 października koło północy, i rano 31 ide do pracy w PL
![]() ![]() Coś w tym musi byc .... Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiesz co, okna to chyba zależą od tego jaką masz wizję wnętrza .. Jeśli zrobisz wnętrza bardzo jasne, to ciemne okna będą się chyba trochę odgryzać, ale jak to uzupełnisz jakimiś ciemnymi dodatkami, to powinno być ok ![]() ![]() Białe do wszystkiego chyba pasują,ale faktycznie czyszczenie to koszmar ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-10-18 o 09:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:38.