|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Znowu... zielono czarna kupa. Martwię się...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Nie no gdzie tam , nie będę kombinować jeśli chodzi o ten zasiłek
![]() W tych urzędach to wszystko sprawdzają ... składałam w Poznaniu na becikowe , a na stałę jestem zameldowana w innym mieście to Poznań przesłał tam pismo z zapytaniem czy czasem tam też nie składałam wniosku o becikowe ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Hm no ja nie pomogę , poobserwuj może jeszcze kilka kup i zobaczysz jakie będą, albo zadzwoń do położnej i podpytaj o czym takie mogą świadczyć ![]() ![]() a mają jakiś inny zapach ? |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Zadomowienie
|
Pachną jak zawsze. Masz rację, jak kolejne kupki tez takie będą to zadzwonie do położnej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#484 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() mi tez niestety wyszlo pare po porodzie i to na brzuchu!!!!!1 smaruje sie caly czas ale watpie czy to pomoze, trzeba bedzie pewnie jakis laser ale to juz jak moj brzuch po cc wroci do normy. wciaz jak go dotykam to taki obolaly jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#485 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mi sie aparat zepsul ![]() ![]() Tamlin 100 lat ![]() ![]() iwoncia słodziachny Alanek
![]() |
#486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja będę musiała zapalić lampkę nocną... bo po pierwsze - rolety zewnętrzne u nas i dlatego prędzej bym się zabiła niż cokolwiek zrobiła, a po drugie w takiej całkowitej ciemności to ja w ogóle nie funkcjonuję... mogę nic nie mówić itp., ale światełko będę musiała mieć. ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Co gin powiedział? Kiedy możecie się starać o następnego szkraba? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Igi i Kubusia!!!
Śliczne dziewczynki. ![]()
#488 |
Zadomowienie
|
Dzięki Dearlie
![]() niegrzeczna pamiętałaś ![]() ![]() axxxa Laura słodziachna ![]()
#489 |
Zadomowienie
|
Tamlin 100 lat
![]() ![]() ![]() ![]() to widze ze nie jestem sama z tymi rozstepami. masakra jakas. pewnie to hormony szaleja i dlatego tak sie dzieje. przeraza mnie to. a tak walczylam i tak sie cieszylam ze nie mam żadnego na brzuchu a tu klops... my tez spimy z mala w lozku. nie chce mi sie wstawac i jej brac a tak to tylko cyc i juz. bo u nas po cycu to dlugi proces jest. odbekanie, kombinowanie.i tak czasami to do 2h trwa zanim ponownie zasnie. strasznie nasza mala ulewa. potem ma czkawke i do tego jeszcze sie strasznie krztusi. raz tak bardzo ze az sie poryczalam jak jej przeszlo. wygladalo to strasznie a ja nie moglam jej pomoc. nasza mala uwielbia sie kapac i przebierac. nie placze nawet jak ma pusty brzucho. kochana mala ![]()
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skoro już jestem przy temacie, dziewczyny z 3 dzieci(i więcej ![]() ![]() I chyba zacznę się rozglądać za vanem ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Raczkowanie
|
Hej!
My dzisiaj bylysmy u pediatry. pierwsza wizyta od urodzenia ![]() mała przybiera na wadze dobrze, 500 gram w niecałe 3 tygodnie. krostki na buzi to ponoc kwestia moich hormonow przekazywanych z mlekiem, a bole brzuszka w nocy hmm ponoc tak juz jest z niemowlakami. teraz kolejna wizyta to szczepienia, no i sie tak zastanawiam... 5 w1 czy 6 w 1? i czy szczepic na pneumokoki? bo za darmo u nas jest i nie wiem sama... widzialam ze rozmawialyscie o szczepieniach ale teraz nie moge tego znalezc. poradzcie co robic. |
![]() ![]() |
![]() |
#492 | |
Wtajemniczenie
|
jestem już 7 tyg po porodzie nie karmie cycem a okresu brak...
Dziewczyny po cc jak wasze brzuszki?Bo mi została taka duża fałda nawet nie wiem jak ją określić bo to nie jest sadeło tylko tak jakby skóra?sama nie wiem... My dzis po wizycie u pediatry Hubcik 4300 klocuszek i Oliwka 3300 kruszynka moja, pępuszek musze jej zakleić bo ma wypukły taki brzydki.A Hubek też ma naczyniaka takiego malutkiego na pośladku. No a jutro Białystok i badanie wzroku ... ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
Ale ślicznotki ![]() Tamlin wszystkiego najlepszego,dużo miłości i przyjemności z Kropkiem,zadowolenia z dzieci i spełnienia wszystkich marzeń ![]() Ivoncia Alanek jest boski ![]() My byłyśmy dzisiaj 3 godziny na spacerku,zaraz idziemy jeszcze do Biedronki po bebilon i parę drobiazgów,malutka już o wczorajszym szczepieniu zapomniała. Umówiłam się do ginekologa na przyszły tydzień,cały czas zastanawiam się nad antykoncepcją i nie wiem co wybrać ![]() Jutro mamy usg bioderek także kciuki kochane ciocie wskazane ![]() A potem mężuś z Zuzią do domku a mamusia idzie pobuszować po sklepach ![]() Może w końcu sobie coś kupię ![]() Dostawałyście może w szpitalu takie niebieskie pudełka dla dzieci byłtam smoczek z aventu wiecie może do ilu miesięcy on jest bo wyrzuciłam ulotkę i nie wiem ![]() Gda my też stosujemy bobotic i moim zdaniem na pewno jakieś pozytywne dzialanie na brzuszek Zuzi ma bo mniej się pręży i łatwiej gazy uwalnia ![]() U nas taka piękna pogoda normalnie jak lato ![]() Zielona też dzisiaj oglądam Geslerową ![]()
#494 |
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny
![]() Wpadam tylko na chwile bo glowa mnie tak napieprza jak chyba nigdy w zyciu..... ![]() W nocy starszy tez dal koncert....Chyba Zuzia Asiulki tez. Ah te dzieciaki. Tamlin dziekujemy za zyczenia, a dzisiaj Tobie zyczymy wszystkiego co najlepsze. Niech dzieciaczki ladnie i zdrowo i rosna, a Ty badz szczesliwa u boku Kropka ![]() Gda i co wiesz jak sie wylacza ta poduche? podaj mi marke i rocznik moze ja cos wymysle... |
![]() ![]() |
![]() |
#495 | |||||||||
Zadomowienie
|
Witanko!
Tamlin 100 lat kochana! Moja niunia dziś jakoś mocno aktywna była, ale teraz śpi Cytat:
Cytat:
z kąpielą też już jest o niebo lepiej, może za chłodną wodę dajcie, albo za mało tej wody? my lejemy teraz dużo i to ciepłej i pomogło, płacz sie skończył a nasze dzidzie to samo miały przecież Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
Przesłodkie macie Dzieciaczki. A Alanek jest świetny.
Jakaś rozbita jestem i brzuch mnie zaczyna pobolewać. Jeszcze tylko TŻ zawiozę jedzenie do pracy i zmykam odpoczywać. Konczi i jak po wizycie?
#497 | ||
Raczkowanie
|
Tamlin
![]() ![]() ![]() ![]() Dziecina moja zalicza właśnie drugie spanko, drugie na placu zabaw a dla mnie trochę czasu wolnego ![]() ![]() Zaliczyliśmy dziś też pierwszy rodzinny spacer ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() O NIE!!! Znów przeciekam ![]()
![]() |
#498 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() właśnie kocham cole pije zerówkę ale mimo wsio ehh no jak się oduczyć? czekoladę mogę pominąć ale moją colę? no jak ? ![]() Cytat:
![]() ehh mi też wyszły rozstępy na brzuchu .. cóż poradzić ... zaczekaj do kolejnej ... jeżeli nie ma innego zapachu niż zwykle to poczekaj a jak się nasili to dzwoń poradzić się co robić ... Cytat:
okazało się że mam małą rankę ... nadżerka? za miesiąc kontrola i cytologia zobaczymy jak będzie to się miało, mówi że po porodach takie ranki niekoniecznie muszą być wypalane więc zobaczymy ... staranka po 3 miesiącach jeżeli wszystko jest ok .. u nas już trzeci leci więc lada moment będziemy ruszać .... chciałabym już w kwietniu być w ciąży ![]() Cytat:
![]() my szczepiliśmy 6w1 + pneumokoki, jeżeli masz za free to pewnie że szczepić ![]() Cytat:
w moim pudełku smoka nie było gdyż szpital w którym rodziłam jest temu przeciwny .... za usg ![]() Właśnie wróciłyśmy ze spacerku byłyśmy 2h i czuje zmęczenie .. dzisiaj dała czadu w nocy jak nic ... teraz zupkę ogórkową robię i rybcie ... co do anty to ja zdecydowałabym się na tabsy najszybciej ale z racji innych planów nie rozważam tych tematów ![]() byłam w biedronce i kupiłam Duśce kocyk - milusi jest, na pewno się przyda ![]() a moja Niuńka zasnęła o 14:40 i śpi do teraz ... na spacerku gadała do swojego stefana i w pewnym momencie patrze a stefek w nogach hmmm zadziora mała rośnie .. ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
odpoczywaj kochana ile możesz póki na to jeszcze czas ![]() jw pisałam za miesiąc kontrola i można ruszać .. ale przejdę się do swojej ginki ... chciałam na nfz iść bo 120 zł mi szkoda ![]() ![]()
![]() |
#499 |
Zakorzenienie
|
A mnie dzisiaj mdli nieludzko.
![]() ![]()
#500 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
cudna Igunia Cytat:
albo do położnej albo do pediatry trzeba pójść innego wyjścia nie widzę za bardzo ![]() Cytat:
pospacerowałyśmy sobie dzisiaj długo trzymam kciuki za usg jutrzejsze ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- jutro mama moja przyjeżdża z siostrzyczką trochę się tego boję, że mi rozregulują tryb dzienny małej albo ona im w nocy da popalić no i że siostra będzie niegrzeczna - ona 4 latka ma dopiero i często krzyczy jak coś chce eh najwyżej ich do kina wywalę z mężem, coby mi na głowie nie siedzieli ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#501 | |
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny, w takim razie zaszepie i na te pneumokoki.
Cytat:
moze i wody za mało, ale małej jeszcze kikut nie odpadł i boję się wiecej nalać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#502 | |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje w imieniu Igi za wszystkie komplementy
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Zakorzenienie
|
Aaaa, te nasze bobaski cudne
![]() Co do mojego brzdąca, on tak chrapie czasami a nie że ma nosek zatkany ![]() Poza tym robi to rzadko a jak robi to to jest przesłodki dźwięk i nikomu nie przeszkadza ![]() Jak tż zacznie piłować to wtedy jest masakra. Mam też filmek jak jęczy ale to może jutro dam bo dzis chyba nie dam rady. Byliśmy 2h na spacerku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#504 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
bobotic sama kupiłam i podaję według instrukcji na opakowaniu 4x8 kropelek na dobę Cytat:
![]() mi tam też by takie chrapanko nie przeszkadzało ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#505 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Niech ten tatuś już wraca, bo zmęczyłam się trochę tą non stop służbą... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny mojej Idze wyszly na pupie takie male czerwone krosteczki, zrezygnowałam juz z chusteczek nawilzonych i przemywam sama woda i smaruje sudocremem ale nie wiem co mam jeszcze zrobic ? pomozecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Zakorzenienie
|
Na krostki to nie wiem co dodać oprócz tego co stosujesz. U nas na pupie były odparzenia i po umyciu pupy dokładnie osuszałam, miejsca podrażnione smarowałam sudokremem a miejsca nieodparzone pudruje zawsze bo puder u nas najlepiej sie sprawdza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadrobiłam wszystko. Ktos pytal o okres, tak ja dostałam po 3 ipol tygodnia po porodzie. Brak mi sil. Ledwo zipie, dzisiaj Zuzka tak zaczela kaszlec ze szybko znowu do lekarza i okazalo sie ze pluca i oskrzela czyste namoiast ma angine ropna ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
krople lepiej do buzi bo jak nie wypije calego mleka to leku tez nie a tak masz pewnosc Cytat:
Cytat:
u nas niestety znow glowka ropsnie,mamy juz 1,5 cm na plusie.Cos czulam ze nie mam co sie za wczasu cieszyc...Codziennie punkcja,wczoraj 8 dzis 6...jak bialko spadnie to moze pod koniec przyszlego tyg bedzie operacja |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#510 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
warto byłoby znaleźć przyczynę tych krostek: nowe chusteczki, pieluszki? Sudocrem i przemywanie wodą przegotowaną powinno pomóc.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.