|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2884 |
|
Zadomowienie
|
a ja dzisiaj ubrałam młodego i poszliśmy do shleckera bo z hipp comfort cobiotik 1 przeszliśmy na bebilkon comfort 2 (hipp comfort nie ma 2
) no i wsAdziłam młodego w nosidełko i hop do sklepu a tam d.upa nie ma mleka cisnę do aptek ( są dwie w zasięgu 150m) a tam też nie ma ja załamka bo zostało pół puszki tż na szkolenie pojechał wraca jutro między poślady pot się leje (młody swoje już waży) a mleka nie ma masakra telefon do przyjaciela(dziadka) i pojedzie ze mną do tesco jak mama weźmie młodego na spacer mam nadzieję że tam będzie ten bebilon dawaliśmy mu po tym hippie comfort 1 zwykłego hippa bio combiotik2 ale wyskoczył mu taki grysik na buźce i nóżkachn i zaczął się drapać a comfort ma jednak hydrolizowane białko i hippa dobrze tolerował i buźka była gładka także myślę że ten bebilon będzie w naszym przypadku ok jak na razie po pół puszki mogiedzieć że kupa codziennie fakt troszke zielona ale comfort ma więcej żelaza i produucenci mówią że tak może być
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2885 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikki rozmawialam z mama odnosnie drewnianego domu:
- w 5 dni postawili szkielet domu, - murowany wychodzi o wiele taniej i mniej z takim domem zachodu, - od zewnatrz drewniany dom trzeba zabezpieczac co 4-5 lata ~(konserwacja, impregnacja itd), - w srodku duzo roboty z zabezpieczaniem drewna, - dzieki solarom mama ma goraca wode przez 9 miesiecy/rok, -te domy z cenami ktore podeslalas wczoraj na forum to pewnie ceny tylko za sam szkielet domu, dodatkowo trzeba zaplacic pewnie za dach, okna i drzwi i inne tego typu rzeczy, - jesli ocieplenie domu jest bardzo dobre i izolacja to w lato bedzie chlodniej a w zimie cieplej, mama ogrzewa dom z kominka (ma takie wyloty w suficie i z tego jest ogrzewanie na dom), -zapytalam mame czy drugi raz budowalaby drewniany, to powiedziala ze w takim domu dobrze sie mieszka, ale nie wiedziala ze tak droga jest ''opieka i pielegnacja'' takiego domu, trzeba bardzo dbac o drewno a to wiadomo duzo kosztuje. - |
|
|
|
#2886 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry! Ewunia zajęta gryzieniem gryzaka więc szybko was podczytałam
![]() Cytat:
Cytat:
Ewa do tej pory nie je więcej niż 2 x mały słoiczek(ilościowo)+ wieczorem 60ml.kaszki... a przypominam że ma 8 miesięcy -tyle po prostu potrzebuje! Więcej nie zje za Chiny a marudzi głównie z powodu ząbków. Z butelką to samo-mojego odciągniętego-chociażby było 100 ml. to ona zje max. 40ml (domyślam się że tyle wysysa z 1 piersi) Także absolutnie się nie przejmuj Monia -obserwuj i w razie potrzeby podaj więcej jedzonka, ale jak dzidzi nie chce jeść to nie zmuszaj ![]() Cytat:
Cytat:
Karolca zapłaciła ok. 0,80gr za szt. a tam wychodzi 0,60gr./szt. Chyba jadę po pampersy :P A tak na marginesie do mieliśmy ostatnio Huggies-dostaliśmy w prezencie i są super! Trochę twardsze i zbija się wkład ale nic nie przeciekło i po całej nocy mimo że napęczniałe to na wierzchu są bardziej suche niż pampersy! (Suchość jak w pampers premium) Miłego dnia!
|
||||
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak jeszcze obserwuję sobie ludzi.... zakładam ,że wielu mądrych domy buduje i jakoś walą po 500 -600 tysięcy za budowy, gdyby drewniane domy dawały takie same możliwości, taki sam komfort mieszkania ( myślę tu o potrzebie konserwacji itd.) to chyba w błoto by ludzie nie wyrzucali po 300 tysięcy? Ale wychodzi na to ,że pewnie koszty ponoszone później itd. są jednak dużym obciążeniem i w rozliczeniu pewnie dom drewniany aż taki tani nie jest. Chyba przed budową domu ludzie rozważają wiele możliwości , bo to jednak wydatek jest kolosalny i jednak większość buduje murowane. Nikki najlepiej pojeździć po jakiś terenach z domami, zapukać do takiego drewnianego , zapytać czy można porozmawiać i się dowiedzieć jak to w praniu wychodzi, bo wiadomo ,że firmy budujące takie domy to będą chwalić swój towar.O wadach mówić nie będą. Cziqua to już turbo masz za sobą, turbo szukacz mleka 20 sklepów by Cziqua Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-10-18 o 10:25 |
|
|
|
|
#2888 |
|
Zadomowienie
|
konia a żebyś wiedziała
masakra czuję się wypompowana ale turbo jam i tak zaliczę jak wrócę z tesco młody w nosidle super działa na nogi aż paliły uda jak wchodziłam z nim na 3 piętro
|
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj zobaczę chyba ten tubro jam Cziqua po bliźniaku na nogi by się jeszcze przydało wtedy to by było mega turbo
|
|
|
|
|
#2890 | |||
|
Gang Iren
|
Hej!Czuje sie coraz gorzej.Matka przyniosla chorobe.Radek juz tez zaczyna byc chory.Mam nadzieje,ze nie przejdzie na dzieciaki.Musze isc do apteki zobaczyc za odpowiednikiem tantum verde.
Cytat:
za kolejny zabek.Ale jak to wymagasz od niej?Ja od Eryka wymagam tylko wynoszenia smieci i zmywania po sobie ![]() Cytat:
![]() Dzieki kochana Cytat:
|
|
#2891 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jasne jeden na plecy drugi z przodu ![]() nie to bym wysiadła chyba już ponad 8 kg balastu robi swoje do tego głupia ubrałam na te zakupy dosyć gruby sweter i na to cienka kurtka całe plecy miałąm mokre i majty normalnie
|
|
|
|
#2892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz zmykam się zbieram trzeba coś zrobić z facjatą A i dziś wazyłam Oskara i wyszło że waży już 8,6 kg
|
||
|
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i na co jakaś odzież "napotna" do ćwiczeń , jak się można ubrać na cebulę
|
|
|
|
|
#2894 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
u nas nocka ok, Madzia przebudziła się przed 24 ale ją położyłam dałam maskotkę z którą śpi i usnęła bez smoczka, potem chyba ok 2 wzięłam ją na karmienie, potem karmienie po 5. Mąż przyszedł 5:45 obudziłam się i zobaczyłam że Madzia przesikana ale spała, jej nigdy to nie przeszkadzało więc ją przebraliśmy, przy tym sie obudziła i już był koniec spania. Marudziła trochę - ząbki, dałam ibufenu w syropie i jej sie humor poprawił o 8:30 zjadła owsiankę i od 10:30 śpi, usneła w łóżeczku, trochę sie powierciła ale jej pospiewałam i śpi ![]() Nikii gratulacje z okazji 6 miesięcy Co do domów drewnianych to mnie podobaja się takie budowane z całych bali, ale podobno baaardzo drogie, jest u nas we wsi jeden taki dom - lekarz ginekolog go postawił, taki to ma pewnie kasy
|
#2895 |
|
Zadomowienie
|
Buziaki dla Oskarka z okazji pol roczku
A to cos na poranny usmiech :http://www.youtube.com/watch?v=2xqfrjhilvo |
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jest latwo przy ostatnich metrach ale daje rade i nie czuje sie tak zmeczona jak wczesniej po kilkunastu metrach cwiczenie czyni mistrza zbieram sie zeby zaczac cwiczyc... ostatnio zaczelam znowu jesc slodkie i mam 1,5 kg spowrotem
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emigra i raz i dwa i trzy ....i raz i dwa i trzy .... ściągnij sobie tą panią Jillian , fajne to jest ![]() ja zaraz tego turbo odpalam Gosia http://strefanordicwalking.pl/index....ordic-walking/ ja maszerować lubię, tu są informacje o tym co dają kijki itd. no i z kijkami to jakos mi nie głupio w dzień wypalic na trasę, a jakoś tak bez kijków zasuwać spoconym jak świnia to chyba dziwnie by wyglądało |
|
|
|
|
#2898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mówisz i masz![]() dzięki za fotki swoją drogą i szczerze u mnie jest gorzej z figurą
|
|
|
|
#2899 |
|
Raczkowanie
|
gkatarzynka i Nikii89 z okazji pół roczku
![]()
|
|
|
|
#2900 |
|
Zadomowienie
|
koniu ja w turbo jam nie robilam learn&burn tylko od razu 20minute workout
|
|
|
#2901 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2902 |
|
Zadomowienie
|
A tu patrzcie jakie mamy szczescie
:http://misspry.wordpress.com/2012/10...-dzieci-smoka/ |
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
całego nie dałam rady, robiłam chodakowskiej killera, no cycki to skaczą pod sufit, dużo tam podskoków ![]() Gosia ja z kijkami chcę, a tż mówi,że może ze mną chodzić wieczorami ( ja się sama trochę boję) ale on chce bez kijków. No ale w sumie też z kijkami mogę w dzień chodzić, to wygląda normalnie, gorzej jak bez kijków bym z 10 okrążeń moich bloków robiła to by mogli ludzie pomyśleć ,że się zgubiłam
|
|
|
|
|
#2904 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
heja!
Nikii, gratulacje z okazji 6 mieś. ![]() U nas nocka średnia. Matylda spała z nami, nie że musiała, chcieliśmy, i w efekcie nie wyspałam się wcale Od 6 rano Mała kręciła się przez sen, a ja nie mogłam przez to usnąć, a jednocześnie nie miałam siły wstać i odłożyć Ją do łóżeczka.Ivonka, masz rację, żeby nie wmuszać na siłę i nie sugerować się, ile zjadają inne dzieci! Ja zawsze daję tyle, ile Matylda chce-zazwyczaj wychodzi to ok pół dużego słoiczka, czasem mniej, czasem więcej...Gdy zaciska bużkę, wtedy wiem, że ma dosyć i koniec karmienia, nic na siłę ![]() Konia, masz rację z tą solidnością domów murowanych...Drewniane mają swój klimat, ale jak przychodzi co do regularnego zabezpieczania to kurde, nie chciałoby mi się...Ale z 2 str moi rodzice mają murowany dom, i ciągle w nim jakieś ulepszenia, remonty, ocieplenia etc. Emigra, jak nie chcesz słodyczy, to wyślij do mnie hihi a swoją drogą-mobilizujecie mnie do rozpoczęcia ćwiczeń! Wporawdzie też jestem raczej z tych szczupłych, ale poprawienie mięsni brzucha krzywdy mi nie zrobi, zwłaszcza w kontekście drugiej ciązy
|
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Gosia i koniakonia dziekujemy z Nadia za komplementy ![]() Zia swietna ta piosenka ![]() emigra zauwazylam w podpisie, ze bardzo duzo schudlas - gratulacje! W ogole wszystkie was dziewczyny podziwiam za wytrwalosc i determinacje ja bym chyba tak nie umiala, a moze tak mowie bo nigdy nie musialam sie odchudzac.Nikii dla Oskarka za 6msc ![]() Nadia coraz czesciej zjada na raz dwa sliczki, chyba zaczne jej gotowac.... Dziewczyny a o co caman z tym zoltkiem, bo ja pierwsze slysze o tym zaleceniu...? |
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
My po spacerze pogoda super
|
|
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jaki zajefajny pojazd ![]() Nadia uwielbia lusterka Przeglada sie nawet w drzwiczkach od piekarnika, bo mamy akurat "lustro", bardzo podoba jej sie ta sympatyczna dzidzia, zwlaszcza jak obok niej jest mama
|
|
|
|
|
#2908 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikki i gkatarzynka Wszystkiego Najlepszego dla Hani i Oskarka!!!
Rybka to mala modnisia Ci moze rosnie, super ze te nasze dzieciaczki juz takie kontaktowe sa ![]() Konia ale sie usmialam jak napisalas ze gdybys dreptala bez kijkow 10x dookola bloku to sasiedzi sobie pomysla zes zwariowala...wyobrazilam sobie to i tak mi sie smiac jeszcze do tej pory chce ![]() nie z Ciebie tylko z tego co sasiedzi by mysleli...dlaczego Ty tak maszerujesz ![]() masz racje wez kijki![]() musze isc ratowac dziecko bo miski ja zaatakowaly ![]() juz dziecko uratowane ..a to wstretne miski![]() bylysmy w tesco i Hania ponad godzine nawet nie zamarudzila..bylam pewna ze jak przyjade to pieluszke bede musiala zmieniac bo ona lbo sie wydziera albo cicha az za bardzo jak kupka jest, ale nie - pieluszka bez kupki byla. kupilam jej troche jedzonka, dziewczyny w UK u mnie w tesco maly sloiczek polskiego jedzonka kosztuje 55p a w polskich sklepach jest po £1.10, wiadomo trzeba wspierac male podmioty gospodarcze...ale dlaczego mam na tym tracic? idziemy na spacerek - milego popoludnia Wam zycze
|
|
|
|
#2909 |
|
Raczkowanie
|
ale dziś błogo
- TŻ jest w domu, ugotował obiad, położył siebie i małą do spania a ja mam wolne wczoraj zepsuł nam się wózek i powoli rozglądam się za nowym bo ten ma na karku wczorajszą awarie i poważne lutowanie szkieletu no a do tego dziurę w kole wielkości palca no i dętka też jest trachnięta, w sobotę mamy to naprawiać. Macie jakieś upatrzone już spacerówki? Choruje na Chicco Lite Way ale waham się co do małych przednich kółek. TŻ chce taki: http://www.bobowozki.com.pl/product_...2&%3CosCsid%3E Boję się kolejnej wtopy - już jedną spacerówkę kupiłam i szybko sprzedałam, bo miałam wrażenie, że wózek rozpadnie się na dziurach no a Zosia będzie miała trzęsawice i wstrząs mózgu ![]() macie jakieś doświadczenie? Najważniejsza jest dla mnie waga wózka. |
|
|
|
#2910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę Monia ,że masz jakiś dobry humor, no to miłego dnia i uśmiechu dla wszystkich ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
,to są wytrzymałe wozki, można je dobrze sprzedać jestem zadowolona , ale nie kupiłabym chyba czarnego , bo widać kurz mocno , w zamian nie widać plam gdyby coś nie chciało zejśćmyślę,ze warto zwrócić uwagę na to czy mozna demontować cały materiał , bo przy dziecku , ktore będzie jadło w wózku, będzie wskakiwało do niego prosto z błotka to jest ważne, no i czasem się może zdarzyć siuś przy odpieluszkowaniu widzę,że ten na którego choruje Twój tż jest podobny do tego mojego bardzo
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-10-18 o 14:48 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.

) no i wsAdziłam młodego w nosidełko i hop do sklepu a tam d.upa nie ma mleka cisnę do aptek ( są dwie w zasięgu 150m) a tam też nie ma ja załamka bo zostało pół puszki tż na szkolenie pojechał wraca jutro między poślady pot się leje (młody swoje już waży) a mleka nie ma masakra telefon do przyjaciela(dziadka) i pojedzie ze mną do tesco jak mama weźmie młodego na spacer mam nadzieję że tam będzie ten bebilon 

za kolejny zabek.