|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Cytat:
ja chyba sie kurde nakręciłam tymi lekami co dostałam, mimo iż nie powiedziała, że coś jest nie tak, tylko że niby tak profilaktycznie żeby nie było później problemów bo szyjka trochę krótka...to ja sobie już ułożyłam historię i teraz boję się ruszać hehe...ach ta potęga naszego mózgu...
|
|
|
|
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
zrobie wam smaka bo zajadam sie chrupiaca zapiekanka hehe
|
#3664 | |
|
Zadomowienie
|
czesc
wczoraj podczytywałam ale nie działał wielocytat, w koncu do końca strona się ne łądowąa, więc się zniechęciłam i poszłam spać a dziś jeszcze więcej do nadrobienia ![]() z pamięci pisałyście o pieluszkach - mój syn ważył 3350g jak sę urodził, miałam kupioną jedną paczkę zielonych pampersów nr1 newborn (2-5kg) dokupiliśmy ostetcznie jeszcze jedną paczkę ale to już jak mały był, po czym już używaliśmy nr 2 teraz też tak zrobię, tylko jedna nr 1 a jeśli uznam że jeszcze jedna paczka będzie odpowiednia rozmiarowo to dokupię leżaczki - wybawienie gdy się chce coś zrobić a maluch zaczyna być mobilny lub nie chce się go zostawić samego, my mamy hustawkę fp, syn ma 14 miesięcy a jeszcze się w nią mieści zapinam go jak musze coś w kuchni zrobić i nie chcę go zostawiać samegomata - tak od ok 3 miesiąca mieliśmy - zajmująca, pierwsze nasze gryzaczki więcej nie pamiętam... Cytat:
![]() nadrabiam dalej
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inaczej mają pierworódki, bardziej przeżywają wszystko, podwójnie się niepokoją. To zrozumiałe, bo ja też się martwię i boję się iść na spacer. Nie byłam od 4 tyg i czuję, że niedługo oszaleję, ale w niedzielę idziemy z mężem i Julką, oraz bratem męża i jego żoną z dzieckiem do lasu porobić fotki jesienne. Dziś miałam iść na spacer do lasu i w sumie nie wiem, ciągnie mnie brzuch, ale do lasu pojedziemy autem i spokojnie pochodzić, chyba jednak wyjdę. jaka śliczna jest ta pościel też http://allegro.pl/sterntaler-komplet...713120228.html w ogóle wpiszcie sobie ta firmę co owieczka z bijącym sercem, firma nazywa się STERNTALER zobaczcie ile cudnych rzeczy mają ![]() ja kupuję ten otulacz do fotelika i łóżeczka
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-10-18 o 15:21 |
|
|
|
|
#3666 | |
|
Wtajemniczenie
|
o yeah!
plucie śliną i "bekanie" to jest to, co tygryski lubia najbardziej ![]() śmiałam się do męża, że jak on mnie taką kocha, to znaczy, że jesteśmy sobie przeznaczeni Cytat:
|
|
|
#3667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja rozważam siemiradzkiego. bo się zastanawiam czy tam nie rodzić. ale nie ukrywam że muszę jeszcze moją ginkę podpytac gdzie ona by mi zalecała rodzic bo jak widać wszystko lepiej po znajomościach załatwiać..... |
|
|
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też ciągnie i jak byłam u mojej gin to mówiła by brać nos-pę jakby dokuczało mocniej.
|
|
#3669 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Grunt to myśleć pozytywnie i wypoczywać ![]() Oby Ci się jak najszybciej samopoczucie polepszyło ![]() Cytat:
Mam nadzieję że zwolni się dla mnie jakieś miejsce ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie dziś już bóle minęły, nie całkowicie, ale w porównaniu z tym co było wczoraj, to dziś jest super, także chyba końskie dawki leków zadziałały. Mam nadzieję, że już taki ból nie wróci i szpital mnie ominie. Obudziałm się dziś o 4.30 i czytałam gazetę, to do mnie nie podobne....zwykle śpie do minimum 10. Ale to chyba zasługa magnezu który między innymi muszę łykać. Miłego popołudnia wszystkim życzę, u mnie piękna pogoda, aż chce się żyć
|
|
#3670 |
|
Raczkowanie
|
nieładnie nam o tym pisać...też bym sobie zjadła...taką mega dużą z takiej przyulicznej budki
z pieczareczkami jeszcze...no nic na obiad też pychotę robie makaron ryżowy z chinskimi warzywami i kurczakiem w sosie sojowym
|
|
|
|
#3671 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam dziś gołąbki.
poza tym kupiłam kocyk z biedronki i ręczniczki a w ciuchowisku znalazłam kilka body koszulke śpioszki i czapeczkę i zapłaciłam 13zł także jestem baaardzo zadowolona mimo iż musiałam isć dziś do roboty. |
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my dziś mamy frytki z sosem czosnkowym Jednak nie idę na spacer, ale wyganiam Julkę z tż, a ja mykam do wanny na długą kąpiel przy świecach Tż od 2 tyg chodzi na 18:00 do pracy i wraca w nocy, więc nie mogłam sobie poleżeć, tylko szybki prysznic i wychodzić. Ptaszysko - pochwal się zakupami
|
|
|
#3673 |
|
Zadomowienie
|
A ja barszcz biały mam dzisiaj
|
|
|
|
#3674 |
|
Raczkowanie
|
Dodzwoniłam się do tej położnej odnośnie tego bezpłatnego USG 3D i jestem na liście rezerwowej buuuu
|
#3675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurczę też uwielbiam jak byłam w Polsce w lato się ich najadłam... cóż... sierpień już nie długo?
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam smaka na jakąś pyszną sałatkę
Ale nie wiem na jaką i to mnie najbardziej wkurza, że mam na coś ochotę, ale znowu na nic konkretnego
|
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/sterntaler-owieczk...709910064.html
owieczka z bijącym sercem jest za połowę ceny licytacja, ja dopiero w następnym miesiącu będę na nią polować
|
|
#3680 |
|
Zadomowienie
|
Idę golić nogi
Strasznie się denerwuję przed wizytą, miesiąc dzidzia nie widziałam. Ciekawe co też tam ma między nóżkami... ![]() Dziś mąż pierwszy raz wchodzi ze mną, wcześniej warował na korytarzu ![]() Jak mi wykupili wszystkie kocyki w Biedronce to kogoś zamorduję se se se. Oglądajcie TVN24- jak bedzie o jakiejś niebezpiecznej wariatce w Biedronce to będzie o mnie A jak nic będzie newsa- znaczy- mam kocyk
Edytowane przez Villga Czas edycji: 2012-10-18 o 16:32 |
|
|
|
#3681 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że na początku przyszłego tyg już dotrze![]() No ale z tym biciem serca to zależy w którym tygodniu... U mnie w 6 tyg bylo 110/min a w 13 chyba nawet 163/min. Trzy tyg temu, w 15 tyg było 153/min... no i tez chłopak )Cytat:
Na takie leżaczki FP jeszcze nie patrzyłam, tylko na jakies inne![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Własnie mio się przypomniało, że kilka dni temu nad ranem sniły mi się dwie rzeczy; najpier mi się śniło że mnie ktoś oprowadzał po porodówce... A potem śniło mi się, że my - dziewczyny z wątku pojechałyśmy gdzieś do jakichś Włoch czy Hiszpanii... na zbiór winogron ![]() u nas ogórkowa z wczoraj... ale oprócz tego będą też zimne nóżki - właśnie tężeją w lodówce Chodziły za mną od paru dni - jak to na nóżki przystało![]() Cytat:
Dziś był masakryczny odcinek - laska urodziła dziecko do toalety Myślała, że ma takie straszne zaparcia---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
![]() A z tej wariatki w biedrze to się uśmiałam
|
|
#3682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczególnie kiedy babka ma już jedno dziecko i nie umie poznać jak zaczyna się drugi poród... Poza tym większość osób, które ma taaakie bóle, jedzie do szpitala a one sobie spokojnie w domu cierpią...
|
|
#3683 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wszystkie dzisiejsze wizyty !
|
|
#3684 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dzięki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wydaje mi się że cena ok..
|
|
#3685 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Widziałam te lampki na all, ceny różne. Oby się nie naciąć na podróbkę ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
|
|
#3686 |
|
Wtajemniczenie
|
moje dzisiejsze zdobycze.
zdjęcia robiłam komórką także proszę o wyrozumiałość. zdj. 1 ręczniczki i kocyk z biedronki zdj. 2. body i czapeczka zdj. 3. koszulka i rajtuzy zdj. 4 śpiochy jeszcze do tego kupiłam jedno białe zwykłe body ale to już nie było co pstrykać :P |
|
|
|
#3687 |
|
Wtajemniczenie
|
pani22ka z tego co ja czytałam po wykupieniu opcji szkoła rodzenia to potem chyba nie trzeba płacić za poród rodzinny ale to by trzeba sprawdzić.
Gdzie ty do ginka chodzisz? ja myślę nad siemiradzkim bo siostra tam 2 dzieci rodziła i była zadowolona a na ujastku słyszałam ze jest masówka .... |
|
|
|
#3688 | |||
|
Zakorzenienie
|
wyslalam dzis mame do biedronki
![]() kupila mi kocyk w bezowe misie- cienki, taki wlasnie chcialam zeby w lecie wozic w wozku, czy w bujaczku dziecko przykryc, bo taki gruby porzadny mam, jest prze piekny http://allegro.pl/dzieciecy-kocyk-ak...671344345.html ja mam wzor 13 i jestem w nim zakochana, taki puszysty w biedronce mama jeszcze kupila 2 reczniki zolty z kaczucha i niebieski z kaczucha, czyli mam juz 3 bo jedrn z Niemiec z tego co mama mowila to maly wybor i tylko po pare sztuk a byla o 8 rano Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja ide w poniedzialek do lekarza po DOBRE wiadomosci i zapisuje sie na genetyczne a po potwierdzeniu plci bede szalec ![]() Joanna super zakupy, a spodenki cudne! Gratuluje tygodni i trzymam kciuki za wizyty! ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
![]() a rajtussssyy prze słodkie |
|||
|
|
|
#3689 |
|
Wtajemniczenie
|
no dokładnie ten sam. ale najfajniejszy był
|
|
|
|
#3690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Tak się chwalicie swoimi zakupami to ja też: kocyk z puchatkiem moja rodzcielka kupiła w lidlu (; A ten niebieski to mój faworyt bo jest super puchaty ![]() A ręczniczek od babci z Polski
23.11.2010 02.02.2012 prawo jazdy ![]() http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png 12.02.2013 Jasmine Edytowane przez Agnjeska Czas edycji: 2012-10-18 o 18:22 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

ja chyba sie kurde nakręciłam tymi lekami co dostałam, mimo iż nie powiedziała, że coś jest nie tak, tylko że niby tak profilaktycznie żeby nie było później problemów bo szyjka trochę krótka...to ja sobie już ułożyłam historię i teraz boję się ruszać hehe...ach ta potęga naszego mózgu...

05.07.2008 

niedobrze nic nie pomaga dobre to, że nie wymiotuję ale i tak brzuch mnie boli tz od tego, że mi niedobrze, głowa też od tego boli, do tego ciągnięcie w pachwinie po lewej stronie 

Ale nie wiem na jaką i to mnie najbardziej wkurza, że mam na coś ochotę, ale znowu na nic konkretnego
Myślała, że ma takie straszne zaparcia
a tak jestem wyluzowana wiem co mnie czeka