Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-18, 15:12   #3661
Sunshine833
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
a ja mimo że od 5 tyg problemy, cały czas duphaston biorę, to nie przyjmuję do myśli, że może coś złego się stać!
bardzo dobre nastawienie...tylko powiedz jak je u siebie zrobić?? ja chyba sie kurde nakręciłam tymi lekami co dostałam, mimo iż nie powiedziała, że coś jest nie tak, tylko że niby tak profilaktycznie żeby nie było później problemów bo szyjka trochę krótka...to ja sobie już ułożyłam historię i teraz boję się ruszać hehe...ach ta potęga naszego mózgu...
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:14   #3662
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a któraś z Was ma tak że jak dłużej pochodzi to ją ciągnie brzuch...dłużej np przejść cała ikee to dla mnie jest wyzwanie...i tak się zastanawiam czy tak mam bo coś jest nie tak rzeczywiście z tą moją szyjką że jest za krótka, czy po prostu w naszym stanie lepiej zakupy sobie odpuścić?
powiem ci ze mnie tez czasem brzuch boli za sporo chodze, ostatnio wracałam z apteki trzymając sie za brzuch bo jakiś ból mnie złapał
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:17   #3663
Dragusia88
Zakorzenienie

zrobie wam smaka bo zajadam sie chrupiaca zapiekanka hehe

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:17   #3664
Kolina
Zadomowienie

czesc
wczoraj podczytywałam ale nie działał wielocytat, w koncu do końca strona się ne łądowąa, więc się zniechęciłam i poszłam spać
a dziś jeszcze więcej do nadrobienia

z pamięci
pisałyście o pieluszkach - mój syn ważył 3350g jak sę urodził, miałam kupioną jedną paczkę zielonych pampersów nr1 newborn (2-5kg) dokupiliśmy ostetcznie jeszcze jedną paczkę ale to już jak mały był, po czym już używaliśmy nr 2
teraz też tak zrobię, tylko jedna nr 1 a jeśli uznam że jeszcze jedna paczka będzie odpowiednia rozmiarowo to dokupię

leżaczki - wybawienie gdy się chce coś zrobić a maluch zaczyna być mobilny lub nie chce się go zostawić samego, my mamy hustawkę fp, syn ma 14 miesięcy a jeszcze się w nią mieści zapinam go jak musze coś w kuchni zrobić i nie chcę go zostawiać samego

mata - tak od ok 3 miesiąca mieliśmy - zajmująca, pierwsze nasze gryzaczki

więcej nie pamiętam...

Cytat:
Napisane przez anna maria 79 Pokaż wiadomość
chciałabym już wiedzieć czy będziemy mieć córkę czy drugiego syna, przeczytałam ciekawy artykuł że dziewczynki mają powyżej 140 uderzeń na minutę serduszka, więc mamusie synków jak było u was do FHR 140?
u nas to się nie sprawdziło i raczej rzadko się sprawdza

nadrabiam dalej
Stary 2012-10-18, 15:18   #3665
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
bardzo dobre nastawienie...tylko powiedz jak je u siebie zrobić?? ja chyba sie kurde nakręciłam tymi lekami co dostałam, mimo iż nie powiedziała, że coś jest nie tak, tylko że niby tak profilaktycznie żeby nie było później problemów bo szyjka trochę krótka...to ja sobie już ułożyłam historię i teraz boję się ruszać hehe...ach ta potęga naszego mózgu...
No tak to już jest, pewnie inaczej to przechodzę, bo jestem w 2 ciąży i donosiłam 1 dziecko, nie miałam żadnego poronienia itd.
Inaczej mają pierworódki, bardziej przeżywają wszystko, podwójnie się niepokoją. To zrozumiałe, bo ja też się martwię i boję się iść na spacer.
Nie byłam od 4 tyg i czuję, że niedługo oszaleję, ale w niedzielę idziemy z mężem i Julką, oraz bratem męża i jego żoną z dzieckiem do lasu porobić fotki jesienne.
Dziś miałam iść na spacer do lasu i w sumie nie wiem, ciągnie mnie brzuch, ale do lasu pojedziemy autem i spokojnie pochodzić, chyba jednak wyjdę.

jaka śliczna jest ta pościel też http://allegro.pl/sterntaler-komplet...713120228.html

w ogóle wpiszcie sobie ta firmę co owieczka z bijącym sercem, firma nazywa się STERNTALER
zobaczcie ile cudnych rzeczy mają
ja kupuję ten otulacz do fotelika i łóżeczka

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2012-10-18 o 15:21
strippi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:21   #3666
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
oj nie meczyły tylko okropne mdłości i plucie sliną
o yeah!
plucie śliną i "bekanie" to jest to, co tygryski lubia najbardziej
śmiałam się do męża, że jak on mnie taką kocha, to znaczy, że jesteśmy sobie przeznaczeni

Cytat:
Dziewczyny a któraś z Was ma tak że jak dłużej pochodzi to ją ciągnie brzuch...
ja tak mam. ostatnio wracałam na piechotę od koleżanki - tempem średnim, szłam 50 min i pod koniec zaczynałam żałować. Po obu stronach brzucha, tak na wysokości miednicy mnie kuło i ciągnęło. Lekarz mówi, że to norma - więzadła obłe

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:22   #3667
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
uwielbiam te nasza precyzje ciazowa.
albo moje "kup mi cos". chlop debieje

hehe nie lekaj sie! moze nic Ci nie wbije podswiadomosc jest niewiarygodna!

ja tez.....

ja tez odliczam... o ktorej masz wizyte????

Laseczki z Krakowa - zapisalyscie sie juz do jakiejs Szkoly Rodzenia?????
caly czas mam wrazenie jakiegos mega zapoznieia... a te pieluszki uswiadamiaja ze potrzebuje przeszkolenia albo oswojenia z tematem...

ja rozważam siemiradzkiego. bo się zastanawiam czy tam nie rodzić. ale nie ukrywam że muszę jeszcze moją ginkę podpytac gdzie ona by mi zalecała rodzic bo jak widać wszystko lepiej po znajomościach załatwiać.....
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:23   #3668
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Mnie też ciągnie i jak byłam u mojej gin to mówiła by brać nos-pę jakby dokuczało mocniej.
Stary 2012-10-18, 15:28   #3669
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Jak zwykle idę was nadrabiać choć czuję się fatalnie, przysięgam myślałam, że będę czuć się dobrze w ciąży a mi jest ciągle źle niedobrze nic nie pomaga dobre to, że nie wymiotuję ale i tak brzuch mnie boli tz od tego, że mi niedobrze, głowa też od tego boli, do tego ciągnięcie w pachwinie po lewej stronie
Wczoraj niby lepiej się czuła zabrałam się wcześniej do domku ugotowałam obiad między czasie posprzątałam tz odkurzyłam i zaczęłam umierać tak trwa to do teraz i nie wiem jak długo a zajęło mi to raptem 1,5h bez wysiłku i tak od 16 leżałam i spałam na przemian w łóżku bez tv, radia i kompa.
Dziś muszę być w pracy bo koleżanki nie ma i tak tylko rano z ledwością się wykąpałam ubrałam i jem właśnie w pracy śniadanko pisząc do Was.
Uroki ciąży, raz lepiej, innym razem gorzej...
Grunt to myśleć pozytywnie i wypoczywać
Oby Ci się jak najszybciej samopoczucie polepszyło

Cytat:
na temat tego programu usg w krakowie jest na facebooku...i już nie ma wolnych miejsc...dobrze że mnie wczoraj przyjeli
a tu stronkao samych warsztatach http://malopolskieusg.pl/
Ja dziś dzwoniłam do tego pana i właśnie usłyszałam, że nie ma miejsc, ale pomimo tego zapytał o tc i wagę i podał nr do położnej, do której dodzwonić się nie mogę :/
Mam nadzieję że zwolni się dla mnie jakieś miejsce

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Co do objawów, ja już wspominałam że nic mnie nie męczy, dzięki Bogu nie mam wymiotów, ale czasami zaboli brzuszek, lub tak czuje sie jakbym kamień połknęła tak mi ciężko a chce mi się zaraz jeść cera mi się uspokoiła bo wcześniej miałam mega trądzik ale to po hormonach.
No i Tż cały czas mówi synuś więc ja przewiduje synusia u siebie jeszcze tylko piątek, sobota, niedziela i w poniedziałek bedzie moja wyczekana wizyta
Miłego dnia
U mnie jak trądzik był przed ciążą, tak jest sobie dalej. Wyglądam tragicznie. I już nie wiem co o tym myśleć, bo przecież jeżeli przyczną byłby hormony, to teraz powinno się już uspokoić. Wrrr...nie znosze swojej problemowej cery

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
a najgorsze jest to, że jak mi coś kupi to... akurat jakieś nie dobre. Ostatnio kupił krówki, ale nie z WAWEL'u.... fu!
Kocham krówki, ale tylko te Opatowskie Ostatnio przez dwa tygodnie się obżerałam nimi dzień w dzień

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

w załącznikach ciuszki które wczoraj kupiłam dla małego.. fotki z all bo mi jeszcze oczywiście nie przyszły..
Śliczne ciuszki, jak można wiedzieć, za ile udało Ci się wylicytować. Pytam tak orientacyjnie bo ja szukam po szmateksach i nie wiem czy allegro nie byłoby lepszym wyjściem.

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Wiecie co, ja Was podziwiam, że z taką radością kupujecie te wszystkie rzeczy dla maluszków. Ja nie kupię nic do samego końca, bo się strasznie boję, tak, jakbym przez to miała zapeszyć, rozumiecie? W dodatku wczoraj się dowiedziałam, że moja znajoma straciła dziecko w 6 miesiącu, to straszne
Współczuje znajomiej, to musi być tragedia, nawet nie chce sobie wyobrażać jak wielka...

Cytat:

a właśnie moja znajoma polecała takiego konika z FP zamiast np tego misia z bijącym sercem, podobno bardzo fajny..
http://allegro.pl/fisher-price-konik...700469222.html

używała go któraś, trochę tańszy niż tamten a też wydaje się milutki..
Super ten konik, chyba się w takiego zaopatrzę. Cena też dość atrakcyjna

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
A właśnie: byłyście dziś w Biedronce po te kocyki i zestaw kąpielowy? Ja będę dopiero wieczorem przed wizytą i nie wiem czy nie wykupią wszystkiego....
Ja dziś byłam, zakupiłam kocyk, nie drogi i fajny. Wybrałam z fioletowo-zielono-niebieskimi misiami. Wydawał mi się najbardziej uniwersalny. A co do tego ręczniczka to oglądałam i jakoś mnie nie zachwycił, stwierdziałam że może na all znajde coś ładniejszego w tej lub podobnej cenie. Ale w zasadzie sama nie wiem czy jednak nie wróce do Biedrony po tamten, bo te na all też jakieś bez szału....

U mnie dziś już bóle minęły, nie całkowicie, ale w porównaniu z tym co było wczoraj, to dziś jest super, także chyba końskie dawki leków zadziałały. Mam nadzieję, że już taki ból nie wróci i szpital mnie ominie.
Obudziałm się dziś o 4.30 i czytałam gazetę, to do mnie nie podobne....zwykle śpie do minimum 10. Ale to chyba zasługa magnezu który między innymi muszę łykać.

Miłego popołudnia wszystkim życzę, u mnie piękna pogoda, aż chce się żyć
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:29   #3670
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
zrobie wam smaka bo zajadam sie chrupiaca zapiekanka hehe
nieładnie nam o tym pisać...też bym sobie zjadła...taką mega dużą z takiej przyulicznej budkiz pieczareczkami jeszcze...no nic na obiad też pychotę robie makaron ryżowy z chinskimi warzywami i kurczakiem w sosie sojowym
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:39   #3671
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

ja mam dziś gołąbki.
poza tym kupiłam kocyk z biedronki i ręczniczki

a w ciuchowisku znalazłam kilka body koszulke śpioszki i czapeczkę i zapłaciłam 13zł także jestem baaardzo zadowolona mimo iż musiałam isć dziś do roboty.
Stary 2012-10-18, 15:39   #3672
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość

Ja dziś byłam, zakupiłam kocyk, nie drogi i fajny. Wybrałam z fioletowo-zielono-niebieskimi misiami. Wydawał mi się najbardziej uniwersalny. A co do tego ręczniczka to oglądałam i jakoś mnie nie zachwycił, stwierdziałam że może na all znajde coś ładniejszego w tej lub podobnej cenie. Ale w zasadzie sama nie wiem czy jednak nie wróce do Biedrony po tamten, bo te na all też jakieś bez szału....
też go kupiłam

A my dziś mamy frytki z sosem czosnkowym

Jednak nie idę na spacer, ale wyganiam Julkę z tż, a ja mykam do wanny na długą kąpiel przy świecach
Tż od 2 tyg chodzi na 18:00 do pracy i wraca w nocy, więc nie mogłam sobie poleżeć, tylko szybki prysznic i wychodzić.

Ptaszysko - pochwal się zakupami
Stary 2012-10-18, 15:39   #3673
Ewkaaa8891
Zadomowienie

A ja barszcz biały mam dzisiaj
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:41   #3674
Chanel_Coco
Raczkowanie

Dodzwoniłam się do tej położnej odnośnie tego bezpłatnego USG 3D i jestem na liście rezerwowej buuuu
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:43   #3675
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
ja rozważam siemiradzkiego. bo się zastanawiam czy tam nie rodzić.
tam pracuje moj doktorek... wiec albo tam, albo Narutowicz, do ktorego mam rzut beretem. bede go pytac w poniedzialek. ciekawe czy bedzie polecal SR w Siemiradzkim...

Cytat:
nieładnie nam o tym pisać...też bym sobie zjadła...taką mega dużą z takiej przyulicznej budkiz
ooo... boshhheeee.. ja sie z Wami wykoncze... za daleko mam na moje ulubione zapiekanki

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:46   #3676
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Dodzwoniłam się do tej położnej odnośnie tego bezpłatnego USG 3D i jestem na liście rezerwowej buuuu
mam nadzieję, że zwolni się miejsce
Stary 2012-10-18, 15:51   #3677
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

ooo... boshhheeee.. ja sie z Wami wykoncze... za daleko mam na moje ulubione zapiekanki
Dalej odemnie na pewno nie masz
Kurczę też uwielbiam jak byłam w Polsce w lato się ich najadłam... cóż... sierpień już nie długo?

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 16:19   #3678
OtTakaJa
Zakorzenienie

Ale mam smaka na jakąś pyszną sałatkę Ale nie wiem na jaką i to mnie najbardziej wkurza, że mam na coś ochotę, ale znowu na nic konkretnego

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 16:21   #3679
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

http://allegro.pl/sterntaler-owieczk...709910064.html

owieczka z bijącym sercem jest za połowę ceny licytacja, ja dopiero w następnym miesiącu będę na nią polować
Stary 2012-10-18, 16:30   #3680
Villga
Zadomowienie

Idę golić nogi
Strasznie się denerwuję przed wizytą, miesiąc dzidzia nie widziałam.
Ciekawe co też tam ma między nóżkami...
Dziś mąż pierwszy raz wchodzi ze mną, wcześniej warował na korytarzu

Jak mi wykupili wszystkie kocyki w Biedronce to kogoś zamorduję se se se. Oglądajcie TVN24- jak bedzie o jakiejś niebezpiecznej wariatce w Biedronce to będzie o mnie A jak nic będzie newsa- znaczy- mam kocyk

Edytowane przez Villga
Czas edycji: 2012-10-18 o 16:32
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 16:44   #3681
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
ja bym chciała dostać miska z bijącym sercem o takiego
http://www.bezpiecznyurwis.pl/p/pl/s...mis+basti.html
lub Ekomisia http://www.boskasteddies.com/sklep/g...ulaki,t,ekomis

ja czekałam na kartę ok tygodnia
Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Wiesz co od daty wysyłki na kopercie minęło 5 dni w tym weekend także szybko
na pewno warto, bo nawet potem jakieś lekarstwa dla malucha typy przeciw gorączkowe będą taniej niż normalnie
o, to super Mam nadzieję, że na początku przyszłego tyg już dotrze
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
u mnie bylo wiecej niz 140 a jest siusiak.
No ale z tym biciem serca to zależy w którym tygodniu... U mnie w 6 tyg bylo 110/min a w 13 chyba nawet 163/min. Trzy tyg temu, w 15 tyg było 153/min... no i tez chłopak)
Cytat:
ja kupiłam jak mała miała 1,5 miesiąca..
ale można od początku, niektóre dzieci jedzą i śpią inne potrzebują wrażeń..

ja miałam taki:
http://allegro.pl/lezaczek-fisher-pr...717915981.html
widzę używany teraz w super cenie ja dawałam 280zł za nowy..
albo tu:
http://allegro.pl/lezaczek-fisher-pr...718609909.html
dzięki za linki Na takie leżaczki FP jeszcze nie patrzyłam, tylko na jakies inne
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ale wczoraj byly fajne zajęcia w szkole rodzenia. Kąpaliśmy lalki kąpiel od A do Z od przygotowania wody w wanience poprzez rozebranie malucha, wykąpanie i spowrotem ubranie ręce się trzęsły jak nie wiem co. Plecy bolały po nachylaniu sie do wanienki. Az się martwie co bedzie na zywo ubieraliśmy też pieluchy i niektóre babeczki nie miały pojęcia jak zapiąc pampersa, niektóre zakładały tyłem na przód ale było śmiechu
boszzz... mam nadzieję, że załapię się bezpłatnie do jakiejś szkoły rodzenia... bo ja tez pewnie nie będę wiedziała jak pampersa założyć
Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Ah! Ale miałam sen! Urodziła nam się kochana córeczka... i ja się nią tak zajmowałam, a okazało się, że mamy też drugie dziecko - chłopca. Tylko ten synek wyglądał jak kot. Taki czarny, dziki (jakaś puma czy cuś) kotek z obciętym ogonem (ale muszę przyznać, że sierść miał piękną, czarną, lśniącą, jedwabistą). I zaczęłam mieć wyrzuty sumienia, że się tylko dziewczynką zajmuję... i tak zmuszałam się do głaskania i przytulania tego "synka"....
ojej... ale sny
Własnie mio się przypomniało, że kilka dni temu nad ranem sniły mi się dwie rzeczy; najpier mi się śniło że mnie ktoś oprowadzał po porodówce...
A potem śniło mi się, że my - dziewczyny z wątku pojechałyśmy gdzieś do jakichś Włoch czy Hiszpanii... na zbiór winogron

Cytat:
U nas dziś na obiad kapuśniak
u nas ogórkowa z wczoraj... ale oprócz tego będą też zimne nóżki - właśnie tężeją w lodówce Chodziły za mną od paru dni - jak to na nóżki przystało
Cytat:
do szkoły rodzenia się nie zapisuje już byłam teraz oglądam porodówkę na tlc
ja wolę oglądać Ciążę z zaskoczenia Dziś był masakryczny odcinek - laska urodziła dziecko do toalety Myślała, że ma takie straszne zaparcia

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Idę golić nogi

Jak mi wykupili wszystkie kocyki w Biedronce to kogoś zamorduję se se se. Oglądajcie TVN24- jak bedzie o jakiejś niebezpiecznej wariatce w Biedronce to będzie o mnie A jak nic będzie newsa- znaczy- mam kocyk
kciuki za wizytę
A z tej wariatki w biedrze to się uśmiałam
Stary 2012-10-18, 16:47   #3682
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

ja wolę oglądać Ciążę z zaskoczenia Dziś był masakryczny odcinek - laska urodziła dziecko do toalety Myślała, że ma takie straszne zaparcia
Jak dla mnie te 'ciąże z zaskoczenia' są baardzo nie wiarygodne...
Szczególnie kiedy babka ma już jedno dziecko i nie umie poznać jak zaczyna się drugi poród...
Poza tym większość osób, które ma taaakie bóle, jedzie do szpitala a one sobie spokojnie w domu cierpią...

12.02.2013 Jasmine
Stary 2012-10-18, 17:02   #3683
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
co do auta, to ja mam podobnie bo musieliśmy zmienić teraz auto po tej stłuczce Tżta, w ogóle planowaliśmy zmienić ale szukaliśmy tego co chcieliśmy ale niestety że nie było czym jeździć Tż kupił kombi z czego nie jestem zadowolona bo nie lubię takich samochodów
niby tak bagażnik duży wózek będzie gdzie schować no ale to nie zmienia faktu że się nie cieszę...
no właśnie tego typu auta są brzydkie.....
Cytat:
a właśnie moja znajoma polecała takiego konika z FP zamiast np tego misia z bijącym sercem, podobno bardzo fajny..
http://allegro.pl/fisher-price-konik...700469222.html

używała go któraś, trochę tańszy niż tamten a też wydaje się milutki..
no jest słodziutki ...ale ninka tak średnio go lubiła ....
Cytat:
ja sie nie mogę doczekać takiego szalenstwa w brzuchu a mój leniuszek coś sie nie rwie do tego
...no ja też bym już chciała.... czuję jakieś tam pojedyńcze kopniaczki ale tylko czasem ... a w poprzednich ciążach już dawno szalały dzieciaczki .....
Cytat:
pamiętam jak wróciłam po porodzie do domu i jakoś mi tak dziwnie było pusto w brzuchu, nikt się nie ruszał..
tęskniłam za tym..
...ooo też to pamiętam,dziwne uczucie.......
Cytat:
ja przy pierwszym porodzie oglądałam jakiś innym program i tak były gorsze rzeczy grunt to poznać przeciwnika a tak jestem wyluzowana wiem co mnie czeka
...ja nie dałabym rady oglądać takich rzeczy nawet teraz -po 2 porodach....
Cytat:
dobre
Cytat:
Napisane przez anetka111 Pokaż wiadomość
ja jestem w 15 tygodniu i nic nie przytyłam nawet 1kg troche sie tym martwie i zapisałam sie do lekarza na poniedziałek żeby porozmawiac jem tylko dwa posiłki a jak zjem więcej to wieczorem oddaje wczoraj nie dojechałam ze sklepu do domu mam 1km całe szczeście była juz 20 i koło lasku przejezdżałam
słonko,na twoim miejscu tylko bym się cieszyła ! no chyba ,że czujesz się głodna i osłabiona.... ale jeśli dobrze się czujesz-to masz prawo jeszczę nie przytyć - a póżniej i tak waga się ruszy.....
Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Też nieraz oglądam i mnie przeraża... a mimo to oglądam dalej i myślę że jak to tak będzie wyglądać to będę błagać i znieczulenie ^^
..ja gdybym tylko miała takie rzeczy oglądać to musiałabym być na znieczuleniu....
Cytat:
a ja mimo że od 5 tyg problemy, cały czas duphaston biorę, to nie przyjmuję do myśli, że może coś złego się stać!
... no i super ! tak trzymać! już samo nastawienie jest bardzo ważne!!!
Cytat:
powiem ci ze mnie tez czasem brzuch boli za sporo chodze, ostatnio wracałam z apteki trzymając sie za brzuch bo jakiś ból mnie złapał
ja też tak często mam... czuję takie kłucie coś jakby kolka .... ale ja często i dużo "latam".....

za wszystkie dzisiejsze wizyty !
Stary 2012-10-18, 17:08   #3684
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
powiem ci ze dla mnie z całej ciązy to tez była najpiekniejsze jak sie Julka tam wierciła jak mi wypychała nogę, albo łokcia. Nie zapomne jak kiedyś wypchala mi stope na boku brzucha i ja zaczelam tak głaskac po tej stópce to zabierała ją ale za chwile znowu ją wypychała a ja znów glaskałam i tak kilka razy eh zaraz sie wzrusze nie moge sie doczekac aż ten bąbelek będzie sie tak rozpychał
takie to słodkie..

Cytat:
boskie
Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Piękne ubranka
dzięki

Cytat:
Wg usg i tak też liczę jestem teraz w 14t4d, wizytę mam 30października, myślę, że będzie już szansa na poznanie płci?
ja w tym czasie właśnie poznałam, ale to dużo od bobasa i lekarza zależy..

Cytat:

mamy go i używaliśmy
fajnie też służy jako lampka jak dzidzi śpi, a gdzieś smoczek się zawieruszy
czyli warto..

Cytat:
ja to się zaopatruję w te wszystkie bojowe rzeczy, bo już mnie straszą, że jak pierwsze dziecko anioł bezkolkowy i przesypiający noce od 6tyg, to drugi diabeł wcielony
też to ciągle słyszę..

Cytat:
jaka śliczna jest ta pościel też http://allegro.pl/sterntaler-komplet...713120228.html

w ogóle wpiszcie sobie ta firmę co owieczka z bijącym sercem, firma nazywa się STERNTALER
zobaczcie ile cudnych rzeczy mają
ja kupuję ten otulacz do fotelika i łóżeczka
no śliczna.. ale cena też..

Cytat:
Śliczne ciuszki, jak można wiedzieć, za ile udało Ci się wylicytować. Pytam tak orientacyjnie bo ja szukam po szmateksach i nie wiem czy allegro nie byłoby lepszym wyjściem.
z wysyłką wszystko za 25zł..
wydaje mi się że cena ok..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 17:43   #3685
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Mdłości minęły, więc teraz czasem zdarza mi się zapomnieć, że jestem w ciąży

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

zakochałam się w tym żółwiku
Ja też . Widziałam te lampki na all, ceny różne. Oby się nie naciąć na podróbkę

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Idę golić nogi

Hi, hi, hi. Czekamy na program

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 17:45   #3686
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

moje dzisiejsze zdobycze.
zdjęcia robiłam komórką także proszę o wyrozumiałość.

zdj. 1 ręczniczki i kocyk z biedronki
zdj. 2. body i czapeczka
zdj. 3. koszulka i rajtuzy
zdj. 4 śpiochy

jeszcze do tego kupiłam jedno białe zwykłe body ale to już nie było co pstrykać :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0123.jpg (107,1 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0124.jpg (90,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0125.jpg (98,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0126.jpg (128,3 KB, 30 załadowań)
Stary 2012-10-18, 17:49   #3687
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

pani22ka z tego co ja czytałam po wykupieniu opcji szkoła rodzenia to potem chyba nie trzeba płacić za poród rodzinny ale to by trzeba sprawdzić.
Gdzie ty do ginka chodzisz? ja myślę nad siemiradzkim bo siostra tam 2 dzieci rodziła i była zadowolona a na ujastku słyszałam ze jest masówka ....
Stary 2012-10-18, 17:56   #3688
Luna0
Zakorzenienie

wyslalam dzis mame do biedronki
kupila mi kocyk w bezowe misie- cienki, taki wlasnie chcialam zeby w lecie wozic w wozku, czy w bujaczku dziecko przykryc, bo taki gruby porzadny mam, jest prze piekny takze odrazu polecam:
http://allegro.pl/dzieciecy-kocyk-ak...671344345.html ja mam wzor 13 i jestem w nim zakochana, taki puszysty
w biedronce mama jeszcze kupila 2 reczniki zolty z kaczucha i niebieski z kaczucha, czyli mam juz 3 bo jedrn z Niemiec
z tego co mama mowila to maly wybor i tylko po pare sztuk a byla o 8 rano

Cytat:
c
ja to się zaopatruję w te wszystkie bojowe rzeczy, bo już mnie straszą, że jak pierwsze dziecko anioł bezkolkowy i przesypiający noce od 6tyg, to drugi diabeł wcielony
to jest prawda moja siostra ma corke woda a mlodsza ogien.. masakra ja chce pierwsze ogien a pozniej wode

Cytat:
i dobrze!
ja ide w poniedzialek do lekarza po DOBRE wiadomosci i zapisuje sie na genetyczne a po potwierdzeniu plci bede szalec

Joanna super zakupy, a spodenki cudne!

Gratuluje tygodni i trzymam kciuki za wizyty!

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:

zdj. 2. body i czapeczka
zdj. 4 śpiochy

jeszcze do tego kupiłam jedno białe zwykłe body ale to już nie było co pstrykać :P
haha dokladnie identyczny zewstaw z biedronki
a rajtussssyy prze słodkie

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 18:02   #3689
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

no dokładnie ten sam. ale najfajniejszy był
Stary 2012-10-18, 18:20   #3690
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:

zdj. 2. body i czapeczka
zdj. 4 śpiochy

Super rzeczy (; Kocyk cudny (mam bzika na punkcie kocyków )

Tak się chwalicie swoimi zakupami to ja też:

kocyk z puchatkiem moja rodzcielka kupiła w lidlu (;
A ten niebieski to mój faworyt bo jest super puchaty
A ręczniczek od babci z Polski
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sam4201.jpg (162,4 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sam4200a.jpg (142,7 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sam4202v.jpg (145,5 KB, 28 załadowań)

12.02.2013 Jasmine

Edytowane przez Agnjeska
Czas edycji: 2012-10-18 o 18:22
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości