|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Bokeh
czemu zawsze jak przeglądam Twojego bloga to płacze ![]() przesyłam Ci linka mojej znajomej- ona specjalizuje się w sesjach ciążowych i dzieciowych, polecam bo też piękne zdjecia http://gosiastepien.blogspot.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale mam mi mówiła że kiedyś właśnie różowe kupowało się chłopcom a niebieski dziewczynkom. Cytat:
![]() Dobrze ze Oliwka to Oliwka. Ja ostatnio jak byłam w tym szpitalu to tez widziałam niezbity dowód na kobiecość mojej córki aczkolwiek to było podpatrywane od góry i pani doktor mówiła że na 90 % dziewczynka chyba że u góry jej się coś majta no ale to chyba raczej nie mozliwe. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A z tym jedzeniem to faktycznie masakra, zjem coś więcej i już mi od razu wszystko pęcznieje i mam wzdęcia i brzuch mnie boli, kiedyś potrafiłam cała pizzę zjeść a teraz tak na raty wszystko bo inaczej mnie mdli. Cytat:
![]() A co z tymi nerkami teraz będzie , jak będziesz to leczyć ? ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moja sąsiadka urodziła.... w windzie, lekarze zdażyli jej tylko rajstopy ściągnac powiem Wam szczerze,że ja się strasznie boję takiego szybkiego porodu bo szpital wybrałam 30 km od mojego domu a drugie ponoć łatwiej idzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co sądzicie o firmie CANPOL BABIES z artykułami dziecięcymi?
Bo widzę dużo tanich rzeczy mają i zastanawiam się jak jakość |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Zakorzenienie
|
W Kauflandzie dziś patrzyłam na ich produkty, np. szczoteczka do włosów i grzebień - 8 zł chyba kosztowały. Cena wydaje się rozsądna. Też chyba się zaopatrzę w te produkty co wymieniłaś.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() zazdroszczę wagi, u mnie 9 kg prawie do przodu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie nad butelkami się zastanawiałam i odciągaczem ;>
W rossmanie dużo zestawów dziecięcych tej firmy jest, własnie takie kąpielowe albo śliniaczki. To pewnie kupie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
|
Co do mojego Juliana to ok połówkowego był dziewczynka puzniej chłopcem i tak co miesiąc inaczej przez ułozenie i pepowine miedzy nogami teraz pieknie sie odwrócił i jest Julian na 100 % choć ja mam po tylu odmianach mieszane uczucia czy aby sie nic nie zmieni więc był odpadający pisiorek ale się znalazł
![]() Ja też mam anemie z wyników ale gin kazał si enie przejmować ładnie jeść itd a i 6 kg od poczatku przybyło więc mnie pochwalił i termin nadal 31.12 więc sylwester z głowy
#3497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to wiem, czytałam kiedyś, że dziewczynkom niebieski bo Maria po narodzinach Jezusa przedstawiana jest w niebieskiej "szacie", a czemu chłopcom różowy to nie pamiętam Mi na szczęście ustąpił ból krzyży - odkąd jeżdżę do pracy samochodem (ustąpił już po 2 dniu). Ale z kolei czuję, że mam mało ruchu (bo jedynie tyle co w trakcie pracy przejdę się kawałeczek do piekarni po bułki) - już zapowiedziałam mężowi, że musimy na krótkie spacerki chodzić, bo stracę formę. Rano budzę się opuchnięta na twarzy, na szczęście w ciągu dnia ta opuchlizna znika. ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-18 o 19:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w nocy czesto sie budze bo cierpnę strasznie (skurcze łydek po magnezie już tak nie dokuczają aż bardzo) ale cierpnę, śpię na lewym boku, budzę się ścierpnięta noga i ręka i na prawy bok i po jakimś czasie znowu i wtedy kładę się na plecach aż wszystko minie i znowu lewy bok, prawy bok, plecy i tak cala noc a w między czasie dla atrakcji wypady do wc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3500 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam wam napisać gin mi mówił że czytał ostatnio publikacje jakiś badań które wykazały że praca w 2 ostatnich tyg ciązy jest bardziej szkodliwa niż palenie i picie w ciąży więc umówiłam się na wizyte trosakę wcześniej bo na 5 listopada i da mi wtedy zwolnienie jakoś tak sobie nie wyobrażam siedzenia w domu a jutro na studia jade i nie wiem czy wszystkie zjazdy zalicze bo w połowie grudnia to mogę już nie pojechać
#3501 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() Ide dalej nadrabiac. Wyglada na to, ze drugi raz w zyciu mam zgage ![]() I to chyba nawet wiem po czym (sok zurawinowy), bo tamtego dnia tez go pilam i skonczylo sie beznadziejnie :/ Raj ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Zakorzenienie
|
Black super wiadomosci
![]() ![]() ja juz mam 7 ![]()
![]() |
#3504 |
Zadomowienie
|
wiecie co rozmawialam z dziewczyna co urodzila 5 ms temu i w szpitalu kazali jej "pieluszkować" dzidzie tak samo kolezance, ktora rodzila w innym szpitalu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewik- powiem ci ze po tym żelazie czuje się silniejsza i więcej we mnie energi. Działają ![]() Meduza, Insolito- dzięki dziewczyny ,myślałam że tylko mnie to cholerstwo spotkało ale skoro nie jestem sama to jestem już spokojniejsza. INSOLITO- jakie te tabletki rozkurczowe dostałaś ? Pewnie słyszałyście o tej aferze zdj ofiar katastrofy smoleńskiej ? Podkusiło mnie i stało się... DZIEWCZYNY NIE OGLĄDAJCIE TEGO JAK CHCECIE MIEĆ SPOKOJNA NOC . Ale ja jestem głupia! Masakra jakaś...
![]() |
#3506 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Naprawdę w takiej sytuacji radzę ci NIE słuchać, bo możesz więcej szkody niż pożytku narobić. Przede wszystkim to ograniczenie ruchomości, a jak jest ok, to tylko zatrzymuje naturalny rozwój dziecka. Jeżeli cokolwiek ci zalecą "na wszelki wypadek" to po prostu idź do dziecięcego fizjo czy rehabilitanta i konsultuj. Dziewczyny z moich okolic - tu wam mogę polecić panią, u której na kontroli ot tak byłam z Agatką gdy ona 6mcy miała - chciałam po prostu sprawdzić czy rozwój jest ok, babka- fenomenalna. W Sosnowcu na Pogonii przyjmuje, tu strona: http://www.matyja-gabinet.com.pl/index.html Ludzie... jak zobaczyłam, co ta kobieta z Agatka wyprawia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też dziś oglądałam - mąż mi pokazał. Powiem tak - mnie takie zdjęcia nie przerażają, ale przykro się patrzy na to jak Ci ludzie zginęli i jak wyglądały ich ciała. Tragedia okropna... |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 | |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ostatnio całymi dniami kindrze z córką, więc wieczorem tak trudno mi nadgonić Wasze posty, ale zawsze czytam ![]() Dziś kupiłam sobie szlafrok do szpitala, akurat trafiłam idealnie taki jak chciałam, cenowo też ok, więc jestem zadowolona ![]() Co do staników, już wcześniej pisałam, że również polecam Alles. Mam 2 na ciąże i 1 do karmienia - są mega wygodne i wytrzymałe. W poprzedniej ciąży mama kupiła mi stanik do karmienia chyba z Canpol babies i po 2 miesiącach nadawał się do wywalenia. Ja osobiście jestem za kupnem specjalnego stanika, wg mnie są b. wygodne. Mam 1 z fiszbiną (na dzień) i dokupiłam 1 miękki na noc. Jeszcze chciałam coś dodać nt. pomocy ze strony rodziny. My przede wszystkim nie wymagaliśmy i nie oczekiwaliśmy żeby ktoś dokładał się do wyprawki dla maluszka, nawet mi to nie przeszło przez myśl, już przed porodem mieliśmy kupione wszystko. Po porodzie rodzina i znajomi przynieśli prezenty, które były bardzo miłe. Z tym, że mama poradziła mi żeby pokupić minimum ciuszków, bo na pewno większość odwiedzających małą podaruje nam ciuszki i tak też było. Dla mnie ważne jest zainteresowanie rodziny i znajomych ogólnie naszym życiem, wiem że zawsze mogę na nich liczyć. Cytat:
O przysiadach nie ![]() ![]() Mam jeszcze pytanie czy Wy też wybieracie już położną dla siebie i dziecka po porodzie ![]() ![]() Edytowane przez suzi31 Czas edycji: 2012-10-18 o 19:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A zdjęcia koleżanki świetne ! IDŹ do niej na sesje, ja bym poszła jakby bliżej była ![]() Jejku ale mi twardnieje brzuch, wziełam nospe i magnez zobaczymy co to da....
![]() |
#3510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde mi to dzidzia siedzi pod cyckami i tak mi sie ciezko oddycha aaaaaaaj... plecy mnie nawalają strasznie i kark... ;/
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.