|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#71851 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#71852 |
|
Przyczajenie
|
Niuusia mam dokładnie tak samo jak Ty! U mnie nie ma opcji na przenawilżenie, mam wręcz wrażenie, że właśnie tego potrzebują... Są miękkie, wydają się być zdrowe, ale i tak nie są takie, jakie powinny być... Dopiero zaczynam, więc może to błąd, ale postanowiłam wzbogacić pielęgnację w humektanty i emolienty, i zobaczymy po miesiącu, jakie będą...
|
#71853 | ||||||||||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Ciekawam, co tam upichcisz ja pichcę żarcie w weekend. Mam imprezę, więc wszystko na bok
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Skutkiem tego włosy są puszyste, ale i spuszone. Tracą wilgoć, trzeba je więc tez i częściej myć. Nie mają kształtu. Do tego skóra swędzi, poci się, brudzi, a ja drapię. Niestety nie poradziłam zbyt wiele. Odchudzam wtedy pielęgnację, częściej myję, daję więcej żelu i ratuję się głównie aloesem, czasem wspomnianym olejem brokułowym. Pielęgnacja sprawiła, że włosy tak szybko nie traca kształtu, ale i tak nie jest dobrze. I marzę wtedy o zimie ![]() Hmm... a nie myślałaś ponownie o hennie? Cytat:
Moje zaraz po hennowaniu były suche i sztywne. No i śmierdzące. Po kilku dniach i myciu wracały w miarę do siebie. Skrętu nie traciły, bo i też nie przesadzałam z częstotliwością. Ale i po jakimś tygodniu szalałam z proteinami. ![]() A wybałaś coś dla mamy? Zamierzasz wdrożyć metody? A w stolicy to mają taką superwodę? Czy może oligoceńska? Nie jestem na bieżąco, ale kiedyś to tam była wodna masakra masakr wszelakich - przynajmniej w ten sposób to media przedstawiały. Woda destylowana jest miękka i składniki chelatujące w produktach mogą być niepotrzebne. Mogą podziałać zmiękczająco na włos w nadmiarze. Na pewno będzie trudniej dopłukać włosy, wyjdzie dużo więcej wody. Po prawdzie też nie opłaca się tego robić. Anglezy mogą być też skutkiem innego zestawu kosmetyków. Przypomnij sobie, czy to na pewo szło wyłącznie o wodę. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
30 minut i jesteś w innym świecie. Można się przyzwyczaić. Nawet do wstawania po 5 rano ![]() Ale jutro nie wstaję o tej godzinie. Jutro idę do akwaparku na zjeżdżalnie. Mam wołczer i zamierzam go użyć ![]() Będzie zabawa! Cytat:
mam jeszcze żółtą ![]() Cytat:
Pamiętaj, że wraz z pielęgnacją objętość nieco spada. Cytat:
mam nadzieję, że wkrótce los przestanie dawać Ci ciosy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Skoro kręgosłup, to rzeczywiście, deska lepiej nie. To wstawanie i siadanie może się dać we znaki. Szczególnie na początku.Cytat:
Cytat:
co nie wypadło podczas ciąży teraz wypaśc musi.Ale gratulacje! Cytat:
Cytat:
Odkąd filtruję, zapomniałam w domu o kożuszku na herbacie. Za to w pracy kożuszek jak talala. Iczarnej herbaty nie pijam, bo mi rybą smakuje
|
|
#71854 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonalodz, dziękuję Ci
kupiłam dzis piankę Isany rzeczywiście za grosze używałam wcześniej z powodzeniem wycofanej odżywki bez splukiwania Panteene ProoV (Sprężyste loki i fale) znacie coś podobnego ? Edytowane przez taka taka Czas edycji: 2012-10-18 o 19:14 |
|
|
|
#71855 |
|
Przyczajenie
|
Eloe77 - dzięki! Przeglądałam FAQ, ale chyba wtedy nie miałam pragnienia przefarbowania ich, bo jakoś nie przykuło to mojej uwagi... Takaa to już ludzka pamięć, no!
|
#71856 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
jeśli to ma przedłużyć trwałość koloru...Cytat:
pamiętam też, że miałaś bardzo gęste włoski ![]() Piękna córa! |
||
|
|
|
#71857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje WSZYTSKIM !!!!! w avatarku nie jest córcia ale chyba zrobie Jej ładne zdjecie in wstawie zamiast tego![]() ide wmasowac qw skalp olej rycynowy . Zrobic pokrzywe i skrzyp no i gotuje zel lniany 3majcie kciuki bym garka nie spaliła bo u mnie to normalka;cojest:
|
|
#71858 | ||||
|
|
Cytat:
Nie ma pośpiechu. Przemyśl cięcie, bo mimo zerowej zmiany całej długości, na podłodze można zobaczyć całkiem sporo ściętych włosów. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Faceci są boscy Się uśmiałam. Naprawdę. Dobrze, ze nie wypili ![]() Na włosy tez dobrze, ale podgrzej albo wymieszaj z odżywką lub innym olejem, bo jest tępy jak mało który i cięzko się nakłada.
|
|
#71859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz ,mam połowe mniej
|
|
#71860 |
|
Raczkowanie
|
Cyjankowych problemów ciąg dalszy: ostatnio zauważyłam, że po wgnieceniu żelu lnianego mam strasznie sztywne włosy i takie... drutowate. Ciężko się rozczesują, puszą i są dziwnie powyginane :/ Mogłaby któraż z Was podpowiedzieć mi, co może być przyczyną?
|
|
#71861 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam farta, bo mieszkam na zadupiu, gdzie mamy własną studnię dla całego bloku i stację uzdatniania wody. Nie wiem, co to kamień w czajniku. Cytat:
Myslę, że to po prostownicy - straciły na skręcie bardzo i zaraz po myciu jest pięknie, ale kolejnego dnia jest przyklap a następnego - smętny spaniel. Siedze z lnianym olejem na włosach, potem mycie pottersem a potem 2 łychy artiste zmieszane z łyżeczką garniera AiK - za Twoją radą. Bez stylizacji, tylko Joaska b/s na koniec. Cytat:
![]() Cytat:
Oby.Cytat:
Cytat:
Ja nie mam wątpliwości![]() Cytat:
![]() |
|||||||
|
|
|
#71862 | |||
|
|
Cytat:
Warto tam zaglądać, o wielu sprawach jakoś się po drodze zapomina.Poza tym można mieć różne doświadczenia, prawda? Cytat:
Cytat:
to nie siedź teraz na wizażu, tylko gotuj ![]() A ja idę pogrzebać po pudłach. Mam gdzieś jeszcze chyba pokrzywę. Chyba zostawiłam ekspresową w pracy Ale nie podzieliłam się z Wami moją dzisiejszą katastrofą włosową! Wczoraj: lniany na GP eliksir z dodatkiem kolagenu, elastyny i oleju z pachnotki, mycie neem i Alterrą żelem do ciała z wanilią (coco-glucoside), Timotei Organics różowa, płukanie zimną, Alverde żel z trawą cytrynową (lepiszcze szelakowe).Ja wiedziałam, ze tak będzie... W odgnieceniu pomogły mi ziółka hinduskie - do ręki, rozgnieść i wgnieść we włosy. Mam jednak do teraz strąki, a w zasadzie strączki Nie ma jak kombinacje
|
|
#71863 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Odrosną Przy pierwszym hennowaniu tak zrobiłam i miałam suszę jak nie wiem chociaż teraz hennę nakładam tylko na odrosty, więc może przetestuję
|
||
|
|
|
#71864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#71865 | |||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
We Wrocławiu jakość wody też się zdecydowanie poprawiła, ale kamień jest. To chyba norma. Cytat:
Ale wiesz, że to też może być przyczyną przyklapu? Właśnie woda. Cytat:
Cytat:
Cytat:
TŻ też chyba nie ma Cytat:
![]() Ale byśmy się pośmiały. Z behave.com i dzięki uprzejmości znajomej z Dojczlandów
|
|
#71866 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#71867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#71868 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No dobra, ogarnęłam kompleksy i mam wyraźne zdjęcia włosów. Były wczoraj potraktowane mieszanką olejów - rycynowego, lnianego i winogronowego, potem umyte alterrą z kofeiną, następnie nałożyłam witaminową odżywkę b/s Ziai i żel w sprayu Marc Anthony. Trochę dużo tego wszystkiego, ale jeszcze nie przyklap. W ogóle żel MA jest taki sobie w sensie utrwalania. Zdjęcie nr1 bardziej odpowiada kolorowi włosów w realu. Dodaję do porównania fotę dokładnie sprzed roku. Tyle mi urosło.
|
|
#71869 |
|
Zadomowienie
|
eiri, ale pięknie ujarzmione falki!
|
|
|
|
#71870 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj miałam jakieś zaćmienie . Włosy po płukance po prostu się wygładziły jak te nieszczęsne nogi po depilacji. Ładnie podomykały mi się łuski włosów i efektem były bardziej lśniące i gładkie włosy niż po jakiejkolwiek masce.Mam odnośnie tego pytanie - czy taki rumianek i zakwaszona płukanka mogą ładnie wpływać na skórę głowy? Właśnie zwróciłam uwagę, że ani razu się nie drapnęłam, a dwudniowce może nie są tak puszyste jak zaraz p myciu, ale stanowczo świeższe niż zwykle Cytat:
, też tak chcę. U mnie nic się po nim nie dzieje, nawet zaryzykuje użyć go jako b/s po wykończeniu joaśki.Cytat:
Przed CG, jak zaczęłam zbierać informacje na czym w ogóle metoda polega, znalazłam twój wiedźmi blog i reklamę jej. To było pierwsze miejsce gdzie wydałam na włosy fortunę , aż boję się tam wracać co by sobie długów nie narobić.Gdzieś na forum, albo jakimś blogu widziałam porównanie odnośnie gęstości włosów - że tyle i tyle cm grubości kucyka to włosy gęste, a mniej to rzadsze. Oczywiście nie mogę znaleźć . Wie ktoś może ile to orientacyjnie? Bo ciekawam, a mierzyłam rano.Eiri, jakie gęste i puszyste! Cudowne!
Edytowane przez La_Lune Czas edycji: 2012-10-18 o 20:13 |
||||
|
|
|
#71871 |
|
|
Bratowa ma niską porowatośc, nawet specjalnego wysuszu nie ma po hennie. Ale też ładujemy mocno emolinetowe odżywki po hennowaniu.
|
#71872 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
Jak patrzę, to sama jestem zaskoczona (wciąż pokutuje w głebi duszy przekonanie, że moje włosy są nieukładalne)
|
#71873 | |||
|
Raczkowanie
|
Tak, bo inaczej mieli tylko śmierdzącą breję z kranu, czyli wodę z Wisły.
Cytat:
Cytat:
I może do SuperPharm po biovaxa. Coś ciekawego jeszcze polecisz z tych sklepów?Cytat:
Ja robiłam w dziciństwie proste szaliki i czapki, potem długo, długo nic i 4 lata temu się nawróciłam drutowo![]() Ciekawe co jeszcze mamy wspólnego
|
|||
|
|
|
#71874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#71875 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
a mocną kawę robisz? ![]() Cytat:
Cytat:
Bezpośrednio po spłukaniu czy po pierwszym myciu? |
|||
|
|
|
#71876 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do Biskupinu to może kiedyś jak mi się będzie nudzić, chociaż jestem w stanie czasem nawet całe miasto przejechać po coś jak mam duuużo czasu (albo muszę się uczyć ) Mieszkam na Grunwaldzkim więc za daleko nie mam, dzięki za namiary Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#71877 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#71878 | ||||
|
|
Właśnie nie chce się coś dzisiaj wgrywać
Wisi chyba na jakimś fleszu czy innym ruchomym wytrysku i pojawiają się problemy.Cytat:
Cytat:
Musze to przemyśleć. Cytat:
Chyba trzeba Cię pogonić z tym pisaniem o kompleksach ![]() No już. Wstawiaj częściej! Uff... już się wystraszyłam, że na 250 ml i te włosy własnie jak kilka dni po depilacji. Cytat:
|
|
#71879 |
|
Zakorzenienie
|
do dupy
zel wyszedl tak gesty ze sie nie oddziela od ziarenek. Wiec ugotuje zaraz drugi ale juz wetre dopiero jutro![]() mimo ze znam zasady to itak musze sobie przypomniec bo musze wybrac sie na zakupy ![]() no i przezylam szok tyle wlosow mi wyszlo a mialam takie koltuny ze masara! poczywiscie musialam czesac wlosy. NO i niewiem vczy cos z tych moich wlosow bedzie bo wtedy jak dbałam o skret to ich wsumie nieczesałam a teraz jak czesac nie ebde to musze przy kapieli dosyc mocno wyczesywac bo sa poplatane ![]() i mam ich trak mało ze masakra!!!!!! najlepiej chyba bylo by je sciac. Ale nie zetne
|
#71880 |
|
Raczkowanie
|
Olejuję przed każdym myciem, ostatnio oliwką dla mam z BD z dodatkiem rycynowego. Do odżywki nie dodaję już humektantów, bo używam Alterry z aloesem, a już to jest humektantem i nie chcę przesadzić, ale może to za mało?
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:46.

skoro mnie pamietacie to Wam przedstawie Rozalie

a za przemierzanie całego miasta codziennie - szacun
mam jeszcze żółtą
życie czasem potrafi dac w kość..
jeśli to ma przedłużyć trwałość koloru...
Dziekuje WSZYTSKIM !!!!! w avatarku nie jest córcia
3majcie kciuki bym garka nie spaliła bo u mnie to normalka;cojest:

, też tak chcę. U mnie nic się po nim nie dzieje, nawet zaryzykuje użyć go jako b/s po wykończeniu joaśki.