Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2396 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-18, 18:56   #71851
Martek_
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

a tutaj moja niunia skoro mnie pamietacie to Wam przedstawie Rozalie
Przesłodka

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
Wysłałam swojego TŻ do sklepu po Barwę do oczyszczenia włosów, wrócił po godzinie z kolegą, obaj zadowoleni prezentują mi swój zakup: szampon PIWNY - tutaj była największa radość - z Barwy. Kolega też kupił, stwierdził, że nie mógł przegapić takiej okazji.
Hahahaha, faceci..

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
kocham takie kolory na włosach!
Stary 2012-10-18, 19:00   #71852
Qaviera
Przyczajenie

Niuusia mam dokładnie tak samo jak Ty! U mnie nie ma opcji na przenawilżenie, mam wręcz wrażenie, że właśnie tego potrzebują... Są miękkie, wydają się być zdrowe, ale i tak nie są takie, jakie powinny być... Dopiero zaczynam, więc może to błąd, ale postanowiłam wzbogacić pielęgnację w humektanty i emolienty, i zobaczymy po miesiącu, jakie będą...
Stary 2012-10-18, 19:03   #71853
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
zapisane pobawię się w domu jeśli będę miała weekend
Ciekawam, co tam upichcisz ja pichcę żarcie w weekend. Mam imprezę, więc wszystko na bok
Cytat:
glyceryl cocoate KLIK
Bardzo sympatyczna sprawa. Założę się, ze do odżywki myjącej tez się nada. Oczywiście może to być mocniejsze niż antystatyk, ale zawsze to nie betaina kok czy siarczan
Cytat:
ta jest! spróbuję
glutek lniany i lecytyna!

Cytat:
i tu jest problem...
omega-9 robią mi kuku
winogronowy jest omega-6 ale potrafię go domyć
Ja winogrona nie domywam
Cytat:
Na czym dokładniej polegał? jak go opanowałaś?
Na tym, ze włosy klapną pod wszystkim - oleje, silikony, polimery - i w odstawkę idą wszelkie niemal emolienty. Zostają ekstrakty, kapka oleju brokułowego i żele bez polimerów. Czasem olej do odzywki d/s, ale też delikatnie. Raczej antystatyki.
Skutkiem tego włosy są puszyste, ale i spuszone. Tracą wilgoć, trzeba je więc tez i częściej myć. Nie mają kształtu.
Do tego skóra swędzi, poci się, brudzi, a ja drapię.
Niestety nie poradziłam zbyt wiele. Odchudzam wtedy pielęgnację, częściej myję, daję więcej żelu i ratuję się głównie aloesem, czasem wspomnianym olejem brokułowym.
Pielęgnacja sprawiła, że włosy tak szybko nie traca kształtu, ale i tak nie jest dobrze.
I marzę wtedy o zimie

Hmm... a nie myślałaś ponownie o hennie?

Cytat:
Napisane przez Qaviera Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które farbują włosy henną... Czy farbowanie włosów w jakiś sposób nie pogorszyły skrętu Waszych loków? Chciałabym je pofarbować, dopiero od niedawna dba, o nie pod kątem CG i nie wiem, czy nie wpłynie to na nie jakoś negatywnie...
Na to pytanie jest odpowiedź w FAQ.
Moje zaraz po hennowaniu były suche i sztywne. No i śmierdzące. Po kilku dniach i myciu wracały w miarę do siebie. Skrętu nie traciły, bo i też nie przesadzałam z częstotliwością. Ale i po jakimś tygodniu szalałam z proteinami.

Cytat:
Napisane przez jula85 Pokaż wiadomość
dzięki ELOE za porady..jestes niezastąpiona

A wybałaś coś dla mamy? Zamierzasz wdrożyć metody?

Cytat:
Napisane przez vargant Pokaż wiadomość
Bardzo proszę o odpowiedź
A w stolicy to mają taką superwodę? Czy może oligoceńska? Nie jestem na bieżąco, ale kiedyś to tam była wodna masakra masakr wszelakich - przynajmniej w ten sposób to media przedstawiały.
Woda destylowana jest miękka i składniki chelatujące w produktach mogą być niepotrzebne. Mogą podziałać zmiękczająco na włos w nadmiarze.
Na pewno będzie trudniej dopłukać włosy, wyjdzie dużo więcej wody. Po prawdzie też nie opłaca się tego robić.
Anglezy mogą być też skutkiem innego zestawu kosmetyków. Przypomnij sobie, czy to na pewo szło wyłącznie o wodę.

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Ja nie narzekam, bo uważam ją za lepszą niż (górno)śląską. no ale wiadomo,przecie u nas z kranu sam węgiel leci

Cytat:
W filtrowanie też się nie bawię, nie mam nerwów (współlokatorka na nas to wymuszała dopóki wodę gotowałyśmy w jej czajniku osobiście różnicy nie czułam)
Ja czuję. W smaku, ale szczególnie wtedy, gdy nie musze odkamieniać czajnika
Cytat:
Może słyszałam tyle narzekań bo dużo ludzi przyjeżdża na studia tutaj ze wsi, albo z górskich okolic, więc dla nich to może być faktycznie różnica
Dokładnie.
Cytat:
oo to jednak trochę nam się pokrywają trasy a za przemierzanie całego miasta codziennie - szacun
Autobus D daje radę potem jeszcze troszkę za miasto 30 minut i jesteś w innym świecie. Można się przyzwyczaić. Nawet do wstawania po 5 rano
Ale jutro nie wstaję o tej godzinie. Jutro idę do akwaparku na zjeżdżalnie. Mam wołczer i zamierzam go użyć
Będzie zabawa!

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
Też to słyszałam. Zielonej tez litrami pić nie można, bo cośtam wypłukuje...
mam jeszcze żółtą
Cytat:
Więc jak dla mnie - rewelacja. Nie cierpię spinać włosów. I patrzę na tamte fotki, jakie włosy puszyste były a jaki teraz mam po wszystkim przyklap.
Przyklap? Oczyszczamy siarczanem. Możliwe, że już czas. Poza tym teraz masz loki, a na tamtych zdjęciach coś, co wygląda na włosy chcące się kręcić, ale nie mające na to sił.
Pamiętaj, że wraz z pielęgnacją objętość nieco spada.
Cytat:
życie czasem potrafi dac w kość.. Ja teraz też obrywam z każdej strony od losu
dziękuję i mam nadzieję, że wkrótce los przestanie dawać Ci ciosy
Cytat:
To on tak może działac?
U mnie tak. Pokrzywa też.
Cytat:
Dzięki Jestem niedawno po cięciu, na razie nie ruszam. Dolna warstwa zawsze wyciąga się od czegoś. Zapuszczam po całości, gdyby całe urosły z 15 cm, byłabym wniebowzięta.

Cytat:
U Ciebie po skróceniu najkrótszej warstwy, czy u mnie pomiędzy starymi fotkami a nowymi?
U Ciebie pomiędzy starymi a nowymi fotkami.
Cytat:
No weź nie przesadzaj, założe sie, że jesteś śliczna!
Męża mam. To chyba trochę jestem, co?
Cytat:
Ja za to z nartami na nogach czuję się dopiero w pełni sobą. Mogłabym ich nie zdejmować
Normalnie siostra
Cytat:
Ja za to nie umiem na desce. Zaczęło sie od nart i się zakochałam, zresztą ze względu na poważną chorobe kręgosłupa deska jest mi bardziej niewskazana niz narty (choć w zasadzie obu mi nie wolno...)
Skoro kręgosłup, to rzeczywiście, deska lepiej nie. To wstawanie i siadanie może się dać we znaki. Szczególnie na początku.
Cytat:
Ja chyba w chustce wyglądam jak idź stąd... ale pod kask na bank spróbuję w cieplejsze dni
Dziękuję

Cytat:
3miesiace temu urodzilam córeczke i teraz mam zas problem bo wlosy mi wypadaja
co nie wypadło podczas ciąży teraz wypaśc musi.
Ale gratulacje! Śliczna dziewczynka w misiowej czapeczce! W awatarze to też ona?
Cytat:
Mam nadzieje ze znajde tutaj wsparcie i juz mam zamiar regularnie o nie dbac bo dosc ze mam ich polowe mniej przez te wypadanie to nie chce juz ich katowac
Skup się na wcierkach teraz, by nowe włoski zaczeły wyrastać. Pielęgnacja swoją drogą, delikatnośc też. Ale powypadać muszą.

Cytat:
u nas czajnik po miesiącu mimo filtra ma kamień bez kamienia ma od razu ;] herbata z kożuszkiem ;]
Uu... brr... Ble.
Odkąd filtruję, zapomniałam w domu o kożuszku na herbacie. Za to w pracy kożuszek jak talala. Iczarnej herbaty nie pijam, bo mi rybą smakuje

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 19:08   #71854
taka taka
Zakorzenienie

Iwonalodz, dziękuję Ci
kupiłam dzis piankę Isany
rzeczywiście za grosze

używałam wcześniej z powodzeniem wycofanej odżywki bez splukiwania Panteene ProoV (Sprężyste loki i fale)
znacie coś podobnego ?

Edytowane przez taka taka
Czas edycji: 2012-10-18 o 19:14
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 19:10   #71855
Qaviera
Przyczajenie

Eloe77 - dzięki! Przeglądałam FAQ, ale chyba wtedy nie miałam pragnienia przefarbowania ich, bo jakoś nie przykuło to mojej uwagi... Takaa to już ludzka pamięć, no!
Stary 2012-10-18, 19:10   #71856
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Heksacyjanek Pokaż wiadomość
Farbuję henną Khadi "ciemny brąz", chłodny, bardzo ładny odcień. Zawsze mieszałam ją z wodą, ale ostatnim razem zamiast z wodą, zmieszałam z czarną kawą i kolor trzyma się jak głupi, nic się nie wypłukuje, mimo że miałam ostry przesusz, ale dałam radę
Naprawdę? Kurcze, następnym razem zaleję kawą jeśli to ma przedłużyć trwałość koloru...

Cytat:
miło mi ze tez mnie pamietasz no moja na poczatku nieraz swoje złapała jak poczula ze boli to tak sie darła jak by Ja ze skóry obdzierali I mimo ze bolało to zawzięcie trzymała piescią zacisnietą i nie chciala puscic takze teraz sie tego oduczyła, ale za to nauczyła sie moje tarmosic

a tutaj moja niunia skoro mnie pamietacie to Wam przedstawie Rozalie
Jak mogłabym zapomnieć pamiętam też, że miałaś bardzo gęste włoski

Piękna córa!

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 19:14   #71857
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

co nie wypadło podczas ciąży teraz wypaśc musi.
Ale gratulacje! Śliczna dziewczynka w misiowej czapeczce! W awatarze to też ona?
dziekuje Dziekuje WSZYTSKIM !!!!! w avatarku nie jest córcia ale chyba zrobie Jej ładne zdjecie in wstawie zamiast tego

ide wmasowac qw skalp olej rycynowy . Zrobic pokrzywe i skrzyp no i gotuje zel lniany 3majcie kciuki bym garka nie spaliła bo u mnie to normalka;cojest:

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 19:14   #71858
Eloe77

Cytat:
Napisane przez Edkaaaa Pokaż wiadomość
Użyłam wtedy oleju macadamia, pottersa do mycia, jako ds garnier aik i jako bs joanna naturia. Jednak po kolejnych myciach (tymi samymi lub w konsekwencji innymi produktami) robiło się coraz gorzej - puch i mega suchość. Wczoraj zastosowałam na długość bs krem z biedry i jest dużo lepiej. Mam wrażenie, że włosy potrzebują obciążenia. W tym miejscu moja prośba może macie jakieś wypróbowane kosmetyki właśnie do obciążenia?
Krem z Biedry to też wnikający kokos i gliceryna, więc nie mam pewności, że idzie tylko o obciążenie. Może spróbowałabyś wzbogacić Garniera AiK miodem, gliceryną, aloesem? Zostaw do godziny pod czepkiem i ręcznikiem.
Cytat:
Napisane przez iksigrekzetfau Pokaż wiadomość
póki co całkiem dobrze czuję się z takimi, sama nie wiem..
Nie ma pośpiechu. Przemyśl cięcie, bo mimo zerowej zmiany całej długości, na podłodze można zobaczyć całkiem sporo ściętych włosów.
Cytat:
a np. przy moich włosach ile warstw trzeba byłoby zrobić?
Nie wiem na ile są gęste. Nie widać tego na zdjęciach, bo te zawsze wychodzą płaskie. Na dodatek włosy ciągną do ziemi i są ścięte prosto, więc tym bardziej się wydaje, ze nie ma ich za wiele. Zatem mimo ich imponującej długości nie dam rady powiedzieć, ile wyjdzie warstw. Muszę wiedzieć, czy są gęste.
Cytat:
swoją drogą zastanawia mnie jedna rzecz. możliwe żeby po ponad tygodniu picia pokrzywy wypadanie włosów ograniczyło się?
Dlatego właśnie popijam pokrzywę regularnie

Cytat:
Wysłałam swojego TŻ do sklepu po Barwę do oczyszczenia włosów, wrócił po godzinie z kolegą, obaj zadowoleni prezentują mi swój zakup: szampon PIWNY - tutaj była największa radość - z Barwy. Kolega też kupił, stwierdził, że nie mógł przegapić takiej okazji.

Faceci są boscy
Się uśmiałam. Naprawdę.
Dobrze, ze nie wypili

Cytat:
dziewczyny czy jak naloze olej rycynowy na całe wlosy przed myciem to dobrze czy lepiej ejdynie na skalp?
Na włosy tez dobrze, ale podgrzej albo wymieszaj z odżywką lub innym olejem, bo jest tępy jak mało który i cięzko się nakłada.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-10-18, 19:15   #71859
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Jak mogłabym zapomnieć pamiętam też, że miałaś bardzo gęste włoski

Piękna córa!
no miałam teraz ,mam połowe mniej

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-18, 19:21   #71860
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Cyjankowych problemów ciąg dalszy: ostatnio zauważyłam, że po wgnieceniu żelu lnianego mam strasznie sztywne włosy i takie... drutowate. Ciężko się rozczesują, puszą i są dziwnie powyginane :/ Mogłaby któraż z Was podpowiedzieć mi, co może być przyczyną?

Moje recenzje
Heksacyjanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 19:28   #71861
cyferki
Raczkowanie

Cytat:

A w stolicy to mają taką superwodę? Czy może oligoceńska? Nie jestem na bieżąco, ale kiedyś to tam była wodna masakra masakr wszelakich - przynajmniej w ten sposób to media przedstawiały.
Kiedyś woda była fatalna, 7 lat temu na Pradze nie dało sie jej pić. Firma zamawiała w butlach. Jakieś 4 lata temu zaczeło sie poprawiac i po badaniu wyszło, że woda jest lepsza nić butelkowa. Kamień jest w dużej ilości, ale on tylko w smaku może ciut przeszkadzać, organizmowi nie szkodzi, tylko czajnikom.

Mam farta, bo mieszkam na zadupiu, gdzie mamy własną studnię dla całego bloku i stację uzdatniania wody. Nie wiem, co to kamień w czajniku.

Cytat:
Przyklap? Oczyszczamy siarczanem. Możliwe, że już czas. Poza tym teraz masz loki, a na tamtych zdjęciach coś, co wygląda na włosy chcące się kręcić, ale nie mające na to sił.
Ale oczyszczanie siarczanem było w niedzielę, po fryzjerskich czarach. Nie, nie zrobie tego włosom.
Myslę, że to po prostownicy - straciły na skręcie bardzo i zaraz po myciu jest pięknie, ale kolejnego dnia jest przyklap a następnego - smętny spaniel.
Siedze z lnianym olejem na włosach, potem mycie pottersem a potem 2 łychy artiste zmieszane z łyżeczką garniera AiK - za Twoją radą. Bez stylizacji, tylko Joaska b/s na koniec.
Cytat:
Pamiętaj, że wraz z pielęgnacją objętość nieco spada.
Aha, tego nie wiedziałam. Mocno licze na moc bejbików. Rosną
Cytat:
dziękuję i mam nadzieję, że wkrótce los przestanie dawać Ci ciosy
Dzięki wielkie Oby.
Cytat:
U Ciebie pomiędzy starymi a nowymi fotkami.

Cytat:
Męża mam. To chyba trochę jestem, co?
Nawet na pewno Ja nie mam wątpliwości
Cytat:
Normalnie siostra

cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 19:28   #71862
Eloe77

Cytat:
Eloe77 - dzięki! Przeglądałam FAQ, ale chyba wtedy nie miałam pragnienia przefarbowania ich, bo jakoś nie przykuło to mojej uwagi... Takaa to już ludzka pamięć, no!
Nie szkodzi Warto tam zaglądać, o wielu sprawach jakoś się po drodze zapomina.
Poza tym można mieć różne doświadczenia, prawda?

Cytat:
Naprawdę? Kurcze, następnym razem zaleję kawą jeśli to ma przedłużyć trwałość koloru...
Mojej bratowej orzecha zalewam czarną herbatą

Cytat:
ide wmasowac qw skalp olej rycynowy . Zrobic pokrzywe i skrzyp no i gotuje zel lniany 3majcie kciuki bym garka nie spaliła bo u mnie to normalka;cojest:
to nie siedź teraz na wizażu, tylko gotuj

A ja idę pogrzebać po pudłach. Mam gdzieś jeszcze chyba pokrzywę. Chyba zostawiłam ekspresową w pracy

Ale nie podzieliłam się z Wami moją dzisiejszą katastrofą włosową!
Wczoraj: lniany na GP eliksir z dodatkiem kolagenu, elastyny i oleju z pachnotki, mycie neem i Alterrą żelem do ciała z wanilią (coco-glucoside), Timotei Organics różowa, płukanie zimną, Alverde żel z trawą cytrynową (lepiszcze szelakowe).
Ja wiedziałam, ze tak będzie... W odgnieceniu pomogły mi ziółka hinduskie - do ręki, rozgnieść i wgnieść we włosy. Mam jednak do teraz strąki, a w zasadzie strączki Nawet zielony krem z Biedry nie pomógł
Nie ma jak kombinacje

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-10-18, 19:49   #71863
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:

Cytat:
Niestety nie poradziłam zbyt wiele. Odchudzam wtedy pielęgnację, częściej myję, daję więcej żelu i ratuję się głównie aloesem, czasem wspomnianym olejem brokułowym.
Eloe, przypomnij skąd masz olej brokułowy?

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
no miałam teraz ,mam połowe mniej
Odrosną

Cytat:
Mojej bratowej orzecha zalewam czarną herbatą
Przy pierwszym hennowaniu tak zrobiłam i miałam suszę jak nie wiem chociaż teraz hennę nakładam tylko na odrosty, więc może przetestuję

Stary 2012-10-18, 19:52   #71864
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Cytat:
Przy pierwszym hennowaniu tak zrobiłam i miałam suszę jak nie wiem chociaż teraz hennę nakładam tylko na odrosty, więc może przetestuję
Bo takie dodatki naprawdę przesuszają, ale za to wg mnie kolor jest znacznie trwalszy i ładniejszy, więc warto się przemęczyć przez kilka dni, a potem nałożyć jakąś kozacką maskę

Moje recenzje
Stary 2012-10-18, 19:54   #71865
Eloe77

Cytat:
Cyjankowych problemów ciąg dalszy: ostatnio zauważyłam, że po wgnieceniu żelu lnianego mam strasznie sztywne włosy i takie... drutowate. Ciężko się rozczesują, puszą i są dziwnie powyginane :/ Mogłaby któraż z Was podpowiedzieć mi, co może być przyczyną?
Możliwe, że substancja, którą żel powleka włos tak się zachowuje na Twoich włosach. Możliwe, że zrobiłaś też za gęsty żel.

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
Kiedyś woda była fatalna, 7 lat temu na Pradze nie dało sie jej pić. Firma zamawiała w butlach. Jakieś 4 lata temu zaczeło sie poprawiac i po badaniu wyszło, że woda jest lepsza nić butelkowa. Kamień jest w dużej ilości, ale on tylko w smaku może ciut przeszkadzać, organizmowi nie szkodzi, tylko czajnikom.
I to z Pragi ludzie chodzili z butlami do ujęć wody oligoceńskiej?
We Wrocławiu jakość wody też się zdecydowanie poprawiła, ale kamień jest. To chyba norma.
Cytat:
Mam farta, bo mieszkam na zadupiu, gdzie mamy własną studnię dla całego bloku i stację uzdatniania wody. Nie wiem, co to kamień w czajniku.
Och...
Ale wiesz, że to też może być przyczyną przyklapu? Właśnie woda.
Cytat:
Ale oczyszczanie siarczanem było w niedzielę, po fryzjerskich czarach. Nie, nie zrobie tego włosom.
Fakt. Skleroza Przepraszam.
Cytat:
Myslę, że to po prostownicy - straciły na skręcie bardzo i zaraz po myciu jest pięknie, ale kolejnego dnia jest przyklap a następnego - smętny spaniel.
Może tak być. Ale mogą też być z lekka przekarmione. Jeśli proteiny nie pomogą, odchudź pielęgnację. Przydałoby się już też nakładać rzadziej oleje.
Cytat:
Nawet na pewno Ja nie mam wątpliwości
TŻ też chyba nie ma
Cytat:
Nie dośc, że narty/deska, to ja też pomykam drutowo-szydełkowo, ale nie potrafię się zebrać z blogiem. Dziś żałuję, że nie mam zdjęć tego, co zrobiłam. Bo macham od podstawówki
Ale byśmy się pośmiały.

Cytat:
Eloe, przypomnij skąd masz olej brokułowy?
Z behave.com i dzięki uprzejmości znajomej z Dojczlandów

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-10-18, 20:00   #71866
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Cytat:
Możliwe, że substancja, którą żel powleka włos tak się zachowuje na Twoich włosach. Możliwe, że zrobiłaś też za gęsty żel.
Żel zrobiłam tym razem wodnisty, bo też mi się wydawało, że może za gęsty jest, i nadal nie widzę różnicy. A kładę go na Ziaję witaminową. Może to być brak protein? Bo ostatnio trochę to zaniedbałam :/

Moje recenzje
Stary 2012-10-18, 20:00   #71867
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:

Nie działa mi ta strona
Stary 2012-10-18, 20:07   #71868
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Miska, delikatny kaczy puszek po radioterapii zamieni się w normalne włosy. Moja mama po chemii i radioterapii miała tylko małą część włosów soich normalnych - reszta to był krótki puszek (wołałysmy na nią kaczuszk ). Teraz ma normalne włosy tak jak przed leczeniem.
Włosy żyje przeciętnie 7 lat. Może puszek minie, kiedy skończy się jego cykl życia?
Cytat:
Eiri, cieszę się, że olej Ci smakuje. Też uważam, że jest pyszny i nie typowo tłusto-oleisty a jakby śliskawy jak żel lniany.
Dokładnie! Aż czuć, że to samo zdrowie
Cytat:

Proszę Was o pomoc
- od kiedy kaloryfery grzeją nie potrafię dojść z włosami do ładu - albo są bardzo suche jeśli nie dodam niczego do Bingo shea albo bardzo obciążone jeśli dodam cokolwiek
Odstawiłam cece z algami (parafina i pq), spróbuję pounikać szamponu z SLS czyli też protein. Co jeszcze mogę zrobić?
Sprej z czymś lekkim pod maskę? Jakieś witaminki wymieszaj, te sprawy...
Cytat:
Meliskę popijam regularnie. Ale nigdy nie brałam żadnych tabletek o działaniu uspokajającym. Nawet ziołowych.
Valerin, powiadasz?
Tak. Brałam dawkę 200mg. Nie jednorazowo, ale dwa tygodnie rano i wieczorem. Nie usypiało mnie i nie zamulało i naprawdę przyniosło ulgę, choć wcale nie czułam wcześniej, że sobie z czymś nie radzę. Z doświadczenia wiem, że stres mnie zżera na długo po przykrych zdarzeniach.
Cytat:
Słaby prowadzący może zepsuć najciekawszy przedmiot u nas było to samo, nuda, trauma
Odwrotnie też może być. Moja pani od fizyki prowadziła wykłady i ćwiczenia tak, że będę kochać fizykę do grobowej deski. Panią doktor zresztą też, cudowna kobieta.

Cytat:
Zazdroszczę! u mnie dalej tylko po myciu skręt jest ok
Ale przecież masz lepszy skręt ode mnie. Bardziej wyrazisty
Cytat:
Chyba coś przegapiłam i nie mogę dokopać się początku tematu... co to za olej? myślałam, że Wy cały czas o lnianym.
Zgadza się, o lnianym gadamy

No dobra, ogarnęłam kompleksy i mam wyraźne zdjęcia włosów. Były wczoraj potraktowane mieszanką olejów - rycynowego, lnianego i winogronowego, potem umyte alterrą z kofeiną, następnie nałożyłam witaminową odżywkę b/s Ziai i żel w sprayu Marc Anthony. Trochę dużo tego wszystkiego, ale jeszcze nie przyklap. W ogóle żel MA jest taki sobie w sensie utrwalania.

Zdjęcie nr1 bardziej odpowiada kolorowi włosów w realu. Dodaję do porównania fotę dokładnie sprzed roku. Tyle mi urosło.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg small2012_10180008_1.jpg (58,0 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg small2012_10180010_1.jpg (50,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg porownanie_small.jpg (63,2 KB, 37 załadowań)
Stary 2012-10-18, 20:09   #71869
Riddim
Zadomowienie

eiri, ale pięknie ujarzmione falki!
Stary 2012-10-18, 20:09   #71870
La_Lune
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Jak najbardziej Artiste to odżywka której trzeba nauczyć się stosować (wiedzieć kiedy nakładać i z czym), ale pootrafi dawać świetne efekty I wiem, że nie tylko u mnie.
Tak, tak, o artiste już poczytałam trochę, ale do Natury mam daleko i nie po drodze, jednak dłużej już zwlekać nie mogę

Cytat:
Na jaką ilość naparu?
Ale nie zrozumiałam Twojego porównania - w końcu wydepilowane te nogi były czy nie?
Pomagają, Jest prawdopodobne, że zachwiałaś równowagę wodno-proteinową w stronę wody.
Winę za to, ze są za miękkie może też ponosić stylizator, przetrzymywanie odżywek itd.
Na pół litra rumianku rozcieńczonego do ok 2,5 litra całej płukanki.
Wczoraj miałam jakieś zaćmienie. Włosy po płukance po prostu się wygładziły jak te nieszczęsne nogi po depilacji. Ładnie podomykały mi się łuski włosów i efektem były bardziej lśniące i gładkie włosy niż po jakiejkolwiek masce.
Mam odnośnie tego pytanie - czy taki rumianek i zakwaszona płukanka mogą ładnie wpływać na skórę głowy? Właśnie zwróciłam uwagę, że ani razu się nie drapnęłam, a dwudniowce może nie są tak puszyste jak zaraz p myciu, ale stanowczo świeższe niż zwykle

Cytat:
Jeśli Garnier AiK robi przyklap, to lepiej nie mieszać z odżywką, ale półproduktami, które rozrzedzą, ale nie obciążą: pantenolem, aloesem, keratyną, ekstraktami. Albo nawet nakładać Garniera przed myciem szamponem.
Garnier AiK obciąża, też tak chcę. U mnie nic się po nim nie dzieje, nawet zaryzykuje użyć go jako b/s po wykończeniu joaśki.

Cytat:
Zamawiam przez stronę apteki www. doz. pl i za kilka dni odbieram paczuszkę w wyznaczonym przeze mnie miejscu, tylko trzeba zrobić zamówienie na min. 20zł ale to nie problem - wit A+E, B complex i jest kwota
stacjonarnie widziałam żel Gorvity w Mediq (?) na Chmaja, w sklepie ze sprzętem ortopedycznym w Renie na Rejtana, koło poczty na Solarza, w Zielarni Lawenda na Kościuszki ("Kanałowej")
nie bywam na mieście to więcej nie powiem
O nie, tylko nie Lawenda Przed CG, jak zaczęłam zbierać informacje na czym w ogóle metoda polega, znalazłam twój wiedźmi blog i reklamę jej. To było pierwsze miejsce gdzie wydałam na włosy fortunę, aż boję się tam wracać co by sobie długów nie narobić.

Gdzieś na forum, albo jakimś blogu widziałam porównanie odnośnie gęstości włosów - że tyle i tyle cm grubości kucyka to włosy gęste, a mniej to rzadsze. Oczywiście nie mogę znaleźć. Wie ktoś może ile to orientacyjnie? Bo ciekawam, a mierzyłam rano.

Eiri, jakie gęste i puszyste! Cudowne!

Edytowane przez La_Lune
Czas edycji: 2012-10-18 o 20:13
La_Lune jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 20:12   #71871
Eloe77

Cytat:
Bratowa ma niską porowatośc, nawet specjalnego wysuszu nie ma po hennie. Ale też ładujemy mocno emolinetowe odżywki po hennowaniu.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-10-18, 20:13   #71872
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
eiri, ale pięknie ujarzmione falki!
Dziękuję Jak patrzę, to sama jestem zaskoczona (wciąż pokutuje w głebi duszy przekonanie, że moje włosy są nieukładalne)
Stary 2012-10-18, 20:13   #71873
cyferki
Raczkowanie

Cytat:

I to z Pragi ludzie chodzili z butlami do ujęć wody oligoceńskiej?
Tak, bo inaczej mieli tylko śmierdzącą breję z kranu, czyli wodę z Wisły.

Cytat:
Och...
Ale wiesz, że to też może być przyczyną przyklapu? Właśnie woda.
Ale skoro myje tą samą wodą włosy od 12 lat, to chyba nie....

Cytat:
Może tak być. Ale mogą też być z lekka przekarmione. Jeśli proteiny nie pomogą, odchudź pielęgnację. Przydałoby się już też nakładać rzadziej oleje.
Oki. Dziś wypiły 3 łyżki lnianego. Po przyłożeniu ręki do włosów na dłoni nie zostaje slad tłustości. Jutro idę do TBS po bananową I może do SuperPharm po biovaxa. Coś ciekawego jeszcze polecisz z tych sklepów?

Cytat:
Nie dośc, że narty/deska, to ja też pomykam drutowo-szydełkowo, ale nie potrafię się zebrać z blogiem. Dziś żałuję, że nie mam zdjęć tego, co zrobiłam. Bo macham od podstawówki
Ale byśmy się pośmiały.
Jak jeszcze powiesz, ze tez masz w domu 30 kg włóczek, to padnę Ja robiłam w dziciństwie proste szaliki i czapki, potem długo, długo nic i 4 lata temu się nawróciłam drutowo

Ciekawe co jeszcze mamy wspólnego
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 20:16   #71874
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Zdjęcie nr1 bardziej odpowiada kolorowi włosów w realu. Dodaję do porównania fotę dokładnie sprzed roku. Tyle mi urosło.
Daj ich trochę
Stary 2012-10-18, 20:19   #71875
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Bo takie dodatki naprawdę przesuszają, ale za to wg mnie kolor jest znacznie trwalszy i ładniejszy, więc warto się przemęczyć przez kilka dni, a potem nałożyć jakąś kozacką maskę
Wypróbuję a mocną kawę robisz?

Cytat:
Aaaa, takie buty...

Cytat:
OMG cudowne!

Cytat:
Bratowa ma niską porowatośc, nawet specjalnego wysuszu nie ma po hennie. Ale też ładujemy mocno emolinetowe odżywki po hennowaniu.
Bezpośrednio po spłukaniu czy po pierwszym myciu?

Stary 2012-10-18, 20:24   #71876
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:
Tesco w Magnolii - zawsze stoi shea i jeszcze jakaś
chyyyba widziałam też w sklepiku z chemią na Reja 8(?) w budynku szkoły
natknęłam się też na fajną drogerię na Biskupinie - Olszewskiego 77. czy Bingo tam mają nie pamiętam, ale dużo 'naszych' perełek. jak masz blisko albo tam bywasz możesz sprawdzić
No to chyba muszę sobie wycieczkę do magnolii zrobić któregoś pięknego dnia A co do Biskupinu to może kiedyś jak mi się będzie nudzić, chociaż jestem w stanie czasem nawet całe miasto przejechać po coś jak mam duuużo czasu (albo muszę się uczyć) Mieszkam na Grunwaldzkim więc za daleko nie mam, dzięki za namiary
Cytat:
Mam zamiar go kupić, ale zastanawiam się, bo zauważyłam, że moje włosy nie lubią niektórych rzeczy, które są polecane kręciołkom... Jak na razie karmię je tym żelem lnianym i sprawdza się w każdej postaci
Żel lniany to moje absolutne 'must have' nigdy się z nim nie rozstanę
Cytat:
Napisane przez Edkaaaa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Wracam do Was w ciężkich chwilach Zacznę może od tego, że po zastosowaniu kosmetyków polecanych przez was (a przynajmniej ich małej części:P) po pierwszym myciu na głowie zrobiły mi się dosłownie cuda! Użyłam wtedy oleju macadamia, pottersa do mycia, jako ds garnier aik i jako bs joanna naturia. Jednak po kolejnych myciach (tymi samymi lub w konsekwencji innymi produktami) robiło się coraz gorzej - puch i mega suchość. Wczoraj zastosowałam na długość bs krem z biedry i jest dużo lepiej. Mam wrażenie, że włosy potrzebują obciążenia. W tym miejscu moja prośba może macie jakieś wypróbowane kosmetyki właśnie do obciążenia?
Moja siostra twierdzi, że Allterka z granatem ją za bardzo obciąża i nie kazała mi jej kupować. Z tym że ja mam odżywkę i nie zauważyłam żadnego przeciążenia, więc może spróbuj maskę, powinna być chyba cięższa niż odżywka(?)
Stary 2012-10-18, 20:26   #71877
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Cytat:
Wypróbuję a mocną kawę robisz?
Kopiastą łyżeczkę na szklankę, "Prima"

Moje recenzje
Stary 2012-10-18, 20:26   #71878
Eloe77

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Nie działa mi ta strona
Właśnie nie chce się coś dzisiaj wgrywać Wisi chyba na jakimś fleszu czy innym ruchomym wytrysku i pojawiają się problemy.

Cytat:
Żel zrobiłam tym razem wodnisty, bo też mi się wydawało, że może za gęsty jest, i nadal nie widzę różnicy. A kładę go na Ziaję witaminową. Może to być brak protein? Bo ostatnio trochę to zaniedbałam :/
Nie. Tak się zachowują raczej włosy mające ich w nadmiarze. Może za mało emolientów? Olejowałaś ostatnio? Czym? Dodajesz humektanty do odżywki d/s?

Cytat:
Tak. Brałam dawkę 200mg. Nie jednorazowo, ale dwa tygodnie rano i wieczorem. Nie usypiało mnie i nie zamulało i naprawdę przyniosło ulgę, choć wcale nie czułam wcześniej, że sobie z czymś nie radzę. Z doświadczenia wiem, że stres mnie zżera na długo po przykrych zdarzeniach.
dziękuję. Mam jednak małe opory - własnie dlatego, że nigdy nic nie brałam. Naprawdę. Egzaminy i stres to stan naturalny od 7 roku życia i naprawdę żadnych wspomagaczy, uspokajaczy itd. Tylko melisa i to bardziej po to, by usnąć.
Musze to przemyśleć.
Cytat:
No dobra, ogarnęłam kompleksy i mam wyraźne zdjęcia włosów.
Jakie kompleksy?! Z tak rewelacyjnie wyglądającymi włosami? Do tego dobre cięcie, objętość, zero puchu. Kolor...
Chyba trzeba Cię pogonić z tym pisaniem o kompleksach
No już.
Wstawiaj częściej!
Cytat:
Napisane przez La_Lune Pokaż wiadomość
Na pół litra rumianku rozcieńczonego do ok 2,5 litra całej płukanki.
Uff... już się wystraszyłam, że na 250 ml i te włosy własnie jak kilka dni po depilacji.
Cytat:
Mam odnośnie tego pytanie - czy taki rumianek i zakwaszona płukanka mogą ładnie wpływać na skórę głowy?
Skóra też ma kwasowe pH, więc dobra płukanka plus rumianek - jeśli oczywiście nie ma się uczulenia - to samo dobro. Tak powinno być.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-10-18, 20:32   #71879
prince_polo
Zakorzenienie

do dupy niemam zadnej odzywki zel wyszedl tak gesty ze sie nie oddziela od ziarenek. Wiec ugotuje zaraz drugi ale juz wetre dopiero jutro

mimo ze znam zasady to itak musze sobie przypomniec bo musze wybrac sie na zakupy

no i przezylam szok tyle wlosow mi wyszlo a mialam takie koltuny ze masara! poczywiscie musialam czesac wlosy. NO i niewiem vczy cos z tych moich wlosow bedzie bo wtedy jak dbałam o skret to ich wsumie nieczesałam a teraz jak czesac nie ebde to musze przy kapieli dosyc mocno wyczesywac bo sa poplatane

i mam ich trak mało ze masakra!!!!!! najlepiej chyba bylo by je sciac. Ale nie zetne

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-18, 20:33   #71880
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Cytat:

Nie. Tak się zachowują raczej włosy mające ich w nadmiarze. Może za mało emolientów? Olejowałaś ostatnio? Czym? Dodajesz humektanty do odżywki d/s?
Olejuję przed każdym myciem, ostatnio oliwką dla mam z BD z dodatkiem rycynowego. Do odżywki nie dodaję już humektantów, bo używam Alterry z aloesem, a już to jest humektantem i nie chcę przesadzić, ale może to za mało?

Moje recenzje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości