|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
no właśnie też próbuję rozkminić co to ten kubiel
![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- wczoraj widziałam znajomą, która urodziła synka 4,2 i w ciąży przytyła 32 kg ![]() ale o dziwo, teraz-czyli 8 miesięcy po porodzie nie jest gruba, a taka w miarę
|
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
matko ile Wy piszecie,dopiero nadrobiłam
![]() jeśli chodzi o ciążowe ciuszki to marzą mi się rurki, coś tak jak te: http://odziez-ciazowa.pl/photos/slic...1572823761.jpg Problem jest tylko taki,że nigdzie nie mogę takich znaleźć ![]() a przez neta nic nie kupię z moim żyrafim wzrostem(wg mnie zawsze zawyżają długość i potem mam spodnie w stylu"woda w piwnicy" Wiecie coś może o szkodliwości jedzenia grzybów w ciąży(kolejne pytanie dopisane na listę pytań to gina ). Jak zwykle zdania są podzielone:jedne,że jak najbardziej, drugie-że jeść absolutnie nie wolno.I bądź tu człowieku mądry :/ |
|
|
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dobrze, że doszła do siebie...
|
|
|
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się boję,że tż przegonię(jest 14kg cięższy)
|
|
|
|
|
#1955 |
|
Zadomowienie
|
Moja siostra tez tyle przytyła i później nie było jej łatwo zrzucić
Ja w 13 tyg mam 1,5 kg na plusie, a jak u Was ?
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio miałam sos grzybowy, dostałam piękne grzybki od mamy Ale postanowiłam, że kolejny raz zjem je w święta
|
|
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, przypominam się, że żyję, ale nie mam czasu i sił na forum.
Gratuluję nowym mamusiom ![]() Byłam dzisiaj u gina, wszystko ok. maluch ma już 3 cm. Ale mnie mój gin zdenerwował, bo powiedział, że muszę skończyć karmić piersią, bo mogę poronić. No dobrze, jakby ciąża była zagrożona, albo bym była słaba i chuda, a tak to nie ma uzasadnienia w ogóle. Chyba tylko dla ochrony własnego sumienia tak powiedział. A jak powiedziałam, że oglądałam program gdzie gin-poł. się wypowiadał, że nie trzeba kończyć karmienia, to stwierdził, że to jakiś pseudo specjalista, albo jakiś z Anglii.... ![]() Jutro zaczynam 11 tc
|
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
nooo... jak to usłyszałam to się załamałam.. 32 kg więcej
ale widocznie nie było tak źle skoro teraz wygląda ok
|
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() choć przy ilościach pochłanianego jedzenia zalatuje mi tu cudem czy jakąś inną anomalią ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
nam został na drugi dzień ale wtedy tylko mąż jadł, ja stwierdziłam, że sobie odpuszczę
i tak mam wieczne wzdęcie teraz a grzyby dzień po dniu tylko by to pogorszyły ale tak jak pisałam - wszystko z głową i będzie dobrze oczywiście to tylko moja opinia lekarzem nie jestem
|
|
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
pogoda jest taka śliczna.. jutro zrywam się z pracy i jedziemy z Tż na spacerek w góry
albo do Karpacza, albo do Szklarskiej |
|
|
|
#1964 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie, nie, już wczoraj pisałam bodajże, ja miałam zrobione bo na początku miesiąca leżałam kilka dni w szpitalu i tam mi zrobili (robili badanie krwi i podstawowe rzeczy sprawdzali) i źle wyszło, dostałam antybiotyk, a teraz jeszcze bardziej wzrosło. Cytat:
już nawet kupiłam z niej dwie rzeczy
|
||
|
|
|
#1965 |
|
Raczkowanie
|
ja urodziłam naturalnie córkę ważącą 4430 a w ciąży przytyłam 24 kilo
i przyznam szczerze że nie moge się nadziwić opowieściom jak to kobiety zaraz po gubią prawie wszystko a nawet więcej bo ja jakoś takiego szczęścia nie miałam, 10kilo spadło, 14 zostalo, po roku i diecie cud zrzuciłam wszystko. Teraz wolałabym nie przytyć tyle ale od dziś nie jem tylko żrę więc się ciekawie zapowiada
|
|
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow ![]() Moja mama będąc z moją siostra w ciąży miała mega brzuchol, a po porodzie brzuch miała aż wklęsły tak więc zależy to od organizmu..mi taki idealny obrót sprawy nie grozi, mimo iz raczej do normalnych/przeciętnych należę,to własnie na brzuchu(i tylko na brzuchu) każda kaloria lubi sie odkładać |
|
|
|
|
#1967 |
|
Zadomowienie
|
Hej cięzarówki, ale pędzicie z postami!!
![]() Ostatnio coś Was zaniedbałam, ale poprawie się, jak tylko mąż wróci do pracy po chorobowym
|
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
czuje się tu gruba...:P
bo ja przytyłam 3 kg bo ciągle głodna a przed ślubem miałam 58... dziś zaczełam 6 tydzień
|
#1969 | ||
|
Zadomowienie
|
Za wizytę
![]() pisz jak było!---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
ja niby przytyłam niespełna 0,5 kg i mam 56 ale wyglądam jak balon chodzący a wieczorem to już brzuch to taki 6 miesiąc![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
Ja też niedługo robie swoją liste , narazie zbieram linki w zakładkach by wiedzieć co kupić, a co może być zbędne
|
||
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
ja założyłam bloga to tam też będę wstawiac niezbędne rzeczy:P
|
#1971 | |
|
Zadomowienie
|
https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/Ciaza/...-dla-noworodka
http://wyprawka.dlanoworodka.pl/ http://www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/...noworodka.html http://superbobo.pl/pl/c/WYPRAWKA-DLA-NIEMOWLAKA/360 http://e-dzieciecy.pl/pl/i/WYPRAWKA-DLA-NIEMOWLAKA/9 To tylko kilka linków ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- A link do bloga gdzie??? ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1972 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry Dziewczyny! Nie sposob za Wami nadazyc, wiec nadrabiam co rano z telefonu...
![]() Pisalyscie o dodatkowych kg w ciazy. Moja kolezanka przytyla 42kg, wygladala jak calkiem inna kobieta, mnie udalo sie poznac ja jedynie po glosie. A potem w miare szybko wrocila do swojej wagi i teraz wazy 52 ![]() A jesli chodzi o wpadki to mam to serdecznie w powazaniu co ludzie mysla My z TZ nie mamy slubu i na razie nie planujemy, to nasza 2ga planowana ciaza, dodam ze ja mam 23 lata a TZ 26. Tak wiec wspolczuje tym Mamusiom ktore zyczliwe sasiadki maja na celowniku.W nastepnym tygodniu zapisuje sie na Usg genetyczne do Lodzi, to juz postanowione. Kosztuje 260 zl, ale mam nadzieje ze odetchne i okaze sie ze moje malenstwo jest zdrowe... Tymczasem wracam pod kolderke bo jestem troche chora i od wczoraj laduje w siebie Prenalen. Milego Dziewczynki! |
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
na razie tam jest guzik z pętelką:P
![]()
|
#1975 |
|
Zadomowienie
|
A wlasnie, jak to jest na watku z tymi tygodniami? Mnie zawsze uczono, ze np 7t4d to nadal 7 tydzien, tak tez traktuje sie tygodnie w szpitalu, a widze ze spora ilosc z Was traktowalaby to jak juz 8tc. Wasi lekarze tak licza, bo nie lapie?
Dzieki z gory za odpowiedz.
|
|
|
|
#1976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie![]() Ja nawet niechce sie wypowiadać na temat wpadek i obgadywania przez sąsiadów!!!Pochodzimy z Tż z małej miejscowości, gdzie każdy kazego zna, wie kto z kim i takie tam......Wyobraźcie sobie kiedyś zdziwienie mojej mamy, która od naszej dalszej sąsiadki usłyszała tekst: "Aneta znów była sama na kilka dni, a córke to w tych Kielcach trzyma i niechce jej przywieźć, wstydzi się że ja urodziła:!!!!! Mama była w takim szoku,że z tego wszystkiego w nerwach nieumiała słowa z siebie wydusić
|
|
|
|
|
#1977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do jakiego lekarza chodzisz? Masz juz jakis szpital na oku? ![]() A jesli chodzi o Twoje sasiadki to rozwalilo mnie to, haha! Wstydzilabys sie, dziecko tak ukrywac Boze, czego to ludzie nie wymysla...
|
|
|
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie to o ciąży dowiedziała się przypadkiem szukając przyczyny problemu małej
|
|
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
kurde pottterka to sięjej poświęciło
![]() ale ważne, że dzieci są zdrowe
|
#1980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taka ze mnie widać wyrodna matka a o szpitalach to możesz poczytać sobie tu: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3860429 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

ale dobrze, że doszła do siebie...