Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-18, 16:45   #1921
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Witam wszystkie "ciezarowki " ktore do nas dolaczyly

Oj powiem Wam ze jakas taka zmeczona sie czuje,niby juz 2 tyg siedze w domu a nie mam czasu na takie totalne lenistwo :/
Ashyshqa hahaha konkurencja powiadasz
sharpnowaja ja tez potrafie gotowac,i dobrze gotuje,ale czasem juz jestem tym zmeczona,moze nie tyle gotowaniem co wymyslaniem wszelkich potraw,bo zawsze jak zapytam TŻ na co ma ochote,zeby dal jakis pomysl to slysze "Kochanie co ugotujesz,to zjem ze smakiem" a mi sie juz czasem pomysly koncza,no albo pomysl jest a kasy nie ma,na jedno wychodzi
Paulina87 mam nadzieje ze z pepkiem nic zlego sie nie stanie Coprawda nie jest on teraz najwazniejszy,ale ma mam troche fiola na punkcie swojego ciala,przejmuje sie wszelkimi zmianami,choc tak jak juz jedna z dziewczyn napisala tez nie duzo brakuje mi do 30 a ciagle pytaja mnie o dowod
Ale mam na udach strasznie popekane naczynka i spore rozstepy,a brzuch to zawsze byl moj czuly punkt i wystarczy ze 2 lata temu wspaniali lekarze zrobili mi blizne na cala dlugosc brzucha,i to wystarczy dlatego staram sie uchronic przed innymi zmianami
A historia moja Droga to z zycia wzieta,niestety

Znowu sie rozpisalam heh

A i jak bylam u poloznej to mialam jakas szczepionke,ale ni huhu nie wiem co to bylo :/
Z tego co zrozumialam to na grype,ale znow powiedzieli ze trzeba powtorzyc w 28 tyg,wiec chyba cos zle zrozumialam :/

OMG :ściana: mowilam ostatnio ze podczas ciazy moje szare komorki gdzies znikly ? :/
Mam nadzieje ze niedlugo do mnie wroca
Czytalam ze u Was pobiera sie krew i od Was i od partnerow zeby ustalic grupe krwi,a tutaj nie badaja partnera,tylko odrazu podaja "anty-D" i pozniej w 28tyg powtorka w razie czego...
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo

Edytowane przez Inna_Uk
Czas edycji: 2012-10-18 o 16:58
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 17:06   #1922
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość

OMG :ściana: mowilam ostatnio ze podczas ciazy moje szare komorki gdzies znikly ? :/
Mam nadzieje ze niedlugo do mnie wroca
Czytalam ze u Was pobiera sie krew i od Was i od partnerow zeby ustalic grupe krwi,a tutaj nie badaja partnera,tylko odrazu podaja "anty-D" i pozniej w 28tyg powtorka w razie czego...
Hej, ja tez czuje ostatnio jakbym miała galaretkę w głowie nie wiem jakbym w pracy dała rade
Krew partnera badają chyba tylko wtedy kiedy kobieta ma Rh - bo tylko wtedy może wystąpić konflikt jeśli tatulek ma +
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 17:11   #1923
potterka
Zakorzenienie

My oboje musieliśmy zrobić grupe krwi
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 17:36   #1924
xal
Zakorzenienie

Ja wymusiłam badanie krwi, bo wiem, że mam Rh -. Mąż ma chyba Rh+. No ale u mnie cała rodzina ma plusy, tylko ja tak się wyrodziłam.
Podobno przy pierwszym dziecku to nie ma znaczenia.
Z resztą wydaje mi się, że jak matka ma Rh- to gdzieś powinna być taka informacja, a ojciec ... moim zdaniem bez znaczenia

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 17:39   #1925
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Słyszałyście, że od 1 października badanie na HIV, żółtaczkę i różyczkę dla ciężarnych jest obowiązkowe ? wczoraj miałam pobierane.
Witaj
ja myślałam że od dawna jest obowiązkowe. Z tym że ja skierowania na różyczkę nie mam może zapomniał, bo wątpię żeby pamiętał z pierwszej wizyty że już chorowałam. Szczepiona chyba też byłam.

Eliza to ja się piszę do Ciebie na zupkę! uwielbiam je
Próbę glukozową robi się chyba w połowie ciąży, teraz możesz zbadać normalnie cukier z krwi.

Inna mi też TŻ mówi "ugotuj COKOLWIEK na pewno będzie pyszne", pozostaje mi wymyślić potrawę którą nazwę "cokolwiek"
U mnie grupę krwi od ojca pobiera się tylko i wyłącznie gdy matka ma RH-. Bo w innym przypadku to po co?

Byłam z TŻten na spacerku w lesie, a później w biedronce. Chciałam zobaczyć te ręczniki dla dziecka ale jednak nie kupię. Wiele osób mi doradzało żeby nie kupować mniejszych niż 100x100 bo później trzeba kupować nowe bo dzidzia się już nie mieści. A te z biedronki są małe.
Moja siostra kupowała na all 3 szt i korzysta z nich do tej pory (mały ma 2,5 latka).
Stary 2012-10-18, 17:45   #1926
vil84
Wtajemniczenie

witam nowe Dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Zaraz zabieram się za placki ziemniaczane, też mi o nich ciągle przypominacie
no i zrobiłaś mi smaka ... ale jutro jedziemy do Gliwic, i babcia już pytała co chcemy na obiadek, zażyczyłam sobie barszczyk i placki właśnie

Cytat:
Słyszałyście, że od 1 października badanie na HIV, żółtaczkę i różyczkę dla ciężarnych jest obowiązkowe ? wczoraj miałam pobierane.

Vil wiem co przeżywasz z tymi plamieniami, mam nadzieje że też za niedługo ci przejdzie , ja plamiłam przez 5 tygodni, brałam dupka, luteine ale ona mnie podrażniała, a teraz jestem na utrogestanie który jest dostępny tylko za granicą
o qrcze, 5 tygodni to długo ja plamień jako takich nie mam, tylko trzeci raz krwawienie :/

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
A propos gotowania, to ja siedze w domu, ale nie moge gotowac, odrzuca mnie ostatnio. A moj TZ zawsze lubil gotowac, zupki swietne robi i teraz może sie w koncu wyzyc kulinarnie - o ile ma czas oczywiscie
Zloty chlop mi sie trafil
Dziewczyny, pisalyscie cos wczesniej o tej probie glukozowej (chodzi o picie i sprawdzanie). Kiedy to sie robi?? Jak powiedzialam mojej kolezance pracujacej w laboratorium, ze chcialam to zrobic, to oczy na mnie wywalila i powiedziala ze to o wiele za wczesnie
mój gotuje codziennie wcześniej, jeszcze przed ciążą, ja gotowałam jak miałam wolne w tygodniu, a on na codzień (ja wtedy sprzątałam). jak zamieszkaliśmy razem, ja umiałam tylko ziemniaki ugotować i jajecznicę nie dlatego, że dwie lewe ręce do tego, ale moja babcia mieszkała naprzeciwko mnie, i zawsze na obiady się do babci chodziło, a jak chciałam się nauczyć to musiałam bladym świtem przychodzić. ale nauczyłam się trochę, wychodzi mi nawet, ale teraz mam zakaz od lekarza na sprzątanie, gotowanie etc.
ta glukoza chyba jest ok. 20stego tygodnia

aha, odebrałam wyniki - ob podwyższone znacznie, bo 62, i ASO w surowicy (nie wiem co to, ale pani doktor stwierdziła, że świadczy o obecności paciorkowców) mam 360 tyś, a norma jest do 150 tyś. dostałam skierowanie do laryngologa, na usg brzucha (nie ciążowe, tylko żeby pooglądać czy nic się nie dzieje), jeszcze mam ten posiew moczu do zrobienie i usg nerek.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 17:47   #1927
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
a niby dlaczego?
Cytat:
Z resztą wydaje mi się, że jak matka ma Rh- to gdzieś powinna być taka informacja, a ojciec ... moim zdaniem bez znaczenia
co dokładnie masz na myśli?
Gdy poszłam pierwszy raz do gina potwierdzić ciążę to pierwsze o co zapytał to czy nie mam grupy RH-, bo jak tak to musimy zrobić serię badań.
Jeśli matka i ojciec maja RH- to pół biedy. Ale jeśli matka ma RH- a ojciec RH+ to dziecko ma RH+ i jest konflikt miedzy nim a matką.
Stary 2012-10-18, 18:00   #1928
vil84
Wtajemniczenie

jak poszłam na pierwszą wizytę, to pytała tylko o moją grupę krwi - mam RH-. a oboje robiliśmy jakiś czas temu badania na grupę krwi, ja przed laparoskopią, Męża zmusiłam, bo nie znał, i chciałam jej dać wyniki, to stwierdziła że od Męża nie potrzebuje.

Stary 2012-10-18, 18:18   #1929
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Ja wymusiłam badanie krwi, bo wiem, że mam Rh -. Mąż ma chyba Rh+. No ale u mnie cała rodzina ma plusy, tylko ja tak się wyrodziłam.
No właśnie jeśli ojciec ma +, matka -, a dziecko dziedziczy + to organizm matki może ten czynnik Rh potraktować jako wrogi i zacząć go zwalczać i wtedy jest konflikt, czy jakoś tak

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

Byłam z TŻten na spacerku w lesie, a później w biedronce. Chciałam zobaczyć te ręczniki dla dziecka ale jednak nie kupię. Wiele osób mi doradzało żeby nie kupować mniejszych niż 100x100 bo później trzeba kupować nowe bo dzidzia się już nie mieści. A te z biedronki są małe.
Moja siostra kupowała na all 3 szt i korzysta z nich do tej pory (mały ma 2,5 latka).
Też dzisiaj stałam nad tymi ręcznikami, ale doszliśmy do wniosku, że jeszcze zdążymy z takimi zakupami

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

o qrcze, 5 tygodni to długo ja plamień jako takich nie mam, tylko trzeci raz krwawienie :/

mój gotuje codziennie wcześniej, jeszcze przed ciążą, ja gotowałam jak miałam wolne w tygodniu, a on na codzień (ja wtedy sprzątałam). jak zamieszkaliśmy razem, ja umiałam tylko ziemniaki ugotować i jajecznicę nie dlatego, że dwie lewe ręce do tego, ale moja babcia mieszkała naprzeciwko mnie, i zawsze na obiady się do babci chodziło, a jak chciałam się nauczyć to musiałam bladym świtem przychodzić. ale nauczyłam się trochę, wychodzi mi nawet, ale teraz mam zakaz od lekarza na sprzątanie, gotowanie etc.
ta glukoza chyba jest ok. 20stego tygodnia
Ja taki mocny krwotok miałam raz, na szczęście byłam w szpitalu ale dopiero po nim porządnie się za mnie wzięli i znaleźli krwiaka i odwarstwienie kosmówki, które na poprzednich 2 USG przegapili i już miałam powiedziane że dopóki się nie zagoi będę plamić.
Na szczęście się wchłonęło, zagoiło i mam zdjęty nakaz leżenia i najbardziej się ciesze że mogę sama robić obiady bo to co mi TŻ serwował było straszne
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2012-10-18 o 18:20
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 18:27   #1930
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Dziewczyny

Pozdrawiam Was wszystkie i obiecuje, ze będę się systematycznie udzielala
Cześć i gratuluję Kolejny znajomy nick

Jestem po wizycie u gin... Dostałam kolejne L4... Jak mnie zobaczyła to od razu wyciągnęła druk ze zwolnieniami i usłyszałam:"troszeczkę" schudłaś... to dostaniesz kolejne L4 i teraz masz przytyć"
Gdyby to było takie proste
Także siedzę kolejny m-c w domu. Chyba oszaleję!
Wyniki badań krwi mam na skraju dolnych widełek - więc podczas następnej wizyty pewnie się dowiem, że mam anemię
Założyła mi kartę ciąży ale USG nie zrobiła...bo wie, że za tydzień będę miała prenatalne, więc nie było wg. niej sensu... Zbadała mnie normalnie i powiedziała, że dzidziuś rośnie i wg niej wszystko jest ok
Na wymioty nie ma mi co już zaproponować, więc mam wymiotować i myśleć o tym, że kiedyś się to skończy
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 18:34   #1931
becik_4
Zadomowienie

mnie lekarz powiedział że jeżeli grupa krwi wyjdzie u mnie ujemna to wtedy robi sie badanie krwi męża i jakies inne oznaczenia

Ale ładna pogoda się zapowiada na weekend trzeba korzystać i spacerować w niedzielę mam u mamy kubiel na obiad już mi śłinka leci na samą myśl
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 18:50   #1932
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:

aha, odebrałam wyniki - ob podwyższone znacznie, bo 62, i ASO w surowicy (nie wiem co to, ale pani doktor stwierdziła, że świadczy o obecności paciorkowców) mam 360 tyś, a norma jest do 150 tyś. dostałam skierowanie do laryngologa, na usg brzucha (nie ciążowe, tylko żeby pooglądać czy nic się nie dzieje), jeszcze mam ten posiew moczu do zrobienie i usg nerek.
Kochana wynik OB w ciąży będzie zawsze zaburzony (tzn podwyższony), dlatego jeśli chodzi o wskaźniki stanu zapalnego , to wykonuje się CRP, który w ciąży jest adekwatny. <przynajmniej tak mnie uczyli na zajęciach z ginekologii:PP>

A ASO w surowicy niekoniecznie świadczy o obecnym procesie chorobowym (tzn jakiejś infekcji paciorkowcem), może świadczyć również o przebytej chorobie.

Więc się nie martw na zapas
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 18:54   #1933
vil84
Wtajemniczenie

Veronic - właśnie CRP też mam podwyższone, 26 a wzrosło z 17 po kuracji antybiotykowej, dlatego robiłam też inne badania

Candace - odpoczywaj, odpoczywaj, póki możesz no i dbaj o siebie, żeby nie dopuścić do tej anemii!

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-10-18 o 18:58
Stary 2012-10-18, 19:01   #1934
Margosia__
Zakorzenienie

My z Tż oboje robiliśmy grupę... gin powiedziała, że musi mieć w dokumentach
Jutro idę odebrać
A teraz już spadam Dziewczyny Idę jeszcze z psem a potem to już Tż wróci z pracy więc będzie trzeba nadrobić cały dzień
Dobranoc
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 19:24   #1935
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
więc podczas następnej wizyty pewnie się dowiem, że mam anemię
a jak się ma anemie to co wtedy?
ja pewnie też będę miała

kiedy idziesz na prenatalne?

becik co to kubiel?
fajnie że będzie ładna pogoda. Mam nadzieje że jakoś to z TŻtem wykorzystamy

candance odpoczywaj i wysypiaj się na zapas

Ja grupy krwi nie robię bo mam karteczkę ze szpitala. Wprawdzie z 1993 roku no ale przecież się nie zmieniła

Postanowiłam że idę do lekarza w poniedziałek. Bo chciałam chodzić pod koniec tyg jak pójdę w piątek to na kolejną wizytę będę musiała iść 23 i znów za tydzień po zwolnienie. Dwa dni mnie nie zbawią a po co mam chodzić dwa razy do gina i dwa razy płacić.
Stary 2012-10-18, 19:44   #1936
Lublana
Zadomowienie

[QUOTE=MoTyleKsw;37114828]
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ludzie wogóle nie myślą. Nie jesteśmy ze sobą miesiąc, dwa. Mieszkamy ze sobą już dość długo no i w wieku 25 lat wpadka? Kurcze wbrew pozorom dzieci tak łatwo się nie robi.
Ale nie będę już wyprowadzać ludzi z błędu, niech sobie myślą co chcą.
Najgłupsze jest to, że wydaje mi się, że po prostu "nie wypada" się pytać czy to wpadka?! Jak by ktoś chciał to by powiedział to, a ja też nie mam zamiaru trąbić całemu światu, że to nie wpadka, a cholerne pół roku starań.
my jesteśmy ponad 2 lata po ślubie i niektórzy też pytali czy to wpadkajak dwoje dorosłych ludzi będących w związku x lat może wpaść to ja nie wiemi też uważam, że nie wypada pytać i dziwi mnie że pytają. Nie mamy przecież 15 lat.

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
ja robiłam biocenoze tzn wymaz jakoś w kwietniu i wyszło w miare ok.. więc jakby miała wyjść jakaś chlamydia to chyba by wypisali na wyniku prawda?
wiesz co biocenozę mi zrobili swoją drogą a chlamydię z cewki moczowej, więc nie wiem czy to biocenoza wykryje. Na chłopski rozum wszystko jest tam w okolicy, ale po coś pobierają materiał do badań z dwóch różnych miejsc. Normalnie chlamydię pobiera się z szyjki macicy, ale u ciężarnych z cewki moczowej.

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Jeszcze ja z moim wyglądam nastolatki- często w sklepie pytają mnie o dowód gdy kupuję piwo będę wyglądać jak 15-latka z brzuchem
mam to samodo tego czasem ubieram się jak dzieciak

Cytat:
najgorsze, że w szpitalu w tak wczesnej ciąży nic nie robią. tylko usg na początek, żeby zobaczyć co i jak, potem kilka dni leżenia i do domu, bez żadnej kontroli. jak zaś miało tak być, to już wolę w domu. zresztą lekarz bardzo spokojnie mi tłumaczył, że nic nie widzi żeby coś się działo. tylko że dalej krew leci lekarz mówił, że może tak być, ale zrozumiałam, że już dużo mniej, a tu ciągle tak samo, zadzwoniłam dla spokoju do szpitala, i lekarz potwierdził, że może tak nawet jutro być. jestem spokojniejsza, ale pokłóciłam się z mężem - on mówi że histeryzuje i że nic się nie dzieje - nosz cholera jasna, nie z niego leci tyle krwi i nie ma w brzuchu takiej kruszynki ... ale w weekend zacznie się 14sty tydzień, sama perspektywa drugiego trymestru działa uspokajająco
za to dziś nie pośpię raczej, mam fajną książkę, to sobie poczytam, póki nie padnę ...
jak to nic nie robią? Nie dali Ci duphastonu ani luteiny? Tak naprawdę nie są w stanie robić nic więcej ponad to. Mam nadzieję, że to już koniec przebojów i w drugim trymestrze będziesz mogła odetchnąć

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
kochane korzystacie z jakiejś strny o ciązy?? bo szukam jakiejś fajnej ale nie wiem, która jest dobra...
mamazone.pl i zapytajpolozna.pl

Co do grupy krwi to my mamy z mężem krewkarty.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 19:53   #1937
lonely_lady
Zakorzenienie

Hej dzisiaj w pracy znowu miałam urwanie głowy i nawet chwili wolnej żeby wpaść na dłużej na forum. Ale teraz już w domciu, najedzona, odpoczywam więc zaraz sobie poczytam o czym gawędziłyście

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 19:55   #1938
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Z góry przepraszam za wszelkie błędy i wygląd pisowni,ale jestem zmuszona pisać x telefonu,a to niestety do najłatwiejszych nie należy:/

Salviae aż wstyd się czasami przyznać że szare komórki gdzieś znikły
To ja już nie wiem co oni mi wstrzykneli,bo mam Rh+,ale w książeczce wpisane anty-D 28tydzień powtórka:/ Nie czaje,ale niech robią co chcą pod warunkiem że nam nie szkodzą!!!
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-10-18, 19:58   #1939
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Salviae aż wstyd się czasami przyznać że szare komórki gdzieś znikły
To ja już nie wiem co oni mi wstrzykneli,bo mam Rh+,ale w książeczce wpisane anty-D 28tydzień powtórka:/ Nie czaje,ale niech robią co chcą pod warunkiem że nam nie szkodzą!!!
może to Ci pomoże http://www.pewnytato.pl/ustalenie_ojcostwa_a_grupa_krwi
Stary 2012-10-18, 20:09   #1940
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Dzięki Kochana
Hm to też trochę dziwne,bo ja mam 0Rh+,a TZ AB Rh+,a w tej pierwszej tabeli nie ma takiego połączenia,a tej drugiej wogóle nie rozumiem
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-10-18, 20:19   #1941
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny watek czytam od początku ale dopiero po ostatnim USG (siódmym ) na którym kiedy okazało się, że wszystko ok odważyłam się napisać, ja tez siedzę na chorobowym od 7 tygodnia, miałam plamienia i tydzień leżałam w szpitalu ale od tygodnia wszystko ok . Wczoraj widziałam jak maluch skacze i szaleje po tym stresie to naprawdę super uczucie.
Cześć, cieszę się, że już wszystko dobrze
A co do tych badań to nie wiedziałam, że są obowiązkowe

Cytat:

Dziewczyny, pisalyscie cos wczesniej o tej probie glukozowej (chodzi o picie i sprawdzanie). Kiedy to sie robi?? Jak powiedzialam mojej kolezance pracujacej w laboratorium, ze chcialam to zrobic, to oczy na mnie wywalila i powiedziala ze to o wiele za wczesnie
To się robi jakoś w połowie ciąży a teraz należy zbadać stężenie glukozy we krwi na czczo
Cytat:
Muszą Ci podać immunoglobulinę po porodzie
Cytat:
o kurcze, Ty to masz przeboje ...

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 20:25   #1942
maarchewka
Zakorzenienie

Po 2 godzinach w koncu nadrobiłam
Cytat:
A masz może ten abonament w Luxmedzie? Bo ja taki mam i oni mają tam system dla ciężanych, że od początku ciąży wyznaczają wizytę co określony czas (u mnie na razie co 4tyg) i dzięki temu zawsze mogę iść do tego samego lekarza. Może popytaj, czy mają taką opcję.
Mam abonament w Medicoverze i tam czegoś takiego nie ma.

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Jedno za drugim to miałam tak z gruszkami jakoś 1-2 tyg temu , a tak to dziennie jem przynajmniej 1 jabłko
Ja o nie wiem co z tymi jabłkami. Przed ciaza to w ogóle nie lubiłam. Teraz codziennie przynajmniej jedno sobie wsuwam...

Cytat:
Napisane przez acha131321 Pokaż wiadomość
Kochane Mamusie czy przyjmiecie mnie do siebie? W końcu i u nas pojawiła się 2 kreseczka Jestem w siódmym niebie, tak długo czekaliśmy na naszą fasolkę, a ona pojawiła się w najmniej spodziewanym momencie...
Grtulacje i witamy serdecznie!!

Cytat:
ja też

dziewczyny zaraz po świętach mam wesele gdzie jestem świadkiem, zaczęłam szukać jakiejś kiecki. Powiedzcie czy taka się nadaje http://moda.allegro.pl/diana-trapezo...700343831.html bo jest średnio elegancka, zresztą nie wiem jak mi w takiej będzie z moimi szerokimi biodrami
ta jest piękna http://moda.allegro.pl/biala-sukienk...694075657.html ale biała (któraś z was szukała ). A najbardziej podoba mi się ta http://www.happymum.pl/sklep3/index....ytowe&przesun= no ale cena nie dla mnie. Może jeszcze przecenią do grudnia
mi się posoba zarowno 2 jak i 3, ale ja bym chyba nie założyła białej sukienki. Tzn nie tak dawno miałam ślub i jednak chciałam, żebym to ja była główną gwiazdą a nie świadkowa...

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
pochwale sie : załatwiłam sobie staż psychologa!!! niestety aż na pół roku do 21 kwietnia ale jak pójdę na L4 w razie co to dostane 100% płatne z urzędu pracy także jakoś wytrzymam..praca bliziutko, na piechotę 10 minut. Kokosów nie będzie bo 816 zł na rękę ale lepsze to niż wolontariat. Jestem przerażona jak wytrzymam w ciąży 8 h dziennie w robocie..
ciesze sie bo jak odchowamy dzidzie to już zawsze jakieś doświadczenie będzie bo w zawodzie nie pracowałam
no i kupiłam sobie rurki ciążowe i 2 śliczne tuniczki kolor koralowy i 2 miętowy, jeszcze tylko sweterka rozpinanego mi brakuje
To super, gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
o to moja kruszynka)
Piękna kruszynka!!!

Cytat:
Czesc Dziewczyny

Uff, zaparłam sie w sobie i od wczoraj przeczytałam cały wątek Ale jesteście szybkie w pisaniu

Chcialam do Was dołaczyć, o ile oczywiście można
Mam na imie Eliza, jestem z Lublina, i obecnie jestem w 7tc. Zapłodnienie wg moich wyliczeń nastapilo około polowy września. Z zajściem w ciąże łatwo nie było i chyba tylko ja wiem, jak długą drogę przeszliśmy z TŻ, aby zaleźć się w tym miejscu, w którym jesteśmy obecnie.
Dodam, ze jestem troszkę po 30tce, pierwszą ciążę straciłam. W obecnej biorę mnóstwo dupków, lutein, i innych clexan.. No i codziennie modlę się, aby wszystko było dobrze

Zrobiłam juz praktycznie większość badan, beta ładnie przyrastała ( w ciągu 2 tygodni ze 135 do >10 000), 10.10 bylam na USG i widziałam pęcherzyk wraz z ciałkiem zółtym i echem dzieciaczka. Lekarz powiedział mi jednak, ze na zobaczenie serduszka jeszcze jest za wczesnie. Lekarz nie potrafil dokładnie stwierdzic wieku ciązy. Kazal czekac do nastepnej wizyty, 24.10. Mam nadzieje uslyszec wtedy bicie serduszka
Aaa i jako ze pracuje w szkole, ktora jest z załozenia, podobnie jak i szpital, srodowiskiem zagrozonym wszelakimi wirusami i innym syfem, lekarz prowadzący od razu skierowal mnie na L4

Witamy serdecznie, też pochodzę z okolic Lublina!

Co u mnie. Wczoraj powiedziałam ludziom z pracy ze jestem w ciąży. Strasznie się cieszyli i gratulowali jakby to sami zaszli i mieli mieć dzidzięi. Takze bardzo miło.

Ogolnie samopoczucie w miarę, troche niedobrze trochę sobie żygne, wcinam non stop.,,W poniedziałek zapisałam się do lekarza i szoruje na zwolnienie, przynajmniej na kilka dni. Muszę sobie odpocząć..

A propo wpadania. Ja mam odwrotnie. U mnie wszyscy chyba myśla, że to było zaplanowane - rok po ślubie więc akurat pasuje. A u nas zupełna wpadka<lol>.

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2012-10-18 o 20:27
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 20:28   #1943
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Aaaaaa dziś zaczynam 9 tc. Bosko

Cytat:
wczoraj przyszła do mnie paczka z all z ubraniami ciążowymi. Najbardziej jestem zadowolona z 2. par spodni ciążowych oraz kilku tunik i sweterków. Będzie jak znalazł na zimę. Dostałam też dwie kurtki, nie typowo ciążowe, ale mam w nich sporo jeszcze miejsca na brzuszek, więc tak do lutego myślę,że mi wystarczą, najwyżej na wiosnę kupię sobie płaszczyk ciążowy, zobaczymy. Podsumowując, z ciążowych zakupów planuję jedynie ze dwie pary leginsów i może kilka bluzek z marszczonym brzuszkiem, które rosną wraz z nim.
super pokaż ciuszki

Cytat:
Czesc Dziewczyny

Uff, zaparłam sie w sobie i od wczoraj przeczytałam cały wątek Ale jesteście szybkie w pisaniu

Chcialam do Was dołaczyć, o ile oczywiście można
Mam na imie Eliza, jestem z Lublina, i obecnie jestem w 7tc. Zapłodnienie wg moich wyliczeń nastapilo około polowy września. Z zajściem w ciąże łatwo nie było i chyba tylko ja wiem, jak długą drogę przeszliśmy z TŻ, aby zaleźć się w tym miejscu, w którym jesteśmy obecnie.
Dodam, ze jestem troszkę po 30tce, pierwszą ciążę straciłam. W obecnej biorę mnóstwo dupków, lutein, i innych clexan.. No i codziennie modlę się, aby wszystko było dobrze

Zrobiłam juz praktycznie większość badan, beta ładnie przyrastała ( w ciągu 2 tygodni ze 135 do >10 000), 10.10 bylam na USG i widziałam pęcherzyk wraz z ciałkiem zółtym i echem dzieciaczka. Lekarz powiedział mi jednak, ze na zobaczenie serduszka jeszcze jest za wczesnie. Lekarz nie potrafil dokładnie stwierdzic wieku ciązy. Kazal czekac do nastepnej wizyty, 24.10. Mam nadzieje uslyszec wtedy bicie serduszka
Aaa i jako ze pracuje w szkole, ktora jest z załozenia, podobnie jak i szpital, srodowiskiem zagrozonym wszelakimi wirusami i innym syfem, lekarz prowadzący od razu skierowal mnie na L4

Witaj Gratulacje i spokojnych miesięcy aż do rozwiązania

Cytat:
Cześć dziewczyny watek czytam od początku ale dopiero po ostatnim USG (siódmym ) na którym kiedy okazało się, że wszystko ok odważyłam się napisać, ja tez siedzę na chorobowym od 7 tygodnia, miałam plamienia i tydzień leżałam w szpitalu ale od tygodnia wszystko ok . Wczoraj widziałam jak maluch skacze i szaleje po tym stresie to naprawdę super uczucie.

Vil wiem co przeżywasz z tymi plamieniami, mam nadzieje że też za niedługo ci przejdzie , ja plamiłam przez 5 tygodni, brałam dupka, luteine ale ona mnie podrażniała, a teraz jestem na utrogestanie który jest dostępny tylko za granicą

Aaa termin mam na 2 maja, chociaż na 2 USG w 7 i 8 tyg. wyszedł 26 kwiecień, ale mały przystopował i wyrównał do OM
Witaj gratulacje

kuuuurdeee... wcięlo mi posty, które cytowałam

Stary 2012-10-18, 20:30   #1944
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Veronic - właśnie CRP też mam podwyższone, 26 a wzrosło z 17 po kuracji antybiotykowej, dlatego robiłam też inne badania

Candace - odpoczywaj, odpoczywaj, póki możesz no i dbaj o siebie, żeby nie dopuścić do tej anemii!
A to CRP wszyscy robią? Bo ja nie mam takiego badaia
Postaram się

Cytat:
a jak się ma anemie to co wtedy?
ja pewnie też będę miała

kiedy idziesz na prenatalne?

candance odpoczywaj i wysypiaj się na zapas

Ja grupy krwi nie robię bo mam karteczkę ze szpitala. Wprawdzie z 1993 roku no ale przecież się nie zmieniła
.
Jak się ma anemię to nic strasznego ;-) w ciąży to podobno jest normalne. Po prostu dostaje się żelazo do uzupełnienia i trzeba jeść produkty bogate w żelazo
Ja też gdzieś mam grupę krwi. Okazało się, że ja, mój TŻ i nasza mała mamy taką samą grupę krwi
Prenatalne będę miała 27go... Trochę się boję...

Zmykam.. Mam ochotę na kfc kalafiora, bigos i zupę pomidorową z łazankami
Niedługo pojadę do mamy, bo tutaj niedługo oszaleję... Muszę jej zrobić listę moich "chciejstw" żeby wiedziała co ugotować
A i jeszcze wątróbkę bym zjadła mmmmm

Idę. Do jutra! Paaaa
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 20:32   #1945
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Co myslicie:
http://www.ebay.co.uk/itm/New-3-4-Sl...-/170903067513
i chce taki sweterek,bo mozna go nosic w sumie przez cala ciaze,a po ciazy tez moze byc
http://www.ebay.co.uk/itm/Winter-Col...-/170723232041

Lonely_lady widze mamy za soba podobna historie,ja odeszlam 4 miesiace przed slubem,ojj do tej pory niektorzy mnie przeklinaja,nie znajac oczywiscie powodu mojego odejscia !!!
A az mi sie przypomnialo jak szlam na pierwsza wizyte do gina,wtedy jeszcze z mama bo mialam 15 lat,i mialam uplawy. Pamietam jak dzis ze bylo to lato,i sasiadki siedzialy przed blokiem na lawce,i oczywiscie spytaly mamy gdzie sie wybieramy,a mama otwarcie powiedziala gdzie ze mna idzie,wiec najpierw byla gadka ze napewno jestem w ciazy,a ze po kilku miesiacach nie bylo nic widac,to wymyslily ze napewno bylam zrobic skrobanke :/
Ludzie to podłe stworzenia !!!!
sukienka fajna, ale sweterek rewelaaaacja też chcę taki wczoraj pojechalam z Tż do galerii z zamiarem kupna jakiegoś poncho, ale nie znalazłam niczego co by mi przypadło do gustu

a co do ludzi-plotkarzy, to masakra... szkoda nerwów na nich

Stary 2012-10-18, 20:37   #1946
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Postaram się

Zmykam.. Mam ochotę na kfc kalafiora, bigos i zupę pomidorową z łazankami
Niedługo pojadę do mamy, bo tutaj niedługo oszaleję... Muszę jej zrobić listę moich "chciejstw" żeby wiedziała co ugotować
A i jeszcze wątróbkę bym zjadła mmmmm

Idę. Do jutra! Paaaa
Ja nie miałam CRP

Niezłe masz zachcianki

Stary 2012-10-18, 20:42   #1947
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Kochana
Hm to też trochę dziwne,bo ja mam 0Rh+,a TZ AB Rh+,a w tej pierwszej tabeli nie ma takiego połączenia,a tej drugiej wogóle nie rozumiem
jak nie ma jak jest wasza dzidzia będzie miała grupę A lub B

marchewka ja białej sukienki na czyjś ślub nie założę na pewno. "nie czyń drugiemu co Tobie nie miłe"
gdybym wiedziała że nie przytyję dużo to bym jeszcze w mojej poszła bo mam ładną kremową.

candance jak byłam u mamusi to też jej zrobiłam listę moich zachciewajek.
Dla mnie wątróbka jest

Zaczęłam robić listę rzeczy które musimy kupić dla dziecka. MAtko! ile tego jest! a pomijam ciuszki.
Na razie wysłałam paru osobą (siostrze, bratowej, koleżankom które niedawno urodziły) co mi jeszcze jest potrzebne a co zbędne. Jak już stworzę moją ostateczną listę to się pochwalę. Może i wam się przyda.
Stary 2012-10-18, 20:45   #1948
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:

Aaa termin mam na 2 maja, chociaż na 2 USG w 7 i 8 tyg. wyszedł 26 kwiecień, ale mały przystopował i wyrównał do OM
Witaj Salviae!
Szkoda, że miałaś takie przygody ale na szczęście już się wszystko unormowało

Cytat:
[B]
A jak to jest z cytologia? Jak mialam robione w maju to chyba nie musze znowu powtarzac?
Ja miałam ostatnią w marcu i wynik A, czyli wszystko ok, i lekarz powiedział mi, że nie ma potrzeby powtarzać. To pewnie zależy od wyniku ostatniej. Moja koleżanka miała w ciąży i mówiła, że to dość nieprzyjemne ale wiadomo, jak mus to mus.

Cytat:
Cześć i gratuluję Kolejny znajomy nick

Jestem po wizycie u gin... Dostałam kolejne L4... Jak mnie zobaczyła to od razu wyciągnęła druk ze zwolnieniami i usłyszałam:"troszeczkę" schudłaś... to dostaniesz kolejne L4 i teraz masz przytyć"
Gdyby to było takie proste
Także siedzę kolejny m-c w domu. Chyba oszaleję!
Wyniki badań krwi mam na skraju dolnych widełek - więc podczas następnej wizyty pewnie się dowiem, że mam anemię
Założyła mi kartę ciąży ale USG nie zrobiła...bo wie, że za tydzień będę miała prenatalne, więc nie było wg. niej sensu... Zbadała mnie normalnie i powiedziała, że dzidziuś rośnie i wg niej wszystko jest ok
Na wymioty nie ma mi co już zaproponować, więc mam wymiotować i myśleć o tym, że kiedyś się to skończy
No to Ci Pani doktor poradziła! Szkoda, że te wyniki masz takie słabe, ale na pewno w następnym trymestrze Ci się poprawią, jak wymioty przejdą. Trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
mnie lekarz powiedział że jeżeli grupa krwi wyjdzie u mnie ujemna to wtedy robi sie badanie krwi męża i jakies inne oznaczenia

Ale ładna pogoda się zapowiada na weekend trzeba korzystać i spacerować w niedzielę mam u mamy kubiel na obiad już mi śłinka leci na samą myśl
Ja też chcę wiedzieć co to kubiel, skoro takie dobre
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 20:47   #1949
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie miałam CRP

Stary 2012-10-18, 20:48   #1950
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Wygooglowałam Kubiel i pierogarnię mi pokazało ale to chyba nie o to chodzi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości