|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
banki nie sa zapomniana forma, lekarze zalecaja. Moja miala w piatek postawione i dzis w szpitalu, ale z 6 utrzymaly jej sie 3, ale na szczescie zadne sie nie zrobily czarne, wiec chyba dobrze ![]()
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-10-18 o 19:58 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Zakorzenienie
|
To Stronczku proszę zrób zdjęci swojej damie i mi pokaż
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Zadomowienie
|
Hej!
Marysia i Dominik, biedaczki ![]() Brumek, jestem ziółko, jestem ![]() ![]() JustPi, Zosia jeszcze jako tako jeździ w wózeczku, spaceruje też najchętniej w swoją stronę. Pokaż kochana dziewczynki, dawno ich tu nie widziałyśmy ![]() Miałam Ci napisać jak sadzam Zosię bardziej w pionie - znalazłam przy wózku - nie mam pojęcia od czego - taki pasek zakończony z 2 stron karabińczykami, prowadzę go za oparciem i przypinam z 1 i 2 strony za te paski, które stabilizują złożony wózek - nie wiem czy nie pomotałam, mam nadzieje że zrozumiałaś ![]() Aaaa, zapomniałam się pochwalić że Quinny Zapp bardzo nam się spodobał, jeździ w samochodzie i jest zawsze pod ręką. Na wiosnę będzie super. Nie żałuję ani grosza, choć używka ![]() Mycha, ale u Was ciepełko, zazdroszczę... U nas od dawna bez kurtki ani rusz ![]() ![]() ![]() Dziewczyny: - ile daje się wit. D - ja zapomniałam o niej zupełnie, a teraz już należałoby do niej wrócić? - ma któraś dostęp do maskotek "serce i rozum" - Zosia ich uwielbia, nawet na miescie do reklam piszczy... Na alle ceny przesadne, a nie mam dostępu do nikogo z tepsy - chętnie odkupię w rozsądnej cenie jakkby któraś z Was miała ![]() Idę prasować, jak ja nienawidzę tych koszul ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 |
Zakorzenienie
|
jacieee zdrowka dla Domka
![]() ![]() ![]()
#4565 |
Zakorzenienie
|
Ewee chyba dobrze, jakby były czarne to coś oznacza,ale nie mam pojęcia co
![]() Pieleszka Ja zadowolona jestem,bo są buciki ciepłe w środku i fajnie się je wkłada.Wziełam 23/24 bo 22 miała tak na styk,a wiadomo większa skarpeta itd itp. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- wodauqa u Nas doktorek kazał przestać wit. D dawać kiedy dama skończyła rok..teraz nic nie wspominał...I do maskotek nie mam dojścia ![]() EDIT: maskotki- > KLIK - napisz do babki, że chcesz tylko te serce i rozum. -> KLIK - nowe za 30zł. --> KLIK - nowe 25zł. Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2012-10-18 o 20:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Zadomowienie
|
Wow! Alicja pięknie wygląda w tych różo-fioletach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Wtajemniczenie
|
WODAUQA u nas faktycznie ciepelko. Na weekend zapowiadaja 22 stopnie
![]() My witamine D cały czas podajemy (???) Edytowane przez myha82 Czas edycji: 2012-10-18 o 20:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Rozeznanie
|
Żaneta, myha, eve, Stronczek
![]() mmmm uwielbiam jesień za te jabłkowe jabłka ![]() A dynie mam dwie przed drzwiami i wołaja do mnie za każdym razem "prosze, weź mnie, we mnie do domu i zrób coś w końcu ze mną" ![]() Nie mam weny na nie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Zadomowienie
|
Żaneta, mnie dr pytała wczoraj czy mamy jeszcze wit. D - chyba chciała receptę wypisać, a ja mądra nie zapytałam o ilość ....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Zakorzenienie
|
Ja pojechałam po dynie, żeby zrobiś z niej stwora na hallowen
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Rozeznanie
|
![]() Ja wit D podaję w duecie z DHA. Ale to jak pamiętam...a zazwyczaj pierwszy listek mam w pamięci, kolejne już niekoniecznie ![]() Patik ![]() Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-10-18 o 20:10 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4572 | |
Zadomowienie
|
Zazdroszczę!
U nas rano po 5 stopni, za dnia to nie wiem, choć ostatnio cieplej. Weekend ma być ładny, mam nadzieję, że skorzystamy z pogody ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
![]() Ja miąższ wywalam (taki gąbczasty z pestkami), a ta twardszą część dyni - spod skóry to spokojnie mroziłam. ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Idę, teraz już idę naprawdę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Zakorzenienie
|
złota, ciepła, cudna, przyjeżdżajcie !
|
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Wtajemniczenie
|
Żaneta proszę bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
była ogromna, nie dało się jej zjeść od razu
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4576 |
Zakorzenienie
|
Stronczek bardzo Ci dziękuje. Takie właśnie zamowiłam 2
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Zadomowienie
|
O matko biedny Dominik i jeszcze to paskudne AZS wróciło.
![]() ![]() Eve, o kurcze- diagnoza brzmi poważnie. Dobrze, że Marysia jest teraz pod odpowiednią opieką. ![]() ![]() ![]() Żaneta, u mnie w domu bańki były od małego. ![]() ![]() Marina, nie denerwuj się na zapas i nie szukaj interpretacji wyników w Internecie. Idź do gina, da Ci na pewno odpowiednie leki na wyrównanie prolaktyny i wszystko wróci do normy. ![]() Telik, lepiej szukaj sanek do biegania, a nie wózka. ![]() Wodaqua, Ty to zawsze wszystko wypatrzysz ![]() ![]() Myha, jak miło Cię zobaczyć. ![]() ![]() Alibany, mała modnisia z Ali i ma piękne duże oczyska w których można się zakochać. ![]() Natka, ja bym wzięła ciemne z zewnątrz i wewnątrz. ![]() ![]() Zamówiłam Hani kozaki z Ecco (w necie 100zł tańsze niż w sklepie ![]() ![]() ![]() Hania wkracza w etap uciekania w przeciwnym kierunku i wyrywania rączki- na razie wygląda to komicznie, ale pewnie niedługo stanie się uciążliwe. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- U nas dzisiaj też było ciepełko-20 stopni. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
Fajne te golfiki, musze pokazać mamie to zrobi Agacie z wełenki.
Biedny Domiś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
Zakorzenienie
|
Hej
Marzenko sensacje na pewno wzbudziłaś. my śmiganamy w kurteczkach na polarku ale czapki mamy bo u nas trochę wiało. Ale kombinezony przy temp. 18 st? Masakra- normalnie te dzieciaki musiały by uparowane. ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Jaciee ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Marzenko a czy Ty wiesz że Haniołek ma mega modną czapę w motyw sowy?
#4582 | |
Zakorzenienie
|
ja zamowilam jej 3 kolory i m.in ten tez
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4583 |
Zadomowienie
|
Bella, Hania ostatnio (przy 13-15 stopniach) też ciągle w bawełnianej czapie śmigała i kurtce, ale dzisiaj w takim cieple i przy bezwietrznej pogodzie nie miałabym serca jej zakładać.
![]() Hu, hu- mówisz, że sowy modne w tym sezonie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4584 |
Raczkowanie
|
![]() zdjecia jesienne cudowne! U nas też ok. 20 stopni i pogoda świetna, dlatego większość czasu spędziłam z małym na podwórzu - pewnie to ostatnie tak ciepłe dni w tym roku. marzenka- ja to nie pomyślałabym, żeby mały bez czapy był ![]() ![]() brumek - jak zdrówko? Dominik, Marysia- wraja szybko do domku! żaneta, stronczek - kusicie tymi kominami - pewnie też się skuszę, ale chyba pojadę do H&M i tam kupię, alibany - ja nie podaję wit D, bo zapomniałam zupełnie o tym, ale czytając wypowiedzi to już nie wiem podawać czy nie. A do lekarza się na razie nie wybieram. Natka - ja bym wybrała ciemny w środku, ale może jaśniejszy niż na zewnatrz i bardziej w kolor drewna? Ale Wasz domek szybko rośnie i Prezes rownież ![]() Kolina- duży jest Wasz domek? ile metrów. Ładny projekt. Natka, ania (nie pamiętam, kóra jeszcze jest na etapie papierologi dot. budowy) ale Wam zazdroszczę tego całego "budowania". Fajnie jest tak patrzeć jak Wam rośnie domek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | |||||||
Zakorzenienie
|
Patik, brakuje tu Ciebie, chociaż to dopiero 1 dzień
![]() U mnie dzień miły, aczkolwiek intensywny, delikatnie mówiąc. Tymuś cały czas chciała być na rękach. Dosłownie cały czas. Co go stawiał na ziemię, to mi się do nogi przyczepiał i płakać zaczynał. Pieszczoch ![]() ![]() Więc obiad robiłam z nim w nosidle i ciasto piekłam z nim w nosidle, i odkurzałam z nim w nosidle, i sprzątałam z nim w nosidle ![]() Z tyłu go nosiłam wyjątkowo. Nawet wygodnie. Cytat:
Masz prawo się wściekać moim zdaniem. Cytat:
Bo ja już całkiem zdrowa! I albo podziałało Oscillococcinum, które brałam przez kilka dni, a ja zasługę niesłusznie przypisuję engystolowi, albo to faktycznie genialny lek ![]() 2. Też mam nadzieję! ![]() Just, a pokaż jakąś fotkę swoich dziewczyn ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oliweczko, to może też spróbuj tego Egnystolu... Wydaje się, że naprawdę działa!
![]() |
#4586 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie że na wizycie ok? A miałaś szansę podejrzeć Bartka czy nie było USG? ![]() Tęsknię za Babonikiem... Ona chyba lubi eksperymenty z włosami ![]() Kochana jesteś, Oliweczko. Dziękuję za pamięć ![]() Czuję sie dobrze. Naprawdę dobrze. W sumie to całkiem zdrowa ![]() I Tobie życzę tego samego! Cytat:
![]() ![]() Bozi, cud miód ![]() ![]() ![]() I wreszcie wiem, jak wygląda Myha ![]() O mi też się przypomniało, że na działce mamy identyczny kolor okien. I wewnątrz, i na zewnątrz. I wcale nie zaciemniają. Nic a nic. To bardzo jasne wnętrze, mimo tych okien i ciemnych mebli. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() - ja daję cały czas witaminę, po jednej ampułce dziennie. Bo my te kapsułki twist-off jemy. Cytat:
![]()
![]() |
#4587 |
Zakorzenienie
|
Podaje Egnystol Sarence.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4588 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję, dobrze
![]() Jeszcze wracając do witaminy D, to zalecenia są takie, że powinny ją przyjmować codziennie dzieci do 16 roku życia! Do niedawna było że do 3-4 r.ż, a ostatnio nawet mówi się, że do 18-tego. 400 jednostek na dobę. A co Ty, Aniu, tak walisz głową w mur na powitanie? ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Jeszcze mi się przypomniało: Natka (i inne dziewczyny myślące o boskim kocyku ![]() ![]() ![]() Ale teraz do mnie dotarło, ze przecież całe łóżeczko ma 120x60, więc ten duży kocyk by w nim więcej miejsca znajdował niż mój Tymcio ![]() Do jakiego wieku dziecko śpi pod takimi małymi nakryciami, a kiedy zaczyna pod doroślejszymi? ![]()
#4589 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wczoraj z mamą i małym byłam na grzybach, ale tyle co się namęczyłam to jeszcze chyba nigdy. Wybierając się wzięłam wózek, bo chciałam małego ścieżkami wozić i przy okazji szukać grzybów. Niestety Rafcio wpadał w histerie w wózku, chciał chodzić, szarpał się, nie chciał siedziec w wozku. W końcu skończyło się, że małego niosłam na rękach a wózek pchałam i tak na zmianę z mamą (Rafcio na leśnym podłożu średnio sobie radzi z chodzeniem jeszcze, potykał się o gałązki, chciał zbierac wszystko co rosło - grzyby trujące, itp.) Baaaardzo żałowałam wtedy, że nie mam nosidełka i zastanawiam się nad kupnem jakiegoś używanego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4590 |
Zakorzenienie
|
brumku moze Tymek zmowil sie z Maria, moja to samo, raczki do mnie i juz. TZ przyszedl do nas po pracy,a ta sie do mnie gramoli i w duszy ma ojca.
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.