Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011. - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. 0 0%
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. 15 35,71%
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. 0 0%
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. 1 2,38%
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. 15 35,71%
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku 0 0%
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki 3 7,14%
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. 4 9,52%
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie 4 9,52%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-18, 09:09   #4501
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.

natka - moj tata zajmuje sie oknami zawodowo i powiem jedno: zewnatrz kolor (bo nie brudzi sie jak białe np. od sadzy, kurzu, wody), wewnatrz białe bo naprawde zaciemniają (tak jak piszesz). cifem w srodku myjesz? az takie są zasyfiałe są? i ważne: uszczelki przy szybie nie czarne (szare najlepiej) bo czarne brudzą. w szybach wazne by nie były takie przyciemnianie lekko (robi to efekt wieczne brudnej, czarnej szyby) i ze szkłem niskoemisyjnym o współczynniku przenikalności termicznej K= 1,1 (jesli nie mniej, im mniej, tym lepiej!). wazne by okna mialy odpowietrzniki, fajnie jesli mozna je rozszczelnic tylko (plus uchył i otwarcie) - ale chyba to juz standard. bo zwyczajnie zbytnia szczelnosc=brak przewietrzneia (wiadomo, sciany, tym bardziej nowe, parują)=grzyb

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-10-18 o 09:12
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 09:11   #4502
JustPi
Rozeznanie

Natka wizualizacja super
mam w pracy szare okna od środka i do tego jasny parapet i wygląda fajnie, tylko to biuro, ale na pewno nie zaciemnia pomieszczenia. Teraz pytanie: czy zamawiasz okna barwione w masie czy w okleinie, bo jak w okleinie to pewnie będziesz mogła od środka wybrać np. jaśniejszy szary. Ten u mnie w pracy jest lekko błyszczący - i jak są glify na jasno pomalowane i jasny parapet to się światło odbija od ramy okiennej i wcale taka ciemna nie jest. Mam nadzieję, że nie zamotałam za bardzo
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 09:12   #4503
myha82
Wtajemniczenie

AGAWOO Martyna sie boi tesciowej bo ja rzadko widuje. teściowa to taka kura domowa. nigdzie nie wychodzi. Sama z siebie nie przyjedzie do nas. terzeba ja przywiesc. Osttanio moja mama cos wspominała, ze chyba pojedzie do Włoch na 2 miesiace dorobic kaski i wtym czasie Martyna miaąłby sie zajmowac moja babcia czyli prababcia Martyny. ja jednak wpałdam na pomysł, ze przeciez jest jescze teściowa. I wiecie co? ona wymyśliła, zeby jej Martyne rano przywozic. Tak bede budziła dziecko o 4 rano bo jej sie d.u.p.y nie chce ruszyc. Na szczescie nie wyjdzie chyba nic z tym wyjazdem mojej mamy

NATKO super domek. Mnie sie bardzo podobaja ciemne okna i mysle, ze bede pasowac do domku.

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 09:26   #4504
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
natka - moj tata zajmuje sie oknami zawodowo i powiem jedno: zewnatrz kolor (bo nie brudzi sie jak białe np. od sadzy, kurzu, wody), wewnatrz białe bo naprawde zaciemniają (tak jak piszesz). cifem w srodku myjesz? az takie są zasyfiałe są? i ważne: uszczelki przy szybie nie czarne (szare najlepiej) bo czarne brudzą. w szybach wazne by nie były takie przyciemnianie lekko (robi to efekt wieczne brudnej, czarnej szyby) i ze szkłem niskoemisyjnym o współczynniku przenikalności termicznej K= 1,1 (jesli nie mniej, im mniej, tym lepiej!). wazne by okna mialy odpowietrzniki, fajnie jesli mozna je rozszczelnic tylko (plus uchył i otwarcie) - ale chyba to juz standard. bo zwyczajnie zbytnia szczelnosc=brak przewietrzneia (wiadomo, sciany, tym bardziej nowe, parują)=grzyb
Z uszczelkami się zgadzam - ja mam szare uszczelki w białych oknach, nie odgryza się tak
Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
AGAWOO Martyna sie boi tesciowej bo ja rzadko widuje. teściowa to taka kura domowa. nigdzie nie wychodzi. Sama z siebie nie przyjedzie do nas. terzeba ja przywiesc. Osttanio moja mama cos wspominała, ze chyba pojedzie do Włoch na 2 miesiace dorobic kaski i wtym czasie Martyna miaąłby sie zajmowac moja babcia czyli prababcia Martyny. ja jednak wpałdam na pomysł, ze przeciez jest jescze teściowa. I wiecie co? ona wymyśliła, zeby jej Martyne rano przywozic. Tak bede budziła dziecko o 4 rano bo jej sie d.u.p.y nie chce ruszyc. Na szczescie nie wyjdzie chyba nic z tym wyjazdem mojej mamy

.
Myha, u nas jest to samo .. Amelka też rzadko widziała teściową (średnio raz na tydzień jeździliśmy do niej) No i jak teściowa zaczęła przyjeżdzać do Amelki to Melka się jej bała
A, i moja też miała pomysł, żeby jej Amelkę rano przywozić i odbierać po południu Dziecko by mi się chyba zapłakało Nie zgodziłam się, powiedziałam, że to bez sensu i teściowa jeździ do nas (w sumie tylko na 3-4 godziny). Tylko nie wiem, czy w zimie nie będzie kręciła nosem

Aha, i moja teściowa też do nas z własnej woli nie przyjedzie (tak w odwiedziny) Bo ona jest za stara i to my ją mamy odwiedzać

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 09:35   #4505
myha82
Wtajemniczenie

AGAWOO moja jeszcze kiedys powiedziaął do Martynki "kiedys cię przekupie". Albo "jak bedziesz starsza to bedziesz do mnie sama przyjezdzała autobusem" na co ja, ze może za 15 lat. Poza tym nie wiem czy ona bedzie tak legła d babci z która nie am w zasadzie kontaktu. Fajnie jak bedzie dawała jej różne prezenty tylko, ze Martyna bedzie na nia patrzała jedynie pod katem materialnym a nie emocjonalnym Ale to jej sprawa. ja tam nie bede sie narzucac i nie mam tez zamiaru robic tak, zeby to jej było wygodnie.

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 09:55   #4506
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Natka moja teściowa ma ciemne okna wewnątrz i nie zauważyłam w ogóle że zaciemnia to wnętrze pokoju
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Natka, domek super W srodku rozplanowanie tez mi się podoba Dobry pomysł z tymi zmianami

Wiesz co, okna to chyba zależą od tego jaką masz wizję wnętrza .. Jeśli zrobisz wnętrza bardzo jasne, to ciemne okna będą się chyba trochę odgryzać, ale jak to uzupełnisz jakimiś ciemnymi dodatkami, to powinno być ok Tylko to duże okno w jadalni nie wiem jakby wyglądało takie ciemne ... Ale to wszystko zależy jak wnętrze urządzisz
Białe do wszystkiego chyba pasują,ale faktycznie czyszczenie to koszmar
Cytat:
Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
Natka wizualizacja super
mam w pracy szare okna od środka i do tego jasny parapet i wygląda fajnie, tylko to biuro, ale na pewno nie zaciemnia pomieszczenia. Teraz pytanie: czy zamawiasz okna barwione w masie czy w okleinie, bo jak w okleinie to pewnie będziesz mogła od środka wybrać np. jaśniejszy szary. Ten u mnie w pracy jest lekko błyszczący - i jak są glify na jasno pomalowane i jasny parapet to się światło odbija od ramy okiennej i wcale taka ciemna nie jest. Mam nadzieję, że nie zamotałam za bardzo
Cytat:
NATKO super domek. Mnie sie bardzo podobaja ciemne okna i mysle, ze bede pasowac do domku.
Dziękuję bardzo za odpowiedzi Jak widać zdania są różne. Bardzo chcialabym zobaczyc taki dom z ciemnymi od środka oknami na żywo. Muszę popytać znajomych.
W poniedziałek przyjeżdżają jeszcze raz ostatecznie zmierzyć i omówić zamówienie okien to jeszcze ich zapytam o opinię.

Monia, może dlatego tak szoruję boich za często nie myję Nienawidzę myć okien

Cytat:
AGAWOO moja jeszcze kiedys powiedziaął do Martynki "kiedys cię przekupie". Albo "jak bedziesz starsza to bedziesz do mnie sama przyjezdzała autobusem" na co ja, ze może za 15 lat. Poza tym nie wiem czy ona bedzie tak legła d babci z która nie am w zasadzie kontaktu. Fajnie jak bedzie dawała jej różne prezenty tylko, ze Martyna bedzie na nia patrzała jedynie pod katem materialnym a nie emocjonalnym Ale to jej sprawa. ja tam nie bede sie narzucac i nie mam tez zamiaru robic tak, zeby to jej było wygodnie.
Co to w ogóle za tekst!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 09:56   #4507
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Jestem tu do końca października .. Wracam 30 października koło północy, i rano 31 ide do pracy w PL Ale 2 listopada biorę urlop i przez 4 dni dziecka z rąk nie wypuszczę
to mam nadzieję, że szybko Ci zleci
plan czterodniowy bardzo dobry, też bym tak zrobiła

Cytat:
teraz szyby praktycznie o współczynniku 1,1 już nie robią, 1,0 jest w standardzie, ale ostatecznie najważniejszy jest współczynnik dla całego okna, bo ramy mają inny, a do wentylacji - nawiewniki (okienne bądź ścienne) ale to już w projekcie na ten temat coś powinno być.
Natka na wizualizacjach wnętrz, na jednym zdjęciu jest rama okienna w ciemnym kolorze i jak dla mnie fajnie to wygląda i pasuje do nowoczesnego wnętrza - szczególnie przy tym dużym oknie w salonie
Cytat:
Myha, u nas jest to samo .. Amelka też rzadko widziała teściową (średnio raz na tydzień jeździliśmy do niej) No i jak teściowa zaczęła przyjeżdzać do Amelki to Melka się jej bała
A, i moja też miała pomysł, żeby jej Amelkę rano przywozić i odbierać po południu Dziecko by mi się chyba zapłakało Nie zgodziłam się, powiedziałam, że to bez sensu i teściowa jeździ do nas (w sumie tylko na 3-4 godziny). Tylko nie wiem, czy w zimie nie będzie kręciła nosem

Aha, i moja teściowa też do nas z własnej woli nie przyjedzie (tak w odwiedziny) Bo ona jest za stara i to my ją mamy odwiedzać
pewnie, że bez sensu, w domu dziecko ma swoje łóżeczko, zabawki, krzesełko do karmienia - więc jak tylko nie ma konieczności wożenia - lepiej,
żeby do dziecka ktoś przyjeżdżał

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-18, 10:20   #4508
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam
Sciagneli mi gips i zwolnienie dal do 31 października

Był dzis bochod i dopiero lekarz mnie uswiadomil, ze Marysia nie miala lekkich zmian na plucach (tak jak w niedziele jedna z doktorek twierdzila) tylko powazne zapalenie pluc z odmą. Zostajemy do wtorku, dzis jej beda stawiac banki. Takze do UK nie lece, bilety przepadnaale najwazniejsze zdrowie Marysi. Czekam na meza, postawia banki i jade do domu doprowadzic sie do stanu normalnosci, czyli odmoczyc noge i wziac prysznic, wstawic drugie pranie i pozbierac pare niezbednych rzeczy.

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

1. 27 czerwiec br.
2. 17 październik br.- przód
3. tył
super, tez bym juz chciala byc na takim etapie

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Eve-ciesze sie ze z Marysia juz lepiej i kciuki za sciagniecie gipsu

Cytat:
eveewe bardzo proszę

Cytat:
Dziewczyny, mam do Was pytanie:
Mamy ostatecznie powiedzieć jaki kolor okien chcemy. Co do zewnętrznego koloru jesteśmy zdecydowani, będą takiego samego koloru jak dach, czyli bardzo ciemne. Problem mam ze środkiem, bo zastanawiam się czy takie ciemne nie będą zaciemniać pomieszczeń? Czy to będzie dobrze wyglądało i czy wszystko będzie do nich pasowało Białe do wszystkiego pasują, ale to szorowanie tylu okien mnie przeraża ( mam teraz białe i cifowanie ich doprowadza mnie do szału, a mam ich TYLKO 3!) Ciemne łatwiej w czystości utrzymać. Mam dylemat Proszę Was doradźcie coś Okna będą takiego koloru jak na poniższym zdjęciu.

A poniżej wklejam jeszcze nasz domek z moją wizją koloru elewacji itd.
Co do okien, ja bym wybrala z zwenatzr ciemne, a wewnatrz jasne, od srodka sie az tak nie brudza i latwiej umyc ramy. Moje zdanie

A elewacja swietna - w moim stylu

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 10:28   #4509
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Hej Mamusie!

Gorace pozdrowienia z jesiennego Ustronia
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 10:30   #4510
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Hej Mamusie!

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-10-18, 10:45   #4511
Marina1
Zakorzenienie

eve ojej kochanie trzymaj się! nie przejmuj się UK - co się odwlecze... Najważniejsze by mała wydobrzała.

Lecę, bo robię krupnik. Niepokoję się trochę wynikami tych badań, potem pojadę po odbiór. Oby wszystko było dobrze...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 10:47   #4512
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Natka wszytsko chyba zależy jakie wnętrza planujesz. Mi się białe okna nie podobają, wybrałabym chyba jakieś jasne drewno (bo jaśniejsze bardziej uniwersalne) i w podobnym odcieniu meble. Zasłonki tez w podobnym odcieniu, lekkie zwiewne.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 10:49   #4513
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
eve ojej kochanie trzymaj się! nie przejmuj się UK - co się odwlecze... Najważniejsze by mała wydobrzała.

Lecę, bo robię krupnik. Niepokoję się trochę wynikami tych badań, potem pojadę po odbiór. Oby wszystko było dobrze...
pewnie ze Marysia najwazniejsza, zal tylko kasy, ale coz. Ale weszlam na strone Ryanair i widze ze tez puszczaja promocje na bilety, wiec po Nowym Roku moze sie wybierzemy. Poki co nie planuje

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-10-18, 10:56   #4514
Lili 83
Zakorzenienie

Wyrwałam się tylko na parę chwil z naszego gorącego małżeńskiego łoża

Ellika co się dzieje?

Tyle chciałam napisać ale oczywiście już nie pamiętam co komu......
Wczoraj nie miałam internetu.

Idę obiad szykować.
Tż z Radkiem na spacerku
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:00   #4515
iustyna1
Wtajemniczenie

Myha znalazłam te stronę na fb - simon&sophie. w żadnym razie nie reklamuje, nie wiem nic o jakości i cenie. jak natka wczoraj wkleila linka, to przypomniało mi się, że coś podobnego widziałam.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:11   #4516
brumek
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Brumek chyba coś po złączach poszło, bo mnie gardło wczoraj zaczęło boleć a Ty jak się czujesz? mam nadzieję, że lepiej

kocyki cudowne i już jakiś czas temu im się przyglądałam myślę, że 110x140 nie będzie za duży, bo zaraz nasze maluszki już nie będą takie małe
O nie! Chyba naprawdę na Ciebie przerzuciłam, bo u mnie dziś lepiej...
Oby i u Ciebie potrwało tylko 2-3 dni!

Cytat:
Mamy ostatecznie powiedzieć jaki kolor okien chcemy. Co do zewnętrznego koloru jesteśmy zdecydowani, będą takiego samego koloru jak dach, czyli bardzo ciemne. Problem mam ze środkiem, bo zastanawiam się czy takie ciemne nie będą zaciemniać pomieszczeń? Czy to będzie dobrze wyglądało i czy wszystko będzie do nich pasowało Białe do wszystkiego pasują, ale to szorowanie tylu okien mnie przeraża ( mam teraz białe i cifowanie ich doprowadza mnie do szału, a mam ich TYLKO 3!) Ciemne łatwiej w czystości utrzymać. Mam dylemat Proszę Was doradźcie coś Okna będą takiego koloru jak na poniższym zdjęciu.
Ja też nie pomogę, bo sama bym się wahała. Ja lubię jasne, bardzo jasne, wnętrza i przy takim, o jakim myślę, jednak wzięłabym biale okna. Z drugiej strony ten kolor który widać na wizualizacjach jest świetny i we wnętrzu też by mógł fajnie wyglądać. Szczególnie w salonie, gdzie jest są te drzwi tarasowe. Tak nowocześnie.
A masz już wizję, jak będziesz urządzać?

Cytat:
Domek tak średnio co dwa tygodnie dostaje od moich teściów 100 zł i ja właśnie z tego uzbierałam na kocyk. Więc to forma takiego prezentu. Dla mnie też cena kosmiczna, ale dotykając ten kocyk myślę, że będzie nam dłuuuugo służył.
Fajny zwyczaj wprowadzili teściowie
Też myślę o tym jako o wydatku na parę lat.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam
Sciagneli mi gips i zwolnienie dal do 31 października

Był dzis bochod i dopiero lekarz mnie uswiadomil, ze Marysia nie miala lekkich zmian na plucach (tak jak w niedziele jedna z doktorek twierdzila) tylko powazne zapalenie pluc z odmą. Zostajemy do wtorku, dzis jej beda stawiac banki. Takze do UK nie lece, bilety przepadnaale najwazniejsze zdrowie Marysi. Czekam na meza, postawia banki i jade do domu doprowadzic sie do stanu normalnosci, czyli odmoczyc noge i wziac prysznic, wstawic drugie pranie i pozbierac pare niezbednych rzeczy.
Super, że już bez gipsu

Za to choroba Marysie mnie przeraziła! To bardzo poważna sprawa. Jak dobrze, że tak szybko się nią zajęli i już dochodzi do siebie.
UK na pewno nie ucieknie. Wiem, ze pieniędzy pewnie szkoda, ale w porównaniu do zdrowia Marysie to przecież pikuś

Cytat:
Hej Mamusie!

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Wyrwałam się tylko na parę chwil z naszego gorącego małżeńskiego łoża

A jak Radek na tatę reaguje po takiej przerwie?

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Myha znalazłam te stronę na fb - simon&sophie. w żadnym razie nie reklamuje, nie wiem nic o jakości i cenie. jak natka wczoraj wkleila linka, to przypomniało mi się, że coś podobnego widziałam.
A ja znalazłam little sopphie: http://www.facebook.com/LittleSophiePl Trochę przesadzają z tym ściąganiem z siebie, skoro nawet nazwy podobne
Stary 2012-10-18, 11:20   #4517
Kolina
Zadomowienie

hej

Cytat:
Dzień dobry

Nasz domek rośnie rośnie

Deviku, nieważne czy domek czy mieszkanko, wydaje mi się że jak się robi coś dla siebie to sprawia to ogromną radość
A planujecie coś zmienić? Tzn. mieszkanie albo domek?

Mam tylko taki gotowy projekt: http://archon.pl/gotowe-projekty-dom...m485b844d799c5
My go troszkę zmieniliśmy (podwójny garaż, dodatkowy pokój nad garażem).

A poniżej wklejam jeszcze nasz domek z moją wizją koloru elewacji itd.
natka, im większe okno tym rama jest subtelniejsza i jakby "zanika"
ja mam ciemne ramy ale przeszklenia mam ogromne, wcale nie rzucają się w oczy, zresztą na parterze mamy firany więc całość dodatkowo wyjaśniała
spróbuj stanąc na przeciw okna w dzien, zobaczysz że całość w koło okna i tak zawsze wydaje się ciemniejsza, nawet gdy sa to białe ramy, kolor zanika
nie bałabym się ciemnych ram
o ile nie walniesz brunatnych lub ciemno grafitowych scian to na pewno pomieszczenie ciemne nie będzie

a wizualizacja mi się podoba, kolor okien dobrany do koloru dachówki to idealne rozwiązanie
Stary 2012-10-18, 11:22   #4518
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Natka weź całe ciemne! Ja mam białe i ich nie lubie. U nas na jednym osiedlu sa same ciemne okna, super to wygląda. Białe takie oklepane, na bank bym wzieła ciemne! Mysle że nie będą zaciemniały, wazny kolor ścian, podłogi, gdzie tam ramy okienne...

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:26   #4519
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Super, że już bez gipsu

Za to choroba Marysie mnie przeraziła! To bardzo poważna sprawa. Jak dobrze, że tak szybko się nią zajęli i już dochodzi do siebie.
UK na pewno nie ucieknie. Wiem, ze pieniędzy pewnie szkoda, ale w porównaniu do zdrowia Marysie to przecież pikuś
wiesz brumku ja jestem wsciekla na lekarke z rejonu, trzy tygodnie mowila ze osluchowo czysto, w piatek to samo i kazala banki a w sobote juz tak zle!!!! leczy tam wiele lat i nic a nic sie nie zna!!!!????!!!! smieszne, przeciez takie zapaleni jest bardzo grozne dla zycia dziecka.
a co do UK, wiadomo Marysia najwazniejsza, do UK zdazymy poleciec.

Wlasnie mi przyniesli obiad i wcinam

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-10-18, 11:28   #4520
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
O tak, ten też mnie zaczarował

I tak samo myślę, że chyba większy. Mniejszych mam mnóstwo, poza tym chciałabym, żeby to już był kocyk na lata. Zamiast kołderki w przyszłości.
Z drugiej strony tej ceny już nie przeżyję
Kurczę, mąż ma w pt. imieniny, w pon. miała urodziny i dziś teściowie dzwonili pytać, czy mam pomysł, co mogą mu kupić. No i żałuję, ze to jego święta, a nie Tymka. Bo tak to bym powiedziała, ze kocyk

A kocyk jeszcze droższy niż la millou
Edit: a nie, bo większy dużo... W każdym razie tani nie jest [COLOR="Silver"]

Cytat:
Dzień dobry

Nasz domek rośnie rośnie

jesli nie chcesz ciemnych to weź jasna imitacje drewna
Mam takie połączone i ładne są
A jakie masz parapety
Z kamienia może

Cytat:
Hej Mamusie!

hejo

Eve strasznie mi przykro ze tak Marysie dopadlo
Trzymajcie sie

Wróciłam z pracy bo Jaś nie mógł spać tam
Wiec może zaległości z prasowania odrobie
Stary 2012-10-18, 11:38   #4521
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Biedna Maryś.
A lekarka

Agatka jest już z nami
Stary 2012-10-18, 11:39   #4522
pieleszka
Wtajemniczenie

hej
czytam Was "jednym okiem" od rana, ale jakoś nie mogę się wbić w rozmowę... coś u mnie humorek do d....
Eveewe zdrówka dla Marysi!!
jaciee dla Domka zdrówka!!!
natko fajny Wasz domek. co do okien - chciałabym mieć kiedyś drewniane, jaśniutkie.
AgaG zazdroszcze tego Ustronia. ja chcę w góry chyba... Krakowa zresztą też zazdroszczę. uwielbiam. mam cudowne wspomnienia z mojej szalonej młodości, właśnie z Krakowa
Lili a mąż na stałe wrócił? czy tylko na urlop?? no i jak Radek-cieszy się pewnie, że tata w domku?
Marinko też bym sie trochę stresowała. daj znać jak wyszły badania!
co do kocyków to rzeczywiście bardzo ładne. i pewnie super jakości. ale cena zaporowa. nie skuszę się. ale na prezent taki to podobnie jak Carmela bym się nie obraziła
żanetko jak oceniasz te śniegowce z decathlonu?? się przymierzam żeby Hani kupić

Hance wyszły suche placki na policzku i takie jakby krostki. wygląda jak jakaś alergia. tak myślę od czago to i chyba mnie oświeciło - ona krostkami reaguje na kakako (dawałam jej ze 2 razy biszkopt kakaowy). i podejrzewam, że jak była w niedzielę z teściami (bo my byliśmy z tż w Poznaniu) to ją babcia albo dziadek poczęstowali czekoladą..100% pewności to nie mam, a oni się nie przyznają pewnie sami.. ale coś tak czuję, że tak było... i jestem wściekła bo ufałam do tej pory teściowej...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:40   #4523
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
wiesz brumku ja jestem wsciekla na lekarke z rejonu, trzy tygodnie mowila ze osluchowo czysto, w piatek to samo i kazala banki a w sobote juz tak zle!!!! leczy tam wiele lat i nic a nic sie nie zna!!!!????!!!! smieszne, przeciez takie zapaleni jest bardzo grozne dla zycia dziecka.
a co do UK, wiadomo Marysia najwazniejsza, do UK zdazymy poleciec.

Wlasnie mi przyniesli obiad i wcinam
Nie ma to jak szpitalne żarełko

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
To Jasio dzisiaj pracował zarobkowo?
Stary 2012-10-18, 11:41   #4524
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Eve strasznie mi przykro ze tak Marysie dopadlo
Trzymajcie sie

trzymamy sie

Jasiu moze sie przyzwyczai jeszcze, a na prasowanie zapraszam tez do mnie

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Biedna Maryś.
A lekarka
mowie ci - szkoda gadac

Cytat:
Nie ma to jak szpitalne żarełko
mnie przynosza oplacony obiad ze stolowki i na ogol jest ok. Teraz byla zupka jarzynowa i schabowy ziemniaki i buraczki, wiec rarytas

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-10-18, 11:43   #4525
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Hance wyszły suche placki na policzku i takie jakby krostki. wygląda jak jakaś alergia. tak myślę od czago to i chyba mnie oświeciło - ona krostkami reaguje na kakako (dawałam jej ze 2 razy biszkopt kakaowy). i podejrzewam, że jak była w niedzielę z teściami (bo my byliśmy z tż w Poznaniu) to ją babcia albo dziadek poczęstowali czekoladą..100% pewności to nie mam, a oni się nie przyznają pewnie sami.. ale coś tak czuję, że tak było... i jestem wściekła bo ufałam do tej pory teściowej...
Nie ma to jak uszczęśliwiający dziecko dziadkowie Szlag by mnie trafił.
Stary 2012-10-18, 12:02   #4526
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie ma to jak uszczęśliwiający dziecko dziadkowie Szlag by mnie trafił.
no i mnie trafił
ja takiego zachowania nie rozumiem po prostu-po co to dać dziecku skoro ono ani sie o to nie uprasza, ani nie dopomina?? co innego jak taka 3-latka się drze, że chce ciasteczko (siostrzenica TŻ-ta, niemalże mieszka z dziadkami, a rozpuszczona jak dziadowski bicz...), ale takiemu maluszkowi?? i to jeszcze tak bezczelnie, jak nie ma rodziców???

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:11   #4527
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
O nie! Chyba naprawdę na Ciebie przerzuciłam, bo u mnie dziś lepiej...
Oby i u Ciebie potrwało tylko 2-3 dni!
Cieszę się, że u Ciebie lepiej wieczorem się "nafaszerowałam" rutinoskorbinem i engystolem plus tantum verde, rano też i o dziwo teraz jest ok, więc może uda mi się wymknąć ze szponów choróbska

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
też bym się wkurzyła z Twojego opisu to też bym na alergię stawiała, Hania tak samo reagowała

Fajnie tak mieć czas na forum.... niestety od poniedziałku zapowiada mi się nowy projekt i full roboty choć może nie będzie tak źle
Stary 2012-10-18, 12:15   #4528
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Pieleszko ja też z tym walczę ... też mam takich dziadków co by czekoladę zamiast zupy najchętniej podali

Natka fajnie Ci że domek już stoi i już możesz zaczynać prace wykończeiowe .... my na razie działkę mamy ... a gdzie reszta???? w następnym roku myślę ze fundamenty dopiero powstaną ... ufff jak za 5 lat będę mieszkać w swoim domku to będzie super

Carmelka a te primigi to jaki rząd cenowy?

piękna dziś pogoda ... mój synek pewno na spacerku

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:34   #4529
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja nie walcze z dziadkami. Ja sama pamietam, ze jezdziłam do babci i objadałam się takimi ciastkami z dziurką posypanymi cukrem. Raczje trzymają się moich reguł, więc jeśli adzą jej coś niekoniecznie zdrowego to jej się nic nie stanie. Zbuntowałabym sie gdyby było tak codziennie.

Justi Ty chyba pytałaś o wózek. Jak Agata zaczęła chodzić tez był bunt wózkowy, więc zaczęliśmy chodzić bez wózka. To był bunt przeciwko chodzeniu za rękę, więc mówiłam, uwaga jeżdzą samochody daj mi ręke. jak nie chciała dać to mówiłam jak mi nie dasz ręki, będziesz jechać w wózku jak nie to powtarzałam, za trzecim razem do wózka i nie ma że boli. Po tygodniu się nauczyła. I wszędzie chodziłyśmy na piechotke, teraz mamy bunt chodzeniowy i od razu pakuje się do wózka.

Agatka jest już z nami
Stary 2012-10-18, 13:08   #4530
Kolina
Zadomowienie

eveewe dobrze że w porę uchwycili chorobę Marysi, brak słów do zaniedbań lekarki z przychodni (nasza pierwsza lekarka na początku zbagatelizowała żółtaczkę, później prawie do 6 miesiąca byliśmy pod kontrolą...)

a co u jacieee, są wieści?

ale kusicie tymi kocykami... ja wypatrzyłam u nich faaaajną apaszkę, na to chyba na dzien dobry się skuszę

natka, teraz popatrzyłam na link z rzutami twojego odmu, nasi znajomi mają dom o podobnym rozkładzie, z tej samej pracowni jest (dom w rododendronach chyba 5), calkiem inaczej wygląda z zewnatrz ale wewnatrz uklad ten sam (mała roznica wejscie do pomieszczenia nad garazem maja z poddasza, nie z polpietra jak u ciebie), oni zlikwidowali pokoj na dole, powiekszajac salon, na wprost dali kominek, zmieili garaz na podwojny
fajny masz rozklad jak sie wchodzi taki przestronny jest ten salon
bryła twojego jest nowoczesna, bardziej mi się podoba

edit: on się teraz nazywa "w rododendronach 2"

Edytowane przez Kolina
Czas edycji: 2012-10-18 o 13:16
Kolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości