|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Hej Kochane
![]() ale mialam dzisiaj sen sniło mi sie ze stare bobki wykupiły w biedronce masowo herbate sage w torebeczkach, później z każdej torebeczki robiły sadzonke i wyrastało takie wielkieeeeeee drzewo a tam co? zamiast liści, torebeczki z herbatą saga juz bym chciala zeby tzt przyjechal, moze dzisiaj wroci ajjjjć... teskni mi się ... zaraz sie biore za ogarnianko i musze zrobic pare prezentacji, bo wszystko musze zaliczyć do 17 grudnia i trzeba spiąć poślady haha
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W szpitalu mówili by dużo pić, a przy wypisie lekarz powiedział, żebym się do urologa wybrała !!!To dziś zacznę jakieś poszukiwania, mam nadzieję,że uda się na nfz. |
|
|
|
|
#3543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ma być Julian Tadeusz
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamki
milego dnia
|
#3545 |
|
Konto usunięte
|
Heeej
![]() Wyspałam się co prawda po 4 moja córka zawołała: mamaaaa, jeść chcę! i musiałam robić kaszę, ale mąż z nią spał i przynajmniej całe łóżko dla siebie miałam ![]() Przedwczoraj poprałam wyprawkę do łóżka, beciki, pościel malutką - bo zakurzona bardzo, jeszcze pewnie i tak to wypiorę w grudniu, ale teraz muszę poprasować bo mniej miejsca tak zajmie No i 90% wózka w pralce wyprałam, jeszcze mi z gondoli rzeczy zostały ale muszę rozkręciś śrubkę jedną by całość zdjąć, a nie mogę klucza znaleźć.
|
|
|
|
#3546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej, bokeh u mnie to samo, wczoraj zaczął się 25 tydzień i jakaś masakra. Ból brzucha, do 3 nie spałam, duszności, a dzisiaj tyle roboty mam, bo jutro robimy z TŻtem imprezę, no i sałatki same się nie zrobią. Aj, szkoda gadać. Dziś jakby trochę lepiej, ale te duszności mnie dobiją. Właśnie wstawiłam pranie z ciuszkami Oleńki.Dostałam dużo rzeczy po kumpeli, ale niektóre z plamkami i piorę żeby zobaczyć czy zejdą w ogóle. A pogoda piękna, wiosna normalnie za oknami.Najchętniej wózeczek by się wzięło i niunię powoziło, ale w brzuszku jeszcze siedzi, a tak wczoraj wariowała, że szok. Zboksowała mi brzuchol
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
kurde a ja się musze przyznać bez bicia,że jeszcze nic nie wyprałam
ani lumpkowych ani nowych ![]() no ale raz,że nie mam gdzie tego trzymać a dwa,że zaplanowałam wtedy jak już mebelki maluszkowi kupię i jak się przeprowadzimy bo teraz pakować to wszystko i przenosić i potem znowu prać to chyba bez sensu ech....sama nie wiem |
|
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie, jak pierzecie materiał z wózka? W jakiej temperaturze i jak długo (o program nie pytam, bo kazda ma pewnie ciut inne).
I jeszcze jedno pytanie: jaką pompką można napompować koła? Taką rowerową?
|
#3550 |
|
Konto usunięte
|
Wózkowe normalnie na zwykłe pranie 40 stopni nastawiam, tyle, że tylko proszek daję, nie bawię się w płukanie płynem
|
|
|
|
#3551 | |
|
BAN stały
|
Cześć mamuśki
Tż wyjechał w środę, wczoraj sprzątałam po remoncie...poprosiłam mamę o pomoc bo sama to bym nie dała rady. Sprzątałyśmy chyba z 5 godzin, ale już w miarę jest ogarnięte Teraz zostało mi układanie i sprzątanie w szafkach w środku.Dzisiaj po pracy jadę ze szwagrem do teściów do Bolesławca, tam jest teraz mój mąż. To tylko 2 dni, a się stęskniłam. Ojjj straszna przylepa się ze mnie w tej ciąży zrobiła Cytat:
Też nie wyprałam jeszcze nic. Zabiorę się za to dopiero jak zwolnię miejsce w szafkach dla Emilki
|
|
|
|
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te okrycia kąpielowe faktycznie śmierdzą Chyba przydałby się drugi kocyk? Będę rzeczy higieniczne zamawiać u jednego sprzedawcy i drobnicę dla dziecka. Ma też w ofercie kocyki: http://allegro.pl/listing/user.php/r...us_id=17454731 ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37145308]Wózkowe normalnie na zwykłe pranie 40 stopni nastawiam, tyle, że tylko proszek daję, nie bawię się w płukanie płynem [/QUOTE]A jak długo pierzesz? Godzinę? Dłuzej? Krócej? ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Oj ze mnie też, ale od niedawna Wczoraj całe popołudnie i wieczór przeleżałam przyklejona do TŻ przed telewizorem. Wcześniej on leżał w salonie, a ja w sypialni
|
|
#3553 |
|
Konto usunięte
|
Na krótkie pranie daję, ono ok. 50minut u mnie trwa.
|
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37145767]Na krótkie pranie daję, ono ok. 50minut u mnie trwa.[/QUOTE]
Ja też tak prałam. |
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37145767]Na krótkie pranie daję, ono ok. 50minut u mnie trwa.[/QUOTE]
To u mnie krótkie trwa 30 min ![]() Ok, to też zrobię
|
#3556 |
|
Zadomowienie
|
Witam serdecznie
Jaki piękny dzionek jest u nas aż chce się wyjść z domu Dziś byłam na badaniach krzywa cukrowa oraz morfologia. Ta glukoza całkiem smaczna ale te kucie trzykrotne to dla mnie istna trauma. Babki w gabinecie były tak samo blade jak ja ze strachu co może się zaraz wydarzyć. Bo ja oczywiście zaraz i mają problem. Ale dzisiaj nic takiego się nie wydarzyło i jestem z siebie dumna, że dałam rade ![]() Co do prania rzeczy dla maluszka to ja też jeszcze nic nie wyprałam
|
#3557 |
|
Konto usunięte
|
Ja dziecięce to tylko prałam ciuchlandowe, no i wózek - ale to już nie będę ponownie prała i pościel, którą po prostu od mamy wygrzebałam i chciałam odświeżyć bo zakurzonej nie schowam do szafki.
|
|
|
|
#3558 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Zaczynamy 24 tydzień Wczoraj byłam u pulmonologa. Koleś stwierdził że poród naturalny może być niebezpieczny w mojej przypadłości. Zasugerował cc. Oczywiście ja z tymi papierami odrazu do mojego gina bo zaraz miałam u niego wizytę. Tam okazało się też że glukoza wyszła mi za duża. ![]() Norma to do 140 a ja mam 160. ![]() We wtorek mam pojechać do szpitala wojewódzkiego gdzie dostanę skierowanie do poradni diabetologicznej. Zobaczymy co z tego będzie. ![]() Moje córci nie wyrósł ptaszek i będzie na 100% dalej Kalinką. |
|
|
|
#3559 |
|
BAN stały
|
Proszku dzidziowego też jeszcze nie mam
Tak się zastanawiam kiedy my w końcu kupimy wózek...
|
|
|
|
#3560 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
ale dziś słońce świeci ładnie u mnie. Ilkas ja też jeszcze nawet wózka nie wybrałam, za dużo tego. No i jeszcze fotelik nieszczęsny, oglądałam ostatnio crash testy i jakoś przypinanie fotelika pasami do mnie nie trafia. Ale nawet nie wiem czy nasze autko jest przystosowane do bazy isofix ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Płyn do płukania też będziecie używać, czy sam proszek?
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj w Realu widzialam cos takiego: http://www.kosmeland.pl/index.php/ho...ukania-ubranek
Mialyscie stycznosc? Promocja byla: 1 sztuka za 9,99zl, druga za 5zl. |
|
|
|
#3563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny pilnie potrzebuję pomocy, czy któraś z Was zna się na księgowości, albo przepisach zusowych? |
|
|
|
|
#3564 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzwoniła do mnie pani weterynarz i okazuje się, że mój pies ma lambrie. Pies jak pies, ale ponieważ jestem w ciąży to mam szybko robić badanie, czy się nie zaraziłam. Jak nie urok to sraka. Zaś stres na maxa.
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ale dziś piękny słoneczny i ciepły dzień. Szkoda, że spędzę go w domu - opiekuję się właśnie niespełna dwuletnią chrześniaczką męża, bo jej mama z tatą są na pogrzebie tego chłopaka o którym Wam pisałam. Cały dzień pewnie z nią spędzę, teraz akurat śpi, więc mam trochę czasu dla siebie ![]() Zaczynamy dziś z Dominisią 27 tydzień, więc zaraz zabieram się za lekturę co też w tym tygodniu się dzieje ![]() Ja ubranka powoli piorę, ale tylko te 56-62 i to też w partiach z naszymi, bo tyle tego mam, że mogłabym spokojnie mieć bliźniaki ![]() Sama nie wiem czy płyn dzieciowy kupować. Jakoś tak dziwnie prać bez płukania ![]() Co do snów to dziś mi się śniło, że miałam cc i karmiłam moją kruszynę przez cyca. Ciągnęła aż miło
|
|
|
|
#3566 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Mi się dzisiaj śnił mój bratanek który się jeszcze nie urodził- że był wielki i silny byczek ![]() Potem pracowałam w zoo a potem musiałam się przeprawić przez ciemny las pełen wilków Co do prania ubranek to też jeszcze nic nie prałam, czekam na komodę i dopiero wtedy popiorę ubranka i poukładam na półkach. Wczoraj gadałam z bratową, która ma już dwie córki i mi nagdała że karmienie na początku jest bardzo straszne. Że ona miała straszny problem z pierwszym dzieckiem, po dwóch dniach karmienia miała tak obolałe cycki i krwawiły przy każdym karmieniu. Mówiła żeby już teraz zacząć przygotowywać cycki na karmienie, masażami szorstką stroną gąbki- wydaje mi się to okropne! Trochę się przeraziłam, mam nadzieję że moje dziecko nie będzie miało takich problemów z jedzeniem. Oby ! |
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
Hej lale,
Mowicie spiochy z was? Ja wstalam o 12.30!!! Jak tylko zdarzy mi sie wczesniej to w ciagu dnia musze odespac. Moj maly pasozyt strasznie ze mnie ciagnie energie ![]() Kochane, co jak co, ale cieszcie sie, ze chociaz chodzic mozecie, sprzatac, gotowac, ja nadal leze, tak mnie ciagnie w taka piekna pogode na dwor a samej nie moge. Ja tez jeszcze nic dzieciowego nie popralam, poki nie mamy komody to bez sensu, skoro wszystko z powrotem by trafilo domsiatek. Jaki proszek polecacie? Jelp?
|
#3568 |
|
Zadomowienie
|
Ale ludzie dziś sny mają
Ostatnio się ogoliłam na dole pierwszy raz od wielu tygodni ![]() chyba dlatego, że tego nie widzę to mi to nie przeszkadza... Ale masakra jak jest ciężko się tam dostać teraz Jak jest pięknie na dworzu
|
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie piorę jeszcze chociaż kiedyś jedne ciuszki wyprałam ale potem tyle się tego nazbierało i już nie prałam
czekam aż zrobie komode i będziemy już na tamtym mieszkaniu wtedy wszystko popiore i powkładam do komody. Wózek tez kupimy jak juz tam będziemy Ale to wszystko leci juz za pasem listopadPisałam wam o mojej kuzynce że jest w ciąży wczoraj trafiła do szpitala z krwawieniem....i troche się martwię bo to takie wczesne tygodnie są..... Lece do sklepu pooglądac tapety pójdę pieszo powolutku bo taka fajna pogoda, chociaz dla mnie powolutku to męczarnia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.

nie mogę już siedzieć za długo przy kompie, max 10 min... Na uczelni też ciężko znaleźć pozycję na nudnym wykładzie....
Wyobrażam sobie te chwilę jak mój TŻ podnosi ją do góry i rozśmiesza albo zasypia z nią mimowolnie na kanapie....Czy dla kobiety istnieje piękniejszy widok?
No i 90% wózka w pralce wyprałam, jeszcze mi z gondoli rzeczy zostały ale muszę rozkręciś śrubkę jedną by całość zdjąć, a nie mogę klucza znaleźć.

i mają problem. Ale dzisiaj nic takiego się nie wydarzyło i jestem z siebie dumna, że dałam rade
ślub 28.04.2012