|
|
#2041 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
ja o to samo mojego kiedyś pytałam, bo już mam nadwagę, to stwierdził że będzie mnie wyprowadzał na spacery i turlał jak kulkę przed sobą |
|
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co?? chyba zrobię szarlotkę.... hm...
tylko trochę z ttym roboty jest....
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko ja nie czuję się grubo, brzydko i nieatrakcyjnie?
Dziewczyny, co z Wami będzie za kilka miesięcy paczka jednak przyszła |
|
|
|
#2045 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja pozostanę przy mojej wersji szpitalnej, wole liczyć skończone tygodnie, tak jak mój lekarz A ja jestem z os. Jagiellońskiego A Ty? Kurde, ile tu Kielczanek ![]() Spadam robić gulasz, będzie dzisiaj z kaszą i ogórkami kiszonymi! |
||
|
|
|
#2046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i zastanawialiśmy się czy jutro się też nie wybrać, ale chyba pojedziemy na wycieczkę do Krakowa Super wiadomość |
|
|
|
|
#2047 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mój ciągle mnie przytula i mówi, że już niedługo będę gruba Na pytanie czy będzie mnie kochał jak będę gruba, to puka mnie w głowę i mówi, że głuptas jestem, że się w ogóle pytam XxXJuSstiii- ja nie czuję się nieatrakcyjna, ale zbytnim seksapilem też nie kipię. W zasadzie moje mniemanie o sobie się nie zmieniło. Ubieram się tak jak do tej pory. Jedynie trochę wzdęcia i odbijanie mi dokucza, ale wzdęcia mogę zasłonić luźniejszą koszulą i jest gicior! Ja czekam na siostrę już drugą godzinę, bo mamy na miasto skoczyć na zakupy. W końcu po to sobie wzięłam jedn dzień wolnego (to nic, że sobotę i niedzielę spędzę w pracy, chociaż dzisiaj się odchamię)
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i udanych zakupów życzę
|
|
|
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko. sorry to nie było zbyt miłe
|
|
|
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2051 |
|
Wtajemniczenie
|
wrzucam Wam moją listę, chciałam w załączniku w wordzie ale mi nie wyszło
uprzedzam, nie mam żadnego doświadczenia z dziećmi, wypisałam tam, co chcę kupić, ale pewnie będą rzeczy zbędne albo czegoś za mało ![]() Pielęgnacja Wanienka Nożyczki do paznokci Chusteczki nawilżające Bepanthem Mydełko dla niemowląt Spirytus (lub coś innego do pielęgnacji pępowiny) Oliwka i/lub coś nawilżającego do kąpieli typu oilatum Jałowe gaziki Pałeczki do uszu dla niemowląt Szczotka z miękkim włosiem i szampon (opcjonalnie, jak jest dużo włosków) Sól fizjologiczna - aspirator do noska Termometr dla niemowląt (do uszka najlepiej) Elektroniczna niania Smoczki ? Pieluchy tetrowe i flanelowe Pampersy (albo pieluchy innej firmy) Kocyk Kołderka + trzy komplety pościeli Fasolka do karmienia Wkładki laktacyjne Laktator Proszek do prania dla dzieci Butelki (przynajmniej jedna na zapas, jakby był problem z karmieniem piersią) Łóżeczko Komoda z przewijakiem Leżaczek-bujaczek Fotel bujany (to akurat moja fanaberia ) Wózek Ciepły pajacyk na chłodniejsze dni Śpioszki Kaftaniki Półśpioszki Czapeczka Rękawiczki niedrapki na pierwsze chwile po urodzeniu Body (tego najwięcej) Ciuszki chcę kupić w rozmiarach 56 i 62, ale jeszcze nie wiem w jakich ilościach – na rozmiar 56 mniej, bo szybciutko wyrośnie, ale po 3-4 sztuki śpioszków i body i do tego kaftaniki, na rozmiar 62 trochę więcej. Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-10-20 o 10:02 |
|
|
|
#2052 |
|
siedzę i myślę
|
Hejka
![]() Pisałyście o przybieraniu na wadze w ciąży. Mi jest ciężko stwierdzić ile przytyłam w ciąży bo nie jestem pewna ile ważyłam przed ciążą ![]() Wydaję mi się, że 49... czyli przytyłam jakieś 1,5kg. Nie mam zbyt wielkiego apetytu, rano pół godziny stoję przed lodówką i myślę co by tu zjeść... Martwię się, że moje dzidzi na tym ucierpi, że jego matka mało je... tym bardziej, że jestem szczupła. Powiem o tych moich problemach z apetytem dzisiaj ginowi na wizycie, czyli już za 3h i 40min
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-10-19 o 12:22 |
|
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę--- Co do wagi to między domową wagą, a wagą u gina jest różnica ok 2 kg , więc chyba będę się tylko ważyć u gina . Ale wydaje mi się, że po urlopie miałam - 1kg, a teraz póki co stoję w miejscu A co do znajomych w ciąży to moja jedna koleżanka przytyła jakieś 30 kg i po porodzie udało jej się zrzucić jakieś 15 kg, z resztą dalej się męczy, a mały ma już niecały roczek...
|
|
|
|
|
#2054 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny,
Do tej pory przeglądając Wasze posty teraz oficjalnie dołączam do Waszego grona Bardzo wczesna ciąża, dziś zaczęłam 6 tydzień. U lekarza już byłam, jednak póki co to nie założył karty ciąży tylko kazał przyjść po Wszystkich Świętych. Termin mam na 20 czerwca. Już teraz wiem, że dowiem się od Was dużo przydatnych rzeczy. Bo mimo że mam prawie 30lat to z racji tego że to moje pierwsze dziecko, moja wiedza jest bardzo ograniczona ![]() A więc witam Was Przyszłe Mamusie Gorąco
|
|
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2057 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Znalazłam takie coś... kalkulator wagi kobiet w ciąży http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/ Nie wiem czy jest on skonstruowany na podstawie jakichś medycznych wytycznych (ale rym ), ale według niego prawidłowo przybieram na wadze
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde zrobiłam cały garnek pomidorówki i nie mogę jej zjeść bo wydaje mi się za słodka. Wcześniej zrobiłam rosół i to samo.. Myślicie ze można mrozić zupę? Może zamroże i poczeka na lepsze czasy
|
|
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale wg niego mam 0,4 kg mniej niż powinnam no ale 8t się dopiero zaczął, więc wszystko przede mną ![]() Karola daj potem znać jak było na wizycie i czy widziałaś/widzieliście serduszko
|
|
|
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie również zaczął się 6 tyzień dzis termin mamy praktycznie tak samo![]() jednak upiekę tą szarlotkę:P
|
|
#2061 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Jasne, że dam znać Męża też zabieram
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
nie upiekę
włożyłam do innego garnka jabłka na gazie i sieprzyfajcył jabłka poszły się paść![]()
|
#2064 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie też wzdęcia i odbijanie a poza tym po staremu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wróciłam z zakupów, jest tak pięknie ciepło Zajadam jabłuszko i biorę się za robotę
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-10-19 o 13:52 |
||||
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
mama mnie przeswieci za ten garnek:P
|
#2066 | |||||
|
Zakorzenienie
|
sharpnowaja dziękuję i również gratuluję kolejnego tygodnia
Ja też się czuję "normalnie" ale u mnie w rodzinie jest tendencja do tycia w czasie ciąży więc pewnie niedługo zacznę się martwić Cytat:
ale nie powiem, nawet mnie to cieszy Cytat:
My dzisiaj z Krakowa wyjeżdżamy![]() Mam nadzieję, ze nie zaczną spekulować dlaczego nie napiję się winka... do tej pory zawsze sobie z mamusią do obiadku piłyśmy Cytat:
![]() ![]() i czekamy z niecierpliwością na wieści ![]() Cytat:
Cytat:
ja mrożę w plastikowych pojemniczkach i mam pół zamrażarki różnych zup ![]() U nas piękne słonko ![]() Byłam u fryzjera... ale coś dziwnego w ogóle miałam farbę nałożoną na odrosty ponad godzinę(!!!!) a i tak do końca nie złapała... niby z daleka czarne ale pod słońcem mienią się na rudo i mnie to denerwuje
|
|||||
|
|
|
#2067 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja odkąd się dowiedziałam to nie byłam u teściowej i pojadę dopiero jak będziemy chcieli jej powiedzieć, bo jak jej odmówię winka to mi żyć nie da więc nie chcąc jej kłamać w żywe oczy poprostu jej unikam hahah ale wyrodna synowa:P
|
|
|
|
|
#2068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Mamo, jestem na antybiotykach" Może przez ciążę farba nie złapała tak, jak powinna
|
|
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
ciągle smaka robisz
adunia nie wiedziałam że jesteś z Kielc dlatego pytałam. Ja jestem z okolic, do kielc mam jakieś 50 km-może mniej. szprptka udanych zakupów, podziel się później wieściami co kupiłaś ![]() vil pozwolę sobie skomentować troszkę ![]() zamiast sudocremu polecam bepanthen- nadaje się i do pupy i do smarowania buzi w ziemie i na bolące sutki. A sudorem masz tylko do pupy. Co do smoczków to radzę kupić jeden, znam kilka osób które nakupowały na dzień na noc, na kolkę + mnóstwo kolorowych przypinek to smoczka po czym się okazało że dzieciaczki nawet nie chciały tknąć smoczka. O fotelu marzę od dawno, no ale pewnie na marzenaich się skończy ![]() Co do rozmiarów ciuszków to w 56 dzidzia może Ci już od urodzenia nie wejść ![]() Pieluch tetrowych najlepiej z 20, jak Ci zostaną to świetnie się myje nimi okna a nie są drogie. Możesz też kupić flanelowe- są ładne kolorowe, idealne zamiast pościeli do wózka i można przykryć dziecko w lecie zamiast grubym kocem. Ale to taka moja mała opinia![]() Masz duży dom? dziecko będzie mieć oddzielny pokój? pytam bo napisałaś o elektrycznej niani. NoBoTak witaj maarchewka ja mrożę zupy. Ale myślę że lepszym pomysłem będzie jak się nią z nami podzielisz ![]() Ja pościerałam kurze i poodkurzałam. Później moje stópki spotkały się z pumeksem i peelingiem do stóp. A teraz jedna stópka ma maseczkę ![]() Na też mam maseczkę typu peel off i strasznie mi źle jeść gruszkę ![]() Ziemniaczki dla TŻta na obiadek zrobione. Za pół godzinki zacznę smażyć rybkę. JEscze umyję włosy i dzisiaj już NIC nie robię
|
|
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No a z mamusią będzie zdecydowanie trudniej... zobaczymy ![]() Dziewczyny a co myślicie o pieluszkach wielorazowych? Wolałabym je od pampersów ale trochę się obawiam, ze ciężko to będzie ogarnąć na początku... no i jest to spory koszt na początek... Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2012-10-19 o 13:31 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

. Męża się spytałam czy mu się będę podobać jak już będę wielką kulką to mi mówi, że oczywiście ze nie. Świnia jedna:p
ja o to samo mojego kiedyś pytałam, bo już mam nadwagę, to stwierdził że będzie mnie wyprowadzał na spacery i turlał jak kulkę przed sobą 

Na pytanie czy będzie mnie kochał jak będę gruba, to puka mnie w głowę i mówi, że głuptas jestem, że się w ogóle pytam 

i udanych zakupów życzę 

za wizytę
i po porodzie udało jej się zrzucić jakieś 15 kg, z resztą dalej się męczy, a mały ma już niecały roczek...